GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Resistor tuning (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=13499)

ortho 23-08-2013 17:30

Απάντηση: Resistor tuning

Η μπλε γραμμή είναι με την αντίσταση. Από το γερμανικό σάιτ είναι η δυναμομετρηση http://img.tapatalk.com/d/13/08/23/sujy7u4a.jpg

PACO 23-08-2013 18:57

το τελειο θα ηταν και ecu remap+ memjet...:p
αλλα...:confused: μηπως εχεις αλλα....

ortho 23-08-2013 19:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από PACO ( 936532)
το τελειο θα ηταν και ecu remap+ memjet...:p
αλλα...:confused: μηπως εχεις αλλα....

Νομίζω ότι το remap διορθώνει πιο σοφιστικέ, για κάθε δεδομένο εύρος στροφών δίνει ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού το κατάλληλο μείγμα. Οπότε δε χρειάζεται να " κοροϊδεψεις " τον εγκέφαλο με μπλιμπλικια τύπου memjet.
Αν το καταλαβαίνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος

Al Bandy 24-08-2013 14:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ortho ( 936520)
Η μπλε γραμμή είναι με την αντίσταση. Από το γερμανικό σάιτ είναι η δυναμομετρηση http://img.tapatalk.com/d/13/08/23/sujy7u4a.jpg

Και υπ' όψιν ότι είναι με αντίσταση 10Kohm. Εγώ έχω βάλει 56 (ότι και το ίδιο το booster plug). Ακόμη πιο πλούσιο μείγμα δηλαδή, ακόμη μεγαλύτερη ροπή.

Αλκίνοε, και πάλι θα σού πω ότι σχολιάζεις χωρίς να διαβάζεις (όλα) τα προηγούμενα. Συγκρατείς ό,τι σε συμφέρει μόνο. Γιατί άραγε? :confused:
Αν είχες διαβάσει προσεκτικά θα το είχες δει το data logging που θες.

Δεν πειράζει, καλά έκανε και το 'βαλε ο ortho να υπάρχει εύκαιρο γιατί ήταν σε λινκ.

Alkinoos 24-08-2013 17:15

Οτι με συμφέρει?
Δεν εχω λογο για κατι τέτοιο.
Απλα δεν εμπιστεύομαι τις αντιστάσεις που βάζετε.
Το εχω γράψει κ αλλού στο παρελθόν, δε θα το έκανα ποτε σε μηχανή μου.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4

Al Bandy 24-08-2013 18:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Alkinoos ( 936839)
Οτι με συμφέρει?
Δεν εχω λογο για κατι τέτοιο.
Απλα δεν εμπιστεύομαι τις αντιστάσεις που βάζετε.
Το εχω γράψει κ αλλού στο παρελθόν, δε θα το έκανα ποτε σε μηχανή μου.

Ωραία, πες μας ευχαρίστως την γνώμη σου τότε αντί να αμφισβητείς αποδεδειγμένα στοιχεία όπως μέτρηση καυσαερίων, δυναμομέτρηση κλπ.

Γιατί, νομίζεις ότι αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά, που είναι και πανάκριβα, βάζουν διαφορετικές αντιστάσεις? Υπάρχουν πολλών ειδών αντιστάσεις? Που κάποιες κάνουν ενώ άλλες δεν κάνουν? Σοβαρά τώρα ρωτάω. :confused::confused:

Ο τύπος ο Άγγλος που άνοιξε το booster plug (δες το λινκ που έχει βάλει ο οrtho πιο πάνω) αποκάλυψε μια απλή, ερασιτεχνική κατασκευή με μια κοινότατη αντίσταση, με κοινά υλικά από τον ηλεκτρονικό τής γειτονιάς, φτιαγμένη στο σπίτι! Και το βλέπει ο άλλος και φαντάζεται πολύπλοκα συστήματα, λογισμικά κλπ.

Υλικά που κοστίζουν όλα μαζί όχι πάνω από 10 ευρώ βία-βία. Και την πουλάνε 150 ευρώ!!! Ο τύπος ή οι τύποι έχουν θησαυρίσει πουλώντας κάτι που μπορεί να φτιάξει στο σπίτι ο καθένας που πιάνουν τα χέρια του με μερικά ευρώ!

Ε! Αν δουλεύει αυτό, γιατί να μην δουλεύει και μια πιστή αντιγραφή? Αυτό ακριβώς αντέγραψα/αντιγράψαμε.

Alkinoos 25-08-2013 15:36

Δεν με κατάλαβες, δεν το αμφισβητώ.
Εχω γράψει κ εχω διαβάσει τετοια τεχνικά άρθρα κατά το παρελθόν γνωρίζω οτι κοστιζει το ολο θεμα λιγότερα από 5 ευρω.
Μια χαρά δουλειά κάνατε. Απλα εγω δεν τα εμπιστεύομαι.

Ολα τα αλλα μαραφέτια πλυν του memjet που ειναι απλα σκουπίδι του πενταευρου δεν παρεμβαλονται σε αισθητηρες κ δεν αλλαζουν τιποτα απο τα σηματα που δέχεται η ecu.
Ουτε καν το "πότε" θα ανοίξουν τα μπεκ δεν ορίζουν μιας κ αυτό ειναι καθαρά δουλειά της ecu παρά μόνο το "για ποσο" θα ανοίξουν.
Με το να παραποιητε το σημα του αισθητήρα το μονο που καταφέρνετε ειναι να μπερδεύεται την ecu κ να δουλεύει ο κινητήρας με ρυθμίσεις απο άλλες συνθήκες λειτουργίας.
Ουσιαστικά του λες π.χ "κάνει κρυο" ενω δεν κάνει κ αυτο προσαρμοζεται κατάλληλα.
Αλήθεια, ξέρετε πόσους χάρτες εχει μέσα η ecu? Παααρα πολλους. Δεν ειναι παιχνίδι να παίζεται με τις αντιστασουλες.
Το οτι βλέπεται βελτίωση στην ιπποδύναμη είναι μια παραδοξη "παραπλευρη απώλεια".
Γίνεται δουλειά, βλέπεται διαφορά αλλά απλά δεν ειναι ο σωστός τρόπος.
Ελπιζω να σου έδωσα μια εικόνα γιατί δεν εμπιστεύομαι.

Alkinoos 25-08-2013 15:50

Επισης, πιο πανω αναφερθηκα σε data logger της innovate.
Το δοκίμασα πρόσφατα. Το πετας στη φυσα της μηχανής κανεις τις βολτες σου κ απλα καταγράφει.
Στο τελος σου βγάζει ενα φυλο τυπου xcell κ σου δειχνει αναλυτικά ποσο ειναι το AFR σε ποιες στροφές κ με πόσο γκάζι ανοιχτό.
Βασει αυτού παίρνεις πλήρη εικόνα για τον τροπο λειτουργίας του κινητήρα.
Το να μου πετάξεις στην οθονη μια δυναμομετριση που να συγκρίνει με η χωρίς αντίσταση, δε μου λεει κατι η μαλλον καλύτερα, δε μου ειναι αρκετο.

Εννοείτε πως το τελευταίο πραγμα που θελω ειναι το να ερθω σε αντιπαράθεση με οποιονδηποτε.

ortho 25-08-2013 16:14

Η αλήθεια είναι ότι οι ecu χρησιμοποιούν πολλές παραμέτρους για δώσουν κάθε φορά το αντίστοιχα ιδανικό μείγμα. Το καλύτερο θα ήταν αυτοί οι χάρτες να ήταν προσβάσιμοι στο χρήστη της μηχανής κι όποιος έχει τις γνώσεις, τα κότσια ή. πιστεύει ότι μπορεί να τους αλλάζει κατά το δοκούν, φέροντας φυσικά την ευθύνη.
Μέχρι τότε, καθένας με το μπάτζετ του δοκιμάζει διάφορα.
Το μσραφετακι λειτουργεί κι είναι αναστρέψιμο και αν κάποιος δεν ικανοποιηθεί κάνει απλά reset στην ecu.
Μακάρι να είχα τα φράγκα να " πήγαινα " σε εκκεντροφορους, βαλβίδες, pc, εξατμίσεις....

Al Bandy 25-08-2013 16:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Alkinoos ( 937139)
Δεν με κατάλαβες, δεν το αμφισβητώ.
Εχω γράψει κ εχω διαβάσει τετοια τεχνικά άρθρα κατά το παρελθόν γνωρίζω οτι κοστιζει το ολο θεμα λιγότερα από 5 ευρω.
Μια χαρά δουλειά κάνατε. Απλα εγω δεν τα εμπιστεύομαι.

ΑΟλα τα αλλα μαραφέτια πλυν του memjet που ειναι απλα σκουπίδι του πενταευρου.....

Β Με το να παραποιητε το σημα του αισθητήρα το μονο που καταφέρνετε ειναι να μπερδεύεται την ecu κ να δουλεύει ο κινητήρας με ρυθμίσεις απο άλλες συνθήκες λειτουργίας.
Ουσιαστικά του λες π.χ "κάνει κρυο" ενω δεν κάνει κ αυτο προσαρμοζεται κατάλληλα.

Γ Αλήθεια, ξέρετε πόσους χάρτες εχει μέσα η ecu? Παααρα πολλους. Δεν ειναι παιχνίδι να παίζεται με τις αντιστασουλες.
Το οτι βλέπεται βελτίωση στην ιπποδύναμη είναι μια παραδοξη "παραπλευρη απώλεια".
Γίνεται δουλειά, βλέπεται διαφορά αλλά απλά δεν ειναι ο σωστός τρόπος.
Ελπιζω να σου έδωσα μια εικόνα γιατί δεν εμπιστεύομαι.

Ένα-ένα. Τα έχω μαρκάρει.

Α). Α, γεια σου. Κάποιοι θησαυρίζουν πουλώντας σκουπίδια τού πεντάευρου σε ανυποψίαστους χρήστες. Η ιδέα όμως δεν είναι λάθος, έχει λογική. Εμείς, λοιπόν, φτιάξαμε αυτό το σκουπίδι με κόστος 5 ευρώ και όχι 300 που το πουλάνε αυτοί ;)

Β). Μα ακριβώς αυτό είναι και το ζητούμενο. Να τον κάνουμε να νομίζει ότι κάνει κρύο ώστε να στείλει πλούσιο μείγμα. Στα παλιά καρμπυρατέρ ένα μεγαλύτερο ζιγκλεράκι αρκούσε. Εδώ.....:(
Εγώ είχα εντοπίσει εδώ και καιρό ότι είχα φτωχό μείγμα και παραπονιόμουνα στον μηχανικό μου να κάνουμε κάτι για να το κάνουμε πιο πλούσιο, ο οποίος μού απαντούσε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί είναι φιξ.
Αν είχαμε πάει, ας πούμε, ταξίδι στην Γερμανία ή στην Φινλανδία δεν θα ήταν πιο κρύο άρα θα έστελνε μείγμα? Ε, ουσιαστικά αυτό τού κάνουμε: τού λέμε "είσαι στην Γερμανία τώρα, κάνει κρύο, κανόνισε". :p Ενώ εμείς είμαστε στην Ελλάδα. :) Μια μικρήηηηηη, ακίνδυνη πουστίτσα, τίποτα το σπουδαίο. :)

Γ Κάπου 19 αν θυμάμαι καλά? Αλλά εμείς δεν επεμβαίνουμε σε κανέναν απ' τους χάρτες. Απλώς τού δίνουμε μια "λανθασμένη" πληροφορία περί θερμοκρασίας. Ξαναλέω, αν είμασταν στην Φινλανδία δεν θα έδειχνε από μόνο του +5 C?

Και δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος ή όχι, εγώ ξέρω ότι έσωσα το μηχανάκι μου γιατί ήμουν έτοιμος να το πουλήσω και να ξαναπάρω V-Strom που είχα και δεν καίει τίποτα (4,5λ/100χλμ με 70 αλογάκια παρακαλώ και με το μισό βάρος) γιατί, για την χρήση που κάνω εγώ, το 7,5λ/100χλμ ήταν απαγορευτικό. Παρεμπιπτόντως, τελευταία μέτρηση στα 5,82λ/100χλμ!
Τώρα πραγματικά το ευχαριστιέμαι για πρώτη φορά. Σωστό-λάθος, δεν υπάρχει. Υπάρχει ευχαριστιέμαι-δεν ευχαριστιέμαι, με βολεύει-δεν με βολεύει. ;) Από την στιγμή μάλιστα που δεν παθαίνει κάτι ο κινητήρας-ECU....;)

ΥΓ: Καμία αντιπαράθεση. Εννοείται πως, οποιοσδήποτε ξέρει κάτι παραπάνω από 'μένα θα ήθελα να το ακούσω, αλλά με επιχειρήματα. Τώρα για data loggers και τέτοια, ε, δεν έχουμε/δεν μπορούμε, τι να κάνουμε? Πορευόμαστε με ανάλυση καυσαερίων και δυναμομέτρηση.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:13.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!