GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Δείχνει σωστά το οικονομόμετρο ;;; (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=10472)

arsy 05-04-2010 12:34

Δείχνει σωστά το οικονομόμετρο ;;;

Όταν πήρα την μπουμπού, της έβαλα όλα τα καλούδια της μαμάς.Και πίστευα ότι θα είχα ένδειξη:sm7:
Το οικονομόμετρο μου δείχνει μια 6 λίτρα και μια 7,8 λίτρα στα 100.
Σε σας είναι σωστή η ένδειξη;;;;

Arkas 05-04-2010 13:23

Απάντηση: Δείχνει σωστά το οικονομόμετρο ;;;

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από arsy ( 144615)
Όταν πήρα την μπουμπού, της έβαλα όλα τα καλούδια της μαμάς.Και πίστευα ότι θα είχα ένδειξη:sm7:

Εξαρτάται πώς το πας!
Εάν τη μια το πας νορμάλ
και την άλλη "τάπα",
φυσιολογικό είναι να σου δείχνει
τέτοια νούμερα!;)

GeorgeP 06-04-2010 01:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από arsy ( 144615)

κανενα οικονομομετρο σε κανενα οχημα δεν ειναι ακριβες!!! Παντα δειχνει μια μεση καταναλωση η οποια σε μια αποσταση 500κμ π.χ. διαφερει μεχρι και 5 λιτρα για οχηματα μεχρι 1600 κυβικα!! Δηλαδη αν πηγαινεις με 80κμ θα σου δειχνει 5,5 λιτρα κι αν πηγαινεις με 180 θα σου δειχνει 10+ λιτρα!!
Το καλυτερο ειναι να γεμιζεις φουλ οταν ξεκινας και οταν ξαναγεμιζεις φουλ να μερνεις χαρτι και λολυβι και να κανεις της ακολουθη πράξη

λιτρα που εβαλες Χ 100 : κμ που διηνησες!! δηλαδη αν διηνησες 350κμ και εβαλες 21 λιτρα τοτε 21Χ100:350=6λιτρα ανα 100κμ! Και για συντομια 21:3,5=6l/100km!!

Carduelis 06-04-2010 02:01

Το οικονομόμετρο, κι ας με διορθώσουν οι ειδικοί μηχανόσαυροι, μετράει κάθε φορά την στιγμιαία κατανάλωση ανάλογα με το πόσο βαρύ χέρι έχουμε πάνω στο γκάζι. Δεν μετράει την μέση κατανάλωση η οποία υπολογίζεται με τον τρόπο που έγραψε ο σοφολογιώτατος Γιώργος (Λίτρα που κάψαμε/συνολικά χιλιόμετρα που διανύσαμε). Για τον ίδιο λόγο επηρεάζεται και η ένδειξη που έχουμε για τα χιλιόμετρα που απομένουν, όταν είμαστε σε ρεζέρβα. Όσο ανοίγεις γκάζι ο υπολογιστής σου δείχνει ότι απομένουν λίγα χιλιόμετρα, όσο το πας ήρεμα τα χιλιόμετρα .. αυξάνουν.

1200GS 06-04-2010 02:05

Κραταει ''μεσα'' του προηγουμενες μετρησεις, οποτε οταν θες να πας π.χ. Αθηνα - Ραφηνα, το μηδενιζεις οταν ξεκινας για να σου γραψει σωστες μετρησεις.

EOD-K9 06-04-2010 06:45

:):):)

σου απάντησαν !:)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 06-04-2010 06:49

.....και φοβερή ακρίβεια, μην την περιμένεις .... :(

GeorgeP 06-04-2010 12:04

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ( 144815)
.....και φοβερή ακρίβεια, μην την περιμένεις .... :(

Μόνον το χαρτι και το μολυβι δινει ακριβεια.....τιποτε άλλο!!

gemara 06-04-2010 14:56

Έχει καλή ακρίβεια φίλε μου και να το εμπιστεύεσαι.

Δεν σου δείχνει τη στιγμιαία κατανάλωση, δεν είναι οικονομόμετρο, αλλά σου δείχνει τη μέση κατανάλωση από τη στιγμή που το μηδένισες όπως λέει ο οικονομόσαυρος. Δεν ξέρω αν υπάρχουν οικονομόμετρα σε άλλες μοτοσυκλέτες όπως υπάρχουν σε πολλά αυτοκίνητα.

Αν μόλις το μηδένισες και τραβήξεις κανα-δυο γκαζιές, στα πρώτα μέτρα θα σου δείξει τρελλά νούμερα γιατί μονίμως κάνει τη διαίρεση διανυθέντα χλμ/καταναλωθέν καύσιμο. Όσο πιο πολλά χλμ διανύεις τόσο μεγαλύτερη ακρίβεια έχει στην μέση κατανάλωση της μηχανής σου. Βάση αυτής της κατανάλωσης σου βγάζει και τα εναπομείναναντα χλμ.

Άστο για μερικές χιλιάδες χλμ αμηδένιστο και θα καταλάβεις τι καις.
Καρατσεκαρισμένο για πολλές χιλιάδες χλμ από μένα (+/- 0.1lt) και με μολύβι και χαρτί που σου λέει παραπάνω ο φίλος και μέγας καψούρης της GS, GeorgeP...:)

Ο πονηρός κατασκευαστής βέβαια έχει προβλέψει και την απίθανη (?) περίπτωση να τσεκάρεις το όργανο, όταν έχεις τη μηχανή στο πλαϊνό σταντ, οπότε σου λέει άλλα αντάλλων!;)

http://i982.photobucket.com/albums/a...veragecons.jpg

gsmaniac 06-04-2010 15:12

μολύβι και χαρτί που σου λέει παραπάνω ο φίλος και μέγας καψούρης της GS, GeorgeP...:)
:sm7::sm7::sm7:

Carduelis 06-04-2010 20:29

Τσ, τσ, τσ...
Αυτός ο άνθρωπος...
Με το manual κάτω απ' το μαξιλάρι κοιμάται ;;; :sm7::sm7:
Μanualosavros ! Μέγας ερμηνευτής του manual !

(Dikio exeis kardia mou.. average consumption metraei to organo).
Γιορτάδες είναι όμως, άδεια έχουμε, λέμε και καμμιά.. μαμακία να περάσει η ώρα! Να σε δοκιμάσω ήθελα! :sm7:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ GEMARA !!! :)

gemara 06-04-2010 22:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 145079)
Τσ, τσ, τσ...
Αυτός ο άνθρωπος...
Με το manual κάτω απ' το μαξιλάρι κοιμάται ;;; :sm7::sm7:
Μanualosavros ! Μέγας ερμηνευτής του manual !

(Dikio exeis kardia mou.. average consumption metraei to organo).
Γιορτάδες είναι όμως, άδεια έχουμε, λέμε και καμμιά.. μαμακία να περάσει η ώρα! Να σε δοκιμάσω ήθελα! :sm7:
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ GEMARA !!! :)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Carderinosavre!

(Δοκίμασέ με κι άλλο... αντέχω!):sm7::sm7::sm7:

gandreas 06-04-2010 22:46

Στις παλιότερες λέει μόνο όταν μπει η ρεζέρβα, είναι σωστό ή γράφει εικονικά ? και θα σπρώχνω 220 κιλά καμιά μέρα !!!:p

egine1 07-04-2010 15:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gandreas ( 145167)
Στις παλιότερες λέει μόνο όταν μπει η ρεζέρβα, είναι σωστό ή γράφει εικονικά ? και θα σπρώχνω 220 κιλά καμιά μέρα !!!:p

το έπαθα εγώ με το 1200 gsa 2 φορές την πρώτη έμεινα και μου έγραφε ότι είχα άλλα 8 χλμ. και λέω οκ θα έτυχε..και μετά από 4 μέρες μένω πάλι με 26 χλμ να μου γράφει η ρεζέρβα αυτό πώς εξηγείτε παίδες?και έχει αλλαχθεί και το φλοτέρ....

aeriko 07-04-2010 16:01

Την πρώτη φορά που έμεινες και η ένδειξη έδειχνε 8 χλμ οποσδήποτε η οδήγησή σου, που είχε προηγηθεί, ήταν πιο νευρική. Την δεύτερη φορά που έδειχνε 26χλμ η οδήγησή σου ήταν πιο ομαλή.
Αναφέρθηκε και πιο πάνω, το οικονομόμετρο λαμβάνει υπ όψη του, για τον υπολογισμό των χλμ, τις προηγούμενες μέσες τιμές κατανάλωσης, που με την σειρά τους εξαρτώνται από τον τρόπο οδήγησης

GeorgeP 07-04-2010 20:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 145422)
Την πρώτη φορά που έμεινες και η ένδειξη έδειχνε 8 χλμ οποσδήποτε η οδήγησή σου, που είχε προηγηθεί, ήταν πιο νευρική. Την δεύτερη φορά που έδειχνε 26χλμ η οδήγησή σου ήταν πιο ομαλή.
Αναφέρθηκε και πιο πάνω, το οικονομόμετρο λαμβάνει υπ όψη του, για τον υπολογισμό των χλμ, τις προηγούμενες μέσες τιμές κατανάλωσης, που με την σειρά τους εξαρτώνται από τον τρόπο οδήγησης

γιαυτο λεμε χαρτι και μολυβι!!!!!!!

Και πλήρωση του ρεζερβουαρ με βενζινη μολις αναψει το λαμπακι της ρεζερβας κι οχι οταν μας ''πει'' η ενδειξη ''range''!!!

gandreas 08-04-2010 01:04

Σε μοντέλα που δεν έχουν υπολογιστή ταξιδιού, πόσα λίτρα είναι το ρεζερβουάρ? Για να υπολογίσουμε χωρίς να το μάθουμε μόνοι μας και είναι αργά:o (Εγώ πάντως από την ώρα που θα ανάψει το λαμπάκι θέλω 16 λίτρα για να το γεμίσω.)

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 08-04-2010 01:14

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gandreas ( 145641)
Σε μοντέλα που δεν έχουν υπολογιστή ταξιδιού, πόσα λίτρα είναι το ρεζερβουάρ? Για να υπολογίσουμε χωρίς να το μάθουμε μόνοι μας και είναι αργά:o (Εγώ πάντως από την ώρα που θα ανάψει το λαμπάκι θέλω 16 λίτρα για να το γεμίσω.)

Απόσπασμα:

Διαστάσεις / βάρη

.
.
.
.
.

Ωφέλιμη χωρητικότητα ρεζερβουάρ 20.0 l http://www.bmw-motorrad.gr/_common/i.../1x1_trans.gif

Ρεζέρβα περίπου 4.0 lhttp://www.bmw-motorrad.gr/_common/i.../1x1_trans.gif

;)

aeriko 08-04-2010 14:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ( 145645)
;)

Σαν χρήστες της μηχανής δεν διαβάσουν το manual του εργαλείου που έχουν ανάμεσα στα πόδια τους; Μασημένη τροφή:Απορία:

egine1 13-04-2010 18:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 145422)

ναι όμως και τής δύο φορές έμεινα είναι λογικό?

GeorgeP 13-04-2010 21:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από egine1 ( 148356)
ναι όμως και τής δύο φορές έμεινα είναι λογικό?

Ειναι λογικό ναι!!!!!!!!
Αν λαβεις υπόψιν σου οτι -το εχω πει επανειλημενα - οτι ΟΛΑ τα οικονομομετρα σε ολα τα αυτοκινητα και μοτοσυκλετες (ιδιο το συστημα) δειχνουν κατα προσεγγιση και την κατανάλωση αλλα και τα εναπομειναντα χιλιομετρα αφου αυτη η ενδειξη βασιζεται στην κατα προσεγγιση υπολογισμενη απο το οργανο καταναλωση, τότε θα καταλαβεις το γιατί εμεινες και μαλιστα δυό φορές!!!!!!!
Το καλυτερο ολων ειναι, μολις αναψει το λαμπάκι της ρεζερβας να ψαχνεις για βενζιναδικο! Και να λαβεις υπόψιν σου οτι η ρεζερβα σου, ειναι νομιζω 4 λιτρα, τα οποια αν την χρησιμοποιησεις στην πολη μεσα θα σου φτασει περιπου για τα μισά χιλιομετρα απ'ότι αν ησουν στην Εθνικη με 120κμ!!!!
Το Βαραντερο π.χ. με τα 4 λιτρα της ρεζερβας στην Εθνικη με αυτα τα κμ διανυει περιπου τα 80κμ ητοι 5,7λ/100κμ, στην πόλη μεσα σπάνια θα περασει τα 40-50!!!!!!!!!! ητοι 8λ/100κμ και βάλε!!!!!!!Κι ας δειχνει το οικονομομετρο του οτι απομενουν 50κμ και για τις δυο περιπτωσεις!!!!!

Τα ιδια πανω κατω θα συμβαινουν και στο GS υποθετω!!!!!
Όπως τα ιδια συμβαινουν και στα Μερσεντες ML350 αλλα και στα Peugeot κ.λ.π. (μιλαω για αυτοκινητα που τα εχω ταξιδεψει) των οποιων τα οικονομομετρα αν τα εμπιστευτεις στο 100% θα κανεις γερα μπρατσα και ομους........ αν δεν εχεις!!!

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 13-04-2010 22:55

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 148429)
Ειναι λογικό ναι!!!!!!!!
Αν λαβεις υπόψιν σου οτι -το εχω πει επανειλημενα - οτι ΟΛΑ τα οικονομομετρα σε ολα τα αυτοκινητα και μοτοσυκλετες (ιδιο το συστημα) δειχνουν κατα προσεγγιση και την κατανάλωση αλλα και τα εναπομειναντα χιλιομετρα αφου αυτη η ενδειξη βασιζεται στην κατα προσεγγιση υπολογισμενη απο το οργανο καταναλωση, τότε θα καταλαβεις το γιατί εμεινες και μαλιστα δυό φορές!!!!!!!
Το καλυτερο ολων ειναι, μολις αναψει το λαμπάκι της ρεζερβας να ψαχνεις για βενζιναδικο! Και να λαβεις υπόψιν σου οτι η ρεζερβα σου, ειναι νομιζω 4 λιτρα, τα οποια αν την χρησιμοποιησεις στην πολη μεσα θα σου φτασει περιπου για τα μισά χιλιομετρα απ'ότι αν ησουν στην Εθνικη με 120κμ!!!!
Το Βαραντερο π.χ. με τα 4 λιτρα της ρεζερβας στην Εθνικη με αυτα τα κμ διανυει περιπου τα 80κμ ητοι 5,7λ/100κμ, στην πόλη μεσα σπάνια θα περασει τα 40-50!!!!!!!!!! ητοι 8λ/100κμ και βάλε!!!!!!!

Κι ας δειχνει το οικονομομετρο του οτι απομενουν 50κμ και για τις δυο περιπτωσεις!!!!!

Τα ιδια πανω κατω θα συμβαινουν και στο GS υποθετω!!!!!
Όπως τα ιδια συμβαινουν και στα Μερσεντες ML350 αλλα και στα Peugeot κ.λ.π. (μιλαω για αυτοκινητα που τα εχω ταξιδεψει) των οποιων τα οικονομομετρα αν τα εμπιστευτεις στο 100% θα κανεις γερα μπρατσα και ομους........ αν δεν εχεις!!!

Στα GS, δεν δείχνει τα ίδια ....

Αν στην εθνική έδειχνε 50 km,

με την ίδια ποσότητα βενζίνης, στην Αθήνα θα έδειχνε 30 km !

ΠΑΝΤΑ κατά προσέγγυση .... (εδώ συμφωνούμε απόλυτα !!! ) ;)

egine1 18-04-2010 04:21

ευχαριστώ για τα φώτα σας..

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:38.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!