GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Μου`βγαλε τη ψυχη,του`βγαλα τα ματια..! (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=11100)

stukas 03-05-2010 14:30

Μου`βγαλε τη ψυχη,του`βγαλα τα ματια..!

4 Συνημμένο(α)
Κ επειδη το rid μου εκανε κατι τσακαλιες
κ για να το αντικαταστησω,σιγα μη τους δωσω περιπου ενα μηνιατικο(750ευρα..ρε,τι λετε ρε...μαλλινο ειναι..?) κ επειδη χερακια εχω....κ επειδη δεν ξερω πως να ποσταρω καλα(εδω θελω βοηθεια..), τα συνημμενα δειτε που υποβαλλω.Να σημειωθει οτι δεν την πλενω ΠΟΤΕ με πιεστικο κ οταν τελειωσα με την επισκευη του εριξα κ ενα χερι...σιλικονη γυρω γυρω,ετσι για να μαθει να φερεται....Να φανταστειται απο την οξειδωση ειχε `ανοιξει` το κυκλωμα κ αναγκαστηκα να του κανω κολληση,μολις κ μετα βιας φαινοταν το κοψιμο.Υλικα επισκευης:καθαριστικο σπρευ επαφων,πολυμετρο(τσεκαρισμα led,συνεχειας κυκλωματος),βατονετες για τα αυτια,κολλητηρι...κ μπολικη διαθεση...Α κ μια σημειωση:για να βγαλεις το rid δεν χρειαζεται να βγαλεις τον ανεμοθωρακα...Μια μικρη επεξηγηση τι βλεπετε:φωτο 1-η πλακετα απο την `πισω` μερια οπου στο κατω μερος φαινεται-καπως- η οξειδωση...(ειναι το κατω σημειο οπου απο την αλλη ειναι τα led που δινουν φως στην mfd-oυτε 16,`ναταν...)
φωτο2-οτι η ενα σε κοντινο...
φωτο3-η κολληση στην περιοχη του στροφομετρου εκει που ειχε ανοιξει το κυκλωμα...(ειναι στη πανω κ ακριβως στο κεντρο απο το ασπρο `πραγματακι`-οι ροοστατες του τροφομετρου ειναι εκει μεσα..)
φωτο 4-οτι κ η 3 σε κοντινο...
Οποιος αντιμετωπιζ(σ)ει παρομοιο προβλημα,εδω ειμαστε...
Παντα φιλικα,stukas...

MARK 03-05-2010 14:32

Απάντηση: Μου`βγαλε τη ψυχη,του`βγαλα τα ματια..!

Ωραίος.....Αχρείαστος να είσαι φίλε.......................;)

Arkas 03-05-2010 14:36

Ωραίος!!!

ntinopoulos 03-05-2010 15:20

τι εκανες βρε παλαβε?:Απορία:
:sm4::sm4::sm4:

pirate 03-05-2010 15:26

ΩΡΑΙΟΣ
:sm5::sm5::sm5:

yamdoc 03-05-2010 16:46

:confused: Tι ειναι το Rid???

yamdoc 03-05-2010 17:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yamdoc ( 156114)
:confused: Tι ειναι το Rid???

Ασε καταλαβα! Το καντραν!
Τελοσπαντων υπαρχει κατι σε αυτη τη μηχανη που δεν χαλαει?

Carduelis 04-05-2010 21:53

Εγώ αδερφέ ανάθεμα κι αν κατάλαβα τι ακριβώς διόρθωσες :p αλλά άμα βλέπω μερακλή άνθρωπο του βγάζω το καπέλλο!
Ειδικά άμα βλέπω το βιβλίο που ακούμπησες το κύκλωμα για φωτογράφηση. Από τα ωραιότερα ταξιδιωτικά βιβλία (δίτομο) για τους άγνωστους ορεινούς προορισμούς στην πατρίδα μας!
Μπράβο σου!

gandreas 04-05-2010 22:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 156746)
Εγώ αδερφέ ανάθεμα κι αν κατάλαβα τι ακριβώς διόρθωσες :p αλλά άμα βλέπω μερακλή άνθρωπο του βγάζω το καπέλλο!
Ειδικά άμα βλέπω το βιβλίο που ακούμπησες το κύκλωμα για φωτογράφηση. Από τα ωραιότερα ταξιδιωτικά βιβλία (δίτομο) για τους άγνωστους ορεινούς προορισμούς στην πατρίδα μας!
Μπράβο σου!

Πίστευε και μην ερεύνα :D

taksidiotis 04-05-2010 22:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yamdoc ( 156122)
Ασε καταλαβα! Το καντραν!
Τελοσπαντων υπαρχει κατι σε αυτη τη μηχανη που δεν χαλαει?

ακριβως...και για να μην του βγαλει κατι περισσοτερο και παει για αλλαγη εκατσε ο ανθρωπος και το μερεμετησε μονος του.

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 04-05-2010 22:51

Ωραία δουλειά ....και χρήσιμη .... (750 €) !!!!!

ΙoannisPanagiotidis 05-05-2010 01:17

... τι συμπτωματα ειχες ακριβως φιλε μου?...τι δεν λειτουργουσε εννοω στο display? ....πως εβγαλες το καντραν χωρις να αφαιρεσεις τον ανεμοθωρακα?...μια φορα που προσπαθησα να το βγαλω στο τελος δεν τα καταφερα χωρις να βγαλω εντελως τον ανεμοθωρακα ..και ειναι οντως λιγο μανικι!

...στη δικια μου κατα καιρούς.... μειωνετε λιγο η ευκρίνεια στο display ...και μετα επανερχετε...λες να χει να κανει με καποιο τετοιο ριγμα?

EOD-K9 05-05-2010 03:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 156746)
Μπράβο σου!

μην γράφω τα ίδια ....ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ

loulou1100gs 05-05-2010 08:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 156862)
... τι συμπτωματα ειχες ακριβως φιλε μου?...τι δεν λειτουργουσε εννοω στο display? ....πως εβγαλες το καντραν χωρις να αφαιρεσεις τον ανεμοθωρακα?...μια φορα που προσπαθησα να το βγαλω στο τελος δεν τα καταφερα χωρις να βγαλω εντελως τον ανεμοθωρακα ..και ειναι οντως λιγο μανικι!

...στη δικια μου κατα καιρούς.... μειωνετε λιγο η ευκρίνεια στο display ...και μετα επανερχετε...λες να χει να κανει με καποιο τετοιο ριγμα?

Εσύ, είπαμε:καμμιά βολτούλα, άντε κανά σεμινάριο και μετά στο γκαράζ:D.Αφού δεν το έχεις το θέμα, τι θες και σκαλίζεις...Αντα κανά πλύσιμο και γυάλισμα.Χαιρετίσματα στις γυναίκες σου.Λιόσπορους έχετε ή να στείλω;

ΙoannisPanagiotidis 05-05-2010 15:52

χαχα!....:D ...να χαμε κανα σπορακι λεει ε!

...close offtopic!http://www.gsforum.gr/images/icons/icon14.gif

stukas 05-05-2010 17:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΙoannisPanagiotidis ( 156862)

φιλε,χαιρομαι που τα λεμε κ δηλωνω κ θαυμαστης σου,χωρια το οτι εχω κανει μεχρι τωρα σε εκταση σερβις,οφειλεται σε `σενα...κ τα ενημερωτικα σου pictorial...Στο προκειμενο:Τα συμπτωματα ηταν,οτι δεν δουλευε ο φωτισμος ας πουμε του backround του στροφομετρου(το backlight αλλιως),καταλαβες πιστευω κ το αλλο ηταν οτι στην οθονη υγρων κρυσταλλων,δεν δουλευε σχεδον ολη η αριστερη μερια(κ παλι το backlight μονο),οι υπολοιπες ενδειξεις ηταν οκ..Το οργανο(rid),βγαινει απο τρεις ασφαλειες που το κραταν + τη φυσα απο την αριστερη μερια-βγαζεις το πλαστικο κ μετα εχει κατι `αυτακια` τα πατας κ την τραβας-,το καταφερα με ενα μακρυ κατσαβιδι(με μαγνητικη ακρη)κ με ενα στραβωμενο σαν αγκιστρι στην ακρη συρματακι, οπου το κατσαβιδι δεν τα καταφερνε..(προσοχη μονο μην σου πεσουν κ τις χασεις-καλυτερα το εδαφος κατω να ειναι καθαρο..)Το ολο θεμα δημιουργειται απο τη εισροη νερου(η υγρασιας)στο εσωτερικο του rid κ ειδικοτερα την ηλεκτρονικη πλακετα,για αυτο κ εγω το μονωσα με σιλικονη...Αυτα,χαρηκα που βοηθησα(ελπιζω..),stukas...

stavrouliasp 06-05-2010 00:03

Μπράβο φίλος!

(πείτε και καμια λεπτομέρεια για το ταξιδιωτικό βιβλιαράκι παρακαλώ...)

ΙoannisPanagiotidis 06-05-2010 02:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από stukas ( 157146)
...τα συμπτωματα ηταν,οτι δεν δουλευε ο φωτισμος ας πουμε του backround του στροφομετρου(το backlight αλλιως),καταλαβες πιστευω κ το αλλο ηταν οτι στην οθονη υγρων κρυσταλλων,δεν δουλευε σχεδον ολη η αριστερη μερια(κ παλι το backlight μονο),οι υπολοιπες ενδειξεις ηταν οκ.....

... σε ευχαριστω φιλε! Σε εμενα δεν μπορεσα ακομα να καταλαβω γιατι το κανει αλλα μερικες φορες ετσι απλα σκουρενει τοσο το backlight στη οθονη που την ημερα δεν μπορεις να ξεχωρισεις καλα τις πληροφοριες στην οθονη υγρων κρυσταλλων. Ρωτησα στη μαμα BMW και μου ειπε οτι δεν γινονται διορθώσεις στο κομματι του καντραν και οτι το μονο που μπορει να μου προσφερει ειναι νεο που θα κοστισει γυρω στα 400 ευρω! Το display καπου στη μεση εχει κατι σαν φωτακι !...αυτο εχει διπλη λειτουργια απ τη μια μερια αναβοσβυνει το φωτακι που δειχνει την κατασταση του συνεγερμου και απ την αλλη ειναι ενας σενσορας φωτος που αναλογος το φως που δεχεται προσαρμοζει το φωτισμο της οθονης ! Στην αρχη σκεφτηκα οτι θα ειναι εκει το προβλημα και ετσι καθησα προσεχτικα βγαζωντας πρωτα τον ανεμοθωρακα γιατι δεν μπορουσα να φτασω με το μιτοτσίμπιδο στις 3 ασφαλιες που αναφερεις παραπανω και αφου το ανοιξα τσεκαρα το σενσορα ...που εδειχνε μια χαρα και φοβουμενος να βγαλω την βελονα του κοντερ απλα ψεκασα με σπρει επαφων και το ξανακλεισα!

...σαν απο θαυμα το dispay λειτουγουσε παλι σωστα αλλα μετα αυτον το χειμωνα ...δεν προσεξα ακριβως ποτε ξαναρχισε, αλλα το προβλημα περιοδικα επανερχεται!....τωρα που το αναφερες εσυ με βαλες σε σκεψεις παλι και με τη πρωτη ευκαιρια θα το ψαξω για υγρασια!... και θα προσπαθησω να το μονώσω αναλογως!http://www.gsforum.gr/images/icons/icon14.gif

saitman 06-05-2010 20:03

μπραβο μερακληδες μου.για να μη μας πιανουνε κοροιδα!

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:53.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!