GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Επικαιρότητα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Ημιυπαίθριοι (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=13758)

gandreas 10-09-2010 18:23

Ημιυπαίθριοι

Ξέρει κάποιος κάτι για αυτό το θέμα?
Τι θα γίνει αν δεν τους δηλώσουμε , τη αν τους δηλώσουμε κ.τ.λ.:hmmm::hmmm::hmmm:

ntinopoulos 10-09-2010 19:01

Απάντηση: Ημιυπαίθριοι

να τους πληρωσεις-τακτοποιησεις τωρα,αν δε το κανεις θα χεις προβλημα μετα...;)
Υ.Γ.τα λεφτα ειναι σχετικα λιγα:)

frits 10-09-2010 19:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gandreas ( 209793)
Ξέρει κάποιος κάτι για αυτό το θέμα?
Τι θα γίνει αν δεν τους δηλώσουμε , τη αν τους δηλώσουμε κ.τ.λ.:hmmm::hmmm::hmmm:

Αν έχεις κακούς γείτονες δήλωσε το, αν όχι είναι ένα θέμα το τι θα γίνει με τα ενεργειακά πιστοποιητικά, όπου θα έρχετε ένας πολ.μηχανικός (με την ιδιότητα το ρουφιάνου;) και θα μπορεί να καταγράψει τις αυθαιρεσίες που έχει το ακίνητο.

Albatros 10-09-2010 19:03

Σε ένα αναξιόπιστο Κράτος ό,τι και να κάνεις το μπελά σου θα βρείς...
:hmmm::hmmm::hmmm:

babis66 10-09-2010 19:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 209828)
Αν έχεις κακούς γείτονες δήλωσε το, αν όχι είναι ένα θέμα το τι θα γίνει με τα ενεργειακά πιστοποιητικά, όπου θα έρχετε ένας πολ.μηχανικός (με την ιδιότητα το ρουφιάνου;) και θα μπορεί να καταγράψει τις αυθαιρεσίες που έχει το ακίνητο.

Μιλάς και για τα παλιά ακίνητα η μόνο τα νέα;;;;;:Απορία:

ntinopoulos 10-09-2010 19:17

υπαρχουν πολλοι τροποι να σε πιασουν!:D
νομιζω οτι το ρισκο δεν αξιζει!:)
καλως η κακως εχουμε την ευκαιρια νομιμοποιησης τους και κανουμε τους δυσκολους?:rolleyes:

gandreas 10-09-2010 19:29

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 209838)
υπαρχουν πολλοι τροποι να σε πιασουν!:D
νομιζω οτι το ρισκο δεν αξιζει!:)
καλως η κακως εχουμε την ευκαιρια νομιμοποιησης τους και κανουμε τους δυσκολους?:rolleyes:

Μα το θέμα δεν είναι ότι το νομιμοποιήσω αλλά ότι το ταχτοποιώ για 40 χρόνια. Αν θέλουν μετά την δήλωσή του να σε ξεζουμίζουν θα το κάνουν χαλαρά κάθε φορά που τους λείπουν χρήματα. Νεύρα

ntinopoulos 10-09-2010 19:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gandreas ( 209845)
Μα το θέμα δεν είναι ότι το νομιμοποιήσω αλλά ότι το ταχτοποιώ για 40 χρόνια. Αν θέλουν μετά την δήλωσή του να σε ξεζουμίζουν θα το κάνουν χαλαρά κάθε φορά που τους λείπουν χρήματα. Νεύρα

δε νομιζω,θα ειναι πολυ κουφο!:rolleyes:

frits 10-09-2010 19:33

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από babis66 ( 209831)
Μιλάς και για τα παλιά ακίνητα η μόνο τα νέα;;;;;:Απορία:

Για τα παλιά, τα νέα νομίζω για να ηλεκτροδοτηθούν χρειάζεται πλέον και το ενεργειακό πιστοποιητικό.
Από όσο ξέρω δεν νομίζω ότι θα αρχίσουν να χτυπούν κουδούνια για να ελέγξουν, αλλά σε πώληση, ενοικίαση κ.λ.π θα είναι απαραίτητο, έτσι τουλάχιστον θα ξεκινήσει...

frits 10-09-2010 19:36

Απόσπασμα:

Επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα αρκετά, υπάρχουν προβλήματα, π.χ με την ΔΕΗ, το πάγιο, η ΕΡΤ κ.τ.λ. βγαίνουν με βάση τα τετραγωνικά, οπότε λογικά θα πρέπει να πληρώνεις κάτι περισσότερο σε κάθε λογαριασμό, αυτό βέβαια αν η πολεοδομίες ενημερώσουν την ΔΕΗ κάτι μάλλον απίθανο.....

vasorfa 10-09-2010 20:06

Απόσπασμα:

οκ..πες οτιο τωρα παει ο κοσμος και τα δηλωνει.....

και που ξερω ομως αυτο το κρατος των παραποντηδων τι θα αρχισει να ζηταει αυριο...????

συμφωνω οτι ειναι ευκαιρια για νομιμοποιηση...αλλα για 40 χρονια???ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ?????οταν μονιμοποιεις κατι,,,,ειναι υποτιθετε ΜΟΝΙΜΗ ρυθμιση----οχι με ημερομηνια ληξης.......ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα

frits 10-09-2010 20:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 209863)
οκ..πες οτιο τωρα παει ο κοσμος και τα δηλωνει.....

και που ξερω ομως αυτο το κρατος των παραποντηδων τι θα αρχισει να ζηταει αυριο...????

συμφωνω οτι ειναι ευκαιρια για νομιμοποιηση...αλλα για 40 χρονια???ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ?????οταν μονιμοποιεις κατι,,,,ειναι υποτιθετε ΜΟΝΙΜΗ ρυθμιση----οχι με ημερομηνια ληξης.......ΝεύραΝεύραΝεύραΝεύρα

Δίκιο έχεις, αλλά αυτό έγινε για να περάσει από το συμβούλιο της επικρατείας, από εκεί και πέρα έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στο κακό και το λιγότερο κακό.

gsmaniac 10-09-2010 21:26

Απόσπασμα:

με ενα 100ρικακι ευροπουλα λυνονται ολα....:sm7:

vasorfa 10-09-2010 21:42

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 209889)
με ενα 100ρικακι ευροπουλα λυνονται ολα....:sm7:

Πρακτικο Μυαλό!!!:p:p:sm7::sm7::sm7::sm7::sm7:

babis66 10-09-2010 21:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 209848)
Για τα παλιά, τα νέα νομίζω για να ηλεκτροδοτηθούν χρειάζεται πλέον και το ενεργειακό πιστοποιητικό.
Από όσο ξέρω δεν νομίζω ότι θα αρχίσουν να χτυπούν κουδούνια για να ελέγξουν, αλλά σε πώληση, ενοικίαση κ.λ.π θα είναι απαραίτητο, έτσι τουλάχιστον θα ξεκινήσει...

Σε ευχαριστώ φίλε frits;)

aeriko 10-09-2010 22:50

Απόσπασμα:

Σταύρο μου μετά από τόσο καιρό γνωριμία με περνάς για ρουφιάνο;;) Πάντως νομιμοποίηση δεν προβλέπεται, απλά τακτοποίηση για 40 χρόνια και μετά βλέπουμε.

siraxanz 10-09-2010 23:02

Νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να διορθωθούν κάποια λάθη μας, επίσης πιστεύω ότι το 40χρόνια δεν είναι ανασταλτικό
αλλά οι υποχρεώσεις που θα προκύψουν πχ εγώ από 120μ2 θα βρεθώ με 180μ2 σπίτι οπότε με άλλο μάτι θα με αντιμετωπίζει η εφορία:o.
Αλλά αφού ήθελα μεγαλεία είναι νομίζω μιά καλη ευκαιρία να τακτοποιήσω την μαμακία μου,
γιατί δεν αισθάνομαι να μου φταίει κάποιος άλλος εκτός από εμένα που παρανόμησα!!!

aeriko 10-09-2010 23:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 209958)
Νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να διορθωθούν κάποια λάθη μας, επίσης πιστεύω ότι το 40χρόνια δεν είναι ανασταλτικό
αλλά οι υποχρεώσεις που θα προκύψουν πχ εγώ από 120μ2 θα βρεθώ με 180μ2 σπίτι οπότε με άλλο μάτι θα με αντιμετωπίζει η εφορία:o.
Αλλά αφού ήθελα μεγαλεία είναι νομίζω μιά καλη ευκαιρία να τακτοποιήσω την μαμακία μου,
γιατί δεν αισθάνομαι να μου φταίει κάποιος άλλος εκτός από εμένα που παρανόμησα!!!

Χάρη αν είσαι σε μονοκατοικία και απαίτησες από τον μηχανικό σου τους η/χ, τότε ναι να πληρώσεις, αλλά σκέψου στις πολυκατοικίες που οι εργολάβοι κάνουν τους η/χ σώνει και καλά και σου τους πουλάνε για κύριο χώρο κατοικίας. Δηλαδή παρανομεί ο εργολάβος και την πληρώνει ο αγοραστής και όλα αυτά εν γνώσει του κράτους (πολεοδομία). Εχουμε την πλάκα μας:)

ortho 10-09-2010 23:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 209847)
δε νομιζω,θα ειναι πολυ κουφο!:rolleyes:

ενώ κατά τ'άλλα στην Ελλάδα επικρατεί πάντα η λογική,
έχουμε αξιόπιστο κράτος,
ξέρεις ότι αυτό που σου λένε σήμερα,
μάλλον δε θα ισχύει αύριο.....

κι εγώ δεν ξέρω τι να κάνω, αλλά μάλλον πρέπει να δηλωθεί, διότι σε περίπτωση μεταβίβασης μάλλον θα τον πιούμε όλοι εμείς ο "παράνομοι".:hmmm:

και προσωπικά είμαι σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια, ίσως και πιό σύντομα απ' ότι ελπίζουμε, θα πληρώνουμε ετήσιο τέλος διατήρησης, δίκην προστίμου παχυλού, συν τις αυξήσεις των δημοτικών τελών.

δεν είδατε; το ΙΚΑ Λαυρίου ζήτησε να πληρωθούν ασφαλιστικές εισφορές για ακίνητα που δλώθηκαν με τη ρύθμιση του άλλου μέγιστου, του Σουφλιά, και το πήραν άρον άρον πίσω! Ας πέσουμε όλοι στην παγίδα, δεν τη γλυτώνουμε, και μετά θα μας ..... όλους μαζί!

frits 11-09-2010 00:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 209956)
Σταύρο μου μετά από τόσο καιρό γνωριμία με περνάς για ρουφιάνο;;) Πάντως νομιμοποίηση δεν προβλέπεται, απλά τακτοποίηση για 40 χρόνια και μετά βλέπουμε.

Παναγιώτη είχα βάλει ερωτηματικό αλλά η πλατφόρμα το κάνει φατσούλα και μάλιστα χαμογελαστή.:cool: δοκίμασε να το δεις ;)

Πέρα από την πλάκα νομίζω ότι η συγκεκριμένη δουλειά αν και εφόσον απαιτεί από τον μηχανικό να καταγράφει όλες τις παρανομίες θα είναι ή πολύ δύσκολη, ή ευκαρία για κονόμα κάτω από το τραπέζι.

Εγώ πάντως δεν θα μπορούσα να την κάνω......

frits 11-09-2010 00:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 209958)

Εδώ θα διαφωνήσω Χάρη, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, το 2004 που αγόρασα το διαμέρισμα θα είδα καμιά τριανταριά και όλα είχαν ήδη κλεισμένο υμιυπαίθριο και η λογική όλων, της εφορίας, της πολεοδομίας κ.λ.π ήταν δεν "τρέχει" τίποτα, όλο το σύστημα έκανε τα στραβά μάτια.

Xarleas 11-09-2010 04:02

Αφ´ηστε τις μ@λ@μίας και μην ανοίγετε πληγές.... Θα φάτε τέτοιες αυξήσεις στα πάγια, που δεν θα πιστεύετε τι σας συνέβη....

gandreas 11-09-2010 11:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Xarleas ( 210053)
Αφ´ηστε τις μ@λ@μίας και μην ανοίγετε πληγές.... Θα φάτε τέτοιες αυξήσεις στα πάγια, που δεν θα πιστεύετε τι σας συνέβη....

Άρα ποια είναι η γνώμη σου?:D
Γενικά βλέπω μια σύγχυση σε όλους μας με το θέμα:hmmm::hmmm::hmmm:

Xarleas 11-09-2010 13:14

Έχω και εγώ ημιυπαίθριο αλλά δεν πρόκειται να τους το δηλώσω, γιατί 1ον θα αυξήσουν τις αντικειμενικές αξίες και μαζί με τα νέα τετραγωνικά θα περνάω το αφορολόγητο των 300 χιλ, δεύτερον τα νέα τετραγωνικά θα μπουν και στη ΔΕΗ με τις νέες αυξήσεις που επίκεινται ΕΥΔΑΠ το ίδιο, ΕΤΑΚ μετά, υπεραξία λόγω ότι η περιουσία σου τάχατες αυξήθηκε και πάει λέγοντας. Είναι πολλά, πάρα πολλά αυτά που σκέφτονται να κάνουν. Στο τέλος δεν τους εμπιστεύεσαι τι άλλο θα σου βγάλουν. Μακριά λοιπόν...:yz:yz

frits 11-09-2010 13:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Xarleas ( 210152)
Έχω και εγώ ημιυπαίθριο αλλά δεν πρόκειται να τους το δηλώσω, γιατί 1ον θα αυξήσουν τις αντικειμενικές αξίες και μαζί με τα νέα τετραγωνικά θα περνάω το αφορολόγητο των 300 χιλ, δεύτερον τα νέα τετραγωνικά θα μπουν και στη ΔΕΗ με τις νέες αυξήσεις που επίκεινται ΕΥΔΑΠ το ίδιο, ΕΤΑΚ μετά, υπεραξία λόγω ότι η περιουσία σου τάχατες αυξήθηκε και πάει λέγοντας. Είναι πολλά, πάρα πολλά αυτά που σκέφτονται να κάνουν. Στο τέλος δεν τους εμπιστεύεσαι τι άλλο θα σου βγάλουν. Μακριά λοιπόν...:yz:yz

Το θέμα είναι ότι με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά της κατοικίας (άρα και τον κλειστό υμιυπαίθριο) όλα τα παραπάνω θα ΕΠΡΕΠΕ ήδη να τα πληρώνεις.

Αλλά έτσι είστε οι Χαρλεάδες βουτηγμένοι στην παρανομία....:sm7:.

Από ότι φαίνεται πάντως μέχρι τώρα τα "τακτοποιούν" μόνο όσοι έχουν προβλήματα με τους γείτονες, καλή ώρα σαν και μένα...:mad:.

Το πρόβλημα είναι ότι έχουν προυπολογίσει καμιά 600 εκατομύρια ευρώ (πολλά μου φάινονται)
και έχουν εισπράξει λένε μόνο 18.

aeriko 11-09-2010 13:29

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Xarleas ( 210152)

Συμφωνώ, το μπουγιουρντί δεν θα τελειώσει με το "τέλος τακτοποίησης".

frits 11-09-2010 13:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 210159)
Συμφωνώ, το μπουγιουρντί δεν θα τελειώσει με το "τέλος τακτοποίησης".

Για να καταλάβεις αν σε συμφέρει πρέπει να δεις τι θα πλήρωνες πριν από την τακτοποίηση.

Εφάπαξ το 30% της αντικειμενικής του αξίας και κάθε χρόνο 10% της αντικειμενικής για τέλος διατήρησης.....:(.
Που σημαίνει για ένα μέσο χώρο 12 τετραγωνικά και αντικειμενική αξία 2.000 το τετραγωνικό είναι (12*2000)*30% = 7200 πρόστιμο και (12*2000)*10% =
2400 κάθε χρόνο :yz. Αντί για 2400 εφάπαξ και ότι άλλο προκύψει που όσο και να 'ναι δεν έχει σχέση με τα παραπάνω ποσά.

Η γνώμη μου είναι να μην το δηλώσετε μόνο αν είστε 1000% σίγουροι ότι δεν κινδυνεύτε να σας "δώσει" κάποιος.

Xarleas 11-09-2010 16:22

Από μένα ΟΥΜΠΑΛΑ θα εισπράξει ο τρικάραφλας.... Σιγά μην ΤΡΈΧΩ κάθε τρις και λίγο να πληρώνω τον Γιωργάκη.... Αυτή η ομηρία ΔΕΝ θα τελειώσει εδώ... Ή τα νομιμοποιοί και τελειώνουμε ή ας ψάξει να με βρεί.... Μπούχτησα πια με τους Λελέδες.... Εγώ θέλω να τον κάνω ΜΠΑΛΚΌΝΙ ρε τον ημιυπαίθριο.... Μπορώ ρε λαμόγια???? Όχι για να μου τα παίρνετε....

gsmaniac 11-09-2010 16:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Xarleas ( 210231)
Από μένα ΟΥΜΠΑΛΑ θα εισπράξει ο τρικάραφλας.... Σιγά μην ΤΡΈΧΩ κάθε τρις και λίγο να πληρώνω τον Γιωργάκη.... Αυτή η ομηρία ΔΕΝ θα τελειώσει εδώ... Ή τα νομιμοποιοί και τελειώνουμε ή ας ψάξει να με βρεί.... Μπούχτησα πια με τους Λελέδες.... Εγώ θέλω να τον κάνω ΜΠΑΛΚΌΝΙ ρε τον ημιυπαίθριο.... Μπορώ ρε λαμόγια???? Όχι για να μου τα παίρνετε....

τα ΟΥΜΠΑΛΑ τι ακριβως ειναι;;;;;;:rolleyes::rolleyes::rolleyes::D

Xarleas 11-09-2010 16:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 210232)

ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ ρε αγράμματε.... Χα

gandreas 11-09-2010 17:30

Τελικά ξέρει κάποιος κανένα παραθυράκι ή μπαλκονόπορτα?.:sm7:
Π.χ. αν έρθουν για έλεγχο και δεν ανοίξεις ή βγάλεις τα παράθυρα και το αδειάσεις, τι θα γίνει?:hmmm:

ntinopoulos 11-09-2010 19:41

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 210232)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Xarleas ( 210242)
ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ ρε αγράμματε.... Χα

με λιγα λογια...#####ια!:rolleyes:

Xarleas 13-09-2010 04:29

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 210282)
με λιγα λογια...#####ια!:rolleyes:

Βρωμόστομε...Χε:sm7:

Xarleas 13-09-2010 04:31

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gandreas ( 210255)
Τελικά ξέρει κάποιος κανένα παραθυράκι ή μπαλκονόπορτα?.:sm7:
Π.χ. αν έρθουν για έλεγχο και δεν ανοίξεις ή βγάλεις τα παράθυρα και το αδειάσεις, τι θα γίνει?:hmmm:

Νομίζω δεν το δέχονται.... Ειλικρινά δεν ξέρω..

manro 13-09-2010 09:55

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι σε ποιά σπίτια θα κάνουν ελέγχους;;;;
Σε όλα ή σε όποια είναι για πούλημα;;;;;:confused:

Xarleas 27-09-2010 02:05

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manro ( 211041)
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι σε ποιά σπίτια θα κάνουν ελέγχους;;;;
Σε όλα ή σε όποια είναι για πούλημα;;;;;:confused:

Ακριβώς σε ΤΟΣΑ όσες επιχειρήσεις έχουν ελέγξει και επέβαλαν την περαίωση...
ΚΑΜΜΙΑ δηλαδή... Χε
:sm7::sm7::sm7:

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 27-09-2010 04:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Xarleas ( 218897)
Ακριβώς σε ΤΟΣΑ όσες επιχειρήσεις έχουν ελέγξει και επέβαλαν την περαίωση...
ΚΑΜΜΙΑ δηλαδή... Χε
:sm7::sm7::sm7:

Φοβάμαι πως τώρα που υπάρχει ανάγκη μετρητών,

θα γίνουν και οι έλεγχοι .... :hmmm:

kostas_366 27-09-2010 12:36

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ( 218925)
Φοβάμαι πως τώρα που υπάρχει ανάγκη μετρητών,

θα γίνουν και οι έλεγχοι .... :hmmm:

Θα συμφωνήσω. Αν και έλεγχοι πρέπει να γίνονται πάντα. Αλλά ο Σταύρος το είπε καλά. Κανένας δεν σε ρωτούσε, έτσι σήκωναν οι μηχανικοί, έτσι αγόραζες.
Εγώ σαν ατυχής...... κληρονόμος (που είσαι ρε Πάγκαλε) κληρονόμησα... ημιυπέθριο:sm7:.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:23.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!