![]() |
ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ - 9 Ιουλίου 2010
ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 13:45 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΜΑΚΝΤΟΝΑΛΔΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΑΓΙΑ ΚΑΛΤΑ. :D:cool:;)
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΜΕ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΑΟΥΟΥ (ΣΥΓΝΟΜΗ ΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΛΑΘΟΣ) ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 160χλ. ΧΩΜΑ ΟΠΟΤΕ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΧΩΜΑΤΙΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΒΑΓΙΑ ΚΑΛΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΤΟ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΧΩΜΑ ΜΕΣΟ ΑΓΡΑΦΑ ΕΩΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΤΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΞΕΣΗΚΩΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΗΞΟΥΝ ΛΙΓΟ ΟΙ ΚΩ.......:oοοοoh::oοοοoh::sm7: ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΩΜΑΣ. |
Απάντηση: ΒΑΓΙΑ ΚΑΛΤΑ
:sm7::sm7::sm7: Βαλια Κάλντα και Λίμνη Αώου λέγονται παρότι η διαμονή εκέι με σκηνή είναι Ουάου ή Αουου:sm7:!!!!! Τέλεια είχα πάει πέρυσι! Καλά να περάσετε!!!!
|
Καλή περιπέτεια Θωμά!
|
Βάλια Κάλντα εκ του ρουμάνικου Valea Calda που σημαίνει Ζεστή Κοιλάδα. Μην ξεχνάμε ότι στην περιοχή μένουν Βλάχοι που ομιλούν την "αρομούνα" μια μορφή της ρουμάνικης γλώσσας.
|
Εκ του λατινικού valea calda και όχι του ρουμάνικου. Οι Βλάχοι είναι Έλληνες που λόγω στρατηγικής σημασίας των περιοχών που κατοικούσαν (περάσματα), οι Ρωμαίοι τους έθεσαν φύλακες δίνοντας τους προνόμια και αναγκαστικά χρησιμοποιούσαν την λατινική γλώσσα. Το ίδιο είχε συμβεί και σε άλλες περιοχές της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, στην Ελβετία στην Γαλλία κτλ. όπoυ μικρές πληθυσμιακές ομάδες ομιλούν παραλλαγές της λατινικής. Η ρουμάνικη γλώσσα είναι και αυτή εξέλιξη της λατινικής για αυτό και οι όποιες ομοιότητες.
|
Θωμά, μήπως σου είναι εύκολο να βάλεις λίγες περισσότερες πληροφορίες για τα 160 km χώμα που λες..?
|
Απόσπασμα:
|
Απάντηση: ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ - 9 Ιουλίου 2010
ουάου!! με εντυπωσιάσατε με τις γνώσεις σας !ειλικρινά δεν το ήξερα.
στο θέμα μας τώρα,όλη η περιοχή είναι καταπληκτική.προσοχή μόνο στο θέμα αντίσκηνου (αν αυτό χρησιμοποιηθεί στην βάλια κάλντα) |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
http://www.gsforum.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B1/12298-%CE%86%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CF%81%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%82-%CE%86%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82.html Μήπως οι επαείοντες να με έδιναν και εμέ τα φώτα τους γιά την βάλια κάλντα:) |
Απόσπασμα:
Ελπίζω να βρω κι εγώ χρόνο μέχρι τότε, όταν πλησιάσει ο καιρός θα το δούμε πιο καθαρά. Καλή οργάνωση. |
Καλά να περάσετε!!!
|
πολυ καλη η ιδεα σου
|
ειναι εξωτερικο ο θωμας, αυριο το απογευμα θα τα δη.Υπομονη
|
Απόσπασμα:
Αλλά και οι Ρωμαίοι είναι φίλοι μας!!!!!!!!!!!! :sm7::sm7::sm7::sm7: Καλά να περάστε και να γυρίσεται με γεμάτες μπαταρίες και σφιχτούς κω....! |
Απόσπασμα:
|
G.S.A. mori loulu:p:p:p
|
Για να ετοιμαζομαστε σιγα σιγα.:D |
Comander, Rambo, Rocky!
Σε θέλω Ταρζάν στην Βάλια και ΟΥΚ στην Κάλντα. Βγάλτε φωτογραφίες όταν δαμάζετε τις αρκούδες και πίνετε κρασί μαζί τους. Επίσης, βγάλτε φωτογραφίες όταν εκπαιδεύετε τους λύκους να σας φέρνουν πάπιες και πορτοκάλια για βραδινό. Να περάσετε καλά, να γεμίσετε μπαταρίες και να μας έρθετε με πολλές φωτογραφίες. Καλό δρόμο παιδιά. |
Απόσπασμα:
|
Να μετατεθει καμια βδομαδα παιζει;Δυστηχως θωμα δεν μπορω να ακολουθησω αυτο :yz και το γουσταρα τοσο πολυ αυτο το ταξιδακι
|
το θηρίο μόλις το έφτιαξα, αλλά θέλει μερικά μαζέματα και τέστ οτι θα με βγάλει ασπροπρόσωπο, δίχως οδική βοήθεια
γι αυτό το δι-τριήμερο δεν είμαι, ευχαρίστως και το κουβεντιάζουμε για άλλο η ιδέα πρώτη, το μέρος άψογο, ο καιρός κουτί και η διάθεση προκαταβολική! αλλά κάποια επόμενη φορά από μένα |
Απόσπασμα:
Σωστές οι πληροφορίες αν και ελλιπής. (Ανακηρύχτηκε εθνικός δρυμός από τον δρυοκολάπτη. Από τα 15 είδη που ζουν στην Ευρώπη τα 13 ζουν στην κοιλάδα) Πάμε τώρα στην εκδρομή που έχετε σχεδιάσει. Προσωπικά δεν κατάλαβα τι θέλετε να κάνετε και που να πάτε. Το να διασχίσεις τη Βάλια Κάλντα είναι μια εμπειρία . Απαιτεί όμως να υπάρχει προετοιμασία και απόλυτος σεβασμός στη φύση και στο περιβάλλον. Η διαδρομή είναι ελεγχόμενη και προστατευόμενη. Οι μηχανές δεν πρέπει να κάνουνε θόρυβο και οι ταχύτητες πολλή μικρές. Επίσης εάν έχει συννεφιά άμεση απομάκρυνση από την περιοχή. Αυτό θα το παρατηρήσετε από τα αποκεφαλισμένα και καμένα από τους κεραυνούς δέντρα. Στο αρκουδόρεμμα χωρίς συνοδό να μην το επιχειρήσετε. Ζουν στην περιοχή περίπου 500 αρκούδες. Αριθμός τεράστιος και πολλές φορές πεινασμένος. Το να κοιμηθείτε σε αντίσκηνο δεν κατάλαβα που έχετε σχεδιάσει.. Πάντως μέσα στο δάσος του Φλαμπουραρίου ούτε να το διανοηθείτε. Χωρίς να θέλω να σας θίξω θα πρέπει κάποιος να έχει τρελαθεί για να μείνει σε αντίσκηνο στο δάσος αυτό.. Συνιστώ να πάρετε πληροφορίες πριν μπείτε στο δάσος. Βασικό είναι να ειδοποιήσετε κάποιον που θα είστε διότι δεν πιάνει τηλ. και το gpsείναι άχρηστο. Σχεδόν σε όλα τα σημεία εισόδου υπάρχουν γραφεία πληροφοριών. Επιβάλλεται να τα συμβουλευτείτε. Συγνώμη αν σας κούρασα. Καλά να περάσετε Ναπολέων 6943481514 |
Απόσπασμα:
ΘΕΟΛΟΓΟΣ 6977449805 |
Δεν πανε χωμα τα HONDA....:p :p
|
Απόσπασμα:
Καλημέρα Σωστά..Πάει όμως το φορτηγό. Και πηγαίνω συχνά. Θα είμαι απο Δευτέρα 12/7 στο χωριό μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου..Κάνουμε στην περιοχή με τον σκοπευτικό σύλλογο ασκήσεις διάσωσης.. Πράγματι είναι πανέμορφη. ;) |
Πιθανά να μπορούσατε να πάρετε πληροφορίες από τους δασοφύλακες της Βάλια Κάλντα στο χωριό Περιβόλι. Εχω μείνει εκεί και είχα εξαιρετική εξυπηρέτηση. Το χωριό είναι η μια από τις δύο εισόδους της κοιλάδας και θα μπορέσετε και να βρείτε εκεί καλή διαμονή (ξενώνας "Αρκουδόρεμα"), φαγητό ("Αετοφωλιά" στο Ζιάκα) και πληροφορίες.
http://www.perivoli.gr/ Καλό ταξίδι και είναι σίγουρο οτι θα περάσετε όμορφα! |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Συμφωνώ απόλυτα. Το περιβόλι κατοικείται 2 μήνες το χρόνο. (πανέμορφο χωριό). Θα εκπλαγείτε από τα πολλά doyomakia(Νεολαία) . Εάν υπάρχει δυνατότητα να πάτε μετά 15/7 που έχει και πανηγύρι. Να μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την εκκλησία του χωριού. Να δοκιμάσετε ντόπια πίτα και γαλοτύρι. :p |
Απόσπασμα:
Δεν παλευετε με τιποτα ρε δημητρη???????? |
Απόσπασμα:
Απ΄οτι κατάλαβα δεν υπάρχει περίπτωση μετάθεσης. |
αν και το τριήμερο θα είμαι στο τρέξιμο με τις δουλειές,μπορεί και να σας πετύχω κάπου.
αν θέλετε στείλτε με π.μ ένα τηλέφωνο που μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας. αν χρειαστείτε κάποια βοήθεια στην περιοχή υπάρχει και φορτηγο,ακόμα και γερανός.πάνω απο το αρκουδόρεμα και μέχρι το μέτσοβο,έχει ο κολλητός μου τα γελάδια του.οτιδήποτε θελήσετε για πληροφορίες,πάρτε τηλ.αν και θα τα βρείτε όλα μπροστά σας και εύκολα. αντίσκηνο μπορείτε να στίσετε άνετα και χαλαρά στο γρεβενίτι και σε όλη την περιοχή του χωριού,αλλά και μέσα στο χωριό περιβόλι.αλλά μόνο σε αυτά τα 2 μέρη. καλά να περάσετε! πάρε και ένα εύκολο νουμερό μου κων/νος 6976 11 33 44 |
Απόσπασμα:
ΔΥΣΤΗΧΩς ΡΕ Μ@ΜΟΤΙ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΑΛΕΙ :hmmm::hmmm::hmmm: |
πάρε και ένα εύκολο νουμερό μου
κων/νος 6976 11 33 44[/QUOTE] Φιλε κωστα κραταμε το τηλ, και ολα τα αλλα ειπες που μας ευχαριστουμε και ποιος ξερει μπορει να εχεις λασκα για εναν καφε;) |
Απόσπασμα:
Γειά σου ρε τσομπάνη φίλε μας ..... θυσία γίνεσαι για τους φίλους .... http://i247.photobucket.com/albums/g...-2/RESP-04.gif . |
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...;):sm8:
SORRY ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ (ΜΩΛΙΣ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΩΛΟΙ ΜΑΣ):sm7::sm7:............ ΝΑ΄ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ..... |
Θεολόγε κάλα να περάσετε είναι υπέροχο ταξιδάκι το έιχα κάνει πέρυσι!!!! Θα το θέλαμε πολύ να σας συνοδεύσουμε αλλά λόγω υποχρεώσεων είναι δύσκολο!:yz Πολλές ευχές απο μένα και την Κατερίνα! Ελπίζω στην επόμενη εξόρμηση!!!
|
Καλα να περασετε παιδια! πολυ ομορφο ταξιδακι!
|
Φιλαράκια καλά να περάσετε να μας φέρετε μπόλικες φώτο και από εμένα πληρωμένο μασαζάκι στην οπίσθια περιοχή ώστε να ξεπιαστείτε γρήγορα για να ξαναπάμε όλοι μαζί
|
Απόσπασμα:
Μητσακο μου πολλη με χαλαει που δεν θα εισαι μαζι μας αλλα θα την φτιαξουμε την καταστασει καποια στιγμη που θα παει στο χερι του ειναι ? :hmmm: |
Απόσπασμα:
|
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:23. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!