![]() |
ΚΑΠΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ??????
καλημέρα συνφορουμίτες.
Η δική μου μέρα ξεκίνησε με λίγη ανησυχία. Έχω ένα adventure 2010 με 2500 χιλιόμετρα. Έχω κάνει κανονικά το στρώσιμο και το συνεργείο στα 1000. Το πρωί λοιπόν αφού είχε κάνει μια διαδρομή 10 χιλιομέτρων εντός πόλεως επέστρεψα σπίτι για να φύγω για γραφείο. Μετά από μία ώρα που εκκίνησα τον κινητήρα, ενα σύννεφο καπνού (άσπρου όσο προλαβα και είδα αφού φυσούσε στο παρκινγκ) με προσπέρασε και έμεινα κόκκαλο. Οι ενδείξεις στο check κατά την εκκίνηση ήταν οκ, η ένδειξη θερμοκρασίας χαμηλή και κανένα αντίστοιχο πρόβλημα μέχρι σήμερα. Αν κάποιος γνωρίζει περί τίνος πρόκειται ή έχει συναντήσει κάτι αντίστοιχο παρακαλώ ας βοηθήσει |
Απάντηση: ΚΑΠΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ??????
Την είχες αφήσει στο νύχι ;;;;:Απορία:
|
ναι σωστα !!!!
|
Πιθανόν να είχε περάσει λίγο λάδι στον μποξερ. Γιατί λευκός καπνός σημαίνει λάδι;)
|
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ???? Η ΑΠΛΑ ΤΥΧΑΙΝΕΙ?
|
Τυχαίνει σπάνια:cool:
|
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
|
εισαι σιγουρος οτι ηταν απο την εξατμιση???:Απορία::Απορία::Απορία:
μηπως--λεω μηπως ηταν απο το ψυγειο λαδιου>??:hmmm::hmmm: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
οτι αν ειναι στο νυχι,μπορει να περασει λαδακι λογο της κλησης,στον κυλινδρο..αλλα αυτο τα τελευταια χρονια εχει διορθωθει....-δεν παιρναει λαδι....:rolleyes: |
εσείς οι "νέοι" πρέπει να ξέρετε ότι σε παλαιότερα boxer, όταν άφηνες τη μηχανή στο πλαινό stand (ή νύχι), ήταν πιθανό λόγω της βαρύτητας και των ανοχών του κινητήρα, να πέρναγε λίγο λάδι κινητήρα από τα ελατήρια του πιστονιού προς τον θάλαμο καύσης.
Κατά την εκκίνηση λοιπόν, ο κύλινδρος έκαιγε τη βενζίνη αλλά και αυτό το ελάχιστο λάδι, γι'αυτό και ο λευκός καπνός αλλά από τον "πλαγιασμένο" κύλινδρο. Εν καιρώ ξεπεράστηκε το "πρόβλημα" και δεν εμφανίζεται πια..... Στατιστικά θα μπορούσε να συμβαίνει στον καθένα μας αλλά πολύ πολύ πιο σπάνια στα 1200..........Σε καλώ να το παρακολουθήσεις. Δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται συχνά..... |
Απόσπασμα:
Καλύφθηκα πλήρως :)! Αλλά δεν έχω μπόξερ καρδιά μου... |
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΗΤΑΝ. ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΛΑΔΙΟΥ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΙ ΘΑ ΕΦΤΑΙΓΕ ΔΗΛΑΔΗ? (ΡΩΤΑΩ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΟΠΩΣ Ο ΝΕΟ) |
Λευκος καπνος σημαινει νερο και οχι λαδι,μπλε καπνος ειναι λαδι και μαυρος καπνος ειναι πλουσιο μειγμα.
|
Απόσπασμα:
|
Εγώ με 2010 το έχω παρατηρήσει όταν την αφήνω στο πλαϊνό stand μετά από πολλά km, όπου έχει ζεσταθεί το μοτερ.
Σε μικρές αποστάσεις δεν το έχει κάνει ποτέ. Αν έχουν πει πάντως ότι στα καινούργια μοντέλα το έχουν φτιάξει, προφανώς δεν ισχύει γιατί ξέρω και άλλον με το ίδιο "πρόβλημα". Οπότε 2πλο stand και δεν έχει καπνούς ξανά, ή αν δεν βολεύει το διπλό, όρθια 5 λεπτά να κρυώσει και μετά στο πλαϊνό. |
Απόσπασμα:
Μηπως σου φανηκε οτι ηταν απο την εξατμιση???? καμια φορα--οχι και συχνα--λογο συστολης διαστολης του ψυγειου μπορει να στο παρουσιασει...το επαθα και εγω ενα πρωινο και νομιζα οτι ηταν απο την εξατμιση αλλα αλλα ηταν απο το ψυγειο λαδιου...μαλιστα εχει αναφερθει και απο τον μεγα γκουρου---Γιωργη!!!(Georgep) αν θυμαμαι καλα.....το φαινομενο αυτο ονομαζετε <<παγοφραγμος>>(με πασα επιφυλαξη , ε?:D:D |
Απόσπασμα:
διατηρω μια επιφυλαξη....λευκος καπνος σημαινει λαδακι...;););) |
Απόσπασμα:
εσυ τι δεν καταλαβες?:Απορία::Απορία: εννοω για τα μοντελα απο το 2006 και μετα--θεωρητικα τουλαχιστον αυτο εχει διορθωθει-εξαληφθει;):):) |
Απόσπασμα:
Σωστος!!!!! +1 Βασίλης ακόμα!!!:D:D |
Απόσπασμα:
το νερο κανει άλλα προβληματα αλλα δεν καπνιζει.......!!!! |
νομίζω ότι το επόμενο βήμα του forum πρεπει να είναι το gspedia (βλ παγοφραγμός)
|
Απόσπασμα:
Τα ψεκαστα δεν εχουν σωληνα βεντουρι (οπως τα καρμπυρατερ) κι ετσι το φαινομενο δεν παρατηρειται σε αυτα!!! Οι λεπτομερειες περι ''παγοφραγμου'' εδω http://www.gsforum.gr/Τεχνικά-θέματα...ΓΜΟΣ-9068/ |
Απόσπασμα:
θα το παρακολουθώ συχνά κ θα ενημερώσω και εδώ γιατί για καινούργια μηχανή δεν ξέρω τι δικαιολογείται κ τι όχι. |
Απόσπασμα:
Ευτυχως που ειπα με πασ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ.....:D:D:D:D παντως κατι θυμαμαι μεγαλε γκουρου!!!!:D:D:D |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
http://wiki.answers.com/Q/What_can_cause_white_smoke_from_the_exhaust http://www.ehow.com/facts_4897161_causes-white-smoke-exhaust_.html Τα gs ειναι αεροψυκτα και ως εκ τουτου δεν εχουν νερο να καψουν!!!!! Αλλα και τα υδροψυκτα, αν εμφανιστει ασπρος καπνος απο την εξατμιση και δεν ειναι λογω χαμηλης ατμοσφαιρικης θερμοκρασιας (χειμωνας) τοτε ναι μπορει να ειναι απο το ψυκτικο υγρό αλλα τοτε θα εχουμε καψει φλαντζα κεφαλης και θα σηκωνει και θερμοκρασια!!!! |
Και εμένα όταν ήταν καινούργια η gs μου το έκανε μία και μοναδική φορά. Ήταν από τις σπάνιες φορές που την άφησα στο πλαϊνό σταντ και μετά από ταξίδι. Όταν είδα τον καπνό χε... την έσβησα αμέσως και την ξαναέβαλα εμπρός μετά από λίγο. Δεν μου το ξαναέκανε μετά από τότε, αλλά πάντα την παρκάρω με το κεντρικό σταντ. Θα σου έλεγα εάν πρόκειται για μιά φορά γράψτο στο χιόνι, εάν το επαλαλαμβάνει....στο γιατρό.
|
Απόσπασμα:
|
Οι BMW βγάζουν λευκό μπλέ καπνό εναλλάξ. Εχει κολλημένο στικερ στο πλαι από το εργοστάσιο που προειδοποιεί. Μαύρος είναι ο καπνός από το τσιγάρο του αναβάτη που περιμένει την Mobile
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Γιατλι δεν τοποθετείτε το μοτόρι του varadero.Για τα επόμενα 20 χρόνια θα έχετε το καφαλάκι σας σε κατάσταση ηρεμίας.:cool: |
Το δικό καφαλάκι (=κεφαλάκι+καραφλάκι) είναι απολύτως ήρεμο....
Είπαμε BMW = Blau Mit Weiss Τυχαίο .... δεν νομίζω |
Μοντέλο του 2010 και την άφησα στο νύχι για αρκετές ώρες, έξω από την αντιπροσωπεία. Οταν την έβαλα μπροστά έβγαλε ντουμάνι, ο μηχανικός μου είπε να μην ανησυχώ ,απλά έκαψε λαδάκι που πέρασε στον αριστερό κύλινδρο.
|
Απόσπασμα:
τα LT έχουν κινητήρα Κ αν δεν κάνω λάθος...από την εποχή του Κ75 (ευτυχής κάτοχος και Κ κάποτε) το πρόβλημα υπήρχε έντονο λόγω της κεφαλής η οποία ήταν από τη μεριά του πλαινού stand.... |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:33. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!