![]() |
τρέμουλο με Metzeler Tourance
Καλημέρα σε όλους!
Ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τα Metzeler Tourance . Τα φοράει το GS μου από το Γενάρη! Τα έβαλε ο προηγούμενος ιδοκτητης της μηχανής στο Περιστερά και είχε κάνει με αυτα 1500Χλμ. Άλλα τόσα έχω κάνει και εγώ περίπου. Στη χτεσινή βόλτα επιβεβαίωσα πως το μηχανάκι μετά τα 120 τρέμει αρκετά και πολύ ενοχλητικά! το νιώθω έντονα στο χέρι, συντονίζονται οι καθρέπτες κλπ. Έχω ακούσει ότι το φαινόμενο με αυτά τα λάστιχα έχει παρατηρηθεί ξανά! Εννοείται θα το πάω για ζυγοστάθμιση αύριο στον Περιστερά αλλά θα βρώ λύση ή μήπως σαν λάστιχο - παρτίδα, βγήκε προβληματικό και πρέπει από τώρα να σκέφτομαι την αντικατάστασή τους? Ευχαριστώ πολύ! |
Απάντηση: τρέμουλο με Metzeler Tourance
Μην ανησυχείς,το θέμα αντικατάστασης μην το σκέφτεσαι,με ζυγοστάθμιση και αέρα θα στρώσει...Για πρόβλη μα από πατρίδα απίθανο,αλλά αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα σου κάνει αντικατάσταση λογικά,αλλά ξαναλέω απίθανο κάτι τέτοιο....;) |
πολυ συχνο φαινομενο για τα metzeler.....μου ετυχε με το πισω και μου μετεφερε απιστευτους κραδασμους στα μαρσπιε:cool: ο περιστερας μου το αντικατεστησε αμεσως....:) οτι και να ειναι θα βρεις ακρη...;) |
Εχε απλα κατα νου οτι αν το τρεμουλο ειναι μονο στο δεξι χερι μπορει να χρειαζεσαι ρουλεμαν διαφορικου..
Ειναι το πρωτο κλασσικο συμπτωμα για αυτη τη βλαβη. |
Μακάρι να φτιάξει!
αύριο θα ξέρω μάλλον. Ρουλεμαν διαφορικού εννοείς το πίσω μετά τον άξονα; Ρωτάω γιατί τα 2 μπροστινά του άξονα ( συγνώμη αν τα περιγράφω λάθος) τα άλλαξαν πριν 1000χλμ! Για το τρέμουλο μπορεί να ευθύνεται ένα από τα 2 λάστιχα; Αν όχι πιο συμβαίνει να βγάζει το πρόβλημα συχνότερα; |
Εννοω τα πισω μεσα στο διαφορικο...Χαρακτηριστικο αυτου του τρεμουλου ειναι πως ειναι υψισυχνο λιγο και ενοχλητικο δηλαδη..
Δες ακομη μηπως εχεις κακη στηριξη σε aftermarket topcase..η απλα παραφορτωμενο topcase.. Συνηθως -αν ειναι λαστιχο- ειναι το μπροστινο. |
ακριβως το ιδιο εχω παθει και εγω(και στο ιδιο μαγαζι)
|
Και πως το αντιμετώπισες; Στο άλλαξαν;
Τώρα που μιλάμε έχω αφήσει τη μηχανή για τον έλεγχο. ΥΓ μου είπαν πως δεν τους έχει ξανατύχει :( |
μια ερωτηση στον περιστερα πηγες για ελεγχο?δες τι θα σου πουνε παρακολουθησε τι κανουν και αν εχεις προβλημα ακομα θα σου πω τι εκανα.παντος το οτι δεν τους εχει ξανατυχει το περνο σαν αστειο.(τα ιδια μου ελεγαν και εμενα βεβαια)
|
Απόσπασμα:
Δεν το ριχνεις στο φως φιλαρακι να το μαθουμε και εμεις:hmmm: |
μην νομιζεις οτι το κραταω κρυφο απλα δεν θελω να τον επηρεασω,θα σας γραψω ολη την ιστορια.
|
Απόσπασμα:
οκ,οχι τιποτα αλλο,εχω και εγω ενα θεματακι με....αστοχια υλικου σε ελαστικα (οχι απο Περιστερα) και μόλις τα αντικαταστησω , θα αναρτησω και εγω την ιστορια!!!!(να γινόμαστε πιο πονηροι!!!:D) |
metzeler η κατι αλλο?
|
Απόσπασμα:
metzeler tourance exp:o:o |
α ωραια
|
Παίδες ακτινωτές ζάντες έχετε;Μήπως έχει πάρει η μπροστά παραπάνω από όσο θα πρεπε ;Γι' αυτό και το τρέμουλο.
|
αυτο παιζει αλλα ειναι το τελευταιο που πρεπει να κοιταξεις αφου σιγουρευτεις οτι ολα τα αλλα ειναι οκ.
|
Απόσπασμα:
Νομιζω οτι η ΖΑΝΤΑ ειναι το ΠΡΩΤΟ που πρεπει να κοιταξεις....(ασε που ειναι και το πιο ευκολο:cool::cool:) |
ναι αλλα ολοι στην συγκεκριμενη περιπτωση θα σου πουν οτι εχεις στραβια ζαντα(οι οποιες εκ κατασκευης δεν ειναι ολοισιες) με αποτελεσμα το επικεντρο του προβληματος να γινει η ζαντα και οχι το λαστιχο και αν εχει γινει σωστη ζυγοσταθμιση.
|
Απόσπασμα:
να ρωτήσω και εγώ κάτι ??? πώς είναι δυνατόν να σου "κατεβάσει" το ζαντολάστιχο από το μηχάνημα εάν δεν έχει δείξει το μηχάνημα ότι αυτό είναι ζυγισμένο ? |
και μπορει να εχεις δωσει λεφτα για τσαμπα δηθεν ακτινολογησεις και λοιπα και να φταει το λαστιχο ή η ζυγοσταθμιση
|
Λοιπόν ..,
Μου είπε πως η ζάντα είναι χτυπημένη. Μου την έδειξε κιόλας και δεν μπορώ να πώ.... Το είδα πως είχε θέμα:( Μου είπε την ισιώνουμε και πως θα λυθούν όλα! Την ίσιωσε, πλήρωσα 90ευρώ και είδα ελάχιστη βελτίωση! Μην πώ και καθόλου!!! Πήγα Συγγρού, παραλιακή και κατέληξα σπίτι Γλυφάδα. Τον πήρα τηλ. Μου είπε θα στρώσει και να το ξαναπάω αύριο να του κάνει κάτι ακόμα! Μην με ρωτήσετε τι, δεν ξέρω. Μάλλον για ταλαιπωρία πάει το πράγμα! Και διευκρινιστικά η ζάντα μου δεν είναι ακτινωτή. |
Απόσπασμα:
:confused::confused: |
Απόσπασμα:
|
Ναι στον Περιστερά πήγα. Την έστειλε έξω για ίσιωμα.
Ωραία σκέψη για την intramoto.Κάτω από το σπίτι μου είναι. |
οποτε μην το σκεφτεσε καθολου και περνα απο εκει
|
κανα νεο?
|
Πήγα από Intramoto. Βρήκα τον τεχνικό, του εξήγησα το πρόβλημα.
Με άκουσε. Μετά από δικό μου αίτημα με έστειλε σε συνεργαζόμενο συνεργείο για να γίνει επανέλεγχος των ελαστικών. Το ζυγοστάθμισμα του μπροστά ήταν λάθος. χρειαζόταν τα μισά γραμμάρια. Επίσης τα βαρύδια ήταν κολλημένα σε διάφορα σημεία της ζάντας και όχι όλα "μαζεμένα". Μου έκανε ηλεκτρονική και στατική ζυγοστάθμιση! Το πίσω ήταν άριστο. Τα λάστιχα εμπρός-πίσω ήταν οπτικά σε καλή κατάσταση. δεν φάνηκαν παραμορφώσεις. Αποτέλεσμα δεν έχω ακόμα ασφαλές στο δρόμο, γιατί πρέπει και να δουλέψουμε για να έχουμε να πληρώνουμε. Αν συνεχιστεί το πρόβλημα, μου είπε πως θα τα αλλάξει. Νεώτερα μετά τη δοκιμή! |
:)
|
Tελικά σήμερα άλλαξα το μπροστινό λάστιχο. Ουσιαστικά έγινε αντικατάσταση με ίδιο αλλά καινούργιο. Δεν μπορώ να βγάλω ακόμα συμπεράσματα μιας και δεν έχω κάνει χιλιόμετρα....
Μην ξεχνάμε επίσης και το ψυχολογικό παράγοντα :) Τώρα νομίζω πως έχω "άλλο" μηχανάκι! Και για να μην ξεχάσω....πριν αλλάξω το λάστιχο πέρασα άλλη μια βόλτα από το Θανάση (MnS) για τσεκάρισμα ρουλεμάν και ό,τι άλλο σχετικό που θα μπορούσε να οδηγεί σε τρέμουλο, και το όχημα είναι πεντακάθαρο. Θέλω να πιστεύω πως ξεμπέρδεψα.;) |
πιθανότατα - μην ξεχνάς κάποια λάστιχα "στραβοκαλουπώνονται" από τον κατασκευαστή και καμιά ζυγοστάθμιση δεν τα "φέρνει" (ειδικά φτηνιάρικα αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες)
|
19/7/11 εβαλα και εγω λαστιχα στον Περιστερα tourance exp.....το σ.κ εκανα και το πρωτο ταξιδι με τα νεα λαστιχα η χοντρη μου μετα τα 140 απλα ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ψαρευει σαν τρελη με 1 ατομο.Με 2 ατομα δεν κανει τιποτα. Περασα απο τον θαναση πρωι-πρωι και το ρουλεμαν ειναι οκ επισης αυτο που μου τονισε ηταν οτι εχουν βγει πολλα στραβα tourance στην αγορα.ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΠΡΟ ΑΛΑΓΗΣ ΤΟ BMW HTAN MIA XΑΡΑ......Ετσι πηρα τηλ τον Νικο ο οποιος μου ειπε και εμενα οτι δεν του εχει ξανα τυχει κατι τετοιο η μαλλον πιο σωστα τυχαινει 1/1000 αλα θα ερθει να το παρει το απογευμα γιατι μενουμε κοντα να το παει αυριο 2/8/11 στο μαγαζι του να το δουν......
|
4-5 από τους χίλιους πάντως είμαστε εδώ μαζεμένοι.
Τυχαίο? Δεν νομίζω! |
Εγώ τα 'εχω τα τελευταία 5000 km περίπου...δεν ξέρω για τρέμουλό αλλά στο ταξίδι μετά τα 160 αρχίζει να κουνάει αριστερά δεξιά το μπροστινό μέρος σαν shaker και για να πω την αλήθεια με φόβησε πολύ..ειδικά στις στροφές της Υλίκης. Όταν κατεβαίνω στα 140 τότε επανέρχεται..Να αναΦέρω ότι έχω την πίσω adv βαλίτσα γεμάτη και την esa ρυθμισμένη στη θέση 1 άτομο με βαλίτσες και sport. Ιδέες κανείς??
|
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Παιδιά αδιανόητα αυτά και ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ΦΥΣΙΚΑ!
Αν η Metzeler πρέπει να φτιάξει την παραγωγή της ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Να πάτε στον Περιστερά ή όπου τα πήρατε και να απαιτήσετε αλλαγή. Ούτε εκείνος θα χάσει, θα πρέπει να τα στείλει στον εισαγωγέα και ας βρει αυτός άκρη. Ειδικά τα EXP πουλάνε πάρα πολύ και είναι αδικαιολόγητο. Εγώ ήδη τα σκέφτομαι για... επόμενα (στην ώρα τους) μια και το TR-91 είναι άριστο μεν, αλλά εμφανώς όχι για Ελλάδα (σε άλλο topic αυτά). |
Το εμπρος ελαστηκο μου ειναι 20/11 και dot EB 7R J155 και το πισω ειναι 13/11 και dot EB 0Y L987 δεν ξερω αν και οι υπολοιποι που εχετε το προβλημα αυτα τα νουμερα τεριαζουν;
|
Απόσπασμα:
|
Αν και σπάνια φοράω μπαγκαζιέρα, όταν φοράω ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ σοβαρή ΔΙΑΦΟΡΑ. Και μιλάμε για 50λίτρα όχι "βαλιτσάκι".
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:59. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!