GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΛΑΔΙΩΝ (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=15418)

basilis76 17-11-2010 11:36

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΛΑΔΙΩΝ

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΔΩΘΕΙ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΛΑΔΙΩΝ.ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η AMSOIL ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΝΟΜΙΖΩ.
http://www.soslube.com/g2156.pdf

Carduelis 17-11-2010 11:51

Απάντηση: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΛΑΔΙΩΝ

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από basilis76 ( 252557)
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΔΩΘΕΙ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΛΑΔΙΩΝ.ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η AMSOIL ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΝΟΜΙΖΩ.
http://www.soslube.com/g2156.pdf

Χρήσιμο φίλε, για να μαθαίνουμε τι τραβάνε τα λάδια του κινητήρα μας.
Ομως αμφιβάλλω κατά πόσο είναι αμερόληπτες τέτοιες μελέτες που τις κάνει μια εταιρεία, όταν έίναι σίγουρο οτι θα κανακέψει το δικό της προιόν και θα θάψει των αντιπάλων.
Προσωπικά έφυγα από το λάδι της BMW (Castrol) και βάζω Bell Ray από το οποίο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

vpentza 17-11-2010 12:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 252580)
Ομως αμφιβάλλω κατά πόσο είναι αμερόληπτες τέτοιες μελέτες που τις κάνει μια εταιρεία, όταν έίναι σίγουρο οτι θα κανακέψει το δικό της προιόν και θα θάψει των αντιπάλων.
Προσωπικά έφυγα από το λάδι της BMW (Castrol) και βάζω Bell Ray από το οποίο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

και τί είναι αυτό που εκτίμησες στα Bell Ray που δεν σε ικανοποιούσε στα Castrol ?????

bill 800gs 17-11-2010 12:17

Απόσπασμα:

Kαι εγω στην ιδια εταιρια εχω καταληξει,συγκεκριμενα βαζω τα EXP 10-40 (800GS)
Μετα απο castrol,valvoline,motul, εβαλα τα Bell Ray και ειδα διαφορα στο ''κουμπωμα'' των ταχυτητων και στον ηχο της μηχανης, πιο γλυκο δουλεμα (ετσι μου φαινεται τουλαχιστον)

vpentza 17-11-2010 12:20

στα 1200, άλλο λάδι μπαίνει στο κάρτερ και άλλο στο σαζμάν...;););)

GeorgeP 17-11-2010 12:26

Απόσπασμα:

Ειναι ομως η μονη που δημοσιευει τις αναλυσεις της και επιπλεον ονομαστικα!! και μαλιστα δενε χει βγει κανεις απο τους ονοματιζομενους να την διαψευσει!!!!

Δεν κρυβω οτι ειμαι φαν της AMSOIL την οποια παρακολουθω και χρησιμοποιω σε ολα τα οχηματα μου απο το 1995!! Απο βαλβολινες, λαδια κινητηρα, υγρα φρενων, φιλτρα λαδιου κ.λ.π.!

bill 800gs 17-11-2010 12:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 252611)
στα 1200, άλλο λάδι μπαίνει στο κάρτερ και άλλο στο σαζμάν...;););)

Γνωριζω, γιαυτο διευκρινησα οτι εχω 800gs :)

Carduelis 17-11-2010 12:34

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 252604)
και τί είναι αυτό που εκτίμησες στα Bell Ray που δεν σε ικανοποιούσε στα Castrol ?????

Η γεύση ρε Βασίλη!
:sm7::sm7:
Σοβαρά τώρα: αντικειμενικά ή μετρήσιμα πράγματα δεν έχω να σου πω, απλώς οτι δουλεύει στα δικά μου αυτιά πιο γλυκά ο κινητήρας και δεν μου καίει καθόλου λάδι.
Επίσης και μια μακροχρόνια σχέση με τα συγκεκριμένα λάδια σε όλες τις μηχανές που είχα μέχρι τώρα, δίχως προβλήματα.
Οι παλιές αγάπες βλέπεις..

windman1200 17-11-2010 12:51

Μα, απ' ότι ξέρω ο boxer ΠΡΕΠΕΙ να σου καίει λάδι!!:Μπερδεμέν

Carduelis 17-11-2010 12:52

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 252617)
Ειναι ομως η μονη που δημοσιευει τις αναλυσεις της και επιπλεον ονομαστικα!! και μαλιστα δενε χει βγει κανεις απο τους ονοματιζομενους να την διαψευσει!!!!

Δεν κρυβω οτι ειμαι φαν της AMSOIL την οποια παρακολουθω και χρησιμοποιω σε ολα τα οχηματα μου απο το 1995!! Απο βαλβολινες, λαδια κινητηρα, υγρα φρενων, φιλτρα λαδιου κ.λ.π.!

Δεν είναι ακριβώς έτσι Γιώργο.
Ενδεχόμενα είναι από τις λίγες εταιρείες που το "κυνηγάει" το θέμα, γιατί αν δεις στο δίκτυο υπάρχουν κι άλλες μελέτες συγκριτικές και μάλιστα θεωρητικά από πιό αξιόπιστες πηγές οι οποίες δίνουν κομμάτι διαφορετικά αποτελέσματα: http://www.sportrider.com/tech/146_0310_oil/index.html και μάλιστα δίχως φετφάδες του τύπου "δείτε μας, είμαστε οι καλύτεροι"!
Όμως εγώ δεν είμαι μηχανολόγος, αλλά ψάχνομαι και φροντίζω σαν χρήστης της μηχανής να διατηρώ την κοινή λογική. ;)

Carduelis 17-11-2010 12:53

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από windman1200 ( 252645)

Τι να κάνω; το προσπαθώ ο κακομοίρης αλλά δεν μου προκύπτει! :o

vpentza 17-11-2010 12:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 252631)
Η γεύση ρε Βασίλη!
:sm7::sm7:
Σοβαρά τώρα: αντικειμενικά ή μετρήσιμα πράγματα δεν έχω να σου πω, απλώς οτι δουλεύει στα δικά μου αυτιά πιο γλυκά ο κινητήρας και δεν μου καίει καθόλου λάδι.
Επίσης και μια μακροχρόνια σχέση με τα συγκεκριμένα λάδια σε όλες τις μηχανές που είχα μέχρι τώρα, δίχως προβλήματα.
Οι παλιές αγάπες βλέπεις..

Με τον ίδιο κινητήρα, με τα ίδια χλμ, με την ίδια χρήση, με διαφορετικό όμως φερόμενο βάρος ;), ο κινητήρας εταίρου της τριμελούς το καίει το λάδι του ενώ σε εμένα όχι, και το λάδι ίδιο και μάλιστα Castrol....
Άγνωσται λοιπόν αι βουλαί της BMW.....
δεν βγάζεις άκρη λοιπόν.........
τί ποιο απολαυστικό από το να ζείς τη παλιά σου αγάπη....:):):)

ckk 17-11-2010 13:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από windman1200 ( 252645)

Δεν πρέπει… δικαιολογεί, αυτό λένε στα εξουσιοδοτημένα.συνεργεία, ανοχές έως 1 λίτρο / 1,000 χλμ. Αλλοίμονο…

GeorgeP 17-11-2010 13:29

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 252646)
Δεν είναι ακριβώς έτσι Γιώργο.
Ενδεχόμενα είναι από τις λίγες εταιρείες που το "κυνηγάει" το θέμα, γιατί αν δεις στο δίκτυο υπάρχουν κι άλλες μελέτες συγκριτικές και μάλιστα θεωρητικά από πιό αξιόπιστες πηγές οι οποίες δίνουν κομμάτι διαφορετικά αποτελέσματα: http://www.sportrider.com/tech/146_0310_oil/index.html και μάλιστα δίχως φετφάδες του τύπου "δείτε μας, είμαστε οι καλύτεροι"!
Όμως εγώ δεν είμαι μηχανολόγος, αλλά ψάχνομαι και φροντίζω σαν χρήστης της μηχανής να διατηρώ την κοινή λογική. ;)

Νοτη μου,

ειμαι γνωστης του λινκ που ποσταρες. Ειναι και αυτο μεσα σε άλαλ που με εκανε να καταληξω στα AMSOIL! Με λιγα λογια να σου πω οτι και αυτο αποδικνυει την ανωτεροτητα των AMSOIL.
Σε ολες σχεδον τις παραμετρους εχουν καλυτερες επιδοσεις εν σχεση με τα άλλα. Αν θελεις σου εξηγω εναν εναν τους πινακες που παραθετωνται στο σαιτ!

vpentza 17-11-2010 13:35

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 252662)
Δεν πρέπει… δικαιολογεί, αυτό λένε στα εξουσιοδοτημένα.συνεργεία, ανοχές έως 1 λίτρο / 1,000 χλμ. Αλλοίμονο…

παίζουμε με τις λέξεις....
να ξέρετε ότι σε παλαιότερα BMW (70s, 80s), άλλαζες λάδια και αυτό έκαιγε όσο ήθελε και μετά σταματούσε να τα καίει......
δηλαδή...έβαζες πχ 4 λίτρα
έκαιγε 300-500ml και μετά...δεν έκαιγε άλλο μέχρι τη προβλεπόμενη χιλιομετρική αλλαγή......
δεν έκαιγε δηλαδή συνέχεια....έκαιγε όσο την ενοχλούσε.....:confused::confused::confused:

GeorgeP 17-11-2010 13:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 252662)

Ολοι οι κατασκευαστες δικαιολογουν 1 λιτρο λαδι καταναλωση καθε 1000κμ, αυτοκινητων και μοτοσυκλετων! Ετσι για να ειναι στην ''ασφαλη πλευρα'' και να μην πηγαινει ο καθενας για...επισκευη!!

Οι αεροψυκτοι ομως δεν μπορουν να κανουν κι αλλιως λογω αυξημενων ανοχων αφου αντιμετωπιζουν υψηλες θερμοκρασιες, εν σχεση με τα υδροψυκτα παντα. Κυριως οι τεραστιες αυξομειωσεις στις αναπτυσσομενες θερμοκρασιες ειναι η αιτια της καταναλωσης λαδιου (γιαυτο και άλλες φορες ειναι πολυ η καταναλωση και αλλοτε λιγοτερο ¨η και καθολου) ενω τα υδροψυκτα ειναι παντα σταθερα στιυς 82 περιπου βαθμους ψυκτικου υγρου.
Ετσι οι μεγαλες ανοχες των αεροψυκτων στις διαστολες συστολες των μεταλλων του κινητηρα αντιδρουν αναλογως κι αυτες κι ετσι τα αεροψυκτα παρουσιαζουν καταναλωση λαδιου συνηθως μεγαλυτερη του 1 λιτρου ανα 1000κμ!! Ειδικα αν κινεισαι συνεχεια μεσα στην αθηνα ¨η ταξιδευεις με υψηλες ταχυτητες!!

ckk 17-11-2010 13:41

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 252671)
να ξέρετε ότι σε παλαιότερα BMW (70s, 80s), άλλαζες λάδια και αυτό έκαιγε όσο ήθελε και μετά σταματούσε να τα καίει......
έκαιγε 300-500ml και μετά...δεν έκαιγε άλλο μέχρι τη προβλεπόμενη χιλιομετρική αλλαγή......
δεν έκαιγε δηλαδή συνέχεια....έκαιγε όσο την ενοχλούσε.....:confused::confused::confused:

Και μας τι μας νοιάζουν ρε καρδιά μου τα παλλαϊκά μηχανάκια. Εμείς έχουμε καινούργια τεχνολογία. ;)

Δεν έχω βέβαια... το βιβλιαράκι των service. :hmmm: Το έχει κανείς να κάνω μια φωτοτυπία ή αν μπορεί να γράψει το πρόγραμμα των service / χλμ?

ckk 17-11-2010 13:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 252674)
Ολοι οι κατασκευαστες δικαιολογουν 1 λιτρο λαδι καταναλωση καθε 1000κμ, αυτοκινητων και μοτοσυκλετων! Ετσι για να ειναι στην ''ασφαλη πλευρα'' και να μην πηγαινει ο καθενας για...επισκευη!!
Οι αεροψυκτοι ομως δεν μπορουν να κανουν κι αλλιως λογω αυξημενων ανοχων αφου αντιμετωπιζουν υψηλες θερμοκρασιες, εν σχεση με τα υδροψυκτα παντα. Κυριως οι τεραστιες αυξομειωσεις στις αναπτυσσομενες θερμοκρασιες ειναι η αιτια της καταναλωσης λαδιου (γιαυτο και άλλες φορες ειναι πολυ η καταναλωση και αλλοτε λιγοτερο ¨η και καθολου) ενω τα υδροψυκτα ειναι παντα σταθερα στιυς 82 περιπου βαθμους ψυκτικου υγρου.
Ετσι οι μεγαλες ανοχες των αεροψυκτων στις διαστολες συστολες των μεταλλων του κινητηρα αντιδρουν αναλογως κι αυτες κι ετσι τααεροψυκτα παρουσιαζουν καταναλωση λαδιου συνηθως μεγαλυτερη του 1 λιτρου ανα 1000κμ!! Ειδικα αν κινεισαι συνεχεια μεσα στην αθηνα ¨η ταξιδευεις με υψηλες ταχυτητες!!

Εγώ κινούμαι κατά βάσιν μέσα στην Αθήνα και στην τελευταία αλλαγή, που σας έγραψα των €35 όλα μαζί, βγήκαν από το μηχανάκι 3,5 παχιά λίτρα μαύρο - απειροελάχιστα αφρισμένο λάδι. Σε αλλαγή, υπ’ όψιν, των 12,000 χλμ.

Όταν ο μηχανικός είδε την τιμή των λαδιών και του φίλτρου, με κοίταζε καλά – καλά. Μην μου πείτε για ποιότητες. Θα δείξει.

Wicked_GS 17-11-2010 13:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 252671)

Εγω κατεληξα οτι η μπουμπου μου εχει δικο της χαρακτηρα...και ελυσα το προβλημα!!!!!

Αλλες μερες δουλευει σαν τρακτερ...αλλες μερες σαν γατουλα που γουργουριζει και αλλες μερες δεν μου μιλαει και κανει του κεφαλιου της στη διαρκεια της μερας....προσπαθησα να την παω σε ψυχολογο και η καταληξη ηταν "Αμα σου καιει λαδι μαλλον την εχεις πιεσει παραπανω και τα πινει για να ξεχαστει. Αν δεν σου καιει μαλλον την πηγες βολτα και τα ψυχολογικα της τα ξεχασε. Οποτε ασε την να κανει τα δικα της και μην ασχολησε. Απλα κοιτα να τσεκαρεις το λαδακι της καθε μερα ωστε αμα χρειαστει ενα σφηνακι να το εχει ετοιμο και... """""ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ"""" κρατα τις επαφες της με τα γιαπωνεζικα στο χαμηλοτερο δυνατον επιπεδο!!!!! της δημιουργει ανασφαλειες σε αυτο τον τομεα. Ειναι σαν να πηγαινεις εναν κοινωνικο ποτη σε συναντηση ΑΑ ενω δεν το χρειαζεται και αυτο της δημιουργει συγχηση:confused: και νομιζει οτι ειναι αλκοολικη!!!!...

jarhead 17-11-2010 14:18

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 252686)
Εγώ κινούμαι κατά βάσιν μέσα στην Αθήνα και στην τελευταία αλλαγή, που σας έγραψα των €35 όλα μαζί, βγήκαν από το μηχανάκι 3,5 παχιά λίτρα μαύρο - απειροελάχιστα αφρισμένο λάδι. Σε αλλαγή, υπ’ όψιν, των 12,000 χλμ.

Όταν ο μηχανικός είδε την τιμή των λαδιών και του φίλτρου, με κοίταζε καλά – καλά. Μην μου πείτε για ποιότητες. Θα δείξει.

Να μην σε κοιταει καθολου....4 λιτρα castrol και το φιλτρο απο ebay τοσο με βγηκαν και εμενα....Αντε τζαμπα μαγκες τους εχουμε κανει ολους!!!

vpentza 17-11-2010 14:18

......μα γι' αυτό και την αγοράζουμε φιλαράκι.....
νιώθουμε το μοτέρ ανάμεσα στα πόδια μας, μας μιλάει, του μιλάμε, φωνάζει, σκούζει, κοπανάει και εμείς εκεί...να αναρωτιόμαστε τί συμβαίνει, γιατί σήμερα κάνει φασαρία ενώ εχτές δεν έκανε, γιατί σβύνει ξαφνικά, γιατί τρελλαίνονται τα όργανα λες και βολτάρουμε στο τρίγωνο των Βερμούδων και τη σπηλιά του Νταβέλλη .....μας αρέσει το ζόρι και η ιδέα ότι συμμετέχουμε στην όλη διαδικασία......
δεν καβαλάμε ένα VSTROM που θέλει μόνο βενζίνη και λάδια χωρίς να κάνει κιχ......δεν μας αρέσει βρε αδελφέ....θέλουμε ζόρια......;)

Carduelis 17-11-2010 14:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 252667)
Νοτη μου,

ειμαι γνωστης του λινκ που ποσταρες. Ειναι και αυτο μεσα σε άλαλ που με εκανε να καταληξω στα AMSOIL! Με λιγα λογια να σου πω οτι και αυτο αποδικνυει την ανωτεροτητα των AMSOIL.
Σε ολες σχεδον τις παραμετρους εχουν καλυτερες επιδοσεις εν σχεση με τα άλλα. Αν θελεις σου εξηγω εναν εναν τους πινακες που παραθετωνται στο σαιτ!

OXIIIIIIIIIII !!!
Σε πιστεύω Γιώργη μου! :o

vpentza 17-11-2010 14:51

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 252745)
OXIIIIIIIIIII !!!
Σε πιστεύω Γιώργη μου! :o

μπααααααα.....μόνος σου είσαι εδώ ????

ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ !!!!!!! πές μας....

Carduelis 17-11-2010 14:52

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 252675)
Και μας τι μας νοιάζουν ρε καρδιά μου τα παλλαϊκά μηχανάκια. Εμείς έχουμε καινούργια τεχνολογία. ;)

Δεν έχω βέβαια... το βιβλιαράκι των service. :hmmm: Το έχει κανείς να κάνω μια φωτοτυπία ή αν μπορεί να γράψει το πρόγραμμα των service / χλμ?

Θα στο στείλω φίλε μου το απόγευμα, αν όμως κοιτάξεις σε παλιές αναρτήσεις με το ψαχτήρι θα το βρεις νομίζω. :)
Ξεκίνα όμως από εδώ πχ http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B5%C...%82-bmw-11616/

basilis76 18-11-2010 09:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 252667)
Νοτη μου,

ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ:D

Carduelis 18-11-2010 14:36

Πάντως σήμερα που πέρασα από Λαμπριανίδη στην Καλλιρόης να αγοράσω λάδια ρώτησα για Amsoil ορυκτέλαιο και μου είπε οτι δεν είχε (ή δεν βγάζει;) ...

vpentza 18-11-2010 14:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 253482)
Πάντως σήμερα που πέρασα από Λαμπριανίδη στην Καλλιρόης να αγοράσω λάδια ρώτησα για Amsoil ορυκτέλαιο και μου είπε οτι δεν είχε (ή δεν βγάζει;) ...

του είπες ότι υπάρχει και το Internet ????
σε 5 λεπτά μπορείς να μάθεις εάν υπάρχει AMSOIL ορυκτέλαιο...
μετά θα φωνάζει ότι του φταίει η ...παγκοσμιοποίηση...

GeorgeP 18-11-2010 15:52

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 253482)

καποιες φορες εχει ελλειψη σε αυτο το λαδι!!!
Αυτες τις στιγμες παμε εδω http://www.streetdragfluids.com/ ο οποιος βρισκεται πισω απο τον Σαρακακη στην Καβαλας και περνουμε οτι θελουμε στις ιδιες ακριβως τιμες!!! Αυτος ειναι ο επισημος εισαγωγεας των amsoil στο ελλαντα!

ακομα, ο ιδιος ο Λαμπριανιδης εχει και καταστημα στον πειραια Πλαταιων 7 τηλ. 210 4111569 οπου με ενα τηλ. μαθαινεις αν εχει ¨η οχι!

Σημ. δεν σου εχω πει για τετοια θεματα να ρωτας τον ξερολα, τον παντογνωστη, τον τα ξερει ολα, τον ασχετο, τον πολυλογα κ.λ.π.......δηλαδη εμενα?;):D

vpentza 18-11-2010 16:01

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 253560)
Σημ. δεν σου εχω πει για τετοια θεματα να ρωτας τον ξερολα, τον παντογνωστη, τον τα ξερει ολα, τον ασχετο, τον πολυλογα κ.λ.π.......δηλαδη εμενα?;):D

αφού το παραδέχεσαι και μόνος σου ;)......να μην κατηγορώ τρίτους, που σου αποδίδουν ανάλογους χαρακτηρισμούς...:D:D:D:D

Carduelis 18-11-2010 16:39

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 253560)
καποιες φορες εχει ελλειψη σε αυτο το λαδι!!!
Αυτες τις στιγμες παμε εδω http://www.streetdragfluids.com/ ο οποιος βρισκεται πισω απο τον Σαρακακη στην Καβαλας και περνουμε οτι θελουμε στις ιδιες ακριβως τιμες!!! Αυτος ειναι ο επισημος εισαγωγεας των amsoil στο ελλαντα!

ακομα, ο ιδιος ο Λαμπριανιδης εχει και καταστημα στον πειραια Πλαταιων 7 τηλ. 210 4111569 οπου με ενα τηλ. μαθαινεις αν εχει ¨η οχι!

Μπρε πουλάκι μου, σήμερα πουρνό πουρνό, έπρεπε να πάω τη μηχανή για σέρβις στην MnS. Με τη τσίμπλα στο μάτι πήγα στο Λαμπριανίδη και συνάντησα ένα σεβάσμιο γέροντα (ο ..ομώνυμος ιδιοκτήτης;;) που όταν του ζήτησα Amsoil μου είπε οτι δεν βγάζει ορυκτέλαιο η συγκεκριμένη εταιρεία!
Mου σύστησε ευγενικά κάτι άλλο (Τorco ??) αλλά απειδή ήταν πολύ πρωί και δεν είχα πιεί ούτε καφέ δεν θυμόμουνα τι λένε τα ρημαδοτέστ κι εσύ για δαύτο, οπότε ξηγήθηκα ξανά Βell Ray :o:o
SPAM ON
Με την ευκαιρία όσοι γνωρίζουν τα καταστήματα στην Αθήνα που πουλάνε λάδια μοτο και φίλτρα (αέρα και λαδιού) ας μας τα αναφέρουν και να τα κάνουμε αξιοτέτοια /καρφιτσοτέτοια γιατί δε λέει να χτυπάμε πόρτα πόρτα στη Σπύρου Πάτση σαν ζητιάνοι..
SPAM OFF

GeorgeP 18-11-2010 17:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Carduelis ( 253582)
Μπρε πουλάκι μου, σήμερα πουρνό πουρνό, έπρεπε να πάω τη μηχανή για σέρβις στην MnS. Με τη τσίμπλα στο μάτι πήγα στο Λαμπριανίδη και συνάντησα ένα σεβάσμιο γέροντα (ο ..ομώνυμος ιδιοκτήτης;;) που όταν του ζήτησα Amsoil μου είπε οτι δεν βγάζει ορυκτέλαιο η συγκεκριμένη εταιρεία!
Mου σύστησε ευγενικά κάτι άλλο (Τorco ??) αλλά απειδή ήταν πολύ πρωί και δεν είχα πιεί ούτε καφέ δεν θυμόμουνα τι λένε τα ρημαδοτέστ κι εσύ για δαύτο, οπότε ξηγήθηκα ξανά Βell Ray :o:o

Βρε ζουρλαμενε γιατρε, με την τσιμπλα στο ματι και χωρις καφε δεν πανε να αγορασουν ενα τοσο σημαντικο πραγμα οπως το λαδι της μοτοσυκλετας!!! Το λαδι στην μοτοσυκλετα ειναι σαν το ελαιολαδο για τον ανθρωπο! Υγιεινο, θρεπτικο με βιταμινη Ε κ.λ.π. κ.λ.π. Δεν παιρνεις λοιπόν οποιοδηποτε ελαιολαδο, ε, δεν παιρνεις!! και παντα εισαι ξυπνιος και χωρις τσιμπλες και με καφε γεματος οταν πας στο σουπερ μαρκετ, ετσι δενειανι?????:p

Ο σεβασμιος γεροντας ειναι ο ''μπαμπας''!!!!

Η AMSOIL , αγαπητε αγουροξυπνημενε και ανευ καφεινης σεβασμιε επιστημονα, ειναι ισως η μονη εταιρεια ορυκτελαιων και οχι πετρελαιοειδων, πανω σε αυτον τον πλανητη η οποια δεν εχει καμια σχεση με το πετρελαιο και τα προιοντα του!! Τα λιπαντικα της ειναι ολα παρασκευασμενα στο εργαστηριο και οχι απο διυλησεις (ανακυκλωση) παλιων λαδιων!!

Εξάλλου το motive της ειναι ''the first in sythetics''!

Ως εκ τουτου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ μονον συνθετικα ¨η ημισυνθετικα σε πανω απο 75% συνθετικο περιεχομενο (των άλλων εταιρειων τα ημισυνθετικα δεν ξεπερνουν στην καλλυτερη το 25-30%).

Σου ειπα πριν κανεις οτιδηποτε πανω σε τετοια θεματα να ρωτας το ξερολα, τον παντογνωστη, τον τα ξερει ολα, τον ασχετο, τον πολυλογα.....εναν ανθρωπο ο οποιος εχει το ''γνωθι σε αυτον'', ως φαινεται, και κανεις δεν κατηγορει τριτους που του αποδιδουν αυτους τους χαρακτηρισμους αφου τους παραδεχεται ο ιδιος...δηλαδη ΕΓΩ!!!!! (Γεια σου Βασιλη-Vpentza:D)!!!!!!!!

Και αυτο για να μην σου συμβει, μελλοντικα, κανενα περιστατικο και ψαχνουμε ΟΛΟΙ να βρουμε....''how the hell that shit happened?'';)

GeorgeP 23-11-2010 11:42

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από basilis76 ( 253213)
ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ:D

Μιας και το ζητησες θα πρέπει να το κανω.
Εξάλλου οπως ειπε και ο ''Boneville'' (γεια σου Γιωργη) με το αρχαιο αλλα παντα επικαιρο και πανεμορφο RT 75 του 1977(!!) (μια πραγματικη μοτοσυκλετα)....''η γνωση πρεπει να μοιραζεται''!

ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ ΙΞΩΔΕΣ. (KINEMATIC VISCOSITY)
Αριθμός & όνομα δοκιμής: ASTM D- 445 τυποποιημένη μέθοδος δοκιμής για το κινηματικό ιξώδες των διαφανών και αδιαφανών υγρών.
Σημασία & χρήση: Η κατάλληλη λειτουργία του εξοπλισμού εξαρτάται από το κατάλληλο κινηματικό ιξώδες στη λειτουργούσα θερμοκρασία των ορυκτελαίων που χρησιμοποιούνται για τη λίπανσή του.
Αυτό που σημαίνει: Το κινηματικό ιξώδες είναι ένα μέτρο της ροής ενός υγρού κάτω από την επιρροή της βαρύτητας. Είναι πρακτικό να σκεφτεί το κινηματικό ιξώδες ενός λιπαντικού ως "κάρτα ΤΑΥΤΌΤΗΤΑΣ του."

ΔΕΙΚΤΗΣ ΙΞΩΔΟΥΣ. (VISCOSITY INDEX)
Αριθμός και όνομα δοκιμής: ASTM D- 2270 τυποποιημένη πρακτική για το δείκτη ιξώδους υπολογισμού από το κινηματικό ιξώδες σε 40 βαθμούς. C. και 100 βαθμοί. C.
Σημασία & χρήση: Ο δείκτης ιξώδους προσδιορίζει πόσο του ιξώδους ενός λιπαντικού θα αλλάξει σύμφωνα με τις αλλαγές στη θερμοκρασία μεταξύ 40 βαθμών. C (104 βαθμοί. F) και 100 βαθμοί. C (212 βαθμοί. F), τα οποία καθορίζουν κατά προσέγγιση την κανονική σειρά θερμοκρασίας των περισσότερων διαδικασιών..

ΚΡΥΟ ΑΣΤΑΘΕΣ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΙΞΩΔΕΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΩΝ. (COLD CRANK=κρυα εκκινηση)
Αριθμός & όνομα δοκιμής: ASTM D- 2602 τυποποιημένη μέθοδος δοκιμής για το προφανές ιξώδες των λιπαντικών των μηχανών στη χαμηλή θερμοκρασία που χρησιμοποιεί στο κρύο-λυγίζοντας προσομοιωτή
Σημασία & χρήση: Το προφανές ιξώδες έχει καθιερωθεί ως έγκυρος προάγγελος των ιξωδών που δεν αντέχουν στις διευκρινισμένες χαμηλές θερμοκρασίες. Το προφανές ιξώδες εξαρτάται από το ποσοστό θερμοκρασίας και πίεσης.
Αυτό που σημαίνει: Το κρύο λυγίζοντας το ιξώδες έχει επιπτώσεις στο εκκίνηση των μηχανών και άλλου εξοπλισμού στις κρύες θερμοκρασίες.Οι χαμηλές τιμές που δεν λυγίζουν τα ιξώδη, κάνουν την πιο αξιόπιστη κρύες εκκινήσεις στις χαμηλές θερμοκρασίες.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΤΛΗΣΗΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΏΝ (BORDERLINE TEMPERATURE)
Αριθμός & όνομα δοκιμής: ASTM D- 3829 τυποποιημένη μέθοδος δοκιμής για τη θερμοκρασία άντλησης διαχωριστικών γραμμών των λιπαντικών των μηχανών.
Σημασία & χρήση: Η θερμοκρασία άντλησης διαχωριστικών γραμμών είναι ένα μέτρο της χαμηλότερης θερμοκρασίας στην οποία το λιπαντικό που είναι στην μηχανή συνεχώς και επαρκώς παρέχει λίπανση στα κινούμενα μέρη μιας αυτοκίνητης μηχανής.
Αυτό που σημαίνει: Όσο χαμηλότερη η θερμοκρασία άντλησης διαχωριστικών γραμμών, τόσο χαμηλότερη η θερμοκρασία στην οποία η μηχανή προστατεύεται με την κυκλοφορία του λιπαντικού.

ΣΗΜΕΙΟ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (POUR POINT)
Εξετάστε τον αριθμό & το όνομα: ASTM D- 97 τυποποιημένη μέθοδος δοκιμής όπου το λιπαντικό ‘λιώνει’ και χάνει τις λιπαντικές του ικανότητες.
Σημασία και χρήση: Η δοκιμή καθορίζει τη χαμηλότερη θερμοκρασία στην οποία ένα λιπαντικό ρέει . Το σημείο αυτό σε ένα λιπαντικό δείχνει τη χαμηλότερη θερμοκρασία στην οποία το λιπαντικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Αυτό που σημαίνει: Όσο χαμηλότερος ο βαθμός τόσο πιο χρήσιμο είναι το λιπαντικό στις κρύες θερμοκρασίες.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (FLASH AND FIRE POINT)
Αριθμός & όνομα δοκιμής: ASTM D- 92 τυποποιημένη μέθοδος δοκιμής για τα σημεία έκρηξης και πυρκαγιάς από το ανοικτό φλυτζάνι του Κλήβελαντ.
Σημασία & χρήση: Το σημείο ανάφλεξης είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία στην οποία η εφαρμογή μιας φλόγας αναγκάζει τους ατμούς δειγμάτων να αναφλέγουν. Το σημείο ανάφλεξης χρησιμοποιείται για να αξιολογήσει το γενικό κίνδυνο ενός υλικού και χρησιμοποιείται στη ναυτιλία και τους κανονισμούς για την ασφάλεια να καθοριστούν τα "εύφλεκτα" και "καύσιμα" υλικά.
Το σημείο πυρκαγιάς είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία στην οποία ένα δείγμα στηρίζει το κάψιμο για πέντε δευτερόλεπτα.
Αυτό που σημαίνει: Τα λιπαντικά με τα υψηλά σημεία έκρηξης και πυρκαγιάς, είναι ασφαλέστερα να χρησιμοποιηθούν και να μεταφερθούν από τα λιπαντικά με χαμηλότερα και έχουν πολύ καλύτερη λειτουργία στις υψηλές θερμοκρασίες.

ΑΣΤΑΘΕΙΑ NOACK (NOACK VOLATILITY)
Αριθμός & όνομα δοκιμής: ASTM D- 5800 που καθορίζει την απώλεια εξάτμισης των λιπαντικών (μέθοδος Noack)
Σημασία & χρήση: Η δοκιμή καθορίζει την απώλεια εξάτμισης των λιπαντικών στην υψηλή θερμοκρασία. Η απώλεια εξάτμισης είναι ιδιαίτερα σημαντική στη λίπανση μηχανών και κυλίνδρων, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας αυτών των διαδικασιών. Η σημαντική απώλεια ποσότητας λιπαντικού από εξάτμιση οδηγεί στην υπερβολική κατανάλωση λιπαντικού και σε καταστρεπτικές αλλαγές στις ιδιότητες του λιπαντικού.
Αυτό που σημαίνει: Τα λιπαντικά με τα χαμηλά αποτελέσματα Noack, χάνουν λιγότερη ποσότητα από τα λιπαντικά με τα υψηλότερα αποτελέσματα. Έτσι το λιπαντικό κρατά τις αρχικές προστατευτικές και ιδιότητες απόδοσής του για μεγαλύτερο διάστημα από τα λιπαντικά υψηλής απώλειας, κρατώντας την κατανάλωση λιπαντικού χαμηλά και την οικονομία καυσίμων και την προστασία εξοπλισμού σε υψηλά ποσοστά.

ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ/ΥΨΗΛΟ ΙΞΩΔΕΣ (HIGH SHEAR)
Αριθμός & όνομα δοκιμής: ASTM D- 4683 τυποποιημένη μέθοδος δοκιμής για το ιξώδες στην υψηλή θερμοκρασία και το υψηλό ποσοστό πίεσης από τον εκλεπτυμένο φέροντα προσομοιωτή
Σημασία & χρήση: Το ιξώδες στο ποσοστό πίεσης και θερμοκρασίας αυτής της δοκιμής θεωρείται αντιπροσωπευτική μέτρηση της καταπόνησης των δακτυλιδιών κινητήρων σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας.
Τι σημαίνει:Τα λιπαντικά με υψηλό βαθμό, διατηρούν τις λιπαντικές τους ιδιότητες στις υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις.Έτσι συνεχίζουν να προστατεύουν ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες λειτουργίας.

ΔΟΚΙΜΗ ΦΘΟΡΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ (FOUR BALL)
Αριθμός & όνομα δοκιμής: Τυποποιημένη μέθοδος δοκιμής ASTM D- 4172B για τα προληπτικά χαρακτηριστικά φθοράς εξαιτίας της λίπανσης (μέθοδος τέσσερις-σφαιρών)
Σημασία & χρήση: Η μέθοδος δοκιμής καθορίζει τις σχετικές προληπτικές ιδιότητες φθοράς των λιπαντικών υπό τους όρους δοκιμής. Οι συγκρίσεις λιπαντικών γίνονται με τη σύγκριση των μέσων σημαδιών φθοράς σε τρεις σταθερές σφαίρες που πιέζονται για να έρθουν σε επαφή από άλλη σφαίρα που περιστρέφεται.
Αυτό που σημαίνει: Όσο μικρότερο το μέσο σημάδι φθοράς τόσο καλύτερη η προστασία.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να αναζητούνται σε ένα καλό λιπαντικό για να ξέρουμε πόσο αποτελεσματικό είναι (σε παρένθεση ο διεθνώς αναγνωρισμένος κωδικός του τέστ):
  • KINEMATIC VISCOSITY (D-445): Μετράει την ικανότητα του λιπαντικού να ρέει κάτω από την αντίσταση της βαρύτητας. Όσο πιο μεγάλος ο αριθμός τόσο καλύτερα.
  • VISCOSITY INDEX (D-2270) στους 40 βαθμούς C/100βαθμούς C: Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο λιγότερο θα αλλοιωθεί η ρευστότητα του λιπαντικού κατά τις εναλλαγές της θερμοκρασίας.
  • COLD CRANK (D-2602): Όσο μικρότερος ο αριθμός ρευστότητας τόσο ευκολότερα θα ξεκινήσει ο κινητήρας όταν είναι κρύος.
  • BORDERLINE TEMPERATURE (D-3829): Από αυτή τη θερμοκρασία αρχίζει το λιπαντικό να προστατεύει αποτελεσματικά.
  • POUR POINT (D-97): Όσο πιο χαμηλά τόσο καλύτερη ρευστότητα και προστασία του λιπαντικού στις χαμηλές θερμοκρασίες.
  • FLASH AND FIRE POINT(D-92): Όσο πιο υψηλή είναι αυτή η θερμοκρασία τόσο πιο ασφαλές είναι το λιπαντικό.
  • NOACK VOLATILITY (D-5800): Όσο πιο μικρό είναι αυτό το νούμερο τόσο λιγότερο θα είναι το ποσοστό εξάτμισης του λιπαντικού στις υψηλές θερμοκρασίες.
  • HIGH SHEAR (D-4683): Όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός τόσο καλύτερα θα διατηρηθεί η ρευστότητα και το φίλμ του λιπαντικού στις υψηλές πιέσεις.
  • FOUR BALL (D-4172): Όσο μικρότερος ο αριθμός τόσο μεγαλύτερη η προστασία που παρέχει το λιπαντικό κατά της φθοράς.
  • TOTAL BASE NUMBER (TBN): Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο καλύτερα προστατεύει το λιπαντικό από διάβρωση και φθορά που προκαλούν τα παράγωγα της καύσης.
Μετά πας εδω http://www.sportrider.com/tech/146_0310_oil/index.html, στους παραθετομενους πινακες, και κανεις τις συγκρισεις σου εχοντας κατα νου την τελευταια παραγραφο του παραπανω ποστ μου (ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ) που ολα τα στοιχεια ειναι συγκεντρωμενα για το ποιος βαθμος, υψος συστατικων κ.λ.π ειναι καλυτερα να εχει ενα λαδι!

basilis76 24-11-2010 09:29

ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΕΚΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ. :sm5::sm5::sm5::sm5::sm5::sm5::sm5::sm5::sm5::sm5::sm5::sm5::sm5:

GeorgeP 24-11-2010 09:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από basilis76 ( 257724)
ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΕΚΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ. :sm5::sm5::sm5::sm5::sm5::sm5:

Ευχαριστω φιλε μου!!
Ειμαι γνωστος για τα ''σεντονια'' μου τα οποια παντα γραφω με αγαπη προς την μοτοσυκλετα μην ξεχωριζων μοντελα και εταιρειες!!!!;)

adventure 24-11-2010 09:55

Ένα μεγάλο μπράβο και από μένα Γιώργο να είσαι καλά .

:sm4::sm4::sm4:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:29.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!