![]() |
ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΤΟ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΕΕ)
Καθως με εχει πλησιασει καποιος απο Αγγλια για αγορα της μοτο μου (και προσφερει ζεστο χρημα) αυτο που χανω και στο οποιο ζητω βοηθεια αν ξερει καποιος, ειναι πως γινεται η μεταβιβαση στον αγοραστη απο το εξωτερικο απουσια αυτου.
Ο τυπος αναλαμβανει και τα εξοδα μεταφορας οποτε καταλαβαινετε το σκεφτομαι. Ζητειται η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησει ο πωλητης σε αυτην την περιπτωση αν την γνωριζει κανεις. |
Απάντηση: ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΤΟ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΕΕ)
Απόσπασμα:
Σε ρωτάει αν έχεις paypal κτλ κτλ? Για ρίξε μια ματιά εδώ http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B9-%...4%CE%95-15071/ |
Απόσπασμα:
Θα κάνεις την πώληση κανονικά όπως θα την έκανες και σε έναν Έλληνα εδώ. Θα εκδόσεις κανονικά την υπεύθυνη δήλωση που φαίνεται και γράφει ότι πούλησες την Χ μοτοσυκλέτα, με Χ serial number, με X serial number μηχανής, κτλ. στην Χ τιμή, κτλ. Θα προσέξεις ότι όλα τα έξοδα που αφορούν την "Αγγλοποίηση" της μοτοσυκλέτας θα επιβαρύνουν τον αγοράστη και όχι εσένα. Ο αγοραστής θα μεριμνήσει από κει και πέρα: 1. Θα πρέπει να μεταφράσει την δήλωση που θα του κάνεις, από επίσημη πηγή (π.χ. στη χώρα του ή στην Αθήνα, από δικηγόρο ή στην Πρεσβεία του εάν δεν έχει πέσει βόμβα ακόμα). 2. Δεν θα πρέπει να πληρώσει τέλη ταξινόμησης καθώς θα την πάρει έξω. 3. Θα επικοινωνήσει με εταιρεία μεταφορών ώστε να του την στείλουν έξω, ή καλύτερα να την ανεβάσει μόνος του, θα βγει πιο φτηνά. 4. Στην Αγγλία θα χρησιμοποιήσει το έγγραφο που του έδωσες, μεταφρασμένο πλέον, για το τελωνείο του. Δεν θα πρέπει - λογικά - να πληρώσει εκτελωνισμό καθώς το κόστος είναι μικρό, όμως αυτό εξαρτάται από τους εκεί νόμους. 5. Στην Αγγλία θα καταγράψει την μοτοσυκλέτα του, ανοίγοντας φάκελο εκεί (DMV νομίζω λέγεται ή το αντίστοιχο). Κάνε την πώληση όπως θα την έκανες σε έναν Έλληνα - με όλους τους νόμιμους τρόπους και την δήλωσή σου. |
Πολυ ενδιαφερον εχει πεσει απο τα εξωτερικας τελευταια.:cool:
Για ψαξτε το λιγο καλυτερο το θεμα;) |
Απόσπασμα:
Thanx συνονοματε αλλα μαλον <<εχασες>> αυτο που ειπα στο post η δεν το πα εγω καλα. Ο ανθρωπος δεν ειναι παρον (Ελλαδα). Ζηταει να αγορασει απ εξω. Οποτε με ποιον παει ο πωλητης στο ΚΕΠ, ποιος υπογραφει δηλωση σαν αγοραστης, η νεα αδεια απο που θα βγει κλπ. Ευχαριστω |
Απόσπασμα:
Φιλε ΚΤΜ, αν παιζει περι απατης δεν νομιζω χρειαζεται να κρυβομε τα email και σχετικα πραγματα. To email ειναι το freeman_sy6@hotmail.com ogreen.yoek το ονομα με διευθυνση Λονδινο. |
Απόσπασμα:
Ψαχνομαστε ορισμενοι φιλε μου..τι να κανουμε..δυσκολοι καιροι. Ελλαδα πωλητες θελουν να κερδισουν απο πωληση και οι αγοραστες να αγορασουν τζαμπα σχεδον καινουργια μηχανακια. Αγγλια εχω ζησει χρονια και ξερω σε τι δρομους οδηγουν, τι εποχη οδηγουν και πως οδηγουν οι περισσοτεροι τουλαχιστον. Ιδωμεν..καλο ειναι να ξερουμε και τι γινεται και με αυτο το τροπο..:) |
Και ενα τελευταιο...μολις πηρα προσφορα για μεταφορα 1150 ADV απο Αγγλια (Leeds κοντα) σε Αθηνα απο International μεταφορικη...κοστος..1200 Λιρια ..1450 Ευρα δηλαδη!!!
"Πολλα τα λεφτα Αρη" :hmmm: |
Ψάξε αυτούς που μεταφέρουν προιόντα με container προς τα εκεί....δεν νομίζω να χρεώνουν πάνω από 500 ευρω να σου τη πάνε εκεί εφόσον έχουν ήδη δρομολόγιο....
|
Απόσπασμα:
Εάν δεν σου πει τίποτα, εσύ αφού θα λάβεις την πληρωμή σου και θα αισθάνεσαι ότι έχεις "υποχρέωση" απέναντί του να του κάνεις delivery μια σωστή μοτοσυκλέτα, και έχοντας όλα τα σωστά στοιχεία του, θα πας στα ΚΕΠ / αστυνομία όπου θα επικυρώσεις την δήλωση που θα κάνεις και θα την επισυνάψεις μαζί με την μοτοσυκλέτα σου (στα ελληνικά εννοείται. Εκείνος είναι ο υπεύθυνος για την μετάφραση). Έπειτα, πρέπει να παραδώσεις πινακίδα και τέλη ενημερώνοντας τις αρχές τον λόγο για τον οποίο καταθέτεις, θα σου δώσουν δικαιολογητικά, τα οποία και αυτά θα επισυνάψεις με την μοτοσυκλέτα σου / του). |
Διαδικασία δεν ξέρω το μόνο που έχω να πώ ΠΡΟΣΟΧΗ στους αετονύχηδες ......:cool:
|
Απόσπασμα:
|
Βρε ξυπνάτε που θα έρθουν οι Άγγλοι να πάρουν τις μοτό σας...έλεος που ζήτε??
Νιγηρία και βγάλε είναι το έψαξα λέμε τέλος, το όνειρο τελείωσε επιστρέψτε στη ρουτίνα σας... Πάρτε τι απάντησε κάποιος σε άλλο φόρουμ: :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ...!! ΜΑΚΡΙΆ!!! to idio egine me synaderfo kai tin motosykleta tou.... O typos apo agglia estyle prota mia epitagi kai tha erxotan meta enas dikos tou na paralabei tin mhxani. EFTYXOS pige mia ora prin to rantevou stin trapeza na dosi tin epitagi kai ton trexane stin astynomia!!! Fysika o typos afantos meta .... Fetos perase dikastririo gia tin epitagi .... ean tsekareis tin IP tou client_pc pou exei syndetei o typos sto yahoo - ggogle - msn - klp, tha deis oti einai apo kapia xora tritou kosmou. (nigiria stin periptosi tou filou mou) Γκέκε?? Σου στέλνει ένα πέτσινο τσεκ και σου λέει έρχετε ο δικός μου να πάρει την μοτό (το στήνουν σε αργίες συνήθως) Πας Δευτέρα στην Τράπεζα να πάρεις τα ζεστάπουλα και πέρνεις τον μπέο και ο αραπάκος την μηχανή σου.. Τυχαίο? δεν νομίζω:sm7: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Κάνε το εξής: Ετοίμασε ένα Proforma, δηλαδή ένα έγγραφο που αναγράφεται η συμφωνία σας, η τιμή, η μοτοσυκλέτα και ο τρόπος πληρωμής (μετρητά με wire transfer στον τραπεζικό σου λογαριασμό). Το στέλνεις καθώς αναγράφεται η συμφωνία σας, και δεν κάνεις τίποτε άλλο μέχρι να λάβεις τα χρήματα (όχι να σε πληρώσει εκείνος, αλλά εσύ να δεις τα χρήματα διαθέσιμα στο λογιστικό και διαθέσιμο υπόλοιπο). Τότε, εκτελείς σύμφωνα με τα προσυμφωνημένα στο Proforma Invoice που του έχεις στείλει. |
Απόσπασμα:
|
Πολύ δούλεμα πέφτει παιδιά. Μην τσιμπάτε έτσι...
|
το είπαμε ,το ξαναείπαμε και το ξαναλέμε....αλλά ποιός μας ακούει?????
τελικά,όσο υπάρχουν θύματα,θα υπάρχουν και οι αετονύχηδες. ίσως τελικά πρέπει να χάσει άλλος ένας την μηχανή του για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι! με τις υγείες σας κύριοι! |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Έτσι είναι λέμε |
Απόσπασμα:
Μήν το σκέφτεσαι καν, πες ότι δεν το είδες, και επίσης προσποιήσου ότι δεν μας το είπες γιατι κατά τη γνώμη μου σου βγάζει μια εικόνα ευκολόπιστου...Παιδιά σκεφτείτε απλά ότι υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε και ξέρουν ότι υπάρχει κόσμος που δεν σκέφτεται τόσο εις βάθος, και που έχει ανάγκη από δουλειά, απο δόξα, από χρήματα, έχοντας ως ελπίδα να εξαπατήσουν κάποιον.. Αν συλλάβουμε πόσοι ανθρωποι συνδέονται στο δυαδίκτιο πιστεύω θα ταρακουνηθούμε... Αυτά.... Το νου σας... Βασικά θα το πω γιατί το έχω ξεπεράσει, κάποτε είχα ένα Bmw 750 iL του '90 μοντέλο... με πινακίδες tsoll (αν το γράφω σωστά), λόγω της ιδιότητας μου του ναυτικού(θα έχετε δει κάποιες στήλες πώλησης ναυτικοί-αλλοδαποί-αναπηροι, είναι χωρίς φόρους..)... Οι πρώτες εντυπώσεις μου ήταν η υπερβολική αίσθηση ασφάλειας και στιβαρότητας καθώς και ποιότητας του αμαξιού, αλλά κατόπιν συνειδητοποιώ με πικρία ότι το πλείστον των ατυχημάτων γίνεται διότι το 90% αδυνατεί να αγοράσει ασφαλές αυτοκίνητο λόγω φόρων και κόστους συντήρησης.... Στην Ελλάδα το συγκεκριμένο μοντέλο μεταχειρισμένο κοστιζε τότε γυρω στα 7 εκατομμύρια δραχμούλες κι εγώ το αγόρασα 1,600,000... Για να μην μακρυγορώ με παρενθέσεις, επειδη το είχα αγαπήσει αυτό το αμάξι ήθελα να το πάρει κάποιος και να το εκτιμήσει... Και πάλι για να μην μακρυγορώ το πήρε ένας από αυτούς τους Ελληνες πειστικούς τύπους που τον βλέπεις και λες τι επιχειρηματίας γατόνι είναι αυτός, και με τον ίδιο τρόπο μου δίνει κατι επιταγες μιας ελβετικής τράπεζας, και λεω ω ρε μάγκα τι γίγαντας ειναι αυτός.... Πετσινες για να μη μακρυγορώ οι επιταγές, κατά σύμπτωση από γνωστό αστυνομικο μαθαίνω έχει 3 φακέλλους και σωρεία τέτοιων αδικημάτων στην αστυνομία, και ρωτώ εγώ..... Εγώ που πήγα με τις καλύτερες των προθέσεων, πίνοντας τέτοιο ποτήρι είχα άδικο να θέλω να του κάνω κακό και να πάω κι εγώ στην άλλη άκρη που ήταν κι αυτός? Γι αυτό προσέχετε.... |
Καλησπέρα,
Πριν 2 ημέρες μου "έσκασε" και εμένα ενδιαφερόμενος αγοραστής απο Λονδίνο σας επισυνάπτω την επικοινωνία I just viewed your bike listed on car.gr and would like to know if the bike si still for sale.contact me at erick.cooperpays@hotmail.com erick Hi Erick My bike is still for sale. If you want extra information contact me in ageorgopoulos.j@gmail.com thanks How long have you owned it?? and what's your actual price for it. I love a bargain, so i would like to get it as soon as i can and i would be able to make payment through paypal, i find it the easiest way to use my credit card safely and is a safe and reliable method of payment... Let me know your price for it . i will make all transportation preparations for it to be transported to my home in london, uk. If possible, could you send me some recent pictures? Erick, Thanks for your interesting to buy my bike, though the type of payment that you suggest I don’t think the best for both of us. Except from this I believe that all the procedure isn’t very safe. For example if during the transportation happens a damage to the bike??? And the cost of transportation from what I know is about 1200£. The only way to make a deal with you is to transfer money to my personal bank account and send me all the appropriate papers for the transfer the license in your name and then I will sent the bike and the cost of transportation is yours. Or you could come in Greece and meet me personal to make a deal. thanks |
Απόσπασμα:
:sm7::sm7::sm7: Μήπως να κάνεις ένα κόπο να διαβάσεις όλο το θέμα με τις απαντήσεις που δόθηκαν;) Nigeria rulez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Πάμε δυνατά να πουλήσουμε στην Ευρώπη αχ ρε Ελλαδάρα, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία :) φιλιά σας στέλνω! |
Απόσπασμα:
Ένα κομμάτι της δουλειάς μου είναι το e-commerce, οι διαδυκτιακές και οι τραπεζικές συναλλαγές και επίσης είμαι χρόνια χρήστης του paypal Απλώς θέλω να δω μέχρι που μπορεί να φτάσει ο τύπος. |
Απόσπασμα:
Αστα Αντρεα...αυτα που σου γραφει στο email ειναι copy paste με τα αυτα που εγραφε στο email προς εμενα. "I love a burgain" και μ@λ@κιες. Φολα η δουλεια..απατη σιγουρα...αλλα εσυ ξερεις καλυτερα να προφυλαχτεις λογω επαγγελματος κλπ. ------------ Οσο για μερικες εξυπναδες που διαβασα απο ορισμενους που απαντησαν εδω μεσα θα πω οτι ..ε δεν ειμαστε και τοσο μ@λακες. Απλα ενημερωνουμε το κοσμο και ενημερωνομαστε για το τι γινεται. Αν το κολπο ειναι της μοδας τελευταια καλο ειναι να ακουστει ωστε να προστατευτουν οι συμφορουμιτες. Ετσι εξυπηρετει το forum και το σκοπο του. |
http://www.gsforum.gr/avatars/michal...ine=1288852634 michalis1973 http://www.gsforum.gr/images/statusicon/user_online.gif
Member Οσο για μερικες εξυπναδες που διαβασα απο ορισμενους που απαντησαν εδω μεσα θα πω οτι ..ε δεν ειμαστε και τοσο μ@λακες. Απλα ενημερωνουμε το κοσμο και ενημερωνομαστε για το τι γινεται. Αν το κολπο ειναι της μοδας τελευταια καλο ειναι να ακουστει ωστε να προστατευτουν οι συμφορουμιτες. Ετσι εξυπηρετει το forum και το σκοπο του.[/QUOTE] :sm8: |
Απόσπασμα:
Ποιές είναι οι εξυπνάδες που ακούστηκαν σε αυτό το νήμα; |
Απόσπασμα:
Ποιές είναι οι εξυπνάδες που ακούστηκαν σε αυτό το νήμα;[/QUOTE] Ελα Μαικ...εσυ καλα τα ειπες..εκανα refer σε κατι αλλα σχολια που ειπαν καποιοι...αν κοιταξεις ποιο πανω θα δεις |
Απόσπασμα:
Μιχαλιό, δεν νομίζω κ εγώ, όπως κ ο Μιχάλης Χατζηλίας, ότι τα σχόλια ήταν ειρωνικά .... Απλά συμβουλευτικά ήταν, ίσως με πιο "έντονο" ύφος κ αυτό, για να προειδοποιήσουν κ όχι για να ειρωνευτούν κάποιον ....;) Το ρεζουμέ είναι ότι, όλα πρέπει να γράφονται, για να ενημερώνονται ΟΛΟΙ - γνώστες κ μη .... :) Κάτι ανάλογο, έχει γραφτεί και εδώ .... |
Αγαπητε Λεοντοκαρδε,
Αν ειδες το θεμα το ανοιξα εγω καθως προσεξα οτι υπαρχει αναλογο θεμα που αφορα εισαγωγη μοτο απο εξωτερικο αλλα δεν ειχα δει, μεχρι την υποδειξη σου, θεμα που να αφορα εξαγωγη μοτο στο εξωτερικο. Με ενδιαφερουν και τα δυο. Ως προς το δευτερο, ο Μαικλ Χατζηλιας, εδωσε τα φωτα του οσον αφορα την διαδικασια που ηταν το μονο που ζητησα, οπως αρμοζει σε γνωστη και senior member, κοσμια και χωρις υπενυγμους, τον οποιο και ευχαριστησα θερμα οπως φαινεται. Τωρα ...θεωρω το να πουλας "πνευμα" σε μελη του forum αγνωστα σου, επειδη ειναι junior members...ειναι τουλαχιστον μπαναλ. Αποκαρδιονει και αποτρεπει μελη ..εκτος και αν με τοσα ατομα εδω μεσα αυτο δεν ενδιαφερει τους αρμοδιους. Νεοι μπορει να ειμαστε ορισμενοι στο forum αλλα οχι στη ζωη. Οι παλαιοι που γνωριζονται μεταξυ τους, και οσοι γνωριζονται μεταξυ τους, ας κανουν ο ενας προς τον αλλο οτι σχολια θελουν...ως προς νεους καλο ειναι να υπαρχει καποια προσοχη. |
Απόσπασμα:
Δεν θα πω πολλά απλά επειδή σου βγήκε μια πίκρα να ξέρεις ότι απάντησα σε αυτό το ύφος για να σου κάνω έντονα γνωστό ότι είναι μούφα η δουλειά... να σου μείνει και στο υποσυνείδητο βρε αδερφέ όχι μόνο στην συνείδηση.. Θυμάσαι παλιότερα που μας έρχονταν με το κιλό email που μας έλεγαν ότι είμαι η κόρη του πρωθυπουργού της Ζιμπάμπουε αλλά δεν μπορώ να αποσύρω τις καταθέσεις μου 150 τόνους χρυσό κλπ αλλά αν μου στείλεις 5.000€ θα γίνει η δουλειά και θα τα μοιραστούμε η το άλλο που λαμβάναμε που ζητάγανε τραπεζικούς λογαριασμούς για να μας καταθέσουνε 783.456€ και κάτι ψιλά αλλά στείλε και 15.000€ για τους δικηγόρους… Ε! τέτοιες μούφες είναι για γέλια και πώς να στο δώσω να το καταλάβεις πίσω από ένα πληκτρολόγιο καθήμενος??? Αυτά! |
Ενταξει αδερφε... ολα καλα δεν τρεχει τιποτα :) Ισως υπερβαλα, οπως σημειωσε ο Λεοντοκαρδος. Νικο σορυ αν ακουστικα επιθετικος.
Καποια στιγμη θα βρεθουμε και απο κοντα (αναρωνω προς το παρον απο θεμα υγειας), καθως οπως μου εχουν πει γνωστοι και φιλοι μου, που τυχαια αναγνωριζω με χαρα σαν μελη του φορουμ, η τοπικη ομαδα απαρτιζεται απο πολυ καλα παιδια που δεν αποσκοπουν στο να δημιουργουν προβληματα, παρα μονο στο να δημιουργουν φιλιες και να χαιρονται παρεα το παθος για το μοτοσυκλετισμο. Καλη συνεχεια και ευχαριστω για τις συμβουλες. Μιχαλης |
.....ειδα σε αγγελια φιλου, οτι οι τυποι τον ειδοποιησαν στο e-mail....πως ομως?απο οτι λενε σε αυτες τις αγγελιες οταν κανεις εγγραφη το e-mail δεν φαινεται,αλλα το ζητανε για να σε ειδοποιησουν οταν κοντευει να ληξει η αγγελια.........η οι ιδιοι τα δινουν, η αυτα τα τριτου κοσμου μ@λ@κισμεν@,εχουν το τροπο τους με τα pc....Νεύρα
|
Απόσπασμα:
Να γίνεις γρήγορα καλά! |
απο το car.gr και εγω πηγα να την πατησω, ωσπου διαβασα αυτο, ευτυχως που υπαρχει και αυτη η ενημερωση, μπραβο τους Σύμβουλος Αγοράς Αυτοκινήτου
Car.gr 2002-2011 |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:02. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!