GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ABS!! (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=18692)

GSMAN 22-03-2011 20:07

Απάντηση: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ABS!!

Ναι έχεις δίκιο το έχασα το παιχνίδι και για αυτό το σταματώ...

οποιος άλλος συμφουρίτης θελήσει πληροφορίες ας στήλει πμ να βρεθούμε και να του

πω ότι θελήσει!! Δε μπαίνω στη διαδικασία ξανααντιπαράθεσης γιατί δεν είναι και πολύ

παραγωγικό συν του ότι δεν έχει να κάνει με το θέμα που άνοιξα....

MIHALIS TZIMAS 22-03-2011 20:24

Γιατί πρέπει να λέμε στον καθένα τι να κάνει,πως να μιλάει,πως να προωθεί,πως να πουλάει,πως να γράφει, πως πως πως...

Αφήστε τον άνθρωπο να το χειριστεί όπως θέλει.Σε όποιον δεν του αρέσει ας μη διαβάσει/απαντήσει.

Άραγε στην πραγματικη μας Ζωη είμαστε αντίστοιχα ευθικτοι σε τόσο μικρά ζητήματα ;

vaska 22-03-2011 21:11

Ρε παιδιά που είναι το κακό που κάποιος που έβαλε το μυαλό του να δουλέψει, αποφάσισε να βγάλει χρήματα από αυτό? Τα πράγματα είναι πολύ απλά τουλάχιστον για μένα, κάποιος με τις κατάλληλες γνώσεις (είναι επένδυση μιας ζωής η απόκτησή τους) ποστάρισε ένα θέμα που μας καίει όλους και είπε ότι έχει ίσως λύση. Τα περισσότερα σε λίγο που θα πατεντάρει την ιδέα του. Και με το αζημίωτο. Απολύτως λογικό μου ακούγεται, το κάνω σχεδόν καθημερινά σε ανθρώπους που τηλεφωνούν στο μαγαζί μου για να τους δώσω λύση για προβλήματα που έχουν στον υπολογιστή τους. Καταλαβαίνω την ανάγκη τους να κάνουν οικονομία, βοηθάω όσο αυτό είναι δυνατόν από το τηλέφωνο αλλά όταν πια τα πράγματα ζορίσουν τους λέω να φέρουν το PC τους στο μαγαζί. Το ίδιο κάνει και ο φίλος. Είπε ότι έλυσε οικονομικά ένα πρόβλημα που είχε και πιθανά το έχουν κι άλλοι,και που η μαμά BMW μας πιάνει κανονικά τον ποπό, θα βοηθήσει είπε όταν λήξουν τα γραφειοκρατικά αλλά μην θέλετε να σας πάρει από το χεράκι στράτα στρατούλα και να το επισκευάσει δια μέσου φόρουμ χωρίς κόστος. Μάλιστα στην περίπτωση των φρένων (σωμ. ακεραιότητα) εγώ δεν θα έδινα σε κανέναν συμβουλές γιατί μπορεί να μου επέστρεφε μπούμερανκ, δλδ "ρε φιλαράκι κάναμε ότι μας είπες και τα φρένα όταν τα χρειαστήκαμε δεν δούλεψαν" κλπ κλπ.

nivo 22-03-2011 22:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GSMAN ( 342168)
Πριν από 3 μήνες μου είχε παρουσιασθεί ένα πρόβλημα που είχε παρουσιασθεί και στον ALX παλαιότερα μου πετούσε το ABS στα καλά καθούμενα και μετά δεν έμπαινε ξανά έως ότου κάνεις reset.

Με το καιρό μου το έκανε όλο και ποιο συχνά και όλες τις φορές τόσο το μηχάνημα στο Γέρακα όσο και στη βουλιαγμένης μου έβγαζε Κεντρική μονάδα ΑΒΣ μου έκανε εντύπωση γιατί ήξερα πως τα 1150 τα απλά δε παρουσιάζουν προβλήματα , και αποφάσισα πλέον να τη ψάξω αρνούμενος την εύκαιρια που βρήκα να αγοράσω καινούργια μονάδα στη φιλική τιμή των 1200€.

Για εγγύηση δε μιλώ γιατί η μοτοσικλέτα έχει στο κοντέρ 120000 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Συν καμιά σαρανταριά που το είχε γυρίσει ο προηγούμενος μοντέλο 99-2000 πραγματικά 160000(πως το κατάλαβα? Όταν το πήρα είχε 49000 ή 50000 όταν το πρώτο ψηφίο του κοντέρ γύρισε στο εννέα παρατήρησα πάνω στο ψηφίο μία γραμμή σα κατσαβιδιά...) Τέλος πάντων στο θέμα μας.

Σε μία ανάρτηση που είχε κάνει παλαιότερα ο Lord Dimos διάβασα για έναν Αμερικάνο ο οποίος είχε ανοίξει μία κεντρική μονάδα ίδιας γενιάς 2... προχωρώντας σε καθάρισμα της αντλίας και των μικρών πίρων που έχει στο εσωτερικό και ανέφερε ότι δούλεψε στη συνέχεια...

Φίλος λοιπόν ο οποίος έχει σπουδάσει αυτοματισμούς και ηλεκτρονικός δέχθηκε να την ανοίξουμε αφού ούτως ή άλλως θα πλήρωνα για καινούργια ή για μεταχειρισμένη ..(φυσικά εγώ στη καινούργια θα κατέληγα).

Τη πήραμε στα χέρια λοιπόν και φτάσαμε στο σημείο να τη λύσουμε(αυτός δηλαδή εγώ το έπαιζα project leader ) έως τους πίρους και τα εμβολάκια καθαρίσαμε τη μηχανική αντλία η οποία ήταν μέσα στη βρώμα καθώς και τη πλακέτα η οποία ήταν πράσινη από τη χλωρίδα που είχε πιάσει στα 11 χρόνια όπως καθαρίσαμε και την έξοδο (τη φυσέτα) οποία ήτανε οξειδωμένη και τέλος βγάλαμε τα υγρά τα οποία ήταν ΚΑΤΆΜΑΥΡΑ και είχαν κατακάθια (ποιο πολύ πολτό μου θύμιζε) !!! .

Δε την ανοίξαμε τελείως γιατί από κάτω είναι πρεσαριστή και αν την ανοίγαμε ήταν σίγουρο πως θα τη παθαίναμε όπως ο Αμερικάνος ο οποίος δε κατόρθωσε να την κλήση σωστά.

Έχει λοιπόν 8 μέρες δουλεύει άψογα και ναι σωστά μαντέψατε πιθανότατα γλίτωσα τα 1200€ .....

μήπως τώρα εν όψει κρίσης πρέπει να μεταδίδουμε ο ένας στον άλλο τέτοιου είδους λύσεις?

Λίαν συντόμως θα ανακοινώσω και λύση για να μη μην μένουν τα Σεβρόφρενα......

Δε θα σταθω στις γνωμες καποιον φιλων που καλως η κακως ειπαν διαφορα, αν καταλαβα καλα δεν ασχοληθηκες τοσο εσυ οσο ο φιλος σου που εχει και καποιες ειδικες γνωσεις, αρα και να θελει να βγαλει απο την φαση αυτη δικαιωμα του ,οταν το ανταλακτικο εχει 1200 και εγω κανω δουλεια με τα μισα η και λιγοτερα, εμενα με ενδιαφερει κατα ποσο θεωρεις οτι ειναι αξιοπιστη λυση,γιατι με τα φρενα δεν παιζεις .

poderosa 22-03-2011 23:30

Εγω παντος πιστευω πως πρεπει να ανεβασει το τηλεφωνο του τεχνικου. Θα σωθει πολυς κοσμος απ' τα υπερτιμολογημενα ανταλλακτικα της BMW. Μαλιστα τετεια θεματα πρεπει να γινονται sticky. Οπως και του φιλου που φερνει φτηνους hall sensors. Εκτος κι αν καποιοι εδω μεσα παιρνουν ποσοστα απ'την BMW ή ειναι μετοχοι σε γνωστα συνεργια-εμποριες ανταλλακτικων...

GSMAN 22-03-2011 23:33

Συμφωνω οτι δε παιζεις με τα φρενα....Για τη παραπανω περιπτωση που μου συνεβη σημερα εκλεισα 10 μερες απροβληματιστης λειτουργειας και δεν ειναι κανενα μεγαλο μυστικο το περιγραφω αναλυτικα ποιο επανω

Τωρα για τα σερβοφρενα οπως ανεφερα αυτο που συμβαινει ειναι φυσιολογικο δηλαδη με βαση το σχεδιασμο ειναι αναμενομενο και αναλογα με τη χρηση (αστικη η ταξιδι) παιζει ρολο το χρονικο διαστημα που θα φτασουμε στο αποτελεσμα δηλαδη να τα παιξει η μιζοαντλια αυτο που θελω να πετυχω και φυσικα θα το εφαρμοσω πρωτα σε μηχανη φιλου ειναι ασχετα με το αν χαλα το σερβοφρενο να εχεις φρενα στη μηχανη ωστε να μη κινδινευεις να στουκαρεις πισω απο κανενα αμαξι η οταν κλεινης το διακοπτη να εχεις φρενα το συστημα δε προκειτε να εππηρεαζει αυτο της μηχανης
αλλα λιιιιγο υπομονη και θα δειξω τα παντα

ολα τα ωραια στη ζωη ξεκινανε τυχαια;)

harigs 23-03-2011 02:00

Περιμένουμε νέα σου;)

taksidiotis 23-03-2011 06:18

Γενικά περιμένουμε να δούμε αν όλο το επιχείρημα συνεχίσει για καιρό να δουλεύει χωρίς πρόβλημα.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

GSMAN 23-03-2011 10:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από taksidiotis ( 343598)
Γενικά περιμένουμε να δούμε αν όλο το επιχείρημα συνεχίσει για καιρό να δουλεύει χωρίς πρόβλημα.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

εννοεις αυτο που εκανα στη δικη μου μοτοσυκλετα?

rosebud 23-03-2011 19:15

Μιας και παθών απο το Νεύρα σύστημα της bmw να πώ ότι, αν θυμάμαι καλά, απώλει του servo δε σημαίνει και απώλεια των φρένων, αφού τα φρένα συνεχίζουν να δουλεύουν με την υδραυλική πίεση μέσω της μονάδας με πολύ περισσότερη όμως δύναμη, γεγονός, που μπορεί να εξελιχθεί σε ατύχημα, σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε και απασχολεί πολλούς και έξω από τη χώρα αυτή. Όταν το χα πάθει, βρήκα μια δικιά μου λύση και ο καθένας μπορεί να βρεί μία που να του ταιριάζει. Ελπίζω στο τέλος να βρεθεί αυτή που να εγγυάται όσα δεν εγγυάται η "κυρία" εκ βαυαρίας. Τα υπόλοιπα για τα έσω της μονάδας που διάβασα, μου φάνηκαν μια χαρά.

Καλή συνέχεια σε όλους.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 16:09.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!