![]() |
Θόρυβος από καμπάνα σε 1200GS ???
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τα φώτα-εμπειρία σας για ένα θόρυβο που ακούω όταν αφήνω τον συμπλέκτη με την μηχανή να δουλεύει με νεκρά (ζεστή και κρύα). Όταν τον πατάω ο θόρυβος σταματάει και όταν τον αφήνω ξανααρχίζει!!:( Δίνει την αίσθηση οτι η καμπάνα δεν περιστρέφεται ο#### ίσως κάποια ρουλεμάν τα'φτισαν δεν ξέρω τί να πω!:confused:
Μίλησα με την ΒΜW και μου είπαν οτι δεν το έχουν ξανακούσει και να δω αν το κάνει αυτό άλλη BMW φίλου. Έχει κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα ή μήπως κάνει όντως έτσι το μοτέρ?? Έχω την εντύπωση οτι δεν κουδούνιζε έτσι παλαιότερα!! |
Απάντηση: Θόρυβος από καμπάνα σε 1200GS ???
Απόσπασμα:
Τι δεν το έχουν ξανακούσει:cool:, τα μισά ΒΜW έχουν αυτό το θέμα, πρόκειτε για ένα πείρο που μπορείς να τον αλλάξεις όταν αλλάξεις και δίσκο, από ότι λένε πάντως δεν αποτελεί πρόβλημα για την λειτουργεία της μηχανής, σε εμένα προς το παρόν ακούγεται μόνο ήταν είναι κρύο. Ο VTHEO έχει κάνει διατριβή στο θέμα... |
A! Τόσο καλά!! Μιλάμε για σοβαρό κόστος επισκευής δηλαδή! Και να σκεφτείς οτι η μηχανή έχει κάνει 27000χλμ μόνο. Α ρε Japan!! Ευχαριστώ φίλε!
|
Δέν ξέρω αν σε ενδιαφέρει αλλά και στην δική μου bmw f 800 gs κινητήρας Rotax κάνει τον ίδιο θόρυβο στην νεκρά.
|
αλλαζεις τον αξονα μπριζντιρεκ στο κιβωτιο ταχυτητων σε καθεστος εγγυησης και εισαι οκ
|
Απόσπασμα:
Άν είναι σε εγγύση ναι, αλλά αξίζει να λύσεις μία μηχανή ούτε 2 ετών για να το κάνεις, φιλοσοφική η ερώτηση , ο κάθε ένας απαντπά όπως θέλει..;) |
Απόσπασμα:
και σε εγγυηση να μην εισαι , αν εχεις λιγα χιλιομετρα θα σε καλυψουν.. ναι φιλε μου αξιζει γιατι και το προβλημα σου θα λυσεις και καποια στιγμη θα το κανεις αναγκαστικα για δισκο.. |
Δηστυχώς η μηχανή δεν είναι σε εγγύηση:( Πρόλαβα και άλλαξα εντός εγγύησης την τσιμούχα μεταξύ κινητήρα και κιβωτίου που έχανε λάδια και τον δίσκο στα 22000χλμ. Αυτό μάλλον δεν μου το άλλαξαν και τώρα στα 27000χλμ θέλει πάλι άνοιγμα??. Υπάρχει περίπτωση να ισχύει ακόμα εγγύηση?
|
Φίλε εμένα μου παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα στα 37.000 χλμ.Ευτυχώς η μοτό ήταν σε εγγύηση.Σε καφεδοσυναντήσεις του forum έχω ακούσει και άλλα να το κάνουν,μάλιστα ένα είχε και 24.000 χλμ.
Όσον αφορά την εγγύηση επειδή και εσύ έχεις πολύ λίγα χιλιόμετρα για τέτοια βλάβη κανονικά η αντιπροσωπεία σε καλύπτει δηλαδή αν ο εξουσιοδοτημένος που το πας είναι επαγγελματίας μπορεί να το αναλάβει. |
Απόσπασμα:
Επειδη αλλαξες δισκο σε λιγα σχετικα χλμ και εχεις κανει ακομα 5000χλμ απο την αλλαγη τους, αν δεν σε "χαλαει" το ηχητικο σκελος της υποθεσης, περιμενε την επομενη αλλαγη δισκων, οταν με το καλο παλι χρειαστεις και τα αλλαζεις ολα μαζι, με ενα κοστος και μια εργασια. Η μηχανη δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα, το θεμα ειναι αν εσυ μπορεις να ζησεις με αυτον τον ηχο μεχρι την πρωτη ευκαιρια (πχ αλλαγη δισκου) |
Εχω R1150gs και μου εκανε θορυβο και εμενα, οταν πατουσα συμπλεκτη
σταματουσε. Αυτο μου το εκανε περιπου κανενα 8μηνο με αποτελεσμα το ρουλεμαν του πρωτευον αξωνα να γινει μπιλιες. Το καλο ηταν οτι δεν πηραχτηκε τιποτα απο τα γραναζια του σασμαν,και αλαξα τα 6 ρουλεμαν και 6 η 8 τσιμουχες, και μια που εφτασα στα εκγατα της μοτο αλαξα και δισκο-πλατο,χτενι ,πειρο και αντλια συμπλεκτη για να εχω το κεφαλι μου ησυχο για τουλαχιστον αλλα 70.000 χιλ. (σημ ο δισκος ειχε ακομη ψωμι) |
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Μάλλον θα περιμένω να αλλαχτεί με την επόμενη αλλαγή δίσκου αφού δεν υπάρχει πρόβλημα:(. Πάντως ο θόρυβος είναι ενοχλητικός και η μηχανή δεν παύει συνεχώς να με απογουτεύει:(. Κρίμα!
|
Απόσπασμα:
Δεν το νομίζω φίλε vtheo η μηχανή είναι του 2005. Άλλη μια φορά πήγα να περάσω το πρόβλημα με το διαφορικό εκτός εγγυήσεως (στα 25000χλμ) και έφαγα άκυρο από την BMW Γερμανίας. Έτσι τουλάχιστον μου είπε το εξουσιοδοτημένο συνεργείο! Όλο προβλήματα:( |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Αυτο δεν το ξερω,δεν περνας καλυτερα απο εναν μηχανικο για να το ακουσει,παντως 1200,1150,1100 ιδια αρχη λειτουργιας εχουν. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
αν πηγες σε GS απο γιαπωνεζο περιμενοντας την αξιοπιστια του σχιστοματη........λυπάμαι αλλα επαιξες κι εχασες!!! Το ιδιο εκανα κι εγω το 1999 και γυρισα κακην κακως στην Απω Ανατολη!!!! Τα ιδια ακριβως προβληματα ειχα κι εγω -μαζι με άλλα- τα οποια μου βγηκαν σε 8 μηνες κτήσης και 10000κμ!! το εδωσα κακην κακως!!! Μου ελειψαν φρενα-κρατηματα και η αισθηση λειτουργιας αυτων καθως και η γενικη αισθηση της GS αλλα δεν αντεχα το σπιτι-βολτα-συνεργειο-σπιτι κι ετσι ξαναπροτιμησα τα ''υποδιεστερα'' σε αυτους τους τομεις Γιαπωνεζικα κερδιζοντας στο ''λαδια-βενζινη φυγαμε'' χωρις αλλες ασχολιες!! Αλλα....... η πλειοψηφια των GS γενικα δεν βγαζει πολλα προβληματα, εμεις οι δυο και καποιοι αλλοι δυστυχως πεσαμε στην μειοψηφία!!! |
Αχ ρε GeorgeP πόσο δίκιο έχεις!!:yz Και εγώ άρχισα να την σκέφτομαι την Ιαπωνία και δεν ντέπομαι να το πω!Πολλά προβλήματα για τα χλμ που έχει. Την κατάσταση την περιγράφεις ορθότατα μόνο που εμένα είναι σπίτι-καράβι-συνεργείο-καράβι σπίτι με οτι αυτό συνεπάγεται!!
Μπορώ να το λύσω μόνος μου ή χρειάζομαι ειδικά εργαλεία?? Βαρέθηκα να πληρώνω! |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
βουτυρο............βουτυρο:p:p που ειναι ο γιωργος που γνωρισαμε και αγαπησαμε;;;;;;;;;:D |
Απόσπασμα:
επειδη γενικα σε αυτο το φορουμ και οχι μονο,ακουγονται μονο οι ζημιες,πρεπει να λεμε και τα καλα,τα οποια ειναι περισσοτερα απο τα ασχημα...;) το δικο μου gs 1200 ,το οποιο κλεινει 3 χρονια τον αλλο μηνα,εχει 75000χλμ,τα οποια ειναι μεικτα και αρκετα γρηγορα σε ταχυτητες,δεν εχει βγαλει το παραμικρο προβλημα... ο αντωνης εχθες στον γερακα μου ελεγε οτι ο δισκος μου εχει ακομα πολλα χλμ..;) φιλαρακι μην συχτιριζεις και σκεψου οτι ΟΛΑ ...χαλανε γιαπωνεζικα,αμερικανικα,κορεατικα,ευρωπαικα......καθε μερα μενουν στον δρομο,αλλα κανενα δεν στριβει και τσουλαει σαν τα δικα μας.. |
φίλε μου, ο GSMANIΑC έχει απόλυτο δίκιο.
Σε άτυπο δημοψήφισμα μεταξύ μας θα δεις ότι οι σοβαρές βλάβες είναι ελάχιστες στα GS σε σχέση με τις παραγώμενες μονάδες και σε κόστος επισκευής ίσως και αντίστοιχο με κάθε άλλο χιλιάρι..... |
Απόσπασμα:
Εχεις ακουσει Ντουκατι να δεις πως κροταλιζει ο συμπλέκτης??? Ετσι ειναι Παναγιωτη....μην το ακους!! |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
ενω αν σου κατσει ελλατωματικο VARA;;;;; γελας;;;;;;;;;;:cool::D |
Απόσπασμα:
Kωστα, τα εχουμε ξαναπεί, ναι ΟΛΑ χαλανε, το θεμα ειναι α) πότε χαλανε? στα 8000, στα 18000 στα 58000......στα 108000κμ? β) τι χαλαει? ειναι κατι/καποια συγκεκριμενα πραγματα που ακολουθουνε το μοντέλο απο το πρωτο ¨η ο Θεός να βαλει το χερι του τού τι θα χαλασει??? γ) αυτο που χαλασε χαλαγε και πριν 15 χρόνια π.χ. οταν πρωτοπαρουσιαστηκε ¨η οχι? Διότι αν χαλανε τα ιδια πραγματα στο ιδιο μοντελο εδω και 20 χρόνια σημαινει ''ανεπιδεκτος μαθησεως''!!!! Γενικα η ιστορια βλαβων ενος μοντελου και η εξακολουθητικοτητα αυτων και στα επομενα χρόνια παιζει τον ρόλο της!!! Τα παραπανω δεν σημαινουν οτι αν παρεις GS την εβαψες αλλα σημαινουν οτι αν παρεις GS ισως και να....... Μηπως θυμασαι αυτόν? 2005 BMW R1200GS Service History Σημ. ετσι για να μην λες οτι ''μαλακωσα''!!!!! :p:) |
Απόσπασμα:
Ε, μα αυτή είναι η γοητεία του Ducati! Άμα δεν κροταλλίζει, είναι σπασμένο λένε!!! |
Απόσπασμα:
οσο σκληρο αντρακι και να το παιζεις.......:cool: μαλακωσες γεωργιε........μαλακωσες:p:p:p |
[QUOTE=gemara;149618]Ε, μα αυτή είναι η γοητεία του Ducati! Άμα δεν κροταλλίζει, είναι σπασμένο λένε!!!
ισχυει αυτο....:cool: οταν εισαι διπλα και το ακους ομως.............:hmmm::hmmm::hmmm: |
Απόσπασμα:
Πόσο δίκιο έχεις... :sm8::sm8::sm8: |
Φίλε gsmaniac έτυχε κα πάρεις το καλό μηχανάκι αλλά στην πλειοψηφία τους τα GS βγάζουν προβλήματα και πολλά εξ'αυτών είναι σοβαρά πράγμα που δεν συμβάινει με τα Ιιαπωνέζικα!!;) Συμφωνώ με την άποψη του GeorgeP αλλά αυτό είναι ένα θέμα για άλλο post! Μίλησα χθες με το εξουσιοδοτημένο που το πάω και μου είπε ότι ο θόρυβος δεν είναι ανησυχητικός τον κάνουν πολλά BMW και αφού η μηχανή στην πορεία της και στις αλλαγές της δεν κάνει άλλους παράξενους θορύβους να το αφήσω όπως είναι. Του φάνηκε λίγο δύσκολο να φταίει ο άξονας μπιστιρεκ και υπέθεσε να έχει πιάσει σκουρια ο δίσκος από την πίσω πλευρά εκεί που ακουμπάει με το χτένι και το ελλατήριο και γι'αυτό ακούγεται ο θόρυβος. Ότι και αν συμβεί, είναι εδώ είναι για να με καλύψουν. Αυτό ακούστηκε αρκετά καθησυχαστικό! :o
|
Απόσπασμα:
|
Τώρα με άγχωσες πάλι! Την μηχανή την έστειλα συνεργείο πρίν από 200χλμ για να φτιάξουν το πρόβλημα με την ένδειξη στάθμης βενζίνης, την αρρυθμία στο δούλεμα των κυλίνδρων, σκασμένο λάστιχο στο ψαλίδι και μου την έκαναν και γενικό σέρβις (λάδια κινητήρα-διαφορικού). Δεν θα το "άκουγαν" αν είχε σοβαρό πρόβλημα?
|
Εμένα το κάνει στο αυτοκίνητο και μου την δίνει:mad: μηχανίματα είναι και φονάζουν :p
|
Απόσπασμα:
Σημ 1. Κε Κωστα (GS maniac) βλέπεις ποσο τυχερός εισαι μεσα στα 75000κμ σου???:p Κι ευχομαι να συνεχισεις ετσι!!!;):D Σημ 2. Αχρειαστος να ειναι αλλα μαλλον πρέπει να παρω εργαλειοφορο το Σ/Κ στο Ταιναρο!!!!!:D:D Σημ 3. φιλε ''abalerno'' αν εισαι οπαδος του ''λαδια καθε 12000 και σερβις καθε 24000-42000 (Yamaha)'' και αν σου δημιουργουν αγχος και στενοχωρια τα τερτιπια της GS η λυση ειναι δωσε την να ξεμπερδευεις!! Ομως οτι και να παρεις Varadero, Vstrom, tiger, Tenere 1200 η αισθηση και τα φρενα της GS ισως και να σου λήψουν!! Για το Varadero π.χ. αν δεν βαλεις τουλαχιστον ενα σετ ελατηρια στις αναρτησεις εμπρος-πισω τοτε θα πρέπει να εισαι πολυ χεράς για να στριψεις πραγματικα γρηγορα!!!! Οχι οτι τα άλλα δεν ειναι καλα και δεν εχουν κορυφαια αισθηση και φρενα αλλα το GS όπως και να το κανουμε ειναι 1-2 σκαλια παραπανω σε αυτά τα δύο!! Στο λεω εγω που αν διαβασεις τα ποστ μου και τις κριτικες μου στην Γερμανιδα θα καταλαβεις.....!!!!!;) |
Απόσπασμα:
κοντοχωριανος με τον μητσοτακη;;;;;;;; :mad::mad::mad::D περα απο την πλακα,οσο τα GS παρουσιαζουν προβληματακια,αλλο τοσο παρουσιαζουν ολες οι εταιρειες...;) με την διαφορα,οτι στην BMW καβαλας πραγματικο εργαλειο ευχαριστησης και ηδονης,ενω στα αλλα......:rolleyes::rolleyes::rolleyes: |
Απόσπασμα:
Όλοι οπαδοί του "βάζω βενζίνη-λάδια και τέλος" είμαστε αλλά δυστυχώς δεν μας κάθεται με τα ευρωπαικά! Είπαμε JAPAN! Τώρα τί να κάνω?? Να το αφήσω να "κοπανάει" και δεν τρέχει τίποτα ή θα πάρω και το σασμάν στο χέρι μετά?? Έστω οτι είναι ο άξονας μπισντιρεκ πρέπει το GS να ανοιχτεί άμεσα ή με πέρνει να το αφήσω μέχρι την αλλαγή του δίσκου?? |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:14. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!