GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Κόσμος (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Τέχνη ή πορνό ;; (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=14040)

Carduelis 22-09-2010 18:47

Τέχνη ή πορνό ;;

Η Βρετανική Πινακοθήκη Πορτραίτων ( The National Portrait Gallery ) στο Λονδίνο ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για το μεγάλο βραβείο φωτογραφίας Τaylor Wessing αξίας 12.000 λιρών (Taylor Wessing photographic portrait prize). Ανάμεσα στις υποψηφιότητες και ένας Έλληνας που κατάφερε με το θέμα του να διχάσει τους κριτικούς.
Ο πατριώτης μας φωτογράφησε την Αγγλίδα γυναίκα του στο εξοχικό τους στη Σχοινούσα σε ιδιαίτερη πόζα. Η φωτο στην ιστοσελίδα του Guardian ανοίγει με δεύτερο κλικ , μετά την προειδοποίηση οτι το θέμα μπορεί να ενοχλήσει.
Panayiotis Lamprou: the casual power of an intimate portrait | Art and design | guardian.co.uk
Δεν ξέρω αν είναι πορνό ή όχι, αλλά και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες είναι "κάπως" με θέματα πορνεία, παχυσαρκία, κυνήγι κλπ

vasorfa 22-09-2010 18:51

Απάντηση: Τέχνη ή πορνό ;;

Ποια πορνο και πρασινα αλογα...εγω ενα ταψακι δεξια στην φωτο βλεπω και αριστερα τον......ΜΕΖΕ:sm7::sm7::D:D:D

pantam 22-09-2010 18:56

Υπάρχει πολύ πορνό στην τέχνη. Η συγκεκριμένη πάντως απέχει πολύ απο το πορνό.
Ο τίτλος της δε, παραπέμπει σε αυτό που υποφαίνεται στην φωτογραφία.
Πολύ καλή δουλειά θα έλεγα.

kostas_366 22-09-2010 19:08

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pantam ( 216367)
Υπάρχει πολύ πορνό στην τέχνη.

Πολύ σωστό.
Και πως θα το δεις τελικά.

gemara 22-09-2010 23:14

Δε μου φαίνεται για πορνό.
Το μυαλό μας κάνει το πορνό.

MARK 23-09-2010 00:52

Δεν υπάρχουν πονηρή τέχνη πονηρά μυαλά υπάρχουν.......;)

Arkas 23-09-2010 13:37

Άντε, του ρίξαμε κι ένα κλικάρισμα του συμπατριώτη μας! :D

gsmaniac 23-09-2010 13:51

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από MARK ( 216589)
Δεν υπάρχουν πονηρή τέχνη πονηρά μυαλά υπάρχουν.......;)

εγω παντως που ειμαι καλλιτεχνης........βλεπω φατσα-καρτα ενα μ@υνι:D:D
τωρα αν το θεωρειτε τεχνη, μπορει και να ειναι....:cool:

xenos 23-09-2010 14:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 216827)

αυτά είναι!!!!!;)

taksidiotis 23-09-2010 15:50

η τεχνη δεν με ενδιαφερει,το κοριτσι ομως ναι:sm7:πανεμορφη.

pantam 23-09-2010 16:06

Απόσπασμα:

σαν καλλιτέχνης λοιπόν πρέπει να έχεις επισκεφτεί το μουσείο της Ακρόπολης. Φάτσα κάρτα πολλά ανθρώπινα μέλη. Βέβαια μπορείς να συνεχίσεις να μή το θεωρείς τέχνη ;)

saitman 23-09-2010 17:47

σαν ξεχειλωμενο ειναι

gsmaniac 23-09-2010 19:58

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pantam ( 216885)
σαν καλλιτέχνης λοιπόν πρέπει να έχεις επισκεφτεί το μουσείο της Ακρόπολης. Φάτσα κάρτα πολλά ανθρώπινα μέλη. Βέβαια μπορείς να συνεχίσεις να μή το θεωρείς τέχνη ;)

τι σχεση εχουν τα αγαλματα στο μουσειο,με τη φωτο της ξενερωτης;;;;:hmmm::hmmm:
και βεβαια δεν το θεωρω τεχνη,αλλα ειναι γνωμη μου και αισθητικη μου...;)

diomiles 23-09-2010 20:02

Και εγώ μ@υνι βλέπω και μάλιστα δεν μου αρέσει....

gsmaniac 23-09-2010 20:07

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από diomiles ( 216992)

εχεις παει σε μουσειο;;;;;:sm7:

pantam 23-09-2010 20:08

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 216988)
τι σχεση εχουν τα αγαλματα στο μουσειο,με τη φωτο της ξενερωτης;;;;:hmmm::hmmm:
και βεβαια δεν το θεωρω τεχνη,αλλα ειναι γνωμη μου και αισθητικη μου...;)

γιατί είναι ξενέρωτη η κοπέλα? Αλλά και ξενέρωτη να είναι δεν σημαίνει οτι οι ξενέρωτες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μοντέλα μιας σύνθεσης?

Η αναφορά μου προς τα αγάλματα ήταν ένα δείγμα για το πως δεχόμαστε το γυμνό στην τέχνη. Αν το έχει κάνει ο Σκόπας πχ είναι αποδεκτό. Αν όχι τοτε κινδυνεύεις να σοκάρεις.

pantam 23-09-2010 20:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 217000)
εχεις παει σε μουσειο;;;;;:sm7:

καλο!!! :sm7:

εγώ περίμενα ως καλλιτέχνης να επιχειρηματολογίσεις

gsmaniac 23-09-2010 20:14

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pantam ( 217003)
καλο!!! :sm7:

εγώ περίμενα ως καλλιτέχνης να επιχειρηματολογίσεις

για το μ@υνι της χαιδως;;;;;πλακα κανεις:cool:
πας φιρι-φιρι να βαλω κανενα εργο μου....:rolleyes:
αλλα αν εσυ το βλεπεις εργο τεχνης......οκ

pantam 23-09-2010 20:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 217012)

Αααα ναι... εμείς κάνουμε πλάκα και κάποιοι άσχετοι αδαείς πάνε να δώσουν βραβείο στον ατάλαντο.
Αλλά όπως είπες και πιο πάνω ο καθένας έχει τα δικά του αισθητικά πρότυπα, και πατάει (αν πατάει σε κάποιες βέβαια) σε δικές του αισθητικές θεωρίες.

Carduelis 23-09-2010 20:46

Προφανώς δεν ξεκίνησε το ποστάρισμα για να τσακωθούμε αλλά να πούμε τη γνώμη μας. Δύσκολα να υποθέσει κανείς οτι η πρόθεση του καλλιτέχνη ήταν να προσβάλλει τη γυναίκα του βάζοντας φάτσα κάρτα το πράμα της, είτε οτι οι άνθρωποι στην συγκεκριμένη εθνική πινακοθήκη (που είναι αυστηρών προδιαγραφών και γενικά συντηρητικοί σαν εγγλέζοι) τσιμπάνε και ετοιμάζονται να δώσουν 12.000 λίρες για ένα πορνό.
Αν δει κανείς και τις υπόλοιπες υποψηφιότητες θα δει οτι είναι έργα που προκαλούν με τη θεματολογία τους και ίσως και να προβληματίζουν: δυό δίδυμες πόρνες που εκδίδονται για τη δόση τους, μια παχύσαρκη, μια όμορφη μικρή που ασχολείται με το κυνήγι κλπ.
Η ομορφιά δεν είναι το μόνο ζητούμενο σ αυτά τα έργα, αλλά επίσης η όλη ατμόσφαιρα και οι σκέψεις που σου προκαλούν.
Πάντως δεν είμαστε οι μόνοι που προβληματίζονται. kathimerini.gr -
Αν κανείς επίσης θέλει να καταλάβει περισσότερα για έναν καλλιτέχνη θα πρέπει να δει και περισσότερα έργα του

Carduelis 23-09-2010 20:49

Εδώ η δική του ιστοσελίδαhttp://www.panayiotislamprou.com/ και κρίνοντας τον σαν φωτογράφο εμένα προσωπικά μου αρέσει η ματιά του και ο τρόπος που φωτογραφίζει ή απομονώνει τις λεπτομέρειες..

diomiles 23-09-2010 21:09

[QUOTE=Carduelis;217043]Εδώ η δική του ιστοσελίδαhttp://www.panayiotislamprou.com/ και κρίνοντας τον σαν φωτογράφο εμένα προσωπικά μου αρέσει η ματιά του και ο τρόπος που φωτογραφίζει ή απομονώνει τις λεπτομέρειες.. [/

Είναι πράγματι ωραίες φωτογραφίες ωστόσο εμένα συνεχίζει να μην μου αρέσει η φωτογραφία της γυναίκας του και αν και προσπάθησα να το δω απο μία αλλη σκοπιά δεν κατάφερα να βρω κάτι.Το σίγουρο είναι οτι αν έστελνα την φωτογραφία αυτή σκέτη μόνη της χωρίς επεξήγηση απο που είναι σε mail οι περισσότεροι θα αντιδρούσαν μάλλον αρνητικά...

teoo 23-09-2010 21:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 217012)

Το κοινό θέλει έργο του καλλιτέχνη Κωνσταντή... :sm2: :sm2: :sm7: :sm7:

pantam 23-09-2010 21:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 217040)
Αν κανείς επίσης θέλει να καταλάβει περισσότερα για έναν καλλιτέχνη θα πρέπει να δει και περισσότερα έργα του

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από diomiles ( 217055)
Το σίγουρο είναι οτι αν έστελνα την φωτογραφία αυτή σκέτη μόνη της χωρίς επεξήγηση απο που είναι σε mail οι περισσότεροι θα αντιδρούσαν μάλλον αρνητικά...

Είναι ο πιό δόκιμος τρόπος να προσεγγίζεις και να κατανοείς ένα έργο τέχνης.
Παραδείγματα που μπορούν να σου προκαλέσουν γέλια χωρίς να ξέρεις απο που ξεκίνησε ο καλλιτέχνης είναι πολλά.
Είπαμε η κριτική των έργων τέχνης είναι μεγάλο ζήτημα.
Η ικανότητα απόκρισης σε αυτά, έχει να κάνει με τις αντιληπτικές επιδεξιότητες του καθενός και τα ερεθίσματα που έχει.

manosamos 23-09-2010 21:54

Απόσπασμα:

Μανιακ,λες να τους βαρεσε ο τυφωνας malakas τους κουνιστους(Αγγλους) και βλεπουν το μ@υνι για τεχνη?:D
Τι φυμηθηκα τωρα.............
Τον φωτογραφο που εκανε ερωτα στο καρπουζι:D
Ερε κατι καλλιτεχνες....:rolleyes::mad:

pantam 23-09-2010 22:14

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 217082)
Μανιακ,λες να τους βαρεσε ο τυφωνας malakas τους κουνιστους και βλεπουν το μ@υνι για τεχνη?:D

Ευτυχώς που ορισμένοι είδαν κάτι περισσότερο απο τους υπόλοιπους, αιώνες πρίν και άλλαξαν όχι μόνο την ζωγραφική ή την γλυπτική αλλά και συγγενείς τέχνες και φιλοσοφία και και και...
τυφώνας malakas
τυφώνας malakas
τυφώνας malakas
τυφώνας malakas

�� ����� ���� ����� - ������ �. ������ - ������ - ebook - e-books - ���������� - ���� ��� �����! - www.matia.gr
ενδιαφέρον για αποτέλεσμα 5'' googλαρίσματος

manosamos 23-09-2010 22:34

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pantam ( 217090)
Ευτυχώς που ορισμένοι είδαν κάτι περισσότερο απο τους υπόλοιπους, αιώνες πρίν και άλλαξαν όχι μόνο την ζωγραφική ή την γλυπτική αλλά και συγγενείς τέχνες και φιλοσοφία και και και...
τυφώνας malakas
τυφώνας malakas
τυφώνας malakas
τυφώνας malakas

�� ����� ���� ����� - ������ �. ������ - ������ - ebook - e-books - ���������� - ���� ��� �����! - www.matia.gr
ενδιαφέρον για αποτέλεσμα 5'' googλαρίσματος

Δεν ξερω..........
Η τεχνη ειναι αναλογα το τι γουστα εχει ο καθενας.
Μου αρεσουν τα Αναγεννησιακα εργα ο Νταλι,ο Γκρεκο.
Τωρα ο Τσαρουχης και οι Ψ@@λες των ναυτων του,μου προκαλουν γελιο,ο Πικασο με αφηνει αδιαφορο.
Γουστα ειναι αυτα.
Οι αρχαιοι προγωννοι δεν εκθεσειαζαν ψ@λες και μ@υνια,αλλα το κάλος ενος γυμνου γυμνασμενου κορμιου.
Φοβαμε οτι ζουμε μια εποχη παρακμης της τεχνης και οτιδηποτε αλμηρο,σαν το αιδειο της κυριας θεωρειτε τεχνη.
Υμαρτον θεε μου.:rolleyes:

ckalfas 23-09-2010 23:05

Απόσπασμα:

Καλά... ακόμη γελάω ρε καλλιτέχνη!
Άπαιχτο!!!

ckalfas 23-09-2010 23:12

Πάντως, εγώ θεωρώ τέχνη το δημιούργημα, που δεν προκαλεί απλά, αλλά αυτό που αρέσει και το καταλαβαίνει και ο πιο αδαής! Αν η τέχνη είναι για τους λίγους και τους ελιτίστικους, τότε δεν είναι τέχνη, είναι μυστικός κώδικας!

Carduelis 23-09-2010 23:14

1 Συνημμένο(α)
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 217100)
Δεν ξερω..........
Η τεχνη ειναι αναλογα το τι γουστα εχει ο καθενας.
Μου αρεσουν τα Αναγεννησιακα εργα ο Νταλι,ο Γκρεκο.
Τωρα ο Τσαρουχης και οι Ψ@@λες των ναυτων του,μου προκαλουν γελιο,ο Πικασο με αφηνει αδιαφορο.
Γουστα ειναι αυτα.
Οι αρχαιοι προγωννοι δεν εκθεσειαζαν ψ@λες και μ@υνια,αλλα το κάλος ενος γυμνου γυμνασμενου κορμιου.
Φοβαμε οτι ζουμε μια εποχη παρακμης της τεχνης και οτιδηποτε αλμηρο,σαν το αιδειο της κυριας θεωρειτε τεχνη.
Υμαρτον θεε μου.:rolleyes:

Oι αρχαίοι πρόγονοι ήταν ωραίοι σε όλα τους!
Και είχαν τέτοιο πολιτισμό και άποψη για τη ζωή, που μπορούσαν να μιλάνε για Τέχνη, για σέξ για φιλοσοφία και για όλα τα πράγματα με καθαρό μυαλό. (Στους απογόνους τους τα σκάτωσαν τελείως αλλά δεν φταίνε οι ίδιοι κι αυτή είναι άλλη ιστορία!)
Επειδή λοιπόν σου αρέσουν οι αρχαίοι γιατί αυτό δεν είναι "πορνό";:
amphora+seduction.jpg (image)

zephyrhyacinth.jpg (image)
Κι επειδή σου αρέσει και ο Dali γιατί αυτό είναι Τέχνη;
Young Virgin Autosodomized by her own Chastity, by Salvador Dali (1934).
Επισυναπτόμενα 5471

Carduelis 23-09-2010 23:26

Κι αυτός Dali είναι, και απ' ότι ξέρω ο κυκλώνας malakas δεν έκοβε βόλτες στην Ισπανία τότε.
Female Seated Nude, 1960

diomiles 24-09-2010 00:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pantam ( 217080)
Είναι ο πιό δόκιμος τρόπος να προσεγγίζεις και να κατανοείς ένα έργο τέχνης.
Παραδείγματα που μπορούν να σου προκαλέσουν γέλια χωρίς να ξέρεις απο που ξεκίνησε ο καλλιτέχνης είναι πολλά.
Είπαμε η κριτική των έργων τέχνης είναι μεγάλο ζήτημα.
Η ικανότητα απόκρισης σε αυτά, έχει να κάνει με τις αντιληπτικές επιδεξιότητες του καθενός και τα ερεθίσματα που έχει.

Θα συμφωνήσω μαζί σου ειναι πιθανόν πράγματι οι αντιληπτικές μου ικανότητες να είναι τέτοιες που να μην μπορω να κρίνω την συγκεκριμένη φωτογραφία αλλά επειδή είμαι άνθρωπος που θέλω να μαθαίνω θα ήθελα αν είναι δυνατόν με δικά σου λόγια όπως τα αισθάνεσαι να μου πείς τι είναι αυτο που υποδηλώνει τέχνη η κάτι άλλο που εγω δεν μπορώ να καταλάβω απο την φωτογραφία αυτης της γυναίκας και εγω θα προσπαθήσω να καταλάβω .:)

pantam 24-09-2010 01:07

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από diomiles ( 217179)
Θα συμφωνήσω μαζί σου ειναι πιθανόν πράγματι οι αντιληπτικές μου ικανότητες να είναι τέτοιες που να μην μπορω να κρίνω την συγκεκριμένη φωτογραφία αλλά επειδή είμαι άνθρωπος που θέλω να μαθαίνω θα ήθελα αν είναι δυνατόν με δικά σου λόγια όπως τα αισθάνεσαι να μου πείς τι είναι αυτο που υποδηλώνει τέχνη η κάτι άλλο που εγω δεν μπορώ να καταλάβω απο την φωτογραφία αυτης της γυναίκας και εγω θα προσπαθήσω να καταλάβω .:)

Θα μπορούσες να κάνεις καλλύτερα την ερώτηση αλλά δεν σε παρεξηγώ...
Αν και προβοκατόρικο το πόστ σου θα προσπαθήσω. Άλλωστε το τόπικ αυτό βρίθει απο ειρωνίες.

Κατ' αρχήν αν ενδιαφερόσουν όντως γι' αυτό που αποκαλείται τέχνη, (και δεν συμμετείχες στην συζήτηση μόνο για να γράψουμε κάτι χλεβάζοντας, κάνοντας πλάκα με τους γνωστούς μας εδω μέσα, που θα κάνουν ρεπλάι ένα "μπράβο, τι ώραία τα λές" και ένα "χαχαχαχα", αμέσω μετά) και διάβαζες με λίγο προσεκτικό τρόπο αυτά που γράφουν οι άλλοι θα έβλεπες οτι στο πρώτο μου πόστ έγραψα οτι "η σύνθεση της φωτογραφίας παραπέμπει στον τίτλο του έργου". Η οποία είναι the casual power of an intimate portrait. Εμένα αυτό κατ' αρχην μου δημιουργεί μια διάθεση να δω πέρα απο γυμνό. Τέλος πάντων υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για να ξεκινήσω να αποκοδικοποιώ τα οπτικά ερεθίσματα που θα δεχτώ απο το έργο. Και ποίος δεν έχει δεί την γυναίκα του, την φίλη του, το one night stand του σε ανάλογη ακριβώς στάση, σε μια casual στιγμή της ημέρας. Η στάση της μπορεί να μήν είναι μόνιμη, να είναι ένα στιμιαίο flash. Παραπέμπει το όλο σκηνικό σε σεξισμό? Ναι.
Το ύφος της κοπέλας ανάλογο. Αν κρίνουμε και απο τα σκεύη στο τραπέζι είναι η ώρα της ημέρας που το σώμα μας γίνεται πιο βαρύ, πιο ράθυμο.
Στον φόντο επικρατεί το γαλάζιο της ελλάδας που συσχετίζεται με την καταγωγή του καλλιτέχνη. Είναι και αυτό ένα έντονο στοιχείο (πέρα απο μ@υνί) της σύνθεσης, ενώ και ο φωτισμός παραπέμπει σε μεσογειακό κλίμα, παίζοντας με το πόδι σε πρώτο πλάνο και συνεχίζοντας στο φόρεμα της κοπέλας.

Αυτά σε μια πρώτη ανάγνωση. Ελπίζω να σε κάλυψα. Δεν περιμένω βέβαια να μπείς στον κόπο να κάνεις και εσύ κριτική ανάλυση (πέρα απο το "αυτό είναι ένα μ..νί" και τίποτα παραπάνω).

diomiles 24-09-2010 08:41

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pantam ( 217213)
Θα μπορούσες να κάνεις καλλύτερα την ερώτηση αλλά δεν σε παρεξηγώ...
Αν και προβοκατόρικο το πόστ σου θα προσπαθήσω. Άλλωστε το τόπικ αυτό βρίθει απο ειρωνίες.

Κατ' αρχήν αν ενδιαφερόσουν όντως γι' αυτό που αποκαλείται τέχνη, (και δεν συμμετείχες στην συζήτηση μόνο για να γράψουμε κάτι χλεβάζοντας, κάνοντας πλάκα με τους γνωστούς μας εδω μέσα, που θα κάνουν ρεπλάι ένα "μπράβο, τι ώραία τα λές" και ένα "χαχαχαχα", αμέσω μετά) και διάβαζες με λίγο προσεκτικό τρόπο αυτά που γράφουν οι άλλοι θα έβλεπες οτι στο πρώτο μου πόστ έγραψα οτι "η σύνθεση της φωτογραφίας παραπέμπει στον τίτλο του έργου". Η οποία είναι the casual power of an intimate portrait. Εμένα αυτό κατ' αρχην μου δημιουργεί μια διάθεση να δω πέρα απο γυμνό. Τέλος πάντων υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για να ξεκινήσω να αποκοδικοποιώ τα οπτικά ερεθίσματα που θα δεχτώ απο το έργο. Και ποίος δεν έχει δεί την γυναίκα του, την φίλη του, το one night stand του σε ανάλογη ακριβώς στάση, σε μια casual στιγμή της ημέρας. Η στάση της μπορεί να μήν είναι μόνιμη, να είναι ένα στιμιαίο flash. Παραπέμπει το όλο σκηνικό σε σεξισμό? Ναι.
Το ύφος της κοπέλας ανάλογο. Αν κρίνουμε και απο τα σκεύη στο τραπέζι είναι η ώρα της ημέρας που το σώμα μας γίνεται πιο βαρύ, πιο ράθυμο.
Στον φόντο επικρατεί το γαλάζιο της ελλάδας που συσχετίζεται με την καταγωγή του καλλιτέχνη. Είναι και αυτό ένα έντονο στοιχείο (πέρα απο μ@υνί) της σύνθεσης, ενώ και ο φωτισμός παραπέμπει σε μεσογειακό κλίμα, παίζοντας με το πόδι σε πρώτο πλάνο και συνεχίζοντας στο φόρεμα της κοπέλας.

Αυτά σε μια πρώτη ανάγνωση. Ελπίζω να σε κάλυψα. Δεν περιμένω βέβαια να μπείς στον κόπο να κάνεις και εσύ κριτική ανάλυση (πέρα απο το "αυτό είναι ένα μ..νί" και τίποτα παραπάνω).

Φυσικά και δεν σε ειρωνευτικα δεν το συνηθιζω γενικά απλά να μάθω θέλω . Επισης δεν μπορω να κάνω κριτική ανάλυση γιατί δεν έχω τις γνώσεις. Τώρα όμως με αυτή την αντιδρασή σου μου θυμίζεις ανθρώπους που θέλουν να ξεχωρίζουν απο το "σωρό" κάνοντας η υποστηρίζοντας ακραία πράγματα .Πάντως σε προσωπικό επόπεδο δεν θα σε χλεύαζα για τις απόψεις σου ποτε και για αυτο αν κάπου φάνηκε κάτι τέτοιο τότε σου λέω οτι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.Κλείνω λέγοντας ότι η ανάλυση σου επι του θέματος εμένα δεν με κάλυψε αντίθετα μετά απο την αντίδραση σου πιστεύω τελικά οτι αυτό ήθελε και ο φωτογράφος δηλαδή να προκαλέσει δείχνοντας το μ@υνι της γυναίκας του γιατι χωρίς αυτο μπορεί να μην είχαν ασχοληθεί μαζί του.

Παντα φιλικά
Διονύσης

ntinopoulos 24-09-2010 10:14

Απόσπασμα:

φυσικα ειναι τεχνη...,βλεπουμε ενα ##### ...καλλιγραφιας...!:p
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από saitman ( 216932)
σαν ξεχειλωμενο ειναι

σαν?:rolleyes::p

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από diomiles ( 216992)

γενικα δε σ αρεσουν η το συγκεκριμενο?:p

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pantam ( 217031)
Αααα ναι... εμείς κάνουμε πλάκα και κάποιοι άσχετοι αδαείς πάνε να δώσουν βραβείο στον ατάλαντο.
Αλλά όπως είπες και πιο πάνω ο καθένας έχει τα δικά του αισθητικά πρότυπα, και πατάει (αν πατάει σε κάποιες βέβαια) σε δικές του αισθητικές θεωρίες.

καλα δε λεει και κατι οτι καποιοι το βλεπουν ως τεχνη...:rolleyes:
εδω καποιοι εβλεπαν ως τεχνη το μαστιγωμα ενος μοντελου και ενα σκυλι δεμμενο για μερες και νηστικο να αργοπεθαινει...:hmmm:(εκθεση biennale αν δεν κανω λαθος)

Carduelis 24-09-2010 11:37

Επειδή εγώ το ξεκίνησα το πόστ:
- ΔΕΝ μπήκε για να πλακωθούμε μεταξύ μας!
- Όλες οι απόψεις σεβαστές μια και η Τέχνη είναι όπως και να το κάνουμε και ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ σε μεγάλο βαθμό.
- Κρίμα να καταλήξει το πόστ σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Στον καθένα μας αρέσουν και διαφορετικά πράγματα (και ευτυχώς και διαφορετικό ..πράμα γυναίκας :p).

pantam 24-09-2010 12:13

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 217345)
καλα δε λεει και κατι οτι καποιοι το βλεπουν ως τεχνη...:rolleyes:
εδω καποιοι εβλεπαν ως τεχνη το μαστιγωμα ενος μοντελου και ενα σκυλι δεμμενο για μερες και νηστικο να αργοπεθαινει...:hmmm:(εκθεση biennale αν δεν κανω λαθος)

Εξακολουθούμε να έχουμε το δικαίωμα να απορίπτουμε ότι δεν μας αρέσει και να απολαμβάνουμε αυτά που μας αρέσουν. Το τσουβάλιασμα δεν είναι σωστός σύμβουλος. Άλλωστε η τέχνη είναι εδώ για να μας δείχνει τα πράγματα όπως δεν μπορούμε να τα δούμε με τα δικά μας μάτια. Να ανατρέπει την πραγματικότητα, επαναδομόντας την κατω απο καινούργιες αισθητικές ιδιότητες.
Τώρα αν αρχίσω να λέω οτι η τέχνη πρέπει να συγκρούεται με τους ισχύοντες κανόνες σκέψης κλπ κλπ θα με περάσετε για κανένα ψώνιο ή και γω δεν ξέρω τι, αλλά αυτά είναι τα πιστεύω μου, αυτά σπούδασα, αυτά εφαρμόζω σαν εικαστικός.

gsmaniac 24-09-2010 14:19

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pantam ( 217398)
Εξακολουθούμε να έχουμε το δικαίωμα να απορίπτουμε ότι δεν μας αρέσει και να απολαμβάνουμε αυτά που μας αρέσουν. Το τσουβάλιασμα δεν είναι σωστός σύμβουλος. Άλλωστε η τέχνη είναι εδώ για να μας δείχνει τα πράγματα όπως δεν μπορούμε να τα δούμε με τα δικά μας μάτια. Να ανατρέπει την πραγματικότητα, επαναδομόντας την κατω απο καινούργιες αισθητικές ιδιότητες.
Τώρα αν αρχίσω να λέω οτι η τέχνη πρέπει να συγκρούεται με τους ισχύοντες κανόνες σκέψης κλπ κλπ θα με περάσετε για κανένα ψώνιο ή και γω δεν ξέρω τι, αλλά αυτά είναι τα πιστεύω μου, αυτά σπούδασα, αυτά εφαρμόζω σαν εικαστικός.

+1200......σε αυτα συμφωνω μαζι σου:)

gsmaniac 24-09-2010 14:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 217383)
Επειδή εγώ το ξεκίνησα το πόστ:
- ΔΕΝ μπήκε για να πλακωθούμε μεταξύ μας!
- Όλες οι απόψεις σεβαστές μια και η Τέχνη είναι όπως και να το κάνουμε και ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ σε μεγάλο βαθμό.
- Κρίμα να καταλήξει το πόστ σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Στον καθένα μας αρέσουν και διαφορετικά πράγματα (και ευτυχώς και διαφορετικό ..πράμα γυναίκας :p).

εγω χαιρομαι πολυ με αυτου του ειδους ποστ και ο λογος ειναι,οτι φαινεται ποσο διαφορετικοι ανθρωποι ειμαστε....;)
να πλακωθουμε ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση.....το γνωριζεις καλα
οσο για την παρενθεση,για το διαφορετικο,δεν συμφωνω....:rolleyes:
αν στην θεση της συγκεκριμενης γυναικας,ηταν η μονικα μπελουτσι,τοτε θα μιλουσαμε για εργο τεχνης...:D

ntinopoulos 24-09-2010 14:53

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από pantam ( 217398)

σωστος,αλλα παντα πρεπει να μπαινουν καποια ορια διατηρωντας την αξιοπρεπεια σε υψηλο επιπεδο:)

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:14.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!