GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Επικαιρότητα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Διόδια (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=17064)

Hekima 23-01-2011 22:13

Διόδια

Παρά τις αντιδράσεις κατά των αυξήσεων στις τιμές των διοδίων, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη θα ισχύσουν νέες ακριβότερες τιμές σε σταθμούς των εθνικών οδών Αθήνας - Τρίπολης και Αθήνας- Πάτρας, αλλά και στο δρόμο Κορίνθου - Καλαμάτας.

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινώσει στις αρχές του μήνα οι εταιρείες παραχώρησης που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους:

Στο δρόμο Κόρινθος - Καλαμάτα

Στο Σπαθοβούνι:
  • τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,70 ευρώ
  • τα ΙΧ 2,40 ευρώ
  • τα μεσαία φορτηγά 6,20 ευρώ
  • τα μεγάλα φορτηγά 8,70 ευρώ
Στην Νεστάνη:
  • τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,60 ευρώ
  • τα ΙΧ 2,30 ευρώ
  • τα μεσαία φορτηγά 5,90 ευρώ
  • τα μεγάλα φορτηγά 8,20 ευρώ
Στην Ασέα:
  • τα δίκυκλα θα πληρώνουν 1,30 ευρώ
  • τα ΙΧ 1,90 ευρώ
  • τα μεσαία φορτηγά 4,80 ευρώ
  • τα μεγάλα φορτηγά 6,70 ευρώ
Στα διόδια της Ελευσίνας, στα διόδια Ισθμού, στα διόδια Ζευγολατιού και στο Ρίο:

• τα δίκυκλα θα πληρώνουν 2,20 ευρώ
  • τα ΙΧ 3,10 ευρώ
  • τα μεσαία φορτηγά 7,90 ευρώ
  • τα μεγάλα φορτηγά 11 ευρώ
Newsroom ΔΟΛ

ckk 23-01-2011 22:21

Απάντηση: Διόδια

Σήμερα επιστρέφοντας από βόλτα, ήταν ένα τζιπάκι μπροστά μου με το σήμα του ‘δεν πληρώνουμε διόδια’ παντού γύρω – γύρω στο αυτοκίνητο. Τον άφησα να με ξαναπεράσει και λέω κάτσε να δω αν θα πληρώσει ή είναι μαϊμουδιάρης δήθεν.

Σταματάει λοιπόν στην μπάρα, την σπρώχνει, τσίριζε η υπάλληλος ‘τι κάνετε εκεί κύριε’ και μας άφησε όλους στην μεγάλη σειρά να περάσουμε δωρεάν. Στον δρόμο τον περίμενα να με ξαναπεράσει για να μην πληρώσω ούτε στην ‘Αττική Οδό’ αλλά… :sm7:

gbmw 23-01-2011 22:24

Τι λένε οι άνθρωποι ρε παιδιά ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Τέτοιες εποχές ισχνών αγελάδων αυτοί κάνουν αυξήσεις;;;;;
Γιατί ;;;;;;;;;;;;;;; ΝεύραΝεύραΝεύρα

ntinopoulos 23-01-2011 22:24

μεχρι τωρα πληρωνα παντου ο ######s!
απο δω και περα θα παιρνουν τα απιδια μου!:rolleyes:

Fuji 23-01-2011 22:28

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ntinopoulos ( 299302)
μεχρι τωρα πληρωνα παντου ο ######s!

Δικός σου άνθρωπος κι εγώ ... :(

ortho 23-01-2011 23:23

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gbmw ( 299301)
Τι λένε οι άνθρωποι ρε παιδιά ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Τέτοιες εποχές ισχνών αγελάδων αυτοί κάνουν αυξήσεις;;;;;
Γιατί ;;;;;;;;;;;;;;; ΝεύραΝεύραΝεύρα

Διότι αυτό προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογράψει οι γαλαντόμοι- με τους φίλους τους μεγαλοεργολάβους- υπουργοί!ΝεύραΝεύραΝεύρα

Jefe 23-01-2011 23:26

Σε ευχαριστούμε Σοφία γιά την ενημέρωση...

Μπουχουχού...:yz :yz :yz

Jefe

MARK 24-01-2011 08:04

Μακάρι η δράση των δεν πληρώνω να αυξηθεί και να μην πληρώνει κανείς...:hmmm:

kostasx 24-01-2011 08:59

Και μετά σου λέει ότι συζητάνε να κάνουν και μειώσεις...και να τα αποτελέσματα :mad:
Φέτος θα γελάσει κάθε πικραμένος..:mad:

basilis76 24-01-2011 09:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από ckk ( 299298)
Σήμερα επιστρέφοντας από βόλτα, ήταν ένα τζιπάκι μπροστά μου με το σήμα του ‘δεν πληρώνουμε διόδια’ παντού γύρω – γύρω στο αυτοκίνητο. Τον άφησα να με ξαναπεράσει και λέω κάτσε να δω αν θα πληρώσει ή είναι μαϊμουδιάρης δήθεν.

Σταματάει λοιπόν στην μπάρα, την σπρώχνει, τσίριζε η υπάλληλος ‘τι κάνετε εκεί κύριε’ και μας άφησε όλους στην μεγάλη σειρά να περάσουμε δωρεάν. Στον δρόμο τον περίμενα να με ξαναπεράσει για να μην πληρώσω ούτε στην ‘Αττική Οδό’ αλλά… :sm7:

:sm8::sm8::sm8:

adventure 24-01-2011 09:54

Σε ευχαριστούμε Σοφία .

;) :) :)

gemara 24-01-2011 10:24

Παιδιά εγώ τό' κοψα πλέον.

Βγαίνοντας από τη Θεσαλλονίκη (το γράφω όπως προφέρεται!) το κοντέρ μου είχε μετρήσει 80 χλμ και πέρναγα ήδη το 4ο διόδιο και μέχρι να φτάσω στην Αθήνα, θα πέρναγα άλλα 7...:Απορία:
Η μοτοσυκλέτα που είναι μέχρι το 1/7 σε βάρος και 1/3 σε όγκο από ένα αυτοκίνητο καλείται να πληρώσει το 50-70% του τιμολογίου του αυτοκινήτου.

Η βενζίνη είναι σε τρελές τιμές. Μου κόστισε 120€ η GS πήγαινε-έλα...
Σαντουιτσάκια και φρούτα είχα πάρει από το σπίτι...

Η μπάρα μόλις την σπρώξετε λιγάκι προς τα πάνω σηκώνεται μόνη της. Όσες δεν είναι σπασμένες πλέον. Δεν πρόκειται να σας κάνει κανείς τίποτε. Είναι τόσο φάουλ στις συμβάσεις τους οι κατασκευαστικές που αν τυχόν κυνηγήσουν κάποιον από τους χιλιάδες που δεν πληρώνει διόδια και τους κυνηγήσει και αυτός μετά, δεν καθαρίζουν με τίποτε.

Οι υπάλληλοι των διοδίων είναι μια χαρά παιδιά, δεν φταίνε σε τίποτε. Ανήκουν σε εταιρεία ενοικιάσεων υπαλλήλων και ούτε έχουν καμμία σχέση με τα λαμόγια τους κατασκευαστές, ούτε μπορούν να εντοπίσουν τους εργοδότες τους για διαμαρτυρηθούν για τα εργασιακά τους προβλήματα. Το σύστημα είναι πολύ σοφό.

Οι άνθρωποι έχουν λαλήσει. Εν μέσω γενικής κατακραυγής, αυξάνουν και τα διόδια από πάνω. Ζούνε στον κόσμο τους. Επειδή δεν φορολογούν τα λαμόγια και όλους τους φοροφυγάδες, πάνε από τα κορόιδα να βγάλουν τα σπασμένα και θέλουν να τους πληρώνουμε και τις τυρόπιτες που θα μας πουλήσουν. Δείτε στον υπόλοιπο κόσμο τι γίνεται και για ποιους δρόμους οι άνθρωποι πληρώνουν διόδια. Να φορολογήσεις αυτόν που πρέπει και με τα έσοδα να φτιάξεις δρόμους, όχι αυτό το καραγκιοζιλίκι. Δες στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία τι γίνεται και δες για τι δρόμους στη Γαλλία και στην Ιταλία πληρώνεις διόδια.

Σε αυτόν το δρόμο που σας δείχνω προχτές μου ζήτησαν να πληρώσω και διόδια...:cool:
Αμέσως μετά ήταν ο τάφος των 21 μαθητών που χάθηκαν πριν λίγα χρόνια αν θυμάστε...

Πίσσα και πούπουλα.

http://i982.photobucket.com/albums/a...ious/Tempi.jpg

ckk 24-01-2011 11:43

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Jefe ( 299343)
Σε ευχαριστούμε Σοφία γιά την ενημέρωση...

Μπουχουχού...:yz :yz :yz

Jefe

Μπουχουχού όντως και ειδικότερα με σας από Πελοπόννησο και ειδικότερα μετά την Κόρινθο. Αν πούμε ότι εγώ, που πηγαίνω από Αττική Οδό στην Ελευσίνα και μετά χρησιμοποιώ την ‘Ολυμπία Οδό’ μέχρι τον Ισθμό, πληρώνω για τελειωμένα τμήματα. Εσείς, για όποια άλλα ημιτελή ή ατελή τμήματα, πληρώνετε για να μπαίνετε και να βλέπετε προειδοποιητικές πινακίδες για την ζωή σας. Αν είναι δυνατόν.

Είναι άλλο το θέμα με τους κατοίκους, που γειτνιάζουν με διόδια και το κόστος τους για τις καθημερινές εργασίες. Επαίσχυντο και πάλι, λόγω αποικιοκρατικών όρων, που όμως δεν περιλαμβάνει κίνδυνο δικών μας ζωών και των παιδιών μας.

Για αυτό το λόγο και άλλους παρόμοιους γράφω ‘πίσσα και πούπουλα’ στους αλήτες. Δεν υπογράψαμε εμείς αυτές τις αποικιοκρατικές συμβάσεις. Ούτε και παραλάβαμε / πληρώσαμε τμήματα της ΠΑΘΕ, που στην πρώτη μεγάλη βροχή… υποχώρησαν και βρέθηκαν λίγο πιο κάτω να πίνουν καφέ. Και μετά ξαναπληρώσαμε την ‘¨Ακτωρ’ να το ξαναφτιάξει. Το ίδιο ακριβώς με την ‘Μαραθώνια Διαδρομή’ τον καιρό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ειδικότερα εσύ Jefe, παρακολουθώντας σε μέσα από το forum, έχεις γυρίσει τον μισό κόσμο με την μηχανή σου. Έχεις δει στην δυτική Ευρώπη, τέτοιου είδους οδοστρώματα, ή στροφές, ή έλλειψη μπάρας στην διαχωριστική λωρίδα, ή βαριά και μόνιμη κατάληψη της ΛΕΑ (λωρίδα έκτακτης ανάγκης) από τους πάντες, ή μόνιμη κατάληψη της αριστερής ή άντε της μεσαίας και άσε αυτούς που θέλουν να προσπεράσουν, να κουρεύονται?

Παίζουν με την ζωή μας και μεις τους χαϊδεύουμε. Ξύλο και μπουνιές λοιπόν στους υπάρχοντες πολιτικούς – δικαστήρια για εσχάτη προδοσία – δήμευση / κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και βέβαια φυλακή.

Αφήστε με να το φαντασιώνομαι με κλειστά τα μάτια…

ckk 24-01-2011 11:47

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από gemara ( 299534)
Παιδιά εγώ τό' κοψα πλέον.

Βγαίνοντας από τη Θεσαλλονίκη (το γράφω όπως προφέρεται!) το κοντέρ μου .................................................κόσμο τι γίνεται και για ποιους δρόμους οι άνθρωποι πληρώνουν διόδια. Να φορολογήσεις αυτόν που πρέπει και με τα έσοδα να φτιάξεις δρόμους, όχι αυτό το καραγκιοζιλίκι. Δες στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία τι γίνεται και δες για τι δρόμους στη Γαλλία και στην Ιταλία πληρώνεις διόδια.

Σε αυτόν το δρόμο που σας δείχνω προχτές μου ζήτησαν να πληρώσω και διόδια...:cool:
Αμέσως μετά ήταν ο τάφος των 21 μαθητών που χάθηκαν πριν λίγα χρόνια αν θυμάστε...

Πίσσα και πούπουλα.

Δεν το είχα δει… τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται.

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:06.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!