GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Αντικατάσταση αναρτήσεων σε 1200 GS Adventure! (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=15948)

Jefe 07-12-2010 23:25

Αντικατάσταση αναρτήσεων σε 1200 GS Adventure!

Φίλοι μου σκέφτομαι να αλλάξω τις αναρτήσεις στην μοτό μου! Έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα φορτωμένος κ νομίζω πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να τις αντικαταστήσω. Η μοτό μου είναι μοντέλο(βέβαια...) του 2007, κ δεν έχει ESA. Έχει κανείς άποψη γιά το θέμα? Μάρκα κ τιμή (εμπρός-πίσω)? Τις έχει αλλάξει κανείς κι έχει άποψη γιά την διαφορά στην οδήγηση σε σχέση με τις μαμίσιες?

Jefe

Syvaris 07-12-2010 23:42

Απάντηση: Αντικατάσταση αναρτήσεων σε 1200 GS Adventure!

....... πάλι στα έξοδα θα μπούμε:D:D:D

Xanthi 08-12-2010 00:09

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Syvaris ( 268225)
....... πάλι στα έξοδα θα μπούμε:D:D:D

Ναι, αλλά θα ετοιμοπόλεμη για την επόμενη μάχη (ταξίδι)............;)

blast 08-12-2010 00:16

ποσα χιολομετρα εχεις κανεις αν επιτρεπετε?

dimitrisb 08-12-2010 00:26

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Jefe ( 268194)
Φίλοι μου σκέφτομαι να αλλάξω τις αναρτήσεις στην μοτό μου! Έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα φορτωμένος κ νομίζω πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να τις αντικαταστήσω. Η μοτό μου είναι μοντέλο(βέβαια...) του 2007, κ δεν έχει ESA. Έχει κανείς άποψη γιά το θέμα? Μάρκα κ τιμή (εμπρός-πίσω)? Τις έχει αλλάξει κανείς κι έχει άποψη γιά την διαφορά στην οδήγηση σε σχέση με τις μαμίσιες?

Jefe

???
Θανάση είσαι σίγουρος ότι έχουν ταλαιπωρηθεί? Απ'ότι ξέρω έχουν μεγάλη ζωή! Έχεις παρατηρήσει κάτι?

siraxanz 08-12-2010 04:29

Αναρτηση ολινς, ακομα και ας μην εχουν ταλαιπωρηθει οι δικες σου! Αξιζει ο κοπος! Αν σε ενδιαφερει να ρωτησω. Υπαρχει καναλι επικοινωνιας με τον εισαγωγεα.

EOD-K9 08-12-2010 06:44

:Απορία:ιδέα δεν έχω ........

Jefe 08-12-2010 07:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από blast ( 268287)
ποσα χιολομετρα εχεις κανεις αν επιτρεπετε?

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από dimitrisb ( 268297)
???
Θανάση είσαι σίγουρος ότι έχουν ταλαιπωρηθεί? Απ'ότι ξέρω έχουν μεγάλη ζωή! Έχεις παρατηρήσει κάτι?

Έχω κάνει 74,000 km κ όταν είμαι φορτωμένος, τις έχω καταλάβει να τερματίζουν μερικές φορές. Έχω να γράψω αρκετά km βραχυπρόθεσμα, οπότε θέλω να ταξιδεύω ασφαλής. ;)

Jefe

Jefe 08-12-2010 07:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από siraxanz ( 268372)
Αναρτηση ολινς, ακομα και ας μην εχουν ταλαιπωρηθει οι δικες σου! Αξιζει ο κοπος! Αν σε ενδιαφερει να ρωτησω. Υπαρχει καναλι επικοινωνιας με τον εισαγωγεα.

Χάρη καλημέρα. Σίγουρα με ενδιαφέρει κ γι' αυτό ανέβασα το θέμα. Θέλω να μάθω τι κυκλοφορεί στην αγορά κ ποιό είναι το κόστος. Άν μπορείς να ρωτήσεις γιά τις Ohlins, θα ήταν καλό! :)

Jefe

Jefe 08-12-2010 16:34

Τι έγινε βρέ παιδιά εδώ? Κανείς δεν έχει ασχοληθεί με τις αναρτήσεις του? :Απορία:

Jefe

teo71 08-12-2010 16:42

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Jefe ( 268839)
Τι έγινε βρέ παιδιά εδώ? Κανείς δεν έχει ασχοληθεί με τις αναρτήσεις του? :Απορία:

Jefe

Τώρα ασχολούνται με τα διοικητικά του forum....:sm7::sm7:

Θα τα λύσουν στον καφέ και από αύριο θα ασχοληθούν και με τις αναρτήσεις σου....:sm7::sm7:

Jefe 08-12-2010 16:45

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από teo71 ( 268846)
Τώρα ασχολούνται με τα διοικητικά του forum....:sm7::sm7:

Θα τα λύσουν στον καφέ και από αύριο θα ασχοληθούν και με τις αναρτήσεις σου....:sm7::sm7:

Να το επαναφέρω αύριο teo??? :Απορία: :sm7: :sm7:

Jefe

yamdoc 08-12-2010 19:05

Οι αναρτησεις σου επισκευαζονται με λιγα μονο λεφτακια!
Κ shock...!

Jefe 08-12-2010 19:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yamdoc ( 268910)
Κ shock...!

Πάνο καλησπέρα! Άν έχεις την καλοσύνη μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιό αναλυτικός? Ποιά είναι η λύση, κ πως μπορώ να το κάνω?
Ευχαριστώ πολύ!

Jefe

siraxanz 08-12-2010 21:02

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Jefe ( 268429)
Χάρη καλημέρα. Σίγουρα με ενδιαφέρει κ γι' αυτό ανέβασα το θέμα. Θέλω να μάθω τι κυκλοφορεί στην αγορά κ ποιό είναι το κόστος. Άν μπορείς να ρωτήσεις γιά τις Ohlins, θα ήταν καλό! :)

Jefe

Καλησπέρα, αυριο τηλεφωνώ και σε ενημερώνω για την τιμή εμπρός πίσω:)

επίσης για τα παιδιά του kshok εγγύηση κάλεσε τους να σε ενημερώσουν,

K-Shock

GeorgeP 08-12-2010 21:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yamdoc ( 268910)
Κ shock...!

οι αναρτησεις -το εχω γραψει και σε άλλο νημα - ΔΕΝ επισκευαζονται αν δεν εχουν ξεχωριστο καζανακι αεριου και αν δεν παρεχεται απο τον κατασκευαστη τους σαφεις οδηγιες για το ΠΩΣ λυνονται και επισκευαζονται και ΠΟΣΟ αζωτο -κι οχι αερας ατμοσφαιρικος - θα πρέπει να μπει σε αυτο το ξεχωριστο καζανακι!!!!

Οποιος διατεινεται οτι επισκευαζει ΚΛΕΙΣΤΕΣ εργοστασιακες αναρτησεις τοτε ψευδεται ασυστόλως!!!!!

Ξαναεξηγω ΓΙΑΤΙ δεν λυνει μια κλειστη αναρτηση,
  1. και κυριοτερον, το αεριο που ειναι μεσα και ΔΕΝ διαθετει ξεχωριστο καζανακι ειναι υπο πιεση, ως εκ τουτου οταν τρυπηθει το σωμα του αμορτισερ το αεριο θα φυγει και δεν θα μπορει να αναπληρωθει αφου δεν ξερουμε την ακριβη ποσοτητα του
  2. ΔΕΝ ξερουμε ποσο λαδι εχει μεσα μια τετοια αναρτηση
  3. ΔΕΝ μπορει να λυθει μια τετοια αναρτηση διοτι ενα αμορτισερ λυνει απο το μερος οπου το εμβολο εισερχεται στο σωμα του οπου βρισκεται το λαδι/αεριο. Σε εκεινο το σημειο και στο ανωτερο σημειο του σωματος υπαρχει μια, δυο (αναλογως κατασκευης) τσιμουχα η οποια ασφαλιζει με μια ασφαλεια οπως η εικονιζομενη εδω http://www.gsforum.gr/%CE%A4%CE%B5%C...1100-gs-15683/ στο νουμερο 4 μηνυμα μου.
  4. Σε εκεινο το σημειο το σωμα του αμορτισερ εχει συμπιεστει και ΄πρεσσαριστει με τετοιο τροπο οπου ειναι αδυνατον να βγει αυτη η ασφαλεια ωστε να φτασουμε στο εσωτερικο του σωματος!!!!!
Τελος παντων ολες οι πληροφοριες για το θεμα παρεχονται στο παραπανω νημα!

Ειναι απλο, καθηστε να ΔΕΙΤΕ στο μαγαζι που διατεινονται οτι επισκευαζουν τις ΚΛΕΙΣΤΕΣ αναρτησεις το πως τις επισκευαζουν....τοσο απλα!!!! ΔΕΝ θα σας αφησουν!!!!
Ρωτηστε και αλλου, για τις δικες σας αναρτησεις, οπως π.χ. στον ''Τασουλη'' (Καλλιροης 55, 210 9213286 - Τασούλης Motorcycle World - eXTra Products) και αυτος επισκευαστης αναρτησεων ειναι την τελευταια 20ετια και λεφτα θελει να βγαλει!!!!

Κρατω μια μικρη επιφυλαξη μονον για τις αναρτησεις της GS φορουν white power ¨η SAchs αναρτησεις κι ενδεχεται να αφηνουν περιθωρια επισκευης, αλαλ διασταυρωστε το πριν αφησετε το αμορτισερ σε καποιον επιτηδειο!!

yamdoc 09-12-2010 00:12

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Jefe ( 268923)
Πάνο καλησπέρα! Άν έχεις την καλοσύνη μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιό αναλυτικός? Ποιά είναι η λύση, κ πως μπορώ να το κάνω?
Ευχαριστώ πολύ!

Jefe

Εγω επισκευασα στο tdm που ειχα την πισω αναρτηση με αν θυμαμαι καλα με 80 ευρουλακια νομιζω μπρος πισω!
Αν θες δε, μπορεις να αλlαξεις και ελατηριακι και να βαλεις hyperpro, αν βγαινει για την gs! Τα παιδια ειναι αψογα και επισκευαζουν οτι αμορτισερ θες, ακομα και esa με την προυποθεση οτι θα κανει reset στον εγκεφαλο μετα η bmw!
Ραγκαβη 27 Γκύζη:)

paschalis 09-12-2010 00:34

Κρατω μια μικρη επιφυλαξη μονον για τις αναρτησεις της GS φορουν white power ¨η SAchs αναρτησεις κι ενδεχεται να αφηνουν περιθωρια επισκευης, αλαλ διασταυρωστε το πριν αφησετε το αμορτισερ σε καποιον επιτηδειο!![/QUOTE]

Οι αναρτησεις των 04-05 που ειναι της WHITE POWER επισκευαζονται κανονικοτατα,Τα ανταλλακτικα τους μαλιστα υπαρχουν αμεσα διαθεσιμα
στους επισκευαστες της!

Θαναση προτιμησε μια κατασκευαστρια αναρτησεων που θα σου ετοιμασει τα αμορτισερ για τη συγκεκριμενη χρηση που κανεις.
Το θεωρω σημαντικο γιατι απο οτι ξερω κινεισαι σχεδον παντα με βαρυ φορτιο και αν μη τι αλλο το πισω ελατηριο θα πρεπει να ανταπεξερχεται,

ThanDim 09-12-2010 08:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από paschalis ( 269076)
Θαναση προτιμησε μια κατασκευαστρια αναρτησεων που θα σου ετοιμασει τα αμορτισερ για τη συγκεκριμενη χρηση που κανεις.
Το θεωρω σημαντικο γιατι απο οτι ξερω κινεισαι σχεδον παντα με βαρυ φορτιο και αν μη τι αλλο το πισω ελατηριο θα πρεπει να ανταπεξερχεται,

Παραγγελία από την Κ-skock για εμπρός, πίσω αναρτήσεις Wilbers κατασκευασμένες στα μέτρα μου - βάρος, τρόπο ταξιδιού, τερέν κτλ. - χωρίς ESA, με 3,5 βδομάδες αναμονή, χωρίς τοποθέτηση: 1250 ευρώ

manosamos 09-12-2010 08:30

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ThanDim ( 269191)
Παραγγελία από την Κ-skock για εμπρός, πίσω αναρτήσεις Wilbers κατασκευασμένες στα μέτρα μου - βάρος, τρόπο ταξιδιού, τερέν κτλ. - χωρίς ESA, με 3,5 βδομάδες αναμονή, χωρίς τοποθέτηση: 1250 ευρώ

Πολλα μου φαινωνται:cool:
Για το Βαραντερο εχει με 440 ευρω πισω (640 competition),ή με 800 ευρω(642 competition)συν 100 τα μπροστινα ελατηρια,δηλαδη 550 ή 900 ευρω αντιστοιχα..........;):)
Και για BMW που εχει στην σελιδα του τις ιδιες τιμες εχει.http://www.wilbers.de/de/bmw.phpω

ThanDim 09-12-2010 09:56

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από manosamos ( 269212)
Πολλα μου φαινωνται:cool:
Για το Βαραντερο εχει με 440 ευρω πισω (640 competition),ή με 800 ευρω(642 competition)συν 100 τα μπροστινα ελατηρια,δηλαδη 550 ή 900 ευρω αντιστοιχα..........;):)
Και για BMW που εχει στην σελιδα του τις ιδιες τιμες εχει.http://www.wilbers.de/de/bmw.phpω

http://www.wilbers.de/download/preisliste_2010.pdf σελίδα 77

450 για μπροστινό (φοράμε κανονικό αμορτισέρ, όχι ελατήρια)
450 για πίσω
200 για υδραυλική προφόρτιση του πίσω
1100 σύνολο (από Γερμανία!!)

Η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) το χρεώνει 1200ευρώ + μεταφορικά για Αθήνα.
Τελικά με παζάρια, πήγε φτηνότερο, αλλά η τιμή του σετ είναι αυτή.

Έχει και άλλες επιλογές για επιπλέον ρυθμίσεις - που ανεβάζουν το κόστος - για όσους είναι πιο απαιτητικούς!

manosamos 09-12-2010 19:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ThanDim ( 269251)
http://www.wilbers.de/download/preisliste_2010.pdf σελίδα 77

450 για μπροστινό (φοράμε κανονικό αμορτισέρ, όχι ελατήρια)

Σωστος,μου διεφυγε.;):)

Jefe 09-12-2010 21:20

Φίλοι μου ευχαριστώ πολύ γιά το ενδιαφέρον πάνω στο θέμα. Εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας κ όταν φτάσει η στιγμή της αντικατάστασης θα είμαστε έτοιμοι, έχοντας κάνει την σωστή επιλογή! Αναμένω Χάρη τα φώτα σου σχετικά με τις Ohlins!

Jefe

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:36.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!