![]() |
Απάντηση: ΤΙ ΛΑΔΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ GS1200 ΤΟΥ 10
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
ΜΗΠΩΣ λεω ΜΗΠΩΣ επιδη ειναι ακριβοτερο λαδι προσπαθουν να το προοθησουν και στα παλαιοτερα?????? ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑ ΕΕΕ????:ha16::ha16::ha16::ha16: εχω ξεφυγει απο το θεμα μου....ο προβληματισμος μου βασίστηκε πανω σε αυτο που εγραψα για τα παλαιοτερα μοντελα εξου και η ζητηση βοηθειας απο εσας..... |
έχουμε πολλάκις συμφωνήσει ότι στα προ 2010 μοντέλα GS ότι και να του βάλεις το δουλεύει ακούραστα.
Εάν βάλεις ημι-συνθετικό πιθανόν στα ζόρια να σου το καίει, εάν βάλεις ορυκτέλαιο έχεις την ίδια απόδοση και μάλλον δυσκολεύεται να το κάψει... το θέμα μας λοιπόν είναι στα 2010+ ναι το manual λέει ημι-συνθετικό και εμένα η αντιπροσωπεία μου βάζει 20-50 μόνιμα. ναι, έχω προσωπική άποψη όταν λέω ότι με το εύρος χρήσης λαδιού που έδινε για τα προ-2010, ο αντιπρόσωπος σου πρότεινε λάδι ανάλογα με το ποσοστό κέρδους του και το πιθανό stock....:rolleyes: Πρόβλημα όπως έγραψα, ΟΥΔΕΝ στα 35.000χλμ στο 2010+ και με τη βούλα της επίσημης αντιπροσωπείας η κάθε αλλαγή (και όταν λέω όλες, εννοώ οοοολες) :D άρα, ελπίζω η αντιπροσωπεία να έχει αρκετό stock από 20-50 γιατί οι αλλαγές μου κοστίζουν σαφώς λιγότερο.....:) |
Σε κάθε περίπτωση, και ειδικά εντός εγγύησης, καλό είναι να πηγαίνουμε με το γράμμα της "μαμάς", όπερ σημαίνει ημισυνθετικό 10W-40.
Κανείς δεν παθαίνει κάτι και με 20-50, σε όλα τα μοντέλα, μιας και -για να επιβεβαιώσω τον vpentza- εμένα οι αλλαγές έγιναν ως εξής: α. 1000χλμ Βαγια, 20-50 β. 5000χλμ Βαγια, 20-50 γ. 10000χλμ, Motion, 20-50 δ. 15000χλμ, fast&furious, 20-50 ε. 20000χλμ, Βάγια, 10-40 (η νέα οδηγία....:hmmm:) στ. 25000χλμ, μόνος μου , 10-40, κατόπιν της νέας οδηγίας;) Οπότε πρακτικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ πριν το σέρβις επικοινωνώ και ρωτάω τι λάδι βάζουν και τους το πάω εγώ. Το βρίσκω 10€/λίτρο ημισυνθετικό 10W-40, Castrol Power1, στο Περιστέρι και πρόσφατα -στο ψάξιμο...-, 9€ στον Κορυδαλλό. Καμιά σχέση με τα 14-15€ των αντιπροσωπειών;) |
Απόσπασμα:
Από την άλλη αν γουστάρεις να βάζεις ότι καλύτερο (και καλά κάνεις κατά την άποψή μου - κι εγώ το ίδιο κάνω) να ξέρεις ότι το τορκο είναι από τα κορυφαία λάδια και κάνει πολύ καλή απορρύπανση απ' όπου περνάει. Έχουμε πει πολλάκις ότι ο boxer είναι απλοϊκός κινητήρας χωρίς πολλές απαιτήσεις σε ζουμιά και μαντζούνια και ότι δεν είναι πουσαρισμένος όπως άλλοι. 1200cc ~ 110 άλογα, δεν τον χαρακτηρίζεις υψηλόστροφο πράγμα που σημαίνει ότι και απλό ορυκτέλαιο να βάλεις δεν έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα. Τώρα τα εξουσιοδοτημένα είναι μια άλλη ιστορία, παίζουν εκεί που η μαμά τους λέει να παίξουν και όχι για θέματα αξιοπιστίας αλλά για καθαρά εμπορικό κέρδος μιας και η μαμά τα παίρνει για να προτείνει κάποιο λάδι. |
Παιδιά απ' ότι κατάλαβα ο boxer είναι ευαίσθητος στα χοντρά λιπαντικά. Από την αλλη ένα λεπτό λιπαντικό αφήνει να ακούγονται ωστήρια κ άλλα μέταλα να κουδουνίζουν.
Ψάχνω κάτι ιδανικό και μιας κ δεν απαιτείται μηχανόλαδο η γκάμα είναι πιο ευρεία για την επιλογή. Θα δοκιμάσω κάποια γαλικά λαδια που χρησιμοποιούνται σε THP κινητήρες κ ήρθαν με οδηγία οτι εξαλήφουν τον θόρυβο από τα ωστήρια σε ψυχρές εκκινησεις. Το έχουν δοκιμάσει φίλοι κ μου είπαν ότι κάνει καλύτερη δουλειά από τα Amsoil τα οποία θεωρούνται κορυφαία. Οι αλλαγές που προτείνονται είναι χαλαρά τα 20.000 χιλ σε αυτοκίνητα, οπότε ένα διάστημα 7.000 χιλ. στον Boxer δε θα με χαλουσε. Δε το πολυπιστεύω αλλά μία δοκιμή δε κάνει κακό. Επίσης τα προμηθευομαι από φιλο που γνώρισα σε forum αυτοκινήτων σε τιμή χοντρικής, αν ενδιαφέρει κάποιον μπορώ να ενημερώσω. |
Απόσπασμα:
|
εμένα μου βάζουν ημισυνθετικό 15-50
Το 10-40 το καιγε σαν νερό.. |
Απόσπασμα:
λαδιού πχ 15-50 ή 10-40 κλπ. Επίσης δεν ευθύνεται το "χοντρό" ή Λεπτό" λιπαντικό για το αν θ' ακούγονται θόρυβοι από τον κινητήρα αλλά το πόσο καλό λάδι είναι και πόσο καλά κάνει τη δουλειά για την οποία κατασκευάστηκε. Επίσης σε καμία των περιπτώσεων δεν θ' άφηνα λάδι στον κινητήρα ακόμα κι αν ήταν αυτοκινήτου για 20000 χλμ που να κοπανάγανε όλοι οι κατασκευαστές τον πισινό τους κάτω. Η μούργα που θα μάζευε και στη χειρότερη η μούργα που θα επικάθονταν σε ζωτικά σημεία του κινητήρα θα ήταν απίστευτη. Ξαναλέω ότι ο λόγος που βάζω τόρκο είναι ότι κάνουν άριστη απορρύπανση. Πριν μου μάθουν τα τόρκο χρησιμοποιούσα μοτουλ σε όλα μου τα οχήματα ακόμα και στο τζετ σκι. Σε πληροφορώ ότι μόλις άλλαξα τα λάδια σε τόρκο, όλα μου τα οχήματα γίναν καπνιστές. Τα ντουμάνια που έβγαιναν από τις εξατμίσεις ήταν τόσα που θορυβήθηκα. Ο φίλος και μηχανικός βελτιωτής που μου τα σύστησε άκουσε στο τηλέφωνο όσα δεν πάει ο νους σου, αλλά με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι στις πρώτες βόλτες καίγονται τα σκουπίδια που τόσο καιρό έμεναν μέσα στον κινητήρα και πολλαπλασιάζονταν. Και είχε απόλυτο δίκιο. Μετά από 2-3 βόλτες το κάπνισμα σταμάτησε. Για την ευαισθησία του boxer να σου πω ότι φίλος με 1150 με 230.000 χλμ στο κοντέρ βάζει λάδια για πετρελαιοκινητήρες και τ' αλλάζει κάθε 2500 χιλιόμετρα, απλά και μόνο γιατί δουλεύει σε μεγάλη κατασκευαστική και αυτά τα έχει εύκολα και πρόχειρα. |
Λεπτά εννοώ οτιδήποτε κάτω από το κλασικό 15-50.
Τα 5-40 είναι πολύ λεπτά τα 20-50 πολύ "χοντρά". Τώρα για τα ντουμάνια που λες πρώτη φορά το ακούω, ακούγεται ενδιαφέρον. Σε τι τιμή τα βρίσκεις τα τορκο ? |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:16. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!