![]() |
Επιστροφή στις "ρίζες".
Εδώ και 10 ημέρες άρχισα να ασχολούμαι με ένα μικρό κομμάτι γης στην πίσω αυλή του σπιτιού μου. Οι γνώσεις μου όσον αφορά την γεωργία και τις καλλιέργειες νηπιακή και τα εργαλεία μου ελάχιστα. (το ίντερνετ μεγάλος βοηθός και σύμβουλος)
Η αρχή έγινε με κάποιες ρίζες τομάτας, πιπεριάς, αγγουριού, μελιτζάνας και κολοκυθιού. Στο μυαλό μου τριγυρνά η ιδέα επέκτασης του όλου εγχειρήματος (σε ένα μικρό κτήμα λίγο έξω από την πόλη που μένω) με την προσθήκη κάποιων ελαιόδεντρων (ευνοεί το έδαφος),την προσθήκη οποροφώρων δέντρων, την προσθήκη οικόσιτων ζώων και πουλερικών και την προσθήκη 3-4 κυψελών. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι χρονικές συγκυρίες κάνουν επιτακτική την ανάγκη να (ξανα) επιστρέψουμε σε κάποιες αξίες που εδώ και χρόνια έχουν θαφτεί στο βωμό της σύγχρονης καταναλωτικής μας κοινωνίας. Αν κάποιος έχει παρόμοια ενασχόληση πιστεύω θα ήταν μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και γιατί όχι αλληλοβοήθεια. |
Απάντηση: Επιστροφή στις "ρίζες".
καλησπέρα και μπράβο σου!
εδώ είμαι και εγώ και ότι θέλεις ρώτα άφοβα. και δυό σημαντικές ερωτήσεις για την κουβέντα στο κτήμα που λες έχεις νερό? και αν ναι απο που? για τι έκταση μιλάς...πόσα στρέμματα? τα φυτά που έβαλες,τα αγόρασες έτοιμα σαν φυταριά απο μαγαζί με γεωπονικά ή έβαλες εσύ τους σπόρους?:) |
Στο κτήμα υπάρχει γεώτρηση (πομώνα) 80 μέτρα βάθος, υπάρχει και ηλεκτρικό ρεύμα, απομένει να το περιφράξω. Δεν έχω κάνει ακόμα ανάλυση χώματος σε γεωλόγο για να μου πει τι μπορώ να φυτέψω και τι όχι( αν πχ είναι αλκαλικό ή όξινο υπάρχει τρόπος ώστε να φέρω το ph στα ίσα του? Ή δεν έχει σημασία?)
Το κτήμα είναι περίπου 1,5 στρέμμα, το κακό είναι πως τριγύρω υπάρχουν κάποια σπίτια και δεν ξέρω αν αντιμετωπίσω πρόβλημα (μυρωδιάς) με τα ζώα που θέλω να βάλω (κότες, κουνέλια, γαλοπούλες 2-3 αρνιά). Τα φυτά που ήδη έχω βάλει στον κήπο ήταν έτοιμα (φυτώριο) και τα πήρα από γνωστό μου. |
Καθε δευτερο σαββατοκυριακο κανω 600 χιλιομετρα να παω και να ερθω στο Αγρινιο για να απολαυσω αυτα που λες.Η ξεκουραση μου ειναι να περιποιουμε τον κηπο μου και τα δεντρα μου.Εχω ενα κτημα με 5 στρεματα με ελιες και ενα που εχω βαλει απο ολων των ειδων οπωροφορα δεντρα.Παρολο που κουραζομαι πολυ σωμματικα για να τα εχω αυτο που απολαμβανω ψυχικα δεν συγκρινετε με τιποτε...
|
Να είσαι καλά,και να ξέρεις ότι το forum μας διαθέτει αστέρια στο αντικείμενο που είμαι σίγουρος ότι θα σε βοηθήσουν σε ότι χρειαστείς ;) |
:sm8:
|
Απόσπασμα:
Εχει κάνει 2 doctora, επί αυτών..!! Γεια σου Τσοπάνι αρχηγέ..!!!;);) Βαγγέλη, ετοίμασε τα ζαζαβατικά σου, να βάλω και εγώ κανένα κοψίδι & τσίπουρο, να γίνει το έλα να δεις..!!!! :sm7::sm7: |
Για πείτε ρε παίδες... έχω φυτέψει κάτι κολοκύθια, ντομάτες, κοκ... σε γλάστρες και πραγματικά έχουν πάρει τα πάνω τους... αλλά ακόμα καρπούς δε βλέπω... Θα φέρω φωτό για να μου πείτε τι έχω φυτέψει...
Το σίγουρο είναι ότι η μία γλάστρα είναι μόνο κολοκύθια, όπου παρατηρώ το εξής φαινόμενο... Έχουν βγει οι ανθοί... μεγαλώνουν... αλλά κολοκύθια γιοκ!!:hmmm: |
Δε γνωρίζετε ότι είστε όλοι παράνομοι όσοι "ερασιτεχνικά" γίνεστε καλλιεργητές;! Εχει απαγορευτεί! Τσοπάνη έχω δίκιο;
|
Απόσπασμα:
:D:o:D |
Μπράβο σας που απασχολείστε με τα κηπουρικά όταν έχετε το χρόνο είναι μεγάλη επιβράβευση όταν φτάνει η στιγμή να κόβεις τους καρπούς των κόπων σου και να αξιοποιείς τη περιουσία σου . :sm4::sm4: |
Ερώτηση...Πατάτες και κρεμμύδια (ξερά) έχω δει ότι φυτεύονται συγκεκριμένη επόχή του χρόνου ενώ κάποιοι μου έχουν πει πως μπορώ να τα φυτέψω όποτε θέλω. Τι ισχύει τελικά? Δλδ μπορώ να τα βάλω τώρα ή θα πρέπει να περιμένω ως τον Σεπτέμβριο?
|
Απόσπασμα:
.,.,,ναι είναι παράνομοι.,.,,,.:sm7::sm7::sm7: εύχομαι να μην.,., αλλά σε λίγα χρόνια θα πέσει κυνήγι.,.,. αν θα έχεις παράνομες καυτερές πιπεριές στο κήπο η μπαλκόνι σου.,.,:sm7::sm7: |
Απόσπασμα:
κάνε λίγο υπομονή... στο κολοκυθάκι πρώτα βγαίνει ο ανθός,μεγαλώνει και μετά βγαίνει το κολοκυθάκι μέσα απο το κλαρί;) και τα άλλα θα αρχίσουν σιγά σιγά ρίξτους λίγο βιολογικό λίπασμα τώρα πριν την ανθοφορία πρώτα θα βγούνε τα κολοκυθάκια,μετά τα αγγούρια μετα οι πιπεριές και τέλος οι ντομάτες |
Απόσπασμα:
στην ελλάδα νομίζω δεν έχει ακόμα ψηφιστεί:D |
Απόσπασμα:
βαγγέλη,χθες σου είχα ετοιμάσει ένα σεντόνι,αλλά μου έσβησε κατα λάθος:( θα σου τα πω εν καιρώ και σιγά σιγά. για πατάτα έχεις αργήσει λίγο αλλά ακόμη και τώρα,αν τις φροντίσεις και τις ποτίσεις,μπορεί να πάρεις κάτι;) το βράδυ θα σου γράψω κάτι κουφό για την πατάτα:D πάμε στο κρεμυδι-σκόρδο ναι μπορείς να το φυτέψεις και τώρα άνετα και όλη την διάρκεια του χρόνου,αρκεί μην μένεις σε μέρος πολύ ξερό και χρειάζονται λίγο νεράκι το καλοκαίρι. το πρόβλημα είναι αν θα βρεις κροκάρι (μικρός σπόρος κρεμυδιού) αυτήν την εποχή.πήγαινει σε μαγαζί με γεωπονικά. αν θέλεις να κάνεις κρεμύδια ξερά,με σκοπό να τα αποθηκεύσεις για τον χειμώνα,μην βάλεις κόκκινο κρεμύδι,αλλά ασπρο. το κόκκινο μπορεί να πικρίσει. |
Απόσπασμα:
Είσαι Θεός !! :D Και που θα το βρω αυτό το λίπασμα...:Απορία::Απορία: |
Απόσπασμα:
Σκύλο, γάτα; Δεν έχεις κανένα οικόσιτο;:D:D:D |
και ένα κουίζ για τους μελλοντικούς .....συναδελφους :D
όταν βάζουμε σπόρο κρεμμυδιού στο χώμα,τον φυτεύουμε ως εξής. αν το θέλουμε να μεγαλώσει για να γίνει ξερό(για τον χειμώνα),τον φυτεύουμε πολύυυυ ριχά.μόλις στους 5 πόντους. αν το θέλουμε να το φάμε φρέσκο,τον φυτεύουμε πολύυυυυυ βαθιά.μην σου πω και 20 πόντους. μπορεί να πει κάποιος γιατί? άντε να σας δώ:D εύκολο είναι:) |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
το καλύτερο είναι κοπριά απο πρόβατα χωνεμένη. βάλε το τριβάλιτσο και έλα να σε γεμίσω!:D μπορείς να πας σε γεωπονικό κατάστημα και να πάρεις ένα σακουλάκι;) ένας φίλος στην σαλονίκη έκανε την εξής μαγκιά... είχε δύο καναρίνια :D 1 κουταλιά της σούπας κουτσουλιά,σε μπουκάλι του νερού 1,5 λίτρο,ανακάτεμα σέικερ όπως ο τζέιμς και ρίξιμο στις ρίζες απο λίγο και αφού πρώτα το έχεις αφήσει μέσα στο νερό για κανα 2 μέρες;) αν το ρίξεις κατευθείαν,μπορεί να τις κάψει...σπάνια μεν,αλλα΄μπορεί να τα κουράσει τα φυτά;) |
αντε σιγα σιγα να αυγατενουμε οι παραγωγοι !!
|
Απόσπασμα:
συνάδελφος-συνάδελφος???:sm7: |
Το παρακάτω κυκοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο. Με μιά πολύ μικρή αρχική έρευνα δεν κατόρθωσα να βρω αν έχει γίνει νόμος.
24/3/11 ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο! · Θα συνοδεύεται από την απαγόρευση οικιακών καλλιεργειών! · Θα τρώμε αυτά που θα μας ετοιμάζουν, χωρίς να γνωρίζουμε τι περιέχουν Τα γεγονότα προχωρούν με τρομερή ταχύτητα δίχως να μας αφήνουν περιθώρια για αδράνεια. Όσο οι αλήτες τηλεκανίβαλοι, κάνουν προπαγάνδα κρατώντας μας υπνωτισμένους, κάποιοι σχεδιάζουν το μέλλον μας αθόρυβα. Στείλτε παντού το παρόν άρθρο, όσο είναι νωρίς. Το παρόν νομοσχέδιο έρχεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο! Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ' τον περίφημο διατροφικό κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπου και δημιουργήθηκε η επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ' τον κώδικα, επιτροπή η οποία υπάγεται στον Ο.Η.Ε.. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ Η ιστορία του κώδικα alimentarius αρχίζει το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβληματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός, εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, όταν διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία. Ο κώδικας όμως δεν ξεχάστηκε. Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του σε ένα εντελώς διαφορετικό πνεύμα του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή. Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz derMeer. Πρόεδρος της εταιρίας I.G.FARBEN. Η εταιρία I.G.FARBEN κατασκεύαζε όπλα, πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό καθώς και ειδικό το αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατούμενων. Ο Fritz derMeer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά λίγα χρόνια μετά αποφυλακίστηκε. Λίγους μήνες μετά πρότεινε την επαναφορά του κώδικα Alimentarius ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Ο ΟΗΕ με απόφαση του, το 1962 ενεργοποιεί ξανά τον κώδικα με το επιχείρημα της προστασίας των καταναλωτών. Η "φονική" εταιρία του δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε σε τρεις νέες μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις πολύ γνωστές Bayer, Hoechst και Basf! Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (USA: Νόμος S-510) Το θέμα δε θα ήταν φοβερό αν ο κώδικας όντως ακολουθούσε την αρχική του λογική. Ο κώδικας αναγράφει πλέον μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται και ορίζει αυτομάτως παράνομη κάθε παρέκκλιση απ' τα επιτρεπόμενα. Έως και σήμερα η υιοθέτηση όλων των διατάξεων του κώδικα δεν ήταν υποχρεωτική για όλα τα κράτη. Ωστόσο, μετά και την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής το 2008 στην Ελβετία, όπου οι ΗΠΑ τέθηκαν επικεφαλής της επιτροπής, οι παράγραφοι για τα πολυβιταμινούχα τρόφιμα ενεργοποιήθηκαν και η εφαρμογή του κώδικα γίνεται πλέον υποχρεωτική για όλες τις χώρες του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου). Κάθε χώρα που θα υποδεχτεί τον κώδικα θα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με κανένα τρόπο την ελεύθερη εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, ζώων και επικίνδυνων χημικών. Οποιαδήποτε αντίσταση στον κώδικα θα θεωρείται συγκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και θα έχει ως συνέπεια οικονομικές κυρώσεις για τη χώρα που θα αντιδράσει. Επίσης η χώρα εκείνη δε θα μπορεί να εισάγει ή να εξάγει κανένα προϊόν διατροφής. Στην Ελλάδα εισάγουμε το 60% της διατροφής μας. Μια αντίσταση λοιπόν στον κώδικα θα σήμαινε οικονομική καταστροφή. Λύση υπάρχει αν αξιοποιήσουμε τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά πλέον δεν υπάρχουν κίνητρα εξασφάλισης και διαβίωσης του αγρότη κι έτσι η γη ηθελημένα ερημώνει για να δοθεί μια νύχτα σε επιτηδείους. Η Ελλάδα εκτός του ότι συμμετέχει στον ΠΟΕ , τυγχάνει να είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, που σημαίνει ότι επίσημος διαπραγματευτής σε όλες τις συμφωνίες είναι η ευρωπαϊκή επιτροπή. Οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα τηρούν σιγή ιχθύος. Γνωρίζουν αλλά επικαλούνται τη θέση τους και δε θέλουν να μιλήσουν (πρόεδρος ΕΦΕΤ κ.α.) ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ Με την εφαρμογή του κώδικα, βιταμίνες A, B, C, D, ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θα είναι παράνομα, όταν οι ποσότητές θα είναι θεραπευτικές. Ο νέος κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες ή μέταλλα οι οποίες λαμβάνονται για πρόληψη ή την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης. Αυτές οι ουσίες θα χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια. Αυτό σημαίνει ότι θα απαγορεύεται ακόμη και η συνταγή γιατρού, που δίνει συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα με βιταμίνες, ακόμα κι αν κάποιος τα έχει πραγματικά ανάγκη. Συγκεκριμένα η δοσολογία θα περιορίζεται μονό στο 15% της συνιστώμενης ποσότητας. Η θεραπεία θα υπάρχει με άλλα φάρμακα των εταιριών τα οποία θα κοστίζουν πολύ περισσότερο. Το ίδιο απαγορευμένες θα είναι και οι διατροφικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της διατροφής, μέσω της λήψης θρεπτικών ουσιών. Τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους για τις ποσότητες που εμπεριέχουν και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν οποιαδήποτε πλεονάζουσα "τοξική" ουσία. η λίστα των θρεπτικών ουσιών που θα επιτρέπονται θα είναι αρκετά περιορισμένη. Εκτός του ότι ο κώδικας θα θέσει εκτός λίστας, σημαντικά συστατικά για την ανθρώπινη διατροφή, την ίδια στιγμή προστίθενται σ' αυτές κάποιες επιβλαβείς ουσίες, όπως για παράδειγμα το φθόριο, το οποίο παράγεται από βιομηχανικά απόβλητα. Ήδη το 66% του νερού των ΗΠΑ φθοριώνεται. [Το φθόριο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο Γκουλάγκ επειδή ανακαλύφθηκε ότι οι κρατούμενοι που έπιναν νερό με φθόριο ήταν συγκαταβατικοί κ μπορούσες έτσι εύκολα να τους ελέγξεις και να τους χειραγωγήσεις. Πλέον το συναντάμε σχεδόν σε όλες τις οδοντόκρεμες κ αρκετά κράτη πλέον φθοριώνουν το νερό]. Πέρα από τη λίστα των παράνομων "τοξικών" συστατικών των τροφών, η επιτροπή Alimentarius ανοίγει το δρόμο στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, αλλά και ζώα που θα παράγουν την τροφή μας. Ο νέος κώδικας προβλέπει ότι οι αγελάδες που θα παράγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θα λαμβάνουν υποχρεωτικά την αυξητική ορμόνη rBGH της διαβόητης πολυεθνικής Monsato. Ήδη το αγελαδινό γάλα αποτελεί το νούμερο 1 κίνδυνο ασθενειών του πλανήτη. Κάθε ζώο που θα χρησιμοποιείται για τη διατροφή μας θα υφίσταται αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες επίσης υποχρεωτικά. Ο κώδικας απαιτεί κάθε είδους τροφής να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία εκτός κ αν καταναλώνεται ωμό και σε τοπικό επίπεδο. Ο κώδικας συμπεριλαμβάνει φυσικά και τα βιολογικά προϊόντα που πλέον βιολογικά θα θεωρούνται όταν και σε αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί κτηνιατρικά φάρμακα, αυξητικές ορμόνες κτλ. κατά συνεπεία μάλλον οποίος θέλει θα το βαφτίζει βιολογικό. Ακόμη και εξαιρετικά επικίνδυνα εντομοκτόνα όπως το DDT, για το οποίο στο παρελθόν είχε δημιουργηθεί σάλος όταν αποδείχτηκε η καρκινογόνα επίδρασή του, θα εισαχθούν και πάλι στο εμπόριο. Το DDT, η διελδρίνη η αλδρίνη, το εξαχλωροβενζόλιο και το camphechlor κρίθηκαν από 176 χώρες επικίνδυνα και απαγορευτήκαν το 1991 στη σύνοδο της Στοκχόλμης. Και όμως, επιστρέφουν κανονικά και με το νόμο 7 απ' τα 9 απαγορευμένα επικίνδυνα εντομοκτόνα!!! Πολλές λειτουργίες και συστήματα ενζύμων του ανθρώπου μοιάζουν με αυτά των εντόμων, οπότε ο νοών νοητό...διαφορές παθήσεις που οφείλονται στην υποδιατροφη και στους προαναφερθέντες παράγοντες, είναι οι πλέον επικερδείς όπως ο καρκίνος, ο ζαχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις κ.α. Άλλη μια ουσία που θα επιτρέπεται με το νέο κώδικα, είναι η αφλατοξίνη, καθώς επίσης και η συσσώρευσή της σε υψηλά ποσοστά στο γάλα. Η συγκεκριμένη ουσία είναι η δεύτερη πιο καρκινογόνα και συναντάται σε μουχλιασμένες ζωικές τροφές. Είναι εύκολο να αντιληφθεί κάποιος τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ' τον κώδικα. θυμίζουμε, ότι ο εμπνευστής του κώδικα ήταν ο ιδρυτής τριών πανίσχυρων σήμερα φαρμακοβιομηχανιών. ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 1-4-2011 ο κώδικας διατροφής εδώ κ περισσότερο από 10 χρονιά επιταχύνεται κ επεκτείνεται. 185 χώρες έχουν ενσωματώσει τον κώδικα διατροφής στα νομικά τους συστήματα. στην πλήρη εφαρμογή του αν καταφέρουν να περιορίσουν τις αντιδράσεις μας, θα είναι καταστρεπτικές για την ανθρωπότητα και γενικά για τη ζωή μας. Προς το παρόν γίνονται "εμβολιασμοί" με οδηγίες προς τα κράτη, με θέσπιση νόμων που καλλιεργούν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή του. Ίσως απ' το 2017 να δούμε πράματα κ θάματα. Από 1 Απριλίου 2011 μπαίνει σε εφαρμογή μια οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης η οποία θα εφαρμοστεί και απ' την Αγγλία, η οποία περιλαμβάνει τα φαρμακευτικά παραδοσιακά προϊόντα φυτικής προέλευσης. Στην Ελλάδα ψηφίστηκε από "επιτροπή", κατά τον προσφιλή τρόπο, προκειμένου να διατηρείται η ανωνυμία. Απ' τις 1 Απριλίου 2006 και για τα επόμενα 5 χρονιά δόθηκε περιθώριο να κατοχυρωθούν φυτικά προϊόντα. Κατοχυρώθηκαν λοιπόν μόλις 183. Μονό αυτά τα προϊόντα αποτελούν εμπορεύσιμο είδος κ κατά "ναπολεόντειο" νομό το εμπόριο άλλων φυτικών προϊόντων που δεν περιλαμβάνει η λίστα είναι παράνομο, επομένως δε θα υπάρχει στα ράφια των καταστημάτων. Αν υπάρξει κατανάλωση κάποιου φυτικού προϊόντος στο σπίτι, που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα και ως εκ τούτου δεν έχει περάσει από έλεγχο φαρμακοβιομηχανίας, ο καταναλωτής μπορεί να έχει πρόβλημα με το νόμο. Ναι, μπορεί να μηνυθεί π.χ. μια μητέρα για το τσάι που έφτιαξε στο παιδί κ αυτό έπαθε ενδεχομένως μια άσχετη αρρώστια κτλ. Επίσης η οδηγία απαγορεύει συμπληρώματα διατροφής, απαγόρευση εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας, κλείσιμο των σχολών ομοιοπαθητικής που ως γνωστό αυτός ο τρόπος θεραπείας είναι φιλικός προς το σώμα μας κ όχι επιθετική ιατρική με παρενέργειες. Απαγόρευση βιβλίων σχετικά με τη χρήση βοτάνων και ιχνοστοιχείων κ.α. Το φυτικά προϊόντα έχουν ελάχιστο κόστος παραγωγής καθώς είναι προϊόντα της φύσης. εφόσον όμως εμπορευτούν ως εκχύλισμα, επεξεργασία, συσκευασία κτλ από τις φαρμακευτικές εταιρίες, ανεβαίνει 1000 φορές πάνω η αξία τους. 1 στρέμμα ελληνικής αγρίας φύσεως η φαρμακευτική εταιρία υπολογίζεται ότι μπορεί να έχει κέρδος το χρόνο από 10000-20000 ?. |
tsompanis κάθε σου post και μια νέα σελίδα γνώσης. Ευχαριστούμε
ortho ας έρθουν να μου πουν ότι είμαι παράνομος :mad: Όσο για το quiz, φυτεύουμε ρηχά για να έχει λίγο απόσταση από τον ήλιο οπότε μόλις βγει στην επιφάνεια μεγαλώνει ο καρπός, ενώ φυτεύουμε βαθιά για να μεγαλώσει πιο πολύ ο κορμός? (λαλακία είναι μάλλον αυτό που λέω :D, περιμένω την απάντηση) Edit: Έχω πάρει και έναν κάδο κομποστοποίησης οπότε μόλις θα έχω κομπόστ έτοιμο θα ειδοποιήσω για όποιον ενδιαφέρεται ;) |
Απόσπασμα:
:eek::eek::yz:yz:D:D Απόσπασμα:
:hmmm::hmmm::hmmm: |
Απόσπασμα:
στο περίπου το πέτυχες! για ξερό,δεν παίζει ρόλο ο ήλιος,αλλά να είναι ψηλά ο βολβός στο χώμα,για να μεγαλώσει το κρεμυδι.να μην το ενοχλεί το χώμα που αργότερα θα σφίξει.πάνω στην επιφάνεια συνήθως το χώμα είναι πιο μαλακό και έτσι το κρεμύδι γίνεται μεγάλο.λίγο πριν το βγάλεις δε,είναι σχεδόν ολόκληρο έξω απο το χώμα και είναι μόνο τα τριχάκια μέσα με το κάτω μέρος του κρεμυδιού. σημ.=το κάθε κρεμμύδι ξερό θα πρέπει να είναι αραιά βαλμένο. να έχουν 10 με 15 πόντους απόσταση στο χλωρό το πέτυχες διάνα!φυσικά και σε όλους,αρέσει το κρεμυδάκι να έχει πολύ άσπρο και όχι και τόσο φύλο.και άμα το βάλεις βαθιά γίνεται πολύ σούπερ.όλο τραγανό! |
μήπως να γράψεις Κωστή κανά εγχειρίδιο για εμάς τους ιδιώτες μικρο-καλλιεργητές ?????? :D:D
|
Αγαπητέ Tsompanis.
Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό και θα αφήσω τα κοπλιμέντα για αργότερα :):). Η κοπελιά φύτεψε στο μπαλκόνι σε ζαρντινιέρες ντομάτες (2 ποικιλίες) και πιπεριές (2 ποικιλίες), μαζί με κάτι αρωματικά. Τα μισά τα έχει προσβάλει τετράνυχος και τα άλλα μισά μελίγκρα και έχω χάσει την οικιακή μου ειρήνη διότι ψάχνει για βιολογικό εντομοκτόνο, μιας και είναι φανατική του είδους. Βρήκα κάτι συνταγές που συνδυάζουν νερό, σκόρδο, πιπέρι, πράσινο σαπούνι και άλλα. Έχεις υπόψη σου κάτι φυσικό που θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα;;; Κρέμομαι από τα χείλη και το πληκτρολόγιό σου! |
Απόσπασμα:
:sm8: |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
Πασαλους, Πλέγμα, λινάτσα και ορίζεις εσύ το μέγεθος. |
για την σταχτη δεν το ηξερα! θα το δοκιμάσω.
την κάνουμε φίλε τρανσλατορα? καλό κόλπο,είναι η τσουκνίδα. κόβεις αρκετές και τις βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ με νερό. ή μέσα σε μπουκάλια.τσουκνίδες θα βρεις παντού. γεμίζεις λοιπόν με νερό και το αφήνεις στον ήλιο για μερικές ημέρες.και εβδομάδες αν γίνεται.όσο πιο πολύ,τόσο πιο καλά μετά πέρνεις το ζουμί και το ψεκάζεις. τόσο απλά. εμείς πάντα προληπτικά αυτή την εποχή ψεκάζουμε. έχουμε ένα μεγάλο βαρελάκι πλαστικό και πέρνουμε συνέχεια. εσύ αν βιάζεσαι,στούμπισε λίγο τσουκνίδα να βγάλει ζουμιά,ανακάτεμα με νερό,2 μέρες υπομονή και ρίξε στο ψαχνό!(με ψεκασμό,απο ένα παλιό αζαχ για τα τζαμια) θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα,αν μέσα στο μείγμα ρίξεις και αρκετά αποτσίγαρα! είναι λίγο αντιαισθητικό το ξέρω,αλλά η νικοτίνη διώχνει όλα τα ζιζάνια,ακόμη και τα ζωύφια!μέχρι και ακρίδες. φυσικά το ρίχνουμε τώρα,πολύ πριν την ανθοφορία;) δεν το συνιστώ,απλά το αναφέρω,αφού δεν ξέρουμε αν είναι και σωστό και μάλλον ξεφεύγουμε απο τα όρια της ορθής γεωργικής πρακτικής. |
φίλε βαγγέλη,η κομποστοποίηση είναι μεγάλη υπόθεση και έχει τρελές προεκτάσεις..
έχω δει στο εξωτερικό,απο κάτι τρελαμένα φρικιά,αυτοσχέδιες κατασκευές όπως λέει και ο giotis οι οποίες περιελάμβαναν πολλά... και όχι μόνο κομπόστο φαντάσου μόνο σκηνικό,εσύ να ρίχνεις λαχανικά και όλα τα υπόλοιπα της κουζίνας σε κότες και κουνέλια,από κάτω να εχει σχάρα που να πέφτουν τα περιττώματα των ζώων και μέσα σε αυτά να διοχετεύονται σκουλίκια καλιφόρνια,τα οποία πολλαπλασιάζονται με τρελό ρυθμό και είναι πρώτης τάξεως πρωτείνη για πουλερικά και όχι μόνο και τα περιτώματά τους (που πάνε ακόμα πιο κάτω),είναι το πιο ακριβό βιολογικό λίπασμα της αγοράς!!! τώρα θα μου πείτε το πουλάγανε... αμ δε! σε αυτό το λίπασμα λοιπόν,καλιεργούσαν μανιτάρια σιιτάκι που είναι απο τα πιο ακριβά της αγοράς! ένα απο τα επίσης ακριβά μανιτάρια της αγοράς (πάνω απο 15 ευρώ το κιλό χονδρική) βγαίνει στην κοπριά των αλόγων... |
Απόσπασμα:
αφού υπάρχει γεώτρηση είσαι άρχοντας! μπορείς να στραφείς στα κηπευτικά. απο την στιγμή που έχεις μόνο 1,5 στρέμμα, και γείτονες πολύ κοντά σου, κράτα κότες-κουνέλια κάπου περιορισμένα και για φέτος και δούλεψε την γή. για αρνιά μην το σκεφτεσε γιατί θα σου φάνε τον υπόλοιπο χώρο και θα σου είναι μπελάς. αποφάσισε τι ζώα θέλεις να έχεις (κότες? κουνέλια?)και εδώ είμαστε να το αναλύσουμε. μην ξεχνάς ότι κότες κουνέλια,μπορείς να τα έχεις σε ένα αυτόματο τάισμα και να λείψεις 5 μέρες ρε αδερφέ τα αρνάκια σε θέλουν εκεί απίκο! αν σκεφτόσουν πάντως για ζωντανό,σαν πρώτο θα σου πρότεινα μια γίδα,να πίνεις και γαλατάκι,να τρώς και το γιαούρτι σου;):) αφού έχεις νερό,κοίτα να παράγεις μπόλικα κηπευτικά και αγοράσε έναν μεγάλο καταψύκτη..αλλά μεγάλο!:D και αφού είσαι επαρχία,για κοίτα γύρω σου... δεν παίζει κανένα μικρό χωραφάκι να το νοικιάσεις όπως κάνουμε εμείς οι τσομπάνηδες για βοσκή? δεν πρέπει να είναι δύσκολο να βρεις 5-10 στρέματα. να καλιεργήσεις και άλλα,όπως μπιζέλια,ρεβύθια,κουκιά,κολοκύθες,φαί για τα κουνέλια κ.λ.π για μελίσσια έχω ένα ωραίο λίνκ να σου στείλω αν θέλεις και ρώτα ελεύθερα οι φίλοι μου είναι μελισσοκόμοι και με τρέχουν καμιά 10 φορές το χρόνο πέρα δώθε μέσα στην νύχτα,φορτωμένο με κυψέλες! ωραίο τριπ και αυτό.αν σου αρέσει έστω και λίγο απο πριν,μετά θα τα λατρέψεις.φοβερό ζωντανό! |
Απόσπασμα:
tsompanis πραγματικά απίστευτο !!! Και όλα αυτά με μηδενικό σχεδόν κόστος. Αύριο σκάβω επιπλέον μέρος για να βάλω κρεμμύδια. Με 1 κιλό κουρκάρι και φύτεμα μέχρι 5 πόντους (για ξερά κρεμμύδια), αν κατάλαβα καλά. Το πότισμα στα κρεμμύδια γίνεται με την ίδια συχνότητα όπως και στα υπόλοιπα ζαρζαβατικά ή θέλει πιο λίγο? Ισχύει όπως με τα αγγούρια δλδ όσο πιο πολύ νερό τόσο πιο γλυκά γίνονται? |
όχι πολύ νερό.απλά τώρα επειδή έπιασαν οι ζέστες,σκέπασετα λίγο καλα.νερό 1 φορά τν εβδομαδα.
αφράτεψε λίγο το χώμα καλά,γιατί εχει γεμισει το φεγγαρι;) |
Απόσπασμα:
|
Φίλε Κώστα,
με γεμάτο φεγγάρι ή χωρίς εγώ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!!. Και τώρα τα κοπλιμέντα... Ξέρεις τι μου αρέσει στις συμβουλές σου;;; Δεν είναι σκέτες, ξερολίστικες, στείρες. Δίνεις στον άλλο και καταλαβαίνει ότι οι γνώσεις σου πηγάζουν από την εμπειρία και όχι από το διάβασμα περιοδικών/βιβλίων ή τα σχόλια γνωστών. Μπορείς και τις συνοδεύεις με σχόλια και παρατηρήσεις διότι τις έχεις εφαρμόσει και πιθανώς τις έχεις τελειοποιήσει. Σε χαιρετώ και εύχομαι καλό βράδυ σε όλους. |
Απόσπασμα:
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:50. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!