![]() |
Απάντηση & Παρελειπόμενα από μία αγγελία
Απαντώ εδώ, γιατί δεν θέλω να καταστρέψω την αγγελία του φίλου. Για όσους επιθυμούν να διαβάσουν τι προηγήθηκε, το link της αγγελίας είναι αυτό:
http://www.gsforum.gr/%CE%A0%CF%8E%C...adventure.html Ακολουθεί η απάντηση: Απόσπασμα:
Θες να πεις τον πόνο σου; Σεβαστό, αλλά άνοιξε καινούργιο thread και γράψε τον εκεί. Απόσπασμα:
Δηλαδή ποια είναι η λογική σου εδώ; Πώς αν το ίδιο αντικείμενο μπορείς να αποκτήσεις στην Ελλάδα με διάφορα πχ. 150% (παράδειγμα είναι το τονίζω και δεν εννοώ την αγγελία του παιδιού!) εσύ θα το πάρεις ντε και καλά μόνο από ελληνικό μαγαζί ή ιδιώτη; Ο επιμένων ελλη-νικά; Κάτι κοινό μεταξύ των αξεσουάρ και του πασχαλινού αρνιού έχεις βρει, που εγώ αδυνατώ να καταλάβω. Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Προσωπικά έχω γλυτώσει αρκετά χρήματα από παρόμοιες "παραθέσεις" άλλων που ήξεραν καλύτερα τις τιμές. Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι και να την έγραφαν κιόλας. Απόσπασμα:
Όσο για το αν οι αγγελίες μπορούν να συζητηθούν ή όχι, αν μιλάμε για την έντυπη ή ηλεκτρονική Χρυσή Ευκαιρία τότε ναι, το postάρισμα είναι και αδύνατο και αθέμιτο. Εδώ όμως, την τελευταία φορά που τσέκαρα, είναι forum με κανονισμούς, οι οποίοι δεν το απαγορεύουν. Κι αν σε πείραξε τόσο, η σχετική με τις βαλίτσες απάντηση μου στην επίσης σχετική ερώτηση του xenos, αν δηλαδή πιστεύεις πως παρεκκλίναμε συζητώντας για τις βαλίτσες (!), σκέψου πόσο άσχετες και χτυπητές φαντάζουν 10 κόκκινες, boldαρισμένες, πλάγιες και παχιές αράδες για ένα θέμα που δεν ζητήθηκε η γνώμη κανενός. Λιγότερα post και περισσότερα χιλιόμετρα, εύχομαι. Σωκράτης |
Απάντηση: Απάντηση & Παρελειπόμενα από μία αγγελία
Απόσπασμα:
|
Αγαπητέ έχεις κάθε δίκαιωμα να κάνεις παζάρια γαι την τιμή αγοράς, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει είτε από το τηλέφωνο, είτε με π.μ., διαφορετικά θα γίνεται αυτό που έχει ήδη συμβεί. Όλοι εδώ μέσα είμαστε ενήλικες και υπεύθυνοι για τις πράξεις μας (αγορές μας). δεν νομίζω ότι χρειάζομαστε αυτόκλητους υπερασπιστές της τσέπης μας πωλητές και αγοραστές σε βάρος μάλιστα των μεταξύ μας σχέσεων.
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Για να τελειώνουμε και να μην διαιωνίζεται το θέμα, επειδή έχω κάνει το κύκλο μου στα ελληνικά μοτοσυκλετιστικά forum από αρκετά παλιά, άλλοτε ως moderator και άλλοτε ως απλό μέλος, έχω δυστυχώς αναπτύξει μια δυσανεξία στην ιντερνετική παπαρολογία ως επιβεβαίωση της ύπαρξης (βλπ ο "μοτοσικλετιστής" του πληκτρολογίου). Για αυτό θα γράφω πλέον μόνο όσο χρειάζεται, δεν είναι ελιτισμός και δεν την ψώνισα, απλά πλέον γράφω περισσότερα χιλιόμετρα από post. Ευχαριστώ για την υπομονή σας. Σωκράτης |
φίλε iagos,
βλέπω ότι στο συγκεκριμένο forum είσαι πολύ "νέος". μη βλέπεις παντού φαντάσματα.... είμαστε μια από τις σχετικά καλές παρέες σε σχέση με άλλα forum και η πρόθεση του καθενός δεν είναι απαραίτητα κακή. Θα το διαπιστώσεις στη πορεία ;) Ίσως θα έπρεπε να είσαι πιο χαλλλλαρός στο τί διαβάζεις ή τί γράφεις, έχεις αντιληφθεί και εσύ όπως όλοι μας ότι πλέον έχουμε πολλά άλλα καθημερινά σοβαρά θέματα να μας στεναχωρούν και να μας προβληματίζουν. Ας μην μεταφέρουμε τη κακή μας διάθεση και εδώ μέσα....Κάποιοι "χρησιμοποιούμε" το forum σαν διέξοδο και προσπαθούμε να παραβλέπουμε πιθανές παρεξηγήσεις που εύκολα γίνονται μέσα από ένα γραπτό κείμενο....:cool: Φιλικά vpentza |
Απόσπασμα:
το πρωτο δεν αναιρει το δευτερο.......;);) μεσα απο τα ποστ εχουμε δημιουργησει φιλιες,αρκετα δυνατες,με στιγμες εντασης,οπως συμβαινει σε ολες τις καλες παρεες,αλλα και πολυ ομορφες στιγμες ταξιδευοντας σχεδον σε ολη την ελλαδα και οχι μονο...:) |
Απόσπασμα:
Δηλαδή εαν κάποιος δεν γνωρίζει περι προσφορών ή καλήτερων τιμών απο το εξωτερικό θα τον αφήσετε να πετάξει τα διπλά λεφτά???:hmmm::hmmm:Δεν θα τον βοηθήσετε?:Απορία::Απορία: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Σταύρο είναι μια πονεμένη ιστορία οι αγγελίες...Αλλά συνεχίζω να υποστηρίζω ότι εάν υπάρχει πιο συμφέρουσα τιμή πρέπει να προστατεύουμε τα μέλη (μην νομίζεις ότι όλοι γνωρίζουν για αγορές μέσω internet) γιατί ίσως και ο πωλητής να είναι κακόβουλος;);) (ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Σε καμμιά περίπτωση δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο πωλητή fotisgs) |
Απόσπασμα:
εγω συμφωνω με τον κωστα.... ολοι μια παρεα ειμαστε,οταν ειναι καλη η τιμη το λεμε,αλλα οταν ειναι ακριβο κατι,παλι το λεμε;) |
Απόσπασμα:
|
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια αγγελία ή ομαδική αγορά δημιουργεί αυτή τη συζήτηση και όπως πάντα δίκιο έχουν και οι δυό πλευρές.
Η εμπειρία όλων μας λέει οτι σε εξειδικευμένα φόρουμ οι αγγελίες με μεγάλες αποκλίσεις τιμών δεν ευδοκιμούν γιατί όλοι σχεδόν ξέρουν τις τιμές της αγοράς. Καλό θα είναι όμως να μην γίνονται "παζάρια" παρά μόνο σε προσωπική επικοινωνία και μάλιστα από όσους έχουν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο είδος. Αλλιώς η αγγελία περνάει σε δεύτερο πλάνο και οι "διαφωνίες" σε πρώτο. Τώρα τα σχόλια για την ακριβή ή φθηνή ή έξυπνη αγορά είναι άλλο θέμα και αν δεν ξέρεις σε ποιόν απευθύνεσαι και πως θα το πάρει ενδεχομένως να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις. Πάλι προσωπική μου γνώμη, αν θέλει κανείς να ενημερώσει για κάποιο είδος που μπορεί να βρεθεί σε καλύτερη τιμή είναι εύκολο να αναρτήσει ένα thread ξεχωριστό και "ο νοών νοείτο". Αν το κάνεις μέσα στην αγγελία δημιουργείται αντιπαράθεση. Ακόμα και έτσι όμως ένα πμ ή ένα τηλέφωνο λύνει τις απορίες (αν και όχι πάντα). Προφανώς δεν είναι θέμα παραβίασης κανονισμών του φόρουμ (που δεν είναι δουλειά μου να του κάνω το δικηγόρο) αλλά άτυπων κανόνων σωστής συμπεριφοράς μεταξύ ανθρώπων που συνήθως δεν γνωρίζονται παρά μόνο μέσα από τα γραπτά τους. Μια στραβή κουβέντα σε ποστάρισμα, τα κεφαλαία σε λάθος στιγμή, μπορεί να δημιουργήσει παραξήγηση ανάμεσα σε άτομα που αν γνωρίζονταν όχι μόνο δεν θα έδιναν σημασία, αλλά θα έπιναν και καμμιά μπύρα παρέα.. Ο κάθε φίλος εδώ μέσα είναι καλό να λέει και να γράφει την άποψή του, μια και οι καλές προθέσεις όλων είναι αυτονόητες. Η εύκολη λύση είναι να γράφεις "μοναχικά χιλιόμετρα". |
Απόσπασμα:
Είναι και πολύ ωραίο αυτό όμως. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Ο μόνο λόγος που αναφέρεται μία άλλη τιμή σε αγγελία είναι ως σημείο αναφοράς. Αν δεν σου αρέσει, δεν την θεωρείς σωστή, δεν την θεωρείς ηθική κ.ο.κ τότε μην την λαμβάνεις υπόψιν σου, είναι τόσο απλό. Άσε να εκμεταλλευτεί την πληροφορία ο πωλητής και ο αγοραστής, ως νουθεσία και όχι ως φόβητρο. Απόσπασμα:
( προς αποφυγή παρεξηγήσεων: αναφέρομαι γενικά και όχι ειδικά σε εσένα) Ευχαριστώ ακόμα μια φορά για την υπομονή σας. Σωκράτης |
Επιτρέψτε μου και μένα μια ταπεινή άποψη.
Αν οι κανόνες του φόρουμ που μας φιλοξενεί δεν το απαγορεύουν (υπάρχουν φόρουμς που στις αγγελλίες δεν υπάρχει καμμιά απολύτως απάντηση - σχόλιο, είναι καθαρές), είναι θαρρώ λογικό να υπάρχει μια "συζήτηση" γύρω από κάποια αγγελία χωρίς προσβλητική και απαξιωτική διάθεση. Ας μη ξεχνάμε τελικά, πως είμαστε σε μια δημόσια συζήτηση, κι όχι στη ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ που δίνονται στεγνές αγγελίες. Αν είμασταν όλοι εμείς σε ένα τραπέζι και τα λέγαμε, και ένας από μας, έλεγε "πουλάω και τη μηχανή μου ρε παιδιά, τόσο ..." οι υπόλοιποι δε θα 'χαμε κάτι να πούμε; |
Το πρώτο σκέλος το αφήνω σχεδόν ασχολίαστο.. ανησυχώ ή για τα μάτια μου ή για την αντίληψη κάποιων.. αυτό είναι το πιο ανεμικό τσιτάτο που έχω διαβάσει.. αυτό που μπορούν να κάνουν όλοι ανεξαιρέτως- είναι να γράφουν ατέλειωτα κατεβατά στο πληκτρολόγιο
Αγαπητέ Σωκράτη, επειδή ακριβώς σχολίασες εμένα, το ειρωνικό ή επιθετικό ποστάρισμα δεν είναι το δικό μου στυλ και δεν με αφορά. Κανένας λόγος επίσης να ανησυχείς για την αντίληψή μου. Αν προσέξεις το σχόλιό μου πουθενά ΔΕΝ αναφέρομαι στη συγκεκριμένη αγγελία, αλλιώς θα ποστάριζα εκεί. Επίσης όσα θα σχολιάσω ΔΕΝ αφορούν την συγκεκριμένη αγγελία. Είναι οι δικές μου γενικότερες απόψεις πάνω στο θέμα αυτό. Επί της ουσίας: Αλίμονο, αν για να σχολιάσουμε κάτι απόλυτα σχετικό και σε πολύ συγκεκριμένο post, ανοίγαμε κάθε φορά ένα καινούργιο,γενικό,αόριστο και υπαινικτικό thread Αν ανοίξω ένα thread όπου θα αναφέρω πχ τις σημερινές τιμές των βαλιτσών στο ebay και τον πωλητή τους δεν θα είναι ούτε αόριστο, ούτε υπαινικτικό, ούτε γενικόλογο. Ισως και πιό όμορφο από το να μπαίνω σε κάθε ενός την αγγελία και να αναφέρω που αλλού κάτι πωλείται φθηνότερα. Αν το πουλάει ..φθηνότερα από την αγορά θα του προτείνουμε να ανεβάσει την τιμή; Συμφωνώ μαζί σου, κανείς δεν χρειάζεται φόβητρο, αλλά για μένα ούτε και νουθεσίες. Με συγχωρείς αλλά, εκτός κι να εννοούσες κάτι άλλο και εγώ το παρερμήνευσα, αυτό είναι το πιο ανεμικό τσιτάτο που έχω διαβάσει. Η μόνη εύκολη λύση -αυτό που μπορούν να κάνουν όλοι ανεξαιρέτως- είναι να γράφουν ατέλειωτα κατεβατά στο πληκτρολόγιο. Με το "αναιμικό τσιτάτο" αναφερόμουν στην ανάγκη να ακούγονται όλες οι απόψεις ακόμα και όταν προκαλούν διαφωνία αντί να τραβά ο καθείς το μονόλογό του και να τελειώνει. Το θέμα για μένα έληξε. Ευχαριστώ για τη διαφωνία σου Νότης |
Ευχαριστώ και εγώ -ειλικρινά- για την διαφωνία σου, Νότη.
(Ευχαριστώ και για το άθλιο "ανεμικό" που πολύ σωστά μου διόρθωσες σε "αναιμικό". Ούτε που παρατήρησα πως ξέφυγε.) |
Αρχική Δημοσίευση από Carduelis http://www.gsforum.gr/images/buttons/viewpost.gif
Η εύκολη λύση είναι να γράφεις "μοναχικά χιλιόμετρα". Με συγχωρείς αλλά, εκτός κι να εννοούσες κάτι άλλο και εγώ το παρερμήνευσα, αυτό είναι το πιο ανεμικό τσιτάτο που έχω διαβάσει. Η μόνη εύκολη λύση -αυτό που μπορούν να κάνουν όλοι ανεξαιρέτως- είναι να γράφουν ατέλειωτα κατεβατά στο πληκτρολόγιο. ( προς αποφυγή παρεξηγήσεων: αναφέρομαι γενικά και όχι ειδικά σε εσένα) Ε όχι και αναιμικά τσιτάτα ο Carduelis.ΝεύραΝεύρα Εδώ σκέφτομαι να εγραφώ στον φιλολογικό σύλλογο που έχει ιδρύσει για να απολαμβάνω τις αναγνώσεις που κάνει στους καταλόγους των εστιατορίων.:sm7::sm7: |
Παιδιά, σε γενικές γραμμές διάβασα μια πολύ όμορφη και πολιτισμένη διαφωνία, κάτι που δε το συναντάς και πολύ συχνά σε forum και πραγματικά χαίρομαι για αυτό...
Επί του θέματος πάντως, συμφωνώ με την άποψη του ιαγού. |
Απάντηση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ & ΒΑΣΕΙΣ R1200GS/ADVENTURE
Απόσπασμα:
Σωστος...!!!! |
Ρε παιδια, που τα ειδατε τα παζαρια; Μια ενημερωση εκανε το παληκαρι (οκ, ισως δεν ειναι δουλεια του, ομως προστατεψε καποιον αγοραστη απο περριτα εξοδα). Και να σας πω και το αλλο; Αναρωτηθηκατε ποτε οτι το καθε παληκαρι που πουλαει οτιδηποτε, ισως δεν ειναι ενημερωμενο για τις τιμολογιακες αλλαγες του προιοντος που πουλαει; Θελω να πω, οτι εγω αρκετες φορες σκεφτηκα να πουλησω κατι. Ενα κινητο για παραδειγμα. Το πηρα με επιδοτηση και κοστιζε 500 ευρω. Το ειχα δυο μηνες, κι αποφασισα να το πουλησω. Ειπα 400 ευρω, και ειχε "πεσει" στην αγορα στα 420. Ποιος θα το παρει μετα; Με ενημερωσαν για το ποσο κοστιζει στην αγορα, το εψαξα, καταλαβα οτι θα επρεπε να το πουλησω κατω απο 350, κι αποφασισα οτι δεν αξιζει να το δωσω. Ισως κατι τετοιο παιζει κι εδω τωρα. Ομως νομιζω (αποψη μου) οτι τα μελη του καθε forum θα πρεπει να προστατευονται.:o
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:27. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!