GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Τεχνικά θέματα διάφορα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Πρόβλημα εκκίνησης σε 1200GS (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=16767)

payton 12-01-2011 14:17

Πρόβλημα εκκίνησης σε 1200GS

Χαίρεται και καλή χρονιά σε όλους.

Περνάω κατ' ευθείαν στο πρόβλημα.
Το προηγούμενο Σάββατο και έπειτα από 20 χλμ διαδρομή έσβησα τη μοτοσυκλέτα την οποία και στάθμευσα σε ανοιχτό χώρο.
Μετά από 3 ώρες όταν προσπάθησα να την ξαναβάλω μπροστά, δεν τα κατάφερα με τίποτα.

Μέχρι στιγμής έχω κάνει τα εξής:
1. Ελεγχος μπαταρίας - 12.4 V με την αναφλεξη OFF
2. Βενζίνη είχα υποτίθεται ακόμα 40 χλμ (πήγαινα να βάλω βενζίνη ο φουκαράς) αλλά μετά το πρόβλημα συμπλήρωσα άλλα 5 λίτρα. Ο δείκτης της βενζίνης δεν παρουσίασε καμία αλλαγή.
3. Η μίζα γυρνάει και κάνει κάποιες κούφιες αναφλέξεις (σαν να ειναι μπουκωμένη)
4. Η αντλία βενζίνης ακούγεται όταν γυρνάω την ανάφλεξη. Γνωρίζοντας το πρόβλημα με τον controller της αντλίας, πήρα από την αντιπροσωπεία έναν δεύτερο να το δοκιμάσω και δεν είχε καμία αλλαγή.
5. Για υγρασία δεν το συζητώ εφ' όσον ήμουν σε βόλτα στην οποία μάλιστα έσβησα και άναψα τη μηχανή κανονικά
6. Να αναφέρω επίσης κάτι που μου έκανε εντύπωση. Όσο και αν κρατήσω τη μίζα πατημένη η ενέργεια που γίνεται έιναι η ίδια. Δηλαδή θα κάνει κάποιες περιστροφες και θα σταματήσει ακόμα και συνεχίσω να πατάω το κουμπί (δεν είναι όπως στο αυτοκίνητο που όσο έχεις γυρισμένο το κλειδι, δίνει). Ετσι πρέπει να λειτουργει;

Εχει κανείς κάτι να προτείνει;

Επόμενη κίνηση είναι mobile care και 90κάτι ευρώ αρχική τιμή.

Το μοντέλο είναι R1200GS του 2005 και συντηρείται κανονικά στο Γέρακα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

AKIS_21 12-01-2011 14:36

Απάντηση: Πρόβλημα εκκίνησης σε 1200GS

καλησπερα αν εχες συναγερμο μηπως σου μπλοκαρει ?

ΙoannisPanagiotidis 12-01-2011 14:40

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από payton ( 290994)
Χαίρεται και καλή χρονιά σε όλους.

4. Η αντλία βενζίνης ακούγεται όταν γυρνάω την ανάφλεξη. Γνωρίζοντας το πρόβλημα με τον controller της αντλίας, πήρα από την αντιπροσωπεία έναν δεύτερο να το δοκιμάσω και δεν είχε καμία αλλαγή.
...

... θα λεγα με κλειστα ματια οτι ο εντολεας της αντλιας βενζινης ή controller ή οπως αλλιως το λεμε τελος παντων πηρε υγρασια και θελει αλλαγη ...αλλα λες οτι το τσεκαρες...

...δυστυχως δεν μπορω να φανταστω κατι αλλο...:(

payton 12-01-2011 14:53

@AKIS
συναγερμό έχω αλλά δεν το έιχα ενεργοποιήσει - δεν θα μου έδινε καν τη μίζα άλλωστε

@Ioannis
Νομίζω είχες και εσύ ένα αντίστοιχο θέμα, σωστά;
Το γεγονός ότι ακούω την αντλία δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ έχει πρόβλημα ο εντολέας; Δηλαδή αν είχε πρόβλημα θα άκουγα τον ήχο όταν γυρνάω την ανάφλεξη;
Ρωτάω διότι το ανταλλακτικό που πήρα ήταν μεταχειρισμένο (για να δοκιμάσω μόνο) και για να είμαι ειλικρινής δεν το ζόρισα πολύ. 2-3 προσπάθειες έκανα φοβούμενος μήπως μείνω και από μπαταρία. Πάντως το δικό μου δεν φαινόταν καμένο και είχε και την ψύκτρα του.

Albatros 12-01-2011 15:08

ιμομπιλάιζερ (αντένα ρινγκ)???
:hmmm:

Jefe 12-01-2011 15:57

Tο Display, δεν βγάζει κάποιο fault, κάποιο Alarm?

Jefe

payton 12-01-2011 16:08

Το display βγάζει μόνο το alarm της βενζίνης. Το βγάζει ακόμα και τώρα που έβαλα κάποια λίτρα - η ένδειξη για τα χιλιόμετρα που απομένουν δεν έχει αλλάξει. Πως μετράει την βενζίνη ξέρει κανείς; με φλοτερ; πρέπει να μπει σε λειτουργία ο κινητήρας για να ενημερωθει;
Μήπως το ότι δεν αλλάζει η ένδειξη είναι ένα σημάδι για το τι μπορεί να φταίει;

1200GS 12-01-2011 16:24

Η μιζα σου γυρναει κανονικα η με το ζορι? γιατι με την ταση 12,4 V ειναι πεσμενη και δεν ξερω ποση ''δυναμη'' εχει για να την γυρισει!

MARK 12-01-2011 16:32

Nα σου πώ ότι είχα παρόμοιο περιστατικό πέρυσι συμπτώματα ίδια και η μηχάνη είχε τις ίδιες ενδείξεις ακριβώς...Τελικά ήταν η αντλία βενζίνης,μην απορείς που ακούς τον ήχο και εγώ τον άκουγα.....:(

vasilis_patra 12-01-2011 16:38

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από payton ( 291049)
Το display βγάζει μόνο το alarm της βενζίνης. Το βγάζει ακόμα και τώρα που έβαλα κάποια λίτρα - η ένδειξη για τα χιλιόμετρα που απομένουν δεν έχει αλλάξει. Πως μετράει την βενζίνη ξέρει κανείς; με φλοτερ; πρέπει να μπει σε λειτουργία ο κινητήρας για να ενημερωθει;

Για να ανανεωθεί η ένδειξη της βενζίνης πρέπει να κάνεις καμιά κατοσταριά μέτρα με τη μηχανή... Τουλάχιστον έτσι είναι στη δικιά μου (μοντέλο 4/09), φαντάζομαι όμως το ίδιο θα ισχύει και για παλιότερα μοντέλα.

Όσον αφορά τη μπαταρία κάποιος είχε ποστάρει μία αντιστοιχία "volts" <-->
"κατάσταση μπαταρίας" αλλά δεν το βρίσκω... Ίσως κάποιος παλιότερος του forum...

payton 12-01-2011 16:43

Η μίζα ακούγεται να γυρνάει κανονικά αλλά δεν έχει διάρκεια (6).
Θα δοκιμασω και με καλώδια από αυτοκίνητο και θα δω τι γίνεται αλλιώς θα τα σκάσω και θα τη φορτώσω να ξεμπερδεύω. Το μόνο που με παρηγορεί είναι το ότι αν το πάθαινα αυτό στην Τουρκία πριν κάποιους μήνες και όχι στο σπίτι μου θα είχα ξενερώσει ακόμα περισσότερο.

ckk 12-01-2011 17:27

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από payton ( 291049)

Αν βάλεις €5, δεν καταλαβαίνει το όργανο… θέλει περισσότερα.

peterv 12-01-2011 21:13

Δες μήπως είναι δυσλειτουργία στα μπέκ δεξιά ή αριστερά.

Αν κάποιο βουλώσει λόγο βενζίνης ή δεν δίνει σωστές ποσότητες με τον σωστό ρυθμό και στο τέλος δεν παίρνει μπροστά ......

Μπορείς να βγάλεις με προσοχή τα μπέκ και να δείς αν ψεκάζουν ομοιόμορφα και τα δύο όταν βάζεις μπροστά.

Προσοχή όμως δεν θέλουν μεγάλες πιέσεις για να βγούν είναι λεπτοδουλειά και όταν πάς να βάλεις μπροστά με τα μπέκ βγαλμένα να μην κοιτάνε την μηχανή και τα κάνεις όλα χάλια.....

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να τα πας σε συνεργείο αυτοκινήτων που κάνει ηλεκτρονικό καθαρισμό μπεκ με μικρό κόστος τα καθαρίζεις και τα ξαναφοράς.

Μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό.....

Αλλο πάλι μπορεί να είναι τα μπουζι ή καμμιά πίπα στα μπουζί που δεν κάνει καλή επαφή !!!!!

nek21 12-01-2011 22:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από payton ( 291076)
Η μίζα ακούγεται να γυρνάει κανονικά αλλά δεν έχει διάρκεια (6).
Θα δοκιμασω και με καλώδια από αυτοκίνητο και θα δω τι γίνεται αλλιώς θα τα σκάσω και θα τη φορτώσω να ξεμπερδεύω. Το μόνο που με παρηγορεί είναι το ότι αν το πάθαινα αυτό στην Τουρκία πριν κάποιους μήνες και όχι στο σπίτι μου θα είχα ξενερώσει ακόμα περισσότερο.

μηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη.να παρεις ρευμα μονο απο μοτο.οχι απο αυτοκινητο.ρελες αντλιας βενζινης σιγουρα.

1200GS 12-01-2011 23:06

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nek21 ( 291267)
μηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη.να παρεις ρευμα μονο απο μοτο.οχι απο αυτοκινητο.ρελες αντλιας βενζινης σιγουρα.

Γιατι οχι απο αυτοκινητο????

nek21 13-01-2011 00:25

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από 1200GS ( 291288)
Γιατι οχι απο αυτοκινητο????

επειδη ειμαι παθων.το κανα μια φορα και τα οργανα μου τρελαθηκαν.οπως ανεφερα και σε παλιοτερο ποστ απο κηφισο εως βαγιανελη μου μετρησε 510 χλμ.το αντισπιν δουλευε συνεχως και ολα τα λαμπακια αναβοσβηναν.απ οτι μου ειπαν εχει να κανει με τι διαφορα τασης αν τα λεω σωστα.

DoctorAbo 13-01-2011 00:50

Εγώ πάλι την την έβαλα μπρος 6 φορές σε μια μέρα με ρεύμα από αυτοκίνητο γιατί ήμουν εκδρομή και δεν συνέβη τίποτα περίεργο.

GEO_K 13-01-2011 00:59

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από DoctorAbo ( 291345)
Εγώ πάλι την την έβαλα μπρος 6 φορές σε μια μέρα με ρεύμα από αυτοκίνητο γιατί ήμουν εκδρομή και δεν συνέβη τίποτα περίεργο.

κι εγω το χω κανει 3 4 φορες...
δεν ηξερα οτι δεν κανει

peterv 13-01-2011 15:09

τελικά τι είχε η μηχανή ?

θα αρχισουμε να βάζουμε στοιχήματα για το τι έχει !!!!!!!!

1200GS 13-01-2011 15:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από nek21 ( 291327)
επειδη ειμαι παθων.το κανα μια φορα και τα οργανα μου τρελαθηκαν.οπως ανεφερα και σε παλιοτερο ποστ απο κηφισο εως βαγιανελη μου μετρησε 510 χλμ.το αντισπιν δουλευε συνεχως και ολα τα λαμπακια αναβοσβηναν.απ οτι μου ειπαν εχει να κανει με τι διαφορα τασης αν τα λεω σωστα.

Διαφορα τασης δεν υπαρχει. 12V ειναι της μηχανης, 12V ειναι και του αυτοκινητου. Εκτος αν εβαλες απο φορτηγο με πετρελαιο που ειναι 24V!

Δεν υπαρχει ο παραμικρος κινδυνος, μερικες φορες οι ''μαστορες'' λενε διαφορα για να καλυψουν αλλα! Νεύρα

vpentza 13-01-2011 15:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από 1200GS ( 291723)
Διαφορα τασης δεν υπαρχει. 12V ειναι της μηχανης, 12V ειναι και του αυτοκινητου. Εκτος αν εβαλες απο φορτηγο με πετρελαιο που ειναι 24V!

Δεν υπαρχει ο παραμικρος κινδυνος, μερικες φορες οι ''μαστορες'' λενε διαφορα για να καλυψουν αλλα! Νεύρα

ναι οκ, τα Volts είναι ίδια αλλά τα Α είναι διαφορετικά....(16 ή 19 στο 1200, 20+ στα ΙΧ)
το έχω κάνει και εγώ χωρίς κανένα πρόβλημα...
ίσως καλύτερα να μην είναι αναμένη η μηχανή του ΙΧ....και οι μιζιές...με μέτρο ;)

ckk 13-01-2011 16:34

Σε παλαιότερη ανάγκη για ρεύμα από αυτοκίνητο, δεν έπαθε τίποτα.

nek21 13-01-2011 19:24

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από vpentza ( 291732)
ναι οκ, τα Volts είναι ίδια αλλά τα Α είναι διαφορετικά....(16 ή 19 στο 1200, 20+ στα ΙΧ)
ίσως καλύτερα να μην είναι αναμένη η μηχανή του ΙΧ....και οι μιζιές...με μέτρο ;)

ακριβως.ρωτηστε και το μαστορα σας παιδια.εμενα μου το απαγορευσε.τωρα αν εχετε καποια μηχανη χωρις ολα τα καλουδια(ηλεκτρονικα) ισως να μην εχετε ποτε προβλημα.

GeorgeP 13-01-2011 19:39

Απόσπασμα:

:sm8::sm8:

egefalikos 13-01-2011 19:41

Φίλος την έβαλε μπροστά από αυτοκίνητο και ο χιλιομετρητής τρελάθηκε και από τότε γράφει 999.999χλμ.!!! :confused:

GeorgeP 13-01-2011 19:46

Απόσπασμα:

εχεις δικιο αλλά.......

How to Jump Start a Motorcycle Battery From a Car | eHow.com

frits 13-01-2011 19:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από GeorgeP ( 291832)
:sm8::sm8:

Πολυλογά....:sm7:

nek21 13-01-2011 19:48

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από egefalikos ( 291833)
Φίλος την έβαλε μπροστά από αυτοκίνητο και ο χιλιομετρητής τρελάθηκε και από τότε γράφει 999.999χλμ.!!! :confused:

το χω παθει και γω ρε παιδια σας λεω.εβαλα απο ταξι στον κηφισο.μαλιστα μου ζητησε 10 ευρω ο ταριφας ο π....ης.ουτε αυτο το πιστευετε?:sm7::sm7::sm7::sm7:.τελος παντων ο καθενας μπορει να κανει οτι καταλαβαινει.εγω ευχομαι κανεις να μην το παθει γιατι θα ιδρωσει ασχημα.ακου κηφισος -βαγιανελης 510 χλμ

jimm 13-01-2011 21:18

Απόσπασμα:

οπως τα λες..........αλλο ταση αλλο amber

jimm 13-01-2011 21:22

Απόσπασμα:

απο καραβι να βαλεις δεν παιζει ρολο, μονο τα volt σε ενδιαφερουν τα amber και 1000 να ειναι, η μιζα, και οτιδηποτε εξαρτημα καταναλωνει το amber που θελει.........

teo71 14-01-2011 02:42

Τελικά ρε παιδιά μπερδεύτηκα....:Απορία::Απορία:

Μπορείς να βάλεις από αυτοκίνητο ή όχι????

Γιατί και οι μεν και δε μου ακούγεστε πολύ πιστευτοί και σίγουροι και με προσωπικές εμπειρίες...

:Απορία::Απορία::Απορία::Απορία::Απορία:

nek21 14-01-2011 02:49

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από teo71 ( 292138)
Τελικά ρε παιδιά μπερδεύτηκα....:Απορία::Απορία:

Μπορείς να βάλεις από αυτοκίνητο ή όχι????

Γιατί και οι μεν και δε μου ακούγεστε πολύ πιστευτοί και σίγουροι και με προσωπικές εμπειρίες...

:Απορία::Απορία::Απορία::Απορία::Απορία:

εγω παντως δεν ξαναβαζω :sm7::sm7::sm7:

1200GS 14-01-2011 03:03

Με την μηχανη τι γινεται? κανενα νεο? πηρε μπροστα?

peterv 14-01-2011 08:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από 1200GS ( 292142)
Με την μηχανη τι γινεται? κανενα νεο? πηρε μπροστα?

πέστα χρυσόστομε

τι έφταιγε τελικά ? :confused:

payton 14-01-2011 08:47

Καλημέρα,

Δοκίμασα να βάλω μπροστά με καλώδιο από αυτοκίνητο. Μίλησα και με mobile care και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν άλλαξε κάτι.

Ο τεχνικός μου είπε ότι εφόσον η μίζα σταματάει ακόμα και αν έχω πατημένο το κουμπί, μπορεί να φταίει και η μπαταρία και ας δίνει αρχική τάση 12V.

Τέλος πάντων. Τώρα περιμένω να έρθει από εδώ και θα δούμε... Δεν τα γλύτωσα τα κερατιάτικα... χαχα!

Θα υπάρξει ενημέρωση όταν ξεκαθαρίσει το θέμα.

vpentza 14-01-2011 09:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από payton ( 292199)
Καλημέρα,

Δοκίμασα να βάλω μπροστά με καλώδιο από αυτοκίνητο. Μίλησα και με mobile care και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν άλλαξε κάτι.

Ο τεχνικός μου είπε ότι εφόσον η μίζα σταματάει ακόμα και αν έχω πατημένο το κουμπί, μπορεί να φταίει και η μπαταρία και ας δίνει αρχική τάση 12V.

Τέλος πάντων. Τώρα περιμένω να έρθει από εδώ και θα δούμε... Δεν τα γλύτωσα τα κερατιάτικα... χαχα!

Θα υπάρξει ενημέρωση όταν ξεκαθαρίσει το θέμα.

τί δεν άλλαξε ??? δεν πήρε τελικά ???

δηλ πατάς μίζα (όντας συνεδεμένος με τη μπαταρία του αυτοκινήτου) και μετά από λίγο...σταματάει μόνη της ???

αν πήρε με το αυτοκίνητο και μετά βγάζοντας τα καλώδια σβύνει ή δεν ξαναπέρνει μπορεί να έχεις κομμένα στοιχεία στη δική σου μπαταρία...

payton 14-01-2011 12:17

Λοιπόν το θέμα έληξε.

Ηρθε ο τεχνικός του mobile care και μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να το βάλουμε μπροστά. Θεώρησε ότι δεν κάνει καλή επαφή στο διακόπτη της μίζας, οπότε έφυγα για συνεργείο να ακούσω το κουστούμι...

Στο συνεργείο απλά μου είπαν το εξής:
Η μπαταρία της μηχανής είχε αλλάξει από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και κατά την τοποθέτησή της δεν είχαν μπεί κάποια λαμάκια? σωστά. Αποτέλεσμα αυτού ηταν να πιάσει αυτή την άσπρη πούδρα στους πόλους και να μην κάνει καλή επαφή (δεν φόρτιζε καν σωστά).
Καθάρισαν τους πόλους και πλέον η μηχανή παίρνει μπροστά απροβλημάτιστα αλλά η μπαταρία της έχει "εξουθενωθεί".

Γενικά ντράπηκα που δεν το είχα δει αν και είχα βάλει σπρεϋ και γενικά την είχα ζαλίσει τη μπαταρία. Μου κάνει εντύπωση πάντως....

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν (προς το παρόν)

Σε αυτό το θέλω σημείο να ευχαριστήσω αυτούς που προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν μέσω p.m. Δεν το περίμενα. Σας ευχαριστώ πολύ!

Καλές βόλτες και ας το έχουμε και αυτό υπ' οψη μιας και πολλοί έχουμε αλλάξει τις μπαταρίες μας.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:26.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!