![]() |
Αλλαγή φούσκας Ball Joint σε 30 min
Αγαπητοί συνάδελφοι, παρακάτω σας δίνω φωτό για την αλλαγή του νέου λάστιχου στο ball joint της μηχανής μου. Η καλή μου είναι μοντέλο 2006 και είναι η τρίτη φορά στα 55000χλμ που αλλάζω λαστιχάκι. Μάλλον την ταλαιπωρώ... Το λοιπόν όπως λέει και ο πρύτανης Παναγιωτίδης, τα εργαλεία που θα χρειαστούμε είναι: Γράσο, λοκτάϊτ, μικρό κατσαβίδι ίσιο, δυναμόκλειδο, απλή καστάνια, τορξ νο45, και καρυδάκι κομμένο νο21. Τη μηχανή για ευκολία στο τη στηρίζω στο διπλό σταντ και βάζω και ένα ξύλο κάτω από την ποδιά για να σηκωθεί λίγο ψηλότερα. Επίσης και ένα άλλο ξύλο κάτω από τον εμπρόσθιο τροχό για να τον κρατά για όσο χρόνο ξεβιδώνω τη βίδα του ball joint. Βγάζουμε το το προστατευτικό καπάκι της βίδας με το μικρό κατσαβιδάκι. Με το κομμένο καρυδάκι στην καστάνια και κρατώντας κόντρα με το τορξ ξεβιδώνουμε την βίδα. Θέλει ζόρι μην το φοβάστε. Αφαιρούμε τη βίδα. Το παλιό λάστιχο ήταν από ...subaru και το είχα λίγες ημέρες μέχρι να φέρει ο Ευτύχης το σωστό λάστιχο. Με προσοχή αφαιρούμε το ξύλο κάτω από τον εμπρός τροχό και σιγά σιγά τον κατεβάζουμε προσέχοντας το σωληνάκι των φρένων. Αφαιρούμε το παλαιό λάστιχο. Στο μαμίσιο θα δείτε ότι συγκρατείται στο επάνω μέρος με ένα στρογγυλό λαστιχάκι (μην το πετάξετε θα το χρειαστούμε) και στο κάτω μέρος ένα έλασμα. Τα αφαιρούμε και βγάζουμε το παλαιό Καθαρίζουμε τα παλιά γράσα. Γρασάρουμε καλά με νέο γράσο |
Απάντηση: BALL JOINT S.O.S.
Εγώ γρασάρω και το νέο λαστιχάκι ώστε να το βάλω με ευκολία και το βάζουμε στη θέση του. Το λαστιχάκι της μαμάς που λέγαμε το στερεώνουμε στο επάνω χείλος του λάστιχου. Εγώ στο κάτω μέρος -εκεί που ήταν το πράσινο ελατήριο- δεν θα βάλω τίποτα προς το παρόν, για να μπορεί να γυρνά όταν γυρίζουμε το τιμόνι και να μην κόβεται εύκολα. (Αυτό αποφάσισα εγώ... άλλες ιδέες καλοδεχούμενες) Κατόπιν περνάμε προσεκτικά στην τρύπα την βίδα (εγώ βάζω πάλι το ξύλο στον εμπρός τροχό για να τον σταθεροποιήσω για το βίδωμα) Βάζουμε λοκτάϊτ Τοποθετούμε τη βίδα. Σφίγγουμε με το δυναμόκλειδο ρυθμισμένο στα 130 Ν/Μ. Βάζουμε και το καπάκι. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!!!!!!!!! Υστερόγραφο: Αυτά κάνω στη ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ μηχανή, δεν είμαι μηχανικός αλλά μου αρέσουν τα κατσαβίδια :sm7: Κάθε ιδέα, διόρθωση... καλοδεχούμενη. |
Απόσπασμα:
Να γιατί GS Forum ! ! ! |
Λευτέρη σε ευχαριστούμε για αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες και τις κατατοπιστικές σου φωτογραφίες . :sm8::sm8::sm8: |
Ωραίος ο Λευτέρης :sm5::sm5::sm5::sm5: |
Απάντηση: Αλλαγή φούσκας Ball Joint σε 30 min
Μπράβο Λευτέρη ... ωραία δουλειά ... ;)
. |
Άριστα 10' Λευτέρη !!!
|
Ωραιος ο Τροχηλατος ;)!!!
Και οπως ανεφερες, με αυτην την μεθοδο, μεγαλη προσοχη στο σωληνακι των υγρων φρενων :)! |
Μπραβο φιλε Τροχηλατε!!
Εισαι ονομα και πραγμα!! |
Μπράβο τροχήλατε!
Έτσι... να μας "ανοίγουν" τα μάτια, οι "κατέχοντες το άθλημα"!!! ...να γλυτώνουμε κανένα ευρώπουλο, τώρα, τις δύσκολες εποχές! |
Μου αρέσει που λες οτι δεν εισαι μαστιρας:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
έυγε φίλε μου!!!!!Ζωγραφισες:sm8::sm8: |
Ευχαριστώ όλους σας για τα καλά σας λόγια και τον αρχηγό (Λεοντόκαρδος) που έκανε την καταχώρησή μου...υπερπαραγωγή.
[quote=vasorfa;405506]Μου αρέσει που λες οτι δεν εισαι μαστιρας:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: Όχι μόνο δεν είμαι μάστορας αλλά όταν πήρα την GS δεν άλλαζα ούτε λάδια. Η μηχανή μας είναι σχετικά εύκολη για αρκετές εργασίες τους στυλ φτιάξτο μόνος σου. Αυτά που χρειάζονται είναι όρεξη, μια μικρή επένδυση σε εργαλεία, τα manual της Αγίας Haynes και Οσίου Reprom, και διάβασμα στο ιντερνετ. Με αυτά και μ΄αυτά η μηχανή έχει να πάει συνεργείο 2 χρόνια. Απόσπασμα:
|
Πολυ , πολυ καλο :) Συνεχισε ετσι ..
θελω να συπληρωσω πανω στην στη δουλεια σου , πως μεσα στις φουσκες ( σε οποιαδηποτε φουσκα ειτε ειναι κρεμαργιερας , ημιαξονιο , μπαλακι ) βαζουμε μονο γρασο γραφιτη και κανενα αλλο μιας και ολα τα υπολοιπα με το πετρελαιο ξερενουν και χαλανε την φουσκα . |
Απόσπασμα:
|
Bρε πανάθεμά σε... καυσόξυλο έβαλες για στήριγμα? :sm7:
:sm8: Άψογος! http://forum.motoguzziclub.gr/Smileys//default/clap.gif |
Τι να πήγαινε σε ξυλουργείο να του έκοβαν ντακους? Αχ βρε Αλέξη ότι έχουμε, η πενία τέχνας κατεργάζεται...:sm7:
Συγχαρτήρια στον παραγωγό της εκπομπής!!!!!!!! :sm4: να κάνω ερώτηση γιατί κομμένο καρυδάκι κ όχι πολύγωνο????????? για το 130 νιουτονμέτρα??? |
Εύγε νεε μου !!!!!!
:sm8: |
Απόσπασμα:
Σε ευχαριστώ πολύ δεν το ήξερα. Γηράσκω αεί διδασκόμενος. [quote=ALX;405744]Bρε πανάθεμά σε... καυσόξυλο έβαλες για στήριγμα? :sm7: Το συγκεκριμένο ξύλο... ούτε παραγγελιά να το είχα κάνει. Έχει δοθεί στην οικογένεια ρητή εντολή να μην το ακουμπήσουν. Απόσπασμα:
Έχεις δίκιο. Όντως μπορούμε να ξεβιδώσουμε/βιδώσουμε με πολύγωνο (πάντα κόντρα με το τορξ) είναι πιο εύκολο, αλλά στο τελικό σφίξιμο θέλουμε κομμένο καρυδάκι και δυναμόκλειδο. Εγώ βολεύομαι με την καστάνια γιατί έχει μεγαλύτερη λαβή. Σας ευχαριστώ όλους. |
μπράβο μάστορα...:cool: |
αριστος φιλε Λευτερη:sm8:μου εδωσες το κηνητρο να το επιχειρισω και εγω(αναλλητικα με τις φωτο)
|
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣΤΟΡΑ!!!!
|
EYXAΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!
|
αριστα !!!!!!!!
|
Ωραιος αν και καποιοι αφηνουν το πανω λαστιχακι και βαζουν μονο το κατω ελασμα για να περιστρεφεται ελευθερα η φουσκα
|
Ωραιος!! :sm5:
(Τη χρειαζομαι και η δικια μου αυτη την αλλαγη.. :( ) |
αριστα!
|
Απόσπασμα:
Εγώ έκανα το αντίθετο και πάλι περιστρέφεται η φούσκα. Μου έρχεται πιο εύκολο να αφήσω το λαστιχάκι παρά το κάτω έλασμα. Φυσικά έχω βάλει γράσο και στο εσωτερικό κάτω μέρος της φούσκας για να γίνεται εύκολα η περιστροφή όταν στρίβουμε το τιμόνι. Ήδη έχω κάνει αρκετά χλμ (μέσα στην Αθήνα και ένα ταξιδάκι 750χλμ) και έως τώρα είναι όλα ΟΚ. |
Aγαπητέ τροχήλατε άψογος ως προς την αντικατάσταση. Να προσθέσω 2 τρεις απλουστεύσεις καθαρά για λόγους ξε-ψαρώματος των υπολοίπων.
Νο 1 Δεν απαιτείται καρυδάκι περίτεχνακομένο για να περάσει μέσα το άλλεν. Το σύστημα μπορεί να λυθεί όπως φαίνεται εδώ ..... :p http://img204.imageshack.us/img204/2459/p7070609.jpg Κατά τη διάρκεια του σφιξίματος, πάει κανείς με την αίσθηση του χεριού μέχρι τα 11 κιλά περίπου, και τα 2 τελευταία μπορεί να τα κάνει απευθείας με τυφλό καρυδάκι με το δυναμόκλειδο χωρίς πρόβλημα με άλλεν στο κέντρο κλπ. Νο 2 . Το μηχανάκι "κάθεται" μια χαρά με ένα βλαμμένο γρυλάκι των 10 € :cool: http://img546.imageshack.us/img546/9013/p7070611.jpg Νο 3 - Στο κάτω μέρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ασφαλιστικός λαστιχένιος δακτύλιος, όμοιος με τον υπάρχοντα από τη μαμά επάνω αλλά με διάμετρο περίπου 32 / 34 mm . Δε ξέρω αν και πόσο θα αντέξει. Ξέρω όμως 2 πράγματα : - αν προκύψει στρίψιμο της φούσκας θα στρίψει ευκολότερα χωρίς να σχιστεί και, δε κινδυνεύει από κόψιμο αν σφιχτεί το σύρμα που κανονικά θα έβαζε κανείς. http://img233.imageshack.us/img233/6918/p7070614.jpg Το μανικιούρ είναι του μηχανικάρα και τα σχόλια σας σε αυτόν παρακαλώ :P |
[QUOTE=DoctorAbo;417148]
Νο 1 Δεν απαιτείται καρυδάκι περίτεχνακομένο για να περάσει μέσα το άλλεν. Το σύστημα μπορεί να λυθεί όπως φαίνεται εδώ ..... :p Κατά τη διάρκεια του σφιξίματος, πάει κανείς με την αίσθηση του χεριού μέχρι τα 11 κιλά περίπου, και τα 2 τελευταία μπορεί να τα κάνει απευθείας με τυφλό καρυδάκι με το δυναμόκλειδο χωρίς πρόβλημα με άλλεν στο κέντρο κλπ. Φίλε μου είσαι ωραίος. Με έβαλες στην πρίζα και το δοκίμασα και δουλεύει. Νο 2 . Το μηχανάκι "κάθεται" μια χαρά με ένα βλαμμένο γρυλάκι των 10 € :cool: Εδώ σου ...ρίχνω. Καυσόξυλο 0 γιούρο:sm7: Νο 3 - Στο κάτω μέρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ασφαλιστικός λαστιχένιος δακτύλιος, όμοιος με τον υπάρχοντα από τη μαμά επάνω αλλά με διάμετρο περίπου 32 / 34 mm . Δε ξέρω αν και πόσο θα αντέξει. Ξέρω όμως 2 πράγματα : - αν προκύψει στρίψιμο της φούσκας θα στρίψει ευκολότερα χωρίς να σχιστεί και, δε κινδυνεύει από κόψιμο αν σφιχτεί το σύρμα που κανονικά θα έβαζε κανείς. Το σκέφτηκα και εγώ αλλά αποφάσισα να μην το ασφαλίσω. Το παρακολουθώ και πάει πολύ καλά. Ήδη έχω γράψει περίπου 1000 χλμ. Το λαστιχάκι του Ευτύχη που πήραμε είναι ωραίο και εφαρμοστό. Σε ευχαριστώ. |
Μπραβο, πολυ καλο ποστ.
Το κοστος του ball joint μπορουμε να μαθουμε πιο ειναι? Ειμαι σε φαση να το αλλαξω κ εγω μεσα στην εβδομαδα αλλα δε ξερω καθολου τι παιζει με τις τιμες τον ανταλακτικων. |
|
Απόσπασμα:
Υποθέτοντας ότι σου έχει σχιστεί μόνο το λάστιχο θέλω να σου πω ότι η μαμά BMW δεν το έχει σαν ανταλλακτικό μόνο του αλλά δίνει όλο το ball joint. Πριν καιρό όταν και εγώ άκουσα την τιμή...(140 γιούρα) κάπως μου ήρθε!! Ψάχτηκα, και τώρα πλέον αλλάζω μόνο το λάστιχο (να΄ναι καλά ο συνφορουμίτης Ευτύχιος που τα έφτιαξε και μας προμήθευσε με πολύ χαμηλό κόστος). Φυσική προϋπόθεση να είναι λειτουργικό το ball joint. Υ.Γ. Που να ακούσεις και τιμή για τα θερμαινόμενα grips!!!ευτυχώς υπάρχουν λύσεις. Καλό διάβασμα στο forum. |
Απόσπασμα:
|
Φούσκα από που πήρες αν επιτρέπετε
Thanks. Πολύ καλό thread. |
Απόσπασμα:
|
Απόσπασμα:
|
Ευχαριστώ
|
Απόσπασμα:
Αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυμμα (3). [IMG]file:///C:%5CUsers%5CNicholas%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif[/IMG] Θερμάνετε το παξιμάδι (4). [IMG]file:///C:%5CUsers%5CNicholas%5CAppData%5CLocal%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image003.gif[/IMG]Τεχνικά στοιχεία Θερμοκρασία αποσύνδεσης σφαιρικής άρθρωσης κάτω 120 °C Ξεβιδώστε το παξιμάδι με το σωληνωτό κλειδί (Αρ. 31 5 601) και το κλειδί άλεν (Αρ. 31 5 603) και αφαιρέστε τη γέφυρα του πιρουνιού. Αγαπητοί μου, το επίσημο εγχειρίδιο της BMW που έπεσε στα χέρια μου λέει πως αντί να βασανιζόμαστε να ξεσφίξουμε το παξιμάδι από τη φούσκα, πρέπει να την ζεστάνουμε με μπιστολάκι στους 120 C (δανειστείτε το μπιστολάκι απ' τη γυναίκα σας, αρκεί να είναι μεγάλο!) Αν δεν έχετε γυναίκα με μπιστολάκι πάρτε από κάποιου φίλου :ye33: Τάδε έφη BMW |
Φανταστικοι admins θα το βαλετε στα αξιοσημειωτα γιατι εψαχνα 2 ωρες??????
:D:D:D Τροχηλατος.... :re27: Jarhead φανταζομαι.... piece of cake!!!;) |
Απόσπασμα:
|
| Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:40. |
vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!