GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   απλή ή super αμόλυβδη (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=10780)

GeorgeP 21-04-2010 21:14

Απάντηση: απλή ή super αμόλυβδη

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από bill 800gs ( 151622)
GeorgeP, αν δεν παιζει κανενα ρολο στην καυση η 95αρα απο την 100αρα γιατι το μανουαλι του αυτοκινητου μου (tsi με δυο turbo) λεει για ''98+οκτανια και αν δεν βρω να βαλω 95 αλλα να μην το πιεζω;''
Και οταν αναγκαστικα να βαλω 95αρα πραγματικα καταλαβα διαφορα.
Στη μοτο δεν εχω βαλει για να εχω ιδια γνωμη

γιατι ειναι πολυ απλο, το αναφερεις κι εσυ, ειναι TSI με δυο τουρμπο, αλλη διαχειρηση καυσιμου το τουρμπο κι αλλη ενας απλος κινητρας όπως το Hyundai μου, το GS σου, το Varadero μου κ.λ.π.!!!
Το τουρμπο του TSI σου ναι μεν εχει χαμηλη συμπιεση (κανενα τουρμπο δεν εχει υψηλη, ολα γυρω στο 6:1 με 8:1 παιζουν που χωρις τουρμπο καινε και 90 οκτανια) αλλα η υπερπληρωση αερα ειναι τετοια που δημιουργει τετοιες πιεσεις στον θαλαμο καυσης ωστε η βενζινη 98 οκτανιων ειναι απαραιτητη!!! Γιατι ναι μεν πιεση δεν εξασκει η κορωνα του πιστονιου κατα την συμπιεση του μιγματος, αλλα πιεση εξασκει ο βιαια εισερχομενος αερας λογω του τουρμπο!!! Σε αυτην την φαση η πιεση στον θαλαμο καυσης φτανει και το 15:1!!!!

GeorgeP 21-04-2010 21:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από allen ( 151694)
ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΟΤΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12¨50 ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ 100ΑΡΑ!
ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΤΟ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ (4ΚΥΛΙΝΔΡΑ )
ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 100 ΟΚΤΑΝΙΑ
ΜΗΝ ΧΑΛΑΤΕ ΤΑ ΕΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ;)

Ουτε αυτα πια, το CBR1000RR με 12,5:1 λογο συμπιεσης απλη αμολυβδη παιρνει!!!!! Και το GSXR1000RR του 2009 με 12,8:1 απλη αμολυβδη παιρνει!!!!
Οι διαχειρισεις των κινητηρων απο τις ECM εχουν τοσο εξελιχθει που παιζουν το αβανς σε δεκατα του χιλιοστου της μοιρας αντι για ολοκληρες μοιρες που ηταν παλιοτερα με τις απλες ηλεκτρονικες!!!!! Κι ετσι πολυ σπανια να χρειασθει 98/100 οκτανια.
Τα τουρμπο εξαιρουνται βεβαια!!! Και οχι ολα, μονον αυτα που εχουν υπερπληρωση πανω απο 0,2bar!!

bill 800gs 21-04-2010 22:46

Η διαφορα παντως υπαρχει εστω και αμελητεα αναμεσα σε 95 και 100 οκτανια,
εστω και αν αυτο γινεται αντιληπτο στις υψηλες συμπιεσεις.
Γιαυτον ακριβως τον λογω στο πρωτο μου ποστ δεν μιλησα για αυξηση δυναμης αλλα για λιγοτερα καταλοιπα και καλυτερη καυση.
Thanks για τις αναλυτικοτατες απαντησεις GeorgeP :):)

taksidiotis 22-04-2010 01:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 151736)
με τις φτωχες μου τεχνικες γνωσεις σκεφτομαι οτι βαζοντας κατοσταρα καλο κανω,κακο δεν κανω!
μου εχουν πει βεβαια οτι η 95αρα νοθευεται ενω η κατοσταρα οχι!

τα παντα νοθευοντε κι ειδικα στην ελλαδα...

GeorgeP 22-04-2010 08:42

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από taksidiotis ( 151861)
τα παντα νοθευοντε κι ειδικα στην ελλαδα...

Αυτο πρέπει να γινει νόμος μεσα στο κεφάλι μας και να εχουμε σταθερα σημεια ανεφοδιασμου τουλαχιστον στις διαδρομες που κανουμε συχνότερα!!!!

dimalx 24-04-2010 10:35

Ο αριθμός οκτανίων ουσιαστικά φανερώνει την πτητικότητα της βενζίνης και κάθε καυσίμου.
Πτητικότητα χαμηλότερη των προδιαγραφών του κινητήρα σημαίνει δυσχέρεια στην εκκίνηση,μειωμένη επιτάχυνση,κακή διανομή καυσίμου στους κυλινδρους.Πτητικότητα μεγαλύτερη των προδιαγραφών είναι επίσης ανεπιθύμητη καθώς επιφέρει απώλειες λόγω εξαέρωσης και απόφραξη (μπούκωμα) είτε στο δίκτυο διανομής είτε ύστερα από εντατική λειτουργία λόγω ανάπτυξης υψηλών θερμοκρασιών.....
τι λέει το manual???...ο καθένας ας κρίνει αν η βενζίνη που βάζει είναι 95 η 100 αντίστοιχα, υπολογίζοντας την νοθεία και ασ αποφασίσει τι θα βάλει. Προσωπικά βάζω 95 σε συγκεκριμλενα πρατήρια που έχω τεστάρει. 100 δεν βάζω γιατί δεν έχω δεί ποτέ καμία διαφορά ουτε στην μοτο ούτε στο αυτοκίνητο....και επιπλέον δεν εμπιστεύομαι κανέναν πρατηριούχο...

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:57.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!