GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Κόλλημα γκαζιού (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=15366)

ckk 15-11-2010 14:36

Κόλλημα γκαζιού

Παιδιά μου κολλάει το γκάζι, χωρίς να έχω cruise control, ειδικότερα σε κρύες ημέρες. Πού και πώς μπορώ να ρίξω λίγο… λαδάκι για να ξεμπλοκάρει η ντίζα?

vpentza 15-11-2010 15:26

Απάντηση: Κόλλημα γκαζιού

σιγουρέψου ότι είναι η ντίζα ή κάποιο θέμα με το λάστιχο του grip ;)
στα 1200 δεν έχει ακουστεί να χρειαστεί να "γρασσάρουν" τη ντίζα γκαζιού

vasorfa 15-11-2010 15:52

Λίιιιιιιιιιιιγο σπρευ με λιπαντικο...στην αρχή της ντίζας...(αφου αφαιρέσεις το λαστιχάκι...)

Λιγο ε?...μην το παρακάνεις...:):)

ckk 15-11-2010 16:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 250700)
σιγουρέψου ότι είναι η ντίζα ή κάποιο θέμα με το λάστιχο του grip ;) checked, OK!
στα 1200 δεν έχει ακουστεί να χρειαστεί να "γρασσάρουν" έτσι είμαι εγώ, στα κάτω - κάτω του πύργου απόσταξης, στα ντίζελ τη ντίζα γκαζιού

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 250727)
Λίιιιιιιιιιιιγο σπρευ με λιπαντικο...στην αρχή της ντίζας...(αφου αφαιρέσεις το λαστιχάκι...) έβγαλα το trimάκι από το επάνω μέρος της ντίζας και έριξα εκεί λίγο WD40. Αφού έβγαλα και τα λαστιχάκια από τον κάθε boxter, έρριξα και εκεί λίγο. Θα δείξει.

Λιγο ε?...μην το παρακάνεις...:):)

ευχαριστώ τους Βασίληδες...

vpentza 15-11-2010 16:42

για τα ντίζελ περιμένω update...
για το WD40, γνωρίζω ότι δρα κυρίως ως αντισκωριακό και εσύ χρειάζεσαι...λίπανση...

ckk 15-11-2010 16:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 250774)
για τα ντίζελ περιμένω update...
για το WD40, γνωρίζω ότι δρα κυρίως ως αντισκωριακό και εσύ χρειάζεσαι...λίπανση...

είναι και λιπαντικό... κύριος. είναι το καλύτερο της αγοράς καλέ κύριε...

Πάρε - παρε..:)

ThanDim 15-11-2010 23:10

Μήπως τυχαίνει και τις κρύες αυτές μέρες ανάβεις λίγο τα θερμαινόμενα grip;;; ;)

Αν ναι, δεν κολλάει η ντίζα. Απλά είναι πολύ σφιγμένα τα αντίβαρα και με την διαστολή του γκριπ πάει και κολλάει πάνω του!

Κάνε μια δοκιμή στο σπίτι. Πρώτα χωρίς "θέρμανση" και κατόπιν μετά από 5 λεπτά ζέσταμα των γκριπ....

ckk 15-11-2010 23:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ThanDim ( 251152)
Μήπως τυχαίνει και τις κρύες αυτές μέρες ανάβεις λίγο τα θερμαινόμενα grip;;; ;)

Αν ναι, δεν κολλάει η ντίζα. Απλά είναι πολύ σφιγμένα τα αντίβαρα και με την διαστολή του γκριπ πάει και κολλάει πάνω του!

Κάνε μια δοκιμή στο σπίτι. Πρώτα χωρίς "θέρμανση" και κατόπιν μετά από 5 λεπτά ζέσταμα των γκριπ....

σωστή σκέψη, αλλά, παρατηρημένα, δεν είναι έτσι.

το μεσημέρι, που έκανα την επεμβασούλα, άκουγα και ένα ντιζοθόρυβο στο κάτω μέρος της δεξιάς απόληξης, ο οποίος άμεσα μειώθηκε λίγο και ελπίζω να εξαφανισθεί αύριο, που θα την οδηγήσω.

ThanDim 15-11-2010 23:31

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 251173)
σωστή σκέψη, αλλά, παρατηρημένα, δεν είναι έτσι.

το μεσημέρι, που έκανα την επεμβασούλα, άκουγα και ένα ντιζοθόρυβο στο κάτω μέρος της δεξιάς απόληξης, ο οποίος άμεσα μειώθηκε λίγο και ελπίζω να εξαφανισθεί αύριο, που θα την οδηγήσω.

Πάντως η ντίζα του γκαζιού κατεβαίνει κάτω από το ντεπόζιτο, εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά της μηχανής - πίσω από το ντεπόζιτο - και μπαίνει σε ένα κουτί - μπροστά και αριστερά από το φιλτρόκουτο - στο οποίο με ένα ράουλο μεταφέρει την κίνηση σε 2 άλλες ντίζες - μια για κάθε κύλινδρο.
Οπότε καταλαβαίνεις πως ΑΝ είσαι τυχερός φταίει η πρώτη ντίζα, αλλιώς θέλει ΠΟΛΥ δουλίτσα για να το λιπάνεις όλο το σύστημα.

siraxanz 15-11-2010 23:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 250775)
είναι και λιπαντικό... κύριος. είναι το καλύτερο της αγοράς καλέ κύριε...

Πάρε - παρε..:)

Προτίμησε, αφού έχει και λασιχα κλπ, λιπαντικό σπρει σιλικονης είναι πιο ηπιο απο το βεντε
και δεν διαβρώνει-καταλύει τα λάστχακια-πλαστικά αντίθετα τα συντηρεί.

gemara 16-11-2010 09:18

Σπανιότατα σε αυτήν τη μηχανή συμβαίνει να κολλάει η ντίζα, να θέλει λαδώματα, ψεκάσματα και τα λοιπά. Το πιθανότερο είναι να χρειάζεται με ένα άλεν να ξεσφίξεις το αντίβαρο και να το σφίξεις σε κάποια απόσταση από την μανέτα. Όταν την πρωτοπήρα εγώ, μου έκανε το ίδιο μόλις "πιάσαν" τα κρύα.
Μην ρίξεις κανένα υγρό αν δεν σιγουρευτείς ότι φταίει το αντίβαρο.

ntinopoulos 16-11-2010 09:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 251452)
Σπανιότατα σε αυτήν τη μηχανή συμβαίνει να κολλάει η ντίζα, να θέλει λαδώματα, ψεκάσματα και τα λοιπά. Το πιθανότερο είναι να χρειάζεται με ένα άλεν να ξεσφίξεις το αντίβαρο και να το σφίξεις σε κάποια απόσταση από την μανέτα. Όταν την πρωτοπήρα εγώ, μου έκανε το ίδιο μόλις "πιάσαν" τα κρύα.
Μην ρίξεις κανένα υγρό αν δεν σιγουρευτείς ότι φταίει το αντίβαρο.

ετσι ακριβως!;)

ckk 16-11-2010 20:20

gemara και ntinopoulos αργά μπήκατε στην ζωή μου. σας ευχαριστώ πάντως.

έριξα ήδη λίίίίίγο WD40 στο επάνω και κάτω μέρος των ντιζών και σήμερα που την οδήγησα, πήγαινε μια χαρά. Γενικότερα πιστεύω πολύ στο υγρό αυτό. Να φανταστήτε αν το φαγητό της γυναίκας μου δεν έχει ωραία γεύση, του βάζω λίγο και το τρώω.:sm7:

Αν θέλετε όμως μου ανεβάζετε μια φωτο του αντίβαρου, δεν ξέρω ποιό είναι, για να το κάνω όπως λέτε, έστω και εκ των υστέρων. ή περιγράψτε τό μου.

κακό δεν θα κάνει.

johntsip 20-11-2010 12:00

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 251926)
gemara και ntinopoulos αργά μπήκατε στην ζωή μου. σας ευχαριστώ πάντως.

έριξα ήδη λίίίίίγο WD40 στο επάνω και κάτω μέρος των ντιζών και σήμερα που την οδήγησα, πήγαινε μια χαρά. Γενικότερα πιστεύω πολύ στο υγρό αυτό. Να φανταστήτε αν το φαγητό της γυναίκας μου δεν έχει ωραία γεύση, του βάζω λίγο και το τρώω.:sm7:

Αν θέλετε όμως μου ανεβάζετε μια φωτο του αντίβαρου, δεν ξέρω ποιό είναι, για να το κάνω όπως λέτε, έστω και εκ των υστέρων. ή περιγράψτε τό μου.

κακό δεν θα κάνει.

κοιτα την photo!

http://imageshack.us/thumbnmail.png

johntsip 20-11-2010 12:01

[img=http://imageshack.us/thumbnmail.png]
http://imageshack.us/thumbnmail.png

ckk 23-11-2010 18:11

Απάντηση μετά από παρατήρηση των επεμβάσεων.

Έβαλα λοιπόν WD40 όπως το περιέγραψα και λειτούργησε. Τώρα που δούλεψε περισσότερο, λειτουργεί ακόμη καλύτερα. Δεν έβαλα spray σιλικόνης για να δω την αίσθηση της πρώτης επέμβασης. Όλα καλά. Μετά επενέβην στο allen του grip. Καμία διαφορά.
Όντως τώρα αν ανοίξω τα θερμαινόμενα, έχει πάλι, αλλά πολύ λιγότερο, την αίσθηση ότι κολλάει. Παλιότερα έμενε ακίνητο στην Αττική Οδό πχ, για 10 χλμ.

Ικανοποιημένος λοιπόν από τις επεμβάσεις και το ποθητό αποτέλεσμα, συμπερασματικά πιστεύω ότι ήταν θέμα λίπανσης.

Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια.

vasorfa 23-11-2010 18:32

Ωραίος!!!

Άντε ασε το πληκτρολόγιο τωρα και πήγαινε για ένα τεστ ride μεχριιιιΛιβαδεια!!!!!(για σουβλακια):sm7::sm7::sm7:

ckk 23-11-2010 18:42

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasorfa ( 257292)
Ωραίος!!!

Άντε ασε το πληκτρολόγιο τωρα και πήγαινε για ένα τεστ ride μεχριιιιΛιβαδεια!!!!!(για σουβλακια):sm7::sm7::sm7:

το έχω κάνει αγόρι μου το test ride. Πάντα εφαρμόζω - παρατηρώ - μεταφέρω τα συμπεράσματά μου στο forum.

Τώρα για σουβλάκια όποτε γουστάρεις. Με σουβλάκια και μπουγάτσες έγινα έτσι πσιλό πεδή κε ώμωρφφο. :sm7:

ckk 29-11-2010 12:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 257298)
το έχω κάνει αγόρι μου το test ride. Πάντα εφαρμόζω - παρατηρώ - μεταφέρω τα συμπεράσματά μου στο forum.

Τώρα για σουβλάκια όποτε γουστάρεις. Με σουβλάκια και μπουγάτσες έγινα έτσι πσιλό πεδή κε ώμωρφφο. :sm7:

Μετά και την τελευταία χθεσινή εκδρομή στην Αργολίδα, τελικά συμπεράσματα.

Όταν ανάβω τα θερμαινόμενα κολλάει η μανέτα.

Η λίπανση γενικότερα βοήθησε.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:21.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!