GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Επαναπρογραμματισμός ECU BMW GS 1100 (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=34095)

Alkinoos 02-09-2012 01:32

Επίσης , όταν δίνεις αβανς δύσκολα τα ακούς τα πειρακια.
Στο κόψιμο θέλουν προσοχη.

JohnGS1100 02-09-2012 01:43

Απάντηση: Επαναπρογραμματισμός ECU BMW GS 1100

Γιατί να το κόψεις εδώ λέμε ότι θέλει κ άλλο κ μάλλιστα πολύ. Έτσι θα δώσει επιδόσεις κ οικονομία.

Alkinoos 02-09-2012 02:18

Χαμηλές θέλει αρνητικές τιμές που να τινουν στο μηδέν στις μεσαίες κ να παίρνουν αρνητικές τιμές στις ψιλές.
Εγω έτσι το δουλεύω.

JohnGS1100 02-09-2012 02:27

Κ με αυτές τις τιμές βλέπεις διαφορά στην απόδοση? Κατανάλωση ?

Alkinoos 02-09-2012 02:27

Αν παρατηρήσεις στους χάρτες που ποσταρες ξεκινουν απο το 100 κ πανε προς το μηδέν όσο ανεβαίνουν οι στροφές.
Άρα ουσιαστικά το αβανς κόβεται όσο ανεβαίνουν οι στροφές σου.
Αυτο που έκανες εσυ είναι να αλλάξεις τα κελιά κ να προσθέσεις κάποιες μονάδες οι οποίες σταδιακά μειώνονται επισησ όσο πανε προς τον κοφτη κ εν τελει γίνεται μηδέν σε κάποιο ποσοστό ανοίγματος του γκαζιου σου.
Διωρθωσε με αν κάνω λάθος.
Εγω έτσι αντιλαμβάνομαι τους χάρτες σου.

JohnGS1100 02-09-2012 02:29

Ακριβώς αυτό έκανα όπως το λες. Εσυ όμως προτείνεις να δίνω λιγότερο ποσοστό στις μεσαίες κ να το αυξάνω περισσότερο στις ψηλες ?

Alkinoos 02-09-2012 02:34

Αν προλάβω αύριο κ βρω χρόνο μπροστα στον υπολογιστη μου θα σου ποσταρο τον δικο μου χάρτη ανάφλεξης. Είναι σε μοίρες βέβαια κ όχι σε μονάδες.
Αν θυμάμαι καλα, η μέγιστη διαφορα στις χαμηλές μου είναι +2,4 μοίρες κ όχι παντου.

Alkinoos 02-09-2012 10:37

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Alkinoos ( 750487)
Χαμηλές θέλει '''αρνητικές''' τιμές που να τινουν στο μηδέν στις μεσαίες κ να παίρνουν αρνητικές τιμές στις ψιλές.
Εγω έτσι το δουλεύω.

SOS!!! ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΛΑΘΟΣ!!!
Χαμηλες--->θετικες
μεσαιες--->μηδεν
ψιλες---->αρνητικες

JohnGS1100 02-09-2012 20:04

Το κατάλαβα ότι τα είπες ανάποδα.
Ψηλά γιατί το κόβεις όμως, δουλεύει καλύτερα ?
Μπορείς να ποστάρεις χάρτες ?

forester 18-09-2012 21:54

Mια χαρά τα λέει ο Αλκίνοος.
Αρνητικές τιμές=προπορεία, αύξηση του αβάνς (το θέλουμε ψηλά και το θέλουμε με τέρμα γκάζι να αυξάνεται για να έχουμε επιτάχυνση του κινητήρα, άρα εύστροφο μοτέρ. Αν μας λείπει , έχουμε "τεμπέλικο" μοτέρ)
0 = ΑΝΣ έναυση τη στιγμή που το έμβολο είναι στο ΑΝΣ
Θετικές τιμές = αργοπορεία, μείωση αβανς (δίνουμε χρόνο για πλήρωση το υθαλάμου κάυσης) , πρακτικά μόνο στο ρελαντί χρησιμοποιείται ή πουθενά.

Λόγω καθυστέρησης στην εξάπλωση της φλόγας μέσα στο ΘΚ, χρειαζόμαστε την προπορεία έναυσης (ενώ το έμβολο ακόμα ανεβαίνει προς το ΑΝΣ) έτσι ώστε όταν αυτό φτάσει στο ΑΝΣ η καύση να έχει ολοκληρωθεί και να εκμεταλλευτούμε το 100% της εκτόνωσης καθ' όλη την καθοδική πορεία του εμβόλου προς το ΚΝΣ.

Αυτά λεει η θεωρεία κι αν καταφέρετε να κάνετε τέλειους δικούς σας χάρτες, εκτός εργαστηρίου και χωρίς συνεχή πήγαιν' - έλα στο δυναμόμετρο, Ε ! ΝΑ ΓΙΑΤΙ GS FORUM:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Πέρα από την πλάκα, μπορείτε ασφαλώς να βελτιώσετε αυτό που οι κατασκευαστές μας δίνουν , με γνώμονα ρύπους και θόρυβο;) . Και σίγουρα μπορείτε να εξομαλύνετε τις "τρύπες" στην απόδοση των κινητήρων μας, που παρεμπιπτόντως, μόλις πρωτοκαβάλησα έγιναν αισθητοί με μιας! Μόλις είδα και δυναμομέτρηση, επιβεβαιώθηκα. Τώρα απλώς τις έχω συνηθίσει:lo19:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:09.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!