GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Προτάσεις για κοπάνα - μοτοσυναντήσεις/μοτοπαρέες (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=58)
-   -   Αυγουστος 2011-Ιταλια(Βενετια)-Αυστρια-Τσεχια-Πολωνια-Ουκρανια-Ρωσια (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=14412)

Magelanos 07-10-2010 21:38

Αυγουστος 2011-Ιταλια(Βενετια)-Αυστρια-Τσεχια-Πολωνια-Ουκρανια-Ρωσια

Mια που πεφτουν οι πρωτες ταξιδιοτικες σκεψεις για του χρονου το καλοκαιρι, εγω σκεφτομαι αυτο: Αυγουστος 2011-Ιταλια(Βενετια)-Αυστρια-Τσεχια-Πολωνια-Ουκρανια-Ρωσια ενα μεγαλο μερος εντος ρωσικου εδαφους μεχρι την περιοχη της Καρελιας-Εσθονια-Λετονια-Λιθουανια-Καλινιγκραντ και επιστρωφη απο Πολωνια-Γερμανια-Αυστρια-Ιταλια(Βενετια). Καλα να ειμαστε και να ταξιδευουμε.....

commander 07-10-2010 22:04

Απάντηση: Αυγουστος 2011-Ιταλια(Βενετια)-Αυστρια-Τσεχια-Πολωνια-Ουκρανια-Ρωσια

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Magelanos ( 225729)
Mια που πεφτουν οι πρωτες ταξιδιοτικες σκεψεις για του χρονου το καλοκαιρι, εγω σκεφτομαι αυτο: Αυγουστος 2011-Ιταλια(Βενετια)-Αυστρια-Τσεχια-Πολωνια-Ουκρανια-Ρωσια ενα μεγαλο μερος εντος ρωσικου εδαφους μεχρι την περιοχη της Καρελιας-Εσθονια-Λετονια-Λιθουανια-Καλινιγκραντ και επιστρωφη απο Πολωνια-Γερμανια-Αυστρια-Ιταλια(Βενετια). Καλα να ειμαστε και να ταξιδευουμε.....

να μαστε καλα αλλα για ριξε τα χιλιομετρα για να εχουμε και μια ταξη μεγεθους.....??

spot 07-10-2010 22:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Magelanos ( 225729)

Για πες μας κάτι παραπάνω ;););)

Sakis 08-10-2010 10:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από comander ( 225731)
να μαστε καλα αλλα για ριξε τα χιλιομετρα για να εχουμε και μια ταξη μεγεθους.....??

Και πόσες μέρες θα χρειαστεί?

HECTOR 08-10-2010 12:23

Ωραια η ιδεα σου αλλα οντως δωσε μας αν γινετα
χλμ κ ημερες!

Magelanos 08-10-2010 18:50

Ενας μηνας θελει σιγουρα, και περιπου στα 10.000χιλ.... Απο εκει και περα απολυτη οργανωση απο Ελλαδα ποτε δεν εχω κανει, γιατι σε τοσο πολυημερα ταξιδια ολο και κατι δεν σου βγαινει οπως το εχεις υπολογισει, και στην πορεια το αλλαζεις..

FONGEORGE 08-10-2010 20:55

hmmmm...endiaferousa protash...kai einai ena taksidi pou sto pio megalos tou meros me endiaferei...:hmmm:....mexri oukrania(lviv) exw paei apo balkania ....alla thelw na paw kai pio pera...

FONGEORGE 08-10-2010 20:57

an kai tha apekleia th polwnia...pas oukrania kai xwris na peraseis mesa po ayth ....einai ligo perierga ekei....1 1/2 lwrida dromos ws epi to pleiston kai polla forthga.....:cool:

Magelanos 08-10-2010 21:57

Ναι κ'αυτο γινεται. Οπως ειπα πολλα μπορουν να αλλαξουν με κατι αλλο. Πολωνια εχω παει το 2004.Και μαλιστα το ταξιδιωτικο μου βρισκεται εδω (MotoRiders Club αν θελει καποιος να παρει μια γευση)Ηταν το πρωτο μου ταξιδι με μηχανη εξω. Την εχω διασχισει απο νοτο προς βορρα δηλαδη βαλτικη και πισω. Οι δρομοι τοτε ηταν ακομη ποιο χαλια,αλλα εχουν γινει αρκετες αλαγες προς το καλυτερο, απο ενημερωση φιλου που πηγε το καλοκαιρι φετος με την μηχανη του. Εγω μιλω για λιγα χιλιομετρα στην Πολωνια το πολυ για μια διανυκτερευση.Οσο για Ουκρανια μεσα στο πλανο εχω την πολη Lviv μεχρι Kiev και απο εκει συνωρα με Ρωσια.

Magelanos 28-10-2010 21:56

Και αναλυω την σκεψη μου: Αναχωριση 29-7-11 παρασκευη απο Αθηνα βραδυ. Προορισμος το λιμανι της Ιγουμενιτσας για το πρωινο καραβι 30-7-11. Αυτο το κανω για να αποφυγω το βαρετο και ανουσιο δρομολογιο απο πατρα. 31-7-11 αφιξη Ιταλια(Βενετια). Πρωτη διανυκτερευση επαρχια Αυστριας και πολη Halstatt 1-8-11 μεχρι την πολη Trebic-Τσεχια.
2-8-11 >> >> Wadowice-Πολωνια λιγο εξω απο Κρακοβια
3-8-11 >> >> L'viv-ουκρανια
4-8-11 >> >> Kyyiv-ουκρανια δυο νυχτες
6-8-11 >> >> Κursk-Ρωσια
7-8-11 >> >> Μoskva-Ρωσια τρεις νυχτες
10-8-11 >> >> Ivanovo-Ρωσια περιχωρα Μοσχας ενδιαμεση σταση σε Vladimir και Suzdal.
11-8-11 >> >> Sergiyev Posad-Ρωσια τελος περιχωρα Μοσχας
12-8-11 >> >> Novgorod-Ρωσια με ενδιαμεση σταση πολη Τver
13-8-11 >> >> Petrozavodsk-Ρωσια η πρωτευουσα της καρελιας στην λιμνη Onega. Επισκεψη στο μουσειακο νησι Kizi
14-8-11 >> >> Vyborg-Ρωσια Συνωρα με Φιλανδια. Ενδιαμεση σταση στο χωριο Sortavala στη λιμνη Latoga και επισκεψη στο νησι Valaam. 15-8-11 >> >> Sankt Peterburg-Ρωσια δυο νυχτες
17-8-11 >> >> Tallin-Εσθονια ενδιαμεση σταση σε χωριο Petergof και Zarskoe Zelo-Ρωσια επισκεψη στα ανακτορα της Αικατερινης (κεχριμπαρενιο σαλονι)..
18-8-11 >> >> Riga-Λετονια
19-8-11 >> >> Vilnius-Λιθουανια
20-8-11 >> >> Κaliningrad-Ρωσια
21-8-11 >> >> Torun-Πολωνια
22-8-11 >> >> Zielona Gora-Πολωνια
23-8-11 >> >> Chemnitz-Γερμανια
24-8-11 >> >> Regensburg-Γερμανια
25-8-11 >> >> Kufstein-Αυστρια συνορα με Γερμανια
26-8-11 >> >> Castelfranco Veneto-Ιταλια.45χιλ πριν απο Βενετια. Δυο νυχτες προσωπικος λογος..
28-8-11 >> >> Λιμανι Βενετια αναχωρηση καραβι.
29-8-11 >> >> Αφηξη Ιγουμενιτσα και επισκεψη σε φιλο στα Ιωαννινα.
30-8-11 >> >> Επιστρωφη Αθηνα.

siraxanz 30-10-2010 00:14

Μακάρι να σου πάνε τα πραγματα όπως σχεδιάζεις και να γίνει!;)

TARKAS 01-11-2010 10:54

Μεγαλο το ταξιδι και δεν ξερω ποιος εχει ενα μηνα,αν εβγαινε μεχρι 15 μερες θα ηταν καλυτερα

Magelanos 01-11-2010 21:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TARKAS ( 240510)
Μεγαλο το ταξιδι και δεν ξερω ποιος εχει ενα μηνα,αν εβγαινε μεχρι 15 μερες θα ηταν καλυτερα

Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου, γι'αυτο εδω και εξι χρονια ταξιδευω μονος στα ξενα. Αλλα οταν εχεις την ευκαιρια για τοσο χρονικο διαστημα ειναι να μην το εκμεταλλευτης στο επακρον; Σημερα μπορω αυριο; Και επειδη δεν ξερω αν θα εχω στο μελλον αυτη την <<πολυτελεια>> χρονου, γι'αυτο και τοσο μεγαλο ταξιδι. Σε 15 μερες δεν βγαινει με τιποτα. Εκτος αν το κανεις με την ταυτοτητα στο στομα που λενε, αλλα δεν θα δεις τιποτα, και δεν εχει καμια αξια. Το μισο παντος γινετε ανετα...

Magelanos 03-11-2010 22:14

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 239427)
Μακάρι να σου πάνε τα πραγματα όπως σχεδιάζεις και να γίνει!;)

Ευχαριστω φιλε μου να εισαι καλα..Κ'εσενα σου ευχομαι καθε ταξιδιωτικη σου ιδεα να γινει πραγματικοτητα...

J.T.R 26-03-2011 08:08

Απάντηση: Αυγουστος 2011-Ιταλια(Βενετια)-Αυστρια-Τσεχια-Πολωνια-Ο

Ωραιο το σχεδιο.
Καποιοι ρωτησανε για χλμ και μερες. Με τα εξοδα, τι γινεται?

CPretenteriS 26-03-2011 10:14

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από J.T.R ( 345587)
Ωραιο το σχεδιο.
Καποιοι ρωτησανε για χλμ και μερες. Με τα εξοδα, τι γινεται?

Ετσι στα πολυ πρόχειρα... δε σε φτάνει το ταληρακι... :o

J.T.R 26-03-2011 10:47

Δε λεω για μενα...:)

Γι'αυτους που το προγραμματιζουν το λεω:)

Epsime 27-03-2011 09:12

:sm8::sm8:

tsompanis 27-03-2011 11:12

Μαγγελάνε,ζήλεψες τον κολητό και το πας για παραπάν :D
και καλά έκανες!
και εγώ ζήλεψα!

MARK 27-03-2011 13:11

Με το καλό :)

Magelanos 28-03-2011 17:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS ( 345645)
Ετσι στα πολυ πρόχειρα... δε σε φτάνει το ταληρακι... :o

Ετσι προχειρα λεω 3.000 με 3.500 ευρωπουλα..αλλα για να φτασουμε στο ταληρακι, οπως λεει και ο φιλος Κωστας, πρεπει να βαλουμε και καμποσα παρτι με ρωσιδες..:D:D

Magelanos 28-03-2011 17:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsompanis ( 345874)
Μαγγελάνε,ζήλεψες τον κολητό και το πας για παραπάν :D
και καλά έκανες!
και εγώ ζήλεψα!

Τετοιες παρεες που κανω, αυτα παθαινω....:sm7:

Magelanos 28-03-2011 17:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από MARK ( 345903)
Με το καλό :)

Ευχαριστω φιλαρακι, να εισαι καλα, και καλα ταξιδια να εχεις...:):)

J.T.R 28-03-2011 21:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Magelanos ( 346452)
Ετσι προχειρα λεω 3.000 με 3.500 ευρωπουλα..αλλα για να φτασουμε στο ταληρακι, οπως λεει και ο φιλος Κωστας, πρεπει να βαλουμε και καμποσα παρτι με ρωσιδες..:D:D

3500...??? Σαν λιγα τα βλεπω

Magelanos 28-03-2011 21:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από J.T.R ( 346668)
3500...??? Σαν λιγα τα βλεπω

Το βλεπω απο προσωπικη αποψη..ο καθενας πραττει και διαφορετικα..Εγω ποτε δεν εχω ξεπερασει αυτο το ποσο σε ταξιδι, με το ιδιο χρονικο διαστημα. Και μιλαω για τους ακριβοτερους προορισμους της Ευρωπης. Και ξεκαθαριζω οτι ενα τετοιο ποσο αφορα τα λειτουργικα εξοδα του ταξιδιου και οχι τα εξτρα..πχ δωρα αγορες και διαφορα τετοια...;);)

man gs 28-03-2011 22:20

τωρα με την αναβαθμιση σε K1200GS:sm7: δεν σε σταματαει τιποτα. να εισαι παντα γερος να ταξιδευεις στα περατα της γης.

Magelanos 28-03-2011 23:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από man gs ( 346742)
τωρα με την αναβαθμιση σε K1200GS:sm7: δεν σε σταματαει τιποτα. να εισαι παντα γερος να ταξιδευεις στα περατα της γης.

Για σου ρε Μανωλη, να εισαι καλα φιλε ευχαριστω...εχεις δικιο με την αναβαθμιση σε απολυτο πολεμικο οπλο εκτος δρομου μασαμε;; :D:D
Σου ευχομαι τα καλυτερα φιλε....

Jefe 28-03-2011 23:57

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Magelanos ( 346707)
Το βλεπω απο προσωπικη αποψη..ο καθενας πραττει και διαφορετικα..Εγω ποτε δεν εχω ξεπερασει αυτο το ποσο σε ταξιδι, με το ιδιο χρονικο διαστημα. Και μιλαω για τους ακριβοτερους προορισμους της Ευρωπης. Και ξεκαθαριζω οτι ενα τετοιο ποσο αφορα τα λειτουργικα εξοδα του ταξιδιου και οχι τα εξτρα..πχ δωρα αγορες και διαφορα τετοια...;);)

http://cdn.content.sweetim.com/sim/c...s/00020263.gif

Jefe

Syvaris 29-03-2011 00:50

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Magelanos ( 346452)
Ετσι προχειρα λεω 3.000 με 3.500 ευρωπουλα..

χαίρομαι για το ωραίο ταξίδι που σκαρώνεις προφανώς για το καλοκαίρι.... έτσι επιβεβαιώνεις και το nickname σου

το ποσό που υπολογίζεις, αφού ξέρεις τι σου γίνεται και έχεις την πείρα, είναι κοντά στην πραγματικότητα και όσα ξέρει ο νοικοκύρης....

καλά να περάσεις... όπου τελικά και να καταλήξεις
;)

J.T.R 29-03-2011 07:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Magelanos ( 346707)

Κατ'αρχην εγω μαζι σου ειμαι(εκτος απο το σχολιο με τις ρωσσιδες)

Αλλα σκεφτομαι οτι μονο το καραβι για Βενετια και πισω,τα καυσιμα,βιζα για τη Ρωσσια ,ανεβαζουν τον προυπολογισμο σου αρκετα.

Την αλλαγη νομισματος στο ανατολικο μπλοκ την εχεις υπολογισει?

Τελος παντων,ευχομαι να το κανεις το ταξιδι και να σου ερθουν ολα οπως θελεις:):):)

tsompanis 29-03-2011 10:12

για να τα αναλύσουμε λίγο..
εισιτήρια πήγαινε έλα αν τα κλείσεις τώρα με blue star ferries να είναι στα 300 ευρω?πέρσι ήταν περίπου 270.να πούμε 400 να είσαι μέσα μαζί με τους καφέδες-σάντουιτς .:sm7:

το ταξίδι είναι 10000 χλμ.
με 7 λίτρα στα 100 είναι 700 λίτρα με μέσο όρο το 1,5 ευρώ στο περίπου (ούτε καν 1,80 που είμαστε εμείς:(:mad:) μας πάει η σούμα 1050 γιούρια.βάλε βινιέτες-auto strata-διόδια κανένα 500άρι είμαστε στα 1500
για την βίζα στην ρωσία δεν γνωρίζω,αλλά πόσο θα είναι....δεν θα αγοράσει οικόπεδο ο άνθρωπος,διακοπές θα κάνει.

είμαστε λοιπόν αισίως στα 1900 και μένει διαμονή και φαγητό.
αφού θα είναι μονός και αν το επιθυμεί(κάποιος) μπορεί να διανυκτερεύσει σε hostel και αντίσκηνο.το βάζω μέσο όρο τα 25 ευρώ γιατί μπορούν κάποιες διανυκτερεύσεις να γίνουν στο πουθενά και τυχαία.
μας κάνουν min για 30 750 ευρώ

πάμε στα 2650
και μένει το φαγητό που αν δεν θέλεις να φας σαλιγκάρια ογκραντέν με μους απο γάλα παρθένας αγελάδας και τρούφα απο την Ζανζιβάρη την βγάζεις χαλαρά.
και ακόμα πιο χαλαρά αν κάνεις και το καφεδάκι σου (όπως ο urian heep).
ακόμα πιο ωραίο άμα τραβήξεις δαυλί για σερβία καρφωτός απο αθήνα.με το εργαλείο του Μαγγελάνου (αλλά και το δικό μου:D) δεν θα το συζήταγα

τουτέστιν με 3,5 χιλιαρικάκια και χωρίς κανένα μηχανικό απρόοπτο,μπορείς να δεις αυτά που έχεις ονειρευτεί...

οπότε μην μασάτε...
προχωράτε!γιούργια στα παλιούρια!!:sm7:

CPretenteriS 29-03-2011 10:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsompanis ( 347083)
εισιτήρια πήγαινε έλα αν τα κλείσεις τώρα με blue star ferries να είναι στα 300 ευρω?πέρσι ήταν περίπου 270.να πούμε 400 να είσαι μέσα μαζί με τους καφέδες-σάντουιτς .:sm7:

με 7 λίτρα στα 100 είναι 700 λίτρα με μέσο όρο το 1,5 ευρώ στο περίπου (ούτε καν 1,80 που είμαστε εμείς:(:mad:) μας πάει η σούμα 1050 γιούρια.βάλε βινιέτες-auto strata-διόδια κανένα 500άρι είμαστε στα 1500
για την βίζα στην ρωσία δεν γνωρίζω,αλλά πόσο θα είναι....δεν θα αγοράσει οικόπεδο ο άνθρωπος,διακοπές θα κάνει.

αφού θα είναι μονός και αν το επιθυμεί(κάποιος) μπορεί να διανυκτερεύσει σε hostel και αντίσκηνο.το βάζω μέσο όρο τα 25 ευρώ γιατί μπορούν κάποιες διανυκτερεύσεις να γίνουν στο πουθενά και τυχαία.

πάμε στα 2650
και μένει το φαγητό που αν δεν θέλεις να φας σαλιγκάρια ογκραντέν με μους απο γάλα παρθένας αγελάδας και τρούφα απο την Ζανζιβάρη την βγάζεις χαλαρά.
ακόμα πιο ωραίο άμα τραβήξεις δαυλί για σερβία καρφωτός απο αθήνα.με το εργαλείο του Μαγγελάνου (αλλά και το δικό μου:D) δεν θα το συζήταγα

τουτέστιν με 3,5 χιλιαρικάκια και χωρίς κανένα μηχανικό απρόοπτο,μπορείς να δεις αυτά που έχεις ονειρευτεί...

οπότε μην μασάτε...

Η διαφορά μας ήταν στη διαμονή και το φαγητό...και καμπίνα 2κλινη στο πλοίο... γι' αυτό έφτασα την ταληρούμπα...

Κατά τα άλλα είμαστε στα ίδια.... ;)

tsompanis 29-03-2011 10:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS ( 347086)
Η διαφορά μας ήταν στη διαμονή και το φαγητό...και καμπίνα 2κλινη στο πλοίο... γι' αυτό έφτασα την ταληρούμπα...

Κατά τα άλλα είμαστε στα ίδια.... ;)

σωστός!;)

και όλοι εδω μέσα στο φαγητό είμαστε.....ζωή να'χουμε!:sm7:

βάζεις να σταματήσεις εσύ με τον argi - nikosx και εμένα για φαγητό?:sm7:

CPretenteriS 29-03-2011 10:26

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsompanis ( 347088)
σωστός!;)

και όλοι εδω μέσα στο φαγητό είμαστε.....ζωή να'χουμε!:sm7:

βάζεις να σταματήσεις εσύ με τον argi - nikosx και εμένα για φαγητό?:sm7:

Το budget θα πάει στα 8.900 € !

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

:sm7:

Αν και εγώ δεν είμαι σαν εσάς... μπαινοβγαίνω στα γυμναστήρια... :D

J.T.R 29-03-2011 14:26

Απόσπασμα:

πάμε στα 2650

οπότε μην μασάτε...

Η βιζα για τη Ρωσσια μεχρι περυσι ηταν με τα εξοδα,περιπου 80 ευρω.

Αντισκηνο μεσα σε Ουκρανικο και Ρωσσικο εδαφος εαν εισαι μονος,δεν θα το συμβουλευα.
Αλλαγες νομισματος (εκτος αν κινειται με πιστωτικες,που δεν παιζει παντα) επιβαλλονται,ετσι υπαρχει χασουρα λογω προμηθειων και επειδη σχεδον παντα μενουν καποια χρηματα απο καθε κρατος στο τελος.

Και οταν μιλαμε για κοστος σε ενα μεγαλο ταξιδι ,δεν πρεπει εχουμε στην ακρη και καποιο ποσο ασφαλειας?

Πιστευω οτι ενα τετοιο ταξιδι ειναι στα 4000 σιγουρα.:)

Magelanos 29-03-2011 17:10

Απόσπασμα:

πάμε στα 2650

οπότε μην μασάτε...

:sm8::sm8:

Magelanos 29-03-2011 18:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από J.T.R ( 346998)
Κατ'αρχην εγω μαζι σου ειμαι(εκτος απο το σχολιο με τις ρωσσιδες)

Αλλα σκεφτομαι οτι μονο το καραβι για Βενετια και πισω,τα καυσιμα,βιζα για τη Ρωσσια ,ανεβαζουν τον προυπολογισμο σου αρκετα.

Την αλλαγη νομισματος στο ανατολικο μπλοκ την εχεις υπολογισει?

Τελος παντων,ευχομαι να το κανεις το ταξιδι και να σου ερθουν ολα οπως θελεις:):):)

Eυχαριστω για το ενδιαφερον να εισαι παντα καλα, και να ταξιδευεις...;);)
Εχω κανει εξι ταξιδια του ενος μηνος μεσα σε εφτα χρονια(μου ξεφυγε ενα:() Τα πεντε δικαβαλος και ενα μονος. Και ουτε καν με δευτερη μηχανη.... Θα ειμουν εντελως βλακας αν ελεγα οτι ξεκινω ενα τετοιο ταξιδι οπου δεν θα ειχα υπολογισει και μια καβατζα εξτρα. Φυσικα πρεπει να υπολογιζουμε και τα απροοπτα που μπορει να συμβουν. Και σε ποιον δεν εχει συβμει κατι; Εχω περασει απο χωρες που η αλλαγη νομισματος ηταν πραγματικα πονοκεφαλος. ΠΧ.Πολωνια, Τσεχια, ολη η Σκανδιναβια εκτος (Φιλανδια ευρω). Η Ισλανδια, Νησια Φεροε Αγγλια, Σκοτια, Ιρλανδια, οποτε να εισαι συγουρος κατι θα γινει και με τους υπολογισμους σε Ουκρανια-Ρωσια.. Πιστωτικη παντα παιζει και σου λεινει τα χερια.. Οσο για σκηνη μαλλον για πρωτη φορα θα εχω μαζι μου, αλλα αχρειαστη να ειναι..θα παιξει επαρχια Ρωσιας, δεν ειμαι και σιγουρος για το αν θα βρω ξενοδοχειο. Και αυτο μιλαω για μια με δυο το πολυ νυχτες...Το αλλο που εχω μαθει με τα ταξιδια ειναι οτι παντα πρεπει να εχεις θετικη σκεψη και καθαρο μυαλο..δεν θα με φοβησει μια τυχον διανυκτερευση στο πουθενα σε Ρωσια η Ουκρανια, γιατι πολυ απλα μενω στην ΚΥΨΕΛΗ οπου και το να κατεβασεις τα σκουπιδια νυχτα στον καδο εξω απ'το σπιτι σου κινδυνευεις..:sm7:Ενταξει εχω την αισθηση του κινδυνου αλλα αν σκεφτομαστε ετσι δεν παμε πουθενα...Και δεν ειναι και λιγα τα ταξιδιωτικα αλλων που εχουν βιωσει τον κινδυνο στο πετσι τους και θα το εκαναν ξανα και ξανα...:):):)

Magelanos 29-03-2011 18:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Syvaris ( 346941)
χαίρομαι για το ωραίο ταξίδι που σκαρώνεις προφανώς για το καλοκαίρι.... έτσι επιβεβαιώνεις και το nickname σου

το ποσό που υπολογίζεις, αφού ξέρεις τι σου γίνεται και έχεις την πείρα, είναι κοντά στην πραγματικότητα και όσα ξέρει ο νοικοκύρης....

καλά να περάσεις... όπου τελικά και να καταλήξεις
;)

Ευχαριστω πολυ Βανα και Θαναση να ειστε καλα, το ταξιδι να ειμαστε καλα θα γινει, και ευχομαι οτι καλυτερο και ταξιδιαρικο να κανετε κ'εσεις αυτο το καλοκαιρι...:):)

tsompanis 29-03-2011 21:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από J.T.R ( 347329)
Η βιζα για τη Ρωσσια μεχρι περυσι ηταν με τα εξοδα,περιπου 80 ευρω.

Αντισκηνο μεσα σε Ουκρανικο και Ρωσσικο εδαφος εαν εισαι μονος,δεν θα το συμβουλευα.
Αλλαγες νομισματος (εκτος αν κινειται με πιστωτικες,που δεν παιζει παντα) επιβαλλονται,ετσι υπαρχει χασουρα λογω προμηθειων και επειδη σχεδον παντα μενουν καποια χρηματα απο καθε κρατος στο τελος.

Και οταν μιλαμε για κοστος σε ενα μεγαλο ταξιδι ,δεν πρεπει εχουμε στην ακρη και καποιο ποσο ασφαλειας?

Πιστευω οτι ενα τετοιο ταξιδι ειναι στα 4000 σιγουρα.:)

ναι φίλε J.T.R εννοείτε πως πρέπει να υπάρχει ένα ποσό αφαλείας και σε μετρητό και γιατί όχι και σε κάρτα.αναλύουμε μέσες άκρες πόσο θα του στοιχίσει με συντηρητικό τρόπο.
εγώ για παράδειγμα σε αυτό το ταξίδι διπλός,θα ξεπερνούσα χαλαρά την ταλιρούμπα που λέει ο πρετεντέρης.
η κουβέντα γίνεται για να δούμε ποσο πιο οικονομικά μπορεί να γίνει αυτή η εκδρομή.και ενδιαφέρει πολύ κόσμο το οικονομικό.:(
είμαι σίγουρος πως αν κάτσεις με μολύβι και χαρτί και τις δικές σου καταναλώσεις βγαίνει και πιο φθηνά.
υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που παρακολουθούν το θρεντ και μάλιστα είχα και τηλέφωνα σχετικά με πληροφορίες.ισως θα έπρεπε να βοηθήσουμε δίνοντας περισσότερες πληροφορίες συνεχίζοντας την κουβέντα;)
εσύ για παράδειγμα τι θα πρόσεχες σε ένα ταξίδι

κάτι ακόμη
Σε ταξίδια εκτός ελλάδας έχω πάντα κρυμμένα μερικά μετρητά στην μηχανή,σε πλαστική σακουλίτσα και καβαντζωμένα.
κάποτε έβαζα και στην πίσω πλευρά του κράνους:sm7:

επίσης καλό είναι τα χρήματα απο την κάθε χώρα να τα τρως λίγο πριν τα σύνορα με καύσιμα και αν είναι παραπάνω, με τρόφιμα.
αυτό έκανα και εγώ...μέχρι που παντρεύτηκα!:sm7:
τώρα έχω συλλογή ολόκληρη!

και τέλος,αν έχεις μείνει κυψέλη,τότε σίγουρα μπορείς να κάνεις τα πάντα:sm7:

paschalis 29-03-2011 22:01

Πανο αλλαξε λαδια και ξεκινα..
Στη Μοσχα εφτασε προπερσι ενας φιλος με vstrom 650 μονος θα τον ψαξω να παρουμε πληροφοριες..

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 18:33.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!