![]() |
Απάντηση: στο club των πονεμενων
Απόσπασμα:
Γιωργο, μην δινεις σημασια, απο τα 1000 περιπου ενεργα μελη μονον ενας ειναι τοσο ''χαριτολογωντας ειρωνικος'' που γινεται γραφικος!!!!! Ειχε εξαφανιστει για κανα χρονο απο το φορουμ και οι υπολοιποι βαραντερακηδες και GSακηδες τα βρισκαμε μια χαρα. Και τις μικτες εκδρομουλες μας καναμε, και τα αστεια μας περι αξιοπιστιας λεγαμε και γελουσαμε και γενικα περναγαμε και περναμε μια χαρα!!! Τωρα ξαναγυρισε και θελει φασαριες με τα υπονοουμενα του αλλα δεν θα του κανουμε, ειδικα εγω που με υπονοει στα μηνυματα του συνεχως, το χατηρι!!!! Σημ: παρεπιπτοντως φιλε Γιωργο στον καφε της περασμενης Τεταρτης (που καποιοι δεν ερχονται ποτε γιατι φοβουνται την μοναξια) οδηγησα ενα R51 του '50 κατι!!!! Αριστο ristoration και απιστευτη αισθηση!!! Ισα που θελω να το παρω απο τον ιδιοκτητη του (Gemara) με οποιοδηποτε κοστος και να γυρισω την Ελλαδα!! Ξερεις, οπως τοτε κανανε οι μοτοσυκλετιστες, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΚΑΒΑΛΟΥΣΑΝ, με δερματινα ''κρανη'' και γυαλακια αεροπορικου τυπου, τον ομορφο εργαλειοφορο της ''μαμας'' που διεθεταν ολες οι μοτοσυκλετες της εποχης κι ειχε τα παντα μεσα για να λυσεις κινητηρα, με δυο δισακια στο πισω μερος κ.λ.π.!! Εζησα φιλε την Τεταρτη το απολυτο ονειρο, μιας και το 1970 σε ηλικια 7 ετων μια R51 με εκανε μοτοσυκλετιστη στην ψυχη και οχι κατ'αναγκην ενα ον που απλα καβαλαει μοτοσυκλετα!!!!!! |
καλα ακομα τσακωνεστε χρονιαρες μερες.Αντε.χρονια πολλα!!!!!
|
ρε παιδια, μη τσακωνεστε,
η αδρεναλινη του δικυκλιστη ειναι παντα στα κοκκινα, για να μπορει να επιβιωνει, ετσι "πειραζομαστε" για να ειμαστε σε ετοιμοτητα, κατι σαν τα λιονταρακια στην ζουγκλα, που τσακωνονται μεταξυ τους για να ειναι παντα σε φορμα George P, τωρα αναπαλαιωνω μια vespa Rally 180,1972...(εχω και εγω τον καλο μου...) οταν τελειωσει θα την φερω μια τεταρτη να την οδηγησεις, να δουμε και αν"ξερεις απο βεσπα":sm7: |
Απόσπασμα:
|
...καλή ανάσταση παιδιά...
(γιατί δεν έχουμε smiley με το pop-corn;...) Γιώργο άμα θες να φύγω να το πεις. Ειδικά μετά το πρασινοφρουρέικο post σου σταμάτησα να δίνω σημασία σε γραφόμενα σου. Στο κάτω κάτω μπορούν να μας κατηγορήσουν και τους δυο για το ίδιο πράγμα: Ξερολισμό. Απλά εσύ είσαι ένα βήμα πίσω στο ότι δεν το βλέπεις. Στα μηχανικά όλοι σε διαβάζουν με προσοχή γιατί έχεις γνώσεις (αν και άλλοι, δεν μιλάω για μένα, επίσης έχουν και σε ενοχλεί όταν δεν λένε τα ίδια με σένα αφού μόνο εσύ έχεις πάντα δίκιο - για την ακρίβεια δεν έχω δει μισή λέξη που να έχεις βρει κάτι λάθος σε σένα - προφανώς έχεις ΠΑΝΤΑ δίκιο). Τέσπα. Όταν όμως άρχισες να λες τα "οπωσδήποτε φυσικά σωστά" σου (που ταυτόχρονα βγάζεις χωρίς να το λες ευθέως και ένα στυλ "και βλάκες όσοι δεν πιστεύετε ότι εγώ") σε άλλα θέματα εκτός μηχανολογικών, εκεί κατάλαβα και άλλα πράγματα. Εμένα μάλιστα αυτό που γράφω στην παρένθεση με ενοχλεί, οι άλλοι που σε ξέρουν καλύτερα το προσπερνούν, μη νομίζεις ότι δεν το βλέπουν (γιατί δεν τους ρωτάς;...). Αυτό είναι που μου βγάζει και την ειρωνεία που διακρίνεις. Αν σου δίνει άλλοθι ότι εσύ πίνεις καφέ με τα παιδιά ενώ εγώ (συγνώμη κιόλας) προτιμώ τις παρέες που είχα ήδη, πάσο. Σε ένα καφέ σας, κάνε την εξής ερώτηση (εγώ εξάλλου δεν θα μάθω την απάντηση): "ρε παιδιά είμαι κολλημένος σε κάποια πράγματα τι λέτε;"... Ρώτα κάποιον από τους "ευθύβολους" όχι τους πιο διπλωμάτες. Κράτα την απάντηση για σένα. --- Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά (και θα πάνε) για το παιδί που η μηχανή "του την έκανε" και μετά ότι και να λέμε εμείς εκείνος θα αποφασίσει, αν την εμπιστεύεται, αν την αλλάξει, με ίδια, με διαφορετική, με αυτοκίνητο... |
klangefurt ο κουμπάρος μου μπορεί και να κλάψει με την αναπαλαίωση που κάνεις.
Γι' αυτόν πήγαμε να πάρουμε και το Guzzi του 88 πρόσφατα. Είναι ιταλόφιλος από τους λίγους (με τρεις alfa - η μια με πινακίδες ΦΙΛΠΑ κλπ.). |
Μπήκα να διαβάσω να δω τι έγινε με τη μηχανή του φίλου και πέφτω σε 2-3 σελίδες μα "βλακιούλες και προσωπικά υπονοούμενα"
Δεν με πείραξε καθόλου το ποστ του Gregory, το παιδί είπε το αυτονόητο ότι διάβασε για μια ακόμη φορά πρόβλημα σε μια μηχανή που κοστίζει 20000+ γιούρια .....εκεί που διαφωνώ είναι οτί δεν σημαίνει ότι όσο πιο ακριβό είναι κάτι τόσο δεν χαλάει κτλ κτλ..... Όλοι μας έχουμε δεί Ferrari-Porsche-Mercedes πάνω σε οδικές βοήθειες.....τι να τους πείς δηλαδή σε αυτούς που έχουνε αγοράσει αυτοκίνητα 150000+ και τους αφήσανε στο δρόμο!!! Παιδιά μηχανές είναι όλα ....και θα βγάλουνε κάποια στιγμή κάποιο πρόβλημα....κάποιες βγάζουνε λιγότερα κάποιες περισσότερα.....εγώ πιστεύω είναι και θέμα τύχης απο κάποια στιγμή και μετά!!!! Και ο Νίκος πιστεύω απάντησε χαριτωλογώντας στον Gregory για την "βάρκα¨κτλ κτλ κτλ και δεν τρέχει κ τπτ όλα μια χαρά!!! Σημασία έχει να δούμε τι έγινε με τη μηχανή .....απο τι έγινε το πιο σημαντικό ώστε να μπορούμε κάποιοι απο εδω μέσα να το μάθουμε και να προφυλαχτούμε........ Να πώ όμως στον Gregory πιο πολύ αλλά και στο φιλαράκι τον Γιώργο(πρασινοφρουρό παναθεμάτον χαχαχαχαχαχαχα) ότι εδώ όλοι μας δεν είμαστε κρυψίνει....ωγάζει ένα πρόβλημα μια μοτοσυκλέτα και όλοι μας βγαίνουμε το αναφέρουμε....ζητάμε γνώμες ...την βοήθεια του άλλου κτλ κτλ....αυτό δείχνει ότι δεν είμαστε ,οι περισσότεροι, τουλάχιστον τπτ κολλημένοι. Φιλαράκια καλή Ανάσταση να έχουμε και καλό ψήσιμο όσοι σουβλίσουνε αύριο!!!! |
Καλά τα λες. Άντε ας ελπίσουμε και σε δική μας Ανάσταση...
|
Απόσπασμα:
Γιατί άμα ανέβεις στη ρο69ές θα ψάχνω να σε βρω μετά!:D |
Απόσπασμα:
ξερω περιπτωσεις κρητικων που ξεκινησαν για κωνσταντινουπολη και γυρισαν οδικως και τα 3,εκτος απο ενα 1150 που γυρισε κανονικα. οπως επισης ξερω και περιπτωση εδω,παλι με adve που στα 3000 χιλιομετρα παρεδωσε πνευμα ο κινητηρας,επισκευαστηκε και τωρα εχει 35000 χιλιομετρα χωρις να κανει το παραμικρο κιχ. γενικα πολλοι ειναι αυτοι που δε τους εχει βγαλει κατι,κι ακομα περισσοτεροι αυτοι που τους εχει βγαλει,ειτε απο κιβωτια,ειτε απο esa ειτε απο μοτερ. νομιζω μια επεκταση εγγυησης θα ηταν οτι πρεπει αλλα δυστυχως.....δεν..... απο κει και περα,αν ημουν εκτος εγγυησης?σιγουρα δε θα το εφτιαχνα αυτη την στιγμη γιατι τα 4000 δεν περισευουν.αν θα την εδινα???δεν ξερω.αναλογα.σημασια εχει πως αν την εδινα θα την εδινα πραγματικα σε εργοστασιακη κατασταση και να ξερω οτι απο τα χερια μου φευγει και δουλεουν ολα νορμαλ.σε οτι συναλλαγη εχω κανει μηχανων ολοι εχουν να το λενε πως οτι παιρνουν απο μενα ειναι σαν να το παιρνουν καινουριο. αλλα το ξαναλεω,δυσκολα θα εφευγα απο τον ελικα,κι αν εφευγα απο gs θα πηγαινα σε gt. |
ρε Ταξιδιώτη μαζί σου - αλλά αυτό εδώ δεν ισχύει:
"γενικα πολλοι ειναι αυτοι που δε τους εχει βγαλει κατι,κι ακομα περισσοτεροι αυτοι που τους εχει βγαλει" μη τρελαθούμε, αν ίσχυε θα είχε καταστραφεί το μοτοσυκλετιστικό τμήμα της BMW |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Καλο σας Πάσχα και να ειστε καλά!!!;) |
Τελικα τι εγινε φιλε Ταξιδιώτη!!!!
|
Απόσπασμα:
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Μα και πάλι, αν στις περισσότερες μηχανές η BMW έδινε τα λεφτά της για τις φτιάξει εντός εγγύησης, πάλι θα είχε καταστραφεί το τμήμα.
Δεν μπορεί να είναι ρεαλιστικό αυτό που λες. |
Απόσπασμα:
Sent from my iPhone using Tapatalk |
δηλ. είσαι πεπεισμένος ότι οι περισσότερες GS (ή μιλάς γενικότερα για τις boxer; γιατί το ίδιο μοτέρ και πολλά άλλα στοιχεία πχ. paralever κ.α. είναι κοινά σε πολλά μοντέλα) βγάζουν προβλήματα και λίγες δεν βγάζουν;
και σώζουν την κατάσταση τα άλλα μοντέλα; (δηλ. τα λιγοστά - μπροστά στις πωλήσεις της GS - άλλα μοντέλα "πληρώνουν" τις ζημιές της GS;...) σόρρυ βρε ταξιδιώτη αλλά δεν βγαίνει μέχρι και ο Γιώργος θα διαφωνήσει (πιστεύω) αυτό το συμπέρανες τώρα που έπαθε κάτι η δικιά σου ή το ήξερες ήδη; ή ίσως σου το είπε ο μηχανικός; σόρρυ που επιμένω αλλά ΤΕΤΟΙΟ στατιστικό δεν έχω ξαναδιαβάσει πουθενά αν το βασίζεις κάπου θα χαρώ να μάθω που άντε μάλλον θα τα πούμε μετά την Ανάσταση :) |
χρονια πολλααααααααααααααα:sm7:
κοιτα,δεν περιμενα να παθει κατι η δικια μου για να πω οτι η gs βγαζει πολλα και αδικαιολογητα προβληματα.χρονια τωρα διαβαζω. σιγουρα δε χαλανε ολα,ομως μια ευπαθεια την εχουν τα gs.και ειληκρηνα,οσα χρονια ασχολιεμαι με net σπανια εχω δει μεγαλες βλαβες απο αλλες εταιρειες. το γιατι,αγνωστο. παντως για να κλεισω το θεμα βλαβων. ειληκρηνα δεν εχω ξανα σκοπο,ουτε την θεληση,ουτε την υπομονη να περιμενω μια σχετικα καινουρια μηχανη 1 μηνα,μπορει και παραπανω για να την εχω στα χερια μου...ουτε στον χειροτερο μου εχθρο αυτο:sm7: |
αυτό που σου έτυχε δεν είναι κάτι συνηθισμένο
αλλά αυτό που σου έτυχε θα το "μαθαίνουμε" από τους κύκλους (ανακυκλωμένο) για χρόνια και θα πιστεύουμε ότι είναι καμιά 50αριά στην Ελλάδα που το έπαθαν έτσι γίνεται αν το ψάξεις θα δεις ότι οι βλάβες είναι όσες σχεδόν κάθε μηχανής, αλλά η 1200 GS πουλάει πολύ και είναι ακριβή πως να το κάνουμε, ενώ κατά μέσο όρο οι χρήστες της είναι λίγο ανώτερου βιοτικού επιπέδου (μιλάμε για μέσο όρο - μη πιάσουμε το δικό μου βιοτικό επίπεδο πχ.) και έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία (Internet)... συν περισσότερες απαιτήσεις λόγω "σήματος"... επίσης "βοηθάει" ότι είναι 2-3 συγκεκριμένα πράγματα που έχουν θέμα στην 1200 (ή μάλλον ΕΙΧΑΝ)... "βοηθάει" στο να φτιαχτεί κακό όνομα σε όσους ΘΕΛΟΥΝ να έχει κακό όνομα συνήθως πάντως αν έχεις ψυχρανθεί πάρε κάτι άλλο να νιώσεις καλύτερα - αλλιώς σκίσε το και θα δεις ότι δεν (α)πέτυχε, έτυχε |
Απόσπασμα:
1 - Χρόνια πολλά 2 - Δεν ανέφερα ποτέ μου το χαρακτηρισμό "ανάλατα" 3 - Ειλικρινά ζητώ συγνώμη αν ακούστηκα ειρωνικός. 4 - Κάποτε πήγα στο Λούσιο με το Βαραντέρο forum , ήμουν το μοναδικό τζι ες ανάμεσα σε καμμιά 20αριά Varadero και 1 Vstrom 1000 και τα πήγαμε μια χαρά !!!! |
προς εμένα ήταν αυτά δόκτορα
|
Απόσπασμα:
για να παρω αυτη την μηχανη που ουτε 2 ετων δεν ειναι και εβγαλε τετοιο προβλημα εδωσα 2 διαμαντια. μια ktmara 990 adv με tubeless ζαντες,κακια η ωρα και η στιγμη που το εδωσα. κι ενα gs 1200 esa blue,αριστο κι αυτο. η καλη μερα απο το πρωι φαινεται.κι απο την πρωτη στιγμη μου πηγε στραβα το θεμα,διοτι τα εδωσα πηρα το adv και δεν πηρα τιποτα απο οσα μου ειχαν ταξει απο θεμα δωρων,ταπα λοιπον η δουλεια.ειχα ανοιξει και σχετικο θεμα. δινω τοπο στην οργη αν και δεν ειναι στο στυλ μου αυτο. τρωω φετος την δευτερη και γερη ταπα. κι ερωτω,πες οτι ειχα φυγει διημερο τωρα για το Πασχα με την γκομενα,κοπελα,γυναικα,με μια μηχανη γοητρο αξιας 20000ευρω και στο δρομο μας αφηνε,θα ελεγα <<κατεβα μωρο μου>> γιατι η μηχανη μας παρεδωσε πνευμα??? τι ωραια...και δε μιλαμε οτι παρεδωσε πνευμα απο ενα σωληνα αντλιας νερου που δεν εχει ας πουμε.αλλα απο ενα πιστονι με οτι συνεπαγεται στην συνεχεια,ειτε ταλαιπωρια,ειτε ψυχολογικο αμοκ,ειτε με οικονομικο σοκ αν ηταν εκτος εγγυησης.γιατι μιλαμε για ενα ποσο γυρω στα 4000,κι οχι κανα δυο χιλλιαρικα. λοιπον σε αυτη λοιπον την δυσαρεστη θεση να χεσω εγω το γοητρο και τα υπερ και τα κατα. sorry αλλα και τα νευρα εχουν το οριο τους,κι ας μιλησει και καποιος που εχει περασει το ιδιο προβλημα και δεν τα χει παρει,που δεν εχει χτυπησει κοκκινα... αυτο για μενα ειναι ξεφτιλικη,το να με αφησει απο τετοιο θεμα ολοκαινουρια μηχανη. κι ευτυχως που ημουν μονος. αυτα λοιπον. |
Επειδη δεν το βρισκω γραμμενο καπου πες μας αν θελεις..
Χρησιμοποιουσες σουπερ αμολυβδη? Μηπως καποιο ενισχυτικο η καθαριστικο για τα μπεκ? Ειχες μηπως βαλει μπουζι ιριδιου? |
Απόσπασμα:
οι επιλογές κάποιου είναι πάντα σεβαστές, αλλά στο μέτρο που τις αναφέρει εδώ θα πει πως αποδέχεται καλοπροαίρετες απόψεις απάνω στο θέμα, έχω να πω ότι ...... αν είχα ένα 990 adventure και μια GS με ESA, δε θα τις έδινα για να πάρω μια adventure αλλά θα έβαζα ένα τεπόζιτο adventure και ένα καλό 3βάλιτζο σετ στην GS, θα έγδυνα από περιττά βάρη την 990 , θα τις παρκάριζα πλάι πλάι και θα έφτιαχνα ένα καφέ. Αμέσως μετά θα άναβα ένα τσιγάρο (παρόλο που το έχω κόψει) και θα τις καμάρωνα !!!!!!!! (συγνώμη για το θάρρος αλλά δε κρατήθηκα ..... ) |
Ταξιδιώτη ούτε εγώ επικροτώ την ανταλλαγή που έκανες.
(άσε που μου αρέσει και έχω "σκέτη" GS έτσι κι αλλιώς) Όμως να σημειώσουμε κάτι ε (και δεν το μέτρησες στα θετικά καθόλου)... η μηχανή στο χάλι που έφτασε ΔΕΝ σε άφησε. Συνέχισε να δουλεύει. Αυτό σου λέει τίποτα; Το 990 στην ίδια κατάσταση θα δούλευε; Ψάξε το λίγο. Όπως είπα αφού ξενέρωσες (όπως κατάλαβα) πρέπει να αλλάξεις. |
Η αλήθεια είναι ότι δε με άφησε,το χω αναφέρει κιόλας πιο πριν.
Το ktm δε θα έσπαγε απλά. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Γιατί πάντα να συμβίνουν αυτά σε άτομα που συμπεριφέρονται άψογα στην μοτό τους?
Διαβολική σύμπτωση:yz Και επειδή θυμάμαι ότι φίλε ταξιδιώτη έχεις ποστάρει σε θέμα εικονικής βλάβης πως θα ένιωθες, και θυμάμαι ότι είχες πει ότι θα ξενέρωνες πολύ, προσπάθησε όσο μπορείς να κουραστείς όσο γίνεται λιγότερο ψυχολογικά από την διαδικασία. Καλή τύχη και με το καλό να βολτάρεις πάλι μαζί της.;) |
Ένα πλεονέκτημα του αερόψυκτου είναι ότι δεν σε αφήνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Εάν μάλιστα μόλις η μότο έσβησε, σταμάταγες στην άκρη και την άφηνες να κρυώσει λίγο πριν συνεχίσεις η ζημία θα ήταν πολύ μικρότερη. Ίσως να γλίτωνε εντελώς το σφάξιμο και το σημάδι από το μικρό κόλλημα να εξομαλύνονταν με την κυκλοφορία.
Ο μηχανικός τι είπε ? έδωσε κάποια εξήγηση ? Γιατί το περιστατικό είναι εξαιρετικά σπάνιο. Αναφέρεις πόσο 4.000 ? τόσο κάνει ένας κύλινδρος+πιστόνι+ελατήρια σε 1200αρι ? Το εάν πάθαινε ίδια βλάβη ένα KTM ΄η άλλη μότο? Μην ορκίζεσαι αρνητικά.! Έχω δει σε συνεργεία ασύλληπτα κολλήματα με λιγότερα χιλ. … και made in Japan ! |
Ελπίζω να καλυφθεί ΟΛΗ η ζημιά από την αντιπροσωπεία (έχω κάποιες αμφιβολίες), αλλά γιατί 1μήνα+ για την επισκευή????
αργεί το ανταλλακτικό? :hmmm: |
Απόσπασμα:
Καμμια απαντηση και για μενα? |
Απόσπασμα:
(μάλιστα κυριολεκτικά μπροστά μου αφού ήμουνα η από πίσω μοτό) αν κάποιος μέτραγε στατιστικά σπασμένων μοτέρ, θα εντυπωσιαζόσουν (αλλά δεν χρειάζεται να λέμε παραπάνω εφόσον δεν έχουμε νούμερα στα χέρια μας) |
Απόσπασμα:
Λες η 100άρα να υπάρχει πιθανόιτητα να δημιουργεί τέτοια παρατράγουδα; |
πάντως το μοτέρ είναι για "απλή" από το εργοστάσιο
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
ΔΕΝ εχει αδικο ομως ο ταξιδιωτης για την αγανακτηση του.:rolleyes:
Εχεις μια μηχανη 20000 που σε παει παντου (υποτιθεται) φορτωμενο οσο δεν παει αλλο,την εχει προσεξει στην συντηρηση του..οπως ισχυριζεται ..οποτε γιατι αυτη η ζημεια?Οτι και να λεμε σου αφηνει ενα τεραστιο ερωτηματικο.τοσο που μετα βαζεις σεναρια...αν ημουν με γκομενα σε νησι..αν...αν... Τοσο εκνευριστικο που αν προσθεσεις στα αρχικα μοντελα τα προβληματα με esa ..οσο να ναι κλονιζεσαι Λογικο επειτα απο αυτα να συγκρινεις ktm αν επρεπε να την δωσεις να ερθει ο varaderakias και να σου πει εμενα ποτε αυτο..κλπ...Οχι βεβαια ισοπεδωση!! παραμενει μια μηχανη οροσημο στις on off ΑΛΛΑ με τετοιες δυσαρεστες εξαιρεσεις. εδω και η 1150adv που δεν σπαει δεν χαλαει οοοτι και αν κανεις:cool: ενα θεματακι με το integrall το ειχε... εχει καποια θεματακια η bmw αλλα γνωμη μου μην ισοπεδωνουμε το brand BMW!! ταξιδιωτη γρηγορα να συνεχισεις να καβαλας την ¨"κοκκινη" σου....;) |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
ουτε στον TEOSS απαντησε πριν απο μερες στο ιδιο ακριβως ερωτημα.. Eγω ειχα καποιες ζημιες στη μηχανη προπερσι και φωναζαν απο μακρια οτι η αιτια ηταν αρρυθμια στο ρελαντι που προκαλουσε η σουπερ αμολυβδη βενζινη...θα σας τα πω σε αλλο thread καποια στιγμη... εσυ παντως κανε οτι λεει το βιβλιαρακι της:) |
ρε παιδια, ειναι λογικο να μη απανταει...
οτι δηλωσει, σε αυτη τη φαση που "διεκδικει", θα ειναι σε βαρος του... |
Εχετε λεφτα να βαζετε 100αρα βενζινη????? Με εντυπωσιαζεται!!!!! :confused::confused::confused:
|
σωστος μουτρο....:D..αλλα...ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:07. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!