![]() |
Άρχισαν τα όργανα στην Ισλανδία! Σε εμάς πότε;
Διώξεις για την κρίση
Διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά τραπεζίτη για την κατάρρευση της Ισλανδίας Στους δρόμους οι Ισλανδοί στη δίνη της κρίσης (φωτ.αρχείου) Ρέικιαβικ Διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην προέδρου της τράπεζας Kaupthing εξέδωσε η Ισλανδία, καθώς η χώρα προχωρά στη δίωξη αξιωματούχων και στελεχών που ευθύνονται για τη δημοσιονομική της κατάρρευση, όπως ανακοίνωσε η Ιντερπόλ. Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία, αλλά στη σελίδα της Ιντερπόλ στο Διαδίκτυο εμφανίζεται το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Σιγκουρντούρ Εϊναρσόν, πρώην προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Kaupthing. Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι το ένταλμα εκδόθηκε από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Ρέικιαβικ με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, της παραποίησης εγγράφων και της απάτης. Ειδική ανακριτική επιτροπή έχει διοριστεί για να διερευνήσει τα οικονομικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη χώρα στα τέλη του 2008 και οδήγησαν στην οικονομική της κατάρρευση και ήδη έχει διαταχθεί η σύλληψη και κράτηση υψηλόβαθμών στελεχών της τράπεζας Kaupthing. Ο εισαγγελέας την περασμένη εβδομάδα διέταξε την κράτηση του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Kaupthing Χρεϊντάρ Σίγκουρσον για 12 ημέρες, ως ύποπτο για παραποίηση εγγράφων, κατάχρηση και χειραγώγηση των αγορών. Επίσης συνελήφθη ο Μάγκνους Γκούντμαντσον, υψηλόβαθμο στέλεχος της ίδιας τράπεζας, που διηύθυνε ιδιωτική τράπεζα στο Λουξεμβούργο. Ο ειδικός ανακριτής ανέλαβε καθήκοντα το Φεβρουάριο. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters |
Απάντηση: Άρχισαν τα όργανα στην Ισλανδία! Σε εμάς πότε;
Απόσπασμα:
Zougla online - Άνοιξε ο προθάλαμος για τα πολιτικά κελιά in.gr - - |
Ναι καλά...
|
Απόσπασμα:
Εχεις καποια αποδειξη περι του αντιθετου? Αυτο δεν ζηταγαμε ολοι οι ελληνες? να που γινεται με τον πιο επισημο τρόπο!! γιατι προεξοφλεις την μη τηρηση του????? Στο κατω κατω απαντηση με δημοσιευμα σε δημοσιευμα εκανα!!!!! Αν δεν πιστευεις το ενα γιατι πιστευεις το άλλο? |
Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;;;;;:sm7:
|
Γιώργο μου αφενός οι δικοί μας δε είναι Ισλανδοί, τα έχουν "στήσει" καλύτερα τα πράγματα έχουν και πείρα βλέπεις, από εκεί και πέρα έχουμε το προηγούμενο του ειδικού δικαστηρίου όπου ο ένας από τους κατηγορουμένους μετά ξαναβγήκε πρωθυπουργός, ακόμα και σήμερα τελικά δεν μάθαμε τι ακριβώς έιχε γίνει με τον Κοσκωτά, ή μήπως πιστεύεις ότι δεν ειχε γίνει τίποτα.
Η "κρεμάλα" μπορεί να στηθεί για 2-3 της προηγούμενης κυβέρνησης και να λειτουργήσει σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Εγώ επιμένω ότι το σύστημα είναι σάπιο και δεν μπορεί να αλλάξει από μόνο του ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Σήμερα πρώτη είδηση ήταν το γκρέμισμα της ερειπωμένης "ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ" και μάλιστα με την παρουσία υπουργού και πρωθυπουργού για κάτι που είναι αυτονόητο και μας το "πασάρουν" σαν πρώτη είδηση. Επιμένω ότι τους ενδιαφέρει πρώτα η εικόνα και μετά το έργο, έτσι έχουν μάθει, το ομολογούν οι ίδιοι όταν λένε ότι ανησυχούν ότι δεν θα ξαναβγούν. Με ελάχιστες εξαιρέσεις που αφορούν πράγματι νέα πρόσωπα, όλοι οι υπόλοιποι θέλουν κρέμασμα. Θα σου πω ένα παράδειγμα που αφορά τα τεκμήρια, γιατί π.χ βάζει όλα τα Ι.Χ. των 1.600 κυβικών στον ίδιο κουβά, είναι τόσο δύσκολο να τα ξεχωρίσει με βάση την εργοστασιακή τους αξία, το ίδιο κόστος συντήρησης έχεις εσύ για το ΗUNDAI, και το ίδιο ένας π.χ με ένα Audi. Γιατί να φορολογηθείς το ίδιο ; Όλα γίνονται στο πόδι ακόμα και σήμερα. Με το CAPOTAZ τι έγινε τελικά, πέρασε κανένας νόμος ; ή έμεινε εξαγγελία; (δεν ξέρω ρωτάω) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
ok ...... θα παραπέμψουν 2-3 πιτσιρικάδες και για ξόδεμα βουλευτές της Ν.Δημοκρατίας και άμα (λέω άαααααμα) βγει το πόρισμα περί ενοχής, θα βρεθεί η μόντα και θα την βγάλουν εξ απαλών ονύχων :p:p:p |
Απόσπασμα:
Οταν βγήκε στην επιφάνεια το παραδικαστικό κύκλωμα βάλανε 1-2 μέσα αλλά τις υποθέσεις που πέρασαν από τα χέρια τους δεν τις ξαναείδαν.Ο καθένας έχει παρα πολλά παραδείγματα από την καθημερινή του ζωή όταν έχει απέναντι του το κράτος.Εμείς σαν χώρα πολύ πριν από τους Ισλανδούς είχαμε βαρέσει πτώχευση αλλά τους ξεγελούσαμε τους 'χάνους' τους ευρωπαίους και δεν το καταλάβαιναν.Αν έχεις φίλους ευρωπαίους θα σου έχουν πει τόσα χρόνια την άσχημη εικόνα που είχαν για το κράτος μας. Εύχομαι αυτό λες να γίνει και να τους πιάσουν και να τους χώσουν όλους μέσα αυτούς που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια και μας έκλεβαν και ήταν χορτάτοι.Αλλά πες μου σε παρακαλώ μετά ποιος θα μας κυβερνάει αφού όλοι μέσα στη φυλακή θα είναι.Και εγώ ελπίζω κάτι να αλλάξει αλλά όσο αισιόδοξος και να είμαι δεν το βλέπω. |
Αντε να δούμε....................
|
Σταυρο, καταπιανομαι με το δικο σου ποστ και νομιζω οτι απαντω σε΄όλους τους ''Τοτους'' που αναφερονται σε παραπανω ποστς!!
Ακομα, ειναι τελικα πραγματικοτητα αδιαψευστη οτι τα αποφθευγματα του τυπου ''ελα μωρε στην Ελλαδα ζουμε'' εχουν γινει τροπος ζωης και δεν φευγουν απο μεσα μας με τιποτε!!!!! Ακομα και στις εμφανεις προσπαθειες αλλαγης καποιων παλιων συνιστωσων απο Πολιτικους εμεις προεξοφλουμε την αποτυχια των μεσω της δυσπιστιας μας διότι κρινουμε απο....το παρελθόν!! Μάλιστα ειμαστε τοσο σιγουροι οτι αυτη η χωρα δεν αλλαζει που αναγάγουμε την ολη προσπαθεια σε ανεκδοτο με τον Τοτό!!!!! Μα καλα κανεις σας δεν εχει την παραμικρη ελπιδα οτι ΤΩΡΑ ισως κατι να αλλαζει? Κανεις????? Καποιος με ειπε ''κομματο...κατι'' δεν θυμαμαι σε άλλο ¨η σε αυτο το νημα παλι δεν θυμαμαι!! Γιατι? διότι λεγοντας τις σκεψεις μου οι οποιες φανερωναν ελπιδα για αλλαγη και οι οποιες συνεπιπταν πολιτικα με την παρουσα Κυβερνηση....στιγματιστικα!!!!! Κι ερωτω, ''μα καλα αυτο δεν ζητουσαμε τοσα χρόνια? και τωρα που ισως παει να γινει κατι δυσπιστουμε αντι να το υποστηριξουμε με φουλ γκαζια''? Αυτοι ειμαστε λοιπόν? κοματόσκυλα που κοιταμε την τσέπη μας? μηπως ειμαστε δυσπιστοι σε οτιδηποτε κανει ενας Πολιτικος επειδη μονον και μονον ειανι Πολιτικος? Μηπως ειμαστε ανθέλληνες μη καταδεχομενοι να βοηθησουμε την χωρα μας, εστω κι αν δεν την φεραμε εμεις κατα αποκλειστικοτητα σε αυτο το σημειο αλλα με απλη συνυπευθυνοτητα? Αν γινοταν δηλαδη Πολεμος με την γειτονα τι θα καναμε? θα μετακομιζαμε με ολα μας τα υπαρχοντα στην......Ιταλια επειδη......δεν τον προκαλεσαμε εμεις????? ημαρτον!!! Ενταξει λοιπόν φιλε Σταυρο και λοιποι συναδελφοι, οταν μετα απο 20 χρόνια ερθει ο γυιος σας / κορη σας και σας πει ''μπαμπα χρωσταω χ ποσο και δεν εχω να τα δωσω''' εσεις να τον/την διωξετε μακρια λεγοντας τους ''οπως εστρωσες να κοιμηθεις τσογλάνι''!!!! Θα μου πεις το ιδιο ειναι γυιος /κορη με πατερα και Κρατος με υπηκόους? ακριβως το ιδιο λεω εγω!! Να μην αρχισω τα τετριμενα του τυπου ''παιδια της ελλαδος παιδια'' ολοι καταλαβαινετε τι θελω να πω!! Απόσπασμα:
Ακομα και η τουρκια αλλαζει το συνταγμα της, πραγμα αδιανοητο πριν 1-2 χρόνια και θεμα που εστελνε στην φυλακη τους Πολιτικους που προτιναν την αλλαγη του!!! Ομως βρεθηκε ο ΕΝΑΣ που τα καταφερνει σιγα σιγα!!! Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Γιατι πρέπει να εχω τετοια δυσπιστια στα παντα?? Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι υπάρχουν δείγματα σήμερα για μια άλλη αρχή και προσπαθούν οι σημερινοί κυβερνώντες για αυτό.Είναι μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή σε αυτη τη χώρα αφού δεν πάει άλλο και όλο πιστευω είναι διαθέσιμοι να ταλαιπωρηθούν για αυτό.Δεν με πειράζει που θα χάσω 500 ευρώ το μήνα από το μισθό μου αλλά με πειράζει όταν δεν βλέπω να συμμετέχουν όλοι σε αυτό το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας.Είναι δύσκολο σε τόσο λίγο χρόνο να πετύχεις αλλαγή της νοοτροπίας.Είμαι μαζί με τον κάθε πολιτικό ανεξαρτήτως κόμματος που θα πει κάτι ,που θα εξαγγείλει κάτι και θα το κάνει.Και το παράδειγμα πρέπι να το δίνουν οι ίδιοι ώστε να ακολουθεί και ο λαός.Γιατί μην θεωρήσουμε τις χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο ότι είναι του ΠΑΜΕ ή της ΝΔ.Οπως και να μην είμαστε της άποψης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναβγεί αν παίρνει τέτοια μέτρα.Θέλουμε όμως να βλέπουμε έργα και όχι λόγια.Εργα μέχρι τώρα λίγα βλέπω .Λόγια όμως πολλά
|
Απόσπασμα:
Σε ευχαριστω φιλε geolag ας ελπισουμε οτι δεν ειμαστε οι μονοι με ελπιδα!!!!! |
Γιώργο θα προσπαθήσω να απλοποιήσω λίγο τα πράγματα για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου.
1. Πρώτα από όλα δεν βλέπω τα πράγματα κομματικά (τελευταία φορά ψήφισα το 1996). 2. Είμαι ένας από τους λίγους μάλλον Έλληνες που άφησα το δημόσιο για να δοκιμάσω την τύχη μου σε αυτό που λέμε ιδιωτικός τομέας - αγορά. 3. Δεν είμαι αρνητικός, είμαι δύσπιστος κρίνοντας από αυτά που βλέπω γύρω μου σήμερα και αυτά που έχουν γίνει στο παρελθόν. 4. Από ότι κατάλαβα η αισιοδοξία σου πηγάζει από το πρόσωπο που είναι σήμερα στην πρωθυπουργία αλλά και το γεγονός ότι πάρθηκαν αυτά τα πολύ σκληρά μέτρα τα οποία μπορεί να αποτελέσουν εφαλτήριο για μία νέα αρχή. Το θέμα είναι όμως ότι τα μέτρα μας επιβλήθηκαν και ο σημερινός καπετάνιος της χώρας για πολύ καιρό υπήρξε θέμα διακωμώδησης από το ίδιο του το κόμμα, συν το γεγονός ότι για να πετύχουμε είναι απαραίτητο να λειτουργήσει και μάλιστα ΑΜΕΣΑ και ΣΩΣΤΑ ο ίδιος μηχανισμός με τα ίδια πρόσωπα που μας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση και μάλιστα με το "άλλοθι¨ πλέον της περικοπής της αμοιβής τους. 5. Επιμένω επίσης ότι ακόμα και σήμερα κάτι ουσιαστικό στην πράξη δεν έχει γίνει. 6. Τέλος για τα Ι.Χ. δεν αναφέρθηκα στα τέλη κυκλοφορίας αλλά στα τεκμήρια και είναι απλά ενα παράδειγμα του πόσο τα πράγματα γίνονται στο πόδι. 7. Θα αρχίσω να πείθομαι με απλά πράγματα, όπως π.χ να μην χρειάζεται να πηγαίνω από τις 3.00 το πρωί στο ΙΚΑ για να κρατάω σειρά μαζί με παπούδες με μάσκες οξυγόνου για μπορέσω να κάνω την δουλειά μου στις 8.00 το πρωί που ανοίγουν οι πόρτες, ή όταν αποφασίσει να μαζέψει αυτούς τους γνωστούς- αγνώστους που καίνε την Αθήνα και δεν τρέχει τίποτα. Πίστεψέ με ότι θα ήμουν ο πιό ευτυχισμένος άνθρωπος αν τελικά διαψευστώ στα παραπάνω και τα πράγματα πραγματικά αλλάξουν |
Σταυρο,
Απόσπασμα:
παντως κακως εχεις αν ψηφισεις απο το 1996, οταν ψηφιζει κανεις δικαιουται να ομιλει και να κρινει, οταν δεν ψηφιζει σημαινει οτι δεν τον ενδιαφερει το ''γιγνεσθαι'' του τοπου οποταν δεν μπορει ακι να κρινει!!!!! Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Zougla online - «Ψαλίδι» στις βουλευτικές αποδοχές εξήγγειλε ο Φ. Πετσάλνικος in.gr - - Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Σημ. ελπιδα εκφραζω ετσι!!!!!! Απόσπασμα:
|
Καλά δεν αντέχω άλλο, ελπίζω να είμαστε καλά να μπορούμε να πληρώνουμε τις ADSL συνδέσεις και να δούμε στην πράξη τι θα γίνει.
Όσο για την ψήφο θεωρώ ότι είναι ο μόνος τρόπος αποδοκιμασίας του συστήματος. Η λογική του "μη χείρον βέλτιστον" εμένα δεν με καλύπτει. Κάπου έγραψες ότι θα έπρεπε κάποια στιγμή να μην έχουν αυτοδυναμία, το είδαμε στην "Οικουμενική" και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν σήμερα αν έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει με κάποιο από τα αριστερά κόμματα η πολύ περισσότερο με την Ν.Δ. Αυτά δυστυχώς γίνονται εκεί που υπάρχει πολιτική ωριμότητα, εδώ είμαστε η αποθέωση του οπορτουνισμού. Τέλος πάντων ξεφύγαμε, δεν κανονίζουμε καμιά βόλτα όσο αντέχει ακόμα η τσέπη μας, να έχουμε να θυμόμαστε και να τα πούμε από κοντά..:) |
Απόσπασμα:
Λίμνη ..Τσιμπλού Πάμε να ..φάμε τον καφέ μας! Εκεί στα ψηλά θάχει και πιο πολύ Ο3... μπορεί να το δούμε αλλιώς το πράγμα!! :);) |
1. Επι του θέματος : Με το καλό και στα δικά μας
2. Με κουζουλάνατε :rolleyes: |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:07. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!