![]() |
Σβησιματακια! Γιατι?
Σημερα που ενω κινουμουν απο πιο πολλα με σχετικο φρεναρισμα και συμπλεκτη εννοειται η μηχανη εσβησε και αυτο συνεβη 2 φορες!!!!!! Δεν αναψε κανενα λαμπακι και επισης πηρε ανετα με την πρωτη! Γιατι ομως?
|
Απάντηση: Σβησιματακια! Γιατι?
Πιστεύω και ελπίζω να είναι βενζίνη. Το είχες γεμίσει πρόσφατα?
|
Απόσπασμα:
Τι αλλο μπορει να ειναι? |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
:hmmm::hmmm:
|
Απόσπασμα:
Πλάκα κάνω φίλε μου.. Πάτησες αμέσως συμπλέκτη ή άργησες και γι αυτό έσβησε.. |
Απόσπασμα:
Οχι ρε συ μια χαρα τον πατησα τον συμπλεκτη. Δεν ειμαι νεοπας! |
όταν εκκινείς πάλι τη μοτό, κρατάει κανονικά το ρελαντί ? μήπως είναι "χαμηλά" το ρελαντί σου και με απότομη πτώση των στροφών δεν προλαβαίνει να το "κρατήσει" ???
|
Απόσπασμα:
|
R.F.M. :D:D:D
|
Απόσπασμα:
|
Να υποθεσω...
Read the ####ing manual? γιατι? τι λεει?:yz |
Κάποια στιγμή πριν 1 χρόνιο περίπου μου έκανε και μένα ακριβώς το ίδιο και μάλιστα 2-3 φορές σε διάστημα 1 εβδομάδας περίπου, αλλά πάνω που ετοιμαζόμουνα να την πάω στον "γιατρό" δεν το ξανάκανε, εγώ το απέδωσα στην βενζίνη, αλλά πάλι μπορεί να ήταν και κάποιο σκουπιδάκι σε κάποιο αισθητήρα.
Πάντως έπαιρνε μπροστά με την "μία" σαν να μην έγινε τίποτα. |
Απόσπασμα:
|
αν υπολογίσω όλα αυτά που γράφεις και χωρίς να γνωρίζω απο gs θα σου πω και εγώ την γνώμη μου.
αυτά περί σκουπιδιών ΄στην βενζίνη,τα ακούω βερεσέ.θα συμφωνούσα,μόνο εάν σου έκανε τα ίδια και κατα την εκκίνηση ή την πορεία,οπότε το αποκλείουμε . όταν σου σβήνει εν κινήσει την ώρα που συμπλεκτάρεις για να σταματήσεις σε ένα φανάρι π.χ και να κατέβει ο κινητήρας στο ρελαντί (και μέχρι να κατεβάσεις εσύ τις ταχύτητες)τότε,έχεις πρόβλημα στο σύστημα του τσοκ.μάλλον παίρνει απο κάπου αέρα και δεν πρέπει.και αυτό γίνεται,είτε απο φθαρμένο σύνδεσμο.είτε απο υψηλές θεμοκρασίες.μια ένδειξη ότι αυτό είναι το πρόβλημα,είναι η έστω και λίγο περισότερες στροφές στο ρελαντί. μια λύση που είχαμε βρει για να σιγουρευτούμε ότι είναι αυτό,σε ένα speed triple,απλά το ξετσοκάραμε και όλα μετά ήταν μια χαρά. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
H μηχανη πηγε στον μαστορα, μπηκε στον εγκεφαλο, δεν εδειξε βλαβη, απλα ηθελε λιγο συγχρονισμο το ρελαντι!
|
Ευχαριστω πολυ που ασχοληθηκατε με την ανησυχια μου!
:) |
Απόσπασμα:
να ανοίξω ...συνεργείο ????:sm7::sm7::sm7: |
Na pw ki egw ti gnwmi mou... an kai neos sto forum..!!
Exw ena kainourio F650GS 2 minwn, kai eixa tetoia svisimatakia 1-2 fores ti mera se poreia kai mono otan patousa symplekti xwris na katevazw taxitita! Exontas diladi mesa deutera as poume patousa symplekti kai tsoup... svisimataki... patousa apeutheias miza kai sunexiza! Enimerwsa tin antiproswpeia poy to pira kai mou eipan na to paw gia anavathmisi ston egefalo (i opoia kratise peripou 1,5 wra kai DEN mporei na diakopei, once started)! Edw kai deka imeres pou tin exw kanei, ISYXASA! |
Εμενα μου το κανει συχνα πυκνα (δηλαδη μιαφορα την μερα...) με τον ιδιο τροπο. Δηλαδη συμπλεκταρισμα στην επιβραδυνση, και τσουφ!
Βαζεις μπροστα και ολα καλα παλι... το προβλημα ειναι οταν εισαι αναμεσα απο αυτοκινητα, που βαζεις μπροστα μεν εν κινησει, αλλα αποτην ροπη του κινητηρα προς τα δεξια ανετα τρως κανα καθρεφτη απο αμαξι... Πηγα στην αμφιθεας, εκαναν αναβαθμιση του SW, αλλα συνεχισε ακριβως το ιδιο... Αυτο που κανω τωρα ειναι μια διπλογκαζια οταν αμπραγιαρω... |
(Προσπαθώ να γράφω ελληνικά και όχι greeklish για να γίνομαι κατανοητός!)
Αν τυχόν βάλετε μπρος και έχετε λίγο τσιμπημένο το γκάζι, ο εγκέφαλος της μηχανής παίρνει τη θέση αυτή της μανέτας σαν την μηδενική. Μετά όταν κάποια στιγμή η μανέτα αφεθεί ελεύθερη και γυρίσει στο πραγματικό μηδέν, κόβονται οι στροφές χαμηλότερα από το ρελαντί, οπότε και σβήνει. Ούτε ο εγκέφαλος δείχνει τίποτε στο διαγνωστικό, πιθανόν να μην χρειάζεται και κάποια "μαϊμού" αναβάθμιση. Σβήνετε τη μηχανή, το κλειδί στο χέρι για κανα λεπτό (για να κάνει reset), και ξαναβάζετε μπροστά, χωρίς να ακουμπάτε την μανέτα, όπως εξάλου γράφει και μάνιουαλ της μηχανής... |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Οι πληροφορίες που έχω για το πρόβλημα μέσα σε κίνηση είναι οτι, συστατικά (υδρογονάνθρακες..;;) των καυσαερίων των μπροστινών οχημάτων επηρεάζουν κάποιο αισθητήρα στην εισαγωγή αέρος του κινητήρα και του δημιουργούνε πρόβλημα εντολής...Εχει τύχει και σε μένα 2 φορές σε πολύ κίνηση! |
Απόσπασμα:
παντα βαζω μπροστα χωρις να ακουμπαω το γκριπ του γκαζιού. |
Απόσπασμα:
Οταν ανέβει 1 παύλα η θερμοκρασία τον κλείνω(τον αγέρα) αλλά πάλι οδηγάω μαλακωσά το εργαλείο μέχρι να ζεσταθεί...:D Φιλικά, Κωνσταντίνος. |
Προσφατα σε μια (μεγαλη) εντουραδα, για να γλυτωσω την παρθενα φυση απο τον σαματα της ακραπας, της εβαλα την ταπα.
Γυρισαμε απο την εντουραδα... εχω κανει και άλλα 3 χιλιαδες χιλιομετρα, και ακομα δεν εχω προλαβει να βγαλω παλι την ταπα. Χτες συνειδητοποίησα οτι δεν μου εχει σβυσει ΟΥΤΕ μια φορα απο τοτε που ταπωσα την ακραπα... . (μου εσβυνε τουλαχιστον μια φορα την μερα) Να φταιει η εντουραδα (που δεν ειχε παει ποτε της και φχαρηστηθηκε λασπουρια) η η ταπα ? :hmmm: |
από μπουζοκαλώδια, μπουζόπιπες, το κρατημένο γκάζι στην εκκίνηση που είπε ο γιώργης, από χαμηλό ρελαντί, από κομμένα καλωδιάκια κάτω από τον διακόπτη, χάλια μπουζί, χάλια φίλτρο βενζίνης ή αέρα, σκατοβενζίνη, είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορούν να σου κάνουν σβησίματα εν κινήσει, τουλάχιστον τόσα ξέρω, τόσα λέω
|
διακοπτης τιμονιου!μου το εκανε και εμενα.το ιδιο εκανε και του giorgosgs!
|
Se mena dimioyrgei to idio provlima...svisimatakia... otan einai kryo me to poy patao to freno!! pao sto eksoysiodotimeno to vazei ston egkefalo..den deixnei blavei kai moy alazei ta ygra frenon...se 2 meres me afinei apo bataria..vazo kainoyrgeia oxi gnisia kai se 2 meres me afinei apo mpataria!! se epikeinonia me to synergeio moy lene oti xreiazetai anavathmisi me ena programa oste na min travaei toso reyma otan einai se katastazi iremias!!!!KAMIA IDEA KANEIS???????
|
Απόσπασμα:
|
KI EGO!! moy eipe oti eixe vgei kapoia stigmi ayti h anavathmisei gia kapoia liga montela poy poy etrogan mpataries!!thelo na pisteyo oti den moy lene p@p@ries!
|
Απόσπασμα:
Απλά τα πράγματα...χτύπα ένα τηλεφωνάκι σε 3-4 επίσημες αντιπροσωπείες να το διασταυρώσεις... Γιατί κι εγώ πρώτη φορά ακούω να υπάρχει τέτοιο "πρόγραμμα" και αν ναι από που "κόβει" κατανάλωση?.... |
Ευχαριστω παιδια !!Θα επανελθω...
|
Μετα απο την τελευταια επισκεψη στο εξουσιοδοτημενο... δεν βλεπω να λυθηκε το προβλημα...(μου ανεφερε πιθανο προβλημα τησ μοναδας του ΑΒS} Καπου ακουσα οτι κυκλοφορουν μπαταριες που μοιαζουν με φορτηγου!! και τις χρησιμοποιουν αρκετοι για να λυσουν παρομοια προβληματα....ΚΑΜΜΙΑ ΙΔΕΑ...ΚΑΝΕΙΣ?????????:yz
|
Απόσπασμα:
|
:yz:yz
Απόσπασμα:
|
odyssey
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:55. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!