![]() |
το νεο μου οχημα
2 Συνημμένο(α)
η μονη περιπτωση που KTM ριχνει σκονη στη ΒΜW.
|
Απάντηση: το νεο μου οχημα
πολυ ωραιο.!ασχολεισαι με το σπορ?
|
ευχαριστω. εχω αρχισει να ασχολουμαι τωρα τετευταια μετα απο 10+ χρονια. ειναι εδω κανεις αλλος που ασχολειται με ΜΤΒ? να μου προτεινει καμια ωραια διαδρομη.
|
Ωραίο το Κατέμι ...... καλές βόλτες .... ;)
|
:sm8:
|
πως κινείται αυτό ???
με μπαταριά γιατί δεν βλέπω κάτι :Απορία::Απορία: |
me podi;)
|
ωραιο το κατουμι αλλα εγω στη θεση σου θα επαιζα σε scott ... ελα προς Ευβοια μερια να σου δειξω μερικες απιθανες διαδρομες ...
στο προφιλ μου θα βρεις το νουμερο μου ... αν σε ενδιαφερει 1μαγια εχει αγονα downhill στη στενη ευβοιας ... |
Με γειες!
Απορια: Τα ΚΤΜ ποδηλατα αραγες, εχουν Κ-αθε Τ-ριτη Μ-αστορα; :sm7::sm7: |
1 Συνημμένο(α)
ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ !! ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΚΟΥΒΕΝΤΑ;)
|
και τεταρτη μαστορα:D. αλλεν το φτερο πισω κανει δουλεια για λασπη?
|
Φιλε μου με το αντικειμενο εχω πολυ στενη σχεση, ερωτα αθαραπευτο θα ελεγα καλυτερα εδω και πολλα χρονια
Θα σου ευχηθω πρωτα πρωτα καλες βολτες. Μην ξεχναμε πως το ποδηλατο μπορει να εξυπηρετησει πολλους σκοπους. Βολτα, προπονηση, το να κανουμε τις δουλειες μας καθημερινα, το να μας κανει να νιωθουμε μια ζωη παιδια και οτι μπορει να φανταστει κανεις. Το ποδηλατο που διαλεξες ειναι καθαρα για χρηση στο χωμα, για την ασφαλτο αστο καλυτερα. Καλο θα ειναι επισης αν βολταρεις στα γυρω βουνα να εχεις μαζι σου και παρεα για λογους ασφαλειας εννοειται. Επειδη ομως δεν ειναι και παντα ευκολο να βρισκεις κι αλλους για να σε συντροφευουν στις εκτος δρομου περιπλανησεις σου, καλο θα ηταν οταν εισαι μονος σου να εισαι ιδιαιτερα προσεχτικος γιατι κι ενα απλο ατυχημα δεν θα σου επιτρεψει να γυρισεις ευκολα πισω. Λαβε υπ' οψιν σου οτι στα βουνα σε πολλα σημεια δεν πιανουν και τα κινητα. Υποχρεωτικα πρεπει να εχεις μαζι σου παντα καποια πραγματα σ' ενα τσαντακι κατω απ' την σελα σου, οπως: Τουλαχιστον μια σαμπρελα Τρομπα Λεβιεδακια για να βγαζεις το λαστιχο Πολυεργαλειο με αλλεν και κατσαβιδια Ενα μικρο φαρμακειο με τα απαραιτητα για να καθαρισεις ενα μικρο τραυμα απο τα χωματα και να το δεσεις σε περιπτωση πτωσης Καλο θα ηταν επισης να εχεις και εναν κοφτη αλυσιδας καθως και γνωση για το πως να συνδεσεις την αλυσιδα σου σε περιπτωση που σου κοπει. Παντα να φροντιζεις να εχεις μαζι σου αρκετο νερο. Η αγορα ενος Camelback ειναι κατα την γνωμη μου μια απο τις πιο χρησιμες που μπορεις να κανεις Παντα να φορας κρανος Αν μπορω να διακρινω καλα στην φωτογραφια το ποδηλατο σου εχει απλα πεταλια. Επισης μια απο τις καλυτερες αγορες που για μενα πρεπει να κανεις αμεσα, ειναι ν΄ αλλαξεις τα πεταλια σου με SPD. Σε περιπτωση που δεν γνωριζεις ειναι πεταλια που σε συνδιασμο με καταλληλα ποδηλατικα παπουτσια με cleats απο κατω κανουν την ποδηλασια πολυ πιο αποδοτικη (λογω του οτι το παπουτσι κουμπωνει πανω στο πενταλ και ετσι εκμεταλευομαστε και την δυναμη του ποδιου την ωρα που σηκωνεται και τραβαει το πενταλ προς τα πανω και οχι μονο την δυναμη που βαζουμε για να πιεσουμε το πενταλ κατω). Τα παλια τα χρονια αν θυμασαι οι ποδηλατες χρησιμοποιουσαν τους λεγομενους καλουπιεδες, που εδεναν το ποδι πανω στο πενταλ, με πολυ ασχημα αποτελεσματα σε περιπτωση πτωσης ομως διοτι επεφτες μαζι με το ποδηλατο μιας και τα ποδια σου ηταν δεμενα. Με τα SPD πεταλια ομως τα παπουτσια ξεκουμπωνουν αμεσως σε περιπτωση πτωσης. Πληροφοριακα η απωλειες που εχεις αν δεν χρησιμοποιεις SPD ειναι της ταξεως του 30%, ποσοστο διολου ευκαταφρονητο. Ακουσε με και βαλε την αγορα πεταλιων-παπουτσιων πρωτη στην λιστα Καλο θα ηταν επισης να φορας και τα καταληλα ποδηλατικα ρουχα, τα οποια εχουν σχεδιαστει αναλογα με την εποχη να κανουν το εργο του ποδηλατη πιο ευκολο και πιο αποδοτικο. Μην ξεχνας ας πουμε οτι κατα την διαρκεια που ποδηλατεις ιδρωνεις και δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο το να φορας ρουχα βαμβακερα τα οποια μουσκευουν και δεν στεγνωνουν με αποτελεσμα να σου κανουν την ζωη δυσκολη. Το πιο σημαντικο πραγμα βεβαιως ειναι να κανεις ποδηλατο, γιατι η κατασταση του ιδιου του ποδηλατη ειναι πολυ πιο σημαντικη απο το τελειοτερο ποδηλατο και τον τελειοτερο εξοπλισμο του κοσμου. Σ' εναν καλα προπονημενο αθλητη ακομα κι ενα διαφορετικο παλουκοσελο μπορει να παιξει ρολο ενω ενας που κανει ποδηλατο λιγες φορες τον χρονο ειτε εχει ενα ποδηλατο αξιας 6000 ευρω ειτε ενα των 600 ευρω δεν μπορει να καταλαβει και μεγαλες διαφορες. Η επιλογη του ποδηλατου ειναι επισης παρα πολυ σημαντικη αλλα εδω τι να σου γραψω τωρα απο την στιγμη που την εχεις ηδη κανει, ασε που μπορει να σε στεναχωρησω κιολας. Το σημαντικοτερο στο ξαναγραφω ειναι να κανεις ποδηλατο οτι ποδηλατο και να 'χεις και οτι εξοπλισμο. Ολα τα υπολοιπα του στυλ "αχ δεν εχω εκεινο ή μου λειπει το αλλο" αποτελουν δικαιολογιες και υπεκφυγες του να κανουμε ποδηλατο. Κανε λοιπον οσο πιο πολυ μπορεις με οτι μεσο διαθετεις και μονο κερδισμενος θα βγεις. Αυτα, για να μην γινομαι και κουραστικος. Ελπιζω να βοηθησα λιγακι Οτι απορια εχεις εσυ ή ο οποισδηποτε εδω ειμαστε παλι |
νοβο, ευχαριστω για τισ πληροφοριες. για το ποδηλατο που διαλεξα μην ενοχλεισαι να πεις τη γνωμη σου. Και εγω εχω καταλαβει τωρα οτι ισως με αυτα τα λεφτα θα μπορουσα να παρω κατι πιο καλο specialized h cannondale κλπ. ενας φιλος μου ειπε οτι ειναι καλα τα κτμ αλλα μαλλον ειναι λιγο σαν τα μηχανακια τους, δηλαδη λιγο φιγουραδικα αλλα απο ουσια λιγα πραγματα. Αυτο που μου ειπε καποιος εμπειρος ειναι οτι η κτμ ειναι κορυφαια στα ποδηλατα downhill και συγκεκριμενα στα ακριβα μοντελα δηλαδη απο 3000 και πανω. τωρα για τον εξοπλισμο, εγω συνηθως παω στο τατοι και εχω βρει πολυ ωραια τη διαδρομη "κιθαρα" και παντα παω με παρεα. η διαδρομη συνολο να ειναι περιπου 20χλμνο οποτε και με το ποδι γυρνας πισω. Το μονο που με ανησυχει ειναι μην παθω κανενα καρδιακο συμβαν στα μεσα της διαδρομης και μεινω διαφορετικα θα πρεπει να βαλω κανενα απινιδωτη στο σακο μου και κανα δυο ασπιρινες;). Ενας φιλος ενδιαφερεται να μου το αγορασει σε καλη τιμη και ισως παρω κατι αλλο, τι προτεινεις? για τα παππουτσια και πεταλια ο μονος ενδιασμος ειναι οτι οταν πηγαινω κατηφορικα μου αρεσει να κανω κανενα αλματακι ενα βρεθει η καταλληλη ευκαιρια και φοβαμαι οτι σε περιπτωση πτωσης θα βρεθω κατω, μια μαζα με το ποδηλατο. ισχυει?
|
Θα μπορουσα να σου πω την γνωμη αν ηξερα τι ειδους ποδηλατο θελεις να κανεις και ποιο ειναι το budget σου.
Βεβαια μην ρωτας την γνωμη μου αν ψαχνεις για ποδηλατο Downhill γιατι εγω ξερω μονο απο Uphill :):):) Εχε υπ' οψιν σου οτι το σημαντικοτερο με διαφορα τμημα του ποδηλατου ειναι ο σκελετος. Αυτος ειναι που κανει και την μεγαλη διαφορα και εκει πρεπει να δωσεις και το κυριο βαρος για την επιλογη σου και δευτερευοντως στο τι σειρα θα φοραει και στον περιφερειακο εξοπλισμο. Τωρα οσον αφορα τους σκελετους της ΚΤΜ αν και δεν ειναι σοβαρο επιχειρημα θα σε ρωτησω κατι: Εσυ θ' αγοραζες μοτοσυκλετα εντουρο της Canondale ή της Specialzed που μου εγραψες αν μια μερα αποφασιζαν να βγαλουν (αν θυμαμαι καλα πριν καμια δεκαρια χρονια η Canondale εκανε μια αποτυχημενη προσπαθεια να βγαλει μια μηχανη εντουρο) η θα προτιμουσες μια της ΚΤΜ? Νομιζω δεν χρειαζεται καν να απαντησεις. Εκαστος στο ειδος του Ολα αυτα τα ποδηλατα που κατα καιρους διαφορες αυτοκινητοβιομηχανιες κυριως (οπως Porche, Bmw, Opel και δεν ξερω ποιες αλλες ακομα), εβγαζαν και πουλουσαν πανακριβα κιολας ηταν πεταμενα λεφτα. Πρωτο σου μελημα ειναι να αποφασισεις τι ποδηλατο θελεις και για ποια χρηση. Θα κανεις ασφαλτο ή χωμα? Μην παρεις ενα ποδηλατο για χωμα και το χρησιμοποιεις κατα 90% στην ασφαλτο γιατι θα ταλαιπωρεισαι. Αν θελεις για το χωμα, θελεις Ηardtail ή Full Suspension? Μετα δες απο τι υλικο θελεις να ειναι ο σκελετος σου. Αν προκειται για Full Suspension οι επιλογες σου περιοριζονται σε Carbon και αλουμινιο. Αν ομως θες Hardtail τοτε στο παιχνιδι μπαινει και πολυ σοβαρα μαλιστα το τιτανιο και το ατσαλι. Καθενα απο αυτα εχει διαφορετικα χαρακτηριστικα και διαφορετικα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα. Δες λοιπον πρωτα τις αναγκες σου (τις πραγματικες και οχι αυτες που θα ηθελες ) αποφασισε για το τι ειδους ποδηλατο θελεις και τι budget διαθετεις και μετα ψαξε να βρεις στα χρηματα που διαθετεις τι καλυτερο μπορεις να αγορασεις και σιγουρα απο μια εταιρια που ξερει τι κανει οσον αφορα την κατασκευη του σκελετου. Συμβουλη μου ειναι να μην περιοριστεις μονο στην Ελληνικη αγορα διοτι στις περισοτερες αλλα οχι σ' ολες των περιπτωσεων μπορεις ν' αγορασεις ποδηλατο απ' εξω με πολυ λιγοτερα χρηματα. Οσον αφορα αυτο που με ρωτησες για τα πεταλια, μην φοβασαι καθολου, αυτο που λες δεν ισχυει. Αυτο ισχυε με τους καλουπιεδες που σου εγραψα. Με τα SPD το ποδι βγαινει απ' το πενταλ με την παραμικρη πλαγια κινηση που κανει αυτοματως. Στην αρχη οταν ειναι καινουρια ειναι λιγο σκληρα αλλα μετα απο λιγο και αφου συνηθισεις το βαλε βγαλε δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Μεχρι και στο Downhill τετοια πεταλια φορανε |
Απόσπασμα:
φαντασου καβαλησες ποδηλατο της ΚΤΜ και λες οτι ριχνει σκονη στη BMW που να καβαλησεις και μηχανη της ΚΤΜ τι θα πεις.....πωλειται gs:rolleyes::rolleyes::rolleyes::sm7: καλες βολτες!!;) |
τι να πω κτμ μηχανη δεν εχω δοκιμασει. μηπως εχεις συνεργειο και την προτινεις:sm7:,,?
|
Απόσπασμα:
:sm7::sm7::sm7:μη μου βαζεις ιδεες!!! |
αλλα ειχα GSΑ και τωρα εχω ΚΤΜ!!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
|
1 Συνημμένο(α)
Απόσπασμα:
ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΦΤΕΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ! ΠΕΡΙΤΟ ΒΑΡΟΣ,ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΣΑΚΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο NOVO ,ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ!!:sm7::sm7: αν και οι κολλητοι μου ειναι μηχανικοι της BMW!! |
φιλε το πηρες καινουργιο αν ναι ποσο??
|
με τα spd χαιρεσαι καταβαση ... στο αλμα σε βοηθανε παρα πολυ , σε εμενα προσωπικα εχει τυχει να φυγει ποδι απο το πεταλι σε αλμα και να πεσω με αρκετα μεγαλη δυναμη και τα ποδια ανοιχτα ... ξερεις που , ξερεις και ποσο πονεσε ... απο τοτε spd ... και μονο . αυτο που σε ενδιαφερει ειναι να προσγειωθεις σωστα ... οχι αν θα σου φυγουν τα ποδια .
επισης βοηθουν πολυ στην αναβαση γιατι δουλευεις δικεφαλο μηριαιο οταν κουραζονται γαμπες και τετρακεφαλοι ...;) τωρα για την επιλογη σου ... οι πισω αναρτησεις ειναι καλες , αλλα θα περασεις τα 2500 για ενα καλο ποδηλατο με καλη πισω αναρτηση, αξιοπρεπη περιφερειακα και καλο σκελετο , αν ταεχεις ... μην το σκεφτεσαι , αν οχι , παιξε σε ενα με αριστη μπροστινη αναρτηση , αν εισαι κασκαντερ οχι carbon γιατι θα κλαις , αλουμινιο , και αριστα περιφερειακα (xtr , κτλ ), παιζουν πολυ μεγαλο ρολο κατατη δικη μου αποψη , σε ανηφορες , σε δυσκολες και γρηγορες καταβασεις ... |
Απόσπασμα:
Συμφωνα με την Shimano που τα κατασκευαζει και τους μηχανικους της οι LX, XT, XTR, δεν εχουν καμια διαφορα στην λειτουργικοτητα αλλα μονο στο βαρος και το ντιζαϊν. Πριν καμια δεκαρια χρονια σε δοκιμη που καναμε με σκελετο Ideal Nevada (ο κορυφαιος που εβγαζε τοτε) εξοπλισμενο με Full XTR και οτι καλυτερο υπηρχε την εποχη εκεινη σε περιφερειακα εξαρτηματα σε συγκεκριμενη διαδρομη ο χρονος που επιτευχθηκε ηταν 1 ωρα και 10 λεπτα. Μια εβδομαδα αργοτερα ο ιδιος αθλητης με εναν σκελετο Klein Adroit εξοπλισμενο με την ιδια σειρα και τα ιδια ακριβως περιφερειακα στην ιδια διαδρομη εκανε χωρις να το καταλαβει 58 λεπτα!!! Αυτο για να καταλαβει κανεις την σημασια ενος καλου σκελετου. Λεβιεδακια ταχυτητων ή μανετες φρενων που λεει ο λογος οτι κι αν εχεις ευκολα τ' αλλαζεις μελοντικα, σκελετο ομως? Οσο για το αλλο που γραφεις για τα πεταλια, συμφωνω απολυτα μαζι σου, διαφωνω μονο σ' αυτο που λες οτι δουλευουν οι οπισθιος μηριαιοι οταν κουραζονται οι γαμπες και οι τετρακεφαλοι. Για την ακριβεια δουλευουν σε καθε πεταλια καθε φορα που το ποδι ανεβαινει προς τα πανω και αυτο ειναι προφανες και απολυτα λογικο |
Απόσπασμα:
|
λαθος mini quote ... δεν πειραζει .. διαβαστε το ολοκληρο :sm7:
|
Απόσπασμα:
|
Με μπερδεψες λιγο αλλα το διαβασα εν' τελει :sm7:
Κοιταξε κι εγω ΧΤR εχω στο mountain bike και μ' αρεσει καλυτερα η αισθηση τους απ' οτι τα LX για παραδειγμα. Η ιδια η Shimano ομως λεει πως η μονη τους διαφορα ειναι στο βαρος. Το ιδιο λενε και οι δοκιμαστες των εγκυρων και αξιοπιστων ξενων περιοδικων καθε χρονο. Εγω δεν θα εβαζα κατι λιγοτερο απο XTR ή XT αλλα καποιος που δεν εχει και μερικες χιλιαδες χιλομετρα στην πλατη η LX και πολυ του ειναι. Δεν θα καταλαβει και μεγαλη διαφορα. Αν εχει μια καλη βαση, εναν καλο σκελετο, αυτα τ' αλλαζει και στην πορεια αν δει οτι δεν τον καλυπτουν. Α, και που εισαι οσον αφορα αυτο που γραφεις οτι εσυ θα επελεγες εναν καλο σκελετο και καλα περιφερειακα, ολοι αυτο θα επελεγαν, αλλα ειναι και το κοστος στην μεση το οποιο μπορει να φτασει στα επιπεδα ενος μεταχειρισμενου GS αν δεν υπαρχει οριο |
Απόσπασμα:
για τους φιλους που λενε για xtr , to δικο μου εχει μονο deore . λενε τιποτα αυτα? |
Νομιζω πως συνολικα αν το δεις, παρολο που δεν αναφερεις συγκεκριμενα, αλλα γενικα το setup του (δεν λεει τιποτα ας πουμε αυτο που γραφεις οτι εχει υδραυλικα δισκοφρενα και ρυθμιζομενες αναρτησεις μπρος πισω) πως θα μπορουσες να ειχες κανει και καλυτερη επενδυση των χρηματων σου.
Οχι βεβαια πως αυτο που εχεις παρει ειναι για πεταμα, προς Θεου. Το θεμα ειναι αυτο που εχεις να καλυπτει τις αναγκες σου και να σε ευχαριστει. Μην ξεχνας πως αυτο που μπορει να ευχαριστει εμενα εσενα να μην σου αρεσει καθολου. Δεν βρισκω σωστο να προσπαθω να σε οδηγησω καπου συμφωνα με τα δικα μου γουστα, αλλα θεωρω σωστο το να προσπαθησω να καταλαβω τα δικα σου και να σε βοηθησω να κανεις τις καταλληλες επιλογες. Ας πουμε μια ενσταση που εχω ειναι οσον αφορα την επιλογη του Full suspension αν αυτο ειναι και το μοναδικο ποδηλατο που εχεις εκτος αν θελεις να κανεις μονο χωμα. Αλλα και παλι αυτο ειναι σχετικο. Πριν κανα χρονο προσπαθησα με χιλια επιχειρηματα να αποτρεψω αδελφικο μου φιλο αρχαριο με το αθλημα να αγορασει Full suspension αξιας 3000 ευρω. Τελικα εκ του αποτελεσματος σου λεω τωρα οτι ειχε δικιο εκεινος διοτι ο ανθρωπος ηθελε το ποδηλατο του μονο για το χωμα. Αυτο τον ευχαριστει, ετσι την βρισκει. Συμμετεχει και χρονια στο πρωταθλημα εντουρο και την βρισκει και με το ποδηλατο μονο σε χωματινες διαδρομες, ενω εγω εχω πιο ασφαλτινες καταβολες κι απο τα τεσσερα ποδηλατα που εχω στην αποθηκη καθε φορα που θελω να κανω τα τελευταια χρονια η επιλογη μου ειναι παντα η ιδια, το ποδηλατο του δρομου. Το full suspension γενικα σε περιοριζει σε μια συγκεκριμενη χρηση. M' ενα hardtail αντιθετως μπορεις να κανεις πολλα πραγματα και καλα κιολλας. Μπορεις να πας στο χωμα (μην ξεχνας οτι oι περισοτεροι αγωνιζομενοι τρεχουν με hardtail). Μ' ενα σετ ασφαλτινα λαστιχακια το μετατρεπεις σ' ενα σουπερ citybike και με μια σχαρα και σακκιδια κανεις και τουρισμο στα νησακια μας το καλοκαιρι αμα γουσταρεις (αυτο το τελευταιο εμενα μ' αρεσει πολυ). |
οντως αοριστη περιγραφη ... αλλα δεν πειραζει ... πληρωνεις ktm!!:D :D
εχεις απειρες επιλογες σ'αυτα τα χρηματα, αλλα θα κουραστεις πολυ αν το αναλυσουμε ... τα deore ειναι ακομα χαμηλοτερη σειρα απο τα lx...αλλα δεν πειραζει , η επενσυση σου ειναι μαλλον στην αναρτηση βγαλε μερικες πιο κοντινες φωτο να το δουμε ... παντως η δικη μου γνωμη ... μην μας ακους ..λιωσε το ομορφο ποδηλατακι σου , οπου και οπως μπορεις ... αρκει να σου αρεσει εσενα ... βρες τα νουμερα μας απο τα προφιλ μας και οποτε πας ποδηλαταδα ή ψηνεσαι για χαλκιδα μερια , παρε ενα τηλεφωνο ... ισχυει και για εσενα φιλε novo ... |
Πανο εσυ mountain κανεις μονο ή εχεις και καμια κουρσιτσα?
|
mountain λατρευω βουνο και φυσικα τοπια , λατρευω καταβασεις και ασχημα μονοπατια , αλλα ειναι στο προγραμμα η κουρσα , ολη η παρεα κανει και εγω ειμαι στην απ'εξω...
οπου να'ναι ερχεται ... |
Εχω παραγγειλει κι εγω κατι και το περιμενω εδω και μερικους μηνες πως και πως. Αλλα οπου να 'ναι ερχεται και το δικο μου:)
|
καλως να ερθει ... ποσταρισε το μολις παραλαβεις ...
|
Μετα χαρας. Ενα σου λεω, πιο πολυ χαιρομαι καθε φορα που αγοραζω ποδηλατο παρα μοτοσυκλετα ή αυτοκινητο. Σαν μικρο παιδι :):):)
Αυτη τη στιγμη ο σκελετος ειναι στην διαδικασια του βαψιματος. Λογικα δεν θα αργησει η στιγμη που θα μου ερθει |
Γειά σας παιδιά,
από ότι βλέπω μαζευόμαστε και εδώ αρκετοί, και εγώ είμαι σχετικά καινούργιος στο ποδήλατο, ξεκίνησα κυρίως λόγω του μικρού μου γιού που έχει τρέλλα ( ποδηλατεί από 3 ετών χωρίς βοηθητικές και πλέον στα 5μιση κάνουμε παρέα 10 χλμ. για πλάκα). Είχαμε ξεκινήσει στο πάρκο του Τρίτση και τώρα ανεβαίνουμε Τατόι μιάς και μένω σχετικά κοντά. Από εκεί και πέρα ανεβαίνω και με άλλους φίλους Τατόι, στην διαδρομή στην Κιθάρα που είπε ο φίλος athaneco και γενικά κάνουμε διαδρομές στο βουνό. Να πω και εγώ ότι αν θέλεις να κάνεις ποδήλατο, πρέπει να έχεις καλό εργαλείο, με τα φτηνά κουράζεσαι εύκολα, απογοητεύσαι και τα παρατάς. Η φωτό είναι από internet αλλά έχω το ίδιο.. http://img199.imageshack.us/img199/7...chi0uxpeei.jpg Φίλε Novo, από ότι κατάλαβα έχεις ασχοληθεί πολύ με το αντικείμενο, έχεις καμία ιδέα για το που θα μπορούσα να πάω τον πιτσιρικό να ασχολήθει πιό οργανωμένα, (όχι αγωνιστικά,) |
ολα τα specs του ποδηλατου ειναι εδω:
KTM Bikes // Bikes vom Besten! τι γινεται πολλοι ξαναμμενοι ποδηλατες μαζευτηκαμε εδω... μαλλον η κοινη αγαπη του συναισθηματος να οδηγεις τις δυο ροδες. χαλκιδα εχει καποια καλη διαδρομη ? καλη διαδρομη..δηλαδη μεσα σε δασος με μονοπατια και διαφορα τετοια. μια διαδρομη που λεγεται "μεξικανα" ξερει κανεις που βρισκεται? την ειχα βρει τυχαια στο youtube , ψαχνοντας για gsa. πρωτα βρηκα ενα βιντεο ενος που πηγαινε μια gs τελικιασμενη στην εθνικη οδο που παρεπιπτοντως ηταν ελληνας, και στα αλλα βιντεο που ειχε ανεβασει ειχε τη διαδρομη μεξικανα με καμερα στο κρανος που επισης την πηγαινε σαν τρελλος και ηταν τυπου σκουλικι λεπτο δρομακι με πολλες στροφες. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Μπραβο στον πιτσιρικα παντως, κι ο γιος ενος φιλου μου ειναι ακριβως ιδια περιπτωση. Φιλε μου δεν το καταλαβαινω ομως αυτο που ζητας. Μπορεις να μου περιγραψεις λιγο καλυτερα τι θα ηθελες για τον μικρο? Οσοι θελουν ν' ασχοληθουν πιο οργανωμενα που λες συνηθως πανε στους συλλογους και κατ' επεκταση στην αγωνιστικη αγωνιστικη ποδηλασια. Η κατασταση ομως με την Ελληνικη ποδηλασια σε επιπεδο συλλογων, ειναι επιεικως απελπιστικη. Ειματε εντελως υπαναπτυκτοι σε σχεση με την υπολοιπη Ευρωπη. Ασε που το αθλημα οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και παγκοσμιως ειναι ο παραδεισος του ντοπινγκ. Αργα ή γρηγορα οσο καλος αθλητης και να ειναι καποιος αν δεν μπει σ' αυτη την διαδικασια θα υστερει σε σχεση με τους αλλους που θα εχουν γινει "τουρμπο". Απ' την αλλη επειδη οπως σου ειπα ειμαστε πολυ πισω, ειμαστε πισω και στις μεθοδους αυτες. Θα μπορουσες να τον πηγαινες σε καποιον κοντινο σου συλλογο, ωστε το παιδι να κανει μια πιο συστηματικη προπονηση, οχι για να γινει πρωταθλητης αλλα για να αποκτηση την καλη συνηθεια να γυμναζεται. Αλλα παντα το παιδι να το εχεις απο κοντα προκειμενου να μην παρασυρθει Αν δεν θες να το πας σε συλλογο, τοτε μονο εσυ μπορεις να το βοηθησεις κατα την γνωμη μου. Φροντιζε παντα να εχει το σωστο ποδηλατο κυριως να ειναι στο μεγεθος του, και στο σωστο υψος ρυθμισμενη η σελα, ωστε να μην αποκτησει προβληματα με τα γονατα του και βγαζε τον εξω για να κανει οσο πιο συχνα μπορεις. Εχω αρκετα παραδειγματα που μ' ενα μηχανακι ακολουθουν τα παιδια τους (σε μεγαλυτερες ηλικιες συνηθως) προκειμενου να τα βοηθησουν στην προπονηση τους. Βεβαια ολων αυτων τα παιδια κανουν αγωνιστικη ποδηλασια. Εγω απ' την αλλη τα παιδια μου, απλα τα παιρνω και κανουμε μαζι οσο πιο συχνα μπορω. Δεν θελω οπως εσυ να μπλεξουν με συλλογους και αγωνες αν και ειναι πολυ μικρα ακομη οπως και το δικο σου. Εχω και το παραδειγμα πολυ συγγενικου μου προσωπου, πρωταθλητης Ευρωπης στον στιβο πριν απο αρκετα χρονια, και γυμναστης ο ιδιος. Εχει τεσσερα παιδια και ξερω πολυ καλα πως αυτο που θελει για τα παιδια του ειναι απλα να κανουν αθλητισμο και οχι πρωταθλητισμο |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:25. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!