![]() |
Εγκαταλελημένο όχημα
Ξέρεις κανείς τι διαδικασίες χρειάζονται για να πάρω στην κατοχή μου,
με νόμημο τρόπο, εγκαταλελημένο όχημα :confused: Είναι προφανώς παρατημένο εδω και κάποιο καιρό στον δρόμο, δεν έχει πινακίδες και έχει κολλημένα στο παρμπριζ τα αυτοκόλλητα του δήμου. Καμιά ιδέα..:confused: |
Απάντηση: Εγκαταλελημένο όχημα
Αυτό που ξέρω είναι ότι κάποια στιγμή θα περάσει γερανός να το σηκώσει εφόσον του έχει βάλει αυτοκόλλητο ο Δήμος !! :cool:
Τώρα..... για να το πάρεις στην κατοχή σου... λογικά θα πρέπει να βρεις τον κάτοχο της άδειας του οχήματος... Δε βλέπω πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει...:hmmm: |
Νομιζω το δηλωνεις στην αστυνομια,και μετα απο χ χρονικο διαστημα,και εφοσον δεν εχει εντοπιστει ο ιδιοκτητης,εκδιδετε νεα αδεια κυκλοφορειας στιο ονομα σου...αλλα μεταξυ μας,,,αν εινια κατι και αξιζει(αυτο που εχεις βρει)πιθανοτατα να στο ....ΦΑΝΕ τα ...κοραΚΙΑ...:hmmm:
|
Απόσπασμα:
|
Θα ρισκάρω και θα πάω καμιά βόλτα απο ΚΕΠ και Α.Τ...αν και κάτι μου λέει ότι δεν θα βγάλω άκρη και θα πάω άπατος..:(:(
Απόσπασμα:
δεν χωράνε στο διπλανό κάδο..:D:D |
Απόσπασμα:
ΧΑ.....:sm7::sm7:δεν εννουσα οτι θα στο φαει κανενας,,,περαστικος......θα στο φάνε απο....μέσα:o:o:o:cool:(αφου εχεις κανει την αιτηση....:rolleyes::rolleyes:) |
Απόσπασμα:
Πες μας και τι αμάξι είναι...:hmmm::o |
Για τα εγκαταλελειμένα ισχύει οτι αναφέρεις στο δήμο την ύπαρξη του, έρχονται και κολλάνε αυτά τα αδύνατον να ξεκολλήσουν αυτοκόλλητα που προειδοποιουν τον ιδιοκτήτη του ότι αν δεν το μετακινήσει εντός 45 ημερών, το παίρνει γερανός, εφόσον δεν έχει σήμα τελών κυκλοφορίας.. Μετα την έλευση του διαστήματος κανονικά το παίρνει ο γερανός και το πάει στον ΟΔΔΥ, αλλά η εταιρία που κάνει τις μεταφορές έχει λήξει η σύμβαση της (η την έχει καταγγείλει η ίδια λόγω μη πληρωμών) οπότε εκκρεμούν πολλές μεταφορες....:sm7:
Εγώ προτείνω αν έχει αριθμό να βρεις κάποιον με πρόσβαση στο σύστημα της αστυνομίας ώστε να βρεις τον ιδιοκτήτη να του κάνεις μια προσφορά... Είναι η πιο έυκολη λύση.. Υπάρχουν κι άλλες, αλλά όχι τόσο νόμιμες...:D |
Απόσπασμα:
που θα σου πω τι αυτοκίνητο είναι..για να μου το πάρεις...:p:D δεν σου λέω..δεν σου λέω..δεν σου λέω....ότι είναι ένα Mini..;);) Απόσπασμα:
Σκοπός είναι να γίνει νόμημα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο..είναι περίεργα τα πράγματα εκεί έξω.. Το πολύ πολύ να ρωτήσω κανέναν στην γειτονιά αν ξέρει τίποτα..;) |
Απόσπασμα:
:sm7: Καλά κάνεις... άσχετα με την πλάκα... να ακολουθήσεις τις διαδικασίες...αν καταφέρεις και μάθεις ποιες είναι αυτές...:hmmm::hmmm: |
Απόσπασμα:
Αν βγάλω άκρη και το προχωρήσω θα σε φωνάξω.. |
Απόσπασμα:
|
Δεν γίνεται να έρθει στην κατοχή σου με δήλωση στο Δήμο κλπ!
Μόνο αν βγει σε δημοπρασία από ΟΔΔΥ, αλλά βρες ποιού είναι όπως σου είπε κ ο ΚώσταςΠ. Αν θες όμως να το βγάλεις αντικα κλπ νομίζω βγαίνει και χωρίς χαρτιά οπότε κάντου μιά "απόσυρση" αν δεν βρεις τον ιδιοκτήτη λέμε πάντα ε...!;) Πιστεύω και να βρεις τον ιδιοκτήτη δεν πρόκειτε να στο δώσει σε τιμή που να σε συμφέρει:( |
[QUOTE=kostasx;280765]Μωρέ πρίτςςςςςς.....:p
που θα σου πω τι αυτοκίνητο είναι..για να μου το πάρεις...:p:D δεν σου λέω..δεν σου λέω..δεν σου λέω....ότι είναι ένα Mini..;);) και που είναι ????? :sm7::sm7::sm7: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
:sm7::sm7::sm7: |
Άμα θες ένα Mini Cooper για να κάνεις το γούστο σου, με 3-5 χιλιάρικα βρίσκεις ένα το οποίο γυαλίζει κιόλας και δεν θα έχεις όλα αυτά τα τρεχάματα και το χάσιμο χρόνου.
Δες εδώ για παράδειγμα, όλο και κάτι θα βρεις που σου αρέσει. Έχω μπει και γω στον πειρασμό κάμποσες φορές να πάρω ένα τέτοιο ή ένα σκαραβαίο στα πιτσιρίκια μου, αλλά ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας είναι το θέμα της ασφαλείας, γιατί τα αυτοκίνητα αυτά είναι κατασκευασμένα με τα στάνταρ και τις λαμαρίνες του 60-70, ούτε λόγος για αερόσακους, ABS και τις λοιπές σχετικές ασφαλιστικές διατάξεις που έχουν τα σύγχρονα μίνι, οπότε μένω στο... παρόν! |
Απόσπασμα:
λαθος......για να σου δωσουν πινακιδες ΕΛΠΑ,πρεπει να καταθεσεις τις κανονικες πινακιδες στην εφορια,αναφεροντας τον λογο που τις καταθετεις(για να μην καταστραφουν)...:cool: η εφορια σου δινει το χαρτι καταθεσης και το πας στην ΕΛΠΑ,για εκδοση πινακιδων ιστορικου οχηματος....;) το οχημα περναει εναν τεχνικο ελενχο και μετα απο 1 μηνα ερχεται η καινουργια αδεια και ασφαλεια με 50 ευρω το χρονο...;) |
Απόσπασμα:
τα περισσοτερα μινι που πουλανε στο ιντερνετ ΔΕΝ ειναι ιστορικα οχηματα(30 ετων).....;) εγω καταλαβα οτι ο κωστας θελει να το ανακατασκευασει...(αξια ανεκτιμητη):) |
Απόσπασμα:
ο ποιο σωστος...... Και κατι ακομα για να ερθει στην κατοχη σου το οχημα πρεπει να βρεθει ο προηγουμενος κατοχος και να σου κανει μεταβιβαση και μονο τοτε.... Γιατι αλλιως θα υπαρξει προβλημα!!!!! |
Απόσπασμα:
Αυτό ακριβώς είπα στο 1ο post !! ;):) |
Μόνο πρόσεχε μη χρωστάει καμιά 10ετία τέλη κυκλοφορίας...
:D |
Απόσπασμα:
του 78 http://a2.automoto.gr/20101110/143806_406838_d.jpg |
2 Συνημμένο(α)
Ρε συ δεν πιστεύω να έχεις βάλει στο μάτι κανά τέτοιο ή τέτοιο και να μας το λές "μίνι" και καλά.... :D
|
Απόσπασμα:
ναι.....αλλα οχι με 3000 ευρω:cool: για να τα αναπαλαιωσεις οπως πρεπει,πρεπει να ξοδεψεις χρημα,χρονο,χωρο;):) εσυ γνωριζεις....;) |
Κάποιο διάστημα είχαν εγκαταλείψει ένα ρημάδι Ιμπιζα, και έκανα τη διαδικασία με το δήμο κλπ...
Να μην τα πολυλογώ, μου είπαν αυτό με την εταιρία που τα μεταφέρει που προείπα.. Ερχονται δυο αλάνια τσιγγάνοι ένα πρωί και κατά τυχη ήμουν έξω..Με ρωτάνε, δικό σου είναι? Λέω όχι, και κανενός στη γειτονιά, θα το πάρετε? Ναι μου λέει, δεν πιστεύω να βρούμε κανα μπελά με τη γειτονιά? Οχι, οχι λεω... Σπάνε το τζάμι, ανοίγουν, το δένουν με έναν ιμάντα στο αγροτικό τους, κι απ'ότι μου είπαν θα το έδιναν σε εναν μαντρά που είχαν συννενοηθεί κιόλας πριν το πάρουν... Θέλει και λίγο θράσος καμμιά φορά η ζωή...;) |
Απόσπασμα:
..οι ελλείψεις σε τεχνολογία δεν με απασχολούν καν :) Αν ήθελα τεχνολογία θα έπερνα το καινούργιο ;) Απόσπασμα:
Αν όμως βρώ ένα έτοιμο σε καλή κατάσταση και τιμή, δεν θα πω όχι :) Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
|
Το λοιπόν:
Ρώτησα σ' ένα ΚΕΠ και με κοίταγαν σαν εξωγήινο..:( Ρώτησα στην τροχαία και είχα την ίδια ανταπόκριση..:( Έστειλα mail στο υπουργείο και πριν από λίγο, έστω και με σημαντική καθηστέρηση, με ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι για να περιέλθει στην κατοχή μου πρέπει να αναζητήσω τον κύριο κάτοχο του οχήματος για να γίνει η μεταβίβαση και επίσης να έχει περάσει ΚΤΕΟ..:( |
Επειδή έχω περάσει από όλα τα στάδια ανακατασκευής μίνι περισσότερες από μία φορά και επειδή αντιμετώπισα και εγώ παρομοιο πρόβλημα με εγκαταλελημένο όχημα θα σου πρότεινα εφόσον θέλεις να ασχοληθείς με αναπαλαίωση να βρείς από αγγελία ένα μίνι που οι λαμαρίνες του (κυρίως πατώματα) είναι σε καλή κατάσταση. Επειδή το μίνι δεν έχει ξεχωριστό πλαίσιο και η καρότσα κάνει την δουλεία του πλαισίου είναι πολύ σημαντικό να μην έχουν αντικατασταθεί μεγάλα τμήματα λόγω σαπίσματος. Ενα τέτοιο μίνι κοστίζει γύρω στα 1000-1500 € και πιθανόν και ο κινητήρας να είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση. Οπωσδήποτε να επαληθεύσεις τα νούμερα του πλαισίου (στο πάτωμα του συνοδηγού) με την άδεια για να μην μπλέξεις με υπουργεία. Επίσης να το δεί πρώτα μάστορας που ειδικεύεται σε τέτοια οχήματα. Αν έχεις την άνεση ρώτησε τον και για πιθανή αγοραπωλησία από πελάτη του. Καμιά φορά βρίσκεις καλές ευκαιρίες και έχεις και μια σχετική "εγγύηση" αφού αυτός στο πρότεινε.
Αν πάλι δεν θέλεις να μπλέξεις με συνεργεία και κυρίως φαναρτζήδες - μπογιατζήδες, από τους οποίους έγω έχω κακή πείρα, αλλά και να το κάνεις βόλτα από την πρώτη μέρα προτίμησε να πάρεις ένα ήδη ανακατασκευασμένο, στο οποίο ήδη κάποιος άλλος έχει φάει το "πακέτο", και που στην τελική θα σου κοστίσει και λιγότερο. Για μια τέτοια περίπτωση βρίσκεις μίνι από 3000-3500€ δεκαετίας '70 ή 5000-8000€ '90-'00 με injection. Στην περίπτωση ανακατασκευής και αναλόγως που θέλεις να το φτάσεις πρέπει να υπολογίσεις από 3000€ έως και 18000€:rolleyes: Καλή επιτυχία και εδώ είμαστε για κάθε απορία και βοήθεια. :) |
Παναγιώτη ευχαριστώ..και αν θελήσω κάτι θα σου στείλω..
Αφού έχεις περάσει το λούκι ,και με το ίδιο μοντέλο, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρεις.. :sm8: |
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:49. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!