![]() |
Θ.Πάγκαλος: “Δύο στους τρεις δημόσιους υπάλληλους είναι άχρηστοι”
Νέες βόμβες εξαπέλυσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος. “Άχρηστο το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων”. “Αυτοί που μοχθούν είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και όχι οι δημόσιοι”.
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και πάλι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος κατά του δημοσίου τομέα. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να «αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς». Λίγες ημέρες μετά το «μαζί τα φάγαμε, με διορισμούς», φράση που τείνει να γίνει εμβληματική του έτους, ο κ. Πάγκαλος κλήθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτές: «Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι» είπε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι η φράση «μαζί τα φάγαμε» σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα για: Να υπάρξουν «αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης και εξέλιξης σε όλο το Δημόσιο». Να κατανοηθεί από τους πολίτες ότι το Δημόσιο «διανέμει, καταναλώνει, αλλά δεν παράγει. «Μου μιλάνε για εργαζόμενους στο δημόσιο. Ποιους εργαζόμενους; Οι εργαζόμενοι παράγουν κάτι», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης: «Η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αυτοί που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ο κ. Πάγκαλος περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σκοπιμότητα της μονιμότητας: «Καθιερώθηκε για να εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν να στρέφουν το κράτος εις βάρος των πολιτών», είπε και πρότεινε αποκλεισμό κομματικών ή πολιτευόμενων στελεχών από κρίσιμους τομείς του δημοσίου. Επανέλαβε την παλιά του θέση να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης ώστε να πάψει να αποτελεί η ψήφος αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ βουλευτών και πολιτών (με συνηθέστερη κατάληξη έναν διορισμό). Προσπάθησε ωστόσο να αφαιρέσει από το ΠΑΣΟΚ ιστορικές ευθύνες ως προς τη διόγκωση του δημοσίου, λέγοντας: «Το 1981 το 60% των πολιτών είδε απλώς να αίρεται η απαγόρευση πρόσβασης στο δημόσιο. Υπήρχε ακόμη πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων (...) Το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να είναι πάντα συνεπές με τον εαυτό του, έφερε ωστόσο το ΑΣΕΠ». Έχω σκοπό να συνεχίσω να λέω τα αυτονόητα», παρατήρησε, ενώ χαρακτηριστικό ήταν και το ύφος της απάντησής του όταν του επισημάνθηκε ότι η πρόσφατη απογραφή έδειξε 700.000 δημοσίους υπαλλήλους έναντι του ενός εκατομμυρίου που εκείνος επικαλέστηκε. «Ναι αλλά αν βάλουμε μέσα ΔΕΚΟ.. μέκο και σέκο...». Ο κ. Πάγκαλος είπε ακόμη: Για τον Αντώνη Σαμαρά: «Δεν κάνει για πρωθυπουργός. Είναι εκδικητικός και αυταρχικός και έχει επιδείξει ξανά τέτοια συμπεριφορά. Θέλει να εκδικηθεί το ΠΑΣΟΚ απειλώντας με εξεταστική για το Μνημόνιο επειδή αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής δέχεται μία επίθεση για την υπόθεση Βατοπεδίου, η οποία δεν προέρχεται ωστόσο από το ΠΑΣΟΚ». Για τη φορολογική περαίωση: «Δεν την παραδέχομαι ως λύση, αλλά η κυβέρνηση αναγκάστηκε να φθάσει εκεί προφανώς υπολογίζοντας ότι το κόστος των ελέγχων ή της περάτωσης δια της δικαστικής οδού των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι μικρότερο από τη λύση της περαίωσης. Για τη σχέση του με τον Γ. Ραγκούση: «Δεν υπήρχε πεδίο αντιπαράθεσης με τον κ. Ραγκούση, αυτό εφευρέθηκε από τον Τύπο (...)Με τον κ. Ραγκούση υπάρχει σύμπτωση απόψεων. Συμφωνούμε και οι δύο να αδυνατίσει το δημόσιο, να απαλλαγεί από το περιττό βάρος επιτροπών, άχρηστων φορέων, κλπ». |
Απάντηση: Θ.Πάγκαλος: “Δύο στους τρεις δημόσιους υπάλληλους είναι άχρηστοι”
φιλε κωστα δυστυχως αυτοι εχουν ξεφυγει κανουν και λενε οτι γουσταρουν χωρις να νοιαζονται και να υπολογιζουν το λαο.μη στεναχωριεσαι ομως,λιγο υπομονη και .........θα μας βρουν μπροστα τους.ο καιρος γαρ εγγυς.
|
Να μου το θυμάστε ΑΥΤΟΣ θα φάει πολύ ξύλο...
:) |
tελικα εχουν πολυ θρασος!!!!
και μιλαμε για τον αντιπροεδρο της κυβερνησης!!αυτος τα λεει!οχι κανενας φασούλας! βρισκουν και τα κανουν ομως,,,:hmmm: |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Βρε Χάρη θα μας τρελλάνει αυτός!
Οσο χρησιμοποιούσαν το Δημόσιο και το "ξεχείλωναν" στις προσλήψεις και τα ρουσφέτια τους ήταν καλα; Τώρα που τους έβαλε χέρι η ΕΟΚ ανακάλυψαν οτι "τα φάγαμε μαζί"; Δεν πάνε στον αγύριστο λέω εγώ; ποιός του είπε οτι το Δημόσιο δεν παράγει; δεν είναι απαραίτητες οι υπηρεσίες του;; οι ΔΕΚΟ τι είναι;; τα νοσοκομεία δεν χρειάζονται; λιμάνια, αεροδρόμια, κλπ; Αφού τα εκμεταλλευτήκανε για διορισμούς και δικό τους όφελος τώρα μας λένε οτι είμαστε και άχρηστοι γιατί επιτέλους δεήσαν να μας μετρήσουν και τους πέσαμε πολλοί!!! Ας αρχίσουμε να ξηλώνουμε καλύτερα καμμιά 100 από τους άχρηστους 300 που τρώνε στην υγεία του κορόιδου και από πάνω μας την λένε!!!! Νισάφι με δαύτους... |
Προσωπικα ειμαι κατα της μονιμοτητας.Εφαρμοστηκε γι αλλους σκοπους που πλεον εχουν παρελθει.
Κατα μεγαλο ποσοστο ο Παγκαλος εχει αρχισει να λεει τις αληθειες καταμουτρα. Αλλα φυσικα τα λεει κατοπιν εορτης. Οταν επρεπε δεν τα ελεγε. Υπαρχουν δημοσιες υπηρεσιες που παραγουν. Αλλωστε και ο Παγκαλος ειπε οτι 2 στους 3 ειναι αχρηστοι. Προφανως τα νοσοκομεια, η πυροσβεστικη κλπ παραγουν και δεν ειναι αχρηστοι. Το μονο που ευχομαι ειναι βγαινοντας απ αυτην την κριση και την επιτηρηση απο ΔΝΤ και Ευρωπαικη Ενωση να εχουμε βαλει μυαλο και να εχουν μπει τα πραγματα στη θεση τους και να μην εχουμε πισωγυρισματα. |
Απόσπασμα:
απλά λέω ότι ο χοντρός αυτό λέει στο πιο πάνω άρθρο, απλά εγώ θέλω να τονίσω το γιατί τα λέει.. Από όσο μπορώ να καταλάβω έχουν αποφασίσει η να καταργησουν την μονιμότητα η να πετάξουν εργαζόμενους στον δρόμο.. οπότε προπαγανδιστικό είναι το περιεχόμενο των δηλώσεων του μπούλη και αυτό με βγάζει από την λογική και με τρελαίνει που παίζει τόσο προβοκατόρικο παιχνίδι για να είναι απαραίτητος λες και δεν καταλαβαίνουμε το παιχνίδι που παίζει! |
Στην ιδια εκπομπη ενας ερημος υπαλληλος προσπαθουσε να του πει τον καημο του που κλεινει η υπηρεσια του και αυτος απολυεται και αυτος ελεγε κλειστε τον εγκαθετο,δεν κανω πολητικη κουβεντα μαζι του,γιατι τον βαλατε εδω?
Ο φουκαρας του ειπε οτι μπηκε στην υπηρεσια του υπ.πολιτισμου το 2001. -δεν συζητω μαζι του. -Ναι αλλα ειμαι πασοκ,ετσι μας αντιμετωπιζετε? -Δεν με νοιαζει τι εισαι. -Αυτος ειναι ο σοσιαλισμος μας κ.αντιπροεδρε? Ο χοντρος πραγματικα εφτυσε με την συμπεριφορα του τον ανθρωπο αυτο. Ειναι πολυ αλλαζονας αυτος ο αχρηστος. 2 φορες τον εχω πετυχει στις χασαποταβερνες του Ασπροπυργου να τρωει με καμμια 30αρια νοματαιους. Ποιος πληρωνει τον λογαριασμο του αραγε................?:rolleyes: |
Απόσπασμα:
Παρε παραδειγμα το Ελ.Βενιζελος, εχει λιγοτερους υπαλληλους απο οτι το παλιο ανατολικο και το δυτικο αεροδρομιο μαζι!! Κι ας εξυπηρετει πολλαπλασιες πτησεις απο αυτα!! Η Ολυμπιακη, δουλευει μια χαρα με το 40% των υπαλληλων της παλιας ΟΑ!! Νομιζεις οτι η ΔΕΗ δεν θα μπορυσε να κανει το ιδιο? Νομιζεις οτι οι εφοριες δεν θα μλορουσαν να κανουν το ιδιο? Ναι, εχεις δικιο οταν λες ''χρησιμοποιούσαν το Δημόσιο και το "ξεχείλωναν" στις προσλήψεις και τα ρουσφέτια τους ήταν καλα; Τώρα που τους έβαλε χέρι η ΕΟΚ ανακάλυψαν οτι "τα φάγαμε μαζί"; αλλα παντα ετσι δεν γινεται? κανεις τις λαλακιες επι σειρα ετων και ερχονται καποιοι και βαζουν τελος...ετσι ξαφνικα!! Και συνηθως αυτοι οι καποιοι δεν ειναι ντοπιοι, ειναι ξενοι που επιβάλλονται στους ντοπιους!! Επειδη δηλαδη γινοταν επι χρονια, και απο αυτους τους ιδιους που κυβερνανε σημερα, δεν πρέπει να διορθωθει τιποτα ποτε? Εστω και με αυτον τον τροπο!!! |
Ρε αξιολογήστε(αντικειμενικά και αξιοκρατικά)και διώξτε τους.......Νεύρα
|
Απόσπασμα:
Αποφεύγω να συμμετέχω σε τέτοια θέματα, αλλά κάποιες φορές δεν κρατιέμαι :D. Αξιοκρατία στο δημόσιο; Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να γελάσω, αν και είναι για κλάματα. Σαν πρόταση ακούγετε καλή και θα ήταν και η ιδανική αν αυτοί που σε αξιολογούσαν σκεφτόντουσαν αξιοκρατικά και όχι, ο γνωστός του γνωστού μου. Εμένα που πέρασα πριν λίγα χρόνια στο δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ, σαν οδηγός σε κάποιο δήμο, μετά από 17 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και βλέποντας το σπίτι μου 12 - 15 φορές το χρόνο, θα με τσουβαλιάσουν και θα με βάλουν στην ίδια ζυγαριά μ' αυτόν που πούλησε την ψήφο του και έχει και 5 - 10 - 15 γνωστούς μέσα στην υπηρεσία, ενώ εγώ είμαι ξένος. Μία ημέρα πριν πάω στην εκδρομή που οργάνωσε ο Τεο, είχα πάει το φορτηγό στο συνεργείο του δήμου για να αντικαταστήσω τις βίδες της υπερκατασκευής. Στο διάστημα που πήγαν να φέρουν τις καινούργιες βίδες, έβγαλα και έβαλα 10 λάστιχα σε φορτηγά, μόνος και χωρίς να είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Αυτό ποιος το είδε για να το αξιολογήσει; Όταν διορίστηκα στην υπηρεσία του δήμου, δούλευα σαν χειριστής σε καλαθοφόρο από το πρωι μέχρι της 1 τα ξημερώματα, ιδίως όταν χρειάζονταν στολισμό η πόλη, (Χριστούγεννα - Πάσχα - Εθν. Επετ. κλπ), μετά από ένα χρόνο μου "δώσαν" τις υπερωρείς μου: 200 ώρες, όταν μόνο σ' ένα μήνα είχα κάνει σχεδόν 250. Την ίδια περίοδο και για τον ίδιο χρόνο δώσαν σε άλλον υπάλληλο 260 ώρες, (ζήτημα αν είχε κάνει 100). Όταν διαμαρτυρήθηκα μου είπαν: "Είναι 30 χρόνια στην υπηρεσία" και για μένα δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν τις ώρες, τότε γιατί μου το ζητούσαν; Το θέμα είναι πως μάλλον κάτι τέτοιοι τύποι θα μας αξιολογήσουν και το δημόσιο θα συνεχίσει να έχει την εικόνα που έχει. Είναι πολλοί αυτοί που προσφέρουν και δεν μιλάνε. Είναι μεγάλη η κακία και η αγανάκτηση του κόσμου, σε πολλές περιπτώσεις, δικαιολογημένη, αλλά δεν είναι και λόγος για να βγάλουμε τα μάτια μεταξύ μας. Καλά τα είπε ο Καλοταϊσμένος και Καλοζωϊσμένος Πάγκαλος, αλλά γιατί δεν έθιξε και την ασυλία των 100 - 200 - 300 και των παρατρεχάμενων τους ληστών που τόσα χρόνια αφού πρώτα μας εξαπατούν, στη συνέχεια μας κλέβουν, μετά μας βιάζουν ψυχολογικά και στο τέλος μας φτύνουν . . . Προσπαθούν δηλαδή, γιατι κάποιοι δεν τους έχουμε ανάγκη. Συγνώμη αν κούρασα, αλλά μ' αυτού του είδους θέματα δεν τα πάω καλά. |
Άχρηστο το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων”.
αχρηστο και το μεγαλυτερο τμημα των 300 βουλευτων......αυτο επρεπε να πει ο αηδιας και μετα να μιλησει για τον λαο:mad::mad::mad: κρατουν τοσα χρονια σε ομηρια...χιλιαδες υπαλληλους(συμβασιουχους),γεμιζοντας το δημοσιο με κοσμο και μετα του φταιει ο υπαλληλος....:mad: ουστ χοντροπατατα..Νεύρα |
αυτός βγαίνει με '' δημοκρατικές '' διαδικασίες από εμάς
η Δημοκρατία γεννηθηκε στην Ελλάδα δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να λειτουργήσει αυτό το πολίτευμα στην σημερινή Ελλάδα. |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Και να αρθεί η μονιμότητα , πάλι θα διώξουν αυτούς που δουλεύουν για να μη χαλάνε τη πιάτσα...
:D |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
δεν πιστευω οτι κάποιος τους υποστηρίζει.. νομιζω οτι αναφέρεται στα στοιχεία που αναφερονται |
Απόσπασμα:
Έχεις 20 εργαζόμενους. Οι 10 ξεκίνησαν δουλειά το `85 (πρόσινοι) και οι άλλοι 10 το `91 (μπλε). Όλοι έχου τελειώσει το Λύκειο (Δ.Ε.) και κανένας δεν έχει κάνει κάποιο σεμινάριο ή κάποια κατάρτιση (εδώ έχει και του καθενού ο οργανισμός να κάνει που τους έχει απελέκιτα). Προιστάμενος τους βαφτίζετε κάθε φορά ο ``φίλος`` του κόματος ή καλύτερα της κυβέρνησης. Οπότε τι άλλη αξιολόγιση μπορεί να γίνει εκτός από πολιτική. Καμία. Από το 98-99 και έπειτα ξεκίνησε μια διαδικασία αξιολόγισξς ο λεγόμενος ΑΣΕΠ. Στην αρχή είχε να κάνει πολύ με κοινωνικά κρητήρια (δεν υπήρχαν καταρτισμένες ειδικότητες) και έπειτα μέχρι το 2007 (όπου άρχισε να καταργήτε) μοτιοδοτούσε και ``έβγαζε`` μπροστά ειδικότητες οι οποίες είχαν ερχίσει σε διάφορες σχολές (πανελλαδικές, μεταδευτεροβάθμιας, ΤΕΙ, ΑΕΙ). Κάποια παιδιά με γώσεις έπειτα, όταν πήγαιναν να κάνουν πράξη της γνώσεις τους στην εργασία, χαλούσαν την πιάτσα. 1ον δεν δεχονταν οι παλιοί τις γνώσεις τους και 2ον δεν τους άφηνε και ο εγωισμός τους (τι να μας πει ο νέος, ή έχω βγάλει τόσους νόμους εγώ από το μυαλό μου θα μου τους αλλάξουν). Οπότε ή έπρεπε να`` προσαρμοστείς`` ή θα έβρισκες τον μπελά σου. Σε απάντηση και στον φίλο μου τον Ντινόπουλο που λέει να μην πάρουν άλλους θα πω. Δεν λύνει το πρόβλημα αυτό (πάντα κατά την γνώμη μου και την εμπειρία μου Κώστα). Αν δεν τους καταρυίσει Κώστα ο οργανισμός τους θα πηγαίνουν να φτιάξουν τα καλώδια (κόκκινο, κίτιρνο π.χ.) σε παροχή του ΟΤΕ και εκεί θα βρίσκουν ίνες ή θα σταματούν οικοδομή, επειδή ``βρήκαν αρχαία`` και το κεραμίδι πάνω θα γράφει ``Α.Ε.Β.Ε. Κωστάκης`` που σημαίνει εταιρίας πρόσφατης παραγωγής κεραμιδιών, και τα ``βλέπουν`` στους νόμους που μόνοι τους έφτιαξαν, σαν αρχαία. Αποτέλεσμα τα κουράζουν εσένα που θες να κάνεις το σπίτι σου, χωρίς λόγο. Ίσως εύκολα να πω και εγώ, σπίτι τους οι παλιότεροι ή όσοι δεν ξέρουν (άσχετα ποιος θα τους αξιολογήσει, πολιτικός η προιστάμενος) αλλά ούτε αυτό δεν είναι σωστό. Γιατί η αξιολόγιση πάλι θα γίνει στις γνώσεις, τις οποίες δεν έχουν και ο ργανισμός τους δεν τους έμαθε. Λίγες υπηρεσίες όπως ΟΤΕ, ΟΑ, έκανε σεμινάρια ή κατάρτιζε υπαλλήλους. Αν καταρτιστούν (όσο μπορούν) οι παλιότεροι και αν αξιολογούνται οι νεότεροι, αν υπάρχει μια ίδια μεταχείριση (μισθολογική και εργασιακή), αν αποφύγουμε διαπλοκές πολιτικές ή φιλικές ή οικογενειακές ή φιλο-καθηγητικές (δικό μου αυτό χαχα) τότε όλα θα πάνε προς το καλύτερο. |
To Subject του thread είναι λάθος...
4 στους 3 είναι άχρηστοι... ΝεύραΝεύρα |
Ο ΜΠΟΥΡΔΑΣ φάντασμα.... χτύπησε πάλι..
:sm3::sm3::sm3: |
όσο κι κάποια από αυτά που λέει είναι σωστά,
δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο χοντρός είναι αφερέγγυος... υπόθεση Οτσαλάν κατεβάστε τη σημαία να τελειώνουμε ο Γ.Α. Παπανδρέου δεν κάνει για πρωθυπουργός. η γυναίκα του είναι υποψήφια στα Μεσόγεια, άχρηστη κι αυτή; 58 ακίνητα. άνθρωποι που δεν ξέρουν τι θα επι αγωνία να βρεις δουλειά, να μεγαλώσεις τα παιδιά σου, που πολλοί από αυτούς δεν έχουν δουλέψει ποτέ, μιλάνε και μας δουλεύουν!!!! νισάφι! ο χοντρός να πάει στον Ασπρόπυργο, να κάνουν τζίρο οι ταβέρνες! να φάει μέχρι να σκάσει, μπας και γλυτώσουμε από τύπους του είδους του!ΝεύραΝεύραΝεύρα |
Απόσπασμα:
:sm7::sm7::sm7: |
|
Φίλοι μου ανοίξαμε πάλη θέμα.
Έχει απόλυτο δίκιο ο Κύριος γιατί λοιπόν του θυμώνετε. Προσωπικά τον συμπαθώ και θα τον υποστηρίζω σε όλες του της αποφάσεις. Μεγάλωσε στην πιο Δημοκρατική Οικογένεια της Χώρας και οι απόψεις του είναι Δημοκρατικές . Θέλει τη σωτηρία της Πατρίδος και εσείς πάτε να τον λοιδορήσετε. Γιατί λοιπόν του προσάπτετε τόσα επώνυμα.( ΧΟΝΤΡΟΣ_ΧΟΙΡΙΝΟ_ΚΟΙΛΑΡΑΣ_ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ_ΜΟΣΧΑΡΟΚΕΦΑΛΗ_). Είναι ντροπή μας. Είναι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (Εκλεγμένης). Τώρα θα μου πείτε ότι είπανε ψέματα μέχρι να εκλεγούνε ,(εντάξει μη τα θέλετε όλα δικά σας). Η δική μου απάντηση στον Κύριο που τον συμπαθώ είναι. Κάποτε στα παλιά χρόνια ένας Ηγέτης και 300 στρατιώτες Θυσιάστηκαν για την σωτηρία της Ελλάδος. Και αφού σωθήκαμε θα πρέπει να τους το ανταποδώσουμε. Τώρα λοιπόν θα πρέπει η Ελλάδα να θυσιαστεί για τους 300. Καλό απόγευμα να έχετε και μην ασχολείστε άλλο με αυτούς. Αφήστε τους να κάνουν το έργο τους…………………………… |
Απόσπασμα:
Να μας το σπρωξουν πιο βαθια δηλαδη? Εγω δεν αντεχω,ας κατσει αλλος.............:rolleyes: |
Απόσπασμα:
Mοντέλο δεν τα λές κ πολύ καλά!!! Διαφωνώ στους αριθμούς κ εκεί μόνο~~~ Συμφωνώ με τον κύριο Πάγκαλο ότι τόσα χρόνια επικρατούσε η λογική της ρουσφετολογίας ......για το ΑΣΕΠ και τους φωτογραφημένους του διαγωνισμούς ας μην μιλήσουμε καλύτερα!! Θα προτείνω λοιπό στον κ.Πάγκαλο μιας και είναι κ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να απολύσει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και να βγάλει καινούργιους διαγωνιμούς απο το μηδέν με κριτήρια του ΑΣΕΠ ,αδιάβλητου, αυτή τη φορά!!!! Δεν μπορεί να το κάνει όμως Κώστα μου γτ αυτή τη στιγμή το δημόσιο αποτελείται απο 75% ΠΑΣΟΚΑΤΖΙΔΕΣ και μην πείς όχι όταν Η ΠΑΣΚΕ κατέχει επι 30 χρόνια την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με 40 απο τις 50 ομοσπονδίες.....όταν στο σύνολο των ΔΕΚΟ και του δημοσίου βγαίνει με 75% όταν όλες οι άλλες παρατάξες πέρνουν μαζί 25%....... Ενδεικτικό στοιχείο η κρατική τηλεόραση.....των 2500 ψήφων της ΠΑΣΚΕ1 και ΠΑΣΚΕ2(έχουν δημιουργήσει 2 ΠΑΣΚΕ και τσακώνονται για τις κραέκλες) και των 200 ψήφων τς ΔΑΚΕ και καμμιά 50αρια του ΚΚΕ....... Ας τολμήσει με αυτά που λέει να πάει σε αναδιοργάνωση του δημσίου με πραγματική άρση της μονιμότητας και την δημιουργία νέων καθαρών διαγωνισμών....... Αλλά τι να πεί κανείς στον αλλον που έχει απολυτήριο λυκείου και είναι 25χρονάκια στο δημόσιο επείδη ήταν αγωνιστης του Σοσιαλιστικού κόμματος????? θα σε απολύσω και θα κάνω διαγωνισμό?????? Γτ νομίζεις ότι με τόσα μέτρα δεν έχει γίνει χαμός????? γτ όλο το δημόσιο είναι τόσο πράσινο και έχει ριζώσει τόσο πολύ...που λέει κάτσε καλά είμαστε ...κάτσε μην μας διώξουνε κιόλας.....!!! Φαντάσου ΝΔ στη κυβέρνηση και να έβγαινε ο Καραμανλής και να έπερνε τόσα μέτρα ...και να έλεγε άχρηστους τους δημόσιους ....θα είχε καεί η ΒΟΥΛΗ......!!! Ο Παγκαλίνος τα λέει όλα αυτά γτ ήδη τα πολιτικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν γεμίσει με αιτήσεις και ρουσφέτια απο τους πατεράδες που είναι ήδη στο δημόσιο και θέλουν να βολέψουν τα παιδιά τους......και δεν ξέρουν τι να κάνουνε!!!!! Ας τελειώσει λοιπόν το παραμυθάκι του δημοσίου ...του 75-80% πράσινων υπαλλήλων....... Εγώ είμαι μαζί με τους δημόσιους.......δεν μπορείς να τους βάζεις τόσα χρόνια και τώρα να βγαίνει κ να τους βρίζεις!!!!Και οι περισσότεροι απο εμάς αν μπορούσανε θα είχανε μπεί και θα το κάνανε αβαβα......... Απλά θα πρέπει πλέον και η πράσινη λαοθάλασσα να βγεί να τους φάει.......να σταματήσει πλέον η λύσσα του κομματισμού......να είναι αυτή που θα βγεί μπροστάρης και θα τους κηνυγήσει για τα λάθη που κάνανε οι βουλευτές τους και να μην πάνε να τους ξαναψηφίσουνε...να τους γυρίσουν τη πλάτη....... Όχ τώρα να βγεί ο μπουχέσας που το κόμμα του διπλασίασε-τριπλασίασε τους δημόσιους υπάλληους το 81 και τους μισθούς τους και να τους κράζει!!!! Φτού του...αν είχε λίγο τσίπα μέσα του ο συγκεκριμένος(έλα μωρέ δεν μπορούμε να πούμε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας???) αλλά και ο ΠΑπανδρέου......θα έπρε να τον είχε στείλει σπίτι του......να ξεβρωμίσει ο τόπος !!! |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Αν και στο θέμα εγώ είπα λίγο την λειτουργία (που την έχω ζήσει) του κρατικού μηχανισμού. Και ότι σε 20 ατομα ίδια (εννοώ γνώσεων και διοίκησης) τι να επιλέξεις. Άσχετα ότι βολεύει καποιους η πολιτική αξιολόγιση. |
Απόσπασμα:
Εγώ πιστεύω ότι κάποιες .....κοπέλες (σεργονουλόπουλος, ο άλλος από το ....Παρίσι, ο άλλος με την ...οδοντοστοιχία) θα τους κάτσουν :sm7::sm7: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Περα απο την πλάκα Γιαννη τρωμε μεγαλο πηδημα,φταιμε δεν φταιμε.:( Και να ειχαμε παρει καμμια μιζα,καλα θα μας κανανε,αλλα που....:rolleyes: |
Και εσύ ρε Μάνο, που πας με το βαρα χωρίς ...έκτη?
Έλεος δηλ. :sm7::sm7: |
Απόσπασμα:
|
Κάτσε τώρα να σε πάρει χαμπάρι και τα λέμε. :sm7::sm7:
Αλλά και χωρίς τον GeorgeP δεν γίνεται. Το κενό θα είναι σαν την ......μαύρη τρύπα του προυπολογισμού :sm7::sm7: |
Απόσπασμα:
Απο τον Ελληνα για τον Ελληνα:cool: Τωρα απολυθηκαν οι Ελληνες και μεσω συνθηκης Μπολκεσταιν,την Βαζελινη την φτιαχνουν Ρουμανοι. Αρα,βαζελινη.....τελος:D:D:D |
Απόσπασμα:
The eye of the beholder...:rolleyes: |
Από την χθεσινή Καθημερινή. Τα λέει καλύτερα από μας, άκους εκεί "τα λεφτά τα φάγαμε μαζί!!!"
Οι κατά Πάγκαλον «συνδαιτυμόνες» Toυ Σταμου Zουλα / stamoszoulas@gmail.com Προσωπικά δεν με εξέπληξε η δήλωση Πάγκαλου ότι «τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί». Ούτε η εξήγηση ότι «σας διορίζαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δημόσιο, σε μια πρακτική αθλιότητος, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος». Διότι ο σημερινός αντιπρόεδρος μάς έχει συνηθίσει σε «τολμηρές» δηλώσεις αυτοκριτικής αλλά και αυτοεξιλέωσης, χωρίς την συνακόλουθη αυτοτιμωρία. Κατόπιν εορτής και ως αμέτοχος παρατηρητής είχε διαπιστώσει, επίσης, πως η δεύτερη 4ετία Σημίτη κατέστρεψε την ελληνική οικονομία. Αντίθετα, μεγάλη εντύπωση προκαλεί η σιωπή των «θιγομένων», ως ομοτράπεζων στο επί 30ετίας φαγοπότι. Αλήθεια, πού είναι η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, ως εκπροσώπου των δημοσίων υπαλλήλων; Γιατί δεν εξεγείρεται η ΓΣΕΕ, που λόγω συνθέσεως εκφράζει κυρίως τα συμφέροντα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ; Κατ’ αρχάς είναι ανήκουστο και εξοργιστικό να εξομοιώνεται η ευθύνη διοικούντων και διοικουμένων σε περίπτωση άθλιας συναλλαγής και διαρπαγής του δημοσίου χρήματος, με αντικείμενο την εργασία. Το Σύνταγμα ορίζει ότι «η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού». Συνεπώς, αποτελεί αποκλειστικά πολιτική «αθλιότητα» το γεγονός πως το δικαίωμα της εργασίας έγινε δέλεαρ «εξαγοράς» ψήφων από τα πολιτικά μας κόμματα. Φθάσαμε έτσι στο σημείο να διαθέτουμε, αναλογικά, τον πλέον υπεράριθμο δημοσιοϋπαλληλικό πληθυσμό στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, δε, η ίδια πελατειακή σχέση οδήγησε και σε προκλητική ανισότητα τις αποδοχές εργαζομένων και συνταξιούχων του Δημοσίου. Π.χ., στις 48 ΔΕΚΟ, όπου έγινε και το όργιο των διορισμών, οι εργαζόμενοι έχουν ετήσιο μέσο όρο αποδοχών 43.280 ευρώ, έναντι 27.174 για το σύνολο της οικονομίας. Ενώ ο μέσος όρος των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα είναι 23.405 ευρώ (!). Στα στοιχεία αυτά πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι της «αιδήμονος» σιωπής της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στη δήλωση του κ. Πάγκαλου. Οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζί με τις κομματικές παραφυάδες τους στις υπερχρεωμένες ή προβληματικές ΔΕΚΟ, συνήργησαν στην πρακτική της άθλιας συναλλαγής, ως δίαυλοι των κομματικών προσλήψεων. Οι ίδιοι «εργατοπατέρες» πρωτοστάτησαν για τη διεύρυνση των προνομίων και την προκλητική ανισότητα αποδοχών μεταξύ του «ευρύτερου» και του «στενού» δημόσιου τομέα. Με ποιο ηθικό ανάστημα, λοιπόν, θα τολμήσουν σήμερα να προασπιστούν όχι τα προνόμια των ημετέρων, αλλά –έστω– το κύρος και την αξιοπρέπεια των περίπου 550.000 δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένου και του στρατιωτικού προσωπικού, που υπηρετούν στο «στενό» δημόσιο τομέα; Αυτοί κάθε άλλο παρά συμπεριλαμβάνονται στους «συνδαιτυμόνες» του κ. Πάγκαλου. Φυσικά, υπάρχουν και… άλλες 550.000 (ακριβώς το 50%!) που απασχολούνται στο Δημόσιο, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και αορίστων δικαιωμάτων. Τέλος, το φαγοπότι των πολιτικών μας κομμάτων, με ομοτράπεζους τη στρατιά των «πελατών» τους, ατενίζουν από πολύ μακριά τα περίπου 2 εκατ. των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Συνεπώς, από το σύνολο των 4.300.000 Ελλήνων εργαζομένων τουλάχιστον τα 2.550.000, όχι μόνον δεν είναι συνδαιτυμόνες, κατά τον κ. Πάγκαλο, αλλά συμβαίνει, αποδεδειγμένα, να πληρώνουν αυτοί το 30ετές φαγοπότι, ως βασικοί «συνδρομητές» του «διασπαθιζόμενου δημοσίου χρήματος». Τα λεφτά, λοιπόν, κ. Πάγκαλε, δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί». Καθήκον σας είναι να μας πείτε (οι πολιτικοί) πώς και με ποιους τα φάγατε… |
|
Απόσπασμα:
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:37. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!