![]() |
Πολεμική Αεροπορία «Λευκή απεργία» από τους πιλότους
«Λευκή απεργία» πραγματοποιούν απο το πρωί οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που είχαν προγραμματίσει εκπαιδευτικές πτήσεις. Οι πιλότοι επικαλούνται κυρίως λόγους υγείας για να μην πραγματοποιούν τις πτήσεις ωστόσο η πραγματική αιτία είναι ότι το πτητικό επίδομα που λαμβάνουν φορολογείται πλέον απο κοινού με το εισόδημα τους.
Πριν απο το νέο φορολογικό νόμο το επίδομα φορολογούνταν αυτοτελώς με 5%. Στη «λευκή απεργία» δεν λαμβάνουν μέρος οι πιλότοι επιφυλακής. |
Απάντηση: Πολεμική Αεροπορία «Λευκή απεργία» από τους πιλότους
1200% δίκιο έχουν!
Jefe |
Απόσπασμα:
|
Ό,τι και να πουν δίκιο έχουν...
|
Μαζί τους, όπως κ με κάθε θιγόμενο,
ελπίζοντας να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων, σε περίπτωση που - ω μη γένοιτο - χρειαστεί να πετάξουν ...:cool: |
Απόσπασμα:
Ετσι,ετσι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 |
Εγώ πιστεύω οτι έχουν άδικο. Από τη στιγμή που θα φορολογούμαστε όλοι στο σύνολο των αποδοχών μας με τον ίδιο συντελεστή, δεν μπορεί να είναι αυτοί η εξαίρεση...
|
Απόσπασμα:
Για την ιστορία: οι χειριστές με τις περισσότερες ώρες πτήσης ανά έτος σε όλο το Ν.Α.Τ.Ο. Επίσης μακράν οι χαμηλότερα αμοιβόμενοι...Δείξτε μου έναν-μόνο έναν-που έγινε πλούσιος από πετώντας μαχητικό (αν ζήσει βέβαια...) |
Απ' την ώρα που μπαίνουν στη σχολή τους, ξέρουν ότι ο 1 στους 7 δεν θα πάρει σύνταξη.
Στη δικιά μου σειρά είμαστε στο 1/3 μέχρι στιγμής. Σε περιπτώσεις που απαιτήθηκε να φανούν αντάξιοι οι ιπτάμενοι και μιλάω για περιπτώσεις κρίσεως και επικείμενου πολέμου, συμπολίτες μας έστελναν τα παιδιά τους (για να μη στρατευθούν) και τα λεφτά τους (η σειρά δεν παίζει ρόλο) στο εξωτερικό για να τα γλυτώσουν. Υπ' όψιν ότι όλοι αυτοί οι ιπτάμενοι δεν έχουν φοροδιαφύγει ούτε ένα ευρώ από την ημέρα που μισθοδοτήθηκαν και έχουν φανεί αντάξιοι φορολογικά πληρώνοντας το μάρμαρο για όλους τους άλλους που φοροδιαφεύγουν. Ούτε και έχουν γίνει 300 κιλά από το φαγητό και την καλοπέραση όπως ο προΙστάμενός τους που αποφασίζει γι αυτούς και απογοητεύεται για λόγου τους. Όσοι τυχόν είναι ιπτάμενοι από εδώ μέσα και όχι αναγκαστικά του στρατού μόνο, θα αναγνωρίσουν σε πολλές φράσεις του παρακάτω κειμένου τον εαυτό τους. DefenceNet - Απάντηση των πιλότων της ΠΑ στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλου για την «λευκή» απεργία τους Απάντηση των πιλότων της ΠΑ στις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλου για την «λευκή» απεργία τους 27-04-2010 17:10:46 Οι πιλότοι της ΠΑ ως απάντηση στις χθεσινές έντονα αποδοκιμαστικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Βενιζέλου για την "λευκή" απεργία που έκαναν, έστειλαν στο defencenet.gr την ακόλουθη επιστολή-μαρτυρία την οποία και παραθέτουμε αυτούσια: «Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο. Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην λατρεία μας... στην "δουλειά" μας. Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση. Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας. Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι.... Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του... Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε. Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΉΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ... Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...» Για λόγους δεοντολογίας παραθέτουμε παρακάτω και τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την χθεσινή απεργία: «Εκφράζω την βαθιά απογοήτευση του ελληνικού λαού -κατ’ εντολήν του οποίου η Κυβέρνηση ασκεί την διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με το Σύνταγμα- για τη σημερινή μαζική δήλωση δήθεν ψυχολογικής αδυναμίας ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας να εκτελέσουν τα πτητικά τους καθήκοντα στις μη επιχειρησιακές πτήσεις, επειδή ήθελαν με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της αυτοτελούς ευνοϊκής φορολόγησης του πτητικού επιδόματός τους, στο πλαίσιο της νέας συνολικής φορολογικής πολιτικής. Αυτό έγινε παρ’ ό,τι έχω δημόσια δηλώσει κατ’ επανάληψη την πρόθεση της Κυβέρνησης –όχι μόνο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών- να αποκαταστήσει την εισοδηματική απώλεια των ιπταμένων χωρίς να κάμπτεται η γενική αρχή της ενιαίας φορολόγησης όλων των εισοδημάτων. Αυτό επαναλήφθηκε μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής, ως κοινή επιθυμία και θέση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Είναι, όμως, εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας όχι λόγω αίσθησης καθήκοντος, αλλά για λόγους οικονομικούς. Αυτό αδικεί τους Έλληνες πιλότους. Είναι εξίσου αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται των μέσων πίεσης που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης. Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν τιμούν το σώμα των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και τη λαμπρή παράδοση του όπλου. Εκλαμβάνω το περιστατικό αυτό ως ένα ατυχές και στιγμιαίο σφάλμα εκτίμησης που δεν αντιπροσωπεύει τα στελέχη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πλήττει όμως την εικόνα τους, αλλά ευτυχώς όχι και την άμυνα της χώρας. Φταίνε πρωτίστως οι λίγοι που παρέσυραν τους πολλούς, αλλά και οι πολλοί έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης που παρασύρθηκαν από τους λίγους, οι οποίοι δεν είχαν προφανώς επίγνωση του ρόλου τους και της θέσης τους». |
ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ
ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ........................... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΞΕΡΑ ....ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΑΛΛΑ Η ΤΕΧΝΙΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ |
ακουγα εχθες στην εκπομπη του Χαρδαβελα οτι ενας γραμματεας της Βουλης παιρνει 1750 € .. αυτα που φαινοντια εννοειται , ενω ο πιλοτος ο οποιος ουτε καν μπορω να φανταστω πως νιωθει καθε στιγμη που μπαινει στο αεροπλανο του ... πληρωνεται με 1560 € μισθο !!!
ευτυχως που ειναι κυριοι και εκαναν λευκοι απεργια ... γιατι κανονικα θα επρεπε να ριξουν 2-3 αεροπλανα μπας και βρουν δικιο το χειροτερο ολων ηταν οτι ειπωθηκε καποια στιγμη πως ο πρωθυπουργος μας , γνωριζοντας την πειθαρχεια των πιλοτων ... θεωρησε πως θα καταλαβουν σε τι κατασταση βρισκεται η Ελλαδα και θα ειναι αρκετα δεκτικοι !!! Γιατι δεν τους διεταζε να κατεβασουν και τα παντελονια τους ???!!! |
όταν το 2002 υπηρέτησα και εγώ την μαμά ΠΑΤΡΙΔΑ, σε μια μοίρα όπου φιλοξενούσε readiness από μονάδες της Λάρισας και του Βόλου ήρθα πολύ κοντά με αυτά τα παιδιά (με τους περισσότερους τότε σμηναγούς είχαμε την ίδια ηλικία) κατάλαβα ότι ζουν μόνο για τα G και την ελευθερία που τους δίνει το αεροπλάνο, με πολλούς από αυτούς έχουμε μέχρι και σήμερα οικογενειακές σχέσεις, και ζω από κοντά τις αγωνίες τους και τα ζόρια τους βάση του μισθού και των συνεχών μεταθέσεων τους, η πραγματικότητα απέχει πάρα πολύ από αυτό που παρουσιαζόταν στο MEGA με της αέρινες σιωπές, να σας πω μόνο ότι επισμηναγός ιπτάμενος με 1.700 ώρες πτήσης στα F-16 με 2 παιδιά έπαθε ζημιά στο αυτοκίνητό του ο κινητήρας και επί 6 μήνες δεν τον έφτιαχνε λόγο οικονομικών δυσκολιών....., τα συμπεράσματα δικά σας !!!!!
ας μας πει κάποιος από τους καρεκλοκένταυρος η οικογένεια του τελευταίου ήρωα και φίλου μου ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ τι σύνταξη παίρνει η χήρα και αν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχουν τα παιδιά σήμερα |
Αυτη ειναι η Ελληνικη πραγματικοτητα!Η Ελληνικη ξεφτιλα δηλαδη!!!!! Το ιδιο συμβαινει και σε εμας(γιατρους), που εχουμε καταντησει να εφημερευουμε 24 ωρες για 50 ευρω!!!! Εγω τελειωνω την ειδικοτητα μου σε ενα μηνα και δινω εξετασεις για τις οποιες ειμαι κλεισμενος μεσα στο σπιτι απο τα Χριστουγενα και πολλες φορες αναρωτιεμαι αν τελικα αξιζει τον κοπο ολη αυτη η ταλαιπωρια που υποβαλλω τον ευατο μου τοοοοοοσααα χρονια, να διαβαζω για εξετασεις στα 36 μου, να ξενυχταω, να εχω φοβερη ευθυνη με επακολουθο απιστευτο αγχος κι ολα αυτα για 1000 ευρω, λιγοτερα δηλαδη απο τον μπαρμπα στο θυρωρειο καποιου υπουργειου! (δεν αναφερομαι βεβαια στους επιτηδειους φακελλοεισπρακτορες ιατρους, αλλα στην πλειονοτητα που μοχθει με τις απολαβες του μισθου και μονο!)
Εχουν απολυτο δικιο πο πιλοτοι μας!!!! Να πανε να τα παρουνε απο τους κοπριτες που διοριζανε βυσματικα τοσα χρονια!!!!! Ειναι συνυπευθυνοι για την τωρινη κατασταση! Δεν νοειται να εχουν χιλιαδες εργαζομενους στην ερτ και να λενε πως δεν εχουν Λ7 για νευροχειρουργους στα νησια!!!! Παλιολαμογια πιααααα!!!!!:mad: |
Απόσπασμα:
|
να μην είμαστε υπερβολικοί......
μέχρι τώρα, τα βάρη και τις λαλακίες της κάθε κυβέρνησης, τα τελευταία 35 χρόνια, τα πληρώνουν αυτοί που δεν είχαν "άκρες" να αποφύγουν τη δαγκάνα της φορολογίας.... Θέλω να πώ ότι, όποτε πήγαιναν να κόψουν πχ στους εφοριακούς επιδόματα, αυτοί απειλούσαν ότι θα έκλειναν τις εφορίες και το Δημόσιο δεν θα είσπρατε φόρους. Όταν πήγαιναν να μαζέψουν τα ασυμμαζευτα στη ΔΕΗ, οι ΔΕΗτζήδες κατέβαζαν τους διακόπτες. Όταν ήθελαν να βάλουν χέρι στους τελωνειακούς, αυτοί έκλειναν τα τελωνεία. Όταν έβαζαν χέρι στις υπερβολές των αγροτών, αυτοί έκλειναν τους δρόμους. Χέρι στην Ολυμπιακή ? καθήλωναν τα αεροπλάνα..... Οι παραπάνω χαριτομενιές μας φέρνουν σήμερα να πρέπει να κατεβάσουμε παντελόνια, όχι όμως 1/4 των εργαζομένων όπως γινόταν μέχρι σήμερα αλλά όλοι. Δέχομαι το ότι οι μεν πιλότοι παίζουν τη ζωή τους για μια ιδέα και οι δε γιατροί εκτελούν λειτουργημα αλλά επιτρέψτε μου.....όλοι μας προσπαθούμε για το ίδιο αποτέλεσμα. Να βελτιώσουμε το επίπεδο της ζωής μας και να εξασφαλίσουμε τα παιδιά μας... Να μην ξεχνάμε λοιπόν ότι για πολλά πολλά χρόνια κάποιοι ζούσαν με προνομιακούς μισθούς και επιδόματα. Και εγώ θεωρώ ότι αμείβομαι λιγότερο απ' ότι προσφέρω αλλά δεν είχα ποτέ τη δύναμη να απαιτήσω κάτι καλύτερο. Να μην παραπονιόμαστε, θα μπορούσαμε παλαιότερα να είμαστε πιο προνοητικοί και προτιμήσαμε τον ωχαδελφισμό......Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα ερχόταν κάποτε ο λογ/σμός.....:cool: |
Εγω θα ελεγα εκει που απογειωνονται και πανε για καταδιωξη, να περασουν μια απο συνταγμα και να αδειασουν ολες τις βομβιτσες τους στη βουλη, μπας και σωθει η Ελλαδιτσα επιτελους εκει που την φτασανε!
|
Απόσπασμα:
Συνυπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση είμαστε όλοι μας αγαπητοί συνφορουμίτες. Ολοι όσοι φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές για να βολέψουμε τα παιδιά μας στο "δημόσιο". Ολοι όσοι δεχτήκαμε την συνδιαλλαγή κάτω από το τραπέζι για να "κάνουμε τη δουλίτσα μας". Ολοι όσοι κατασπαταλήσαμε τα τρις των "πακέτων στήριξης" σε άσχετες δραστηριότητες.Και φυσικά όλοι,μα όλοι, που βλέποντας τα στραβά δεν φωνάξαμε (γι αυτά που έπρεπε) αλλά γυρίσαμε πλάτη στον καναπέ μας. Ετσι φτάσαμε στο σημείο οι δάσκαλοι των παιδιών μας να υπο-αμοίβονται, οι γιατροί του Ε.Σ.Υ.το ίδιο, οι ένστολοι το ίδιο και πάει λέγοντας.Και το χειρότερο να είμαστε υπερχρεοι για δυό τουλάχιστον γεννιές.Μέσα απ' τη μαυρίλα και την καταχνιά, ας αφήσουμε τουλάχιστον αυτούς που εκτελούν αποστολή να την κάνουν με αξιοπρέπεια |
Εδώ βέβαια δεν αντιδικούμε, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε...
Ξέρεις πολύ καλά ότι όσο και να πετούν οι πιλότοι μας στο όριο, αυτοί που θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας μας δεν θα είναι αυτοί... τώρα πια, το πιο πιθανό είναι να μην είναι καν Ελληνες αυτοί που θα αποφασίσουν..... αφού θα μας έχουν πλήρως απογοητεύσει, θα μας πασάρουν και μια αναπροσαρμογή στην εξωτερική μας πολιτική και θα το κάνουμε και γαργάρα..... |
Απόσπασμα:
|
ΜΑλλον έχεις δίκιο aeriko..... ;)
|
Ναι και εγώ ανησυχώ.Επονται μεγάλες εξελίξεις, το ξαναέγραψα με κίνδυνο να παρεξηγηθώ
|
Το άκουσα στις ειδήσεις του Mega και μου έπεσε ο καφές απο τα χέρια: μισθός 7.000,00 € μηνιαίως σε νυκτοφύλακα του "Ο.Σ.Ε.".:hmmm:Θα πεθάαααααανω....:yz
|
Απόσπασμα:
Καλά πως τα πέρνει αυτά τα λεφτά βρε παιδιά. Θα τρελαθώ τελείως.. Τι λέτε βρε.. |
Και επανέρχομαι. Η συζήτηση δεν ξεκίνησε για το αν παίρνουν πολλά ή λίγα (και εγώ συμφωνώ οτι παίρνουν λίγα). Η κουβέντα ήταν για τη φορολόγηση.
Από τη στιγμή που όλοι οι Έλλήνες θα φορολογούνται για το σύνολο των εισοδημάτων τους και δε θα υπάρχουν πλέον εισοδήματα που υπόκεινται σε ειδική φορολόγηση, οι ιπτάμενοι δε μπορεί να είναι εξαίρεση. Από εκεί και πέρα, ας εξισωθούν φορολογικά και ας αυξηθεί μετά ο μισθός τους (που όπως είπα συμφωνώ). Τέλος, μη ξεχνάμε οτι ήταν επιλογή τους και δε τους ανάγκασε κανείς να κάνουν αυτή τη δουλειά, οπότε ήξεραν καλά πριν τους κινδύνους και τους αποδέχτηκαν... |
Άσε που οι μισοί και βάλε από αυτούς όταν επέλεξαν αυτή τη δουλειά, στα @ρχίδι@ τους την είχαν γραμμένη την Ελλάδα. Αυτό που οι περισσότεροι σκεφτόταν ήταν η αδρεναλίνη, το πρεστίζ, οι γκόμενες, τα λεφτά και πολλά άλλα...
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Έχω άδικο σε κάτι...?
Έχω γνωρίσει αρκετούς ιπταμένους και μπορώ να πω οτι έχω μια άποψη... |
Απόσπασμα:
Και προφανώς δεν έχεις πιλοτάρει ποτέ σου... |
Ρε παιδιά, τι σχέση έχει αν έχω πιλοτάρει...?
Όχι, δεν έχω πιλοτάρει, ούτε έχω κάνει αναρρίχηση, ούτε μπάτζι τζάμπινγκ, ούτε πολλά άλλα. Και φυσικά δεν είπα οτι δεν τους συμπαθώ (άλλωστε και εγώ πιστεύω οτι για αυτά που κάνουν (όταν τα κάνουν βέβαια) λίγα παίρνουν). Σε αυτά που λέω όμως έχει κανείς αντιρρήση? |
Απόσπασμα:
Εντάξει, είπαμε, όχι και για τις γκόμενες κ.λ.π......Γενικά, δεν βλέπω όμως να είσαι κάπου λάθος (εκτός από κάποια που πιστεύω πως δεν τα εννοούσες πραγματικά:D) |
Απόσπασμα:
|
Α καλάααα...Πολύ "Top Gun" βλέπουν μερικοί εδώ μέσα. Στα 18 έφηβος στη Σχολή Ικάρων. Στα 30, ασπρομάλλης με όψη 50άρη...Ε ρε "touch and go" που χρειάζονται μερικοί...
|
Απόσπασμα:
|
Η δική μου γνώμη είναι οτι όλα ξεκινάνε από την αδυναμία (αναπηρία καλύτερα) του Δημόσιου τομέα να πληρώσει τους ανθρώπους που απασχολεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις, τη δυσκολία, την ευθύνη και την κοινωνική προσφορά του επαγγέλματός τους.
Δεν μιλάω για λειτούργημα γιατί για μένα ο κάθε ένας που κάνει υπεύθυνα τη δουλειά του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, όπως πρέπει και είναι υποχρεωμένος, εκτελεί λειτούργημα. Υπάρχουν ωστόσο επαγγέλματα (ή λειτουργήματα κατ' άλλους) που έχουν αυξημένη υπευθυνότητα (βουλευτές, δικαστικοί), κοινωνικό ρόλο (εκπαιδευτικοί, γιατροί), σημασία για την ύπαρξή μας σαν κράτος (ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας) και άλλα που μου διαφεύγουν. Το κράτος ανίκανο και κακοπληρωτής όπως πάντα, ενώ αναγνωρίζει την σπουδαιότητα αυτών των εργαζομένων, αντί να τους δώσει ικανοποιητικούς μισθούς τους έδινε "προνόμια" που ουσιαστικά τους εκθέτουν. Πχ αντί για ικανοποιητικούς βασικούς μισθούς ή πριμ παραγωγικότητας επέλεξε τα ποικίλα επιδόματα, πλασματικές ή εφημερίες ετοιμότητας, προνομιακή φορολόγηση, μειωμένα ωράρια κλπ. Ολα αυτά πάντα "ευγενική προσφορά" του κράτους, με τις ανάλογες συνδικαλιστικές πλάτες και δυστυχώς δανεικά χρήματα. Τώρα αφού τα χρήματα τα φάγανε οι επιτήδειοι, το κράτος εκθέτει με υποκρισία αυτές τις επαγγελματικες τάξεις στα μάτια της υπόλοιπης κοινωνίας. Κατηγορεί πχ τους γιατρούς για πλασματικές εφημερίες, τους πιλότους για προνομιακή φορολογική μεταχείρηση, τους εκπαιδευτικούς οτι δεν δέχονται επαναξιολόγηση κλπ Ντρέπονται να πούνε οτι τα λεφτά τα φάγανε οι πολιτικάντηδες με τους εργατοπατέρες και τώρα ζητάνε οικονομικές θυσίες από αυτούς που ξέρουν οτι δεν μπορούν να τις αρνηθούν λόγω λειτουργήματος. Οποιοι τολμήσουν να αντισταθούν τους εκθέτει μέσω των ΜΜΕ στην υπόλοιπη κοινωνία. Δεν σημαίνει οτι το κάθε επάγγελμα ή λειτούργημα δεν έχει μέσα σκάρτους που το ακολούθησαν για τη φήμη, το όνομα, τα λεφτά και την "κοινωνική καταξίωση". Αλλά είναι λάθος να τσουβαλιάζονται όλοι μαζί ανεξαιρέτως. Θάπρεπε να ήταν ικανό το κράτος να τους ανταμοίψει αλλά και να τους ελέγξει επίσης αυστηρά σύμφωνα με την προσφορά τους... |
Προσωπικά πιστεύω,
πως δηλώσεις τέτοιου είδους Απόσπασμα:
μάλλον αδικούν τους χειριστές μας... Από εκεί και πέρα, ο καθένας εδώ μέσα μπορεί ελεύθερα να εκφράσει τις τεκμηριωμένες απόψεις του, ανεξαρτήτως της επαγγελματικής ιδιότητάς του. Αλοίμονο αν έπρεπε να βγάλουμε όλοι την Παιδαγωγική Ακαδημία προκειμένου να έχουμε άποψη για τις απεργίες της Διδασκαλικής Συνομοσπονδίας... . |
Σε κάθε περίπτωση πιστεύω
πως οι χειριστές μας πρέπει να τυγχάνουν "ιδιαίτερης" μεταχείρισης από τους εκάστοτε κυβερνώντες! |
αυτους τους ανθρωπους(πιλοτους-ηρωες)δεν επρεπε να τους πειραξουν.αν υπαρχει καποιος δημοσιος υπαλληλος που κανει τη δουέια του αυτος ειναι ο πιλοτος και οχι ο βουλευτης!!!οι βουλευτες επρεπε αν ειχαν τσιπα πανω τους να δωσουν τους μισθουσ τους στο ταμειο για το ελλειμα.
|
Απόσπασμα:
- Οι μισοί και βάλε αεροπόροι έχουν γραμμένη την Ελλάδα; Πολλούς δε λες; Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν, αλλά για να το λες θα ξέρεις αρκετούς. - Βλέπεις τίποτε μεμπτό σε πιτσιρικάδες γεμάτους ζωντάνια και ικανότητες (γιατί τους έχουν ξεσκίσει και τους έχουν πιεί το αίμα μέχρι να απογειώσουν μόνοι τους ένα αεροπλάνο) να γουστάρουν γκόμενες; Κακό; Απόσπασμα:
- "Αυτά που κάνουν, όταν τα κάνουν". Κάτι παραπάνω θα ξέρεις κι εδώ που δεν το ξέρουν οι υπόλοιποι. Τουλάχιστον έχουν τη συμπάθειά σου! :) |
Απόσπασμα:
|
Στα πόσα χρόνια βγαίνουν στην σύνταξη και τι παίρνουν; Εγώ με το ισχύον σύστημα θα έβγαινα στα 65, αλλά για το μέλλον ''άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου''.
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:01. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!