GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   GS Forum - Road & Enduro Training (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=72)
-   -   Travel Enduro is Back on The Track! (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=14904)

ckk 07-12-2010 00:05

Απάντηση: Travel Enduro is Back on The Track!

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από emix ( 267080)
Λοιπον, στο μαθημα πηγαμε. Ολα πηγαν καλα.

Θ απαντησω κατ ευθειαν στον italo. Το σχολειο ηταν ιδιο με το enduro level 1 οταν η σχολη ηταν υπο την bmw. Οι μονες αλλαγες ηταν δυο: 1ον, Η διοργανωτρια ηταν η ΚΤΜ και 2ον και πιο σημαντικο, το φαγητο το πληρωνεις πλεον...!!!

:sm7::sm7:

Ομολογω οτι ηταν ευκολο σχολειο. Ισως δεν επρεπε να δηλωσω συμμετοχη και ν αφησω την θεση μου σε καποιον απειρο. Αλλα απο την αλλη θυμηθηκα,ξαναεκανα και διορθωσα καποια πραγματα που αλλα νομιζα οτι τα εκανα σωστα και αλλα ειχα ξεχασει πως τα κανουν. Αλλωστε η επαναληψη ειναι παντα οτι καλυτερο.

Για τον Νικο τον Σπανο τωρα δυο λογια, που ειχα να τον δω και τρια χρονια σχεδον.
Εμφανως πιο αδυνατισμενος απο παλια. Η περιπετεια της υγειας του τον αναγκασε προφανως να ακολουθησει αυστηρη διαιτια για να βοηθησει την μεση του.

Σε σχεση μ αυτα που εκανε με τα bmw και αυτα που εκανε με τα KTM, τον ειδα πιο ξεθαρεμενο. Φυσικα πιστευω οτι τον βοηθουσε και το συγκεκριμενο μηχανακι. Οδηγουσε ενα ΚΤΜ990 Adventure R. Το μηχανακι τα σπαει παιδια. Ο ανθρωπος καβαλουσε τα αναχωματα σαν να οδηγουσε εντουρο!

Αυτα σε γενικες γραμμες.
Περιμενω εναγωνιως το Advanced Level, στο οποιο τα πραγματα σοβαρευουν σε 3 μηνες και φυσικα το Extreme οπου θα γελασει και ο καθε πικραμενος. Δυστυχως ομως ειναι σ ενα χρονο απο τωρα. Ποιο ζει,ποιος πεθαινει μεχρι τοτε.

Μπραβο σ ολα τα παιδια παντως που δεν φοβουνται να βαλουν τα θηρια στο χωμα και σε αλανες για ασκησεις, οπου εκει ειναι πιο πιθανο να πεσεις, παρα απο το να πας μια χαλαρη βολτα στο βουνο.

Τι θα έλεγες σε έναν χωματικά άπειρο να προσέξει, με το 1200GS με ασφάλτινα? (δεν μου έρχεται άλλη ενδιαφέρουσα παράμετρος στο μυαλό).

Άλλες συμβουλές?

Τι ώρα μαζευτήκατε? Πώς ήταν το κλίμα? Περιγραφή πίστας? Τι κάνατε από ασκήσεις?

Έλα μην βαριέσαι, πες…

mario 07-12-2010 01:28

έλα φιλε Ηλία βάλε μας στο κλιμα λίγο....

ckk 09-12-2010 16:54

Ήρθε λοιπόν η σειρά μας να πάμε να μάθουμε λίγο χώμα. Οι προηγούμενοι, μην πάει το μυαλό σας σε άλλα threads :), δεν μας τιμήσανε με τις γνώσεις τους παρά τα παρακάλια μας για αυτές. Μπορεί και να μη τα άκουσαν. Πάμε λοιπόν μόνοι μας να πέσουμε στα χώματα και τις λάσπες.

Για να είμαι εκεί στις 8 το πρωί της Κυριακής, θα ξεκινήσω από Αθήνα κατά τις 6:45. Όποιος θέλει να κανονίσουμε συνάντηση σε διόδια, είτε Αττικής Οδού είτε Ελευσίνας, ας γράψει.

gsmaniac 09-12-2010 19:29

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 269554)
Ήρθε λοιπόν η σειρά μας να πάμε να μάθουμε λίγο χώμα. Οι προηγούμενοι, μην πάει το μυαλό σας σε άλλα threads :), δεν μας τιμήσανε με τις γνώσεις τους παρά τα παρακάλια μας για αυτές. Μπορεί και να μη τα άκουσαν. Πάμε λοιπόν μόνοι μας να πέσουμε στα χώματα και τις λάσπες.

Για να είμαι εκεί στις 8 το πρωί της Κυριακής, θα ξεκινήσω από Αθήνα κατά τις 6:45. Όποιος θέλει να κανονίσουμε συνάντηση σε διόδια, είτε Αττικής Οδού είτε Ελευσίνας, ας γράψει.

επειδη σε βλεπω αγριεμενο και ετοιμο για λασπολουτρα,βαλε χωματινα λαστιχακια.......και βουρ στον πατσα:D
οτι και να σου δειξουν στα σχολεια και στα θρανια,θα πρεπει να ταξιδεψεις στο χωμα για να το μαθεις και να σε μαθει....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

mario 09-12-2010 22:07

μην ξεχνάμε οτι η ktm για το level 1 γράφει οτι δεν απαιτούνται χωματινα ελαστικα το αναφέρω προς αποφυγή παραπληροφόρισης (για κάποιους μπορει να είναι αποτρεπτικος παράγοντας και να ακυρώσουν τελευταια στιγμη) ;)

emix 09-12-2010 22:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 267266)
Τι θα έλεγες σε έναν χωματικά άπειρο να προσέξει, με το 1200GS με ασφάλτινα? (δεν μου έρχεται άλλη ενδιαφέρουσα παράμετρος στο μυαλό).

Άλλες συμβουλές?

Τι ώρα μαζευτήκατε? Πώς ήταν το κλίμα? Περιγραφή πίστας? Τι κάνατε από ασκήσεις?

Έλα μην βαριέσαι, πες…

Λοιπον,εχουμε και λεμε:

Το μαθημα ξεκινησε με θεωρητικες συμβουλες. Τι πρεπει να φοραμε, πως πρεπει να καθομαστε στην μηχανη και αλλα τετοια.

Στο πρακτικο κομματι γινονται ασκησεις ισορροπιας. Ελιγμοι, στηριξη πανω στην μηχανη, οδηγηση με το ενα χερι, οδηγηση με το σωμα ολο στ αριστερα, μετα στα δεξια.
Οδηγηση με το ενα ποδι πανω στη σελα και μετα και με τα δυο ποδια πανω στη σελα.
Στη συνεχεια γινονται μαθηματα φρεναρισματος με ABS και χωρις ABS. Πολυ ενδιαφερον κομματι, ειδικα οταν βλεπεις ποσο "μπετο" ειναι η μοτοσυκλετα μας οταν τσαρουχωνουμε τα φρενα στο χωμα και το ABS κραταει την μοτοσυκλετα σταθερα, χωρις να χανει ουτε εκατοστο απο την σταθεροτητα της.

Το κλιμα ηταν εξαιρετικο. Ολοι οι εκπαιδευτες ηταν προθυμοι να βοηθησουν.

Τωρα για το τι συμβουλες εχω να δωσω σε καποιον απειρο και με ασφαλτινα λαστιχα; Το μονο που εχω να πω ειναι να μην παει κανεις στο μαθημα φοβουμενος οτι θα πεσει, οτι θα παθει κατι η μηχανη ή αυτος. Οποιος φοβαται δεν το ευχαριστηθει. Πολυ απλα.

Καλα να περασετε ολοι σας.

mario 09-12-2010 22:53

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από emix ( 269802)
Λοιπον,εχουμε και λεμε:

Το μαθημα ξεκινησε με θεωρητικες συμβουλες. Τι πρεπει να φοραμε, πως πρεπει να καθομαστε στην μηχανη και αλλα τετοια.

Στο πρακτικο κομματι γινονται ασκησεις ισορροπιας. Ελιγμοι, στηριξη πανω στην μηχανη, οδηγηση με το ενα χερι, οδηγηση με το σωμα ολο στ αριστερα, μετα στα δεξια.
Οδηγηση με το ενα ποδι πανω στη σελα και μετα και με τα δυο ποδια πανω στη σελα.
Στη συνεχεια γινονται μαθηματα φρεναρισματος με ABS και χωρις ABS. Πολυ ενδιαφερον κομματι, ειδικα οταν βλεπεις ποσο "μπετο" ειναι η μοτοσυκλετα μας οταν τσαρουχωνουμε τα φρενα στο χωμα και το ABS κραταει την μοτοσυκλετα σταθερα, χωρις να χανει ουτε εκατοστο απο την σταθεροτητα της.

Τωρα για το τι συμβουλες εχω να δωσω σε καποιον απειρο και με ασφαλτινα λαστιχα; Το μονο που εχω να πω ειναι να μην παει κανεις στο μαθημα φοβουμενος οτι θα πεσει, οτι θα παθει κατι η μηχανη ή αυτος. Οποιος φοβαται δεν το ευχαριστηθει. Πολυ απλα.

σ'ευχαριστουμε φίλε :)

ckk 09-12-2010 23:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από emix ( 269802)
Λοιπον,εχουμε και λεμε:

Μόνο φόβο δεν έχω. Την άγνοιά μου επί του θέματος ήθελα να καλύψω. Ευχαριστώ.

ckk 09-12-2010 23:36

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 269666)
επειδη σε βλεπω αγριεμενο και ετοιμο για λασπολουτρα,βαλε χωματινα λαστιχακια.......και βουρ στον πατσα:D

οτι και να σου δειξουν στα σχολεια και στα θρανια,θα πρεπει να ταξιδεψεις στο χωμα Πασά μου αυτό πάω να κάνω μόνος μου το Σάββατο με χιόνι στον Άγιο Μερκούριο. Χαθήκαμε Κωστή, τι κάνεις?
για να το μαθεις και να σε μαθει....:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

..

bill 800gs 12-12-2010 17:43

1 Συνημμένο(α)
Χρηστος και Μαριος, στο σημερινο event της KTM στο Λουτρακι
Μπραβο παιδια,αντε και στο level 2, με κατσαρά λαστιχα ομως :D

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 17:10.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!