![]() |
Απάντηση: H νέα BMW R 1200 GS/2013 είναι εδώ !!!
Απόσπασμα:
Σωστοοοοοοοός!!!!! :re26::re26: :D:D |
Απόσπασμα:
Πάντως διάβασε το thread έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που δύσκολο να γίνουν σούμα. Πάντως ο άξονας είναι γνωστό τουλάχιστον από τον Ιανουάριο 2012 ότι θα είναι από την ανάποδη στην επόμενη... Δεν ήταν καθόλου έκπληξη. |
Απάντηση: Υγρόψυκτο BMW GS 1200 - Τελευταία νέα
Απόσπασμα:
ο λόγος έχει να κάνει με τον τύπο του ΚΙΝΗΤΗΡΑ και όχι με τον χρωματισμό ή τον αναβάτη που τη χρησιμοποίησε κάπου, κάπως, κάποτε... μια χαρά μοτό έχεις και είναι και "μοναδική"...:) |
Απόσπασμα:
Εχω ξεκινησει διαβασμα για να αλλαζω κανενα λαδακι και καμια βαλβολινη,τακακια κ.α. στο παλιο για να μην μεινω στα πρακτικα και εδω ειμαστε... ειμαι μελετηρο παιδι :lo20::lo20: |
καλά τα σπάει τελικά το νέο GS, τώρα που είδα πολλές φωτο.
Τι με φτιάχνει: όργανα, αναρτήσεις, νέα ηλεκτρονικά κ τεχνολογία, εξάτμιση, φώτα! Τι με χαλάει: Πιο στρητ χαρακτήρας, πολλά πλαστικά, λασποτήρες κάτω από τη σέλα, η μουτσούνα λίγο υπερβολή Επίσης αν χαζέψεις το νέο GS και μετά πας και δεις το αερόψυκτο, σου φαίνεται λίγο παροχημένο το αερόψυχτο σχεδιαστικά. Το υγρόψυχτο είναι από το μέλλον σχεδιαστικά, ολίγον διαστημόπλοιο. |
Aυτος δεν ειναι ο στοχος; Οταν φτιαχνεις ενα καινουριο , το παλιο πρεπει να φαινεται
|
Το σίγουρο είναι ότι προκάλεσε παγκόσμιο μοτοσυκλετιστικό ενδιαφέρον.
Δείτε (non-BMW) sites κλπ. Στις φωτό άρεσε. Στα χαρτιά άρεσε. Στα βίντεο άρεσε. Όσοι πήγαν μέχρι στιγμής και το είδαν, τους άρεσε. Το ποιο ουσιώδες δεν έχει απαντηθεί όμως ακόμα. Πως είναι καβάλα. Πέρα από το τι μας λένε τα marketing. Προσωπικά και επί της ουσίας περιμένω βελτίωση, το πόσο... θα δείξει. Η κίνηση να μην το κάνουν παραπάνω υδρόψυκτο από όσο... χρειάζεται (!), κατάφερε να μην αποξενώσει και τους κλασικούς υποστηρικτές του μπόξερ. Όλα φαίνονται βελτιωμένα (εκτός τα κιλά ίσως - αλλά λίγο - και μάλιστα από κάποιους αυτά τα 5-10 κιλά είναι καλοδεχούμενα), αλλά πουθενά η "υπερβολή". Κάτι να μην αποξενώσει τους παλιούς υποστηρικτές, αλλά να φέρει και νέους ΣΥΝ να δείξει στον ανταγωνισμό και ότι "είμαι στο σήμερα και γω, τι νόμιζες". Η κίνηση για την συντηρητική προσθήκη αλόγων (εγώ επιμένω ότι γινόταν και καλύτερα) έχει πολλαπλές έννοιες. Από τη μια σου λέει "εγώ ορίζω την κατηγορία και η κατηγορία πήγαινε να χάσει την κατεύθυνση της" (μήπως έχουν άδικο;...). Από την άλλη σου λέει "δεν με λες και αναξιοπρεπή, με αυτή τη χαρτογράφιση πάλι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΠΑΝΤΟΥ θα είμαι". Από την παράλλη σου λέει (και κάνει επίδειξη δύναμης) "δεν έχω ανάγκη για τέτοιο κράχτη, έχω τόσα ως σύνολο". Όπως είπα, θα δείξει. Είναι ένα νέο στοίχημα. Είναι σχεδόν ισοδύναμο άλμα (κατά άλλους ελαφρώς μικρότερο κατά άλλους ελαφρώς μεγαλύτερο) από την μεταπήδηση 1150GS -> 1200GS το 2004. |
Τιμη;;; Ποτε θα μαθουμε για να βγαλουμε τα κομπιουτερακια...
|
Ρε παιδιά είπαμε η λογική (και η ιστορία της BMW) λέει ότι αφού αντικαθιστά ένα μοντέλο, θα πάρει την τιμή του (όσο βέβαια είχε με ABS που τώρα είναι στάνταρ).
Συνήθως οι αποκλήσεις είναι μικρότερες από 5%. Τώρα σε μια κλίμακα πχ. 15000 (λέω ένα τυχαίο νούμερο και δεν μιλάω μόνο για το GS αλλά και σε κάθε εταιρία)... Αν κάτι κάνει 14500 ή 15500 (ή ακόμα και 14 με 16) ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν το θεωρώ άξιο λόγου. Όχι γιατί... 2 χιλιάρικά είναι μικρό νούμερο, αλλά μιλώντας ως κλίμακες έτσι το βλέπω. Όταν συγκρίνεις μια μηχανή που κάνει 8 και μια μηχανή που κάνει 6, τα 2 χιλιάρικα είναι διαφοράρα όχι αστεία. Είναι διαφορά κλάσης (όπως παλιά κοιτάγαμε τα μονοκύλινδρα F650GS, τα transalp από τη μια και από την άλλη τα XT κλπ.). Όμως στα... 15, μόνο τα μπλιμπλίκια που θα βάλει ή δεν θα βάλει άλλος η διαφορά υπερκαλύπτεται. Όπως είπα δεν το λέω για το GS. Είναι όπως όταν ο άλλος πάει να πάρει (κάποτε... χαχαχα) 40 χιλιάρικα αυτοκίνητο και κόβει το... χρωμιομένο πλαινό πόρτας (καρατυχαίο παράδειγμα) που το ήθελε για να κάνει... οικονομία. (ναι μπορεί να έκανε υπερτιμημένα 400 ευρώ πχ. αλλά ρε τύπε... 40 χιλ. πας να δώσεις, πάρε αυτό που θες τουλάχιστον) Είναι βέβαια θέμα φιλοσοφίας. Άλλος θα σου πει "εγώ θέλω golf και ας το πάρω χωρίς πόρτες αν αυτές είναι έξτρα" (αντί να πάρει το τάδε που τα έχει όλα μέσα στην ίδια τιμή περίπου). Ε οκ ίσως αυτό τον ευχαριστεί. Ίσως πάλι όχι (εκεί μιλάμε για θύματα, όχι καταναλωτές). Εγώ πάντως 2 δίτροχες BMW είχα στη ζωή μου (μέχρι στιγμής) και τις δυο τις ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ όπως τις ήθελα και τις περίμενα μήνες να έρθουν ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΗΘΕΛΑ. Είπαμε γούστα. Εξάλλου δεν βλέπω να ξαναβλέπω αγορασμένο όχημα καινούριο στη ζωή μου. :) |
Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχει κανένα 17αρι σκέτο.θα ναι υπερτιμημένο.
Προσωπικά θα το ήθελα χωρίς ηλεκτρικές αναρτήσεις και μόνο με ABS και antispin,τίποτα άλλο.αλλά ως γνωστών θα φέρουν τις έξτρα εκδόσεις Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι αρχίζει να μου φαίνεται συμπαθητικό,φοβάμαι βεβαία τις παιδικές ασθένειες πού ακόμα και στο παλιό έπρεπε να ρθει η τελευταία γενιά για να διορθωθούν οι περισσότερες,οπότε μόνο παιδικές πού δεν ήταν,υπήρξαν και οι εξαιρέσεις φυσικά. Το παλιό ήταν αρχοντικό,το νέο είναι αλητεία κι αυτό μου αρέσει καλύτερα καθώς το κυριλέ δεν μου αρμόζει. Πιστεύω ότι μέχρι Μάρτιο θα μας έχουν λυθεί οι απορίες αν έχει έρθει. Η μαμά εξάτμιση πάντως αίσχος...λογικό,ακολουθεί την μόδα με τις εξατμίσεις κουτιά... Ωραίο πάντως στο σύνολό και τα 125 ονομαστικά άλογα πιστεύω ότι είναι μία χαρά...άλλωστε κλασσικά στο μέλλον θα τις δώσουν 10 με 15 άλογα παραπάνω. Προσωπικά ανησυχώ περισσότερο με το σύστημά της υδροψυξης,μην έχει θέματα. Ειδομέν Στάλθηκε από το τούμπανο Galaxy i9300 μου |
Πρώτα από όλα εσύ και 27 να κάνει αν το θες θα το πάρεις. Έτσι δεν είναι;
Δεύτερον. Μην ανοίξουμε το γενικό θέμα "υπετιμημένο". Θα το κοστολογίσουν όσο θα το κοστολογίσουν (όπως είπα κατ' εμέ στα ίδια επίπεδα). Όποιος θέλει και μπορεί θα το πάρει. Το θέμα υπετιμημένο είναι... υπερτιμημένο. Μια Ferrari των 200 ευρώ, είναι 4 φορές καλύτερη από μια Mazerati των 50; Αυτή είναι δυο φορές καλύτερη από ένα GT κάποιας εταιρίας των 25; Όχι. Μήπως το Veyron είναι πέντε φορές καλύτερο από την Ferrari που έλεγα; Μάλλον όχι. Τι σημαίνει υπετιμημένο λοιπόν; Οι τιμές είναι το τι ζητάει μια εταιρία για αυτό που ΘΕΩΡΕΙ ότι δίνει (όχι πόσο κοστίζουν... οι βίδες της) και πως θέλει να το τοποθετήσει σε σχέση με τα άλλα στην αγορά. Απλό. Οι ηλεκτρικές αναρτήσεις είχαν πρωτοπαρουσιαστεί όταν πήρα το δικό μου. Επέλεξα μόνο το ASC (που επίσης είχε μόλις πρωτοβγει). Όμως από τότε το ποτάμι έχει κατεβάσει πολύ νερό. Πιστεύω ότι το τωρινό σύστημα πράγματι βελτιώνει την επαφή με το δρόμο σε όλες τις συνθήκες. Θα δούμε. Από εκεί και πέρα κανείς δεν ξέρει τι παιδικές ασθένιες μπορεί να βγάλει. Τα περισσότερα πράγματα είτε προϋπήρχαν στο GS, είτε προϋπήρχαν σε άλλα BMW, είτε προϋπήρχαν σε άλλα οχήματα (πχ. η ημι-ενεργή ανάρτηση που έχει και το MS1200 την ίδια). Ίσως το LED headlight να περάσει μαγουλάδες αρχικά. Θα δούμε. Είναι option εξάλλου. Για το σύστημα υδρόψυξης δεν αναμένω θέμα. Πολύ απλά γιατί μελέτη σε boxer υδρόψυκτο η BMW έχει κάνει εδώ και 20 χρόνια και δεύτερον γιατί η υδρόψυξη κινητήρα δεν είναι και κάνα μυστηριώδες αντικείμενο για καμία εταιρία που φτιάχνει μοτέρ (όπως η BMW τα τελευταία σχεδόν 100 χρόνια). |
να δούμε Νίκο και οι Sachs, τι αντοχή στο χρόνο θα δείξουν
|
σχεδιαστικό ενδιαφέρον έχει που αφαίρεσαν τις ψύκτρες από τις κεφαλές του κυλίνδρου ενώ τις διατήρησαν γύρω από το μπλοκ του πιστονιού αν και ο χώρος καύσης πλέον ψύχεται (για άλλους...υγραίνεται :D).
Να μείνει και κάτι να θυμίζει το παρελθόν του κινητήρα... |
Leandros συμφωνώ. Δεν είναι εταιριούλα πάντως.
Δεν είναι βέβαια Ohlins. Vpentza το νέο μοτέρ εξακολουθεί ΚΥΡΙΩΣ να είναι αερόψυκτο. Δεν θα μπορούσε να μην έχει ψύκτρες. Φυσικά και το design παίζει το ρόλο του (δηλ. πάλι θα είχε και να μην τις χρειαζόντουσαν νομίζω). Πάντως μια προ-πολλών-ετών δοκιμή σε πλήρως υδρόψυκτο κινητήρα μπόξερ της BMW, ήταν ΧΩΡΙΣ ψύκτρες (φυσικά στο στάδιο των δοκιμών όχι της παραγωγής που το marketing team θα έλεγε "οκ ξαναβάλτε τώρα τα φτεράκια"). http://forums.pelicanparts.com/uploa...1217544497.jpg http://forums.pelicanparts.com/uploa...1217544517.jpg |
ένα έχω να πώ....
ο NLS θα είναι ο πρώτος εν Ελλάδι αγοραστής της εν λόγω μοτό....:lo20: έχει το 60% το posts σε αυτό το νήμα.......:D:D:D:D |
It's called passion. :)
Και αν δεν αλλάξουν ΠΟΛΛΑ δεδομένα δεν βλέπω όχι να είμαι ο πρώτος ή από τους πρώτους... αλλά δεν ξέρω αν θα είμαι καν αγοραστής. Τη 1200GS έκανα 3 χρόνια να την πάρω από τότε που την ήθελα. ΧΩΡΙΣ κρίση. Τώρα με κρίση... Βέβαια κατά σύμπτωση όταν την πήρα είχα 5 χρόνια το προηγούμενο μου, πράγμα που συμβαίνει τώρα στο τωρινό μου. :) Αλλά ξαναλέω... τώρα με κρίση... (δωρεές πλήρως αποδεκτές πάντως χαχαχα) |
Απόσπασμα:
|
|
Έλα σε κάτι παραπάνω απ ένα 24ώρο βγήκαν και τα αξεσουάρ!!!! https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.n...72334448_n.jpg https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...99071603_n.jpg |
Εξακολουθεί να αμφιβάλλει κανείς ότι η Touratech και η Wunderlich είχαν πρόσβαση στα prototypes;
Η πλάκα είναι τα σχέδια που δημοσίευσε η Wunderlich λίγες ώρες πριν την παρουσίαση. "Αυτά είναι απλώς σχέδια του γραφίστα μας, αλλά κάτι μας λέει ότι δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα" ΧΑΧΑΧΑ νιάου νιάου. Απόσπασμα:
Άσε από δόσεις μου φτάνει η τεράστια του στεγαστικού μου. |
Έχω ήδη πει δυο πράγματα που δεν μου αρέσουν στην νέα. Τα ξαναλέω μαζί με άλλα που μου ήρθαν.
- Ότι νομίζω μπορούσαν να δώσουν τουλάχιστον ένα 5άρι άλογα ακόμα. - Ότι θα μπορούσαν να έχουν βάλει έγχρωμο display. - Νομίζω είναι πολλά τα options και περισσότερα πράγματα μπορούσαν να είναι standard (πχ. ποιος δεν παίρνει χούφτες;...). - Τα πλαστικά είναι αρκετά. Βέβαια δεν ξενίζουν αλλά... - ΕΙΔΙΚΑ η πίσω σχάρα μπορούσε πια να γίνει μεταλική (σαν το adv). Αυτά προς το παρόν. Άσχετο... δεν πρόσεξα πουθενά αναφορά σε RDC. :D (EDIT: Ναι έχει. Το διάβασα στο 46σέλιδο official press release της) |
Απόσπασμα:
και θα σε παρακολουθω ακομα περισσοτερο:ye33: |
Χα!
1) Ευχαριστώ. 2) Μην κάνεις τεράστια quotes. 3) ΑΝ με πετυχαίνεις. Είμαι ικανός για 100 post σε δυο μέρες (καλή ώρα) και μετά εξαφάνιση ένα εξάμηνο. 4) Όπως θα σου επιβεβαιώσουν πολλοί, δεν έχεις να κάνεις με κανέναν ειδικό. |
Έκανα 4 χρόνια να μάθω να ανάβω φλάς για να ξαναγυρίσω σε νορμάλ διακόπτη???....ΠΟΤΕ:u55::u55::u55::u55:
Θα κρατήσω το δικό μου!!!!:lo20::lo20::lo20::lo20::lo20: |
Απόσπασμα:
Καμία σχέση:) Μιλάω γι αυτές που είναι optional BMW Motorrad International |
Ναι τις είδα. Όμορφες και ρυθμιζόμενες.
Συνεχίζω να διαβάζω το αναλυτικό press release. Υπάρχουν τρομερές νέες μικρο(?)-αλλαγές που δεν έχουν αναφερθεί. Δεν έχουν αφήσει ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ να μην το έχουν... ακουμπήσει. Βαριέμαι τώρα να αναλύσω κι άλλο. |
Απόσπασμα:
|
Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Εγώ παντως περιμένω το αντβέ! |
H πλάκα είναι που δίνουν σαν έξτρα τα φλασάκια του υπάρχοντος:D:D:D, ενώ τοποθέτησαν κάτι εκτρωματάκια στο βασικό μοντέλο:p:p
Γερμαναράδες..... |
Απόσπασμα:
Οταν τσακωνεσαι με τον GeorgeP δεν βαριεσαι να γραφεις σεντονια ομως...:p |
[QUOTE=NLS;770970]Εξακολουθεί να αμφιβάλλει κανείς ότι η Touratech και η Wunderlich είχαν πρόσβαση στα prototypes;
Η πλάκα είναι τα σχέδια που δημοσίευσε η Wunderlich λίγες ώρες πριν την παρουσίαση. "Αυτά είναι απλώς σχέδια του γραφίστα μας, αλλά κάτι μας λέει ότι δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα" ΧΑΧΑΧΑ νιάου νιάου. Ωπ κάτσε. Την SE ή την δόση; Άσε από δόσεις μου φτάνει η τεράστια του στεγαστικού μου.[/QUOTE] εγώ κάθομαι, εσύ ...μη φας, έχω γλάρο :sm3: |
διάβασα όλο το post προσεκτικά... λοιπόν... τι αποκομίσαμε μέχρι στιγμής? Χμμμ το εμπρός φτερό είναι κακάσχημο, η υγρόψυξη θα χαλάσει τον μέχρι τώρα genuine χαρακτήρα της, θα εμφανίσει σίγουρα "παιδικές ασθένειες", το εμπρός φτερό είναι άσχημο, έπρεπε να έχει παραπάνω ίππους, το μπροστινό φτερό είναι άσχημο κλπ κλπ ......Αυτά διαβάζω και μου 'ρχεται να αναφωνήσω "Τι λέτε μωρε?!!!" "Τι λέτε?" ......Κύριοι πιστέυω, ειλικρινά, ότι αυτό το μηχανάκι θα το ερωτευτεί όλος ο μοτοσυκλετιστικός πλανήτης... Είναι τόσο άσχημα όμορφο που είναι αδύνατο να μην το ερωτευτείς, να μη κολλήσεις μαζί του, να σου φαινονται οι ιδιαιτερότητες του σε λίγο καιρό πανέμορφες λεπτομέρειες... το 'χα γραψει και παλιότερα.... μπραβο στη ΒΜW!!! (Yπόψη δεν έχω BMW και ούτε βέβαια υπάρχει η περίπτωση να μπορέσω να πάρω)
Το μόνο μειονέκτημα αυτής της μηχανής θα είναι τελικά η τιμή της... |
...λοιπον παιδες!....δεν υπαρχει το εργαλειο!....υπερτουμπανο απο οπου και αν το δεις. Εντελως αντικειμενικα μιλαω ...παρολο οτι ειμαι γνωστος BMWδακιας.....,ειναι ,τουλαχιστον σχεδιαστικα , πολυ μπροστα απ ολο τον αναταγωνισμο! Πιστευω οτι οποιος το δει απο κοντα ...θα πει ψεμα αν δεν του αρεσει!
...δεν θα γραψω προς το παρων περισσοτερα ...θα σηκωνω σιγα-σιγα φωτογραφιες να μιλανε για μενα... http://imageshack.us/a/img715/3206/dsc0192fj.jpg http://imageshack.us/a/img202/7190/dsc0359ob.jpg Απο κει και περα ... να κυκλοφορησει με το καλο πρωτα το Μαρτιο ...να δουμε τι θα πουνε οι πρωτοι ...και εχει ο θεος...χεχε! |
ΟΚ μερικά ακόμα που δεν ξέρω ίσως κάποια ξαναγράφτηκαν, με βάση το πολυσέλιδο press report (και περιμένοντας περισσότερες φωτό του Γιάννη):
- Όπως είπαμε είναι ελαφρώς βαρύτερη. Όμως η υδρόψυξη από μόνη της, πρόσθεσε μόνο 2.7 κιλά στο σύνολο (!). - Οι εκκεντροφόροι των βαλβίδων ελέγχουν πια χωριστά τις εισαγωγές από τις εξαγωγές (αντί μια και μια), άρα μπορούν να προσφέρουν νέες δυνατότητες ακρίβειας, ενώ στο μέλλον (HINT HINT) θα μπορέσουν να προσφέρουν ΚΑΙ μεταβλητό χρονισμό (σπορ που το ξέρει καλά η BMW). - Οι βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής είναι πια κοντά μεταξύ τους (η κάθε μια με την αδερφή της) και άρα έχουμε πιο συμπαγή θάλαμο καύσης. Αυτό δεν έγινε τυχαία (θα πει κανείς γιατί δεν το έκαναν πριν), απλά η προηγούμενη σχεδίαση (και των εκκεντροφόρων και το από που γινόταν εισαγωγή -από πίσω- και εξαγωγή -από μπροστά-) επέβαλε την ακτινωτή τότε τοποθέτηση. - Η συμπίεση βέβαια αυξήθηκε σε 12,5:1. - Οι βαλβίδες όλες είναι 1mm πιο μεγάλες αλλά έχουν μικρότερα ελατήρια. Μέρος της σχεδίασης τους είναι από το S1000RR. - Να μην μπω σε περαιτέρω λεπτομέρειες, αλλά πολλά μέσα στο μοτέρ είναι λεπτότερα αλλά πιο συμπαγή. (κάτι που βλέπουμε και σε όλο το μοτέρ εξάλλου) - Συνεχίζει να υπάρχει αντικραδασμικός άξονας. - Το μπλοκ είναι αλλιώς πια. Κόβεται κάθετα. Οι δυο κυλινδροκεφαλές ΔΕΝ είναι χωριστές (δεν είμαι σίγουρος ότι μου αρέσει αυτό). Έχουμε επίσης νέα μέθοδο "ντυσίματος" του κινητήρα. - Το κιβώτιο είναι μέσα και αυτό και όχι χωριστά. Η εξωτερική του διάμετρος είναι μικρότερη. - Το νέο σύστημα εισαγωγής, έχει αρκετά περισσότερο management από τον νέο "εγκέφαλο" BMS-X από ότι οι τωρινές, λαμβάνοντας και άλλες παραμέτρους υπόψη. Η διάμετρος της πεταλούδας (λογικό) είναι μεγαλύτερη. - Η νέα εισαγωγή αέρα είναι (το ξανάπα) ΠΟΛΥ μεγαλύτερη και με δυο εισόδους που κοιτάνε μπροστά και τις βλέπετε μέχρι έξω (σαν ram-air λέω εγώ και δεν επιτρέπεται να πει η BMW). Ουσιαστικά πιάνει το μπροστά μισό του "ντεπόζιτου" (!). Επίσης ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είναι ΠΙΟ ΨΗΛΑ (πιο... GS δηλαδή από το τωρινό). - Όπως είπαμε είναι πια ride-by-wire. Δηλαδή το γκάζι είναι ψηφιακό (πάνε οι ντίζες). Αυτό επιτρέπει αλλαγές στο "mapping" του (για τα 5 optional modes χειρισμού), ενώ έτσι και το cruise control είναι ψηφιακό, ενώ τέλος (YES!) οι μοίρες περιστροφής του χειρόγκαζου μειώθηκαν από 85 σε 70, ΧΩΡΙΣ να χαθεί ακρίβεια! - Αναφέρεται ότι "είναι σχεδιασμένη η εξαγωγή για να ικανοποιήσει τα υφιστάμενα στάνταρ εκπομπών καυσαεσίων ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ". - Όπως ξέρουμε όλοι ο άξονας είναι από την ανάποδη, έτσι όπως είπαμε (και επίσημα λέει η BMW) ο αναβάτης δεν εμποδίζεται από την εξάτμιση όταν ανεβαίνει/κατεβαίνει ή σπρώχνει τη μηχανή, ενώ επίσης (επίσημα λένε) ότι έτσι η πιο όμορφη πλευρά φαίνεται από το πλαϊνό σταντ. Χαχαχα. - Το γρανάζωμα του άξονα είναι διαφορετικό και έχει πολύ μικρότερα διάκενα (το γνωστό "γκαπ" που ακούμε όταν ξεκινάμε καμιά φορά). - Τα 5 νέα (OPTIONAL δυστυχώς) riding modes ρυθμίζουν ταυτόχρονα τη συμπεριφορά του γκαζιού, το ABS, το ASC (αν υπάρχει) και την ενεργή ESA (αν υπάρχει). - Τα ABS και ASC ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ να μπορούν να κλείσουν ανεξάρτητα από το mode, με το χέρι (σίγουρα πολλοί θα αναρωτιόσασταν). - Ιδιαίτερη αναφορά θέλει το Enduro Pro (υπάρχει και το "σκέτο" Enduro) mode. Αυτό για να ενεργοποιηθεί θέλει να μπει ένα... μπριζάκι στη θέση του (!). Είναι μόνο για... άγρια enduro πράγματα και χωμάτινα λάστιχα. Προσέχτε λεπτομέρειες... Σε αυτό το mode, το ABS ΚΛΕΙΝΕΙ στον πίσω τροχό, το semi-integral κόβεται (τα φρένα γίνονται τελείως ανεξάρτητα), εκτός από τις enduro ρυθμίσεις ESA και ASC. Επίσης όταν το πριζάκι είναι βαλμένο, το μηχανάκι ΜΕΝΕΙ στις ρυθμίσεις που επιλέξατε (πχ. ABS full off) ακόμα και αν σβήσετε και ανάψετε τη μηχανή. - Για το νέο πλαίσιο (ή μάλλον υποπλαίσια) τα είπαμε. - Το πιρούνι περιέργως ΑΔΥΝΑΤΗΣΕ (? δεν ξέρω αν χαίρομαι - υποθέτω τα υλικά έχουν βελτιωθεί με τα χρόνια) από 41 σε 37 χιλιοστά. Αυτό λέει βοήθησε όστε να στρίβει το ίδιο με το προηγούμενο παρά τα ψυγεία αλλά να έχει και καλύτερο "διάβασμα" του δρόμου. - Το... πίσω σύστημα (πως να το πω... το paralever ας πούμε), είναι σαφώς μακρύτερο (αφού το μοτέρ με το κιβώτιο είναι πιο μαζεμένο), 5 ολόκληρους πόντους, αλλά έχει την ίδια σκληρότητα στις περιστροφικές δυνάμεις που ασκεί το μοτέρ με τον άξονα. Επίσης είναι πιο... εντουράδικο έτσι. - Η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε κατά σχεδόν 1 πόντο (αν και η θέση οδήγησης είναι πιο χαμηλή θα δούμε πιο κάτω). - Το ESA πέρα από το "κεντρικό" mode που το ρυθμίζει, πάντα μπορεί να ρυθμιστεί "σκληρότερο" ή "μαλακότερο" αν θέλει ο αναβάτης (και φυσικά και 1 ή 2 άτομα). - Μια και το συζητάγαμε και επέμενα, το κάστερ έμεινε ίδιο (βασικά από 101mm έγινε 99.6 - δηλαδή το ίδιο ουσιαστικά), το ίχνος έμεινε το ίδιο (1507mm). - Για τα νέα λάστιχα είπαμε. Διαστάσεις που δεν υπήρχαν (σε αυτό το είδος μηχανής), αλλά έχουν συνεννοηθεί να βγάλουν όλοι οι κατασκευαστές (όταν μιλάει η BMW οι άλλοι ακούνε). Το τι εφέ έχουν δεν ξέρω. Ειδικά εκτός δρόμου. ΕΝΤΟΣ νομίζω βελτιώνουν τα πράγματα. - Τα νέα ακτινικά φρένα, έχουν μικρότερα πιστονάκια, αλλά (λένε) φρενάρουν καλύτερα. Το πίσω φρένο έχει μεγαλύτερο δίσκο. - Τα ηλεκτρικά έφαγαν μεγάλο update. Ήδη είπαμε λίγο για το BMS-X. Τα στάνταρ φώτα βελτιώθηκαν, αλλά φυσικά το κερασάκι είναι τα LED. Αυτά έχουν και ειδικό σύστημα που ΔΕΝ αφήνουν να μείνει υγρασία μέσα στο κρύσταλό (με ανεμιστήρα μάλιστα). Εγώ εδώ περιμένω να δω τις πρώτες βλάβες, αλλά αν έπαιρνα την νέα 1200GS θα την έπαιρνα με τα LED έτσι κι αλλιώς. - Είπαμε για το φως ημέρας που αν θέλετε αυτομάτως γυρνά στα κανονικά πορείας όταν καταλάβει ότι μπήκατε πχ. σε τούνελ (!). - Έβαλαν ένα νέο "multi-controller" (μια ροδέλα που περιστρέφεται και πατιέται σαν joystick) σαν option αν είναι να βάλετε το GPS τους. Δεν θα πω περισσότερα για αυτό (μόνο γιατί προσωπικά δεν ξέρω αν με ενδιαφέρει χεχεχε), εκτός του ότι συνεργάζεται το GPS με τα συστήματα της μηχανής (α ρε canbus) και έτσι πχ. βλέπει το πόσο βενζίνη έχεις και πόσο μακριά είναι τα βενζινάδικα και σε ειδοποιεί για να μην έχεις θέμα. :) Επίσης δεν ζητάει pin ξεκλειδώματος γιατί απλά βλέπει τον αριθμό πλαισίου σου. :) Συνεργάζεται βέβαια με το bluetooth στα κράνη της BMW κλπ. - Το πάνελ πληροφοριών είδαμε ότι είναι νέο, ΜΟΝΟΧΡΩΜΟ (γκρρρ) και έχει ρυθμιζόμενες λειτουργίες από ΔΥΟ κουμπιά στο χέρι (στο τωρινό έχουμε ένα κουμπί στο χέρι και ένα επάνω στο πάνελ). ΠΡΟΣΟΧΗ σαν option βγαίνει και το "pro" που έχει κι άλλες πληροφορίες. (να αυτό το θεωρώ βλακεία... άκου option) - Όπως είπα έχει RDC και μάλιστα είναι ανανεωμένο με μεγαλύτερη ακρίβεια και καταλαβαίνει και τις απότομες μειώσεις πίεσης και τις αργές. Επίσης οι πομποί είναι μικρότεροι και ελαφρύτεροι. - Τα θερμαινόμενα φαίνονται και στο πάνελ σε τι mode είναι. :) - Η μίζα είναι διακόπτης αντίθετος με το engine-cut και έτσι δεν γίνεται να πατάς μίζα και να έχεις το διακόπτη στο cut (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΙΧΕ Η ΜΗΧΑΝΗ). - Τα πλαστικά και μεταλλικά μέρη έχουν νέα ακόμα ανώτερη ποιότητα αφού το θεωρούν από τα πράγματα που ΜΑΡΚΑΡΟΥΝ την... μάρκα. Ακόμα και οι βίδες γράφουν (γεγονός) BMW επάνω. - Ο χώρος για τα γόνατα είναι στενότερος (βοηθιέται από το νέο μοτέρ και από τη νέα σέλα) έτσι σηκώνεσαι όρθιος ευκολότερα ενω ΧΩΡΙΣ να αλλάξει το ύψος της σέλας, πατάς πιο εύκολα κάτω (2 πόντους πιο κοντά - αν και η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε κατά ένα πόντο). - Το τιμόνι είναι παχύτερο και μπορεί να περιστραφεί κατά 10 μοίρες ανάλογα πως βολεύει. - Η σέλα (που τα ψιλοείπαμε ήδη) είναι στενότερη μπροστά και φαρδύτερη πίσω. - Ο σκελετός που κρατά το πάνελ πληροφοριών κλπ. είναι από... μαγνήσιο AM50 και είναι σκληρότερος αλλά 60% ελαφρύτερος. - Το νέο "παρμπριζ" (:D) προσφέρει 5dB πιο κάτω (!) στα 180 χαω. - Δίνονται μερικά πακέτα επιλογής στα extras αλλά φυσικά ο καθένας προσθέτει και ότι θέλει. - Σύμφωνα και με το γράφημα του δυναμόμετρου που δίνει η BMW (και θα δούμε πολλές παραλλαγές στις επίσημες δοκιμές των περιοδικών) τα 92kW έρχονται στις 7700 και η ροπή των 125Nm περίπου στις 6800. Προσοχή ήδη από τις 2100 έχουμε πάνω από 100Nm και δίνει μια κλωτσίτσα ροπής στις 4000+. - Ντεπόζιτο παραμένει 20 λίτρα (χμ) αλλά οι οικονομία βελτιώθηκε (4.1 στα 90χαω, 5.5 στα 120χαω). - 0-100 παραμένουν στα 3.6, ενώ την μέγιστη θα την μάθουμε στις δοκιμές υποθέτω. Ο κόφτης πάντως αν και φαίνεται να είναι στις 9000, φαίνεται ότι μετά τις 8000 έχουμε πτώση ροπής/ιπποδύναμης. - Αναφέρονται και οι σχέσεις των ταχυτήτων και η primary ratio αλλά βαριέμαι να ψάξω να δω και συγκρίσεις με το τωρινό αλλά και μαθηματικά τι σημαίνει για την τελική της. Αν κάποιος θέλει να υπολογίσει, ας μου πει να του πω τα νούμερα. Αυτά. I rest my case, αφήνω το Γιάννη να μας φλωμώσει σε υλικό και πάω να π... εεε... να κλαψ.... εεεε... να γυμναστώ. |
Απόσπασμα:
Βρε συ Γιάννο, εσύ ψήλωσες ή αυτό ..."μπήκε"? |
Ειδα δυο βιντεακια,δεν ξερω αν εχουν μπει ιδη
|
http://imageshack.us/a/img825/5374/dsc0190ww.jpg
http://imageshack.us/a/img99/2141/dsc0234y.jpg http://imageshack.us/a/img209/5820/dsc0194wm.jpg http://imageshack.us/a/img844/9656/dsc0189bw.jpg http://imageshack.us/a/img826/5263/dsc0186ld.jpg http://imageshack.us/a/img846/1355/dsc0185hw.jpg http://imageshack.us/a/img191/1230/dsc0184q.jpg http://imageshack.us/a/img204/6678/dsc0183np.jpg http://imageshack.us/a/img267/9527/dsc0182up.jpg http://imageshack.us/a/img62/8733/dsc0181uv.jpg http://imageshack.us/a/img825/685/dsc0180yiu.jpg http://imageshack.us/a/img171/300/dsc0179lg.jpg http://imageshack.us/a/img22/4572/dsc0178xo.jpg http://imageshack.us/a/img703/1827/dsc0177bp.jpg http://imageshack.us/a/img197/6600/dsc0176b.jpg http://imageshack.us/a/img7/8886/dsc0173ht.jpg http://imageshack.us/a/img33/3589/dsc0171bf.jpg http://imageshack.us/a/img507/1212/dsc0170fp.jpg http://imageshack.us/a/img96/8662/dsc0169fw.jpg http://imageshack.us/a/img401/5682/dsc0168kv.jpg http://imageshack.us/a/img9/4425/dsc0167tc.jpg http://imageshack.us/a/img9/4425/dsc0167tc.jpg http://imageshack.us/a/img696/5108/dsc0165vz.jpg |
http://imageshack.us/a/img121/4396/dsc0164tj.jpg
http://imageshack.us/a/img228/3687/dsc0163py.jpg http://imageshack.us/a/img207/8531/dsc0162i.jpg http://imageshack.us/a/img411/6659/dsc0159i.jpg http://imageshack.us/a/img404/9421/dsc0158a.jpg http://imageshack.us/a/img593/2072/dsc0157lc.jpg http://imageshack.us/a/img198/9169/dsc0156lg.jpg http://imageshack.us/a/img195/6859/dsc0155ol.jpg http://imageshack.us/a/img607/7342/dsc0154at.jpg |
http://imageshack.us/a/img23/9871/dsc0135tb.jpg
http://imageshack.us/a/img171/9137/dsc0138lp.jpg http://imageshack.us/a/img825/527/dsc0139yv.jpg http://imageshack.us/a/img507/5898/dsc0148in.jpg http://imageshack.us/a/img189/1101/dsc0147xb.jpg http://imageshack.us/a/img27/2246/dsc0146zg.jpg http://imageshack.us/a/img7/5894/dsc0144py.jpg http://imageshack.us/a/img849/3801/dsc0140gi.jpg http://imageshack.us/a/img600/3280/dsc0141bt.jpg http://imageshack.us/a/img13/6385/dsc0145db.jpg http://imageshack.us/a/img832/5167/dsc0202a.jpg http://imageshack.us/a/img824/6812/dsc0201zjd.jpg http://imageshack.us/a/img11/4594/dsc0200wwz.jpg http://imageshack.us/a/img211/1779/dsc0199e.jpg http://imageshack.us/a/img713/9436/dsc0197kk.jpg http://imageshack.us/a/img84/9576/dsc0195gn.jpg |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:41. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!