GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Επικαιρότητα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=42)
-   -   ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ-ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 5ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013 (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=41137)

f1shf1nder33 07-06-2013 18:39

Απάντηση: ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ-ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 5ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 906850)
Η Ελαλδα ειναι στην 4η θεση μεταξυ των 25 πιο εξαγωγημων κρατων του κοσμου!!! Μεχρι σημερα που μιλαμε!!!!!!

:eek::eek::confused::confused:

Εγώ γιατί με στοιχεία του ΄09 αν θυμάμαι καλά είμαστε 62 συνολικά φαντάζομαι μετά το φούντωμα από το ΄10 και μετά μόνο καλύτερα δεν θα είναι τα πράγματα συνολικά,μάλλον ότι είμαστε σε κάποια επιμέρους πολύ ψηλά εννοείς γιατί αλλιώς δεν εξηγείται.

Gasgs 07-06-2013 18:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από f1shf1nder33 ( 906865)
:eek::eek::confused::confused:

http://i1079.photobucket.com/albums/...80k/3birds.jpg

ortho 07-06-2013 20:36

Η παντελής απουσία επενδύσεων δε λέει τίποτε; Και πως να γίνουν με φορολογικό πιό ασταθές κι από μεθυσμένο; Με εργασιακή ειρήνη διαταραγμένη; Με μιά γραφειοκρατία μπαμπούλα;

Φυσικά κι έχουν μειωθεί οι εισαγωγές, εφόσον δεν υπάρχει ζήτηση!

Αν δε μειωθούν οι φόροι πάμε άπατοι.

ortho 07-06-2013 20:44

Τελικά τι μετρά η ΕΡΓΑΝΗ του Βρούτση;!

Στο επίπεδο-ρεκόρ του 26,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο, έναντι 26,7% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το 26,7% είναι η αναθεωρημένη εκτίμηση για την ανεργία Φερβουαρίου, καθώς αρχικά είχε ανακοινωθεί ποσοστό 27%.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 26,85, έναντι 22,2% το Μάρτιο του 2012 και 26,7% το Φεβρουάριο του 2013.

Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Μάρτιο εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.580.680 άτοµα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.309.071 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.379.478
άτοµα.

Οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά 245.949 άτοµα σε σχέση µε το Μάρτιο του 2012 (-6,4%) και κατά 6.697 άτοµα σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2013 (-0,2%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 215.735 άτοµα σε σχέση µε το Μάρτιο του 2012 (+19,7%) και κατά 4.626 άτοµα σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2013 (+0,4%).

Οι οικονοµικά µη ενεργοί, δηλαδή τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 23.661 άτοµα σε σχέση µε το Μάρτιο του 2012 (+0,7%) και κατά 9.074 άτοµα σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2013 (+0,3%).

Στις ηλικίες έως 24 ετών, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 58,3% από 53,1% το Μάρτιο του 2012.

Κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα πσοοστά παρατητούνται σε Ήπειρο - Δυτική Μακεδονία (29,9%), Μακεδονία - Θράκη (28%) και Αττική (27,9%).

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 26,8% το ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο - Οικονομία - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

GeorgeP 08-06-2013 23:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 906911)
Τελικά τι μετρά η ΕΡΓΑΝΗ του Βρούτση;!

Στο επίπεδο-ρεκόρ του 26,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο, έναντι 26,7% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το 26,7% είναι η αναθεωρημένη εκτίμηση για την ανεργία Φερβουαρίου, καθώς αρχικά είχε ανακοινωθεί ποσοστό 27%.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 26,85, έναντι 22,2% το Μάρτιο του 2012 και 26,7% το Φεβρουάριο του 2013.

Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Μάρτιο εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.580.680 άτοµα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.309.071 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.379.478
άτοµα.

Οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά 245.949 άτοµα σε σχέση µε το Μάρτιο του 2012 (-6,4%) και κατά 6.697 άτοµα σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2013 (-0,2%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 215.735 άτοµα σε σχέση µε το Μάρτιο του 2012 (+19,7%) και κατά 4.626 άτοµα σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2013 (+0,4%).

Οι οικονοµικά µη ενεργοί, δηλαδή τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 23.661 άτοµα σε σχέση µε το Μάρτιο του 2012 (+0,7%) και κατά 9.074 άτοµα σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2013 (+0,3%).

Στις ηλικίες έως 24 ετών, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 58,3% από 53,1% το Μάρτιο του 2012.

Κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα πσοοστά παρατητούνται σε Ήπειρο - Δυτική Μακεδονία (29,9%), Μακεδονία - Θράκη (28%) και Αττική (27,9%).

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 26,8% το ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο - Οικονομία - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

το εχω εξηγησει αλλα δεν το διαβασες..............
το θετικο ισοζυγιο απολυσεων προσληψεων για να αποτυπωθει στις στατιστικες της ΕΛΣΤΑΤ πρεπει να συνεχισει ετσι για μηνες........
Εκτος κι αν θεωρεις οτι μερικες χιλιαδες λιγοτεροι ανεργοι σε ενα μηνα θα καταφερουν να κανουν το 26 τοσο τοις εκατο 24...........

GeorgeP 08-06-2013 23:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 906856)
Εγω σταματαω να συζητάω με τυπο.......που ντυνοταν μ αρμανι, φορουσε tag και τωρα τον ντυνει η γυναικα του:cool2:
Και ας ειναι και διμετρη.......

Πρεπει να τρως πολυ παντοφλα αδερφε.......
Ημαρτον....που λεει και ο Γεωργιου:cool2:

Κι εγω σταματαω να συζηταω με τυπο που καταλαβαινει ακριβως αυτα που λεω και απανταει επακριβως στα γραφομενα μου και παντα με στοιχεια αδιαμφισβητητα......Ποιος ο λογος?
:cool2:

PLOIGOS 08-06-2013 23:25

Ερωτησις...Αν ολα πανε καλυτερα οντως,δεν θα επρεπε ο καθενας απο μας,να το βλεπει στο περιβαλλον του?Στην δουλεια του,στον κοινωνικο του περιγυρο,κ κυριως στα προσωπα των ανθρωπων γυρω του?

Εγω παντως στην Πατρα,ΔΕΝ τα βλεπω αυτα...Ευχομαι ολοψυχα να τα βλεπει η πλειοψηφια απο εσας στην υπολοιπη Ελλαδα...

frits 08-06-2013 23:42

Διάβασε το παρακάτω και θα δεις ότι σε λίγους μήνες ο κόσμος θα γεμίσει χαμογελαστά πρόσωπα. :cool:

Προσωπικά πάντως δεν πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να το περάσει αυτό από την βουλή. Ένα πιάτο φαγητό το βρίσκεις και άνεργος να είσαι, αν όμως σε βγάλουν στο δρόμο είναι κάτι που δεν παλεύται..

Aπό την άλλη σταματούν να πληρώνουν και αυτοί που μπορούν, αδιέξοδο..:cool:

ΚτΚ: Σταδιακή κατάργηση απαγόρευσης πλειστηριασμών για πρώτη κατοικία.

Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, το όριο των 200.000 αντικειμενικής αξίας που ισχύει σήμερα θα μειωθεί σε πρώτη φάση κατά 50.000 ευρώ. Με προοπτική την απελευθέρωση της αγοράς σε βάθος χρόνου.

Τη σταδιακή κατάργηση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το τέλος του 2013 σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη σταδιακή μείωση του ελάχιστου ορίου της αντικειμενικής άξιας του ακίνητου για το οποίο ισχύει η απαγόρευση του πλειστηριασμού. Επί του παρόντος, το όριο είναι 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόταση, με την οποία συμφωνούν οι τράπεζες, το όριο θα μειωθεί σε πρώτη φάση κατά 50.000 ευρώ, με προοπτική την περαιτέρω πτώση του ορίου σε ένα εξάμηνο ή ένα έτος, έως ότου απελευθερωθεί πλήρως η αγορά.

Σημειώνεται πως η απαγόρευση των πλειστηριασμών ισχύει μονάχα για τις εμπορικές τράπεζες, κι όχι για το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα πιέζει για άμεση άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ σε πρόσφατη έκθεση του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου κάνει λόγο για κατάργηση του εν λόγω περιορισμού απο τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Στοιχεία από τις τράπεζες δείχνουν ότι το 25% των στεγαστικών δανείων μπήκε το 2012 σε καθυστέρηση, ενώ διαρκώς συρρικνώνεται ο αριθμός των πιστώσεων που εξυπηρετούνται κανονικά.

ortho 09-06-2013 00:08

Δεν πειράζει, ας την άρουν επιτέλους! Μπας και ξυπνήσουμε....

Οι αριθμοί δε βγαίνουν με τίποτε στον κόσμο.....απλά κατά διαστήματα θα ανοίγουν λίγο τη βαλβίδα.... η κατάληξη είναι προδιαγεγραμμένη....

δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πιάσουμε ρυθμούς ανάπτυξης τέτοιους ώστε να μένει και κάτι στη χώρα. Μας παραμυθιάζουν με το πρωτογενές πλεόνασμα....παραμένουν οι τόκοι που πρέπει να πληρωθούν....

για να δούμε....αν αντί για μείωση φόρων ( εδώ γελάμε ) έχουμε έμμεση αύξηση των έμμεσων φόρων μέσω ενός και μοναδικού συντελεστή ΦΠΑ, ας πούμε το 19%....

για κάποιο διάστημα είχα αρχίσει να πιστεύω ότι ίσως την πάρουν τη στροφή, δεν το πιστεύω πλέον....δε γίνεται τίποτε....σικέ παιχνίδι, ακόμη και τώρα που οι "φίλοι κι εταίροι" μας "σφάζονται", ούτε αυτό δεν εκμεταλλεύονται.....δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για κάτι λιγότερο από πουλημένους.....

τες πα!

καλό ξημέρωμα!

tsak8 09-06-2013 00:34

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 907346)
....δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για κάτι λιγότερο από πουλημένους.....

Ναι ,και για ανίκανους Γιάννη

καλό ξημέρωμα!

Γενικότερα!

:hmmm:

frits 09-06-2013 11:52

Γιάννη η λογική λέει ότι θα αποφασίσουν (οι εταίροι μας) να χάσουν λίγα (κούρεμα) για να μην τα χάσουν όλα. Η κατάσταση εδώ όπως γράφεις θα δουλεύει με την βαλβίδα.

Από την άλλη όμως θεωρώ ότι σήμερα είμαστε πολύ καλύτερα από ότι είμασταν το 2ο εξάμηνο του 2012 και εννοώ την κάλυψη των υποχρεώσεων του κράτους απέναντι στον κόσμο.

Κάπου στον Νοέμβριο δεν βρίσκαμε φάρμακα και ο ΕΟΠΠΥ μας χρωστούσε παροχές 6 μηνών.

Δεν μπορώ να ξέρω σε άλλους τομείς τι γίνεται, μιλώ για αυτά τα οποία ζω.

ortho 09-06-2013 15:07

Για να μην παρεξηγηθώ κιόλας..... φυσικά και θα ήθελα να δω σιγά σιγά κάποια ανάκαμψη, αλλά από αυτά που διαρρέουν, διότι δεν νομίζω ότι απλά τα εφευρίσκουν κάποιοι, δε φαίνεται κατά τη γνώμη μου οριστική σωτηρία.

Για να το πάρω αλλιώς, το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι χαμηλοί μισθοί, οι ελαστικές μορφές εργασίας ή το ότι επιτέλους πρέπει να υπάρξει κινητικότητα κι ευελιξία στην αναζήτηση εργασίας, όσο το γεγονός ότι το κόστο διαβίωσης παραμένει υψηλό κι αναντίστοιχο πλέον με τα εισοδήματα.

Τα έχουμε ξαναπεί, με τη φορολογική αστάθεια που επικρατεί, όχι τώρα, πάντα έτσι ήταν, αλλά τότε υπήρχε η έστω και με δανεικά λεγόμενη ρευστότητα και γινόταν τζίρος, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν σωστές και σοβαρές επενδύσεις. Υφιστάμεθα μία διαρκή αφαίμαξη....

σκεφτόμουν σήμερα το πρωί που είχα πάει μιά βόλτα για περπάτημα στο βουνό, ότι αν όντως τα φετινά μου εισοδήματα φορολογηθούν με 26% από το πρώτο ευρώ, το πιό πιθανό είναι ότι θα πρέπει να επιλέξω, είτε θα αφήσω απλήρωτο το στεγαστικό του ιατρείου για να μην πάω φυλακή είτε θα πάω φυλακή.
Οι άνθρωποι αυτοί που τα σκέφτονται και τα ψηφίζουν, τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους;

Εμείς γιατί κοιμόμαστε;! Τα περισσότερα από αυτά που έχουν ψηφίσει είναι οριακά αν όχι αντισυνταγματικά. Διερωτώμαι τι διαφορά έχει το δικό μου παιδί από το παιδί ενός ιδιωτικού ή δημοσίου υπαλλήλου και δε δικαιούμαι αφορολόγητο, έστω και με τη μορφή που του έδωσαν τώρα της επιστροφής κάποιου ποσού.

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τη χώρα. Αυτοί οι λακέδες που έχουμε και μας κυβερνούν άγονται κι εξυπηρετούν συμφέροντα ξένα προς τα δικά μας.

Τι να πω;! μακάρι να είμαι λάθος, αλλά δε βλέπω και κάτι που να μου δημιουργεί την πίστη για διαφορετικό μέλλον....η ελπίδα πλέον δεν είναι αρκετή....

GeorgeP 10-06-2013 13:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 907516)
Για να μην παρεξηγηθώ κιόλας..... φυσικά και θα ήθελα να δω σιγά σιγά κάποια ανάκαμψη, αλλά από αυτά που διαρρέουν, διότι δεν νομίζω ότι απλά τα εφευρίσκουν κάποιοι, δε φαίνεται κατά τη γνώμη μου οριστική σωτηρία.

Oι διαρροες ειναι η μιση αληθεια που σκοπο εχουν να αποτυπωσουν αντιδρασεις........περιμενε να την δεις ολοκληρη πριν αποφασισεις αν ειναι εφευρεση ¨η αληθεια.
Απόσπασμα:

Για να το πάρω αλλιώς, το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι χαμηλοί μισθοί, οι ελαστικές μορφές εργασίας ή το ότι επιτέλους πρέπει να υπάρξει κινητικότητα κι ευελιξία στην αναζήτηση εργασίας, όσο το γεγονός ότι το κόστο διαβίωσης παραμένει υψηλό κι αναντίστοιχο πλέον με τα εισοδήματα.

Σωστο αυτο, ειναι κι ενα απο τα λαθη τυ ΔΝΤ που δεν πρεβλεψε........αν γινει η αρχη με την μειωση του ΦΠΑ στην εστιαση θα ακολουθησουν κι αλλες μειωσεις φορων ουτως ωστε να αυξηθει η καταναλωση.

Απόσπασμα:

Τα έχουμε ξαναπεί, με τη φορολογική αστάθεια που επικρατεί, όχι τώρα, πάντα έτσι ήταν, αλλά τότε υπήρχε η έστω και με δανεικά λεγόμενη ρευστότητα και γινόταν τζίρος, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν σωστές και σοβαρές επενδύσεις. Υφιστάμεθα μία διαρκή αφαίμαξη....

Αυτο το ''παντα ετσι ηταν'' ειναι το ζουμι πανω στο οποιο πρεπει να εστιασουμε το αλλο ζουμι που λεει οτι δεν μπορει να υπαρξει φορολογικη σταθεροτητα ΤΩΡΑ σε μια χωρα που ''παντα ετσι ηταν'' και τωρα χρεωκοπημενη επισης. Πρεπει να φτιαξουν ααααλες παραμετροι για να ερθει η φορολογικη σταθεροτητα. Μεχρι ττοε τραβαμε κουπι ολοι μας.

Απόσπασμα:

σκεφτόμουν σήμερα το πρωί που είχα πάει μιά βόλτα για περπάτημα στο βουνό, ότι αν όντως τα φετινά μου εισοδήματα φορολογηθούν με 26% από το πρώτο ευρώ, το πιό πιθανό είναι ότι θα πρέπει να επιλέξω, είτε θα αφήσω απλήρωτο το στεγαστικό του ιατρείου για να μην πάω φυλακή είτε θα πάω φυλακή.
Οι άνθρωποι αυτοί που τα σκέφτονται και τα ψηφίζουν, τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους;

Ελα τωρα, κανεις λες και θα εισαι ο μονος που θα φορολογηθει με 26% απο το πρωτο ευρο. Οπως θα τα καταφερουν οι αλλοι θα τηυν παλεψεις κι εσυ......ΑΝ δεχτεις βεβαια οτι υπάρχουν και φτηνοτερες πανες που δεν κανουν δερματιτιδες.;)

Απόσπασμα:

Εμείς γιατί κοιμόμαστε;! Τα περισσότερα από αυτά που έχουν ψηφίσει είναι οριακά αν όχι αντισυνταγματικά.

Αν ηταν αντισυνταγματικα το ΣτΕ θα ειχε αποφασισει προ πολλου οτι ειναι, αλλα αντιθετως αποφασισε οτι ειναι συνταγματικοτατα. Ελπιζω να μην μου απαντησεις οτι κορακας κορακου ματι δεν βγαζει διοτι θα υποβαθμισεις την συζητηση...........

Απόσπασμα:

Διερωτώμαι τι διαφορά έχει το δικό μου παιδί από το παιδί ενός ιδιωτικού ή δημοσίου υπαλλήλου και δε δικαιούμαι αφορολόγητο, έστω και με τη μορφή που του έδωσαν τώρα της επιστροφής κάποιου ποσού.

Εχει ΜΙΑ τερααααααααστια διαφορα.........ο Ελ. Επαγγελματιας εχει το δικαιωμα να δικαιολογει ως εξοδα απο την βενζινη που βαζει μεχρι το Σουπερ Μαρκετ.....ενοικια, ΔΕΗ, τηλεφωνο, ΟΑΕΕ, ιατρικες παροχες και δεν ξερω κι εγω ποσα αλλα. Ο Ι.Υπαλληλος και ο Δ.Υ. αντιθετως δεν εχει κανενα δικαιωμα τετοιο εκτος των ιατρικων. Αυτο ειναι το δικο σας αφορολογητο. Με λιγα λογια εγω σαν ταξιτζης δεν θα πληρωσω ουτε ενα ευρο σε φορο διοτι ερχομαι ισα βαρκα ισα πανια με τα εσοδα-εξοδα μου. Απο δε το ΦΠΑ απο οτι μου ειπε και ο λογιστης εχω κι επιστροφη.

Απόσπασμα:

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τη χώρα. Αυτοί οι λακέδες που έχουμε και μας κυβερνούν άγονται κι εξυπηρετούν συμφέροντα ξένα προς τα δικά μας.

Καλα που τα ακους και τα διαβαζεις αυτα?.....μαλλον στα διαφορα blogs. Το συμφερον το δικο σου και το δικο μου δεν ειναι πως θα παρουμε εμεις χρηματα ¨η τα χρηματα μας πισω ¨η πως θα ζησουμε σημερα......, αλλα πως θα ζησουν καλλυτερα τα παιδια μας αυριο.
Αυτο να εχεις στο μυαλο σου για να μην βλεπεις την λανθασμενη και κατευθυνομενη προπαγανδα των διαφορων blogs.
Αυτο στο λεω ανεξαρτητως των πολιτικων μου πεποιθησεων διοτι πιστευω οτι ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν θα χαρασε αλλη πολιτικη-οικονομικη γραμμη απο την σημερινη.

Απόσπασμα:

Τι να πω;! μακάρι να είμαι λάθος, αλλά δε βλέπω και κάτι που να μου δημιουργεί την πίστη για διαφορετικό μέλλον....η ελπίδα πλέον δεν είναι αρκετή....

Μα εσυ Γιαννη μου δεν ειχες ποτε Ελπιδα....ησουν παντα απαισιοδοξος....ο Σταυρος πιομ πανω σου λεει οτι ''τωρα κατι κινειται'' εσυ ομως επιμενεις στην απαισιοδοξια.
Ηθελα να ΄ξερα Γιαννη αν καποια μερα εμενες χωρις δουλεια και χωρις εισοδημα τι θα εκανες για να ζησεις........με την τοση απαισιοδοξια που σε διακρινει κοιτωντας αποκλειστικα και μονον το σημερα ειλικρινα απορω για το τι θα εκανες για να επιβιωσεις.

Arkas 10-06-2013 13:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 907901)
......

Εχει ΜΙΑ τερααααααααστια διαφορα.........ο Ελ. Επαγγελματιας εχει το δικαιωμα να δικαιολογει ως εξοδα απο την βενζινη που βαζει μεχρι το Σουπερ Μαρκετ.....ενοικια, ΔΕΗ, τηλεφωνο, ΟΑΕΕ, ιατρικες παροχες και δεν ξερω κι εγω ποσα αλλα. ....

Δεν ισχύει αυτό ...

GeorgeP 10-06-2013 14:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Arkas ( 907905)
Δεν ισχύει αυτό ...

Για εξηγησε μου το αυτο διοτι εγω εβαλα τα παντα απο οσα αναφερω μεσα στην δηλωση μου σαν Ελ. Επαγγελματιας εκμεταλευτης ταξι......εκτος κι αν εννοεις οτι καποιοι μπορουν και καποιοι δεν μπορουν.

Ειχα προσωπικη επιχειρηση.....

aeriko 10-06-2013 14:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Arkas ( 907905)
Δεν ισχύει αυτό ...

Πράγματι δεν ισχύει, αν σου κάνουν έλεγχο την έβαψες.

aeriko 10-06-2013 14:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 907916)
Για εξηγησε μου το αυτο διοτι εγω εβαλα τα παντα απο οσα αναφερω μεσα στην δηλωση μου σαν Ελ. Επαγγελματιας εκμεταλευτης ταξι......εκτος κι αν εννοεις οτι καποιοι μπορουν και καποιοι δεν μπορουν.

Ειχα προσωπικη επιχειρηση.....

Ως έξοδα στα βιβλία μπορείς να βάλεις ότι τραβάει η ψυχή σου: Διακοπές, ταβέρνες, τις κουρτίνες του σπιτιού, το πλυντήριο, την κουζίνα κλπ. Αν σου κάνουν όμως έλεγχο την έχεις πο@τσίσει.:ha16::ha16:

GeorgeP 10-06-2013 14:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 907920)
Ως έξοδα στα βιβλία μπορείς να βάλεις ότι τραβάει η ψυχή σου: Διακοπές, ταβέρνες, τις κουρτίνες του σπιτιού, το πλυντήριο, την κουζίνα κλπ. Αν σου κάνουν όμως έλεγχο την έχεις πο@τσίσει.:ha16::ha16:

Ξερεις πολυ καλα οτι λογιστης δεν ειμαι και για τον λογο αυτο, σαν εκμεταλευτης ταξι με προσωπικη επιχειρηση κι εδρα την κατοικια μου, προσελαβα λογιστη ο οποιος απότι καταλαβα, εφαρμοσε αυτο http://www.amouzakis.gr/admin/editor/uploads/files/ekpiptomenes%20kai%20mi%20dapanes%20apo%20ta%20akatharista%20esoda%20ton%20epixirisewn%20kai%20tvn%20eleftheron%20epaggelmation.htm#_Toc204874139

Αν το διαβασεις ολο θα διαπιστωσεις οτι ακομα και το Σουπερ Μαρκετ μου δικαιως το χρεωσα στα εξοδα αφου εκανα δρομολογια εκτος εδρας ουκ ολιγα......
Οι ασφαλιστικες μου εισφορες στον ΟΑΕΕ εκπιπτουν απο το εισοδημα, το γραφει καθαρα η επιστολη φορολογικης χρησης που μου εστειλε ο ιδιος ο ΟΑΕΕ. Συνεργεια, καυσιμα, ανταλλακτικα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Κινητη ολα περαστικαν στα βιβλια εσοδων εξοδων.

Εχθες εκλεισα τα βιβλια μου στην εφορια επισημως και μου εχει βεβαιωθει επιστροφη φορου κι επιστροφη ΦΠΑ μετα απο εξονυχιστικο ελεγχο σε ολα τα βιβλια μου και παραμονη στην Εφορια Ν.Σμυρνης μαζι με τον λογιστη απο της 08:00 εως της 16:00.......
Με ηλεγξαν ακομη και διατραπεζικα επιτοπου αφου ειδαν ολους τους λογαριασμους μου και την κινηση αυτων απο το 2012 και μετα...........

Αν ο λογιστης μου ηταν μαγκας ¨η αν ο εφοριακος ηταν ηλιθιος δεν το ξερω.......αυτο που ξερω ειναι οτι αν δεν ξερω δεν μιλαω........

ortho 10-06-2013 14:54

Πως ακριβώς θα περάσω τις πάνες, τα γάλατα κι όλα τα έξοδα στα βιβλία μου, αυτό είναι δική σου ανακάλυψη Γιώργο. Το μόνο που περνάει είναι ένα ποσοστό των τελών, ασφάλειας και χρήσης του οχήματος, τίποτε άλλο. Αν είναι δυνατόν να περάσω τα έξοδα του σπιτιού μου στα βιβλία μου! Το τι θα συμβεί σε έλεγχο στο είπαν τα παιδιά πιό πάνω.
Ολες οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι με αστερίσκο αφορώντας το έκτακτο της κατάστασης, που φυσικά πάνε να το κάνουν μόνιμο.

Το έχω ξαναπεί, δεν είμαι απαισιόδοξος, είμαι ρεαλιστής. Θα ήθελα από όσους δηλώνουν αισιόδοξοι και τους επικαλείσαι Γιώργο να μας πουν από που την αντλούν!

Φυσικά και δε θα είμαι ο μόνος που θα φορολογηθεί με 26%. Ολοι, ιδίως όσοι επιμένουν να δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα, θα καταστραφούν.

Θα σου πω ένα μόνο για να καταλάβεις πόσο τρόμπες είναι. Οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία το 2012 εκπίπτουν κατά 10% στο φόρο. Το 2013 θα εκπίπτει κατά 100% στο εισόδημα. Εσύ τι φαντάζεσαι ότι έγινε;;) Μπορεί να γίνει έτσι δουλειά; το θεωρείς σοβαρό;

Πιθανόν να περάστηκαν επειδή δήλωσες ως έδρα το σπίτι. Το λινκ που έδωσες από πότε είναι; Και για να καταλάβω, έβαλες τα σαμπουάν στα βιβλία σου;

GeorgeP 10-06-2013 15:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 907935)
Πως ακριβώς θα περάσω τις πάνες, τα γάλατα κι όλα τα έξοδα στα βιβλία μου, αυτό είναι δική σου ανακάλυψη Γιώργο. Το μόνο που περνάει είναι ένα ποσοστό των τελών, ασφάλειας και χρήσης του οχήματος, τίποτε άλλο. Αν είναι δυνατόν να περάσω τα έξοδα του σπιτιού μου στα βιβλία μου! Το τι θα συμβεί σε έλεγχο στο είπαν τα παιδιά πιό πάνω.
Ολες οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι με αστερίσκο αφορώντας το έκτακτο της κατάστασης, που φυσικά πάνε να το κάνουν μόνιμο.

Το έχω ξαναπεί, δεν είμαι απαισιόδοξος, είμαι ρεαλιστής. Θα ήθελα από όσους δηλώνουν αισιόδοξοι και τους επικαλείσαι Γιώργο να μας πουν από που την αντλούν!

Φυσικά και δε θα είμαι ο μόνος που θα φορολογηθεί με 26%. Ολοι, ιδίως όσοι επιμένουν να δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα, θα καταστραφούν.

Θα σου πω ένα μόνο για να καταλάβεις πόσο τρόμπες είναι. Οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία το 2012 εκπίπτουν κατά 10% στο φόρο. Το 2013 θα εκπίπτει κατά 100% στο εισόδημα. Εσύ τι φαντάζεσαι ότι έγινε;;) Μπορεί να γίνει έτσι δουλειά; το θεωρείς σοβαρό;

Πιθανόν να περάστηκαν επειδή δήλωσες ως έδρα το σπίτι. Το λινκ που έδωσες από πότε είναι; Και για να καταλάβω, έβαλες τα σαμπουάν στα βιβλία σου;

Kαμια δικη μου ανακαλυψη Γιαννη..........φυσικα και ειναι υπαιτια η εδρα της επιχειρησης για το φορολογικο καθεστως αυτης.
Σας ειπα οτι εχω εδρα το σπιτι μου κι εκλεισα τα βιβλια μου εχθες με τα αποτελεσματα που αναφερω...................

Το λινκ ειναι απο το σαιτ του φοροτεχνικου γνωστου απο την τηλεοραση Κου Μουζακιτη. Δεν ξερω αν εφαρμοσε αυτο ο λογιστης μου, το γραφω αλλωστε, απλα υποθετω πως ναι διοτι εχει πολλα κοινα σημεια με του τι εγινε στην εφορια εχθες. Σας ειπα δεν ειμαι λογιστης........ξερω ομως το αποτελεσμα.
Τρομπες δεν ειναι Γιαννη..... μονον 10% φετος διοτι ετσι και τοσο μπορει να γινει φετος και 100% του χρονου -συμφωνα με τις φημες κι οχι με ανακοινωμενο και τετελεσμενο νομοσχεδιο - διοτι αυτο εκτιμαται οτι μπορει να γινει του χρονου. Περιμενε μεχρι του χρονου......
Ο ΦΠΑ στην εστιαση προπερσι ανεβηκε στα υψη και τωρα το καλοκαιρι θα κατεβει απο οτι φαινεται..........ετσι ειναι.
Και βεβαια δεν γινεται δουλεια ετσι αλλα αυτο μονον μπορει να γινει ΣΗΜΕΡΑ. Το φορολογικο νομοσχεδιο που θα εχει διαρκεια 20ετιας ειναι κοντα αλλα οχι για φετος.

Γιαννη, με το 26% δεν καταστρεφεται κανεις.........εδω αλλοι φορολογουνται με 40% και δεν παθαινουν τιποτα.....
Και στο κατω κατω ζορισου λιγο ρε φιλε, ολοι ζοριζονται καπως και καμποσο.........κανεις δεν αποτελει εξαιρεση. ΔΕΞΟΥ το και ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕ τον τροπο ζωης σου. Δεν μπορεις ουτε θα μπορεσεις σημερα ¨η αυριο να ζησεις οπως ζουσες......ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ κι ΑΠΟΔΕΞΟΥ ΤΟ. ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ Γαιννηηηηηηηηη!!!!! Οτι επανασταση και να γινει - που δεν προκειται να γινει - μονο στο χειροτερο μπορει να μας παει.

Αποδεξου, εστω και με επιφυλαξη, οτι το ισοζυγιο απολυσεων προσληψεων ειναι για πρωτη φορα και για 2ο μηνα θετικο και κοιτα μπροστα σου το μελλον με λιγη αισιοδοξια............... εστω συγκρατημενη. Το να καθεσαι να φωναζεις για το 26% που θα πληρωσεις μονον κακο θα σου κανει αφου θα το πληρωσεις θες δε θες.......οπως ολοι εξάλλου. Να φωναζεις για πραγματα που ισχυουν για σενα αλλα εξαιρουν καποιους κλαδους κι οχι για πραγματα που ισχυουν για ολους.

ortho 10-06-2013 20:35

Με το 26% από το πρώτο ευρώ κι όλες τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις φυσικά και καταστρέφεσαι.

Το 40% με αφορολόγητο δε σε καταστρέφει αδερφέ. Και πάντα ήταν οι συντελεστές κλιμακωτοί.

Και για να το κάνω λιανά. Στα 20.000 ευρώ καθαρά, 26% σημαίνει 5.200 ευρώ. Πρόσθεσε και 400 ευρώ εισφορά αλλυλεγγύης, πρόσθεσε και 650 ευρώ ( φετινό ) τέλος επιτηδεύματος. Βάλε κι άλλα 1.000 ευρώ χαράτσι για σπίτι και ιατρείο ( άντε 850 ευρώ του χρόνου ). Εχουμε φτάσει ήδη στα + 7.000 ευρώ σε φόρους, αν δε μου διαφεύγει κάτι αυτή τη στιγμή. Ακόμη δεν έχουμε αρχίσει να τρώμε, να πληρώνουμε λογαριασμούς και και και.....

Αστα Γιώργο! έτσι δε σώνεται τίποτε, διότι μη μου πεις ότι από ότι μείνει θα επενδύσω κιόλας σε κάτι....

italos 11-06-2013 00:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 905816)
α, πολυ ωραια ερωτηση............για απαντηση δες το παρακατω πινακα και διαβασε πιο κατω το σχολιο για την Γερμανια............

Λετονία 132
Βουλγαρία 138
Ρουμανία 162
Λιθουανία 286
Εσθονία 290
Ουγγαρία 296
Τσεχία 310
Σλοβακία 327
Πολωνία 336
Πορτογαλία 556
Ελλάδα 586
Μάλτα 680
Ισπανία 748
Φινλανδία 763
Βρετανία 1.202
Γαλλία 1.398
Βέλγιο 1.444
Ολλανδία 1.447
Ιρλανδία 1.462
Λουξεμβούργο 1.801

Πηγή: Αυτοί είναι οι κατώτατοι μηνιαίοι μισθοί στην ΕΕ - Στην 11η θέση η Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/96953#ixzz2VKbvxhkp

Εσυ απλως διαλαξε την χωρα που ειναι πληθυσμιακα κοντα στην Ελλαδα, συκρινε την παραγωγικη της δυνατοτητα με αυτες και ποιες απο αυτες εχουν ζητησει βοηθεια οικονομικη.....ΜΕΤΑ αποφασισε........

Επισης διαβασε και στην Γερμανια τι γινεται που ΠΡΩΤΗ εφαρμοσε τα ιδια μετρα το....1990 οταν η ανεργια της ηταν στο 12,5% (σημερα 6%)

''......Η αποκάλυψη προκαλεί σοκ σε όποιον αγνοεί την ωμή, σκληρή πραγματικότητα του γερμανικού κόσμου της εργασίας: επτά (!) εκατομμύρια Γερμανοί εργαζόμενοι δουλεύουν επισήμως με μηνιαίες αποδοχές κάτω των... 400 (!!!) ευρώ και μάλιστα χωρίς η απασχόληση αυτή να τους δίνει έστω πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας ή να τους επιτρέπει να λάβουν οποιουδήποτε εξευτελιστικού ύψους σύνταξη όταν γεράσουν!....'''

απο εδω, διαβασε το ολο ειναι πολυ ενδιαφερον για να καταλαβεις ποσο καλυτερα ειμαστε στην Ελλαδα.

Δηλωσεις τυπου ''δεν με ενδιαφερει τι γινεται στις αλλες χωρες της Ευρωπαικης Ενωσης στην οποια ανηκουμε κι εμεις'' δεν εχουν καμια θεση διοτι τοτε θα πρεπει να φυγουμε απο αυτην και να υποστουμε ολες τις επιπτωσεις και σε οικονομικο και σε Εθνικο επιπεδο........

Στην πολύ ωραία ερώτηση του φίλου Σταύρου......και συνάμα στην πάρα πολύ ωραία απάντηση σου Γιώργο μου ....έρχομαι να σου κάνω την επόμενη ερώτηση που δεν θα σου αρέσει πάρα πολύ!!!!!!

Μιας και σε όλες τις χώρες αυτές έχω πάει...εκτός από Μάλτα και Πορτογαλία....σε ρωτάω το εξής!!!!

Πες μου ποιο είναι το επίπεδο τιμών σε αυτές τις χώρες σε ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με τα είδη πρώτης ανάγκης.....τροφή....πετρέλαιο...κτλ κτλ κτλ (δεν βάζω μέσα χαράτσια...εφορίες...φπαδες...κτλ κτλ)και τότε να δούμε πώς ζείς με αυτά τα λεφτάκια!!!!!

f1shf1nder33 11-06-2013 17:09

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 906332)
το εχω πει χιλιαδες φορες, η ανεργια των νεων 15-30 χρονων ειναι στατιστικο δειγμα αλλα δεν αντικατοπριζει την αγορα εργασιας.
15 ετων ο νεος παει σχολειο.......ποσοι δεν πανε?
18 χρονων ο νεος δινει εξετασεις για ΤΕΙ-ΑΕΙ εκ των οποιων, μεχρι σημερα, το 90% περναει καπου αρα 18-25 σπουδαζει....τι εργασια να κανει??????
Οι νεοι της επαρχιας, οπου και το μεγαλυτερο προβλημα, που δεν εργαζονται και δεν σπουδαζουν και δεν κανουν τιποτα γιατι δεν απαντουν στις αγγελιες για εργασια στα χωραφια παρα πανε οι αλλοδαποι???????

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από f1shf1nder33 ( 906335)
Είσαι σίγουρος ότι με τα 550 που παίρνουν οι γονείς τους όπως λές με τα οποία να είναι και ευχαριστημένοι ότι πάνε σχολείο όπως πρέπει ή σπουδάζουν,χλωμό το βλέπω μάλλον για δουλειά τα στέλνουν τα παιδιά,πάντως κάτι δεν συμβαίνει απο τα δύο,και 550ε και σχολείο όπως πρέπει ή σπουδές ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ.

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά εργάζονται παράνομα στην Ελλάδα, σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες και με χαμηλά μεροκάματα, χωρίς να είναι πουθενά καταγεγραμμένα, σημειώνει ο βοηθός συνήγορος για τα δικαιώματα του Παιδιού. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο μέσα σε μιά χρονιά, 70.000 παιδιά σταμάτησαν το σχολείο, αναφέρει ο Γιώργος Μόσχος με αφορμή την 12η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.

Όπως σημειώνει ο κ. Μόσχος, πρέπει να ληφθεί υπόψη η σχολική διαρροή, για την οποία δεν έχουν δοθεί επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τη Γιούροστατ στην Ελλάδα, το 2012 δεν γράφτηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά μέσο όρο το 11,4% των μαθητών, δηλαδή περίπου 70 χιλιάδες παιδιά και έφηβοι σταμάτησαν το σχολείο. Από την πλευρά του, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο εκτιμά ότι σε ποσοστό 70% τα παιδιά που σταματούν το σχολείο με κάποιο τρόπο εργάζονται.

Τα περισσότερα παιδιά εργάζονται σε καφενεία, καφετέριες, καταστήματα, κάνουν αγροτικές εργασίες και στα νησιά απασχολούνται στον τουρισμό, κοντά σε ενήλικες, με χαμηλά μεροκάματα και σε συνθήκες εξαιρετικής πίεσης, χωρίς να καταγράφονται πουθενά.

Οι μικροί "αόρατοι" εργαζόμενοι της Ελλάδας | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία

Στα περισσότερα τα οποία γράφεις είσαι εκτός πραγματικότητας,τόπου και χρόνου και δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση πλέον.

GeorgeP 11-06-2013 17:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 908099)
Με το 26% από το πρώτο ευρώ κι όλες τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις φυσικά και καταστρέφεσαι.

Το 40% με αφορολόγητο δε σε καταστρέφει αδερφέ. Και πάντα ήταν οι συντελεστές κλιμακωτοί.

Και για να το κάνω λιανά. Στα 20.000 ευρώ καθαρά, 26% σημαίνει 5.200 ευρώ. Πρόσθεσε και 400 ευρώ εισφορά αλλυλεγγύης, πρόσθεσε και 650 ευρώ ( φετινό ) τέλος επιτηδεύματος. Βάλε κι άλλα 1.000 ευρώ χαράτσι για σπίτι και ιατρείο ( άντε 850 ευρώ του χρόνου ). Εχουμε φτάσει ήδη στα + 7.000 ευρώ σε φόρους, αν δε μου διαφεύγει κάτι αυτή τη στιγμή. Ακόμη δεν έχουμε αρχίσει να τρώμε, να πληρώνουμε λογαριασμούς και και και.....

Αστα Γιώργο! έτσι δε σώνεται τίποτε, διότι μη μου πεις ότι από ότι μείνει θα επενδύσω κιόλας σε κάτι....

καλα, αντι για να σε σεντονιασω κανε ενα τηλεφωνο σε κανα δυο ελ. επαγγελματιες του φορουμ που γνωριζεις καλα και θα δεις οτι φορολογουνται με 40% χωρις εκπιπτομενο......

GeorgeP 11-06-2013 17:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από f1shf1nder33 ( 908525)
Δεκάδες χιλιάδες παιδιά εργάζονται παράνομα στην Ελλάδα, σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες και με χαμηλά μεροκάματα, χωρίς να είναι πουθενά καταγεγραμμένα, σημειώνει ο βοηθός συνήγορος για τα δικαιώματα του Παιδιού. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο μέσα σε μιά χρονιά, 70.000 παιδιά σταμάτησαν το σχολείο, αναφέρει ο Γιώργος Μόσχος με αφορμή την 12η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.

Όπως σημειώνει ο κ. Μόσχος, πρέπει να ληφθεί υπόψη η σχολική διαρροή, για την οποία δεν έχουν δοθεί επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τη Γιούροστατ στην Ελλάδα, το 2012 δεν γράφτηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά μέσο όρο το 11,4% των μαθητών, δηλαδή περίπου 70 χιλιάδες παιδιά και έφηβοι σταμάτησαν το σχολείο. Από την πλευρά του, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο εκτιμά ότι σε ποσοστό 70% τα παιδιά που σταματούν το σχολείο με κάποιο τρόπο εργάζονται.

Τα περισσότερα παιδιά εργάζονται σε καφενεία, καφετέριες, καταστήματα, κάνουν αγροτικές εργασίες και στα νησιά απασχολούνται στον τουρισμό, κοντά σε ενήλικες, με χαμηλά μεροκάματα και σε συνθήκες εξαιρετικής πίεσης, χωρίς να καταγράφονται πουθενά.

Οι μικροί "αόρατοι" εργαζόμενοι της Ελλάδας | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία

Στα περισσότερα τα οποία γράφεις είσαι εκτός πραγματικότητας,τόπου και χρόνου και δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση πλέον.

Ακομα και σε αυτα που ποσταρεις για να με αντικρουσεις τα βαζεις μισα αποκρυπτοντας το ζουμι............

Απο το δικο σου ξεχασες να βαλεις τα:

Τα περισσότερα παιδιά εργάζονται σε καφενεία, καφετέριες, καταστήματα, κάνουν αγροτικές εργασίες και στα νησιά απασχολούνται στον τουρισμό, κοντά σε ενήλικες, με χαμηλά μεροκάματα και σε συνθήκες εξαιρετικής πίεσης, χωρίς να καταγράφονται πουθενά. Όσα παιδιά εργάζονται στο δρόμο ή επαιτούν είναι κυρίως ημεδαποί Ρομά, αλλοδαποί ή μετακινούμενοι Βαλκάνιοι, πληθυσμοί ιδιαίτερα ευάλωτοι, πάρα πολύ αδύναμοι οικονομικά.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2010 εκδόθηκαν στην Ελλάδα 1.462 βιβλιάρια εργασίας ανηλίκων, το 2011 ο αριθμός μειώθηκε σε 874 και το 2012 έφτασε τα 562. Ωστόσο, η μείωση αυτή δεν υποδηλώνει ότι μειώνεται ο αριθμός των ανηλίκων που εργάζονται αλλά ότι μέσα σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης μειώνεται δραματικά η αδειοδοτημένη εργασία ανηλίκων, καθώς η ανασφάλιστη εργασία κοστίζει λιγότερο, γίνονται ελάχιστοι έλεγχοι και υπάρχει ανοχή, όπως επισημαίνεται.

Kαι για να το τελειωσω, εμεις ¨η εγω αν θελεις που ο πατερας μου με εβαζε τα καλοκαιρια να δουλευω σε καφενεια, εργοστασια και μαγαζια λευκων ειδων στην πλατειας Ειρηνη στην Αθηνα παθαμε τιποτε? Εγινα κακος ανθρωπος που στα 11 μου αντι να παω στην κατασκηνωση δουλευα σε καφενειο στην Νεα Σμυρνη? Εγινα κακος ανθρωπος που στα 13 μου δουλευα σε εργοστασιο νηματων (μαλλιων) στην Κ.Κηφισια οπου σηκωνομουνα στις 4 το πρωι για να παρω τον ηλεκτρικο απο την Καλλιθεα στης 5:00 για να ειμαι στο εργοστασιο στις 6:00 που αρχιζε η βαρδια μου?
Επαθα τιποτε που πηγαινα εσπερινο και δουλευα το πρωι? εγω γιατι το εκανα και τα σημερινα παιδια δεν μπορουν?
Και τελος παντων οι γονεις μας και δουλευαν και σπουδαζαν, αφου το εκαναν αυτοι μπορουμε να το κανουμε κι εμεις....απλα δεν θελουμε!

Καλα λες ''Στα περισσότερα τα οποία γράφεις είσαι εκτός πραγματικότητας,τόπου και χρόνου και δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση πλέον'' ειμαστε μεγαλωμενοι τελειως διαφορετικα μονον που εγω και καποιοι σαν κι εμενα μπορουμε να ζησουμε και με τα πολλα και με τα λιγα, καιρος να τον μαθουνε και οι αλλοι οι διαφορετικοι απο εμας!!!!!!!!

Ποια αντιπαραθεση? η αντιπαραθεσεις ειναι μεταξυ ισων και ομοιων που εχουν να μοιραστουν ¨η να λυσουν προβληματα βασιζομενοι σε ισα, ομοια πραγματα και δυσκολιες παρεμφερεις απο την ζωη τους.....οποταν για ποια αντιπαραθεση μιλας?
Οταν σου φαινεται βουνο το οτι παιδια αφηνουν το σχολειο και πανε να δουλεψουν ενω εμενα μου φαινεται πολυ φυσιολογικο διοτι το εκανα κι εγω αυτο πηγαινοντας νυκτερινο γυμνασιο αφου το πρωι δουλευα...........για ποια αντιπαραθεση μιλαμε και για ποιες ομοιοτητες???

GeorgeP 11-06-2013 17:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από italos ( 908272)
Στην πολύ ωραία ερώτηση του φίλου Σταύρου......και συνάμα στην πάρα πολύ ωραία απάντηση σου Γιώργο μου ....έρχομαι να σου κάνω την επόμενη ερώτηση που δεν θα σου αρέσει πάρα πολύ!!!!!!

Μιας και σε όλες τις χώρες αυτές έχω πάει...εκτός από Μάλτα και Πορτογαλία....σε ρωτάω το εξής!!!!

Πες μου ποιο είναι το επίπεδο τιμών σε αυτές τις χώρες σε ότι έχει να κάνει αποκλειστικά με τα είδη πρώτης ανάγκης.....τροφή....πετρέλαιο...κτλ κτλ κτλ (δεν βάζω μέσα χαράτσια...εφορίες...φπαδες...κτλ κτλ)και τότε να δούμε πώς ζείς με αυτά τα λεφτάκια!!!!!

Υπάρχει ενα σαιτ το οποιο αναλυει ολες τις τιμες σε καθημερινη βαση στις 27 χωρες της ΕΕ. Το ειχε ποσταρει κι ενας συναδελφος απο το φορουμ αλλα δυστυχως δεν το εχω στο γραφειο. Ψαξε το και μπες μεσα...θα εκπλαγεις!!!!

ortho 11-06-2013 21:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 908527)
καλα, αντι για να σε σεντονιασω κανε ενα τηλεφωνο σε κανα δυο ελ. επαγγελματιες του φορουμ που γνωριζεις καλα και θα δεις οτι φορολογουνται με 40% χωρις εκπιπτομενο......

Και γιατί δεν το κάνεις εσύ;! Πες μου ποιός φορολογούνταν με 40% χωρίς αφορολόγητο, πότε και γιατί; Δε θέλω ονόματα, επαγγελματική ομάδα θέλω.
Το είχα ποστάρει παλιότερα, δες τι γίνεται στη Γερμανία.....αφού θες να γίνουμε Γερμανία, να γίνουμε σε όλα φίλε μου!

Οχι ότι αρέσει σε σένα κι ίσως επουλώνει παιδικά σου τραύματα! Και μην το πάρεις στραβά αυτό που γράφω, αλλά δεν εξηγείται το μένος σου πιά!

GeorgeP 12-06-2013 12:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 908671)
Και γιατί δεν το κάνεις εσύ;! Πες μου ποιός φορολογούνταν με 40% χωρίς αφορολόγητο, πότε και γιατί; Δε θέλω ονόματα, επαγγελματική ομάδα θέλω.
Το είχα ποστάρει παλιότερα, δες τι γίνεται στη Γερμανία.....αφού θες να γίνουμε Γερμανία, να γίνουμε σε όλα φίλε μου!

Οχι ότι αρέσει σε σένα κι ίσως επουλώνει παιδικά σου τραύματα! Και μην το πάρεις στραβά αυτό που γράφω, αλλά δεν εξηγείται το μένος σου πιά!

Αν θελουν μπορουν να σου απαντησουν οι ιδιοι οπως μιλησαν σε εμενα δια τηλεφωνου πριν γραψω αυτο που εγραψα. Ρωτησα κι εμαθα, απο δικους ΜΑΣ ελ. Επαγγελματιες......κανε το ιδιο κι εσυ.

asotosios 12-06-2013 12:41

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 908542)
Επαθα τιποτε που πηγαινα εσπερινο και δουλευα το πρωι? εγω γιατι το εκανα και τα σημερινα παιδια δεν μπορουν?
Και τελος παντων οι γονεις μας και δουλευαν και σπουδαζαν, αφου το εκαναν αυτοι μπορουμε να το κανουμε κι εμεις....απλα δεν θελουμε!

...η παιδικη εργασια ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με σπουδες/σχολειο και για εμενα ειναι σημαντικη στην σωστη αναθρεψη του παιδιου...δεν ειναι σωστο το παιδι να μεγαλωνει με τα παντα ετοιμα χωρις να καταλαβει το τι σημαινει να βγαζεις τα λεφτα που ξοδευεις...

Πρακτικη που ακολουθειτε σε μεγαλο βαθμο στο εξωτερικο...και απο αυτα που εχω δει μπορω να κρινω οτι ειναι θετικοτατο στην ψυχολογια και στην παιδεια των παιδιων...

ετσι μεγαλωσα και εγω με μαθανε να μην θεωρω ποτε δεδομενο οτι η οικογενεια μου θα μου παρεχει τα παντα free of charge...αν δεν το ειχα μαθει απο μικρος δεν θα μπορουσα να ανταπεξελθω σε καποια "απροοπτα" στην ζωη μου...
οφειλω να πω οτι οταν δουλευα μικρος και ελεγα οτι δεν μπορω να παω καπου (βολτα, μπαλα κτλ κτλ) γιατι πρεπει να δουλεψω (οικοδομη οικογενειακη υποθεση βλεπεις, σερβιτορακος οταν δεν υπηρχε μεροκαμματο στην επιλογη 1 κ.ο.κ) αρκετοι απο τους συμμαθητες φιλους κτλ κτλ με κοιταζαν σαν εξωγιηνο...

Αλλα Γιωργο πρεπει να συμφωνεις οτι αλλο η παιδικη εργασια ως μεσω μαθησης/διαπαιδαγωγησης και συνησφορα σε καποια "εξοδα" της οικογενειας και εντελως αλλο να φτασει να γινει εξαναγκασμος για την επιβιωση μιας οικογενειας...
οπως π.χ ηταν στην εποχη των πατεραδων μας...τοτε εχουμε γυρισει πολυ πισω...και δεν πρεπει να ειναι αυτο το ζητουμενο...
και αυτο φοβαμαι οτι γινεται πλεον...

f1shf1nder33 12-06-2013 12:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από asotosios ( 908924)

Αλλα Γιωργο πρεπει να συμφωνεις οτι αλλο η παιδικη εργασια ως μεσω μαθησης/διαπαιδαγωγησης και συνησφορα σε καποια "εξοδα" της οικογενειας και εντελως αλλο να φτασει να γινει εξαναγκασμος για την επιβιωση μιας οικογενειας...
οπως π.χ ηταν στην εποχη των πατεραδων μας...τοτε εχουμε γυρισει πολυ πισω...και δεν πρεπει να ειναι αυτο το ζητουμενο...

Αυτό ήταν το νόημα του δικού μου ποστ αλλά ο George καταλαβαίνει ότι θέλει

GeorgeP 12-06-2013 13:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από asotosios ( 908924)
........................................Αλλα Γιωργο πρεπει να συμφωνεις οτι αλλο η παιδικη εργασια ως μεσω μαθησης/διαπαιδαγωγησης και συνησφορα σε καποια "εξοδα" της οικογενειας και εντελως αλλο να φτασει να γινει εξαναγκασμος για την επιβιωση μιας οικογενειας...

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από f1shf1nder33 ( 908935)
Αυτό ήταν το νόημα του δικού μου ποστ αλλά ο George καταλαβαίνει ότι θέλει

Γνωριζετε πολυ καλα οτι οταν διαβαζω...... διαβαζω και πισω απο τις λεξεις οποταν καταλαβα πολυ καλα τι θελει να περασει ο fishfinder και το οποιο ειναι αυτο που λες. Ομως αποκρυπτωντας την αναλυση, που περιειχε το δημοσιευμα και ποσταρισα εγω μετα, δλδ του ''ποιοι και που'' δουλευουν προσπαθησε να μας πεισει οτι πραγματι τα παιδια σπρωχνονται ''εξαναγκαστικα'' στην εργασια λογω οικονομικης αναγκης.
Αλλα, οταν το δημοσιευμα μιλαει για ''εργασια στον τουρισμο'' τι εννοει? εννοει καλοκαιρι στις διακοπες.......
Οταν μιλαει για Ρομα τι εννοει......? γιατι δεν τα εβαλε αυτα ο ''ψαχτης ψαριων?''

Κανενας γονιος ΣΗΜΕΡΑ δεν εξαναγκαζει το παιδι του στην εργασια.....
ακομα και αυτοι οι οποιοι ''πεινανε'' δεν το κανουν.......τουλαχιστον οχι οι ελληνες.

f1shf1nder33 12-06-2013 14:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 908961)
Γνωριζετε πολυ καλα οτι οταν διαβαζω...... διαβαζω και πισω απο τις λεξεις οποταν καταλαβα πολυ καλα τι θελει να περασει ο fishfinder και το οποιο ειναι αυτο που λες. Ομως αποκρυπτωντας την αναλυση, που περιειχε το δημοσιευμα και ποσταρισα εγω μετα, δλδ του ''ποιοι και που'' δουλευουν προσπαθησε να μας πεισει οτι πραγματι τα παιδια σπρωχνονται ''εξαναγκαστικα'' στην εργασια λογω οικονομικης αναγκης.
Αλλα, οταν το δημοσιευμα μιλαει για ''εργασια στον τουρισμο'' τι εννοει? εννοει καλοκαιρι στις διακοπες.......
Οταν μιλαει για Ρομα τι εννοει......? γιατι δεν τα εβαλε αυτα ο ''ψαχτης ψαριων?''

Κανενας γονιος ΣΗΜΕΡΑ δεν εξαναγκαζει το παιδι του στην εργασια.....
ακομα και αυτοι οι οποιοι ''πεινανε'' δεν το κανουν.......τουλαχιστον οχι οι ελληνες.

Εσύ είσαι αυτός ο οποίος διαβάζει πίσω από τις λέξεις?????Μέσα στην αγωνία σου και την φούρια σου να απαντάς σε όλους και για όλα, ότι όλα πάνε καλά έχεις κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με οτιδήποτε άλλο και διαβάζεις μόνο τις λέξεις και αυτές σαν δήθεν ψαγμένος μεταφράζοντάς αυτές όπως σε συμφέρει τώρα.Εσύ είσαι που κόπτεσαι για το μέλλον???Δεν έχεις την δυνατότητα να συνδυάσεις το παραμικρό γιατί η επιμονή σου στο όλα καλά σε εμποδίζει.

1)Σύμφωνα με τη Γιούροστατ στην Ελλάδα, το 2012 δεν γράφτηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά μέσο όρο το 11,4% των μαθητών, δηλαδή περίπου 70 χιλιάδες παιδιά και έφηβοι σταμάτησαν το σχολείο. Από την πλευρά του, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο εκτιμά ότι σε ποσοστό 70% τα παιδιά που σταματούν το σχολείο με κάποιο τρόπο εργάζονται.

2)Δεκαπέντε χιλιαδες λιγότερα μωρά γεννήθηκαν το 2012, σε σχέση με το 2011
Είναι ενδεικτικό ότι το 2011 γεννήθηκαν στην Ελλάδα 106.777 παιδιά, όταν ο αριθμος των θανάτων ήταν 110.726.

Πηγή: Μείωση των γεννήσεων το 2012 σε σχέση με το 2011 — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

3)Κατά ηλικία:
0-14 ετών: 1.666.888 (15,20%) 2008 14.4% 1.614.785

65 ετών και άνω: 1.873.243 (17,08%)2008 18.1% 2.029.695

Δημογραφία της Ελλάδας - Βικιπαίδεια

Ο συνδυασμός όλων αυτών που κρύβονται πίσω απο τις λέξεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα σε συρρίκνωση του πληθυσμού και ταυτόχρονα σε συρρίκνωση του μορφωτικού επιπέδου σε μία εποχή που χρειάζεται περισσότερος νέος κόσμος και με γνώσεις επιπέδου για να ανταγωνιστούμε αυτούς που είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε.Βρίσκεται αυτό στα σχέδια κάποιων ή δεν χρειάζεται γιατί όλα καλά???

ortho 12-06-2013 15:14

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 908912)
Αν θελουν μπορουν να σου απαντησουν οι ιδιοι οπως μιλησαν σε εμενα δια τηλεφωνου πριν γραψω αυτο που εγραψα. Ρωτησα κι εμαθα, απο δικους ΜΑΣ ελ. Επαγγελματιες......κανε το ιδιο κι εσυ.

Επιμένω, πες για ποιά επαγγελματική ομάδα μιλάς. Ρώτησα κι έμαθα και μου είπαν, όπως λες κι εσύ, δε μου λέει τίποτε!

Τόσα ψάχνεις και βρίσκεις για να μας "τρίψεις" στα μούτρα, βρες τώρα αν και σε ποιούς υπάρχει τέτοια φορολόγηση και πόσταρέ το.

Και για να σε διευκολύνω, μέχρι 50.000 ευρώ 26%, από κει και πάνω 33% και αυτό τώρα.

το μόνο 40% υπάρχει εδώ

Αυξάνεται από 35% σε 40% ο συντελεστής παρακράτησης φόρου στις αμοιβές μελών Διοικητικού Συμβουλίου και τόκους από ιδρυτικούς τίτλους και προνομιούχες μετοχές. Επίσης, επιβάλλεται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 40% και στα κέρδη που διανέμουν ή κεφαλαιοποιούν οι ημεδαπές ανώνυμες εταιρίες με τη μορφή, εκτός μισθού, αμοιβών και ποσοστών στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στους διευθυντές, αμοιβών στο εργατοϋπαλληλικό προσωπικό υπό οποιαδήποτε μορφή (bonus). Ισχύει από οικονομικό έτος 2014 και μετά (χρήση 2013).

Πηγή:www.capital.gr

Φόρος 25% στα μερίσματα του 2013 - Capital.gr

Κι είναι και φρεσκότατο.

GeorgeP 12-06-2013 15:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από f1shf1nder33 ( 908992)
Εσύ είσαι αυτός ο οποίος διαβάζει πίσω από τις λέξεις?????Μέσα στην αγωνία σου και την φούρια σου να απαντάς σε όλους και για όλα, ότι όλα πάνε καλά έχεις κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με οτιδήποτε άλλο και διαβάζεις μόνο τις λέξεις και αυτές σαν δήθεν ψαγμένος μεταφράζοντάς αυτές όπως σε συμφέρει τώρα.Εσύ είσαι που κόπτεσαι για το μέλλον???Δεν έχεις την δυνατότητα να συνδυάσεις το παραμικρό γιατί η επιμονή σου στο όλα καλά σε εμποδίζει.

1)Σύμφωνα με τη Γιούροστατ στην Ελλάδα, το 2012 δεν γράφτηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά μέσο όρο το 11,4% των μαθητών, δηλαδή περίπου 70 χιλιάδες παιδιά και έφηβοι σταμάτησαν το σχολείο. Από την πλευρά του, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο εκτιμά ότι σε ποσοστό 70% τα παιδιά που σταματούν το σχολείο με κάποιο τρόπο εργάζονται.

2)Δεκαπέντε χιλιαδες λιγότερα μωρά γεννήθηκαν το 2012, σε σχέση με το 2011
Είναι ενδεικτικό ότι το 2011 γεννήθηκαν στην Ελλάδα 106.777 παιδιά, όταν ο αριθμος των θανάτων ήταν 110.726.

Πηγή: Μείωση των γεννήσεων το 2012 σε σχέση με το 2011 — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

3)Κατά ηλικία:
0-14 ετών: 1.666.888 (15,20%) 2008 14.4% 1.614.785

65 ετών και άνω: 1.873.243 (17,08%)2008 18.1% 2.029.695

Δημογραφία της Ελλάδας - Βικιπαίδεια

Ο συνδυασμός όλων αυτών που κρύβονται πίσω απο τις λέξεις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα σε συρρίκνωση του πληθυσμού και ταυτόχρονα σε συρρίκνωση του μορφωτικού επιπέδου σε μία εποχή που χρειάζεται περισσότερος νέος κόσμος και με γνώσεις επιπέδου για να ανταγωνιστούμε αυτούς που είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε.Βρίσκεται αυτό στα σχέδια κάποιων ή δεν χρειάζεται γιατί όλα καλά???

Οταν θα σταματησεις να βαζεις τα στοιχεια επιλεκτικα τοτε θα υπαρχει διαυλος επικοινωνιας μαζι μου.
Για παραδειγμα ψαξε και βρες τα ιδια στοιχεια απο το 1995 και μετα........
Τοτε ισως καταλαβεις οτι τα ιδια ισχυαν και τοτε κι επι 18 χρονια ηταν προς τα κατω......ΟΟΟΟΟΛΑ αυτα που παραθετεις......θα καταλαβεις επισης οτι η παιδικη εργασια στην Ελλαδα δεν ειναι προιον της κρισης αλλα προιον ελληνικης αναγκης αφου ισχυει με τον τροπο που περιγραφεις απο τον εμφυλιο και μεχρι το 1980 κι αντιληψης απο εκει και υστερα. Παντα υπηρχε και παντα θα υπαρχει και μαλιστα στα ιδια ποσοστα.
Οσο για τις γεννησεις τι να σου πω,απο το 1990 ολο και μειωνονται.........

Δεν ειναι τωρινα φαινομενα ολα αυτα τα στοιχεια που βαζεις.................υπαρχουν χρονια πολλα και κανεις ΜΑΣ δεν κανει τιποτε ΟΛΑ αυτα τα χρονια... ΓΙΑΤΙ? ..........το κρατος φταιει, καταλαβα........

GeorgeP 12-06-2013 15:31

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 909002)
Επιμένω, πες για ποιά επαγγελματική ομάδα μιλάς. Ρώτησα κι έμαθα και μου είπαν, όπως λες κι εσύ, δε μου λέει τίποτε!

Τόσα ψάχνεις και βρίσκεις για να μας "τρίψεις" στα μούτρα, βρες τώρα αν και σε ποιούς υπάρχει τέτοια φορολόγηση και πόσταρέ το.

Και για να σε διευκολύνω, μέχρι 50.000 ευρώ 26%, από κει και πάνω 33% και αυτό τώρα.

το μόνο 40% υπάρχει εδώ

Αυξάνεται από 35% σε 40% ο συντελεστής παρακράτησης φόρου στις αμοιβές μελών Διοικητικού Συμβουλίου και τόκους από ιδρυτικούς τίτλους και προνομιούχες μετοχές. Επίσης, επιβάλλεται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 40% και στα κέρδη που διανέμουν ή κεφαλαιοποιούν οι ημεδαπές ανώνυμες εταιρίες με τη μορφή, εκτός μισθού, αμοιβών και ποσοστών στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στους διευθυντές, αμοιβών στο εργατοϋπαλληλικό προσωπικό υπό οποιαδήποτε μορφή (bonus). Ισχύει από οικονομικό έτος 2014 και μετά (χρήση 2013).

Πηγή:www.capital.gr

Φόρος 25% στα μερίσματα του 2013 - Capital.gr

Κι είναι και φρεσκότατο.

Για δες τις επιχειρησεις λεκων ειδων, ρουχων κ.λ.π.
Οταν βαλεις κατω την φορολογια βγαινει πανω απο 40%..........

PLOIGOS 12-06-2013 18:10

GeorgeP πρεπει να εισαι ο μοναδικος ανθρωπος στην Ελλαδα,που βλεπει οτι η κατασταση βελτιωνεται φιλε...

Ακομα κ "κομματοσκυλα" που εχουν τα ματια τους κ τα αυτια τους ανοιχτα στην κοινωνια,βλεπουν την μια καταστροφη να ακολουθει την αλλη!!

Πραγματικα ηθελα να ηξερα με τι ανθρωπους συναναστρεφεσαι κ εχεις αυτην την θετικη οπτικη που μας παρουσιαζεις εδω μεσα!!!

Μου θυμιζεις ανθρωπους που διδασκουν υποτιθεται πχ οικονομικα, αλλα οταν κληθουν να εφαρμοσουν αυτα που διδασκουν αποτυγχανουν παταγωδως...

Δεν σου κανει ειλικρινα εντυπωση οτι δεν υπαρχει,ουτε ΕΝΑΣ μεσα σ αυτο το φορουμ,που να βλεπει τα πραγματα συμφωνα με τις στατιστικες που παρουσιαζεις:wha13:

frits 12-06-2013 19:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από PLOIGOS ( 909111)
GeorgeP πρεπει να εισαι ο μοναδικος ανθρωπος στην Ελλαδα,που βλεπει οτι η κατασταση βελτιωνεται φιλε...

Ακομα κ "κομματοσκυλα" που εχουν τα ματια τους κ τα αυτια τους ανοιχτα στην κοινωνια,βλεπουν την μια καταστροφη να ακολουθει την αλλη!!

Πραγματικα ηθελα να ηξερα με τι ανθρωπους συναναστρεφεσαι κ εχεις αυτην την θετικη οπτικη που μας παρουσιαζεις εδω μεσα!!!

Μου θυμιζεις ανθρωπους που διδασκουν υποτιθεται πχ οικονομικα, αλλα οταν κληθουν να εφαρμοσουν αυτα που διδασκουν αποτυγχανουν παταγωδως...

Δεν σου κανει ειλικρινα εντυπωση οτι δεν υπαρχει,ουτε ΕΝΑΣ μεσα σ αυτο το φορουμ,που να βλεπει τα πραγματα συμφωνα με τις στατιστικες που παρουσιαζεις:wha13:

Yπάρχουν 2 ακόμα :rolleyes:, αλλά ο Γιώργος είναι μοναδικός...:D

GeorgeP 12-06-2013 21:01

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από PLOIGOS ( 909111)

εγω βλεπω και διαβαζω αυτα που αρνουνται οι αλλοι να ατρεψουν το βλεμμα καν.......
Οι στατιστικες ειναι επισημες της γιοθροστατ, του ΟΟΣΑ και της ΕΛΣΤΑΤ.

Οσο για το φορουμ που λες, ουτε ΕΝΑΣ απο τα 7000 μελη ¨η ουτε ενας απο τους 5-10 που γραφουμε στα πολιτικα και τρωγομαστε?;)

PLOIGOS 12-06-2013 21:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 909191)
εγω βλεπω και διαβαζω αυτα που αρνουνται οι αλλοι να ατρεψουν το βλεμμα καν.......
Οι στατιστικες ειναι επισημες της γιοθροστατ, του ΟΟΣΑ και της ΕΛΣΤΑΤ.

Οσο για το φορουμ που λες, ουτε ΕΝΑΣ απο τα 7000 μελη ¨η ουτε ενας απο τους 5-10 που γραφουμε στα πολιτικα και τρωγομαστε?;)

Στο λεω με καθε ειλικρινεια...Δεν γνωριζομαστε ειμαι κατεξοχην αισιοδοξος ανθρωπος κ γενικοτερα μ αρεσει η οπτικη που βλεπεις τις δυσκολιες,οτι να την παλεψουμε με νυχια κ με δοντια κ να αρκεστουμε σε λιγοτερα,να αλλαξουμε τροπο ζωης...Αλλα αγαπητε εξακολουθω να βλεπω οτι σχεδιο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....Οτι αρπαξουν με τις οποιες αποφασεις τους απο τους...γνωστους (μισθωτους,συνταξιουχους κλπ)....

Αν πιστευεις οτι...ερχεται η Αναπτυξη,με την φορολογια να αλλαζει καθε βδομαδα, την γραφειοκρατια καλα να κρατει,κ την δικαιοσυνη να απονεμεται μετα απο 5-10 χρονια,μαλλον τσαμπα περιμενεις...

Οσο για τους 5-10 που λες για το οτι γραφουν στα πολιτικα,εγω βλεπω κ 2300+ εμφανισεις αρα κ αναγνωσεις!!!;)

ortho 12-06-2013 22:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 909015)
Για δες τις επιχειρησεις λεκων ειδων, ρουχων κ.λ.π.
Οταν βαλεις κατω την φορολογια βγαινει πανω απο 40%..........

Οτι να'ναι!

Εννοείς τη συνολική επιβάρυνση, αυτή τόση είναι φυσικά, κι εγώ πάνω κάτω εκεί φτάνω αν προσθέσω εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, αύξηση του εισοδήματος λόγω ιδιόχρησης και πάει λέγοντας.Πληρώνω ακριβώς τα ίδια φίλε με το εμπόριο λευκών ειδών κι εγώ δε μπορώ ούτε τα εισιτήρια των ΜΜΜ να δικαιολογήσω κι ότι άλλο μπορεί να έχει ως όφελος μιά εταιρεία.

Προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις σε ανθρώπους που ίσως δε γνωρίζουν. Είτε δε γνωρίζεις εσύ πραγματικά. Φάουλ αδερφέ!

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:16.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!