![]() |
Απάντηση: Γ@μ@ την ΔΕΗ μου και γ@μ@ τις διακοπές της
Απόσπασμα:
|
Και στον Καρέα είχαμε δύο διακοπές ρεύματος ΝεύραΝεύραΝεύρα
θα τους φάει το μαύρο φίδι... |
Ευτυχώς που έκανε 2 ώρες διακοπή και εδώ η ΔΕΗ και αποτοξινώθηκα από τον υπολογιστή παράλληλα μπόρεσα να δω τα άστρα στον ουρανό που μου έλειψαν.
Να δούμε τελικά σε αυτή την πατρίδα μέχρι πότε θα κυβερνά το διαίρει και βασίλευε. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους και να αντισταθούμε στους καλοπουλητές της Ελλάδας. |
ELECTRICITY - DOMESTIC CONSUMPTION consumption by households - average amount in euro per one kilowatt-hour for electricity. Effective: April, 2011 Consumption: 3,500 kWh/year Consumption: 7,500 kWh/year EU-member state € per kWh electricity EU-member state € per kWh electricity Austria € 0.2029 Austria € 0.1843 Belgium € 0.2070 Belgium € 0.1851 Bulgaria € 0.0880 Bulgaria € 0.0882 Cyprus € 0.2023 Cyprus € 0.2008 Czech Rep, € 0.1450 Czech Rep, € 0.1203 Denmark € 0.2864 Denmark € 0.2481 Estonia € 0.1062 Estonia € 0.1035 Finland € 0.1455 Finland € 0.1272 France € 0.1365 France € 0.1226 Germany € 0.2588 Germany € 0.2433 Greece € 0.1282 Greece € 0.1483 Hungary € 0.1672 Hungary € 0.1591 Ireland € 0.1991 Ireland € 0.1788 Italy € 0.2019 Italy € 0.2540 Latvia € 0.1116 Latvia € 0.1117 Lithuania € 0.1281 Lithuania € 0.1243 Luxembourg € 0.1854 Luxembourg € 0.1729 Malta € 0.1701 Malta € 0.1801 Netherlands € 0.1831 Netherlands € 0.2261 Poland € 0.1463 Poland € 0.1413 Portugal € 0.1764 Portugal € 0.1605 Romania € 0.1108 Romania € 0.1093 Slovakia € 0.1737 Slovakia € 0.1547 Slovenia € 0.1512 Slovenia € 0.1380 Spain € 0.1964 Spain € 0.1795 Sweden € 0.1959 Sweden € 0.1700 United Kingdom € 0.1537 United Kingdom € 0.1386 ©Europe’s Energy Portal.
Αυτες ειναι οι σημερινες τιμες στην Ευρωπη Kwh οταν θα παμε στον Ιδιωτη τοτε θα δειτε ποσο θα πληρωνουμε.Είμαστε 2 πιο Φθηνή χώρα Και ναι καποιοι εχετε δικιο να τα λετε ολα αυτα.αλλα πρεπει να βλεπουμε και την αλλη πλευρα.τουλαχιστων αυτην την στιγμη. |
Απόσπασμα:
Γίνε λίγο πιο αναλυτικός κ λίγο πιο σαφής ... :o |
Απόσπασμα:
Ενα απλο παραδειγμα θα σας πω οταν εδω στην Κρητη εχουμε κοστος παραγωγης 0,90λεπτα/kwh και πληρωνουμε 0.12λεπτα/kwh (αυτο ισχύει σε πολλά νησιά λογου καυσιμου Μαζουτ/diesel).ποιος ιδιωτης θα αφήσει τις Ιδιες τιμες!!!!!!!!Απλα κανενας.......... |
Απόσπασμα:
Οι μισθοι και τα παραμαγαζα μεσα σε αυτην ειναι η αλλη αιτια! Στο παραθετομενο εγγραφο της ΕΕ γραφει: Greece € 0.1282 - Greece € 0.1483'' οπερ και σημαινει κοστος ανα Kwh απο € 0.1282 εως € 0.1483, τιμες πανακριβες για εργαζομενους των 700ε (χθες) και ανεργους! Τις ιδιες και φτηνοτερες τιμες εχει και η παμπλουτη Φινλανδια (Finland € 0.1455 Finland € 0.1272)!!! Σημειωσε δε οτι, σχεδον ολες οι χωρες που παραθετεις εχουν μεν αριθμητικα ακριβοτερο τιμολογιο αλλα εχουν και προγραμματα επιδοτησεως των ιδιων των τιμολογιων οταν προκειται για ανεργους και συνταξιουχους που φτανουν μεχρι την δωρεαν παροχη ρευματος σε μακροχρονια κι εκτος ταμειων ανεργειας ανεργους! ΑΥΤΟ απο μονο του δικαιολογει το αυξημενο τιμολογιο τους!!! Ο ΟΤΕ πριν χρονια ειχε τηλεφωνικα κεντρα (αναλογικα) τα οποια απαιτουσαν, το καθενα, 15 ανθρωπους να τα δουλεψουν, σημερα ενα τηλεφωνικο κεντρο ειναι στο μεγεθος κουτιου απο τσιγαρα και δεν απαιτει κανεναν υπαλληλο ουτε για να το δουλεψει ουτε για να το ελεγξει αφου οι εργασιες αυτες γινονται απο μακρια με soft ware!! Ετσι ο ΟΤΕ, εδω και χρονια, δεν κανει καμια αυξηση στα τιμολογια του, μαλιστα θα μπορουσε να ειναι και φτηνοτερος ακομα (εκρεμει αιτηση του στην Ανεξαρτητη Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείου), αλλα σε μια τετοια περιπτωση θα ''εσβηναν'' επαγγελματικα ολοι οι άλλοι ιδιωτες παροχοι αφηνοντας στον δρομο χιλιαδες ανεργους! Στην ΔΕΗ, το συστημα παραγωγης ειναι πεπαλαιωμενο με αποτελεσμα το ακριβο κοστος παραγωγης ανα Kwh. Οι εργαζομενοι σε αυτην ακριβα αμοιβομενοι (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=338009&cid=122), σε καποιες περιπτωσεις μαλιστα με μισθους 20,000ε τον μηνα και συστημενες απο εργαζομενους της εταιρειες διανομης και διαχειρησης ολων των κινητων τηλεφωνων της ΔΕΗ, διακοπες γιαυτους και τις οικογενειες τους κ.α. (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=248119&cid=4), παρανομες επιχορηγησεις επι σειρα ετων (Zougla online - Στο απυρόβλητο η Καμόρα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ), κ.λ.π.!! ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ εκτοξευουν το κοστος της Kwh στα 0,90 λεπτα αλλα εμεις πληρωνουμε μονον 0,12!!! Τα επιπλεον 0,78 λεπτα που ΔΕΝ πληρωνουμε απο που βρισκονται??? Μαλλον απο δανεισμο της χωρας!!!! Και γιατι 0,90 ανα kwh οταν μαλιστα εχουμε τσαμπα την πρωτη υλη δηλαδη τον λιγνιτη? Διοτι πολυ απλα πρέπει να περνανε καλα ολοι αυτοι που αναφερονται στις παραπανω παραθεσεις! Και γιατι στα νησια να χρησιμοποιειται πετρελαιο για παραγωγη ενεργειας? Τοσος αερας δεν φτανει???? Φτανει και παραφτανει, αλλα οταν ο Δ/νων Συμβουλος της ΔΕΗ Αθανασοπουλος επι ΝΔ εβαλε το θεμα επι ταπητος ο Φωτοπουλος και οι περιξ αυτον (συνδικαλιστες και πολιτικοι του ΠΑΣΟΚ) πεσανε να τον φανε!!! Μαλιστα στην Σκυρο, νησι με ΜΕΓΑ προβλημα ηλεκτροδοτησης απο Κυμη και με πολυωρες διακοπες ρευματος, οταν πριν μερικα χρονια εγκατασταθηκε ανεμογεννητρια που θα κλαυπτε στο 130% τις αναγκες του νησιου σε ηλεκτρικο καποιοι, ενα βραδυ, πηγαν και την εριξαν!!!!!!!!!!!!!! Γιατι αραγε??? Εγω, και νομιζω κι αλλοι Ελληνες, δεν θελω να ταιζω - με δανεισμο της χωρας μου τον οποιο πληρωνω εγω - τους καρεκλοκενταυρους της ΓΕΝΟΠ με δελεαρ το φτηνο τιμολογιο διοτι εν τελει δεν ειναι φτηνο!!!! ειναι φτηνο σε εμενα σαν νουμερο στον λογαριασμο μου αλλα πανακριβο στην φορολογικη μου δηλωση αφου φορολογουμαι και για τις λουσατες διακοπες, τους τρελους μισθους και τα παραμαγαζα των συνδικαλιστων της ΓΕΝΟΠ....αρα πανακριβη η Kwh!!! Τα μονοπωλια αγαπητε Συναδελφε ειναι η καταρα της οποιασδηποτε οικονομιας εν αντιθεση με τον ανταγωνισμο οπου εκει τα τιμολογια πεφτουν οπως στον ΟΤΕ! Διοτι πολυ απλα ο εκσυχρονισμος των εργοστασιων απαιτει λιγοτερο προσωπικο το οποιο οταν συνταξιοδοτειται δεν αντικαθιστανται καταστωντας το κοστος παραγωγης ανα μοναδα προιοντος πολυ μα παρα πολυ φτηνοτερο!!! |
Απόσπασμα:
:sm8: |
Αποκρατικοποίηση = Ανικανότητα κυβέρνησης να διαχειριστεί μια Εταιρία....
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Οι υπολοιπες χωρες (της δυσης) ιδιωτικοποιησαν (μερικως ¨η ολοσχερως) τις δημοσιες εταιρειες παραγωγης ενεργειας αμεσως μετα τον Β' Παγκοσμιο Πολεμο! Ο λογος απλος, ο ιδιωτης ελεγχεται ευκολα και δεν κοστιζει στο κρατος ενω το κρατος ακριβως το αντιθετο! |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:07. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!