![]() |
Απάντηση: Είναι δυνατόν να υπογράψανε κάτι τέτοιο;;;;;;;;;;;;;;;;
Απόσπασμα:
Το ιδιο ειχε γινει και στην Ελλαδα που με χρεος ομοιο του σημερινου (110%+ πλεον τοκοχρεωλυσιων) εκανε υποτιμηση της δραχμης κατα 20-30%. Τοτε βγηκε και το 10χιλιαρο, κι ετσι σωθηκε η Ελλαδα και ουτε που το πηραμε χαμπαρι!! Το ιδιο ειχε γινει και το 1986-87 με το νεοεκδοθεν τοτε 5χιλιαρο οπου το χρεος ειχε φτασει το 66% του ΑΕΠ!! Ουτε τοτε πηραμε τιποτε χαμπαρι!! Τωρα ομως δεν μπορει να γινει καμια υποτιμηση στο Ευρο ουτε να γυρισουμε στην δραχμη!!!!! Ξερεις γιατι? Διοτι π.χ εχω στην τραπεζα 100,000ε ητοι 34,075,000δρχ! Με το που γυρναμε στην δραχμη η αναμενομενη υποτιμηση ειναι μεταξυ 30-50% ητοι τα 34,075,000δρχ γινονται αυτοματα -13,630,000(40% μειον) =20,445,000. αναγαγε το ιδιο σε ολα τα δημοσιοοικονομικα (εξοπλισμους, δανεια κ.λ.π.) και θα δεις οτι σε δυο ημερες θα ημασταν χρεωκοπημενοι αφου θα χρωσταγαμε τετρακις δις σε δρχ τα οποια επρεπε να κοπουν απο το Νομισματοκοπειο και το οποιο θα ηταν πληθωριστικο χρημα αρα χωρις καμια αξια! Δηλαδη τα 20 μου μυρια δεν θα ειχαν καμια αξια οπως ειχε γινει και την κατοχη!! Θα μπου πεις η αμερικη κοβει δολαρια πληθωριστικα....να αλλα η Αμερικη τα στελνει στο εξωτερικο (παγια τακτικη απκ τοτε που το δολαριο ειναι διεθνως το νομισμα της διεθνους αγορας) για αποπληρωμες υποχρεωσεων της και δεν τα κραταει στο εσωτερικο της ωστε να δημιουργηθει πληθωρισμος!!!! Απόσπασμα:
Ποιες ευθυνες μας? Να σου πω το παραδειγμα που εχω πει πολλες φορες? Παω στο ιατρειο του ταδε γιατρου ¨η στο μαγαζι του ταδε εμπορα και στην ωρα της πληρωμης μου λενε...''με αποδειξη τοσο, χωρις αποδειξη τοσο'', εχω οικονομικη ευθυνη εγω που το αποδεχομαι? εχει οικονομικη ευθυνη ο επαγγελματιας που το προτεινει και τελικα το παιρνει???? Εχει αδικο το κρατος που δεν κοβει τον κ@λ@ στον επαγγελματια και δεν παιρνει το σκαλπ απο εμενα? Που ειχε αδικο ο χοντρος? Εσυ γιατρε μου σπουδαζες στο εξωτερικο (και σου ευχομαι πραγματικα ολα να σου πανε δεξια) και ισως δεν μελετουσες τα στοιχεια της μισθοδοσιας των Δ. Υπαλληλων!! Ετσι θα σου παραθεσω το εξης στοιχειο, το 2007 η συνολικη μισθοδοσια του Δημοσιου ηταν 23,287 δις ευρω και το 2009 ανηλθε - ετσι για πλακα και σταδιακα και διαρκως μεχρι το 2009 - τα 29,458 δις!!! 9% επιπλεον τον χρονο στους διαφορους Δ. Υπλληλους αυξηση τον χρονο!!!!!!!!!!!!!! γιατι? εκαναν κατι παραπανω, παρηγαγαν παραπανω οι Δ.Υπάλληλοι καθε κατηγοριας και βαθμου για να τα παρουν????? Δες το http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=70285147 οπως θα δεις και πως η μισθοδοσια της ελλαδος ριχνει εξω το κρατος ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1981!!!!!! Φταινε οι πολιτκοι που το επετρεπαν? ΦΤΑΙΝΕ!!!! Φταινε οι πολιτικοι με τις μιζες τους? ΝΑΙ ΦΤΑΙΝΕ!!!!!!! Φταινε οι Δ.Υπαλληλοι που τσαμπα λεφτα τους εδιναν και τα παιρνανε? Για μενα ΝΑΙ ΦΤΑΙΝΕ, διοτι δεν τους τα δινανε απλως...... ΤΑ ΕΚΒΙΑΖΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ!! Φταιμε ολοι εμεις που με το να μην πληρωνουμε φορους, να μην παιρνουμε αποδειξεις κ.λ.π. συμβαλλαμε στην καταντια μας ? ΝΑΙ ΦΤΑΙΜΕ!!!!!!!!! ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ? Αυτο κανενας δεν το απεδειξε σε καμια οικονομικη διαμαχη απο καταβολης κοσμου!!! ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ??? ΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝΕ! ΠΟΙΟΙ? ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!!! |
Απόσπασμα:
Τα γουρούνια όπως λες είναι συμπαθή τετράποδα και ανήκουν στη διατροφική αλυσίδα του Ανθρώπου. Μην τα υποτιμάς λοιπόν. Αυτά τουλάχιστον είναι χρήσιμα. Σε ευχαριστώ……………… |
γιωργο μου ακομη και για τις μισθοδοσιες των δημ.υπαλληλων οι πολιτικοι ειναι υπευθυνοι που ετρεμαν στην ιδεα να χασουν ψηφοφορους και φοβουμενοι το κοστος πεταγαν τα λεφτα του κρατους...!
και μην ξεχνας οτι οι πολιτικοι ειναι η χειροτερη κατηγορια δημ. υπαλληλων γιατι ..."κανονιζουν" οι ιδιοι τον μισθο τους!:) |
Απόσπασμα:
τι παραπανω θελεις δηλαδη? Απόσπασμα:
ολη η νομολογια για το θεμα εδω http://www.edil-ste.gr/show_sinente.asp?ids=22, αν την διαβασεις ολη θα φριξεις!!!!!! |
Θα συμφωνήσω με τον GeorgeP στο ότι οι μόνοι που καθορίζουν οι ίδιοι τους μισθούς τους είναι οι δικαστικοί. Κάθε αύξηση στους μισθούς τους συμπαρασύρει και των βουλευτών. Το πιό ωραίο είναι ότι κανονικά κανείς δημόσιος λειτουργός δεν επιτρέπεται να έχει μισθό μεγαλύτερο από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Οπως όλοι γνωρίζουμε οι μισθοί των Δ.Σ των ΔΕΚΟ είναι πολλαπλάσιοι του. Ακόμη κι αν κάποιες ΔΕΚΟ είναι εισηγμένες στο Χρηματηστήριο και λειτουργούν με κανόνες αγοράς, το κράτος δεν πάυει να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με ότι αυτό συνεπάγεται. Ακουσα πριν λίγο ότι ο ΔΣ του ΟΤΕ ζήτησαι να επιστραφούν από όλα τα στελέχη του οργανισμού οι πιστωτικές κάρτες. Πριν λίγες μέρες ο Γερμανός ΔΣ ζήτησε μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ. Το επιχείρημά του είναι πως στον ΟΤΕ οι μισθοί είναι το 37% του τζίρου με το αντίστοιχο ποσοστό στην Deutsche Telekom να είναι 20%. Αν η απόφαση του Τσαμάζ συνδέεται με αυτό, και για να μην είμαι μονίμως αρνητικός, προφανώς στο μισθολογικό κόστος του ΟΤΕ συμπεριλαμβάνονται κι οι εταιρικές πιστωτικές που στην ουσία έχουν μηνιαίο όριο στο ύψος του μισθού του κατόχου ή καλύτερα νομέα της. Μιλάμε για πραγματικά πολλά χρήματα. Του Δ.Σ η κάρτα είναι απεριόριστη. Οταν πριν χρόνια ο νεοεισερχόμενος τότε διοικητής της ΔΕΗ, Αθανασόπουλος νομίζω, με απόφασή του διπλασίασε τις ετήσιες αποδοχές του, που ήταν το γ.....μένο κράτος;! Ειρήσθω εν παρόδω, ανακοινώθηκε αύξηση στα τέλη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, προσθέστε αυξήσεις στα τέλη, αύξηση ΦΠΑ κι όταν έρθουν κι οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες, αντιλαμβανόμαστε όλοι τι λογαριασμούς θα λαμβάνουμε. Κι όλα αυτά για τους παχυλούς μισθούς των στελεχών και των συνδικαλιστών. Και φίλε Γιώργο, χρεωκοπία δεν τη γλυτώνουμε, τι μορφή θα έχει και ποιές θα είναι οι μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις στη ζωή μας μένει να το δούμε. |
Απόσπασμα:
Aρνουμαι ακομα και την σκεψη της χρεωκοπιας!!! Οχι, δεν θα χρεωκοπησουμε επειδη το λενε μερικοι-μερικοι(δεν εννοω εσενα)!!!!! Οχι δεν θα χρεωκοπησουμε και θα την παλεψουμε μεχρι το τελος!! Αυτη ειναι η ελπιδα μου και το πιστευω μου!! |
Απόσπασμα:
Την ελπίδα την έχω κι εγώ, αλλά βλέποντας αυτά που συμβαίνουν δε μπορώ να το πιστέψω :( Μπορεί να την πουν αναδιάρθρωση, αλλά αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα, θα είμαστε στα σκ...τά για αρκετά χρόνια. |
Απόσπασμα:
Και εγώ αυτη την ελπίδα έχω αλλά δυστυχώς με απλές μαθηματικές πράξεις οδηγούμαστε προς τα εκεί . |
Απόσπασμα:
τα μαθηματικα στην δημιουργικη λογιστικη ειναι αχρηστα!!! Με αυτο εννοω οτι αν τα 3 χρονια (¨η 5 δεν θυμαμαι) αποπληρωμης γινουν 7,8,....10 και αυτες οι αλαλγες που γινονται διαρκεσουν τοτε δεν υπαρχει λογος να ανησυχουμε!!! Η αποψη μου, περαν του ''αρνουμαι....'' του παραπανω ποστ μου, ειναι το κεφαλι κατω για παραγωγη, οχι σε απεργιες και λοιπα ηλιθια κατασκευασματα που μονον κακο εκαναν απο παντα και περισσοτερο κακο κανουν τωρα, τερμα οι μοιρολατριες......και ολα θα πανε καλα!!! Ρομαντικος? ισως!!! Αισιοδοξος? Ναι!! Ποτε ομως μα ποτε απαισιοδοξος σε τιποτα!!! |
Γιώργο 2 κλείνουν ένας ανοίγει .Ξέρεις για πόσα χρήματα εναι μείον σε εισφορές φπα κλπ.Αυτό εννοω όταν λέω δεν μου βγαίνουν τα μαθηματικά.
Τώρα όσον αφορά το κεφάλι κάτω και παραγωγή δεν κάνω και τίποτα άλλο. . υγ Πάντα ήθελα να απεργήσω αλλά τα τελευταία 28 χρόνια δεν το έχω καταφέρει.:o |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:48. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!