![]() |
Υγραεριοκίνηση - Τι ξέρετε ;;;;
Μόλις τελείωσε μία εκπομπή στο ραδιόφωνο όπου ένας τύπος μιλούσε-διαφήμιζε την υγραεριοκίνηση και έτσι όπως τα έλεγε μάλλον πρέπει να τρέξουμε να βάλουμε αν τον πιστέψουμε.
Έχει κανείς προσωπική εμπειρία ; μπορείς να το επεναφέρεις σε βενζίνη μετά ; με το κτεο ; μακροζωία κινητηρα, αυτονομία; ανεφοδιασμός ; Αν κανείς έχει ασχοληθεί ας μας ανοίξει τα μάτια, αν και τα χιλιόμετρα που κάνω με αυτοκίνητο είναι ελάχιστα αλλά με τρώει η περιέργεια....:confused: |
Απάντηση: Υγραεριοκίνηση - Τι ξέρετε ;;;;
Απόσπασμα:
Λογω ανεργιας εχω ασχοληθει με το θεμα εκτενως, χωρια που εχω και 2 ξαδελφια που το εκαναν το ''αλμα'' σε αυτοκινητα 2000 και 4700 κυβικων εκατοστων. Αυτη την στιγμη λογω διαφορας τιμης LPG (γκαζι) και βενζινης ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ. Η τιμη του λιτρου γκαζιου ακολουθει την τιμη του πετρελαιου θερμανση μειωμενη κατα 30%. Αυτη ειναι η συμφωνια με την Ρωσια. Αν το πετρελαιο θερμανσης εξωμειωθει με το πετρελαιο κινησης τοτε θα ακολουθει την τιμη του ενος πια διαθεσιμου ειδους πετρελαιου παλι μειωμενη κατα 30%. Αν κανεις τωρα την μετατροπη, με τις σημερινες τιμες του γκαζιου, και γραφεις 70 με 100κμ την ημερα με ενα αυτοκινητο 1400 κυβικων θα κανεις αποσβεση των 1000 περιπου ευρο που στοιχιζει μεσα σε ενα χρονο και κατι ψηλα!!! Αν δεν γραφεις αυτα τα κμ....αστο! Αν το κανεις αργοτερα, οταν τα παραπανω περιγραφομενα δυσοιωνα συμβουν, τοτε το κερδος ειναι αμελητεο διοτι με τιμη πετρελαιου π.χ. στο 1,40 η τιμη του γκαζιου θα παει περιπου 1ε και συνυπολογιζομενης της αυξημενης καταναλωσης που εχει το γκαζι εναντι της βενζινης (ειναι υποδυεστερο θερμικα) κατα 10-15% περιπου θα ερθει σχεδον μια η άλλη!!! Αν τωρα το τοποθετησει ολη η ελλαδα μην εκπλαγεις αν το LPG και η αμολυβδη εχουν την ιδια τιμη!!! Σε αυτην την περιπτωση θα πληρωνεις περισσοτερα σε καταναλωση λογω του +10-15% που αναφερω πιο πανω. Στα ερωτηματα σου τωρα,
|
+112,345 σωστόοοοςςςςςς
|
Στην τιμή είσαι λίγο λάθος.
Μια "εγγυημένη" τοποθέτηση, στοιχίζει 1500-1800Ε Αυτές με τα 700,800,1000Ε, είναι "αμφίβολες";););) |
επισης η μετατροπη γινεται μονο σε αδειδοτημένα συνεργία με υπογραφή μηχανολόγου μηχανικου.
|
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
:sm8: |
Απόσπασμα:
Έχω και μερικές απορίες ακόμα,:D - Όταν "πας" με το αέριο τα καυσαέρια περνούν από τον καταλύτη; και αν ναι, δεν τον επηρεάζουν; - Υπάρχει κάρτα καυσαερίων για το αέριο ; - Το ότι δεν χάνεις σε απόδοση σημαίνει ότι και η ελαστικότητα του κινητήρα παραμένει η ίδια ; ή να το ρωτήσω διαφορετικά, θα καταλαβαίνεις με τι καύσιμο κινείσαι αν δεν βλέπεις τον διακόπτη. - Σε ποιό σημείο της τροφοδοσίας μπαίνει ο πραγματικός διακόπτης που αποφασίζει πιό καύσιμο θα πάει στους κυλίνδρους. (είναι μέσα στο καπό ;) - Σε πολύ μικρούς κινητήρες (1000αρια) αξίζει να μπει ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.:) |
Απόσπασμα:
Έχω ακούσει ότι προσπαθούν να το βάλουν και σε μηχανές αλλά και από ότι ξέρω αξίζει και σε μικρά ΙΧ. Εγώ που ρώτησα στον δικό μου κινητήρα δεν μπαίνει 2.000cc TFSI |
Απόσπασμα:
|
οταν παρεις το πιστοποιητικο,περνας κ.τ.ε.ο, και αναγραφεται στην αδεια κυκλοφοριας............και ενα αλλο σημαντικο που δεν εχει ειπωθει ειναι,τι θερμοκρασια αναπτυσει στο θαλαμο καυσης εναντι της βενζινης...........αν το μπλοκ του κινητηρα αντεχει σε θερμοκρασια 700 βαθμων,και το υγραεριο ανεβαινει πιο ψηλα,σημαινει μικροτερη ζωη του κινητηρα εαν οχι οκ..........αυτην την απορια εχει φιλος που το εβαλε και στην συνεχεια απο ψαξιμο ηρθε αυτο που ανεφερα :o.
τωρα τα μαστορια για να τα αρπαξουν ολα οκ στα λενε ,και μετα τρεχεις........... |
Απόσπασμα:
Σου μιλάω λόγω του οτι εδώ και 2 μήνες έχει ο αδερφός μου μετατρέψει ενα mini cooper και επειδη έχω κάνει 2 μακρινά ταξίδια + κάποιες εντος μετακινήσεις ειναι πραγματικα καλή περιπτωση η μετατροπή για κάποιον που κάνει αρκετα χιλιόμετρα.Σκέψου ότι η τιμή του γκαζιου είναι περίπου μισή της βενζίνης απλά με γκάζι η κατανάλωση αυξάνεται περίπου 10%. Το κοστος ποικίλει.Υπάρχουν διαφορα κιτ μετατροπής.Τα πιο φθηνα είναι τα τουρκικα τα οποία δεν έχουν καλή φήμη.Αυτό που έβαλε ο αδερφός μου είναι πολωνέζικο,το πλήρωσε 1600 ευρω και η τιμή αυτη ισχύει για όλα τα 4κλυλινδρα μοτερ.Αυξάνεται στα μοτερ που έχουν παραπάνω κυλίνδρους και μειώνεται σ αυτά που έχουν λιγότερους. Τώρα για το αν αξίζει να κάνεις σε 1000αράκι μετατροπή εγώ στο συνεργείο που έγινε η μετατροπή στο mini είδα και smart με γκάζι. Υπολόγισε τα χιλιόμετρα που κάνεις και δες αν σε συμφέρει Σταύρο. |
Χθες τα ξημερώματα, κατά τις 03.00, είχε η ΕΤ3 ρεπορτάζ για την υγραεριοκίνηση ....
Τα πράγματα, είναι όπως τα λέει ο Θοδωρής ... Ουσιαστικά, δεν καταλαβαίνεις καμία διαφορά στην απόδοση. Όσο για το κόστος ... για σήμερα, η τιμή/λίτρο, είναι στο μισό ... Συμφέρει ΚΑΙ στους μικρούς κυβισμούς - με μικρότερο αναλογικά όφελος ... Οι τιμές - όπως έλεγαν οι τοποθετητές - για εταιρείες με "χαρτιά" κ όχι να παίρνουν από αλλού υπογραφές, αλλά κ για πιστοποιημένα προϊόντα που περνάνε ΚΤΕΟ κανονικά, κυμαίνονται από τα 1500-1800 € ... Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε όλοι ??? Σταύρο .... για προχώρα σε έρευνα αγοράς .... μήπως συμφέρει κ η ομαδική ... :D |
Απόσπασμα:
Τωρα παω για σπιτικο χαμπουργκερ!:D |
Θοδωρή, Νίκο, Γιώργο και τα άλλα παιδιά που απάντησαν σας ευχαριστώ :)
Πραγματικά δεν είχα ασχοληθεί καθόλου μέχρι σήμερα και δεν είχα ιδέα πως γίνεται (αν με ρώταγες θα σου έλεγα ότι καταργείς την βενζίνη :confused:) Με σημερινές τιμές αερίου πραγματικά συμφέρει (εγώ χρησιμοποιώ ελάχιστα το αυτοκίνητο) αλλά η Ξανθή κάνει 1200-1500 χλμ. το μήνα μιας και κάνει καθημερινά Μενίδι - Ελευσίνα. Αυτό που έχει γράψει ο GeorgeP ότι η τιμή του αερίου θα είναι 30% κάτω από αυτή του πετρελαίου ισχύει για την λιανική ή για την τιμή του διυληστηρίου. (τι ρωτάω τώρα ε; ). |
Απόσπασμα:
Πιστεύω οτι θα παίζει και διαφορά στα υλικά.Ή στην μάρκα των υλικών.Τι να πω;;;; |
Απόσπασμα:
Αλλα κανεις δεν γνωριζει μεχρι ποτε!!!!!!! Εχουν χρονικο οριζοντα αυτες οι διακρατικες συμφωνιες!!!! Αλλο η ρωσια να παιρνει ποσοστο στα 0,70ε λιανικης κι αλλο στο 1,50ε λιανικης!!!!;) Διοτι το ποσοστο της ειναι επι της λιανικης αφου δεν υπαρχει κατι σαν τον ΟΠΕΚ του πετελαιου και ειναι η μοναδικη προμηθευτρια της ευρωπης!! το ηξερες??? Οχι? ουτε κι εγω!!! Μολις ξεφορτωσα πριν 3 χρονια ενα LPG τανκερ στον Ασπροπυργο το εμαθα!!!!!!! |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Σταύρο η ερώτησή σου είναι περισσότερο γεωπολιτικής και στρατηγικής φύσεως παρά τεχνικής! Η στρατηγική μιας χώρας (λέμε τώρα, όχι της Ελλάδας...) δεν μπορεί να έχει βάθος μεγαλύτερο από 2-3 χρόνια. Είναι βέβαιο ότι κανείς δεν μπορεί να σου πει τι θα γίνει στο μέλλον με το φυσικό αέριο και το αν συμφέρει σήμερα, θα συμφέρει και αύριο.
Το θέμα έχει υπάρξει αιτία προστριβής των υπερδυνάμεων κάποτε - τώρα κουμάντο κάνει η μια που έμεινε - γι αυτό και έργα που πιθανόν να μας ανεξαρτητοποιούσαν έστω και λίγο σε θέματα ενέργειας, "εντέχνως" βρίσκουν κολλήματα. Το γεγονός είναι ένα και έχει σχέση με όλη την σημερινή γκρίνια και την κακομοιριά μας των τελευταίων αιώνων. Όσο είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε τους εαυτούς μας και μας κατραπακώνουν γερμανάκια και αμερικανάκια τύπου ΓΑΠ, θα ψάχνουμε πατέντες να γλυτώσουμε χρήματα από όπου μπορούμε για θέματα στοιχειώδους διαβίωσης που άλλοι ομόψυχοι λαοί τα θεωρούν δεδομένα. Για να περάσεις την ώρα σου, δες και αυτά: The Future of the Russian LPG Market. RPI. Energia.gr - energia.gr ����� � ����� ���������� � ������ ������� ������ �������-���������� IGB; Αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης - Βικιπαίδεια Gas vs Petrol |
η πρόταση που έχω από ανθρώπους της αγοράς αυτοκινήτου είναι να μην προστρέξω για εγκατάσταση αλλά να περιμένω να μπει το 2012 για να δούμε τη τιμή του υγραερίου κίνησης, τότε....;)
|
Ωραίος ο Γιώργος ;) |
Απόσπασμα:
Απόσπασμα:
Δυστυχώς ναι , αν έχει αλλάξει κάτι εδώ και 3 μήνες δεν το γνωρίζω, μακάρι να μπορούσα και δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου:);). Γιώργο, Θοδωρή ξέρετε κάτι για τους TFSI ? |
Δεν είναι μόνο το TFSI, είναι και το FSI, και γενικώς τα αυτοκίνητα με τροφοδοσία άμεσου ψεκασμού. Ετοιμάζουν και για αυτό κατι πάντως απο ότι ξέρω...
|
Απόσπασμα:
Η διαφορα με του εμεσου ψεκασμου, οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ, ειναι οτι στα εμεσου ψεκασμου ψεκαζεται αεριο μεσα στον θαλαμο καυσης ενο στα αμεσου ψεκασμου μικροσταγονιδια (υγρη/αερια μορφη) οπως ακριβως και στην βενζινη. Διαβαστε (ολα με φωτο και καποια με βιντεο) http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/36791.asp http://www.ecofuel.gr/autokinita.html http://www.ygraeriokinisi.gr/5.html εδω γαι συστηματα αμεσου ψεκασμου (FSI, TFSI κ.λ.π.) http://www.ygraeriokinisi.gr/fsi.html http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/38841.asp Η διαφορα ειναι οτι στα εμεσου ψεκασμου χρησιμοποιειται εξαερωτης για την μετατροπη του υγρου υπο πιεση LPG σε αεριο ενω στα αμεσου ψεκασμου δεν χρησιμοποιειται εξαερωτης κι ετσι ψεκαζεται οπως και η βενζινη. Και αυτο διοτι στα εμεσου ψεκασμου συστηματα υπαρχει μια κεντρικη μοναδα που διανεμει το μιγμα προς 4 μπεκ με λογο αερα βενζινης 14:1, ενω στα αμεσου ψεκασμου 4 μοναδες που ψεκαζουν σε 4 μπεκς με αναλογια αερα βενζινης 30:1!!! Εδω οι σχετικες πληροφοριες http://13tee-thess.thess.sch.gr/GDI/GDI.htm http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=283&article=7135 http://www.bosch.gr/content/language1/html/715_4325.htm Καλη αναγνωση!! |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Υπάρχει κάτι που δεν ξέρεις? :D |
Απόσπασμα:
η μαγικη φραση ειναι αυτη......;) |
Απόσπασμα:
Ελπιζω μεχρι να πεθανω (ενα απο τα πραγματα που δεν ξερω) να εχω μειωσει την αμαθεια μου οσο περισοτερο γινεται!!! |
Λοιπον,αν και υπερμαχος3 της υγραεριοκινησης,θα αναφερω τους προβληματισμους μου:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
α)Για να εισαι νομιμος πρεπει να περασεις Κ.Τ.Ε.Ο. με το αναλογο εξτρα κοστος...:rolleyes: ποιος μου λεει οτι το ευπατριδη ελληνικο μας κρατος σε κανενα χρονο απο ΤΩΡΑ δεν θα βγαλει καποιο νεο ΧΑΡΑΤΣΙ για τα υγραερια....αφου εχει γίνει της μοδος..? β)Τυχαιο μεχρι πριν 3 χρονια που η προσφιλή κατα τα αλλα κιτρινη φυλη (ταξι) εκανε την μετατροπη με πολυ λιγοτερα χρηματα,απο αυτα που ζητανε σημερα???δεν αναγραφω ποσον γιατι θα σας πεσουν τα μαλλια(και για να προλαβω μιλαω για συστηματα που περναν και την πιστοιποιηση/αλλαγη αδειας απο το κτεο ή το υπουργειο...) γ)Το υγραεριο οπως αναφεραν και αλλοι...εχει συγκριτικα με την βενζινη,μεγαλυτερη καταναλωση....ενας μεσος όρος ειναι τα 1,5 με 3 λιτρα ανα 100 χλμ.....αλλα επειδη η τιμη του ειναι στα μισα της βενζινης γιαυτο και συμφερει..... δ)Οπως ανεφερε και ο ΜΕΓΑς Φαρος της γνωσης:D(Γεια σου ρε Γιώργηηηηηηηη!!!)το υγραεριο ΠΛΕΟΝ μπαινει σε ΠΑΡΑ πολλα ειδη μοτερ.....(ευτυχως παρεθεσε και τα site !!):) ε)Καπου δειαβασα(συγγνωμη αλλα δεν θυμαμαι) οτι απο την μετατροπη του Ιχ ή επαγγελματικου οχηματος πρεπει να ενημερωθει και η ασφαλιστικη εταιρεια του οχηματοσ. στ)το υγραεριο ειναι πιο επικινδυνο απο την ΒΕΝΖΙΝΗ..???ή οχι???σίγουρο ειναι οτι με τα συστηματα ασφαλειας που υπαρχουν πλεον(βαλβιδες ελεγχομενης εκτονωσης,παγιδες και αλλα ) ειναι πιο......(((((μαντεψτε!!!)))) ζ)Παμε τωρα για 2 καλους μου προβληματισμους............ 1)Το υγραεριο για να δουλευει σωστα περιεχει μεσα ποσοστο ελλαιου.........ΑΛΛΑ....στην ΕΛΛΑΔΑ το .....και καλα LPG.....ειναι απλο....υγαεριο......γκαζι.....οπως το λεγαμε παλιοτερα και η προσμηξη ελλεου ΔΕΝ γίνετε απευθειας απο τα διυλιστηρια.....οπως γινετε Ευρωπη.......ή τουλαχιστον ετσι εχω ακουσει...απο....διαφορους...... 2)Αν δεν το ξερετε ,μαθετε και αυτο:Tα οχηματα που εχουν μετατραπει σε ΥΓΡΑΕΡΙΟ,,,,,πρεπει απο την μετατροπη και μετα να πηγαινουν σε συνεργεια ,ακομα και λαστιχαδικα και...εδω το σστειο....Κ.Τ.Ε.Ο. που εχουν πάρει ΠΙΣΤΟΠΙΗΣΗ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για το υγραεριο....και για να τα λεμε σταρατα.....μεχρι τωρα τουλαχιστον.......ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ εχουν αυτο το κολοχαρτο........ Τα συμπερασματα δικα σας!!! παρτε και bonus ενα Βιντεακι!! |
λοιπον να πω και εγω την εμπειρια μου σαν κατοχος υγραεριοκινητου εδω και πολλα χρονια.κατα αρχην ειναι πιο ασφαλες απο την βενζινη για πολλους λογους.Η δεξαμενή υγραερίου είναι ειδικής σχεδίασης για πιο ανθεκτική συμπεριφορά στη ρήξη σε περίπτωση σύγκρουσης και ειδικές βαλβίδες ασφαλείας και αποκοπής συμβάλλουν στην αύξηση του συντελεστή ασφαλείας.
αντιθετα απο το βυτιο βενζινης που ειναι ψευτικο και ειναι εξω εξω.ενω το υγραεριο ειναι και ενα μετρο μεσα στο πορτ παγκαζ.για την ασφαλεια μπορω να γραφω πολλα πραγματα αλλα θα βαρεθητε να διαβαζεται.αποδοση εχεις την ιδια μιας και δεν μπορει να νοθευτει και ειναι και 120 οκτανια.η καταναλωση ειναι σχεδον ιδια δηλαδη.10 λιτρα στα 100 βενζινη 10,20 λιτρα υγραεριο.αυτο με το λαδι δεν ισχυει γιατι παραληλα με το υγαεριο γινονται και καποιοι ψεκασμοι βενζινης οποτε οι βαλβιδες λιπαινονται.αν κανεις 10.000 χλμ το χρονο και πανω συμφερει απλα κανε τον υπολογισμο και θα το διαπιστωσεις.τα υπερ ειναι δεκαδες και κατα δεν υπαρχουν.τελος για να μην κουραζω σε ολες τια αλλες χωρες κυκοφορουν εκκατομυρια αυτοκινητα με υγραεριο χωρις κανενα προβλημα.μονο στην ιταλια εχει 2.000.000 αυτοκινητα.εμεις τωρα ανακαλυψαμε την φωτια και για να τα κονομανε οι βενζιναδες παμε να το βγαλουμε σκαρτο.επιγραματικα θα πω.αυξηση ζωης κινητηρα.ασφαλεια.αυτονομια,οικονομια,στα @@ μου οι απεργειες βενζινης αφου υπαρχει αποθεμα,καθαροτερο περιβαλλον.ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΩ ΥΓΡΑΕΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ :sm7: |
Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:06. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!