GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Χρήσιμα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=47)
-   -   Πειρατεία λογισμικού στην Ελλάδα.... (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=15422)

frits 17-11-2010 13:55

Πειρατεία λογισμικού στην Ελλάδα....

Το νου σας ρεμάλια.......:sm7:

Κώστα μου επιτρέπεις έτσι ; :)

Business Software Alliance - Προς τους νομίμους εκπροσώπους επιχειρήσεων: Η BSA επικοινωνεί με επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα ζητώντας υπεύθυνη δήλωσ

gsmaniac 17-11-2010 16:00

Απάντηση: Πειρατεία λογισμικού στην Ελλάδα....

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 252651)

δεν ειναι δικη μου η ατακα.....;):D

frits 17-11-2010 16:03

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gsmaniac ( 252755)
δεν ειναι δικη μου η ατακα.....;):D

Εδώ μέσα τουλάχιστον σου ανήκει...:rolleyes:

Εξάλλου ο Κωσταντάρας είναι ιστορία...:rolleyes:

Το θέμα πάντως είναι πολύ σοβαρό, τουλάχιστον για όσους έχουν επιχειρήσεις....

gsmaniac 17-11-2010 16:22

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 252758)

συμφωνω.....;)

Michael Chatzilias 17-11-2010 16:30

Κι εμείς εδώ είμαστε Σταύρο.
Έχουμε λάβει ενημερωση της BSA όπως έχουν λάβει και πελάτες μας σχετικά με την χρήση δικών μας προιόντων. Για να δούμε.

Carduelis 17-11-2010 16:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από frits ( 252758)

Gazi 17-11-2010 16:46

Και να ρωτήσω εγώ κάτι....
Θα 'ερθει να δει το λογισμικό στο μαγαζί μου???Αν είναι γνήσιο??Σιγά...

Michael Chatzilias 17-11-2010 16:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gazi ( 252804)

Εγώ πάντως έβγαλα ήδη "ένταλμα" να φακελώσουμε όλες τις άδειες χρήσης των λογισμικών εδώ μέσα, ώστε όταν δεχτούμε επίσκεψη να τους δώσουμε ένα φάκελο για όλα...

frits 17-11-2010 18:10

Απόσπασμα:

Στο παρελθόν πάντως Στέλιο έχουν μπει σε μεγάλα μαγαζιά (Ιδιωτικά ΙΕΚ) και έχουν σκίσει κ....ς.

Πρακτικά μόνο στο σπίτι δεν μπορούν να σουν κάνουν τίποτα, έχετε υπόψιν σας ότι μπλέκει και το ΣΔΟΕ μιας και από την πειρατεία το κράτος χάνει φόρους και μάλιστα πολλούς. Στον έλεγχο στο μαγαζί σου μπαίνουν με κλιμάκιο της εφορίας...:mad:

frits 17-11-2010 18:12

Απόσπασμα:

Στο παρελθόν πάντως Στέλιο έχουν μπει σε μεγάλα μαγαζιά (Ιδιωτικά ΙΕΚ) και έχουν σκίσει κ....ς.

Πρακτικά μόνο στο σπίτι δεν μπορούν να σουν κάνουν τίποτα, έχετε υπόψιν σας ότι μπλέκει και το ΣΔΟΕ μιας και από την πειρατεία το κράτος χάνει φόρους και μάλιστα πολλούς. Στον έλεγχο στο μαγαζί σου μπαίνουν με κλιμάκιο της εφορίας...και πέρα από την άδεια χρήσης που μπορείς να πεις ότι την έχασες σου ζητούν τιμολόγιο αγοράς για τα λογισμικά που χρησιμοποιείς και εκεί δεν μπορείς να πεις ότι το έχασες. :mad:

Από την άλλη δεν υπάρχουν εφοριακοί ούτε για τους κανονικούς ελέγχους οπότε.....

ARGI 17-11-2010 20:23

Σαν επαγγελματίας στο χώρο, χρόνια τώρα μπορώ να σας πω τα εξής

Καταρ'χην υπάρχουν δύο κλιμάκιο, που μπορούν να ελέγξουν την εκάστοτε επιχείρηση, η BSA και η εφορία.

Η BSA, σαν εταιρία πληροφορικής, εάν μπεί, μέσα στην επιχείρηση σας, είσαστε υποχρεωμένοι, να δείξετε ποιά προγράματα χρησιμοποιείται. ΔΕΝ σηκώνει, να πείς όχι, γιατί θα έρθει μετά με την αστυνομία και με την εισαγγελία. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΥΠΕΣ!!! Γενικά εάν πατήσει αυτή το πόδι της, την έχεις άσχημα, εάν έχεις παράνομο λογισμικό!!! Οι άνθρωποι είναι γνώστες του αντικειμένου, και δεν μπορείς να υποκρύψεις τίποτα από αυτούς. Αρπαξ, και κάτσουν στο γραφείο, θα στα βρουν ΟΛΑ..!!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΥΠΕΣ...!!!

Η ΣΔΟΕ, με την τρέχουσα νομοθεσία, είναι υποχρεωμένοι, να ελέγχει κατά τον έλεγχο της επιχείρησης και την νομιμότητα του λογισμικού του ελεγχόμενου.
Φυσικά η εφοριακοί δεν είναι πληροφορικάριοι, αλλά έχουν ένα μικρό στικάκι, όπου τρέχουν ένα προγραμματάκι, και έχουν σε εκτύπωση ότι χρησιμοποιείς, και μετά τρέξε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!!!!
Φυσικά, αυτό είναι ένα σενάριο που πραγματοποίειται δύσκολα!!!! (για τους γνωστούς λόγους)...!!!! Εαν πάντως αρνηθείτε στην ΣΔΟΕ, να ελέγξει τον υπολογιστή σας, έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα, να τον φορτώσει, να τον πάει στην υπηρεσία, και να φωνάξει έναν επαγγελματία, και να βγάλει λαβράκι....!!!!

ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ.... ΜΙΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ....

Εδώ στην Καρδίτσα παλιά, κάποιο επιχειρηματίες, ζήσανε στιγμές πόνου και οργής με αυτά τα θέματα....
:yz:yz:yz

adventure 17-11-2010 23:00

Προσοχή δεν παίζεις με αυτά στη επιχείρηση σου .

;) :)

Gazi 18-11-2010 09:04

Επειδή δεν είμαι επιχειρηματίας και δεν γνωρίζω....Να κάνω 'ομως μία ερώτηση???
Δηλαδή ελέγχουν τον υπολογιστή στο πρόγραμμα αποθήκης κτλ κτλ ή ολα τα προγράμματα όπως nero,office,antivirus,κτλ κτλ κτλ..???Γιατί έτσι όλη η Ελλάδα είναι για να φάει το πρόστιμο!!!!!!!

jonyp 18-11-2010 09:17

Εμένα πολύ μου άρεσε το: "Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε σε συμφέρει να έχεις original λογισμικό κλπ κλπ κλπ..."
Πες βρε ξεκάθαρα δεν απευθύνεσαι σε αμόρφωτους τριτοκοσμικούς ότι εμένα δε με νοιάζει η κρίση πέσανε οι πωλήσεις μου και θα σας γ.....ω αν σας πιάσω να κλέβεται. Μπορεί τα windows να σε πουλάνε το photoshop να μην έχει Ελληνικά να μη παρέχεται καμιά υποστήριξη ουσιαστικά για τίποτα αλλά εγώ τα λεφτά μου τα θέλω.
Για το τσιγάρο κάνουμε την πάπια για να μην κλείσουν οι καφετέριες........ κάνα χρόνο υπομονή να πάρει τα πάνω του κανένα γραφειάκι δε μπορείτε. Εξάλλου με τους εκβιασμούς τους τα περνούνε από αλλού, εγώ 1 χρόνο έψαχνα για Laptop χωρίς windows και τελικά αναγκάστηκα να πάρω με. Τα έβγαλα αμέσως και έβαλα Linux (όχι από σπάσιμο αλλά αυτό με βόλευε στη δουλειά που το ήθελα) και έχω μία άδεια αγορασμένη τσάμπα!

EOD-K9 18-11-2010 10:08

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gazi ( 253145)
Δηλαδή ελέγχουν τον υπολογιστή στο πρόγραμμα αποθήκης κτλ κτλ ή ολα τα προγράμματα όπως nero,office,antivirus,κτλ κτλ κτλ..???Γιατί έτσι όλη η Ελλάδα είναι για να φάει το πρόστιμο!!!!!!!

μεγάλε μην ξεχνάς ότι είσαι επαγγελματίας κάπου

Σε ενα έλεγχο μαγαζιού θα ελέγξουν και εσένα που θα ετοιμάζεσαι να παίξεις ή θα παίζεις

και οχι μόνο το λαπτοπ αλλά όλα τα cd σου

Και στο σπίτι μας θα έρθουν σιγά σιγά

ARGI 18-11-2010 15:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Gazi ( 253145)

Φίλε, όσα προγράμματα είναι ελεύθερα, τύπου freeware & shareware ή trial, δεν έχουν πρόβλημα..
Οσα όμως είναι "σπασμένα", ή κλεμμένα, δηλ. ΔΕΝ έχουν νόμιμη άδεια χρήσης, είτε σε ιδιωτικό χώρο είτε σε επιχείρηση ή σε δημόσιο οργανισμό, χαρακτήριζεται κλοπή "πνευματικών δικαωμάτων", και "απώλεια εσόδων", στο Ελληνικό Κράτος, με αποτέλεσμα, την ποινική δίωξη του χρήστη..!!!!:(

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

www.bsa.org/country.aspx?sc_lang=el-GR

www.microsoft.com/hellas/piracy/basics/how2.mspx

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΟΧΗ, Ο "ΔΙΑΟΛΟΣ" ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΔΑΡΙΑ...!!!:hmmm::hmmm:

ARGI 20-12-2010 21:57

Παλικάρια, σε συνέχεια του θέματος "παράνομου λογισμικού", βρήκα αυτό, που μάλλον ενδιαφέρει όσους έχουν επιχειρήσεις....!!!!:hmmm::hmmm:

Business Software Alliance - Προς τους νομίμους εκπροσώπους επιχειρήσεων: Η BSA επικοινωνεί με επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα ζητώντας υπεύθυνη δήλωσ

vasilis_patra 29-12-2010 19:09

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ARGI ( 252915)
Η BSA, σαν εταιρία πληροφορικής, εάν μπεί, μέσα στην επιχείρηση σας, είσαστε υποχρεωμένοι, να δείξετε ποιά προγράματα χρησιμοποιείται. ΔΕΝ σηκώνει, να πείς όχι, γιατί θα έρθει μετά με την αστυνομία και με την εισαγγελία.

Είσαι σίγουρος για αυτό;

Αντιγράφω από τη σελίδα τους:
Η Business Software Alliance (BSA) είναι ένας επιφανής μη κερδοσκοπικός οργανισμός του κλάδου της Πληροφορικής που στοχεύει στην προώθηση ενός ασφαλούς και νόμιμου ψηφιακού κόσμου εκπροσωπώντας τη βιομηχανία του εμπορικού λογισμικού και των συνεργαζόμενων κατασκευαστών hardware

Δηλαδή μπορεί να μπει ένας ιδιώτης στην όποια επιχείρηση και με το έτσι θέλω να κάτσει στους υπολογιστές μου και να δει τι προγράμματα τρέχω;

Αν θέλει ας κάνει καταγγελία και να έρθει το ΣΔΟΕ, η αστυνομία ή όποιος άλλος εκπρόσωπος του κράτους ορίζει ο νόμος και να μου κάνει έλεγχο!

-------

Να ξεκαθαρίσω εδώ πως συμφωνώ ότι το λογισμικό που χρησιμοποιείται για επαγγελματική χρήση πρέπει να είναι νόμιμο! Επίσης, αυτό είναι μία καλή ευκαιρία για να στραφεί ο κόσμος προς open source λύσεις που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εξίσου αξιόλογες και φυσικά δωρεάν! ;)

ARGI 29-12-2010 20:15

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vasilis_patra ( 282168)
Είσαι σίγουρος για αυτό;

Αντιγράφω από τη σελίδα τους:
Η Business Software Alliance (BSA) είναι ένας επιφανής μη κερδοσκοπικός οργανισμός του κλάδου της Πληροφορικής που στοχεύει στην προώθηση ενός ασφαλούς και νόμιμου ψηφιακού κόσμου εκπροσωπώντας τη βιομηχανία του εμπορικού λογισμικού και των συνεργαζόμενων κατασκευαστών hardware

Δηλαδή μπορεί να μπει ένας ιδιώτης στην όποια επιχείρηση και με το έτσι θέλω να κάτσει στους υπολογιστές μου και να δει τι προγράμματα τρέχω;

Αν θέλει ας κάνει καταγγελία και να έρθει το ΣΔΟΕ, η αστυνομία ή όποιος άλλος εκπρόσωπος του κράτους ορίζει ο νόμος και να μου κάνει έλεγχο!

-------

Να ξεκαθαρίσω εδώ πως συμφωνώ ότι το λογισμικό που χρησιμοποιείται για επαγγελματική χρήση πρέπει να είναι νόμιμο! Επίσης, αυτό είναι μία καλή ευκαιρία για να στραφεί ο κόσμος προς open source λύσεις που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι εξίσου αξιόλογες και φυσικά δωρεάν! ;)

Φίλε Βασίλη, επείδη δεν γνωρίζω εάν μπορώ να τα δημοσιεύσω στο φορουμ, εάν ποτέ βρεθείς Καρδίτσα, πέρνα από το μαγαζί μου, να σου δώσω τις σχεδόν μηνιαίες αναφορές της BSA και της Μicrosoft (Nομικό τμήμα), να δείς τι εστί "ιδιώτης" που αναφέρεις και να τραβάς τα μαλλιά σου, μέχρι που φθάνουν..!!!
ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ Η ΦΑΣΗ, ΤΗΝ ΦΟΥΤΣΙΣΕΣ!!!!:mad::mad:

renovatio 30-12-2010 10:11

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ARGI ( 282225)
Φίλε Βασίλη, επείδη δεν γνωρίζω εάν μπορώ να τα δημοσιεύσω στο φορουμ, εάν ποτέ βρεθείς Καρδίτσα, πέρνα από το μαγαζί μου, να σου δώσω τις σχεδόν μηνιαίες αναφορές της BSA και της Μicrosoft (Nομικό τμήμα), να δείς τι εστί "ιδιώτης" που αναφέρεις και να τραβάς τα μαλλιά σου, μέχρι που φθάνουν..!!!

Νομίζω πάνε με εισαγγελέα μαζι. Έχω δουλέψει σε εταιρίες που βγάζανε δισεκατομμυρια και είχαν σπασμένα προγράμματα. Απλά γελοίο. Κάπου έπρεπε να μπει μία τελεία.

Jefe 30-12-2010 11:21

http://cdn.content.sweetim.com/sim/c...s/000201F9.gif

Jefe

http://content.sweetim.com/tbsig/sig.asp?img=ad1

alx_k 30-12-2010 19:07

Έχω την εντύπωση πως τα laptops και τα netbooks δεν μπορεί να σου τα ελέγξει το ΣΔΟΕ ή αυτή η BSA σε έλεγχο μέσα σε επιχείρηση διότι ανήκουν στην κατηγορία των προσωπικών δεδομένων , όπως και η προσωπική μας τσάντα ένα πράμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι σε θέση να τα κάνουν φύλλο και φτερό....

ARGI 30-12-2010 19:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από alx_k ( 282696)
Έχω την εντύπωση πως τα laptops και τα netbooks δεν μπορεί να σου τα ελέγξει το ΣΔΟΕ ή αυτή η BSA σε έλεγχο μέσα σε επιχείρηση διότι ανήκουν στην κατηγορία των προσωπικών δεδομένων , όπως και η προσωπική μας τσάντα ένα πράμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι σε θέση να τα κάνουν φύλλο και φτερό....

Sorry alex, αλλά σφάλεσαι..!!!!
Και η ΣΔΟΕ και η ΒSA, έχει πλήρη δικαίωμα να ελέγξει και τα notebook σου, αλλά και η ΣΔΟΕ, μπορεί να ελέγξει και προσωπικά πράγματα, έαν υποψιαστεί το κατί της... Εάν πείς όχι, σου φέρνει εισαγγελικά απόφαση και τρέξε μετά εσύ να απόδείξεις ότι δεν είσαι "ελέφαντας"...!!!
Εαν πείς όχι σε μηχάνημα που έχει κωδικό εισόδου, σου το κατασχέτη, το πάει στην υπηρεσία του, και φωνάζει έναν επαγγελματία και το ξεκλειδώνει... Don't worry, έχει λύσεις για όλα.
Γνωρίζω καλά τι λέω και όπως γνωρίζω τι έγινε σε μεγαλή επιχείρηση, σε έκτατο έλεγχο της ΣΔΟΕ...!!!! Ψάξανε όχι μόνο της τσάντες των γυναικών, στο λογιστήριο, αλλά μέχρι και τα αυτοκίνητα τους (των υπαλλήλων)......:hmmm:
Οπως έχω ξαναπεί, είναι η μην σου κάτσει η φάση..!!!!! Την......

:hmmm::hmmm::hmmm:

vasilis_patra 30-12-2010 21:44

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ARGI ( 282225)

Μάλιστα... Τι να πω :hmmm:

Ήξερα ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τις άδειες λογισμικού σε επαγγελματικό χώρο αλλά δεν γνώριζα ότι είναι τόσο ζόρικα τα πράγματα! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση :)

Sotos_ 30-12-2010 23:36

Αν ερθει ... ερχεται με εισαγγελεα.. οποτε... καμια τυχη να την γλυτωσεις.

Να σας πω πως δουλευει το πραγμα απο όσο ξερω...
Εργαζομαι στην μηχανογραφηση πολυεθνικής - αγοραζουμε τα ΠΑΝΤΑ εννοειται -
Περισυ με πηρε ο πωλητης μας απο την microsoft να με ενημερωσει οτι υπαρχει επωνυμη καταγγελία για χρηση παρανομου software απο την εταιρεία μας... η BSA λοιπον πηρε πρωτα την microsoft να μαθει αν η τελευταια επιθυμει να μας κανουν ελεγχο... και εκει σταματησε γιατι η microsoft ειπε οχι και οτι μαλλον η καταγγελία ειναι ψευδης (τους δινουμε δεκαδες χιλιαδες ευρω καθε χρονο για αδειες χρησης των προγραμματων τους).

alx_k 31-12-2010 11:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ARGI ( 282719)
Sorry alex, αλλά σφάλεσαι..!!!!
Και η ΣΔΟΕ και η ΒSA, έχει πλήρη δικαίωμα να ελέγξει και τα notebook σου, αλλά και η ΣΔΟΕ, μπορεί να ελέγξει και προσωπικά πράγματα, έαν υποψιαστεί το κατί της... Εάν πείς όχι, σου φέρνει εισαγγελικά απόφαση και τρέξε μετά εσύ να απόδείξεις ότι δεν είσαι "ελέφαντας"...!!!
Εαν πείς όχι σε μηχάνημα που έχει κωδικό εισόδου, σου το κατασχέτη, το πάει στην υπηρεσία του, και φωνάζει έναν επαγγελματία και το ξεκλειδώνει... Don't worry, έχει λύσεις για όλα.
Γνωρίζω καλά τι λέω και όπως γνωρίζω τι έγινε σε μεγαλή επιχείρηση, σε έκτατο έλεγχο της ΣΔΟΕ...!!!! Ψάξανε όχι μόνο της τσάντες των γυναικών, στο λογιστήριο, αλλά μέχρι και τα αυτοκίνητα τους (των υπαλλήλων)......:hmmm:
Οπως έχω ξαναπεί, είναι η μην σου κάτσει η φάση..!!!!! Την......

:hmmm::hmmm::hmmm:

Ευχαριστώ!

Άρα, λάθος αυτό που νόμιζα...:D

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:17.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!