GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Resistor tuning (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=13499)

ortho 12-11-2013 23:29

Απάντηση: Resistor tuning

καλό θα είναι όποιος θέλει να βάλει το μαραφετάκι να έχει διαβάσει και λίγη θεωρία για το τι γίνεται. Οπότε διαβάστε αν θέλετε στο λινκ που δίνω παρακάτω. Δε λέω ότι ε΄ναι ευαγγέλιο, προσωπικά έχω τις διαφωνίες μου χωρίς να είμαι τεχνικός.

Γενικά το χειμώνα το έβγαζα από τη μηχανή. Ο τύπος στο λινκ λέει διάφορα σχετικά με τι συμβαίνει στις διάφορες θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

ξαναπαραθέτω κάτι από το ποστ 4 του παρόντος νήματος για να μην ψάχνετε και να μπορέσετε να καταλάβετε ευκολότερα τι λέει ο mr. boosterplug :)

αυτός είναι ένας πίνακας που έφτιαξε ένας γερμανός χρησιμοποιώντας το GS 911, δείχνει την αντίσταση του σένσορα σε συνάρτηση με τη θερμοκρασία:

Tabelle Lufttemperaturfühler

-19° 54,7 kOhm
-4° 20,0 kOhm
-2° 18,7 kOhm
1° 14,3 kOhm
7° 11.75 kOhm
12° 8,95 kOhm
16° 7,6 kOhm
20° 6,15 kOhm
26° 5,17 kOhm
30° 4,53 kOhm
35° 4,07 kOhm
43° 3,34°Ohm

Detailed explanation on the BoosterPlug

Λέει για "κάποια άλλα" πράγματα που έχει το boosterplug εκτός της NTC αντίστασης, που δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί την έχει βάλει, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι κάτι άλλο από συνηθισμένη αντίσταση.

Καλή ανάγνωση.
:ye33:

Al Bandy 13-11-2013 22:35

Ο πίνακας αυτός Γιάννη -και καλά κάνεις και τον ξαναβάζεις- είναι πολύ χρήσιμος με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι είναι αξιόπιστος. Προσωπικά τον εμπιστεύομαι για λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Επειδή δεν κάνω τίποτα στην τύχη μόνο και μόνο επειδή το είπε κάποιος ή κάποιοι στο διαδίκτυο, έψαξα και διάβασα πολυυυυύ πριν βάλω το μαραφετάκι, με τελευταίο επεισόδιο τις μετρήσεις στον επαγγελματικό καυσαναλυτή BOSCH τού ΚΤΕΟ.

Ένα από τα πειράματα που έκανα ήταν το εξής. Έβγαλα τον αισθητήρα τού φίλτρου αέρος και τον έβαλα στην κατάψυξη!! Σύμφωνα πάντα με τον παραπάνω πίνακα, μού έδειξε γύρω στους +15 βαθμούς Κελσίου!! Αδύνατον!
Σε θερμοκρασία δωματίου μού δείχνει κάπου +70 βαθμούς Κελσίου! Κι αυτό αδύνατον!
Άρα δύο πράγματα συμβαίνουν. Α) ή ο πίνακας τού γερμαναρά λέει μ*λ*κίες ή η BMW βάζει ελαττωματικούς αισθητήρες.

Τι απ' τα δυο συμβαίνει? Πιθανόν, τίποτα απ' τα δύο. Επειδή και ο προηγούμενος αισθητήρας μου τον οποίο άλλαξα προληπτικά (γνήσιοι μαμά Bosch και οι δύο) τα ίδια δείχνει, τείνω να πιστέψω τον πίνακα τού γερμαναρά. Δεν μπορεί δύο αισθητήρες να είναι και οι δύο χαλασμένοι!
Άρα, η BMW -παίζει το σενάριο να - βάζει επίτηδες αυτού τού εύρους τους αισθητήρες για να πιάνει όσο το δυνατόν περισσότερες καιρικές συνθήκες.

Αν όντως έτσι συμβαίνει, μέγα λάθος! Το αποτέλεσμα είναι να δουλεύουν καλά τα μηχανάκια στην Γερμανία αλλά να "σέρνονται" στην Ελλάδα! Ενώ θα μπορούσε πολύ απλά να βάζει άλλο αισθητήρα στην Αγγλία, πχ, και άλλον στην Ελλάδα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Γι' αυτό, ίσως, ο ortho δηλώνει σωστά ότι τον χειμώνα (που πέφτουν οι θερμοκρασίες και άρα δεν το χρειάζεται) βγάζει το μαραφετάκι.
Και γι' αυτό, επίσης, βλέπουμε στο διαδίκτυο αναφορές χρηστών με ίδια μηχανάκια αλλά με την μισή κατανάλωση στην Ευρώπη απ' ό,τι στην Ελλάδα.

Έρχεται τώρα το μαραφετάκι με την 56άρα αντίσταση και κατεβάζει την ενδεικνυομένη θερμοκρασία κατά καμιά 50αριά βαθμούς Κελσίου οπότε διορθώνει την μαμά αντίσταση που δείχνει άλλα αντί άλλων.
Ίσως αυτός να είναι, τελικά, ο μηχανισμός που δουλεύει. Διορθώνει τις λάθος ενδείξεις τού μαμά αισθητήρα. Τόσο απλά!

Σ' αυτά έχω καταλήξει ψάχνοντας και μετρώντας. Σωστό? Λάθος? Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι στο τελευταίο γέμισμα μέχρι στιγμής οι μπάρες μού δείχνουν ότι θα διανύσω 543 χλμ με ένα ντεπόζιτο!!!!!!!
Σάς ενθαρρύνω, λοιπόν, να μετρήσετε την ωμική αντίσταση τών αισθητήρων σας ώστε να διασταυρώσουμε τα παραπάνω.

ortho 14-11-2013 00:16

Εχεις δίκιο Μιχαήλ, δε μου πέρασε από το μυαλό να μετρήσω τον αισθητήρα, αύριο κιόλας!

Κι αύριο θα πάω από τον Τζαβάρα, πες μου τι χρειάζεσαι να το φροντίζω. Να επισημάνω μόνο ότι έχει την πρίζα με την ασφάλεια σε ένα απαίσιο κίτρινο, αλλά τι να κάνουμε!:D:D:D

vpentza 14-11-2013 09:47

Σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον.......
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η λύση αφορά χαμηλομεσαίες στροφές και καλοκαιρινές θερμοκρασίες.......τον μισό χρόνο κυκλοφορώ εντός της Αθήνας με αυτές τις συνθήκες. Μου λέτε ότι θα κατεβάσω κατανάλωση με αυτό τον τρόπο ? πρέπει να είμαι στα 5,7-6,5 μεικτής διαδρομής εντός πόλης....πόσο πιό κάτω να πάει ?

ortho 14-11-2013 09:56

Καλημέρα Βασίλη. Στοο 650 δεν έχω παρατηρήσει αισθητή διαφορά στην κατανάλωση, ίσως επειδή έγινε πιο ομαλή η λειτουργία του κινητήρα και λόγω της " χαράς " μου να βάρυνε το χέρι μου. Ούτως ή άλλως η γερμανική πατέντα έγινε σε boxer κι ίσως έχει κι αυτό τη σημασία του.. Νομίζω όμως ότι με ελάχιστα χρήματα έχουμε βελτίωση τουλάχιστον στην αίσθηση.

Sent from my LG-E610v using Tapatalk

vpentza 14-11-2013 10:04

Καλημέρα Γιάννη, η αίσθηση που απολαμβάνω, έτσι κι αλλιώς, είναι ερεθιστική....:D

Θα με ενδιέφερε όμως εφόσον επηρεάζει την κατανάλωση...:)

Al Bandy 15-11-2013 13:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 973230)
Σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον.......
Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η λύση αφορά χαμηλομεσαίες στροφές και καλοκαιρινές θερμοκρασίες.......τον μισό χρόνο κυκλοφορώ εντός της Αθήνας με αυτές τις συνθήκες. Μου λέτε ότι θα κατεβάσω κατανάλωση με αυτό τον τρόπο ? πρέπει να είμαι στα 5,7-6,5 μεικτής διαδρομής εντός πόλης....πόσο πιό κάτω να πάει ?

Απολύτως σωστό (το κόκκινο). Χαμηλομεσαίες και υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζει.

Για την κατανάλωση, μην περιμένεις θαύματα. Αν είσαι στα 5,7-6,5 όπως λές είσαι μια χαρά. Παρακάτω δεν πάει. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ, δεν ξέρω κιόλας. Βρε λες? :confused:
Εγώ όμως που είχα θέμα και μού την έριξε στα 5,62 με 6,52 είμαι τρισευτυχισμένος.

Είναι όμως και θέμα οδήγησης. Όποιοι έχουν "βαρύ χέρι" δεν πρόκειται να δουν καμία βελτίωση στην κατανάλωση..

Al Bandy 15-11-2013 13:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 973171)
Εχεις δίκιο Μιχαήλ, δε μου πέρασε από το μυαλό να μετρήσω τον αισθητήρα, αύριο κιόλας!

Κι αύριο θα πάω από τον Τζαβάρα, πες μου τι χρειάζεσαι να το φροντίζω. Να επισημάνω μόνο ότι έχει την πρίζα με την ασφάλεια σε ένα απαίσιο κίτρινο, αλλά τι να κάνουμε!:D:D:D

Να' σαι καλά Γιάννη αλλά δεν υπάρχει λόγος να τρέχεις άδικα. Στέλνει πολύ εύκολα και γρήγορα με απλό ταχυδρομείο ή αντικαταβολή.

ΥΓ1: Έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι θερμοκρασίες θα σού δείξει ο αισθητήρας. :confused: Μάλλον έχουμε δουλειά για το Σαββατοκύριακο :p

ΥΓ2: Και ρε παιδιά, ψάχνοντας πίσω στο νήμα το τηλέφωνο τού Τζαβάρα είδα ότι o Vaska είχε ζητήσει βοήθεια με φίσες. Τού απάντησε κανείς?

advtolis 16-11-2013 17:47

ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ , πολυ καλος τυπος ο γιατρος(ortho) αλλα δυστυχως δεν προλαβαμε να τα πουμε καλα λογο ενος γεγονοτος...
παλι καλα και μιλαγαμε διοτι συνηθως καθομαι απο μεσα οποτε σου χρωσταω και ενα ευχαριστω φιλε....
πανω στο θεμα μας το καλωδιακι ετοιμο μου το εφερε ο ortho θα το βαλω το απογευμα,(ευχαριστω και παλι) εκτος απο την αισθηση, πως αλλιως μπορω να διαπιστωσω εαν οντως κανει δουλεια το resistor??

Al Bandy 16-11-2013 19:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από advtolis ( 974049)
ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ , πολυ καλος τυπος ο γιατρος(ortho) αλλα δυστυχως δεν προλαβαμε να τα πουμε καλα λογο ενος γεγονοτος...
παλι καλα και μιλαγαμε διοτι συνηθως καθομαι απο μεσα οποτε σου χρωσταω και ενα ευχαριστω φιλε....
πανω στο θεμα μας το καλωδιακι ετοιμο μου το εφερε ο ortho θα το βαλω το απογευμα,(ευχαριστω και παλι) εκτος απο την αισθηση, πως αλλιως μπορω να διαπιστωσω εαν οντως κανει δουλεια το resistor??

Μια καλή πρακτική είναι η εξής.
Α). Διάλεξε ένα σημείο (κάπως δύσκολο, ανηφόρα, στροφή κλπ) όπου συνήθως χρησιμοποιείς μικρή σχέση και χαμηλές στροφές και οδήγησε με και χωρίς το καλώδιο.
Β). Παρατήρησε σε τι στροφές και τι σχέση στο κιβώτιο είσαι με αυτό και μετά χωρίς αυτό.
Γ). Παρατήρησε την διαδρομή του γκαζιού για τις ίδιες Χ στροφές με αυτό και χωρίς αυτό.
Δ). Πες μας τα συμπεράσματά σου ;)

ΥΓ: Προσοχή. Όταν βγάζεις το καλωδιάκι και βάζεις το εργοστασιακό και αντίστροφα, πάντα με σβηστό κινητήρα και διακόπτη στο off.

advtolis 16-11-2013 20:12

OK ......

ortho 16-11-2013 23:22

Εβαλα κι εγώ την 56άρα το πρωί. Δεν έκανα πολλά χλμ, ουσιαστικά από το σπίτι στο ιατρείο, στον Απόστολο και σπίτι, 10-12 χλμ συνολικά. Η μηχανή δείχνει να τραβάει πολύ καλά, μου έδωσε μιά αίσθηση "περίσσιας" δύναμης που δεν την είχε μέχρι τις 5500 στροφές. Ανέβηκα την Κατεχάκη ανεβάζοντας γλυκά αλλά γρήγορα.

Χρειάζομαι περισσότερα χιλιόμετρα για να πω πιο σίγουρα, εκτός του αντικειμενικού υπάρχει κι αυτό που προσμένεις, οπότε η εκτίμησή μου αυτή τη στιγμή μπορεί και να επηρεάζεται από τον ενθουσιασμό.

Στην επόμενη αλλαγή αλυσιδογράναζων θα βάλω 15/49 και τότε θα οργώνει το καναρίνι!;)

ortho 16-11-2013 23:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από advtolis ( 974077)
OK ......

Περιμένουμε εντυπώσεις Απόστολε!

χάρηκα για την "εκρηκτική" γνωριμία!:)

Πρώτος ο καπουτσίνο!:ye02::ye02:

advtolis 17-11-2013 00:05

εκρηκτικος!!!!!!! :p:p
δεν το εβαλα το πραματακι ακομα... αυριο θα ασχοληθω και θα γινει η πρωτη βολτα και θα σας πω εντυπωσεις....

advtolis 17-11-2013 23:57

Λοιπον το εβαλα και εκανα μια βολτιτσα περι τα 25χιλιομετρα πεντελη βουνο πανω - κατω και λιγο κινηση χαλανδρι, μικρη η διαφορα του πριν με το μετα ,λογο οτι το σκεφτομουνα και ειχα τον νου μου στις χαμηλες στροφες εως και τις 4.000στρ ας πουμε εχεις μια αισθηση καλυτερου τραβηγματος, οπως ας πουμε οταν βαζεις 100αρα απο 95αρα που λες στον εαυτο σου για να μην νιωθεις χαζος που πληρωσες πιο πολλα οτι παει καλυτερα... διαπιστωσα επισης οτι στην εξατμιση και ενω το τελικο που φοραω δεν εκανε σκασιματα στο κλεισιμο του γκαζιου, σημερα εκανε και αρκετα μαλιστα ... τι μπορει να σημαινει αυτο? κατι παιζει με το μιγμα εγινε πλουσιοτερο η φτωχοτερο?? υποψιν οτι ολη η βολτα εγινε με απο 14 εως 9 βαθμου εξωτερικη θερμοκρασια...θα επιστρεψω με νεοτερα απο αυριο που θα χρησιμοποιησω ολη την μερα την μηχανη μηπως και δω καμια αλλη διαφορα..

Al Bandy 18-11-2013 14:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από advtolis ( 974375)
διαπιστωσα επισης οτι στην εξατμιση και ενω το τελικο που φοραω δεν εκανε σκασιματα στο κλεισιμο του γκαζιου, σημερα εκανε και αρκετα μαλιστα ... τι μπορει να σημαινει αυτο?

Εμένα πάλι συνέβη ακριβώς το αντίθετο: είχα σκασίματα πριν τα οποία εξαφανίστηκαν μετά!!!

advtolis 18-11-2013 22:04

τελικα εχει δυναμωση οντως το εργαλειο , σημερα σε συνηθισμενα σημεια που περναω καθημερα και με τον ιδιο τροπο οδηγησης , εβλεπα οτι βρισκομουν παντα με περισσοτερες στροφες πιο ευκολα ιδιαιτερα στο φασμα 3.800 εως 4.500 και γενικα πιο ροπατο το μηχανακι εδειχνε, απο καταναλωση στα ιδια , και ψηλα ακομα ζοριζεται.. τα σκασιματα απανωτα και σημερα καθως σε καθε κλεισιμο του γκαζιου απο ψηλες στροφες ειχαμε πυροβολισμους..... παραξενα πραγματα...... καλα εαν υπαρχει value for money δεν το συζηταω εννοειται, οπως το γεγονος οτι μαλλον θα το αφησω μονιμα το resistor φορεμενο στο μηχανακι γιατι μες στην πολη αξιζει, μονο και που εισαι μια πανω στις ταχυτητες αξιζει.. thanks ortho!!!

ortho 19-11-2013 00:08

:ye02:

Al Bandy 27-11-2013 15:30

2 Συνημμένο(α)
Αυτονομία 468,2 χλμ με 25,96 λίτρα. Αυτό μάς κάνει μια κατανάλωση 5,54 λίτρα/100 χλμ. Είπατε τίποτα? Χεχεχεχεχεε! Πριν, είχα από 7,5 και πάνω και κανείς δεν μπορούσε να μού βρει την λύση, φημισμένος και μη. Τώρα, τι μού λένε εμένα οι θεωρητικολάγνοι τ' ακούω βερεσέ! Εγώ ξέρω ότι έσωσα το μηχανάκι μου με ένα σκ@τουλ@κι κόστους μερικών ευρώ!

Επεξηγήσεις. Διακόπτης ανοιχτός, όλες οι μπάρες τού δείχτη είναι σβησμένες, λίγο πριν πάω για βενζίνη. Κανονικά θα έπρεπε να ανάβει το λαμπάκι τής ρεζέρβας αλλά έκαναν πατάτα στο τελευταίο σέρβις (σε ξακουστό συνεργείο BMW παρακαλώ!) και δεν ανάβει. Θα επισκευαστεί μια και καλή στο επόμενο σέρβις μην λύνουμε μηχανάκι για ψύλλου πήδημα.

ΥΓ1: Αν έχει κανείς να παραθέσει παρόμοια στοιχεία για κατανάλωση-αυτονομία θα ήθελα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να τα δω για να ξέρουμε τι γίνεται.
ΥΓ2: Προς advtolis. Τα σκασίματα που έχεις υποδεικνύουν κάποιο άλλο "πρόβλημα". Κάτι άλλο έχεις, δεν οφείλεται στο μαραφέτι. Εμένα μού έκοψε και τα σκασίματα.

JohnGS1100 27-11-2013 19:22

To R1100RT έχει ήδη δικό του registor από την BMW, είναι το co-pot και ρυθμίζεται με ίσιο κατσαβίδι. Εκτός αυτού έχει ρελέ που υποστηρίζει διάφορες θέσεις για πλούσια-φτωχά μίγματα.. Γιατί δε το κανες από εκεί ?

point zero 28-11-2013 13:37

Παρελαβα σημερα ενα φακελο απο τον Γιαννη ' ortho ' που μεσα ειχε τα πλαστικα φις , τους μεταλλικους ακρωδεκτες , αντισταση, κομματι καλωδιο και θερμοσυστελομενο μακαρονι πληρες πακετο δηλ ωστε να γινει η προσθηκη της αντιστασης ..
Γιαννη σε ευχαριστω πολυ οχι μονο γιατι χρεωθηκες το κοστος των υλικων και της ταχυδρομικης αποστολης , αλλα και για την ευγενικη σου κινηση ...
Πραγματικα με συγκινησες και ελπιζω καποια στιγμη να εχω την ευκαιρια να σου ανταποδωσω:ye32:

ortho 28-11-2013 15:05

Δεν υπάρχει λόγος Σωτήρη, η αξία τους είναι πραγματικά πολύ μικρή.
Καλή επιτυχία κι ελπίζω να σου δώσει αυτό που υπόσχεται!:ye33:

JohnGS1100 28-11-2013 15:48

Παιδιά αυτό που κάνετε για τα 1200gs λύνει απόλυτα το πρόβλημα στα φτωχά μιγματα που έχουν τα μοντέλα από το 2004-2009. Ειδικα για τα μοντέλα 2004-2006 τα μίγματα είναι στο λανθασμένο 1,16-1,30 και επιβάλεται διόρθωση ασχέτως κατανάλωσης- δεν είναι θερμοδυναμικά σωστό, είναι λάθος το λ=1,16-1,30.

Από το 2007 και μετά διορθώνουν τα μίγματα στο λ=1, αλλά υπάρχει πάλι το λάθος από τις 4.700-κόφτη ώπου διατηρούν τα φτωχά μίγματα.

Να σημειωθεί ότι το λ=1 είναι θεωρητικά σωστό για ιδανική και ανόθευτη βενζίνη.

Στις στροφές από 4.800 κ ψηλότερα θα πρέπει τα μίγματα να μεταβάλονται προς το πλούσιο κ να πηγαίνουν σε λ=0.91 μέχρι 0,87 για όσους έχουν ελευθερη εξάτμιση και φιλτρο κ όχι να διατηρούνται στο λ=1 που το έχει μαμά. Η ρύθνιση λ<0,91 για rpn> 5.500 δεν ωφελεί μόνο την θερμοδυναμική απόδοση και κατά συνέπεια τις επιδόσεις, αλλά κ τις σωστές θερμοκρασίες και προστασία του κινητήρα.
(Να πω ότι στα S1000RR το διατηρεί λ=1 μέχρι τις 14.000 στροφές και στις ΗΠΑ μόλις εισαχθεί το μοντέλο, αλλάζονται εξατμίσεις και πρόγραμμα με οδηγία) και έτοιμο setup για πίστα).

Στα 1200 gs θα έπρεπε το μίγμα να μεταβάλεται προς το "πούσιο" και το αβανς να είναι αρκετά ψηλότερα (σχεδόν 30 %) που το "κόβουν" για να καίει υποτίθεται βενζίνες κάτω από 91 enron). Τόσο που ουσαστικά κινητήρας 1200 κυβικών δεν αποδίδει την ανάλογη για τα κυβικά ροπή του στις μεσαίες. Υπόψη ότι τα κυβικά αυτά με το setup του boxer των 1200 με λίγο βαρύτερο βολάν κινούν αμάξωμα 1 τόνου στα αυτοκίνητα.

Υπ' όψη τα συνθετικά λάδια-επιβάλλονται για όσους "στροφάρουν" πέραν τις 7.000 στροφές για γούστο τους, ασχέτως κατανάλωσης. Το λιπαντικό καίγεται όχι μόνο λόγω "ποιότητας" αλλά και από ανοχές ή χιλιόμετρα ή χρήση του κινητήρα. Για τους αερόψυκτους boxer, λόγω μεγάλου εύρους λειτουργίας θερμοκρασιών (δεν έχουν ψυγείο νερού και θερμοστάτη να δουλεύουν στους 75-95 C, αλλά στους 40-105 C), προτείνονται λιπαντικά μεγάλου εύρους ιξώδες, τα οποία ονομάζονται "racing" και είναι 10w-50, 10w60, φουλ συνθετικά..

"10-"
για τις ψυχρές εκκινήσεις και μέχρι να ζεσταθεί ο αερόψυκτος boxer και (-50-60) για να αντέχει το λάδι όταν πιάνει πάνω από 100 C εντός πόλης ή σε καύσωνα.
Υπάρχουν στην αγορά και σε πολύ καλύτερη τιμή απ' ότι τα ορυκτέλαια, αλλάζονται δε, στα 10.000 χιλ. ή 1 φορά το χρόνο και όχι 2 που επιβάλεται για τα απλά ορυκτέλαια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων.

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100 ( 976453)

Συμπέρασμα για το topic, είναι.. στα μοντέλα 2004-2006 αντίσταση 2 κλικ επάνω από μαμά και από τα 2006 κ μετά 1 κλικ και είναι οκ στα μίγματα..
Ισχύει μόνο για τα όλα τα 1200 (πλην των τσοπερ 1200c), για τα 1100-1150 κ 1200c υπάρχει ανάλογη ρύθμιση στο co-put που ρυθμίζεται με τη βοήθεια καυσαναλυτή και με πειραματισμό στο plug "ρελέ" μιγματος (ασφαλειοθήκη) που έχει κοντά 7 θέσεις για κάθε χώρα που εξήχθει το μοντέλο, καταλυτικά και μη.
Αυτά προς γνώση των φίλών του forum :)

Al Bandy 28-11-2013 18:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100 ( 978116)
To R1100RT έχει ήδη δικό του registor από την BMW, είναι το co-pot και ρυθμίζεται με ίσιο κατσαβίδι. Εκτός αυτού έχει ρελέ που υποστηρίζει διάφορες θέσεις για πλούσια-φτωχά μίγματα.. Γιατί δε το κανες από εκεί ?

Κατ' αρχάς κάνεις λάθος, δεν έχει co-pot. ;) Co-pot είχαν τα πρώτα μοντέλα, στα επόμενα αντικαταστάθηκε από τον αισθητήρα λ. Το δικό μου είναι το τελευταίο RT που βγήκε (το 2001) και δεν έχει.

Αλλά ναι, το δοκίμασα και αυτό μετά από πρόταση τού μηχανικού μου συν ακόμη ενός (γνωστού) μηχανικού.
Αγόρασα ένα co-pot, έχει έτοιμη την φίσα για co-pot, το συνδέεις και παρακάμπτεις τον αισθητήρα λ αλλάζοντας τις συνδέσεις τού βραχυκυκλωτή (δεν είναι ακριβώς ρελέ όπως το ονομάζουμε) αλλά στο δικό μου δεν μού δούλεψε. Δεν ξέρω γιατί.
Ο αμερικανός όμως στον οποίο πούλησα μετά το co-pot μέσω e-bay μού έγραψε γεμάτος ενθουσιασμό και ευχαριστίες ότι μεταμορφώθηκε το μηχανάκι του! Σε 'μένα δεν δούλεψε. Τι να πω? Μήπως παίζει κάτι με τα αμερικάνικα μοντέλα?

Δοκίμασα επίσης διάφορες συνδέσεις στον βραχυκυκλωτή με πολύ ψάξιμο στο διαδίκτυο αλλά και πάλι τίποτα.

Τέλος πάντων, αφού φαίνεται να έχω βρει την λύση τώρα με το μαραφέτι δεν με πολυαπασχολεί πια. Θα δείξει!

Al Bandy 28-11-2013 18:19

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από point zero ( 978313)
Παρελαβα σημερα ενα φακελο απο τον Γιαννη ' ortho ' που μεσα ειχε τα πλαστικα φις , τους μεταλλικους ακρωδεκτες , αντισταση, κομματι καλωδιο και θερμοσυστελομενο μακαρονι πληρες πακετο δηλ ωστε να γινει η προσθηκη της αντιστασης ..
Γιαννη σε ευχαριστω πολυ οχι μονο γιατι χρεωθηκες το κοστος των υλικων και της ταχυδρομικης αποστολης , αλλα και για την ευγενικη σου κινηση ...
Πραγματικα με συγκινησες και ελπιζω καποια στιγμη να εχω την ευκαιρια να σου ανταποδωσω:ye32:

Ααααα, γι' αυτό δεν έχει ο Τζαβάρας να μού στείλει? Τα έχετε μαζέψει όλα, ε? :sm7:

JohnGS1100 28-11-2013 21:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Al Bandy ( 978369)
Κατ' αρχάς κάνεις λάθος, δεν έχει co-pot. ;) Co-pot είχαν τα πρώτα μοντέλα, στα επόμενα αντικαταστάθηκε από τον αισθητήρα λ. Το δικό μου είναι το τελευταίο RT που βγήκε (το 2001) και δεν έχει.

Αλλά ναι, το δοκίμασα και αυτό μετά από πρόταση τού μηχανικού μου συν ακόμη ενός (γνωστού) μηχανικού.
Αγόρασα ένα co-pot, έχει έτοιμη την φίσα για co-pot, το συνδέεις και παρακάμπτεις τον αισθητήρα λ αλλάζοντας τις συνδέσεις τού βραχυκυκλωτή (δεν είναι ακριβώς ρελέ όπως το ονομάζουμε) αλλά στο δικό μου δεν μού δούλεψε. Δεν ξέρω γιατί.
Ο αμερικανός όμως στον οποίο πούλησα μετά το co-pot μέσω e-bay μού έγραψε γεμάτος ενθουσιασμό και ευχαριστίες ότι μεταμορφώθηκε το μηχανάκι του! Σε 'μένα δεν δούλεψε. Τι να πω? Μήπως παίζει κάτι με τα αμερικάνικα μοντέλα?

Δοκίμασα επίσης διάφορες συνδέσεις στον βραχυκυκλωτή με πολύ ψάξιμο στο διαδίκτυο αλλά και πάλι τίποτα.

Τέλος πάντων, αφού φαίνεται να έχω βρει την λύση τώρα με το μαραφέτι δεν με πολυαπασχολεί πια. Θα δείξει!

Ή χαλασμένο λ έχεις, ή διαφορετικό πρόγραμμα στην ECU ή κάποιο πρόβλημα ακόμα στην ECU.
λ έχει και το δικό μου 1100 και πολλά άλλα, που έχουν και Co-pot και ρελέ ρύθμισης και δουλεύουν με μεγάλη ευαισθησία.. μέχρι και ο θόρυβος του κινητήρα, η λειτουργία και οι επιδόσεις φαίνονται άμεσα στις ρυθμίσεις τους.

Το έβαλες σε διαγνωστικό GS-911 να δεις βλάβες ?

Έχεις pm για συγκεκριμένες οδηγίες ρύθμισης ;)

Al Bandy 28-11-2013 21:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από JohnGS1100 ( 978397)
Ή χαλασμένο λ έχεις, ή διαφορετικό πρόγραμμα στην ECU ή κάποιο πρόβλημα ακόμα στην ECU.
λ έχει και το δικό μου 1100 και πολλά άλλα, που έχουν και Co-pot και ρελέ ρύθμισης και δουλεύουν με μεγάλη ευαισθησία.. μέχρι και ο θόρυβος του κινητήρα, η λειτουργία και οι επιδόσεις φαίνονται άμεσα στις ρυθμίσεις τους.

Το έβαλες σε διαγνωστικό GS-911 να δεις βλάβες ?

Δεν παίζει αυτό. Τα έχω αλλάξει και τα δυο, και λ και ECU :p Και το διαγνωστικό, όχι δεν μού βγάζει προβλήματα.

Al Bandy 11-12-2013 17:15

Ευχαριστώ και δημοσίως τον Γιάννη (ortho) που μπήκε στον κόπο και μού ταχυδρόμησε πέντε ζευγάρια φισάκια.

ortho 11-12-2013 17:21

Δεν υπάρχει λόγος Μιχαήλ, εδώ είμαστε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο!

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:29.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!