![]() |
Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.
Φίλε loulou1100gs γιατί γράφεις ότι το πρώτο R1100 ήταν R (γυμνό) το οποίο κυκλοφόρησε το1995 και όχι RS (1993) όπως είναι το σωστό ; (το GS 1994)(RT 1996) (S 1999).
Το πλαίσιο στο αγωνιστικό δεν ήταν εναλλακτικό σχέδιο αλλά αναγκαιότητα για την τοποθέτηση συμβατικών αναρτήσεων ,απαραιτήτων για σκληρή εκτός δρόμου χρήση ,δες παρόμοια 1150 και 1200 (HP). Με 4 R1100GS, (ένα κόκκινο 94 με πλαστικό ντεπόζιτο, ένα πράσινο 96 και 2 μαύρα 98αρια), να έχουν περάσει από τα χέρια μου ουδέποτε είχα πρόβλημα με τον δείκτη καυσίμου και με την κατανάλωση(και ουδέποτε έχει απορυθμιστεί… ρυθμιστής –για alfa7-) . Γιατί 270 ως 320 αυτονομία ; Με μέση κατανάλωση 6L/100klm στα 24L έχουμε 400 χιλ .Χαλαρά σε επαρχιακό δίκτυο η κατανάλωση πέφτει στα 5 – 5,5 L … Στα ζόρικα και στα 200+ πάει στα 7 – 7,5… Γιατί θεωρείς <<βενζινοβορο για τα σημερινά δεδομένα >> αυτόν τον κινητήρα; Σε δεκάδες διαδρομές με φίλους ,καμία μότο με 1000+ κυβικα (R1150,1200,1200adv.,KTM 990adv, Vara mk2, 3) δεν κατάφερε καλύτερη μέση κατανάλωση μικτής διαδρομής. Τα 70.000χιλ είναι κάποιο όριο ; ΟΛΑ τα δικά μου είχαν-έχουν περσότερα( 130.000 το τωρινό). Έχουν κάποια άξια ερωτήσεις του τύπου ¨¨μπαίνει ψεκασμός σε μοντέλα του 60-70 (με μαμά καρμπυρατέρ) ¨¨, ¨¨ μπαίνουν καρμπυρατέρ σε μαμά ψεκάσμ﨨 ; Ο όρος patent (ευρεσιτεχνία) έχει σχέση με τα άσχετα που γράφεις : <<Πατέντα είναι να πάρεις ένα έτοιμο προϊόν και να αρχίσεις τις αυθαίρετες επεμβάσεις χωρίς γνώση, χωρίς μελέτη>>; κοιτά και κάποιο λεξικό… |
Απάντηση: Σοβαρο θεμα -- Υπερκαταναλωση Βενζινης -- Φοβαμαι πως δεν ειναι η ιδεα μου.
Απόσπασμα:
να γραφτούν στο forum μας. Όλο και κάτι θα μάθουν...:sm7: |
Απόσπασμα:
|
ο δείκτης καυσίμου δεν είναι αξιόπιστος, από μόνος του και εξηγούμαι
θα πρέπει να τον μάθεις δεν μειώνεται γραμμικά, δηλ 1μπάρα στα τόσα χιλιόμετρα, αλλά η πρώτη μπάρα στα 90 η δεύτερη στα 160 και μετά ανά 20-30χιλιομετρα αν πεις και βγάλεις το εσωτερικό πιάτο που εδράζεται το φίλτρο και η αντλία μπορεί να σου δείχνει αλλού γι αλλού, του στύλ,φουλαρισμένο και αν δείχνει 2 μπάρες για να γεμίσει ή να ανάβει το αξιόπιστο λαμπάκι της ρεζέρβας και να δείχνει το rid μια μπάρα ακόμα. θα μου πείς οτι είναι θέμα του φλοτέρ, δείκτη βενζίνης-επαφών, αλλά ούτε στραβωμένος είναι, ούτε τίποτα, επανερχεται εν καιρώ σχετικά με τα μοντέλα καθαρά βιβλιογραφικά έχει δίκιο ο teοss, αλλά δεν είναι λόγος παρεξηγήσεων αυτός (αλήθεια, είναι καλά μηχανάκια αυτά τα 1100 και τα διαλέγεις όλα τα χρώματα της γκαρνταρόμπας;) 5-5.5L/100km κατανάλωση δεν έχω δεί και δεν νομίζω πως θα δώ, ενώ το ρεζερβουάρ, μεταλλικό του 97, 25l, έχει αυτονομία γύρω στα 340-360Km μέχρι να ρευτεί και να σβήσει, με τα όποια παρατράγουδα για την αντλία γιώργη, το χω διαπιστώσει οτι τα απορρυθμισμένα σώματα ψεκασμού μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την κατανάλωση και λογικό είναι αφού όταν το ένα σώμα τραβά λιγότερο μείγμα από το άλλο, αυτό λειτουργεί ανασταλτικά στην διατήρηση της στροφορμής του στροφάλου, προκαλώντας απειροελάχιστη τη φορά αλλά αξιόλογη σε βάθος χρόνου και χιλιάδων περιστροφών του κινητήρα αυξηση της κατανάλωσης αν μου επιτρέπεται το παράδειγμα είναι σαν να τρέχεις με λαβωμένο πόδι αν γκουγκλάρει κανείς όψη μπουζί, μπορεί να πάρει μιαν ιδέα για το αν ο κινητήρας λειτουργεί με φούλ έξτρα λάρτζ μείγμα, με πατάτες και κοκακόλα κορίνθιε φίλε είναι σαν να έχεις κάνει μια ερώτηση, για ποιό λόγο μπορέι να βήχει η ασθενής και να πάρει με τα λίγα στοιχεία που διαθέτουμε γύρω στις 100 και βάλε διαφορετικές υποθέσεις. πάενε κοίτα τη σε ένα μαστόρι και πες μια κουβέντα και σε μας περίεργος είμαι να δώ ποιός ντόκτορας έπεσε μέσα... άσχετο, κομπιάσματα έχει; κρατάει καλά το ρελαντί; βρωμά μπεντζίνα η εξάτμιση; |
Προς TEOSS: αντιπαρέρχομαι το ύφος, επί του πρακτέου:
1.Δεν μίλησα εγώ για "πατέντες" αλλά άλλος 2.Ορθώς αναγράφεις ότι εν έτει 1993 πρωτοκυκλοφόρησε το RS (mea culpa) 3.Ποιός σου είπε ότι μοτό με μοτό έχουν την ίδια κατανάλωση; 4.Συγκρινόμενο το συγκεκριμένο μοντέλο με αντίστοιχα νεώτερης γεννιάς, ναι ασφαλώς είναι βενζινοβόρο 5.Το όριο των 70-80.000 χλμ. δεν το λέω εγώ αλλά ο κατασκευαστής 6.Τα πλαίσια χωροδικτυώματα ήταν ειδικές κατασκευές μελετημένες πρώτα από το εργοστάσιο. 7.Για λεξικό ποιό μου προτείνεις; 8.Αν χρειαστώ δραγουμάνο, θα σε έχω κατά νού. 9.Επί της ουσίας, τι αποκρίνεσαι στον φίλο με το πρόβλημα; |
Παιδια καλημερα σε ολους , ελπιζω και ευχομαι το Thread να μην εχει κουρασει!
Αυτην την εβδομαδα θα την παω στον "Π" , και θα μαθουμε. Μου ειπε οτι πρωτα θα την παω εκει (χωρις ραντεβου), θα την παει βολτα , για 1 ωρα ελεγχος και μετα αλλο ραντεβου να κανει εργασιες στη μηχανη. Εγω παρατηρω τα εξης -- Δυστηχωςν δεν μπορω να ξεχωρισω τι ειναι η ιδεα μου και τι συμβαινει πραγματικα. 1 -- Καιει πολυ (Το νεο της ημερας χαχα!!) 2 -- Δεν εχει μπαμ να φυγει (Δεν περιμενω να συμεριφερεται σαν GSXR-1100R , αλλα δεν "φευγει") 3 -- Οταν την πηρα στα χερια μου , ειχε "μπαμ" , δηλαδη φοβοσουν να ανοιξεις γκαζι , γιατι η μηχανη εφευγε! , μολις την πηρα απο το Service , "χαθηκαν" ολοι οι παραξενοι μεταλλικοι θορυβοι που ειχε , αλλα επεσε δραματικα και το "μπαμ" Αυτα παιδια , ευελπιστω να ειναι απλως μια ρυθμιση , και οταν την παρω απο τον "Π" , να εχει και "Μπαμ" και σωστη καταναλωση Θα σας κρατω ενημερους!! |
Απόσπασμα:
Συνηθως ειναι το ΤΡS (throttle position sensor) αλλα υπαρχουν και τοοοσοι άλλοι αισθητηρες που μπορει να δωσουν τετοια ¨η παρομοια συμπτωματα που μονον το διαγνωστικο οργανο της BMW μπορει να σου δωσει απαντησεις!! Καλη τυχη, θα σου χρειαστει αν ειναι κατι απο τα παραπανω και δεν εισαι στην εγγυηση!!!! Για παραδειγμα, αν ειχες Βαραντερο ησουν εκτος εγγυησης και ηταν το TPS θα χρειαζοσουν 1400ε!!! Ναι καλα ακουσες......1400ε!! Μα για εναν αισθητηρα τοοοοσα λεφτα? φυσικα αφου ειναι ενσψματωμενος μεσα στο σωμα γκαζιου και η χοντα δεν το δινει μονο του παρα μονον ολο μαζι το σωμα!!!!! Οποταν αν κρινω οτι ενας ρελες BMW στοιχιζει 130ε(!!!)........καλη τυχη!!!!! |
Φιλε μου να σαι καλα , αλλα μολις διαβασα το Post , καπως μου ρθε.. Γεωργια τα χαπια μου...
Θα μαθω ASAP στην αντιπροσωπεια τι παιζει... Παντως αν εχει αισιο τελος , κερναω καφεδες!! |
δεν κουράζεις κανέναν, το αντίθετο εξάπτεις το ενδιαφέρον
μπορει να την βγάλεις καθαρή ,με ρύθμιση σωμάτων -βαλβίδων, καθαρισμό αισθητήρων και ρύθμιση του tps που είπαν και οι προλαλήσαντες δεν ακούς μεταλλικούς θορύβους; πάει το Bmwδακι, το χαλάσανε!!!!!!!!!!!!!!!! χαχαχαχαχαχαχαχα |
Επισης προτεινω στον εαυτο μου , οταν παω στην αντιπροσωπεια , να κρατησω το στομα μου λιγο κλειστο , να μην λεω πολλα , γιατι εχω ταση να μιλαω πολυ , και να τον αφησω να μιλησει και να δει τι συμβαινει.
παρεπιμπτοντως , ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ καθολου την ακριβη μετρηση καταναλωσης ΑΣΧΕΤΩΣ δεικτη βενζινης. Αυτο θα το κανω αυτο το Weekend , οπου θα ξερω ακριβως τι παιζει. Επρεπε ισως να ειχε γινει πρωτο πρωτο... |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:18. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!