![]() |
ΚΟΥΙΖ (μοντέλα R1200 GS/A 2010-)
Στα μοντέλα με τον "νέο" κινητήρα των 110hp, παραγωγής 2010-, η πλαστική τάπα εισαγωγής των λαδιών του κινητήρα βρίσκεται πλέον στον δεξί κύλινδρο και όχι στον αριστερό.
Ποιά λοιπόν νομίζετε ότι είναι η επίσημη εξήγηση από τη BMW για την αλλαγή αυτή ??? |
Απάντηση: ΚΟΥΙΖ (μοντέλα R1200 GS/A 2010-)
Ωραια αναβαθμιση....:D
Honda μου θυμιζει :sm7: |
μη κοροιδεύεις .....
κι όμως υπάρχει επίσημη και λογική (γερμανικών προδιαγραφών) εξήγηση... |
Καλημέρα.
Είναι για τον λόγω, όταν στείνης την μηχανή στο stand, αυτή γέρνει ΑΡ. Και επειδή θέλει συνεχώς έλεγχο και συμπλήρωση λαδιών ,απο ΔΕ σε διευκολύνει καλύτερα. Μπράβο πάντως της bmw.. Τι κερδίζω ???:p Ναπολέων |
έχασες...........
δεν κερδίζεις τίποτε και την επόμενη ανάκληση θα τη πληρώσεις εσύ.....:sm7:από τη τσέπη σου επόμενος ???? |
Απόσπασμα:
Εμενα παντως περισσοτερο ΣΤΥΛΙΣΤΙΚΟ μου μοιαζει παρα τεχνικο.........η μεταφορα της ταπας,,,, αν και προσωπικα δεν βρισκω κανενα λογο για αυτην την αλλαγη---- αλλα ειμαι μεριεργος....ποια ειναι η επισημη εκδοχη>?:hmmm::hmmm: |
Απόσπασμα:
επόμενος ???? |
|
http://content.sweetim.com/sim/cpie/...s/00020284.gif .... καλό .... :D
|
...να το "πάρει το ποτάμι" ..... http://i247.photobucket.com/albums/g...mail_ukl_y.gif
|
Απόσπασμα:
|
Εμένα μου το είπες αλλά δεν το μαρτυράω, είναι και κουφό και πολύ γερμανικό:sm7:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
πάντως, ΝΑΙ, είναι πολύ κουφό......... |
Μήπως λόγο των 2 εκκεντροφορων?:hmmm:
|
Απόσπασμα:
|
:confused::confused::confused:
|
Επειδη ειναι δεξιοστροφος ο κινητηρας???
|
Για να ρωτάτε οι περίεργοι..............:sm7:
|
Απόσπασμα:
όχι, ούτε αυτό έχει σχέση... |
Μην το ψάχνετε μηχανολογικά, μπορούμε να πούμε ότι είναι περισσότερο διαδικαστικό, γι αυτό είναι και "κουφό"
|
Μήπως έχει σχέση με το, από ποιά μεριά εξυπηρετείται να κάνει σέρβις ο μάστορας ;;;
|
Απόσπασμα:
|
Εγινε λάθος κοπή στα τζαμάκια , ο Χανς Γερμανός χυριστής επηδη εβλεπε μουντιαλ την εθνικη Γερμανιας δεν εντηλήφθικε την βλάδη που εβγαλε το μηχάνημα έτσι εκοψε 2000000 τζαμάκια λάθος !!! Για να μην τα πετάξουν αποφασίσανε να τα βάλουνε απο την άλλη ΠΛΕΥΡΑ σαν ενα μικρο λιφτηνγκ!!:sm7:
|
Απόσπασμα:
επόμενος ????? |
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Στον πόλεμο υπήρχε χρονοδιάγραμμα στο πότε θα έρθει το τρένο με τους Εβραίους, πόσην ώρα θα έκαναν να τους αποβιβάσουν, πόση ώρα να τους γδύσουν , πόση ώρα θα μείνουν στον θάλαμο αερίων, πόση ώρα να τους πάρουν από εκεί μέσα ώστε να έρθει το επόμενο τρένο κτλ κτλ...δεν ρώταγαν τον κάθε Γερμανό στρατιώτη πόση ώρα ήθελε να διεκπεραιώσει τη διαδικασία σύμφωνα με τους δικούς του ρυθμούς...:hmmm: Είναι πολύ "οργανωτικός" λαός οι Γερμανοί και γι' αυτό και η μεγάλη απορία μου στο πώς προκύπτουν τόσες ανακλήσεις στις μοτοσυκλέτες μας... επόμενος ????? |
Μηπως επειδη αριστερα ειναι η μανιβελα και δεν χωραει το χωνί για τα λαδια?http://content.sweetim.com/sim/cpie/...s/00020148.gif
http://content.sweetim.com/tbsig/sig.asp?img=ad1 |
τα 1200 δεν έχουν πλέον χώρο να τοποθετηθεί μανιβέλα. Το χώρο τον έχει πιάσει το ......ESA
επόμενος ???? |
Απόσπασμα:
|
Ρε Βασιλάκη τι θα γίνει….μας γάστροσες….:sm7:
Άντε θα το πάρει το ποτάμι? |
Έχει μεταφερθεί η τάπα στον δεξιό κύλινδρο? .....ή έχουν περιστραφεί και οι 2 180 μοίρες ως είχαν?
Τώρα για επίσημη εξήγηση .....μου έχει φύγει ο μεσημεριανός ύπνος Βασίλη!!! :D:D Να γιατί όχι boxer!! :p:p |
Απόσπασμα:
|
Η επίσημη οδηγία της BMW για το πώς ένας μηχανικός θα άλλαζε λάδια και πώς θα τσέκαρε τη ποσότητα και από το τζαμάκι, περιλάμβανε την ολιγοδευτερόλεπτη αναμονή να "κατέβουν" τα λάδια χαμηλά στο κάρτερ.
Παρατηρήθηκε ότι εφόσον και η τάπα και το τζαμάκι βρίσκονταν στην ίδια πλευρά, ο μηχανικός με το που προσέθετε τα λάδια, αμέσως έσκυβε να τσεκάρει το τζαμάκι. Η BMW εκτίμησε λοιπόν, ότι η λανθασμένη πληροφορία που θα είχε ο μηχανικός κοιτώντας αμέσως το τζαμάκι, μπορούσε να προκαλέσει την συμπλήρωση πλεονάζουσας ποσότητας λαδιού με κίνδυνο να καταστραφεί ο κινητήρας. Το έβαλε λοιπόν στην απέναντι πλευρά, ώστε μέχρι να περάσει ο μηχανικός γύρω από τη μοτό και να κοιτάξει το τζαμάκι, το λάδι να έχει "προλάβει" να κατέβει προς το κάρτερ...... Αυτή είναι η επίσημη εξήγηση που δόθηκε στα σεμινάρια μηχανικών BMW... Τα σχόλια...δικά σας...:) Εν μέρει νικητής ο Λεοντόκαρδος που πλησίασε πολύ στην απάντηση :D:D:D. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό αλλά φαίνεται ότι σκέφτεται σαν ...Γερμανός:sm7: |
ακου τι ανθρωποι κατασκευαζουν τις μηχανες μας ... ???
ειναι τρελλοι ?????!!!!!! ποιος ειναι τοσο στοκος μηχανικος , που θα τσεκαρει τα λαδια αμεσως ??? ειμαι υπερβολικος ??? |
Απόσπασμα:
|
Για να τρέχει αυτός που αλλάζει λάδια μια αριστερά, μια δεξιά και να φαίνεται busy το συνεργείο!!!
:sm7: |
Αρχισανε οι Γερμανοι τα Γιαπωνεζικα μαρκετινγκιστικα παιχνιδια?
Κριμα και τους ειχα σε εκτιμιση...:hmmm: |
Απόσπασμα:
Στα γιαπωνεζικα αλλα και στα ευρωπαικα, ''τα παλια τα χρόνια'', τοτε που δεν υπηρχαν ''ματακια'' αλλα δεικτες μετρησης που ηταν και τάπες πληρωσης του καρτερ ηταν απο την ιδια μερια!!! απο την ιδια δηλαδη μερια βαζανε το λαδι και απο την ιδια μερια βουταγανε τον δεικτη για να μετρησουν ποσο βάλανε!!!!! Μετα ηρθανε τα ''ματακια'' και παλι απ την ιδια μερια που συμπληρωνανε στην ιδια μερια ηταν και το ''ματακι''!!! Μεχρι σημερα αυτο ακολουθειται απο ολες τις εταιρειες του κοσμου!!!!! από όοοοοοοολες? οχι!!! Μια θελει να κανει του κεφαλιου της.......η BMW!!! η οποια θελει να μας πεισει οτι μετακομισε την τρυπα πληρωσης απο την αλλη μερια για να εχει χρόνο ο ''συμπληρωτης'' να τρέξει, να περπατησει, να κυλιστει,να ερψει κ.λ.π. προς την άλλη πλευρα που ειναι το ματακι και να δει αν εβαλε την σωστη ποσοτητα!!!!!!!!!! Δεν μας ειπαν ομως αν στην διαδρομη απο τον ΔΞ στον ΑΡ κυλινδρο μεσολαβει και σταση για καφε!!!!!!!!:) Και γιατι δηλαδη να δω το ματακι και να πιστοποιησω οτι εχω βαλει την σωστη ποσοτητα? Αφου μου λεει ο κατασκευαστης οτι 4 λιτρα χρειαζεται π.χ. με αλλαγη φιλτρου!! Αφου λοιπόν βαζω 4 λιτρα (εκτος κι αν δεν ξερω να μετρω) γιατι πρέπει να πάω για ''ματι''? άλλα θα μου δειξει ¨η το λαδι ταξιδευει και παει αλλού???¨η μηπως το καρτερ ειναι τοσο δαιδαλωδες που για να παει παντου το λαδι κατα την συμπληρωση του πρέπει να περιμενεις κανα μισάωρο για να εχεις σωστη ενδειξη στο ''ματι''???? ?:hmmm: |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:14. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!