GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Επικαιρότητα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=42)
-   -   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=14635)

vaska 17-10-2010 22:33

Απάντηση: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αν τελικά αφήσουμε κατά μέρος τις προσωπικές έριδες και μπούμε στο "ψητό", θα βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην κουβέντα.
Κατά την δική μου ταπεινή άποψη το μεγαλύτερο έγκλημα που συνέβη δεν είναι το μέγεθος του χρέους αλλά η είσοδός μας σ' έναν δρόμο δίχως επιστροφή. Αυτά τα άεργα ρεμάλια που μας κυβερνάνε χρόνια ολόκληρα δεκαετίες θα έλεγα, κατάφεραν δύο πολύ σημαντικά επιτεύματα.
Α) Γ@μησαν την ψυχολογία του κόσμου (τους βολεύει καλύτερα έτσι), στερώντας μας οποιαδήποτε προσδοκία για κάτι καλύτερο, αύριο, (όσοι έχουν παιδιά που αγωνίζονται να πετύχουν σε κάποια σχολή ή που σπουδάζουν σκέφτονται πολύ σοβαρά την μετανάστευση) κλπ παραδείγματα.
Β) Γ@μησαν την περηφάνια του Έλληνα και τον έκαναν να νιώθει "ο επαίτης που σέρνεται στις πόρτες της Ευρώπης και Αμερικής για λίγα δανεικά".

Τελικά όμως να δείτε που το αξίζουμε όλο αυτό που πάθαμε και θα συνεχίσουμε να παθαίνουμε. Έρχονται οι δημοτικές εκλογές και μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δεν το πιστεύω, θα υπάρξει πάλι αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων, θα υπάρξουν πάλι εντάσεις μεταξύ των πολιτών για το ποιος είναι καλύτερος και ποιός είπε τα περισσότερα ψέματα, αντί να καθήσουν σπίτια τους, να πάνε μιαν εκδρομή ή να κάνουν κάτι άλλο βρε αδερφέ.

Μην τους δίνετε αξία, γράψτε τους όπως μας έγραψαν. Ανησυχούν μόνο όταν τρίζει το καρεκλάκι που κάθονται. Όσο πιό πολύ τρίζει τόσο πιο πολύ ανησυχούν.
Θα μου πείτε δεν είναι τρόπος αντίδρασης αυτός. Θα συμφωνήσω, όμως ο τρόπος αντίδρασης που έχω στο μυαλό μου δεν μπορεί αβίαστα να γραφτεί σε δημόσιο φόρουμ, περιέχει μπόλικο sex για τους πολιτικούς μας, μηδενός εξαιρουμένου.

Ένας αγανακτισμένος και πολύ θυμωμένος πολίτης
:mad::mad::mad:

ortho 17-10-2010 23:01

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vaska ( 232331)
Αν τελικά αφήσουμε κατά μέρος τις προσωπικές έριδες και μπούμε στο "ψητό", θα βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην κουβέντα.
Κατά την δική μου ταπεινή άποψη το μεγαλύτερο έγκλημα που συνέβη δεν είναι το μέγεθος του χρέους αλλά η είσοδός μας σ' έναν δρόμο δίχως επιστροφή. Αυτά τα άεργα ρεμάλια που μας κυβερνάνε χρόνια ολόκληρα δεκαετίες θα έλεγα, κατάφεραν δύο πολύ σημαντικά επιτεύματα.
Α) Γ@μησαν την ψυχολογία του κόσμου (τους βολεύει καλύτερα έτσι), στερώντας μας οποιαδήποτε προσδοκία για κάτι καλύτερο, αύριο, (όσοι έχουν παιδιά που αγωνίζονται να πετύχουν σε κάποια σχολή ή που σπουδάζουν σκέφτονται πολύ σοβαρά την μετανάστευση) κλπ παραδείγματα.
Β) Γ@μησαν την περηφάνια του Έλληνα και τον έκαναν να νιώθει "ο επαίτης που σέρνεται στις πόρτες της Ευρώπης και Αμερικής για λίγα δανεικά".

Τελικά όμως να δείτε που το αξίζουμε όλο αυτό που πάθαμε και θα συνεχίσουμε να παθαίνουμε. Έρχονται οι δημοτικές εκλογές και μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δεν το πιστεύω, θα υπάρξει πάλι αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων, θα υπάρξουν πάλι εντάσεις μεταξύ των πολιτών για το ποιος είναι καλύτερος και ποιός είπε τα περισσότερα ψέματα, αντί να καθήσουν σπίτια τους, να πάνε μιαν εκδρομή ή να κάνουν κάτι άλλο βρε αδερφέ.

Μην τους δίνετε αξία, γράψτε τους όπως μας έγραψαν. Ανησυχούν μόνο όταν τρίζει το καρεκλάκι που κάθονται. Όσο πιό πολύ τρίζει τόσο πιο πολύ ανησυχούν.
Θα μου πείτε δεν είναι τρόπος αντίδρασης αυτός. Θα συμφωνήσω, όμως ο τρόπος αντίδρασης που έχω στο μυαλό μου δεν μπορεί αβίαστα να γραφτεί σε δημόσιο φόρουμ, περιέχει μπόλικο sex για τους πολιτικούς μας, μηδενός εξαιρουμένου.

συμφωνώ απόλυτα με τον αυτολογοκριμένο τρόπο αντίδρασης,
κατά τη γνώμη μου όμως πρέπει όλοι να πάμε να ψηφίσουμε,
ότι πιστεύει ο καθένας. Η αποχή και το λευκό όμως ερμηνεύεται ως αδιαφορία από τους πολιτικούς και τους δίνει το ελεύθερο για ακόμη μεγαλύτερο γ@μήσι.
Μιά φέτα μορταδέλα μέσα στο ψηφοδέλτιο ρημάζει μιά κάλπη ;)

manosamos 17-10-2010 23:13

Απόσπασμα:

Βεβαιως και μας αξιζουνε αυτα που παθαινουμε.
Το ξυπνιο πουλι απο την μυτη πιανετε λεμε,για αυτο 800.000 τσακαλια πηγαν πριν 6 χρονια να ψηφισουν τον....ενα υποψηφιο...:rolleyes::sm7:
Τετοια βλεπουν τα κομματα και μας εχουν παρει στο ψιλο..........;)

kostas_366 17-10-2010 23:15

Απόσπασμα:

Φίλε μου, σέβομαι την γνώμη σου, αλλά νομίζω ότι η αποχή, γιατί αυτό καταλαβαίνω ότι λες, δεν είναι λύση. Και θα σου πω το γιατί κατά εμένα.
1ον. Πιστεύω ότι οι δημοτικές εκλογές είναι κάτι άλλο από τις βουλευτικές. Και ένας σωστός άνθρωπος θα βοηθήσει, στο επίπεδο που μπορεί, τον τόπο του.
2ον. Ξέρουμε καλά ότι η δημοκρατία είναι το μόνο πολίτευμα, η ποιότητα του οποίου αντικατοπτρίζει επακριβώς την ποιότητα των πολιτών. Στις τυραννίδες, μοναρχίες, δεν υπάρχει τέτοια άμεση σχέση.
Το παραπάνω το πετυχένεις μόνο με την συμμετοχή. Με την αποχή αφήνεις την τύχη σου σε κάποιον θλιβερό, και δεν είσαι ενεργός πολίτης. Έτσι πιστεύω. Οπότε κατά την γνώμη μου συμμετοχή, σε ότι σου κάνει κλικ, μπας κ αλλάξει κάτι.

Απόσπασμα:

Είμαι πραγματικά και εγω πολύ θυμωμένος.

vaska 18-10-2010 01:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από kostas_366 ( 232352)
Φίλε μου, σέβομαι την γνώμη σου, αλλά νομίζω ότι η αποχή, γιατί αυτό καταλαβαίνω ότι λες, δεν είναι λύση. Και θα σου πω το γιατί κατά εμένα.
1ον. Πιστεύω ότι οι δημοτικές εκλογές είναι κάτι άλλο από τις βουλευτικές. Και ένας σωστός άνθρωπος θα βοηθήσει, στο επίπεδο που μπορεί, τον τόπο του.
2ον. Ξέρουμε καλά ότι η δημοκρατία είναι το μόνο πολίτευμα, η ποιότητα του οποίου αντικατοπτρίζει επακριβώς την ποιότητα των πολιτών. Στις τυραννίδες, μοναρχίες, δεν υπάρχει τέτοια άμεση σχέση.
Το παραπάνω το πετυχένεις μόνο με την συμμετοχή. Με την αποχή αφήνεις την τύχη σου σε κάποιον θλιβερό, και δεν είσαι ενεργός πολίτης. Έτσι πιστεύω. Οπότε κατά την γνώμη μου συμμετοχή, σε ότι σου κάνει κλικ, μπας κ αλλάξει κάτι.

Είμαι πραγματικά και εγω πολύ θυμωμένος.

εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όλοι κοιτάνε πως θα φάνε, ακόμα δε περισσότερο οι τοπικοί άρχοντες που κάνουν συμφωνίες λαμογιές με τους τοπικούς κραταιούς του πλούτου.

με την αποχή δεν αφήνεις τπτ στην τύχη του,απλά δείχνει ότι κάτι άλλαξε και δεν τρέχουμε στην κάλπη. Αυτοί στους οποίους απευθύνεται το μήνυμα αν το καταλάβουν και αρχίσουν από τώρα να τρέχουν ίσως και να φάνε τις λιγότερες. Όσοι μείνουν θα μαζέψουν τις πιο πολλές. Θυμήσου τι έγινε στη Γαλλία για πότε το παλάτι έγινε ρημαδιό. Πέσανε κεφάλια τότε κι όποιος πρόλαβε την έκανε.

kostas_366 18-10-2010 01:44

-Πάντως ο μπους, έβγαινε και με το 25% των ψηφοφόρων των ΗΠΑ. 1 στους 4 ψήφιζε, και πλανητάρχης έβγαινε. Αν δεν ήταν καλός, θα άλλαζε αν ψήφιζαν έστω 3 στους 4.
-Ναι στην Γαλλία, αν και δεν το ξέρω καλά το θέμα, νομίζω πως κάπως έτσι έγινε.

Carduelis 18-10-2010 13:28

Αν και γενικά συμφωνώ με τον Κώστα-366 έχω σοβαρές αμφιβολίες στο κατά πόσον οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος θα μπλεκόταν με κομματικές παρατάξεις.
Ασε που όπως είναι το σύστημα φτιαγμένο και να θες να προσφέρεις δεν πρόκειται να τα καταφέρεις, ειδικά σε τοπικό επίπεδο όπου το ρουσφέτι και η εξυπηρέτηση πάει σύννεφο (και να μην ακούσω για ευννοημένη Αθήνα, στο θέμα ρουσφέτι η επαρχία είναι πρώτη!).
Άρα ψηφίζω αποχή και βόλτα στην εξοχή μέχρι να καταλάβουν οτι το πολιτικό σύστημα είναι για πέταμα..

Carduelis 18-10-2010 13:35

Και όσον αφορά το αρχικό ποστάρισμα του Μάνου, αληθινό ή πλαστό, άμα μου βρείτε ΕΝΑΝ (1) έστω έλληνα που να μπορεί να μείνει πιστός σε ένα αρχικό σχέδιο και μάλιστα συνομωτικό και..καταχθόνιο, και για ..35 χρόνια, και να λέγεται και.. Παπανδρέου;; να με φτύσετε!! :sm7::sm7:

GeorgeP 18-10-2010 13:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vaska ( 232430)
...........................................................
με την αποχή δεν αφήνεις τπτ στην τύχη του,απλά δείχνει ότι κάτι άλλαξε και δεν τρέχουμε στην κάλπη. Αυτοί στους οποίους απευθύνεται το μήνυμα αν το καταλάβουν και αρχίσουν από τώρα να τρέχουν ίσως και να φάνε τις λιγότερες. Όσοι μείνουν θα μαζέψουν τις πιο πολλές. Θυμήσου τι έγινε στη Γαλλία για πότε το παλάτι έγινε ρημαδιό. Πέσανε κεφάλια τότε κι όποιος πρόλαβε την έκανε.

Αγαπητε συναδελφε αυτο που σου λεει ο Κωστας 366 ειναι απολυτως σωστό διοτι, ποιος δεν παει να ψηφισει? ο αγανακτισμενος πολιτης!! Ποιοι πανε να ψηφισουν? οι κομματικοι πολιτες........δηλαδη οι οπαδοι! Αν αυτοι ειναι το 30% του εκλογικου σωματος (πολλοι περισσοτεροι ειναι αλλα λεμε τωρα) και οι μισοι ψηφισουν το ενα απο τα 2 μεγαλα κομματα και οι αλλοι μισοι το άλλο το εκλογικο μας συστημα (υπερενισχυμενη αναλογικη) θα βγάλειο κυβερνηση με ποσοστο 41,83% το κομμα που εχει μια ψηφο παραπανω απο το άλλο!!
Αρα με το να μην ψηφισεις δεν κανεις τιποτε!

Κοιταξε να δεις τι εγινε το 2009 και το 2007 με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα οποια στοιχεια αμα τα συγκρινεις με το 2004 θα δεις οτι μτο ΠΑΣΟΚ κερδισε τις εκλογες του 2009 με λιγοτερους ψηφους απο τις εκλογες του 2004 όπου και τις εχασε!!! Γιατι? διοτι μετακινηθηκαν (και οχι δεν ψηφισαν) οι ψηφοι απο την ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ κατα 40% και κατα 60% σε ολα τα υπολοιπα κομματα!!!!
Το 2009 το ΠΑΣΟΚ πηρε 2,963,138 ψηφους και η ΝΔ 2,251,493 ψηφους.
Το 2007 το ΠΑΣΟΚ πηρε 2,681,791 ψηφους και η ΝΔ 2,940,004 ψηφους.
Το 2004 το ΠΑΣΟΚ πηρε 2,953,532 ψηφους και η ΝΔ 3,300,267 ψηφους.
Η ΝΔ εχασε συνολικα 700,000 ψηφους (2007-2009) απο τις οποιες μονον 280,000 πηγαν στο ΠΑΣΟΚ οι υπολοιπες 420,000 πηγαν σε άλλα κομματα ενα εκ των οποιων, που ηταν εκτος βουλης απο παντα, μπηκε σε αυτην με ποσοστο 4,60%!!! Αν επαιρνε 50,000 ψηφους ακομα αυτην την στιγμη θα ειχαμε συνασπισμο κομματων στην διακυβερνηση και οχι το ΠΑΣΟΚ μονον! Τα πραγμαστα τοτε θεωρω θα ηταν αλλιως!
Και αυτο ειναι το μεγαλο κερδος με το να ψηφιζουμε παντα!! τους κανουμε πολλους και δεν αφηνουμε το ''αποφασιζω και διατασσω'' σε εναν!!!

Αν επισκεφτεις το σαιτ της singular logic National Elections October 2009 θα βρεις ολα αυτα τα στοιχεια και θα δεις οτι το να μην ψηφιζεις και να απεχεις ¨η να ριχνεις λευκο δεν βοηθας κανεναν παρα μονον αυτον που διατηρει τους οπαδους του ανεξαρτητως καταστασεων! Το να απεχεις ουτε σαν διαμαρτυρια εκλαμβανεται διοτι αντε και διαμαρτυρηθηκες...τι θα κερδισεις? Θα κερδισεις απλα να διακυβερνηθεις απο αυτους που τους ψηφισαν οι άλλοι και θα πληρωσεις κι εσυ μαζι με αυτους!
Αλλά αυτοι ''ηθελες τα και παθέσ' τα''..... εσυ τι φταις????

evan400f 18-10-2010 14:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 231838)
μεγαλη κουβεντα ανοιξες μανο.....;)

η αντιστοιχη ιστορια θα υπαρχει,για καθε πολιτικο μας......πιστευω:cool:

εγω τους θεωρω ολους πουλημενους και ανθελληνες.....sorry:o

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.ΝεύραΝεύραΝεύρα

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:00.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!