![]() |
Απόσπασμα:
Ο μηχανικός του εξουσιοδοτημένου μου είπε οτι η BMW πλέον δινει αυτές τις επιλογές... και επειδή ο Πανος πηγε σε εξουσιοδοτημένο υπέθεσα οτι θα είναι αυτό.. ;) Ας μας πει ο ίδιος τι είναι τελικά... Full ή Ημί...Ο Ε Ο...?? CPS Sent from my iPhone 4 using Tapatalk |
Απάντηση: Λαδάκια;
Απόσπασμα:
|
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΠΑΛΑΒΑ ΚΑΘΕ 10000ΚΜ ΑΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ 15-40 15-50
ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΚΑ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ 5000ΚΜ ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΑ ΜΟΤΕΡ ΤΥΠΟΥ ΜΠΟΞΕΡ ΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΥΧΕΙ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΛΑΔΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΡΥΚΤΟ ΛΑΔΙ 20-50 ΚΑΙ ΚΑΘΕ 3000 ΠΕΤΑΜΑ |
[QUOTE=NLS;426141]Παιδιά επειδή μάλλον για τρίτη φορά σε πέντε χρόνια μάλλον θα συμπληρώσω λίγο λάδι (σημειώστε το χοντάκιδες μιλάμε για ανακοινωθέν), προτείνετε κάνα καλό λαδάκι για το 1200GS.
QUOTE] Τώρα που θα μαζέψω της ελιές να γνωρίζεις το Ηπειρώτικο λαδάκι πάει μια χαρά στα Γερμανικά................. |
[QUOTE=CPretenteriS;526330]Ρεεεε μπέμπη... :D:D ... που είπα οτι τα ιξώδη υποδηλώνουν την κατηγορία του λαδιού...?? Eee?? :p
Ο μηχανικός του εξουσιοδοτημένου μου είπε οτι η BMW πλέον δινει αυτές τις επιλογές... και επειδή ο Πανος πηγε σε εξουσιοδοτημένο υπέθεσα οτι θα είναι αυτό.. ;) Ας μας πει ο ίδιος τι είναι τελικά... Full ή Ημί...Ο Ε Ο...?? CPS Sent from my iPhone 4 using Tapatalk[/Q Το κουτί λέει ότι καλύπτει τις προδιαγραφές API SJ, δεν αναφέρει ημι ή full |
Απόσπασμα:
Τα ιξωδη εχουν σχεση με την εξωτερικη θερμοκρασια και μονον ως προς την πρωτη μιζια. Διοτι σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες αυτο που χρειαζεται ειναιμ η αμεση κυκλοφορια του λαδιου σε ΟΛΟΝ τον κινητηρα. Οταν σε θερμοκρασια -10 (Νευροκοπι) εχεις 20/50 λαδι αυτο σχεδον θα εχει πηξει (μεταφορικα το λεω, θα ειναι πολυ παχυρευστο), δεν θα μπορεσει να κυκλοφορησει ελευθερα στον κινητηρα και δεν θα μπορεσει να λιπανει κουζινετα κι αλλα μερη του αυτου. Καποιοι κινητηρες, με πολυ μικρες ανοχες, σε μια τετοια περιπτωσει θα συναντησουν τετοια αντισταση απο το παχυρευστο λαδι που δεν θα εκινησουν καθολου. Αντιθετως, και σε μια τετοια περιπτωση, ενα λαδι μικροτερου ιξωδους θα κανει την δουλεια οπως πρέπει ρεωντας παντου με ευκολια. Οταν εχεις λαδι 20/50 σε θερμοκρασιες 40 βαθμων το παραπανω προβλημα δεν υφισταται αφου το λαδι δεν εχει γινει τοσο παχυρευστο. Προβλημα υπαρχει, σε αυτες τις εξωτερικες θερμοκρασιες, οταν χρησιμοποιεις λαδι μικροτερου ιξωδους αφου καιγεται δια της εξατμισεως αλλα και δια της χρησης μεσα στον κινητρα κι ετσι υπαρχει υψηλη καταναλωση λιπαντικου. Οσο μικροτερο το ιξωδες τοσο μεγαλυτερη η καταναλωση λιπαντικου. Ειδικα σε αεροψυκτους κινητηρες, με τις εξ αναγκης μεγαλες ανοχες, το φαινομενο αυτο ειναι πολυ εντονο. Οσο για την λιπαντικοτητα του καθε ιξωδους αλαλ και την διατηρηση της σωστης θερμοκρασιας του κινητηρα να ξερεις οτι, ΟΤΙ ιξωδες λαδιου και να βαλεις η λιπαντικοτητα και η θερμοκρασια του κινητρα σε θερμοκρασια λειτουργιας του κινητηρα διατηρουνται το ιδιο. Κι αυτο διοτι απαξ και το λαδι αποκτησει την μεγιστη κινηματικη ροη (αυτο επιτυγχανεται μονον στην θερμοκρασια λειτουργιας του)λιπαινει ακριβως το ιδιο ανεξαρτητως ιξωδους. Με λιγα λογια,
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Καλό είναι - νομίζω - να επιλέξεις ένα λαδάκι και να πορεύεσαι με αυτό !! Εγώ επέλεξα το Motul στα 10.000 km και εκτοτε αυτό βάζω... τώρα έχω 30.000km... Άσε που ησύχασα από τα κροταλλίσματα κατά την πρωινή εκκίνηση... ;) |
[quote=aeriko;526399]
Απόσπασμα:
Αν ανεβάσεις μια-δυο φωτό του κουτιού, θα καταλάβουμε αν είναι full ή ημί. |
Απόσπασμα:
Μονον που με το 10/40 θα εισαι καθημερινως με εναν μετρητη στο χερι:D να κοιτας την ποσοτητα λαδιου στο καρτερ. Αν σου εβαλαν 10/40 καλο θα ειναι ανα 500κμ να κοιτας την σταθμη με κρυο κινητρα, το πρωι ας πουμε πριν βαλεις μπροστα. Μα κι αυτοι...10/40 σε αεροψυκτο κινητηρα 1200 κυβικων????? Καλο θα ειναι επισης, οχι απαραιτητο απλως καλο για την δικη σου διαταραγμενη ψυχολογικη κατασταση:p την οποια μαλλον σου απαλυνει το λυκοσκυλο σου (σε ειδα στην Αρτακης προχθες), να διαλεξεις ενα οποιασδηποτε μαρκας λαδι, ημισυνθετικο αφου τελος τα ορυκτελαια, να πηγαινεις να το αγοραζεις ΕΣΥ και να τους το πηγαινεις να στο βαζουν. Αυτο που βαζει ο Πρετεντερης (Μοτουλ 5100) ειναι αριστο για την χρηση που το θελεις και φτηνο (9,5ε το λιτρο) απο εδω http://www.trade-wind.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=20&category_id=19&option=com_virtuemart&Itemid=57&lang=el μπορεις ομως να βαζεις οτιδηποτε σε 15/50 ημισυνθετικο, οποιασδηποτε ανεγνωρισμενης μαρκας αναλογως της τσεπης σου. Μπορεις, για μενα επιβαλεται, να χρησιμοποιεις, τα φτηνοτερα εν σχεση με των μοτοσυκλετων, λαδια αυτοκινητου αφου δεν εχεις υγρο συμπλεκτη τα οποια κανουν ακριβως την ιδια δουλεια και δεν θα προξενησουν καμια ζημια εφοσον τα αλλαζεις συχνα οπως εσυ. Εγω ας πουμε αν ειχα αεροψυκτο μποξερ θα εβαζα, για οσο υπαρχει στην αγορα, ΒΡ Visco 2000 ιξωδους 20/50 για αυτοκινητα (http://www.trade-wind.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=134&Itemid=57&lang=el) με 4,90 το λιτρο και θα τα αλλαζα καθε 5000κμ με αλλαγη φιλτρου στα 10,000. Ειναι κριμα να πετας/τε τα λεφτα σας ενω υπαρχουν και τρυπες να τα παιρνετε φθηνα και να μην βαζετε οτι σας σερβιρουν. Αν δεν εχεις χρονο πολυ ευχαριστως να σου τα παιρνω εγω, οτι κι αν διαλεξεις, και να στα φερνω σπιτι. |
Στα μοντελα 2010-2011 με το διπλο εκκεντροφορο η εταιρεια προτιμα χρηση 10-40.
Ο λογος ειναι η πολυπλοκη διαταξη καδενας -τεντωτηρα-εκκεντροφορων και ο σκοπος τους το σημειο αυτο να λιπαινεται αμεσα με την εκκινηση ωστε να αποφευγονται προωρες φθορες. Τωρα αν αυτο σε ελληνικες συνθηκες σημαινει και περισοτερη καταναλωση του ακριβου αυτου λιπαντικου δε νομιζω να τους ενδιαφερει. Την υποψια μου αυτη την εχω ξαναδιατυπωσει και κανενας τους δεν εκανε τον κοπο να τη διαψευσει!!Γιατι αραγε... |
Απόσπασμα:
|
Το Motul πάντως που βάζω είναι API SL... ;) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Aν προσεξεις το μανουαλ της μοτοσυκλετας σου γραφει προδιαγραφη λαδιου SG η οποια ειναι πολλα ετη πισω, αλφαβητικα και τεχνολογικα απο την SM. Αυτο ομως δεν σημαινει τιποτε για την μοτοσυκλετα σου αλλα θα σημαινει κατι για την επομενη, αν με καταλαβαινεις τι θελω να πω. Σε λιγο καιρο δεν θα υπαρχουν στην αγορα λαδια προδιαγραφης SG παρα μονον SL και SM, τα οποια μπορεις αφοβα να χρησιμοποιεις. Πριν καμποσο καιρο ειχα ''σηκωσει'' ενα αναλυτικοτατο αρθρο σχετικα με τα λαδια, τα ιξωδη και οτι αλλο τα αφορα το οποιο απο το μεσημερι ψαχνω να βρω στο φορουμ και να σε παραπεμψω εκει... και δεν μπορω να το βρω μεχρι τωρα. Ας ελπισουμε οτι μεχρι αυριο θα τα εχω καταφερει. |
Απόσπασμα:
Aν εχεις λιγο χρονο διαβασε αυτα
Αυτα τα νουμερα ισχυουν για τις GS ΜΟΝΟΝ και καμια σχεση δεν εχουν π.χ. με το Βαραντερο του οποιου ο κατασκευαστης συνιστα τα ιδια ιξωδη αλλα με διαφορετικο ευρος εξωτερικων θερμοκρασιων. Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Μαλιστα. Μου λυθηκε η απορια και σε ευχαριστω. Παντος στην αναζητηση του καλυτερου λαδιου για τη μηχανη μου, παιξανε και αλλες προδιαγραφες που ηταν ελαφρος διαφοροποιημενες, και προσπαθουσα να καταλαβω ποιο ειναι καταλληλοτερο, χωρις ομως επιτυχια...
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ |
Απόσπασμα:
Τα διάβασα τα παλιότερα που πόσταρες πιο πάνω, και είναι πολύ αναλυτικά και κατατοπιστικά και σε ευχαριστώ. Σε ένα παλιότερο ποστ σου, είχες πει η προδιαγραφή να είναι JASO ΜΑ. Τα Castrol που τελικά έβαλα, έχουν JASO ΜΑ-2. Με βάση αυτά που λές λοιπόν, είναι ακόμα καλύτερη, έτσι? Αυτό που θέλω να πω είναι, υπάρχει κάπου κανένα πινακάκι που να έχει, τουλάχιστον τις ποιο κύριες προδιαγραφές, συγκεντρωμένες? Θέλω όλα τα μηχανήματα μου να δουλεύουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και πωρώνομαι με την συντήρηση τους. Θέλω τα καλύτερα για αυτά. Πειράζει? :):):) |
Απόσπασμα:
Οι προδιαγραφες, οπως προειπα ειναι κατα ΑΡΙ και αρχιζουν με το γραμμα ''S''. Καθε νεα προδιαγραφη ακυρωνει την παλιοτερη. Ετσι η SH ακυρωσε την προηγουμενη την SG και η τωρινη ''SM'' την προηγουμενη την ''SL'' και οτι υπηρχε πριν απο αυτην. Δεν υπαρχει πινακακι σαν κι αυτο που αναφερεις και ζητας, οι προδιαγραφες οπως οι παραπανω που αναφερονται αφορουν κινηματικες ροες, σημεια βρασμου, διαρκεια αποτελεσματικοτητος ιξωδους κ.λ.π. τα οποια αναφερονται στα σαιτς των εταιρειων λιπαντικων και τα οποια θελουν πολυ ψαξιμο για να βγαλεις ενα συμπερασμα. Αν ανατρεξεις στις παραθεσεις μου σε πιο πανω ποστ θα βρεις τεστ φιαφορων λιπαντικων οπου ολα αυτα αναφερονται και συγκρινονται. Μονον που θα πρέπει να συγκρινεις λαδια ιδιων ιξωδων κι οχι διαφορετικων διοτι τα στοιχεια διαφερουν τραγικα. Π.χ δεν μπορεις να περιμενεις ιδια κινηματικη ροη σε ενα λαδι 0/50 με ενα αλλο 20/50 σε συνθηκες παγετου. Τελος, τα λαδια μοτοσυκλετων ειναι και ακριβοτερα και δεν προσφερουν τιποτε παραπανω απο ενα αυτοκινηταδικο λαδι σε μια GS διοτι δεν διαθετει υγρο συμπλεκτη ωστε το ιδιο λαδι να χρησιμοποιειται και για το σαζμαν και για τον κινητηρα οπως στις μοτοσυκλετες με υγρο συμπλεκτη. |
Απόσπασμα:
|
:sm7:
|
Απόσπασμα:
Πες ότι το 20/50 <<σπάει>> και εύκολα στις ελληνικές συνθήκες, ειδικά στην πόλη. Και η συχνότερη αλλαγή καλό θα κάνει. |
Απόσπασμα:
Να τονίσω ότι αυτή η προδιαγραφή (JASO MA)υποδηλώνει ότι έχει ελεγχθεί πως δεν πατινάρουν οι δίσκοι και έχουν ασφαλή λειτουργία στον χρόνο… Δηλαδή τα λάδια που είναι για μηχανές με δίσκους στο λάδι έχουν λιγότερα αντιτριβικά πρόσθετα σε σχέση με αυτά των αυτοκινήτων. Για αυτό και δεν προτείνουν τα συνθετικά που τα πρόσθετα κατά των τριβών είναι με την σέσουλα….ο φόβος είναι η γυαλάδα που μπορεί να πιάσουν οι δίσκοι από το φιλμ που αφήνει πάνω τους τα αντιτριβικά. Μέχρι και οι ίδιες οι εταιρίες τα λάδια των μηχανών τα έχουν σε χαμηλότερη στάθμη σε σχέση με τα αυτοκινήτων στην λίπανση μόνο σε ότι αφορά το φίλμ που αφήνουν στα μεταλλικά μέρη των μηχανών και την γήρανση. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν λιπαίνουν η ότι θα πάθουν ζημιά. Απλά σε τέστ που έχουν γίνει μετά από κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα έχει αποδειχτεί ότι τα λάδια μηχανών χάνουν ποιο εύκολα τις ιδιότητες τους σε σχέση με τα αντίστοιχα των αυτοκινήτων λόγο απουσίας προσθέτων. Γιαυτό δεν υπάρχουν και λάδια μηχανών LongLife. Το LongLife απαιτεί μπόλικη χημεία…και προϋποθέσεις…. |
Απόσπασμα:
Έχω δει πίνακες στην Γερμανία που κατά κάποιο τρόπο αναγάγουν τα χιλιόμετρα σε ώρες λειτουργίας με βάση πάντα έναν μέσο όρο και τρόπο λειτουργίας που έχουν εκεί. Πχ. Για 2000 χιλιόμετρα ο χρόνος λειτουργίας με υπολογισμό σε πίνακα απαιτούνται μέσο όρο 150 – 200 ώρες, (τυχαία νούμερα) εκεί βλέπουν και τις αντοχές στα λάδια, τώρα για την Ελλάδα και την Αθήνα είναι πολύ σχετικά ποιο σπάει πότε και πως, εδώ αν πας από Κυψέλη στο περιστέρι μπορεί να φας δυο ώρες με πρώτη και Δευτέρα και το βεντιλατέρ να μην σβήνει και να έχεις κάνει δέκα χιλιόμετρα….ενώ σε ταξίδι σε δύο ώρες έχεις 200 + χιλιόμετρα, πότε σπάει και πότε δεν σπάει το λάδι? Η Αθήνα είναι σιδεροφάγος στα μηχανήματα και οι αλλαγές νορίτερα δεν πειράζουν…. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Μπορει το βεντιλατερ στην πολη να δουλευει υπερωριες, μπορει οι ωρες λειτουργιας να αυξανονται σε χρηση στην πολη καταπονωντας το λαδι....αλλα τιποτα δεν καταπονει το λαδι περισσοτερο απο τις υψηλες στροφες!!! Αν κινεισαι καθε μερη Κυψελη-κεντρο θα καταπονησεις το λαδι λιγοτερο απο το να κινεισαι Κυψελη-Λαμια δυο φορες την ημερα. Κι αυτο διοτι στο μεν πρωτο δουλευεις 2-3000 στροφες και στο δευτερο 5000 και πανω!! Τα μορια του λαδιου συνθλιβονται στα τοιχωματα του κυλινδρου στις υψηλες στροφες λογω αυξημενης γραμικης ταχυτητας του πιστονιου!!! Δηλαδη, στην 1200 GS για παραδειγμα που εχει διαδρομη 73 χιλιοστα η γραμικη ταχυτητα του πιστονιου στις 7750στρ το λεπτο οπου και αποδιδει τα 108 της αλογα, ειναι 18,85μ το δευτερολεπτο, στις 5000 οπου συνηθως ταξιδευει ειναι 12,16μ και στις 3000στρ μονον......7,3μ το δευτερολεπτο!!!! τεραστια η διαφορα. Αυτος ειναι και ο λογος που στα supersport με τα 20-22μ γραμμικη ταχυτητα οι συνιστωμενες αλλαγες λαδιου δεν υπεβαινουν τα 6000κμ. Εξάλλου τα λαδια αρχιζουν να καταπονουνται λογω θερμοκρασιας οταν αυτη ανεβει πανω απο τους 250 βαθμους...οχι νωριτερα ειτε ειναι 20/50 ειτε ειναι 0/40, πραγμα που δεν συμβαινει σε κανεναν κινητηρα του κοσμου!! Αν κοιταξετε τα λινκς που εχω παραθεσει θα το διαπιστωσετε και μονοι σας. Σημ. για οποιον ενδιαφερεται για το πως βρισκουμε την γραμμικη ταχυτητα ενος εμβολου ο τυπος ειναι: V = 2 X s X N όπου: Ν οι στροφές του κινητήρα ανά δευτερόλεπτο s η διαδρομή σε μέτρα, και V η γραμμική ταχύτητα σε m/sec επισης, ο χειροτερος εχθρος του λαδιου ειναι η ''μολυνση'' απο την οξειδωση η οποια δημιουργειται απο την υγροποιηση των ατμων που παραγονται με την θερμοκρασια (80-140 βαμους) η οποια αναπτυσσεται λογω τριβης του λαδιου στα τοιχωματα των κυλινδρων. Αυτοι οι υδρατμοι (νερο) οσοι δεν επιστρεφουν στο θαλαμο καυσης για να καουν μεσω του φιλτρου αερα (αλλο θεμα κι αυτο) επιστρεφουν στο καρτερ ''μολυνωντας'' το λαδι. Γιαυτο και οι κατασκευαστες συνιστουν αλλαγη λαδιου σε ορισμενα χιλιομετρα ¨η εναν χρονο ακομα κι αν τα κμ δεν εχουν συμπληρωθει. |
Επειδή τα 5100 δεν μου άρεσαν τελικά, πείτε άλλη ιδέα τώρα για τα επόμενα...
|
Θα μου ήταν μεγάλη έκλπηξη αν σου άρεσαν:D
Από τα λάδια που "σπάνε" ταχύτατα και αφήνουν υπολοίματα στα τοιχώματα του κινητήρα, ενώ αυτά βγαίνουν πεντακάθαρα.... Τα Castrol που συνιστά η BMW είναι καλύτερα , σίγουρα. Τουλάχιστον δεν αφήνουν μούργα. Τώρα για "άλλα κόλπα" ψάξου σε Japan ή USA μεριά. Λένε ότι όλα τα λιπαντικά είναι πρωτογενή. Δεν χρησιμοποιούνται παλιά λάδια για την παραγωγή νέων δηλαδή. Δεν το έχω 100% στανταράκι, αλλά αυτό λένε κάποιοι γνωστοί μου μηχανικοί που χρησιμοποιούν διάφορα αμερικάνικα και Ιαπωνικά λάδια (ENEOS, IPONE)... |
Εχω εδω και εναμιση μηνα τα Μotorex Boxer 15-50 και προς το παρον μου εχουν αφησει καλες εντυπωσεις απο την πιο ομαλη λειτουργια του κινητηρα (οχι οτι εχει τεραστιες διαφορες απο τα προηγουμενα Castrol)
To σιγουρο ειναι οτι εχω μια μειωση στην καταναλωση καυσιμου 6-8%. Στην επομενη αλλαγη θα παρατηρησω περισσοτερα.,.,.,. |
σημερα εβαλα 15 50.liquid moly...το μοτερ ακουγεται πιο χαλαρο χωρις μεταλικα κτλπ παντα σε σχεση με τα castrol...σε λιγες μερες θα εχω πιο εμπεριστατωμενη αποψη..
|
Απόσπασμα:
6-8% στα 6,5 λίτρα που έχουμε (μέσο όρο) σημαίνει 0,4-0,5 λίτρα λιγότερα σε κάθε 100χλμ. Ή αλλιώς 12 έως 16 χιλιόμετρα παραπάνω κάθε 200. Είσαι σίγουρος; Μόνο από λιπαντικό; Μήπως έπαιξε και τίποτα σε πρόσθετο ελαχιστοποίησης τριβών; Και πάλι δύσκολα μετράς (εκτός εργαστηρίου) τόσο μικρές διαφορές. |
άντε συζητήστε το παιδιά να ξέρω τι να βάλω σε κάνα μήνα :)
|
Απόσπασμα:
Αν ηταν απο grude oil δλδ πρωτογενη τοτε θα κοστιζαν τα διπλα λεφτα. Οτι χρησιμοποιημενο λαδι επιστρεφεται στις εταιρειες παει για ανακυκλωση στα διυλιστηρια και γινεται semi synthetic ¨η mineral δλδ ορυκτελαιο. Το δευτερο ειναι υπο εξαλειψη. |
....ή γράσσο.
Σήμερα αγόρασα τα ENEOS. Για να δούμε.:) |
Απόσπασμα:
Η καταναλωση επεσε στα 5.9 λιτρα, ενω ειχα 6.3 με 6.4 συυμφωνα παντα με τον υπολογιστη και οχι με προσωπικες μετρησεις. |
Θα πάω να πάρω Torco T4R μάλλον για να συμπληρώσω (και να κρατήσω και για την αλλαγή) μια και δεν προλαβαίνω να κάνω σέρβις.
Τα 5100 είναι χάλια. Το μοτέρ μου ανεβάζει αρκετά μπαράκια, θόρυβοι στο ξεκίνημα όταν έχει ζέστη κλπ. Εγώ δεν τα είχα αυτά. Και φυσικά έκαψε. Νομίζω θα συμπληρώσω για 4η φορά (δεν νομίζω να είναι 5η) στα 5 χρόνια και νομίζω ΟΙ ΔΥΟ είναι με αυτά τα λάδια. Να δω μόνο πόσο τα φέρνει ο γείτονας μου ο Πειραιώτης... |
Απόσπασμα:
Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2 |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:51. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!