GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Μοντελισμός (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=14777)

gandreas 21-10-2010 23:58

Μοντελισμός

Ασχολείται κανείς με τον μοντελισμό? Εγώ παλιά με την κατασκευή ξύλινων πλοίων 100% χειροποίητα και εδώ και λίγα χρόνια με τα αυτοκίνητα νίτρο.

Σας βάζω βιντεάκια από τα αυτοκίνητα που έχω
tr15 inferno της kyosho (Σε λίγο σκέπτομαι να το αλλάξω )

και το MINI_Z AWD Απίστευτα γρήγορο για το μέγεθός του:D

ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ 22-10-2010 00:06

Απάντηση: Μοντελισμός

Πολλά χρόνια πίσω Ανδρέα ... ;)

Φυσικά, δεν έχω πετάξει τίποτα ... καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της αποθήκης .....

...... και της ντουλάπας βεβαίως βεβαίως ... τηλεκατευθύνσεις, σέρβος κ τα παρελκόμενα ... :rolleyes:

Gemat 22-10-2010 00:11

Εμαθα να πεταω αερομοντελα οταν ημουν 12-13 ετων. Ειχα τη τυχη ο πατερας μου να ειναι ιδρυτικο μελος της αερολεσχης Μυτιληνης που τοτε δραστηριοποιουνταν μονο στο χωρο του τηλεκατευθυνομενου μοντελισμου...

Απο τοτε και μεχρι πριν 2-3 χρονια ασχοληθηκα σε καθε χωρο του μοντελισμου, απο αυτοκινητα μεχρι ελικοπτερα..

Το τελευταιο μου αυτοκινητο ειναι ενα Kyosho Inferno MP7,5 με μετατροπες σε 80% Kanai.

Επισης εχω ενα ολοκαινουργιο EXTRA 300 σε κλιμακα 1/4 με 65 cc βενζινοκινητηρα που ζητημα να εχει 5 πτησεις ολες-ολες...και δυστυχως το τρωει η σκονη, μαζι με ενα Hirobo GPH346 και ενα ThunderTiger Raptor...

Απο τοτε που καταφερα να ανοιξω παντως δικο μου καταστημα, ζητημα να εχω παει 10 φορες να παιξω... κυριως λογω ελλειψης διαθεσης και οχι χρονου... Που θα παει ομως θα μου ξαναρθει η ορεξη!

Εχω ανεβασει στο αλμπουμ μου μερικες φωτο
http://www.gsforum.gr/members/gemat-...at-s-pics-190/

commander 22-10-2010 00:21

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1,5 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1 ΘΕΣΗ 2007 ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΥΡΟΠΑΙΚΟ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΕΛΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΓΑ
Το ΦΑΝΑΤΙΧ ΜODEL το εχουμε στεισει αυτο το μαγαζι. και την πιστα του που ειναι στην σταματα τωρα για ατσουλατους και σια αστα εχουμε περαση πολλα. Και ο θωμας μαζι ειτανε (τομ) εαν βρω φοτο θα ανεβασω αλλα επειδη κριωσε η καρδια μου απο το συναφη δεν εχω κρατιση και πολλα αλλα τα οχηματα τα εχω βεβαια .......!!!

1200GS 22-10-2010 00:29

Με αυτοκινητα ξεκινησα καπου στο γυμνασιο.

Κλιμακα 1/8 ολα σχεδον. Στην αρχη πιστας αλλα μετα buggy μιας και ηταν πιο ευκολο να βρεις χωρο να παιξεις.

Αργοτερα αρχισα να πεταω αεροπλανακια θερμικα παντα μεχρι που το σταματησα γιατι αυτο και αν ηθελε χρονο. Ακομα τα εχω και τα τρωει η σκονη οπως σε καποιους αλλους;)

Τελευταια εκανα και αρχη με ελικοπτερακια ηλεκτρικα ομως. Δεν με πολυσυγκινουν ιδιαιτερα ισως επειδη δεν ειναι θερμικα οπως ολα τα αλλα που εχω.

Απο αυτοκινητα μου εχουν μεινει ενα mugen athlete και ενα Revo 3,3 το οποιο ειναι και το πιο ευκολο για παιχνιδι.

Στο μυαλο μου εχω να κατασκευασω ενα 6τροχο ή 8τροχο οχημα εντελως απο την αρχη μιας και διαθετω αρκετα μηχανηματα στο μαγαζι μου και μπορω.

Το σημαντικοτερο προβλημα ομως ειναι ο χρονος που δυστηχως παντα δεν υπαρχει :(

tsompanis 22-10-2010 10:22

καλή φάση! πάντα τα ζήλευα,αλλά ποτέ δεν μπήκα στην διαδικασία.είχα κόλημα με τις μηχανές. ρε αντρέα και gemat πόσα φράγκα έχετε ρίξει...πολύ τρέλα εύγε!

TAKIS04 22-10-2010 10:33

[IMG]http://img801.imageshack.us/img801/2892/pb190012.th.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

εγω ειμαι σε λιγο διαφορετικο μοντελισμο..........

gandreas 22-10-2010 10:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ΛΕΟΝΤΟΚΑΡΔΟΣ ( 234931)
Πολλά χρόνια πίσω Ανδρέα ... ;)

Φυσικά, δεν έχω πετάξει τίποτα ...... τηλεκατευθύνσεις, σέρβος κ τα παρελκόμενα ... :rolleyes:

Νεύρα:mad::hmmm::hmmm::mad:Νεύρα

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 234934)
Εμαθα να πεταω αερομοντελα οταν ημουν 12-13 ετων. Ειχα τη τυχη ο πατερας μου να ειναι ιδρυτικο μελος της αερολεσχης Μυτιληνης που τοτε δραστηριοποιουνταν μονο στο χωρο του τηλεκατευθυνομενου μοντελισμου...

Απο τοτε και μεχρι πριν 2-3 χρονια ασχοληθηκα σε καθε χωρο του μοντελισμου, απο αυτοκινητα μεχρι ελικοπτερα..

Το τελευταιο μου αυτοκινητο ειναι ενα Kyosho Inferno MP7,5 με μετατροπες σε 80% Kanai.

Επισης εχω ενα ολοκαινουργιο EXTRA 300 σε κλιμακα 1/4 με 65 cc βενζινοκινητηρα που ζητημα να εχει 5 πτησεις ολες-ολες...και δυστυχως το τρωει η σκονη, μαζι με ενα Hirobo GPH346 και ενα ThunderTiger Raptor...

Απο τοτε που καταφερα να ανοιξω παντως δικο μου καταστημα, ζητημα να εχω παει 10 φορες να παιξω... κυριως λογω ελλειψης διαθεσης και οχι χρονου... Που θα παει ομως θα μου ξαναρθει η ορεξη!

Για πάμε ξανά:D

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από comander ( 234946)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1,5 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1 ΘΕΣΗ 2007 ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΥΡΟΠΑΙΚΟ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΕΛΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΓΑ

Το ΦΑΝΑΤΙΧ ΜODEL το εχουμε στεισει αυτο το μαγαζι. και την πιστα του που ειναι στην σταματα τωρα για ατσουλατους και σια αστα εχουμε περαση πολλα. Και ο θωμας μαζι ειτανε (τομ) εαν βρω φοτο θα ανεβασω αλλα επειδη κριωσε η καρδια μου απο το συναφη δεν εχω κρατιση και πολλα αλλα τα οχηματα τα εχω βεβαια .......!!!

:sm4::sm4:
Α εσύ είσαι μάχιμος, στην πίστα στα σταμάτα πήγαινα παλιά, δεν κανονίζουμε καμιά βολτούλα

ntinopoulos 22-10-2010 10:49

τα βαριεμαι απιστευτα,μα ...πολυ απιστευτα!:D
βεβαια γουστα ειναι αυτα...;)

gandreas 22-10-2010 10:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από tsompanis ( 235153)
καλή φάση! πάντα τα ζήλευα,αλλά ποτέ δεν μπήκα στην διαδικασία.είχα κόλημα με τις μηχανές. ρε αντρέα και gemat πόσα φράγκα έχετε ρίξει...πολύ τρέλα εύγε!

Εγώ έχω βάλει τα λιγότερα από ότι καταλαβαίνω κανα 1000€, τα αεροπλανάκια άστα, πάνε στον θεό:D
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από 1200GS ( 234955)
Με αυτοκινητα ξεκινησα καπου στο γυμνασιο.

Κλιμακα 1/8 ολα σχεδον. Στην αρχη πιστας αλλα μετα buggy μιας και ηταν πιο ευκολο να βρεις χωρο να παιξεις.

Αργοτερα αρχισα να πεταω αεροπλανακια θερμικα παντα μεχρι που το σταματησα γιατι αυτο και αν ηθελε χρονο. Ακομα τα εχω και τα τρωει η σκονη οπως σε καποιους αλλους;)

Τελευταια εκανα και αρχη με ελικοπτερακια ηλεκτρικα ομως. Δεν με πολυσυγκινουν ιδιαιτερα ισως επειδη δεν ειναι θερμικα οπως ολα τα αλλα που εχω.

Απο αυτοκινητα μου εχουν μεινει ενα mugen athlete και ενα Revo 3,3 το οποιο ειναι και το πιο ευκολο για παιχνιδι.

Στο μυαλο μου εχω να κατασκευασω ενα 6τροχο ή 8τροχο οχημα εντελως απο την αρχη μιας και διαθετω αρκετα μηχανηματα στο μαγαζι μου και μπορω.

Το σημαντικοτερο προβλημα ομως ειναι ο χρονος που δυστηχως παντα δεν υπαρχει :(

Σε συνεργασία με τον Θεολόγο θα κάνεις τρελό όχημα:sm2:

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από TAKIS04 ( 235165)
[IMG]http://img801.imageshack.us/img801/2892/pb190012.th.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

εγω ειμαι σε λιγο διαφορετικο μοντελισμο..........

φοβερό:sm8::sm2::sm5::sm4:

gandreas 22-10-2010 10:52

Απόσπασμα:

Τα ακραία

evan400f 22-10-2010 11:03

Εγώ έχω τρέλα με τα συναρμολογούμενα αυτοκίνητα. Μοντέλα του ’50 μέχρι και του ’80. Ποιο πολύ τα αμερικάνικα musclecars & hotrods.
Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τηλ/να ελικόπτερα. Κάποια στιγμή πιστεύω θα τα καταφέρω με τα οικονομικά και θα το κάνω.

MARK 22-10-2010 11:14

Μπράβο στα κρυφά μας ταλέντα.......;)

Gemat 22-10-2010 11:18

Παιζουν στο ιντερνετ φοβερα βιντεακια με τηλεκατευθυνομενα αεροπλανα..

ace_gln 22-10-2010 11:22

εχω ενα thunder tiger monster truck 4x4 με 60ari ελικοπτερικο κινητηρα, ζωο το εργαλειο ...
thunder tiger ελικοπτερο 30αρι το οποιο παλιοτερα ελιωνα σε βουνα θαλασσες και οπου βρισκομουν .
2 αεροπλανακια 60αρια , το ενα με τετραχρονο κινητηρα και το αλλο με διχρονο (υδροπλανο) ελαφρως σπασμενο στο ενα φτερο
1 45αρι επισης με τετραχρονο κινητηρα , το αγαπημενο μου cloud dancer , οπως λεγεται , ακροβατικα ολα
και τελος ενα σκαφος , με 4 hp κινητηρα ελευθερες εξατμισης (συντονισμου) κτλ , αλλα με διαλυμμενη μπιελα , δεν βρηκα ανταλακτικα γιατι ηταν αμερικανικος ο κινητηρας και εμεινε οπως ηταν ...

σε αγωνες εχω παρει μερος μονο μια φορα το 2000 στον βολο , οπου πηρα 3η θεση στα scale αεροπλανα , που σημαινει πως επρεπε να ειναι το αεροπλανο πανομοιοτυπο του αληθινου και να κανει οσο το δυνατον ομοια πτηση ...

δεν ασχολουμαι πια λογο χρονου

commander 22-10-2010 16:07

Με τα αεροπλάνα δεν ασχολήθηκα καθόλου λίγο με τα ελικόπτερα!!!!μου άρεσε όμως η κόντρα και ο ανταγονισμος. Όσο για τα οχήματα που έχω το 1/5 είναι harm φουλ carbon με δισκοφρανα μπρος πίσω υδραυλικά και δυο 1/16 το ένα θεσμικό και το άλλο ηλεκτρικό της X ray και απο τηλεκατευθυνσεις μια 3pk της fudaba και μια nomadio τιμονια και οι δυο και με κιλιομενο κωδικό !!!!!! Να το κανονισουμε καμία φορά Άμα είναι να πάμε Αντρεα!!!!!;)

manosamos 22-10-2010 16:20

Απόσπασμα:

Γιωργη,το μοντελο που εχεις στο σαλονι,ειναι κλιμακας 1/1?:Απορία:
Τεραστιο ειναι ρε φιλε....:(:cool:
Α.........και το μπλουζακι το DUCATI το ειδα...........κρυφος ποθος ειναι? ;):):cool:

Gemat 22-10-2010 16:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 235385)
Γιωργη,το μοντελο που εχεις στο σαλονι,ειναι κλιμακας 1/1?:Απορία:
Τεραστιο ειναι ρε φιλε....:(:cool:
Α.........και το μπλουζακι το DUCATI το ειδα...........κρυφος ποθος ειναι? ;):):cool:

Δυστυχως μονο 1/4! Κρυφος ποθος ηταν το 1/3 αλλα το κοστος απο τα περιπου 2κ ανεβαινει σχεδον στα 5 και δεν με παιρνει...

Το μπλουζακι ειναι σουβενιρ απο το πρωτο super cross στο ΣΕΦ το 199...λιγο! Μαζι με τα γυαλια του Willy Formanek που τα πεταξε στη κερκιδα μετα το τελος του τελικου!!!

Kimwnas 22-10-2010 18:18

1 Συνημμένο(α)
Με στατικό μοντελισμό δεν ασχολείται κανείς?!...

Αυτή τη στιγμή έχω ξεκινήσει το Yamato της Nichimo (1/200) με φιλοδοξίες για super-detailed (έχοντας όλα τα photo-etch parts της Gold Medal για το κιτ). Υπολογιζόμενος χρόνος ολοκλήρωσης 1,2 χρόνια?...
Για να πάρετε μια ιδέα για τι πράγμα μιλάμε...

Super Detailing 1/200 Nichimo Yamato **LARGE ARTICLE**

Επί τη ευκαιρία, απο εχτές και μέχρι την Κυριακή λειτουργεί και η έκθεση/διαγωνισμός της IPMS Ελλάδος για όποιον ενδιαφέρεται ή έχει την περιέργεια...

manosamos 22-10-2010 18:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 235390)
Δυστυχως μονο 1/4! Κρυφος ποθος ηταν το 1/3 αλλα το κοστος απο τα περιπου 2κ ανεβαινει σχεδον στα 5 και δεν με παιρνει...

Το μπλουζακι ειναι σουβενιρ απο το πρωτο super cross στο ΣΕΦ το 199...λιγο! Μαζι με τα γυαλια του Willy Formanek που τα πεταξε στη κερκιδα μετα το τελος του τελικου!!!

Τι κινητηρα του φορας?
Να τολμησω να προβλεψω καμμια 25-30αρια κυβικα?:confused:

Gemat 22-10-2010 18:54

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 235481)
Τι κινητηρα του φορας?
Να τολμησω να προβλεψω καμμια 25-30αρια κυβικα?:confused:

Αυτον...

TowerHobbies.com | Fuji Imvac BT-64EI 63.1cc Gas

manosamos 22-10-2010 18:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Kimwnas ( 235465)
Με στατικό μοντελισμό δεν ασχολείται κανείς?!...

Αυτή τη στιγμή έχω ξεκινήσει το Yamato της Nichimo (1/200) με φιλοδοξίες για super-detailed (έχοντας όλα τα photo-etch parts της Gold Medal για το κιτ). Υπολογιζόμενος χρόνος ολοκλήρωσης 1,2 χρόνια?...
Για να πάρετε μια ιδέα για τι πράγμα μιλάμε...

Super Detailing 1/200 Nichimo Yamato **LARGE ARTICLE**

Επί τη ευκαιρία, απο εχτές και μέχρι την Κυριακή λειτουργεί και η έκθεση/διαγωνισμός της IPMS Ελλάδος για όποιον ενδιαφέρεται ή έχει την περιέργεια...

Στατικα αεροπλανα,ειχα πολλα κυριως σε κλιμακα 1/48.
Εχουν σωθει λιγα.Ξεκινησα το 1982 με κιτ της Esci και λιγο αργοτερα με τα Revel,F18 F15 Mirage F1CG Mirage 2000 F5 A7 A10.
Την τελευταια 6ετια ''παλευω'' ενα C130,το οποιο δεν εχει τελειωσει πλήρως.:D
Το ονειρο μου?
Να φτιαξω(θα το κανω)μια σειρα απο τα F4 Phantom στην 1/32 της Tamiya ή της Hasegawa της Πολεμικης μας αεροποριας σε οτι εκδοση και βαφη εχει υπαρξει.
Ειδωμεν.:rolleyes:

manosamos 22-10-2010 19:01

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gemat ( 235486)

63.1 κυβικα.....................?:Απορία::Απορία::Απορία:
Τι καιει το θηριο?:confused::(

Gemat 22-10-2010 19:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 235493)
63.1 κυβικα.....................?:Απορία::Απορία::Απορία:
Τι καιει το θηριο?:confused::(

Αμολυβδη με λαδακι 2Τ 2%

gsmaniac 22-10-2010 19:06

πολυταλαντο το φορουμ,για ακομα μια φορα....:)
κανοντας ποδηλατο τους πετυχαινω καθημερινα στην παραλια των τζιτζιφιων....οι τυποι κανουν απιστευτα πραγματα,καθομαι και τους χαζευω..:rolleyes:
ωραιο χομπυ,μπραβο ρε μαγκες..;)

gandreas 23-10-2010 21:31

Πήγα με τον Βασίλη αλυκές και τον ψήνω για να μπει στο παιχνίδι με τα μοντέλα, αλλά μόνο να τρώει λάστιχα ξέρει και τα γυναικεία μοντέλα:D. Τον άφησα 10 λεπτά να το τρέξει για να βγάλω φωτογραφίες και το έλιωσε τελείως:p…… σας βάζω λίγες φωτογραφίες με το 1/10 kyοsho TR15

Όργωσε το μοτεράκι
http://i884.photobucket.com/albums/a.../vasofra94.jpg

http://i884.photobucket.com/albums/a.../vasofra18.jpg

http://i884.photobucket.com/albums/a.../vasofra41.jpg

http://i884.photobucket.com/albums/a.../vasofra22.jpg

gandreas 23-10-2010 21:34

Άντε να κανονίσουμε και οι υπόλοιποι κάποια συνάντηση για να παιδιαρίσουμε λίγο:rolleyes::D:p.
Όποιος το έχει αφήσει χάνει, θυμηθείτε, νιώθεις ξανά παιδί;)

vasorfa 25-10-2010 09:41

Α ρε Αντρέα---δεν είχα πιάσει ποτε μου θερμικο αυτοκινητο....:yz:yzείχα μεινει πρίν πολλα πολλα χρόνια στα τουτουνια με τις μπαταριες---αλλα ειναι σκάλωμα ρε παιδιά.....:yz:yz:yzβλέπω να αποκτώ και άλλη οικονομικη πληγή ο Φαραω....:sm7::yz:yz:yz

όσι για τις φιγούρες στην φωτο---ο Αντρεας το έχει:p:pεγω πάλι......:o:o:o:oπρέπει να είχα την τύχη με το μέρος μου!!!:cool::cool::cool::cool:

(τελικα η φωτογραφικη σου,,,,μαμει........:cool:)

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 01:57.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!