![]() |
Απάντηση: NTORA caput
Απόσπασμα:
Ρε θα πεθάνουμε από το γέλιο... |
Οφείλω μια απάντηση στον φίλο italosσχετικά με το θέμα της Ντόπας . Συγγνώμη Ντόρας ήθελα να γράψω. Πραγματικά είναι η πιο τίμια πολιτικός που πέρασε τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα. Δεν έκλεψε Δεν είπε ψέματα Δεν συκοφάντησε Κανέναν. Το ότι ανήκει στην Κλάση των 100 Πλουσιότερων στην Ευρώπη οφείλετε αποκλειστικά και μόνο στην εξουθενωτική εργασία των τελευταίων 15 ετών. Μην την κατηγοράτε διότι είναι απαράδεκτο. Τέτοιου μεγέθους Πολιτικά αναστήματα είχε καιρό να δει ο τόπος μας. Και για να είμαι ειλικρινής πιο πολύ με τον εαυτό μου την εμπιστεύομαι απόλυτα. Βέβαια ο δικός μου Πατέρας πολέμησε τους Ιταλούς και τούς Γερμανούς. Κάποιον άλλον οι πατεράδες ήταν Αρχηγοί Αστυνομίας ,Και σώσανε μάλιστα πολλούς Πατριώτες από την εκτέλεση. Δικηγόρος των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής αλήθεια μήπως ήταν ο Πατέρας …. Και ποιος ¨Έλληνας με τόση εξουθενωτική εργασία 15 ετών έχει τόση οικονομική άνεση. Μόνο οι καλά αμειβόμενοι Δημοσιογράφοι. (Όπως ο Βλαχόπουλος,) Στου Μαχίμου δεν εργαζότανε αυτός. Και αυτά που λένε για Χριστοφοράκο και Οικοπεδικές εκτάσεις στο Βόλο είναι συκοφαντίες. Αφού να φανταστείτε φίλοι μου και ο Ηγούμενος ..Ευφράδης το παραδέχτηκε. Η συγκεκριμένη δεν έχει πάρει τίποτα. Κάποιοι άλλοι Αλήτες υπουργοί τα τσέπωσαν όταν αυτή έκανε περιοδείες και κλείσιμο για επιχειρηματικές συμφωνίες για το μεγαλείον της χώρας. Κλείνω με μια Ηπειρώτικη ευχή. Ο Θεός να την αναπαύσει. Σας ευχαριστώ για την Υπομονή σας και προσωπικά δεν θα ξαναενασχοληθώ με το θέμα. :sm7::yz:yz:sm7:
|
:yz
Οφείλω μια απάντηση στον φίλο italosσχετικά με το θέμα της Ντόπας . Συγγνώμη Ντόρας ήθελα να γράψω. Πραγματικά είναι η πιο τίμια πολιτικός που πέρασε τα τελευταία χρόνια από την Ελλάδα. Δεν έκλεψε Δεν είπε ψέματα Δεν συκοφάντησε Κανέναν. Το ότι ανήκει στην Κλάση των 100 Πλουσιότερων στην Ευρώπη οφείλετε αποκλειστικά και μόνο στην εξουθενωτική εργασία των τελευταίων 15 ετών. Μην την κατηγοράτε διότι είναι απαράδεκτο. Τέτοιου μεγέθους Πολιτικά αναστήματα είχε καιρό να δει ο τόπος μας. Και για να είμαι ειλικρινής πιο πολύ με τον εαυτό μου την εμπιστεύομαι απόλυτα. Βέβαια ο δικός μου Πατέρας πολέμησε τους Ιταλούς και τούς Γερμανούς. Κάποιον άλλον οι πατεράδες ήταν Αρχηγοί Αστυνομίας ,Και σώσανε μάλιστα πολλούς Πατριώτες από την εκτέλεση. Δικηγόρος των Γερμανικών δυνάμεων κατοχής αλήθεια μήπως ήταν ο Πατέρας …. Και ποιος ¨Έλληνας με τόση εξουθενωτική εργασία 15 ετών έχει τόση οικονομική άνεση. Μόνο οι καλά αμειβόμενοι Δημοσιογράφοι. (Όπως ο Βλαχόπουλος,) Στου Μαχίμου δεν εργαζότανε αυτός. Και αυτά που λένε για Χριστοφοράκο και Οικοπεδικές εκτάσεις στο Βόλο είναι συκοφαντίες. Αφού να φανταστείτε φίλοι μου και ο Ηγούμενος ..Ευφράδης το παραδέχτηκε. Η συγκεκριμένη δεν έχει πάρει τίποτα. Κάποιοι άλλοι Αλήτες υπουργοί τα τσέπωσαν όταν αυτή έκανε περιοδείες και κλείσιμο για επιχειρηματικές συμφωνίες για το μεγαλείον της χώρας. Κλείνω με μια Ηπειρώτικη ευχή. Ο Θεός να την αναπαύσει. Σας ευχαριστώ για την Υπομονή σας και προσωπικά δεν θα ξαναενασχοληθώ με το θέμα. :yz |
Απόσπασμα:
Λοιπόν, δεν παραμυθιαζομαι Νοτη, απλα βλεπω ποιος διακρινει το αυτονοητο που πρέπει να γινει (εστω και εν ηδη κοντρας) και ποιος ''δεν το βλέπει'' για κομματικο κερδος!!! Ακομα και οι Ευρωπαιοι που ελεγαν οχι στην βοηθεια τωρα συσσωμοι λενε ναι κι εμεις οι μισοί λεμε οχι!! βεβαια και οι ξενοι λενε ναι για να σωσουν και τους δικους τους κ@#λους βγαζοντας συναμα κι ενα γερο κερδος απο αυτην την υποθεση αλλα.....παντα ετσι δεν γινεται? Ειτε προκειται για χωρες, ειτε για επιχειρησεις, ειτε για φυσικα προσωπα!!! Η σωτηρια ειναι το ζητουμενο και τιποτε άλλο!!! Οσο για τις νεοτερες γενιες εχουν τοσο δρομο μπροστα τους που και μισθοδοσιες θα -ξανα- αλλαξουν, και συνταξιοδοτικα θα -ξανα- τροποποιηθουν και...και.., ισως και να ζησουν καλυτερα απο το σημερα αν ξαναγυρισουμε στο ''ξοδευω οσα παραγω'' και οχι στο ''ξοδευω οσα δανειζομαι''!!!!!! Γιατι η ευημερια που βασιζεται σε δανεικα ειναι πλαστη οσο και τα fake ευρό!!!! |
Απόσπασμα:
Ειτε με 2000, ειτε με 1000 θα ζησετε οπως ζουσανε και οι παλιοτεροι, οι πριν τις εκβιαστικα συνδικαλιστικες αυξησεις των μισθων απο το '81 μεχρι σημερα!! Φτωχότερα απο σημερα ναι στην ενδεια, σαν καποιους καποιους, ομως οχι!!! Δες το κι ετσι γιατι υπαρχουν και χειροτερα!!!!! |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Οτυαν το 1988 ο πατερας μου πηρε δανειο 10,000,000 δρχ για να αγορασει σπιτι τοτε το επιτοκιο ηταν 36% (κανε τον υπολογισμο σου) κι εγω επαιρνα 25000δρχ μισθο, τα 15000 φιλε μου τα εδιαν στον πατερα για να αποπληρωσει το δανειο γιατι τα δικα του δεν εφταναν!!! Αυτη ηταν και η συμφωνια μας πριν το παρει το δανειο και το σκεπτικο ηταν οτι θα μας εμενε το σπιτι μετα απο 30 χρόνια!! Ξερεις κανενα σημερα να σκεφτεται ετσι? πως δηλαδη? να δουλεψουμε ολοι στην οικογενεια για να φτιαξουμε κατι!!!! Οχι, το 90% λεει ''εχει ο Θεός''!! Για να μην μιλησω για τα παιδια που θελουν το prada τους (αφου τα άλλα ειναι banal, ce n'est pas sic''!!) κι ας δανειζεται η οικογενεια για να τους τα προσφερει ενω εκεινα ........καφε στην παλτεια γιατι λεει......σπουδαζουν!!!! Φιλε μου εγω σπουδαζα στην Αγγλια κι επειδη ο πατερας μου δεν ειχε δουλευα, ζουσα εκει και εστελνα κι εδω!!!! Ετσι ζουσανε οι ελληνες μεχρι το 1990 φιλε μου, μετα καλομαθε ο Ελληνας απο τα ευκολα δανεια!!! Εορτοδανειο θελεις παρε!! Διακοποδανειο θελεις παρε!!!!! και μετα.....''δεν εχω να πληρωσω και χα χα δεν εχω και τιποτα να μου παρεις Τραπεζα'', χρεος στην τραπεζα και εν συνεχεια χρεος της Ελαλδας στις αγορες αφου οι Τραπεζες δανειζονται απο τις ιδιες αγορες μεσω της Τραπεζης της Ελλαδος!! Γιαυτο και τις υποβαθμισανε προσφατα!! Εγω στην θεση του παραπανω Δ.Υπαλληλου (και ιδιωτικου το ιδιο και χειροτερο ειναι) ουτε στεγαστικο θα ειχα ουτε καρτα!!!!! Την μονη παραχωρηση που θα εκαν στα παιδια μου ειναι να κανω το σκ@#το μου παξιμαδι για να σπουδασουν...τιποτε άλλο!!!! Χωρια που δεν θα εκανα 2 παιδια....ενα και καλο οπως τωρα!!!! Διοτι για εμενα το ''εχει ο Θεος'' δεν ισυε ουτε ισχύει!!! Εμαθα να ζω με αυτα που βγαζω και οχι με αυτα που δανειζομαι (¨η δανειζονται άλλοι για μενα-βλεπε αυξησει μισθων Δ.υπαλληλων μεσω δανειων της χωρας απο τις αγορες) για να ζησω!!!! Αυτη ειναι πλασματικη ζήση κι εχει αρχη και τελος!!! 3000 φιλε μου (2100 τωρα ) ειναι αρκετα λεφτα για να ζησει μια τετραμελης οικογενεια με σωστο ''ταμειο''!!! Αν χρειαζονται τα παιδια φροντιστηριο και μπορω θα δωσω αν οχι.....''κατσε μαγκα (στο/στα παιδια) και διαβασε γιατι λεφτα για φροντιστηριο δεν εχει!! Αν δεν μπορεις οριστε η φαμπρικα και ο μουτσος στα καραβια''!!! Σκληρο? ναι!! Αναγκαιο? δυο φορες ναι!!!! Αυτα με μαθανε οι δικοι μου και αυτα εφαρμοζω στην ζωη μου!!!!!! Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Στην Αγγλια (λογω της κρισης) το ΦΠΑ μειωθηκε το 2008 στο 15% (απο 17.5%) και μεσα σε ενα χρόνο επανηλθε στο 17,5!!!!! Ξερεις γιατι? διοτι η καταναλωση επαισε τοσο πολυ (συναρτηση της αυξανομενης ανεργιας) που ειανι καλυτερα να το εισπραττεις αυξημενο ποσοστιαια απο τους λιγους που εχουν να ξοδεψουν παρα να μην εισπρατεις το απαιτουμενο ποσο απο τους ιδιους που ξοδευουν τα ιδια σε ποσα!!! Με άλλα λογια αυτος που εχει να παρει 3 ζευγαρια παπαουτσια θα τα παρει ειτε το ΦΠΑ ειναι 15 ειτε 17!!! Καλυτερα λοιπόν να πληρωνει το 17!!!!! Η μειωση του ΦΠΑ θα γινει οταν τα πραγματα ισιωσουν!!!!! Απόσπασμα:
|
O λόγος που όλοι είμαστε πλέον δύσπιστοι Γιώργο οτι τα πράγματα θα αλλάξουν είναι οι εξής:
1. Οτι χρειάζονται αλλαγές, θυσίες και νέα νοοτροπία παντού είναι σίγουρο. Ομως οι άνθρωποι που τώρα καλούνται να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) δεν είναι ούτε αμέτοχοι ευθυνών ούτε "αγνοί πατριώτες". Αν μπορούσαν θα το κρύβαν το πρόβλημα μερικά χρόνια ακόμα κάτω από το χαλί φοβούμενοι το πολιτικό κόστος. Ακόμα δεν έχω ακούσει όχι μια παραίτηση για λόγους ευθιξίας, αλλά ούτε μια συγγνώμη από κανέναν!! κάνουν ότι κάνουν επειδή τους σέρνουν οι εξελίξεις τους μεν και το μικροκομματικό συμφέρον τους δε. Αν είχαν κότσια έπρεπε εδώ και χρόνια να μας το αποδείξουν!! 2. Τα μέτρα και οι θυσίες είναι αναγκαίες και οι περισσότεροι που ξέρω το αναγνωρίζουν και όχι μόνο δεν απεργούν αλλά το θεωρούν και λάθος. Το θέμα όμως είναι σε τι βαθμό ο καθένας συνεισφέρει; Πάλι το μάρμαρο θα το πληρώσει εκείνος που δεν έχει τρόπο να φοροδιαφύγει (μισθωτοί και συνταξιούχοι) λες και το κάνει επίτηδες το κράτος να τιμωρεί πάντα εκείνον που ποτέ δεν μπορούσε να φοροδιαφύγει. Οι μεγαλοκαρχαρίες;; οι νεόπλουτοι κάθε είδους;; αυτοί που ξενυχτούν στα μπουζουκομάγαζα όταν εμείς δουλεύουμε;; αυτοί που θησαύρισαν στις πλάτες μας;; οι μιζολάγνοι;; τα περιφερόμενα κοράκια των κάθε είδους προμηθειών;; οι μεσάζοντες;; 3. Καλλιεργείται έντεχνα ένα κλίμα απαξίωσης κατά των δημοσίων υπαλλήλων λες και το κράτος φρόντισε ο ιδιωτικός τομέας να ανθίζει και δεν το πήραμε χαμπάρι! Μιζέρια για τους μεν σκλαβιά και κατάντια για τους δε. Αμα βλέπεις φωτιά στο σπίτι του γείτονα περίμενέ τη και στο δικό σου! Όσο θα σκληραίνουν τα πράγματα για το δημόσιο υπάλληλο, τόσο θα χειροτερεύουν και για τον ιδιώτη. Απολύσεις, αμοιβές αισχρές, ωράρια σκλαβιάς, κλπ Ανίκανο κράτος στον δημόσιο τομέα και ικανό στον ιδιωτικό δεν υπάρχει. Μαζί θα μας βουλιάξουν στην ανέχεια όλους. 4. Και το σημαντικότερο για μένα (και πιθανά και για σένα) που πρόλαβα χούντα και μεταπολίτευση: Όσο δεν υπάρχει έστω ηθική τιμωρία των υπευθύνων, μεταμέλεια των πολιτικών και στοιχειώδης δικαιοσύνη στα αναγκαία μέτρα, περίμενε αδερφέ μου τα χειρότερα. Πάντα σε τέτοιες περιόδους μεγάλης κοινωνικής αναστάτωσης, αν δεν βρεθεί κάποιος πολιτικός με όραμα για την πατρίδα το πιθανότερο είναι να βρούν έδαφος ακραίες τάσεις αριστερές και δεξιές που μελλοντικά μόνο κακό θα κάνουν. Είτε το θέλουμε είτε όχι οι νεότερες γενιές είναι που έχουν το πρόβλημα μπροστά τους και καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι θα το υποστούν και δίχως να ευθύνονται και δίχως να έχουν λόγο στις εξελίξεις. Έχω μια κόρη 18 χρονών φίλε μου και αυτό που βλέπω είναι οτι τα παιδιά έχουν όχι μόνο αγωνία αλλά και οργή για τα αδιέξοδα που τους κληρονομήσαμε. |
Εγώ θα ρωτήσω κάτι και τους δύο σας, 6 μήνες πρίν ποιοί έτρεχαν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις γεμίζοντας το πεδίο του Άρεως, (ήταν σίγουρα περισσότεροι και από αυτούς που μαζεύτηκαν στην πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση της Τετάρτης) ποιοί ΞΑΝΑΨΗΦΗΣΑΝ τα ίδια πρόσωπα που πριν 5 χρόνια (και 2 αν θέλεις) είχαν αποδοκιμάσει.
Τι θέλω να πω; ότι σαν λαός έχουμε αυτούς που μας αξίζουν, αρκεί να ρίξετε μία ματιά γύρω σας, παντού βρώμα, απαραδέκτες συμπεριφορές κ.λ.π και έχουμε καταλήξει όλα αυτά να τα θεωρούμε μαγκιά. Σίγουρα Νότη εκεί που δουλεύεις ξέρεις πρόσωπα και κατάστασεις που σε άλλα κράτη θα είχαν οδηγήσει κάποιους στην φυλακή, το ίδιο θα πω και για μένα, όταν ξέρω ότι δείνα λάδωσε για να κάνει την μία ή την άλλη παρανομία και δε μιλάω βοηθώ στο να συντηρείτε αυτή η κατάσταση. Ας μην γκρινιάζουμε λοιπόν, όλοι μας άλλος πολύ και άλλος λίγο, είτε ενεργά είτε με την απάθεια μας έχουμε συμβάλλει για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Μπορεί να είναι πολύ "αμερικάνικη" αλλά είναι και πολύ επίκαιρη η φράση του Κέννεντυ "Μη ρωτάς τι κάνει η πατρίδα σου για 'σένα αλλά τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου" |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:59. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!