![]() |
Άργος-Πρέσπες-Άργος
Μετά από σχετική συζήτηση με το φίλο και συμφορουμίτη Τάσο
( http://www.gsforum.gr/members/tassosbk.html ) σχεδιάζουμε τετραήμερη διάσχιση από Νότο προς τα Βόρεια σύνορα της Ελλάδας μας με εκκίνηση το Σάββατο 03/07/2010 ώρα 14.00 από Άρργος και θα έχουμε τρεις διανυκτερεύσεις.
το πρόγραμμα είναι χαλαρό και ό χάρτης της διαδρομής είναι αυτός: Argos-Prespes and more - Google Maps Μέχρι αυτή την ώρα είμαστε 3 μηχανές σίγουρες με αυξητική τάση:) καλοδεχούμενος όποιος επιθυμεί το ταξιδάκι. Επίσης θα ήθελα πληροφορίες γιά την διανυκτέρευση της Δευτέρας αλλά προσοχή όχι googleρισμα, αν κάποιος το έχει κάνει να διανυκτερεύσει με τις αρκούδες στην Βάλια Κάλντα ας μιλήσει, οι υπόλοιποι ας ακούσουμε τι έχει να μας πει ο έμπειρος!!! παρακαλώ τα φώτα του και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Προτροπές του τύπου "απαγορεύεται στον δρυμό", θα σας φάνε οι αρκούδες κλπ, θα ληφθούν υπ'όψιν και θα μπούν στο αρχείο:sm7: _________________________________________________________________________________________________ |
Απάντηση: Άργος-Πρέσπες-Άργος
Καλή "βόλτα" Χάρη!!!:)
|
Μπράβο ρε παιδιά, σας ζηλεύω!
|
8 Συνημμένο(α)
Λίγες φωτό απ'τα μέρη που θα επισκεφθούμε:
Δικές μας στην επιστροφή:D 1)Αχέροντας: |
6 Συνημμένο(α)
2)Πρέσπες:
|
7 Συνημμένο(α)
3)Πόζαρ:
|
6 Συνημμένο(α)
4)Βάλια Κάλντα:
|
EEE διαδρομάρα...
Πόσο θέλω να έρθω. Ξεκινάω να βρω ....χρόνο και χρήμα. |
Μαματη Διαδρομη!!!!:cool::cool::cool:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Μπράβο Τάσο πολύ ωραία συλλογή, μακάρι να έχουμε τις ίδιες και καλύτερες! |
Απόσπασμα:
Για βρες, για βρες :) |
Απόσπασμα:
|
Σάββατο τελικά δεν γίνεται..
Βάρδια :yz.. Οπότε οφφ.. Δεν ξέρω αν μπορεί και αλλάξει κάτι έως το Σάββατο.. |
Εχουμε κοιμηθει στο γηπεδο εξω απο το Περιβολι. Υπαρχει μεγαλη απλα και τσιμεντακι να βαλεις μπρικια καμινετα και να αραξεις.Υπαρχει και βρυση με νερο αθανατο στην πανω ακρη του γηπεδου.Οι ντοπιοι φιλικοι,μη φατε στο χωριο τσιμπαει...
Καταπληκτικο μερος για διαμονη ειναι το ορειβατικο καταφυγιο της Βωβουσας 12 ε το ατομο σε μερος που θυμιζει εντονα Αυστρια.. Καλες βολτες!! |
πολυ καλη διαδρομη!!οι φωτο απο πρεσπες ειναι απο Αγ.αχιλλειο1ειναιπαρα πολυ ωραια
|
Πολυ ομορφη διαδρομη και ωραια παρεα :):)
δυστυχως η δουλεια δεν μου επιτρεπει τριημερη απουσια:hmmm::hmmm: Τασο,λαστιχο μην ξεχασεις,να μην κρεμεται ο Χαρης σε καμια κολωνα :D:D |
Απόσπασμα:
|
Καλό δρόμο και καλώς να μας έρθετε στα μέρη μας :)
|
Απόσπασμα:
η όπως τα λες λάστιχο, αυτό με την φούσκα να μην πιούμε όλη την βενζίνα:sm7:. Κρίμα που δεν......:o |
Απόσπασμα:
αλλά πες και το καλό φαγάδικο στις Πρέσπες να μην μας γδάρουν με τπτ σκουπίδια μέρες που είναι :sm7: και δεν έχω υπομονή πλέον με τους μαμάκες που πουλάνε φύκια γιά ......... κλπολλά;) |
Όπως σου είπα και στο άλλο τόπικ, στου Ψαράδες την τελευταία φορά που έφαγα (πάνε χρόνια) ήταν για τα λιοντάρια.
Ζήτησα -μεταξύ άλλων-φασόλια γίγαντες σε μια ταβέρνα και δεν είχαν. Και το λέω αυτό γιατί η περιοχή της πρέσπας παράγει τεράστιες ποσότητες φασολιών. Η κατάσταση εκεί είναι άρπα κόλα. Ότι αρπάξει ο ...μας. Βέβαια το πιθανότερο είναι τα πράγματα να έχουν αλλάξει αλλά εγώ καταθέτω την τελευταία εμπειρία. Το πιο λογικό είναι επειδή θα είναι καθημερινή να φάτε καλά και φτηνά. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Όσο έχω το Χάρη μαζί μου δε μασάω:sm6: Γερμανία ακατούρητος πάω:D:D:D Μόνο Αχέροντα έχω πάει,αλλά απ'τις φωτό πρέπει να είναι "ουάου". Μακάρι να έρθετε μαζί. Πολύ καλή παρέα!:sm8: Πέρασα πολύ καλά μαζί σας στη βόλτα στον Ταϋγετο. Κώστα μήπως το γλιτώσαμε το Σάββατο κι έρθεις μαζί; |
Απόσπασμα:
Προσπαθώ να το αλλάξω. Δύσκολο. Αλλά ελπίζω :). υστ. Να πάρω λες κανένα τηλ. τομ πρωθυπουργό να του πω το πρόβλημα ή λες να πει δεν κάνω χάρες :sm7: |
Απόσπασμα:
Το Μπόμπολα,το Βαρδινογιάννη,ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ,ή κάποιον άλλο;:yz Μακάρι να αλλάξει κάτι και να είσαι μαζί μας. |
Μόλις γυρίσαμε απίστευτα μέρη και τοπία, προσεχώς και φοτό :)
|
2 Συνημμένο(α)
Το ταξίδι μας ξεκίνησε το προπερασμένο Σάββατο 03/07 από το Άργος και η πρώτη στάση ήταν μετά την γέφυρα του Ρίου στο εστιατόριο Όλυμπος,
εκεί συναντηθήκαμε με το τρίτο μέλος της παρέας και αφού ανεφοδιαστήκαμε φύγαμε για τον Βορρά! |
9 Συνημμένο(α)
Οι μηχανές ήταν το δικό μου R1200GSadvμε επιβάτες εμένα και τον Ηλία,
Ο tassosbk με Ducati monster S 1000 και ο Βαγγέλης του ΑΡΩΜΑ kafe με το Κ1200S Αφού συγκροτηθήκαμε σε ταξιδιωτική περίπολο:) αρχίσαμε να στρίβουμε προς την Ήπειρο όπου και η πρώτη διανυκτέρευση στις Πηγές του Αχέροντα ποταμού. Η διαδρομή κλασσικά από την νέα περιφερειακή Αγρινίου και στην Αμφιλοχία αριστερά προς Βόνιτσα>Άκτιο,>υποθαλάσσια προς Πρέβεζα >Ηγουμενίτσα όπου στην μέση περίπου της διαδρομής Πρέβεζα >Ηγουμενίτσα συναντάμε πινακίδα προς Πηγές Αχέροντα! Δεν θα κάνω περιγραφή απλά ας δείτε τις φωτό!;) |
7 Συνημμένο(α)
Αφού εγκαταστήσαμε τις σκηνές και τακτοποιηθήκαμε στο χώρο,
αρχίσαμε την εξερεύνηση και την γνωριμία με το τοπίο, περιττό να πω ότι το ένα επιφώνημα έφερνε το άλλο!:) |
4 Συνημμένο(α)
Προχωρήσαμε, περπατήσαμε κολυμπήσαμε, αρκετά μέσα στο νερό,
το βάθος ήταν περίπου 40 εως 60 πόντους αλλά υπήρχαν και σημεία άπατα, δεξιά και αριστερά του φαραγγιού που σχηματίζετε στο συγκεκριμένο σημείο του ποταμού σχηματίζονται πηγές νερού μικρές αλλά και μεγάλες πλάτους πλέον των 3 μέτρων. Κάναμε τις βουτιές στο παγωμένο νερό και ανναζωογονηθήκαμε!:) |
2 Συνημμένο(α)
Καφεδάκι ποτάκι αλλά και μπυρίτσες απλά εκεί
δίπλα ακριβώς στην όχθη, τέλεια... |
4 Συνημμένο(α)
Το επόμενο πρωί ξεστήσαμε και οργανωθήκαμε γιά Πρέσπες..
Βλέπετε το μέρος που που κατσκηνώσαμε ελεύθερα γιατί δεν υπάρχει οργανωμένο κάμπινγκ, αλλά ακριβώς απέναντι έχει εστιατόριο με μεγάλες και πεντακάθαρες τουαλέτες οπότε κανένα πρόβλημα! Ο Ηλίας κολλημένος με το μόνστερ, αχ τι είναι τα νιάτα! |
6 Συνημμένο(α)
Στο Μέτσοβο πήγαμε γιά καφέ αλλά Τάσος και Ηλίας όρμησε σε παραδιπλανό φούρνο
που μοσχοβόλαγε από τα ξεφουρνισμένα καρβέλια κλπ. Πέσαμε επάνω στο αντάμωμα των Βλάχων της περιοχής και ήταν χάρμα οφθαλμών να βλέπεις μικρούς μεγάλους με τις παραδοσικές φορεσιές να τιμούν την φυλή τους, για όποιον δεν γνωρίζει: ( Καλώς ήλθατε στο Βλάχοι.net ) Στη συνέχεια ακολουθήσαμε την Εγνατία μέχρι το ύψος της Καστοριάς όπου και φύγαμε Βόρεια για Πρέσπες. Οι φωτό είναι από την διαδρομή. |
7 Συνημμένο(α)
Ακόμα μερικές φωτό από την διαδρομή.
Ο Ηλίας εκολαπτόμενος οδηγός BMW :) και μερικά τοπικά πιάτα των Πρεσπών τα οποία τιμήσαμε δεόντως! Οι Πρέσπες είναι δύο λίμνες Μικρή και Μεγάλη. Προσεγκίζοντας την περιοχή στο αριστερό μας βλέπουμε την Μικρή Πρέσπα. Ο δρόμος καταλήγει σε ένα ταυ όπου δεξιά είναι το χωριό Άγιος Γερμανός και αριστερά μετά από 4κμ είναι το χωριό Ψαράδες, φεύγοντας από Ψαράδες μπορεί κανείς να επισκεφτεί και το νησάκι Άγιος Αχίλειος όπου οδηγεί μιά πλωτή γέφυρα.. |
ομορφη βολτα και ομορφες φωτο....:) παντα ετσι......φευγατοι δηλαδη;) |
10 Συνημμένο(α)
Κατά τις 15.00 είχαμε ολοκληρώσει την επίσκεψη μας στις ακριτικές λίμνες των Πρεσπών
και αναχωρήσαμε για τον επόμενο στόχο μας που ήταν τα Λουτρά Λουτρακίου Αριδαίας, τα γνωστά σε όλους μας Λουτρά Πόζαρ! Δυστυχώς η φωτομηχανή μου χάλασε και στη σύγχυση μου δεν χρησιμοποίησα το Κ800 από το οποίο είναι οι επόμενες φωτό. Έτσι λοιπόν για τα Πόζαρ δεν έχω φωτό, μια καλή δικαιολογία να ξαναπάω! :) Δευτέρα λοιπόν φύγαμε από Τα Λουτρά και κατευθυνθήκαμε γιά τον Πυρήνα της Βάλια Κάλντα, από όπου είναι και οι επόμενες φωτό. Χωρίς άλλα σχόλια, απολαύστε! |
7 Συνημμένο(α)
Μερικές ακόμα φωτό από την Βάλια Κάλντα!:p
Περπατήσαμε, κολυμπήσαμε, συζητήσαμε, περάσαμε μερικές υπέροχες στιγμές σε μιά πραγματικά άγρια και παρθένα περιοχή (20 κμ χωματόδρομος κακός) |
6 Συνημμένο(α)
Μερικές macro από την χλωρίδα της περιοχής
|
8 Συνημμένο(α)
και μερικές άλλες, στο χέρι του κρατά αγριοφράουλες ο Βαγγέλης
τις οποίες και τιμήσαμε δεόντως!:) Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:02. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!