GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Προτάσεις για κοπάνα - μοτοσυναντήσεις/μοτοπαρέες (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=58)
-   -   TouR[Παρα]νέστη|2010 (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=14519)

xurxes 11-10-2010 20:36

TouR[Παρα]νέστη|2010

...εδω και πολυ καιρο μου/μας περιτριγυριζει η ιδεα μια τετοιας εκδρομης

TouR[Παρα]νέστη|2010

στο δάσος της Ελατιάς
στο Παρθένο Δάσος
στο φραγμα του θησαυρου
στα κτίρια του εργοταξίου στην Ελατιά
στο Καραντερε
στα Θερμια

διασχιζωντας

τεσσερις οροσειρες και φωτογραφιζωντας σκηνες απειρου καλους, με χρωματα ζωηρα και επιβλητικα, με μοναδικη βλαστηση...

αυτα ειναι λιγα λογια και λιγες φωτογραφιες για το τι μας περιμενει.......

Δύο είναι οι εποχές που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κάποιος την περιοχή: Όταν το δάσος ξυπνάει από τον χειμερινό του λήθαργο και λίγο πριν επιστρέψει σε αυτόν.

Φυσικά δεν μπορείτε να πάτε στη Ροδόπη, χωρίς να έχετε επισκεφτεί
το δάσος του Φρακτού, μέρος του οποίου είναι και το περίφημο Παρθένο Δάσος. Θα φτάσετε εκεί ακολουθώντας τον δρόμο από το Παρανέστι προς τα Θερμιά (άσφαλτος).

Στα Θερμιά τα παλαιά δημοτικά λουτρά είναι εγκαταλελειμμένα, αλλά μπορείτε να βρείτε πηγές ανοικτές (υπαίθριες) αν και η εμπειρία δεν είναι συγκλονιστική.

Συνεχίζοντας μετά τα Θερμιά φτάνουμε στην θέση «Ζήτα». Από εδώ με δυτική κατεύθυνση μπορούμε να πάμε
στο δάσος της Ελατιάς, ενώ με ανατολική βγαίνουμε στη θέση «Αυχένας» και από εκεί στην καρδιά του Φρακτού.

Η πρόσβαση στο κέντρο του Παρθένου δάσους είναι απαγορευμένη, αλλά μπορείτε να πάρετε μια καλή ιδέα για το τι βρίσκεται εκεί με μια πεζοπορία μέχρι τα ερείπια του Αχλαδοχωρίου και να επισκεφτείτε τους καταρράκτες του Αχλαδορέματος.

Από τη θέση «Ζήτα» μπορείτε να κατευθυνθείτε δυτικά προς το δάσος της Ελατιάς, το θρυλικό Καράντερε.

Μπορείτε να συνδυάσετε τη διαδρομή αυτή με την επιστροφή σας, είτε να πάρετε ειδική άδεια για να μείνετε στα κτίρια του εργοταξίου στην Ελατιά.

Από το δασικό χωριό Ελατιάς, μπορεί κανείς να επιστρέψει μέσω Σκαλωτής – Σιδηρόνερου – Λιβαδερού στη Δράμα ή να συνεχίσει δυτικά και μέσω εργοταξίου Μεγάλης Παναγιάς (1500) και στη συνέχεια Μαγούλας να βγει στους Ποταμούς. Στη Μαγούλα υπάρχει ένα μοναδικό δάσος σημύδας στον Ελληνικό χώρο.
Eίναι το μεγαλύτερο δάσος της Ελλάδας. Σε αυτό υπάρχουν τα μοναδικά στη χώρα μας δέντρα ερυθρελάτης και σημύδα.

http://img339.imageshack.us/img339/8647/img4034k.jpg

τι λετε; ψηνεστε; :D:rolleyes::p:cool:

MARK 11-10-2010 20:54

Απάντηση: TouR[Παρα]νέστη|2010

Με το καλό......:sm8:

REK 11-10-2010 20:56

ειναι μια εκδρομή που θελω να κάνω εδώ και χρόνια..δυο είναι τα θέματα που με απασχολούν :α)πότε ? β)ποσες ημέρες αδεια θέλει(για μας τους Αθηναίους)
κατα τα αλλα τα μέρη αυτα,που το αποδικνύουν οι φωτο είναι SUPER

babisadve 11-10-2010 21:53

.... έχει και ένα super ταβερνάκι ακριβώς στην γέφυρα, πάνω απ' τη λίμνη!!!:sm8:

gsmaniac 11-10-2010 21:57

πολυ ομορφο μερος.....λιγο μακρυα για εμας:cool:
για βγαλε προγραμμα βασιλακη...;)

Sakis 11-10-2010 22:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 228372)

Περιμένουμε λεπτομέρειες για να ψηθούμε, αν και δεν θέλουμε πολύ.....;);)

gripis 11-10-2010 22:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 228372)

2 τσιγαρα δρομος αν εισαι μπροστα :D:D.

Ωραιο μερος φιλε.

Benjamako 11-10-2010 22:13

Μεσα..μαζι σου Billy!

AntonisKitoudis 11-10-2010 22:24

για αυτην την Κυριακη αμα με ζωρισεις λιγο .........δεχομαι!:D

bmwgogagis 11-10-2010 22:25

εχω παει πριν μερικα χρονια ειναι πανεμορφα.στο λιβαδερο δραμας υπαρχει ενας ξενωνας σπεσιαλ πετρινη γωνια ονομαζεται και η ταβερνα του επισης σπεσιαλ.

AntonisKitoudis 11-10-2010 22:34

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από bmwgogagis ( 228424)
εχω παει πριν μερικα χρονια ειναι πανεμορφα.στο λιβαδερο δραμας υπαρχει ενας ξενωνας σπεσιαλ πετρινη γωνια ονομαζεται και η ταβερνα του επισης σπεσιαλ.

Που εισαι Γιωργο? σε χασαμε...αντε να βρεθουμε!

nikos-x 11-10-2010 23:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από xurxes ( 228297)
τι λετε; ψηνεστε; :D:rolleyes::p:cool:
[/FONT][/SIZE][/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]

Με τέτοιες "χάλια" φωτογραφίες, όχι μόνο ψηθήκαμε, τσουρουφληστίκαμε :sm7:
Αν βολεύει το πρόγραμμα, δε θα πω όχι :cool:

Arkas 11-10-2010 23:25

Τα RT μπορούν να συμμετάσχουν; :o:D

Sakis 11-10-2010 23:26

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από AntonisKitoudis ( 228443)
Που εισαι Γιωργο? σε χασαμε...αντε να βρεθουμε!

Την Τετάρτη έχουμε καφεδάκι και όχι μόνο...
σε περιμένουμε

Michael Chatzilias 11-10-2010 23:45

Βασίλη, για βγάλε πρόγραμμα για πότε λες και πόσες μέρες.
Τα μέρη είναι όντως καταπληκτικά - τώρα όμως χειμωνιάζει εκεί πάνω (τουλάχιστον οι αρκούδες πάνε για ύπνο).

Πες μας τί σκέφτεσαι και για πότε. Είναι πολύ ενδιαφέρον.

xurxes 12-10-2010 00:00

...έχω να προτείνω προγραμμα αυθημερόν καθώς επίσης με διανυκτερεύσεις για όλους τους ομοσταυλους...
Σκαρφαλωνοντας της Σέρρες έρχεσαι Αντιμετωπος με μια
πανέμορφη πρόκληση-προσκληση που απλώνεται τριγύρω σου...το κάθε μονοπάτι, το νήμα κάθε ροδιας που θα συναντήσεις...σου υποσχεται πολλά
άλλοτε στο παιχνίδι των χρωμάτων και άλλοτε στις στιβαρες μυρωδιές της φύσης, των κομμενων κορμων...
Μπορείς να φτάσεις μέχρι την όμορφη Ροδόπη που σου δίχνει την ομορφιά στο μεγαλείο της...

Για αυτό χρειαζομασται σίγουρα παραπάνω από μια μέρα...adventureXplorers...

Λοιπόν μετά απ´αυτα θα γίνει γρήγορα το οδοιπορικό TouR[Παρα]νεστη/2010

nikos-x 12-10-2010 00:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από xurxes ( 228572)
...Σκαρφαλωνοντας της Σέρρες έρχεσαι Αντιμετωπος με μια
πανέμορφη πρόκληση-προσκληση που απλώνεται τριγύρω σου...το κάθε μονοπάτι, το νήμα κάθε ροδιας που θα συναντήσεις...σου υποσχεται πολλά
άλλοτε στο παιχνίδι των χρωμάτων και άλλοτε στις στιβαρες μυρωδιές της φύσης, των κομμενων κορμων...

Βρε παιδιά.

Αυτό δεν είναι μοτοσυκλετιστικό forum.

Αυτό είναι forum ποιητών.

:sm5:

xurxes 12-10-2010 00:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nikos-x ( 228592)
Βρε παιδιά.

Αυτό δεν είναι μοτοσυκλετιστικό forum.

Αυτό είναι forum ποιητών.

:sm5:

Κρίση Νικο μου, Κριση...
και μιας και δεν μπορούμε να χτίσουμε σπίτια ΑΣ χτίσουμε όμορφα ποιήματα και όνειρα...:sm7:

Jefe 12-10-2010 01:55

ΑΣ χτίσουμε όμορφα ποιήματα και όνειρα...:sm7:[/QUOTE]

και όμορφες διαδρομές...:sm7:

Jefe

nek21 12-10-2010 02:52

βασιλη ειναι τελεια(α ρε πατριδα με τις ομορφιες σου) εχω παει .ψηνομαι να ξαναπαμε .μονο περνωντας να πουμε και ενα γεια στη μανα μου.θα ενημερωσω να μας περιμενει με εδεσματα.

vincet 12-10-2010 10:45

την διαδρομη την εχω κανει πολλες φορες παντα με αμαξι ειναι πανεμορφα .Οτι εποχη και αν πας εχει την δικη του ομορφια παντως οι καλυτερες διαδρομες ειναι μεσα απο χωματοδρομους (δασικους δρομους) που καταληγουν σε απιστευτα μερη (τα rt δεν νομιζω να μπορουν να την βγαλουν την διαδρομη :sm7:)στην διαδρομη αξιζει να βαλετε στο προγραμμα σας και τον καταρακτη (30 μετρων) στο Λειβαδιτη εχει και ενα δασικο χωριο στα 10 χλμ απο τον καταρακτη με απιστευτες εγκαταστασεις

tattoopanther 12-10-2010 12:39

πανέμορφα είναι.,.
νομίζω μπορούμε να κάνουμε μια αναγνωριστική.,.,. κάνα ΣΚ .,.,
προτού πιάσουν χοντρά κρύα.,.,:);):)

Michael Chatzilias 12-10-2010 13:16

Κι εμένα με ενδιαφέρει, εφόσον βολεύουν οι ημερομηνίες, και βέβαια να μην χρειαστεί να βάζουμε αλυσίδες στις μηχανές....Όταν ξέρεις δώσε προτεινόμενο πρόγραμμα.

george1968 12-10-2010 13:51

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!
Δε μπορείς φίλε μου να μας πετάς τέτοιες φωτογραφίες στη μούρη και να ακούμε για 2 τσιγάρα δρόμο.
Δε γίνετε να πίνεις το καφεδάκι σου στην Αριστοτέλους και σε 2 ωρίτσες να είσαι στη φύση που αποθανατίζεις.
ΟΧΙ! ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ...

Εγώ προσπαθώ να πίσω τη συνυφάδα να κάνουμε το ταξιδάκι και ακούω για 7 ώρες διαδρομή από τη ΧαμουτζοΑΘήνα για τα μέρη τα καλά και τρελαίνομαι. ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ. θα το κάνω μόνος μου, Μόνος μου στο Παρανέστη, Μόνος μου στα Πομακοχώρια, Μόνος μου στο Παρθένο Δάσος
εκτός αν με θέλετε και εμένα.....;)

ntinopoulos 12-10-2010 14:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Arkas ( 228515)
Τα RT μπορούν να συμμετάσχουν; :o:D

οξω απο δω,...σκατοφλωροι!:p

ntinopoulos 12-10-2010 14:08

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nek21 ( 228688)
βασιλη ειναι τελεια(α ρε πατριδα με τις ομορφιες σου) εχω παει .ψηνομαι να ξαναπαμε .μονο περνωντας να πουμε και ενα γεια στη μανα μου.θα ενημερωσω να μας περιμενει με εδεσματα.

ολουμπιακους δεχεστε?:cool:
θα χρειαστει να φερω και δοκιμαστη μαζι μου?:p

evanslam 12-10-2010 14:53

Παρα πολύ ωραία εκδρομή! Μπράβο Βασίλη! Ειναι απο τις εκδρομές που το πρώτο λόγο έχουν τα όμορφα τοπία και η φύση και σε δεύτερη μοίρα η μάσα και η διαμονή!!! Περιμένουμε πρόγραμμα!

Οσο για τα RT αν δεν θέλουν να κλαίνε:yz όπως κάποιοι τώρα τελευταία που είχαν κάποιες πτώσεις και φάγανε καπάκια χωρις να έχουνε καγκελα και προστατευτικά καλυτερα είναι να κάτσουν σπίτι τους και να περιμένουν να απολαύσουν φωτό που θα ανεβούν στο τέλος της εκδρομής!!!:sm7:

Michael Chatzilias 12-10-2010 14:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από evanslam ( 229031)
Παρα πολύ ωραία εκδρομή! Μπράβο Βασίλη! Ειναι απο τις εκδρομές που το πρώτο λόγο έχουν τα όμορφα τοπία και η φύση και σε δεύτερη μοίρα η μάσα και η διαμονή!!! Περιμένουμε πρόγραμμα!

Οσο για τα RT αν δεν θέλουν να κλαίνε:yz όπως κάποιοι τώρα τελευταία που είχαν κάποιες πτώσεις και φάγανε καπάκια χωρις να έχουνε καγκελα και προστατευτικά καλυτερα είναι να κάτσουν σπίτι τους και να περιμένουν να απολαύσουν φωτό που θα ανεβούν στο τέλος της εκδρομής!!!:sm7:

Σε πάω μια κόντρα σε πολύ off road κατάσταση χωρίς χάρτες και GPS μέσα στο δάσος....σε πολύ off road λέμε....

fguy 12-10-2010 16:01

Ωραιες φωτο, αν και ειναι πολυ πιο εντυπωσιακη η φυση εκει στην πραγματικοτητα! Τα εχω επισκεφτει πολλακις. Αυτες παιδια ειναι λιγες μονο απο τις ομορφιες του Ν.Δραμας! Εχει κι απο την αλλη μερια, προς Σερρες και Βουλγαρια πολυ ωραια μερη για adventure touring!

ckalfas 12-10-2010 16:19

Βασίλη με τόση βροχή που έχει πέσει... μάλλον λασπόλουτρα θα κάνουμε!

george1968 12-10-2010 16:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckalfas ( 229084)
Βασίλη με τόση βροχή που έχει πέσει... μάλλον λασπόλουτρα θα κάνουμε!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΡΟΧΑ ΛΕΜΕ...
:p

evanslam 12-10-2010 16:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Michael Chatzilias ( 229033)
Σε πάω μια κόντρα σε πολύ off road κατάσταση χωρίς χάρτες και GPS μέσα στο δάσος....σε πολύ off road λέμε....

Mιχαλη μου εσυ δεν πιάνεσαι εχεις εμπειρία και με τις αρκούδες μου φαίνεται το εχεις κάνει υβριδικό το RT. Αυριο μπορει να σε δούμε να του φοράς μέχρι και Karoo!:sm7:

Θελώ να το δω παντως πχ όπως περυσι που περασαμε το δρυμο της Βαλια Κάλντα με κατι πέτρες άλλο πράγμα, πως θα ήταν να έχωνε κάποιος ένα RT!!!

NIKOS PAPADOPOULOS 12-10-2010 19:34

:sm8::sm8:

gsmaniac 12-10-2010 19:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από evanslam ( 229101)
Mιχαλη μου εσυ δεν πιάνεσαι εχεις εμπειρία και με τις αρκούδες μου φαίνεται το εχεις κάνει υβριδικό το RT. Αυριο μπορει να σε δούμε να του φοράς μέχρι και Karoo!:sm7:

Θελώ να το δω παντως πχ όπως περυσι που περασαμε το δρυμο της Βαλια Κάλντα με κατι πέτρες άλλο πράγμα, πως θα ήταν να έχωνε κάποιος ένα RT!!!

εχουμε και αλλον χωματερο στο φορουμ με RT!!!!!!!!!;)
http://img221.imageshack.us/edit_pre...&action=rotate

alx_k 12-10-2010 19:47

Billy ψηνομαι κι εγω....

Αναμενω λεπτομερειες!

evanslam 12-10-2010 20:31

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 229257)
εχουμε και αλλον χωματερο στο φορουμ με RT!!!!!!!!!;)
http://img221.imageshack.us/edit_pre...&action=rotate

Τώρα αυτός λέγεται χωματόδρομος;:sm7: Σαν να έχει στρώσει 3Α και το έχει πατήσει οδοστρωτήρας και είναι είναι έτοιμο για ασφαλτόστρωση!!! Αν είχε τέτοιους χωματόδρομους στους δρυμούς μας όπως της βάλια κάλντα και το πανταβρέχει π.χ τότε θα πηγαίναμε και με το SS1000.:sm7:
Να μου έλεγες να πήγαινε σε ενα χωματόδρομο με πετρές όπως εδώ:
http://img145.imageshack.us/img145/8135/img0248uy.jpg

...τότε να τους παραδεχτώ αλλά και πάλι ποιο πολύ θα το θεωρήσω απερισκεψία και κουταμάρα παρά σαν κατόρθωμα.

Anyway no offense που λένε και οι Αμερικάνοι στους φίλους RTιανούς αν θέλουν να ακολουθήσουν σε μια τέτοια διαδρομή που απαιτεί κυρίως μάχημα μηχανάκια είναι ελεύθεροι πιστέυω, αλλά το τίτλο του Unstoppable δικαίως τον έχει μόνο η GS σειρά της μαμάς!!!

saitman 12-10-2010 20:47

ωραια μερη!πολυ καλη ιδεα!

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΕΓΙΝΑΣ 12-10-2010 22:38

2 Συνημμένο(α)
παρτε μια γευση απο τους δρομους στμεη που θέλουμε να πάμε.......

paschalis 13-10-2010 00:31

4 Συνημμένο(α)
Απο οτι μπορειτε να δειτε ειναι πολυ ευκολο μα ακολουθησει ενα rt αρκει ο οδηγος του να εχει επιχειρησει κατι παρομοιο..
Εδω πηγαμε με τα μωρα και τα ποδηλατα με ενα Α3 απλο και αλλα επιβατικα .Οι φωτο ειναι απο τις 28 Οκτωβριου περυσι.
Οσοι πιστοι προσελθετε!
Προτεινω αναχωρηση στις 8 το πρωι τησ Κυριακης 17-10-10 με 17 μηχανες απο Θεσσαλονικη 10 απο Αθηνα και 10 απο αλλες πολεις.Τυχαιο?

Υ.Γ.Τα σκυλια θα εχουν μεγαλωσει αρκετα φετος οποτε η φωτογραφια ειναι συλλεκτικη.
Τα μαχιμα μωρα ειναι ολα παιδια Αφρικανων!Τυχαιο?

man gs 13-10-2010 00:35

εδω πριν 1μηνα σε μια απο τις πολλες επισκεψεις σε αυτα τα ονειρεμενα μερη αν ερθουν βολικα μεσαhttp://img822.imageshack.us/img822/7391/52010044.jpg

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:40.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!