![]() |
Απάντηση: Λάδια κάθε 5.000 ή 10.000 χλμ.;
Απόσπασμα:
Κάποιος αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιεί συχνά τη μηχανή του και να κάνει 10.000χλμ μέσα σε 4 μήνες. Αυτός λοιπόν μόλις γράψει 10.000χλμ θα πρέπει να αλλάξει τα λάδια του. Κάποιος άλλος μπορεί να την χρησιμοποιεί τη μηχανή του για καμμιά βόλτα το Σαββατοκύριακο και όχι πάντα. Αυτός λοιπόν κάνει 3.000χλμ το χρόνο. Άρα τα 10.000 θα τα συμπληρώσει σε 3 περίπου χρόνια. Αυτός ΔΕΝ θα πρέπει να περιμένει να φτάσει τις 10.000 γιατί ο κατασκευαστής του λέει, ότι τα λάδια δεν θα πρέπει να μένουν πάνω από ένα χρόνο μέσα στο κάρτερ. Ο όρος που χρησιμοποιείται είναι "whichever comes first". Αν συμπληρώσεις λοιπόν τα 10.000 πριν σε βρει ο χρόνος, τότε πρέπει να αλλάξεις λάδια. Αν δεν τα έχεις συμπληρώσει τα 10.000 και σε βρει πρώτα ο ένας χρόνος, έστω και με τα λιγότερα χλμ που έχεις κάνει, πρέπει να αλλάξεις τα λάδια. Όσον αφορά τη σημασία τώρα, τον κατασκευαστή δεν τον απασχολεί καθόλου που δίνεις σημασία εσύ, ούτε όπως την βλέπει ο καθένας με τις ανασφάλειές του που λέει και ο Στράτος παραπάνω. Που να χτυπιέσαι κάτω σου λέει και να τρελλαίνεσαι που βλέπεις τα λάδια σου να περνάνε τα 3 ή τα 5.000 χιλιόμετρα, αυτουνού σκασίλα του μεγάλη. Σου έχει φτιάξει ένα μηχάνημα που στα 10.000 να του αλλάξεις λάδια, ο κινητήρας θα είναι άθικτος. Και είναι τόσο σίγουρος γι αυτό που σου λέει, επειδή το έχει πάει πάνω από 30.000 χλμ το μηχανάκι χωρίς να του αλλάξει λάδια και αυτό δεν έπαθε απολύτως τίποτε. Με πάνω από 100.000 κομμάτια GS σε παραγωγή, δεν θα ρίσκαρε ούτε μία στο εκατομύριο να σου "κρύψει" το ότι λάδια έπρεπε να αλλάζεις κάθε 5.000 γιατί αλλιώς θα σου κόλλαγε το μοτέρ... |
Απόσπασμα:
Να βάλω όμως το όλο θέμα σε μια άλλη διάσταση, μια και έχω όρεξη σήμερα.. και απευθύνω την ερώτηση σε μένα πρώτα και μετά σε όλους τους συμφορουμίτες που παρακολουθούν αυτό το νήμα, πάντα στα πλαίσια του αρχικού post.. Τι ακούμε να μας λέει ο ίδιος ο boxer, μιας και έχει τον πρώτο λόγο, πριν την αλλαγή των λαδιών του, και τι ακούμε να μας λέει μετά την αλλαγή... |
Απόσπασμα:
Το πόστ ήταν σαφές και ρώταγε κάθε 5 ή κάθε 10.000 χλμ. Όχι κάθε πόσα χρόνια! Απόσπασμα:
Αν ρωτήσεις για το κιβώτιο ταχυτήτων που αλλάζει κάθε 40.000; Εκεί μεγάλη! |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Το manual που έχω πάντως δεν γράφει τίποτε για το πότε πρέπει να αλλάζω λάδια. Στο συνεργείο μου λένε στα 5000 στο χαρτάκι του service κάθε 10.000. Εντάξει το 5000 του συμφέρει για να πουλανε υποθέτω, ίσως το max είναι 10.000
|
Απόσπασμα:
καλα στο ενα.......αλλα και στο αλλο???:cool: |
Φίλε μου εγώ τα αλλάζω κάθε 5000
Ορυκτελαιο είναι ..δεν είναι απαγορευτικό το κόστος Αν παει και 7000 Δεν χάλασε ο κόσμος Παντός σε γενικές γραμμές ότι σου έγραψε ο Γιώργης :) |
ti marka ladia protinete gia tin moto mou?
|
Απόσπασμα:
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:49. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!