GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   ΝΕΚΡΌ ΤΟ Gs (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=34108)

DoctorAbo 26-09-2012 12:31

Απάντηση: ΝΕΚΡΌ ΤΟ Gs

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 765958)
Ειναι δυνατόν σε 105 μέρες να έληξε η εγγύηση της μπαταρίας; Θα τρελαθούμε τελείως;

Δεν έληξε στις 105. Στις 90 έληξε

DoctorAbo 26-09-2012 12:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BOXER ( 765986)
Τι εννοείς ακριβώς;

Εννοώ το εξής:

Βάζοντας κλειδί και γυρίζοντας διακόπτη, τσύστημα ξεκινάει και κάνει μια σειρά ελέγχων. Κοιτάει λαμπάκια, κοιτάει μια σειρά ap;o devices και μετά βγάζει ή δε βγάζει κάποιο alarm.

Η ερώτησή μου λοιπόν είναι εάν το σύστημα (μόλις δώσουμε ρεύμα και πριν βάλουμε μίζα ) ελέγχει πόσο ρεύμα έχει η μπαταρία και τι κάνει αν η μπαταρία έχει χαμηλό ρεύμα ? .

nivam 26-09-2012 12:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από DoctorAbo ( 765991)
Εννοώ το εξής:

Βάζοντας κλειδί και γυρίζοντας διακόπτη, τσύστημα ξεκινάει και κάνει μια σειρά ελέγχων. Κοιτάει λαμπάκια, κοιτάει μια σειρά ap;o devices και μετά βγάζει ή δε βγάζει κάποιο alarm.

Η ερώτησή μου λοιπόν είναι εάν το σύστημα (μόλις δώσουμε ρεύμα και πριν βάλουμε μίζα ) ελέγχει πόσο ρεύμα έχει η μπαταρία και τι κάνει αν η μπαταρία έχει χαμηλό ρεύμα ? .

Αν εννοείς να ελέγξει τα Ampere(ρεύμα), όχι, αυτό γίνεται μια και καλή όταν φάει το σοκ απ' τη μίζα, παρόλαυτα αν μπει στο διαγνωστικό θα βγάλει όλα τα σφάλματα που θα προκληθούν στα κυκλώματα της μηχανής εξαιτίας της αδύναμης μπαταρίας.

BOXER 26-09-2012 12:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από DoctorAbo ( 765991)
Εννοώ το εξής:

Θα σου πω τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, στην δικιά μου R1200GS του ´04.
- Αν η μπαταρία κοντεύει να φτάσει στο τέλος της ζωής της, κάνει τον έλεγχο κανονικά (ακούγονται όλοι οι γνωστοί θορύβου κτλ), αλλα κατα την εκκίνηση συνήθως μου σβήνει το κοντέρ στιγμιαία! Υπεύθυνο για αυτήν την "αντίδραση" είναι το can bus, το οποίο κόβει απο όπου μπορει ρεύμα κατα την εκκίνηση, έτσι ώστε να παει όσο το δυνατόν περισσότερο ρεύμα στην μίζα!
Άρα ελέγχει τα volt του συστήματος!

-Η άλλη περίπτωση είναι η μπαταρία να μην έχει καθόλου ζωη πλέον (καλο είναι να μην αφήνουμε να φτάσει εκει. Τα πιο πάνω συμπτώματα είναι μια καλη προειδοποίηση για αλλαγη).
Εκει κατα τον έλεγχο, δεν ακούγεται κανένας θόρυβος, καθώς επίσης κατα την εκκίνηση πάλι σβήνει το κοντέρ, με μια βασική διάφορα, ότι δεν ενεργοποιεί ντο ABS! Αυτο (αν πάρει μπροστα η μηχανη βέβαια) το ενεργοποιεί μετα απο κάποια λεπτά λειτουργίας της μηχανής, και αυτο λόγω της φορτίσης απο το δυναμο. Καταλαβαίνει δηλαδή ο εγκέφαλος, ότι "τώρα έχεις τα απαιτούμενα volt και για τα φρενα σου" και στα ενεργοποιεί!

Το ίδιο κάνει και με τα φώτα κτλ.
Ελέγχει δηλαδή συνέχεια όλες τις λειτουργίες της μηχανής, και όλες τις παραμέτρους, και "αντιδρά" ανάλογα προς όφελος μας, αλλα και προς όφελος της μηχανής γενικότερα!

BOXER 26-09-2012 12:58

Γαμ.ω το I-pod μου και το Τ9 :mad:!

Πάλι είδα λάθη στην σύνταξη των προτάσεων, καθώς και ορθογραφικά... :u55:

nivam 26-09-2012 13:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από BOXER ( 766008)
......"τώρα έχεις τα απαιτούμενα volt και για τα φρενα σου" και στα ενεργοποιεί!.....

Volt, την τάση (V) ή διαφορά δυναμικού που μας έλεγαν και στο σχολείο, μπορεί να την έχεις κι από πριν. Είναι η αναγκαία συνθήκη για να μεταφερθεί το "ρεύμα" (I) που μετριέται σε Ampere.To ζητούμενο είναι η μπαταρία σε συνδυασμό με το alternator να τροφοδοτεί με σταθερή τάση (V) το "ρεύμα" (Ι) στα επιμέρους κυκλώματα.:)

NLS 26-09-2012 13:55

Καλά εγγύηση 90 ημερών πες στα παιδιά είναι ΜΟΝΟ στα όνειρα τους.
Δεν περνάει αυτός ο... αυτοσχέδιος κανόνας τους με ΚΑΜΙΑ δύναμη.
Οπότε πες τους αφού θα ξαναπάνε, να μην το λένε κιόλας γιατί θα βρούνε και κάνα μπελά.

ckk 26-09-2012 14:01

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 766065)
Οπότε πες τους αφού θα ξαναπάνε, να μην το λένε κιόλας γιατί θα βρούνε και κάνα μπελά.

ΙΝΚΑ...? :hmmm:

DoctorAbo 26-09-2012 14:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 766065)

Δε νομίζω πως χρειάζεται να πω τίποτα.
Φάνηκε ότι το είπαν αυτό για να δώσουν έμφαση στο ότι αυτοί είναι μαζί μου (στο πλευρό μου) και ότι θα με καλύψουν σε κάθε περίπτωση. Προσπάθησαν, να δώσουν μεγαλύτερη αξία στη δική τους εξυπηρέτηση.:ye33:

DoctorAbo 26-09-2012 14:05

Boxer & Nivam ευχαριστώ πολύ.
Νομίζω πως τα μηχανάκια του 04 είναι μια χαρά επιλογές και σήμερα και για πολλά χρόνια ακόμα :)

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:42.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!