![]() |
Τρεις νεκροί από το κρύο στο κέντρο της Αθήνας!
Τελευταία ενημέρωση: 09.03.2011 | 13:15
Πρώτη δημοσίευση: 09.03.2011 | 12:59 http://1.1.1.3/bmi/www.newsit.gr/tem...hlights_00.gif - Πάγωσαν και πέθαναν αβοήθητοι στο Άλσος του Θησείου - Τα παγωμένα πτώματα βρήκαν το πρωί εργάτες των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Το άθλιο κράτος μας και το ανύπαρκτο πλέον φιλότιμο μας ως αδιάφοροι πολίτες σε όλο τους το μεγαλείο. Τρεις άστεγοι πέθαναν μαρτυρικά από το κρύο και την αδιαφορία ΟΛΩΝ αφού κανείς δεν βρέθηκε να τους βοηθήσει, όχι σε κάποια απομονωμένη βουνοκορφή αλλά στο κέντρο της άκαρδης πρωτεύουσας. Το φριχτό θέαμα των τριών παγωμένων πτωμάτων αντίκρυσαν νωρίς το πρωί εργάτες των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου Αθηναίων. Τα ακριβή αίτια θανάτου αναμένεται να διασαφηνιστούν από τα νοσοκομεία στα οποία μεταφέρθηκαν οι σοροί. Για τραγωδία έκανε λόγο ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης που όμως ίσως να ήταν καλύτερο να μην πει τίποτε και να κάνει κάτι άλλο πέρα των κλισέ δηλώσεων, πως '' οι υπηρεσίες του Δήμου θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να προσφέρουν βοήθεια σε όσους δοκιμάζονται από τις κακουχίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης''. |
Απάντηση: Τρεις νεκροί από το κρύο στο κέντρο της Αθήνας!
Τι να πεί κανείς :hmmm::(:hmmm: |
Ελλάς το μεγαλείο σου!:hmmm::hmmm::hmmm::hmmm:
Για να δούμε και του χρόνου...... Οταν θα εξισωθεί η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης...... |
ΝεύραΝεύραΝεύρα
|
O Θεός φυλάξει..!!!Νεύρα Πόσο χαμηλά, πια θα ξεπέσουμε... Να πεθαίνουν άνθρωποι στους δρόμους..:( Καλά λέω, ένα βήμα πριν την κατοχή είμαστε... *** Εδώ, έξω από το μαγαζί μου, κάθε Τετάρτη, έχω λαϊκή.. Λοιπόν, μετά το πέρας των εργασιών, γίνετε πανηγύρι ποιος θα πάρει τα πεταμένα φρούτα από κάτω... Και μιλάμε για ανθρώπους, με ένα νορμάλ ντύσιμο, με νορμάλ εμφάνιση...!!! :mad::mad::(:( |
Απο την Υπατια ολοι ενταξει? ΝεύραΝεύραΝεύρα
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
:( :( :(
Jefe |
Στην χωρα της ελευθεριας και του καπιταλισμου, στην χωρα που ολα ειναι σε αφθονια, στην χωρα που ολα λειτουργουν αψογα...δηλαδη στις ΗΠΑ καθε χρονο πεθαινουν καμια 1000αδα αστεγοι, μονον στην Ν.Υορκη ειναι πανω απο 100!!!!!!
Στην παραπανω χωρα αναλογει 1 αστεγος ανα 2600 κατοικους για την Ν.Υορκη, 1 αστεγος ανα 154(!!) κατοικους στο Λος αντζελες.....1 ατεγος ανα 1800 κατοικους; στην...Ουασιγκτον!!!!! Και σε ευρωπαικες χωρες υπαρχουν αστεγοι (450,000 μονον στην Γερμανια- Nooz.gr : Γερμανία: 450.000 άστεγοι )και πεθαινουν αστεγοι καθε χρονο Οκτώ άστεγοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία,την Γερμανία και το Βέλγιο από το κύμα ψύχους - Pathfinder News Κι εκει το κρατος φταιει? Εδω στην ελλαδα εχουμε μαθει να ''φταιει'' παντα το κρατος, για ολους και για ολα!!!!!! |
Τρείς ........
Άστεγοι.......... Στο πάρκο .......... Στο ίδιο σημείο....... Κάτι μου βρωμάει. Οι άστεγοι δεν είναι κορόιδα να κοιμηθούν σε σημείο που έχουν κίνδυνο να παγώσουν. Ξέρουν καλά να προφυλάσονται.Και .... άντε, ένας είναι βλάκας.Αλλά ΟΧΙ και τρεις:cool::cool::cool: |
συμφωνω μαζι σου...
ηταν ενας , εκει στο θησειο που μαζευε τεσσερα σκυλια και τον φυλαγαν, ειχε μετακομισει στην ερμου στο παρκακι στα καγκελα του κεραμεικου, πολυ φοβαμαι οτι ηταν ενας απο αυτους... |
Απόσπασμα:
ΌΟΟΟΟΟχι αγόρι μου το κράτος (δλδ όλοι εμείς) δεν φταίει (φταίμε) ποτέ και για κανέναν λόγο. Αυτοί που πέθαναν (οι άστεγοι ντε) ήθελαν να δουν τις αντοχές τους στο κρύο κι αποφάσισαν να τα παίξουν όλα για όλα. Και σπίτι είχαν και θέρμανση είχαν αλλά αυτοί ήθελαν να είναι έξω στο κρύο. Τώρα αν μας βολεύει να λέμε ότι και σε άλλα κράτη το ίδιο συμβαίνει είναι άλλο πράγμα. "Μακρυά από τον κ@λο μου κι ας μπει όπου θέλει" καταντήσαμε. |
Απόσπασμα:
Αν δεν ηθελαν αυτοι να ειναι εξω στο κρυο ποιος ηθελε εγω? Εγω γιατι δεν ειμαι εξω στο κρυο αστεγος? Βρηκα τιποτε ετοιμο στην ζωη μου? οοοοοχι βεβαια!! απλα παλεψα και παλευω, πραγμα που δεν εκαναν και δεν κανουν οι αστεγοι εδω και σε ολον τον κοσμο!!!! Τωρα αν καποιοι απο αυτους ειναι ''νεοι'' αστεγοι λογω χρεων κι οχι εκ πεποιθησεως (δλδ τεμπεληδες).....ας προσεχαν να μην χρεωθουν!!!! Οσο για το ειρωνικο ''εμεις δεν φταιμε ποτε'' καλο θα ηταν να το χρησιμοποιησουμε και για την σημερινη κατασταση της χωρας αναλογιζομενοι του που φταιξαμε.... κι εμεις!! |
Απόσπασμα:
Φίλε Γιώργο έχεις χάσει το μέτρο....γιατί τόση κακία ;:( Οι άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας είναι εκατοντάδες, στην περιοχή γύρω από τα Εξάρχεια, την πλατεία Βάθης κάθε βράδυ κάτω απο τις μαρκίζες και μέσα στις εισόδους κλειστών μαγαζιών κοιμούνται πάρα πολλοί από αυτούς. Ότι και να 'ναι όπως και να έχει το να παραιτηθεί κάποιος από την ζωή είναι τραγικό Εμείς φταίξαμε που δεν πήραμε τόσα χρόνια αυτά τα καθίκια που μας κυβερνάνε με τις πέτρες, εσύ επιμένεις να εξισώνεις τον Τσουκάτο & τον Ρουσόπουλο & τον Βουλγαράκη, & τον Νεονάκη κ.α. πολλούς με τον φούρναρη της γειτονειά σου που δεν σου έκοβε απόδειξη για μία τυρόπιτα... Αλλά ποτέ δεν είναι αργά....... |
Έπρεπε να κλειστούν στη νομική, και να κάνουν απεργία πείνας. Έτσι θα 'χαν κάποια ελπίδα ...
Πέραν της ειρωνείας, ποτέ δεν μπορείς να κρίνεις και να 'σαι σίγουρος για την κατάντια ενός ανθρώπου. Ο Θεός να τους αναπαύσει. :( |
Απόσπασμα:
Συμφωνώ. Και αναρωτιέμαι. 1) Γιατί δεν πήγαν σε κάποια εσοχή να κοιμηθούν;;; 2) Σίγουρα πέθαναν από το κρύο ή ήταν ναρκωμανείς;;;;;; |
Απόσπασμα:
Ο πατέρας μου λέει "Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες". Τες πα, σεβαστή η άποψή σου αλλά επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Καλημέρες. |
Απόσπασμα:
Ανθρωπιστης ειμαι με καποιον που δουλευει νυχθημερον για να τα φερει βολτα γιαυτον και την οικογενεια του, αυτον τον βοηθω!!! Δεν ειμαι ανθρωπιστης με αυτους οι οποιοι οπως λες κι εσυ εχουν παραιτηθει απο την ζωη και τους οποιους βιωνεις καθε μερα στην Στουρναρη. Οχι φιλε μου καλε, δεν τους ακολουθω σε αυτο που πανε να μου περασουν δλδ ''...απονη ζωη με πεταξες στου δρομου την ακρη με αδικησες.......'', οταν ειχαν την ευκαιρεια τους ας δουλευαν, ας ξενιτευοντουσαν για να δουλεψουν...... ας εκαναν κατι τεσπα να παρουν την ζωη στα χερια τους και οχι να παραιτηθουν απο αυτην καταντωντας την Στουρναρη και άλλες οδους αδιαβατες για μενα και για σενα!!! Η ελεημοσυνη του απλωμενου χεριου ειναι ευκολη και επικερδης, αρκει να εχει κανεις θρασος και θαρος να το κανει!!! Το ιδιο θρασος και θαρος απαιτει το παρσιμο της ζωης στα χερια μας!!! Γιατι δεν το εκαναν οταν ειχαν το σθενος, την ηλικια, την νεοτητα .....??? Τι να πουν και ανθρωποι που ειναι αρρωστοι απο καρκινους, απο συνδρομα επωδυνα και μακροχρονια και οι οποιοι οχι μονον δεν παραιτουνται απο την ζωη αλλα την παλευουν μεχρι....... το μνημα τους!!!! Οσο για τον...φουρναρη, εχω εκθεσει τις αποψεις μου επι του θεματος πολλακις!!!! |
Απόσπασμα:
καλημερες κι απο μενα. |
:( :( :( |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
δεν περιμενα να ακουσω τοσο ακραιες και αποστειρωμενες αποψεις,για νεκρους...... αν ηξερα οτι θα αναφεροσουν ετσι για 3 νεκρους αστεγους,τους οποιους δεν γνωριζες και προφανως ουτε τους λογους που βρεθηκαν πεθαμενοι στο κρυο,δεν θα ποσταριζα ποτε το θεμα...... απο τα γραφομενα σου καταλαβαινω,οτι δεν εχεις ασχοληθει με το θεμα των αστεγων και τους λογους που βρισκονται καποιοι συνανθρωποι μας στους δρομους,πεθαμενοι...... φιλε γιωργο δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχεις γινει τοσο σκληρος και κυνικος σε πολλα ευαισθητα θεματα και την ανεργια δεν τη δεχομαι σαν δικαιολογια,γιατι η γυναικα μου ειναι 2.5 χρονια απληρωτη και εχει γινει καλυτερος ανθρωπος,μεσα απο την δυσκολια..... θελω να παρακαλεσω τους υπευθυνους ,αν ειναι δυνατον να διαγραφει,κλειδωθει,καει,γκρεμοτσακιστει.....το θεμα |
Απόσπασμα:
Αν ειχα μισος για τον διπλανο μου να ΄σαι σιγουρος θα το ηξερα μονον εγω. Οποτε ασε τα συμπερασματα κατα μερους που αφορουν εμενα τουλαχιστον!!! Και καλα θα εκανες να μην χρησιμοποιεις άλλους για να απευθυνθεις σε εμενα, καντο απευθειας.....αντεχω!!!! Τελος, αν νομιζεις οτι δεν ειμαι ευχαριστημενος απο την ζωη μου ελα να σου δειξω ποσο λαθος κανεις!!!!! Ο καναπες για εμενα δεν ειναι σημειο αποκομιδης πληροφοριων μεσω TV αλλα σημειο διαβασματος και.......σεξ!!!;) Τηλεοραση δε, βλεπω μονον στην κρεβατοκαμαρα λιγο πριν κοιμηθω!!!! Ειναι δε αγορασμενος επι αποδειξει (ολοκληρης και οχι μισης) το 1999....δερματινος!!!!! Τα περι καναπε λοιπόν απηυθυνε τα σε άλλους και οχι σε εμενα!! |
Απόσπασμα:
ασε την ανεργια κατα μερους, δεν ειναι αυτη η αιτια που εχω αυτες τις αποψεις!!! τις ειχα και πριν απο αυτην! Ναι ειμαι κυνικος, ναι ειμαι ακραιος οσον αφορα τους αστεγους και άλλες ομαδες ανθρωπων οπως ναρκομανεις, βαπορακια, εμπορους κ.λ.π. Απλα δεν με ενδιαφερουν αυτες οι ομαδες ανθρωπων διοτι οι ιδιοι επελεξαν τον τροπο ζωης τους!! Μην μου αρχισεις εδω τα περι ''...με παρασσυρε το ρεμα μανα μου δεν ειναι ψεμα....'' διοτι ειναι απλες φτηνες δικαιολογιες!! Η Ελλαδα δεν ειχε αστεγους σε πολυ δυσκολοτερους καιρους π.χ. μετα τον Β'Παγκοσμιο Πολεμο, και μεχρι την μεταπολυτευση οπου και σταδιακα αρχισε να αποκτα....γιατι αραγε??? Την 15ετια '50-65 οι ελληνες εφευγαν μεταναστες, αστεγοι ομως δεν γινοντουσαν. την 10ετια 45-55 οι μαναδες εδιναν για υιοθεσια τα παιδια τους γιατι δεν ειχαν να τα ταισουν αλλα αστεγοι δεν γινοντουσαν Ολοι κουτσα στραβα δουλευαν και τα εφερναν βολτα.......αν καταλαβαινεις τι θελω να πω!!! Οι αστεγοι ειτε ελληνες, ειτε Γαλλοι, ειτε αμερικανοι ειναι φιλε μου καλε...... κουλτουρα, οι ιδιοι το διαλεγουν (ειτε ειναι τεμπεληδες ειτε ειναι οικονομικοι ατυχησαντες) δεν τους το επιβαλει κανεις. Αν θελεις να εισαι ανθρωπιστης καλα κανεις και πρεπει, αλλα δειξε τον ανθρωπισμο σου σε παιδακια ορφανα, σε παιδακια παρατημενα, σε αρρωστους (οπως εχεις κανει ηδη) ....οχι σε αστεγους! Τα παιδακια και οι αρρωστοι δεν επελεξαν τον τροπο που θα ζησουν, οι αστεγοι ομως ναι!! |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Μα είναι ποτέ δυνατόν να βάζεις στον ίδιο παρανομαστή τους εμπόρους ναρκωτικών με τους αστέγους??? Κάτι σου διαφεύγει. Το να είσαι άστεγος είναι συνειδητή επιλογή? |
H ανθρωπιά δεν κάνει διακρίσεις σε αστέγους και μή, δικαίους - αδίκους και τεμπέληδες - εργατικούς!
|
Απόσπασμα:
Oταν παραιτειται καποιος απο το δικαιωμα στη ζωη τοτε συνηδειτα επιλεγει και γινεται αστεγος!!! Το 11% των αστεγων στην Αθηνα ειναι....Πανεπιστημιακης μορφωσης(το ηξερες?)......και θα τους λυπηθω? Αντι να σκυψουν και να πιασουν την πετρα και να την στυψουν επιλεγουν να γινουν αστεγοι...ποιοι? οι πανεπιστημιακης μορφωσης!!!!!!!!!!! Ας δουμε λοιπον περαν του παραπανω, ποιος ειναι αστεγος ¨η πως γινεται κανεις αστεγος απο εδω the paper - Άστεγοι και πραγματικότητα | www.athensvoice.gr οπου λεει: ''Σύμφωνα με σχετική έρευνα ο μέσος άστεγος είναι άντρας, 45-50 ετών (ο ηλικιακός μέσος όρος συνεχώς αυξάνει) και ζει στο δρόμο για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ετών. Ένα σημαντικό ποσοστό των αστέγων είναι ψυχικά ασθενείς (οι αλκοολικοί εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία), ενώ το 40% είναι πρώην φυλακισμένοι είτε για μικροκλοπές είτε για χρήση ουσιών είτε για χρέη στο δημόσιο. Το μεγάλο ποσοστό των ψυχικά ασθενών οφείλεται κυρίως στο ότι συχνά οι γονείς παιδιών με ψυχικά νοσήματα τα κρατούν στο σπίτι κι όταν αυτοί «καταλήξουν» ουδείς υπάρχει για να φροντίσει τον ασθενή. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι διόλου σαφές εάν κάποιος είναι ψυχικά ασθενής ή μετατρέπεται λόγω της πολυετούς παραμονής του στο δρόμο. Η ιδρυματοποίηση δεν είναι μια διαδικασία που συντελείται απαραιτήτως εντός ιδρύματος. ............................................................................................... ............................................................................................... Επίσης, για τους άστεγους η παραβατική συμπεριφορά εκτός από ορθολογική επιλογή (όταν δεν έχω να φάω θα κλέψω) είναι και ζήτημα (υπο)κοινωνικοποίησης, δηλαδή κοινωνικοποιούνται σε συγκεκριμένο παραβατικό περιβάλλον από το οποίο δεν μπορούν να ξεφύγουν, εάν θέλουν να επιβιώσουν κοινωνικά. Το να είσαι άστεγος όμως δεν συνιστά μήτε ασθένεια μηδέ μόνιμη ιδιότητα, και φυσικά όχι χαρακτηρολογικό σύμπτωμα. Η αναγωγή κοινωνικών προβλημάτων, όπως η φτώχεια ή ο αναλφαβητισμός, σε χαρακτηριστικά εγγενούς κατωτερότητας, υπήρξε αντίληψη του 18ου αιώνα...................................................'' Ακομα και οι ''γυφτοι'', ''ρομα'' οπως θελετε πες τε τους φτιαχνουν σπιτια απο ναυλον στην υπαιθρο, μενουν μεσα και ζεσταινονται κι εχουν και ενα Datsun και κινουνται. Πως τα καταφερνουν αυτοι???? Μα φυσικα δουλευοντας στους δρομους πουλωντας οτι μπορει να φανταστει κανεις!! Και οι πιο προκομενοι μενουν σε διαμερισματα στην Αγ.Βαρβαρα με κεντρικη θερμανση!!;) Οχι λοιπον, δεν τους λυπαμαι τους αστεγους ολου του κοσμου!!!, |
Απόσπασμα:
Τον τεμπελη γιατι να τον λυπηθω????? Σε ερευνα που ειχε γινει το 1999 στην ελλαδα, σε 2,500 αστεγους, στην ερωτηση ''αν σας χαριζανε στεγη θα δεχοσασταν να μεινετε κατω απο αυτην?'' το 90% απηντησε αρνητικα και το 10% απαντησε ναι αλλα θα την πουλουσε την επομενη μερα ωστε να καρπωθει τα χρηματα!!! |
Απόσπασμα:
Σύμφωνα με σχετική έρευνα ο μέσος άστεγος είναι άντρας, 45-50 ετών (ο ηλικιακός μέσος όρος συνεχώς αυξάνει) και ζει στο δρόμο για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ετών. Ένα σημαντικό ποσοστό των αστέγων είναι ψυχικά ασθενείς (οι αλκοολικοί εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία), ενώ το 40% είναι πρώην φυλακισμένοι είτε για μικροκλοπές είτε για χρήση ουσιών είτε για χρέη στο δημόσιο. Το μεγάλο ποσοστό των ψυχικά ασθενών οφείλεται κυρίως στο ότι συχνά οι γονείς παιδιών με ψυχικά νοσήματα τα κρατούν στο σπίτι κι όταν αυτοί «καταλήξουν» ουδείς υπάρχει για να φροντίσει τον ασθενή. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι διόλου σαφές εάν κάποιος είναι ψυχικά ασθενής ή μετατρέπεται λόγω της πολυετούς παραμονής του στο δρόμο. Η ιδρυματοποίηση δεν είναι μια διαδικασία που συντελείται απαραιτήτως εντός ιδρύματος. Και ας μη βιαστούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι οι άστεγοι είναι και φύσει παραβατικοί, διότι το υψηλό ποσοστό των πρώην φυλακισμένων οφείλεται στο ότι η μέριμνα που λαμβάνεται για την κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισθέντων είναι ανύπαρκτη http://http://www.athensvoice.gr/the...B7%CF%84%CE%B1 |
Απόσπασμα:
σε προλαβα πιο πριν!! Μυνημα 29! Δεν με διαβαζεις διεξοδικα κι ετσι δυσκολευομαστε στην συνενοηση και στην επικοινωνια μας!! Απο αυτο με τα κοκκινα που εχεις παραθεσει ξεχασες να διαβασεις την αμεσως επομενη προταση...με πρασινο, αλλα και τον ορισμο του ''ψυχικα ασθενη'' πιο πανω, παλι με πρασινο!! |
Βρε Γιώργη,
ο πρώτος που μπήκε στον Παράδεισο, ήταν ο "ληστής"! Μην είσαι τόσο στυγνός πια! . |
Απόσπασμα:
ΟΧΙ ΠΙΑ!!!! |
Απόσπασμα:
|
:(............:( |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Αμάν ρε παιδιά, δε βαρεθήκατε, πόσο σαπούνι έχετε ακόμη για χάλασμα;;;
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 19:04. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!