GS Forum

GS Forum (http://www.gsforum.gr/index.php)
-   Γενικά - Μοτοσυκλέτα (http://www.gsforum.gr/forumdisplay.php?f=24)
-   -   gs650 twin, F800gs ή GS1200 ??? (http://www.gsforum.gr/showthread.php?t=21673)

fotis_ 28-06-2011 10:46

gs650 twin, F800gs ή GS1200 ???

Ημουν μέχρι την προηγουμενη Τετάρτη κάτοχος ενός vstrom 650, το οποίο έδωσα επειδή ήθελα μια αλλαγή.
Εδω θέλω την εμπειρία και την άποψή σας.
Η χρήση που κάνω στη μηχανή είναι:
1.καθημερινή μετακίνηση στην πόλη για τη δουλειά μου και ότι άλλο
2.Κοντινές βόλτες(100-300χλμ) με τους φίλους η/και τη γυναίκα μου μια η δυο φορές το μήνα
3.ένα μεγάλο ταξίδι το χρόνο συνήθως εξωτερικό(3000 με 7000χλμ)
Για όλα θέλω να χρησημοποιω μια μηχανή και στη χωματινη χρήση που κάνω με κάλυπταν και οι δυνατότητες του vstrom.

Σκέφτομαι μεταξύ των gs650 twin, F800gs και με την άκρη του ματιού μου το 1200gs(κυρίως λόγο τιμής αλλά όχι μονο γι αυτό).
Εχω οδηγήσει το 800gs ενός φίλου σε μικρή βόλτα με στροφιλικια και κατενθουσιάστηκα.Διαβάζω όμως ότι σε μεγάλο ταξίδι είναι πολύ λιγότερο άνετο από το vstrom 650, και γι αυτό σκέφτομαι το 650gs που έχει(θεωρητικά;) πιο ασφάλτινο προσανατολισμό. Για το 1200gs (εκτός την τιμή) με προβληματίζει κυρίως η καθημερινή χρήση του(καtανάλωση-ευελιξία).
Σας ευχαριστώ

EOD-K9 28-06-2011 11:24

Απάντηση: gs650 twin, F800gs ή GS1200 ???

Φώτη καλημέρα !!

καλως ηρθες στο φόρουμ και στην παρεα μας καλά να περνάς και καλά ταξίδια !!

Με όποιο μηχανάκι αποφασίσεις να αγοράσεις !!!

Τώρα σχετικά με την αγορά ...................
Δυστυχώς οι απαιτήσεις μας είναι πολλές και αρκετές φορές αντίθετες τόσο με τι θέλουμε όσο και το τι χρειαζόμαστε :rolleyes:
Ταξίδια στο εξωτερικό ?!?
GS1200R δαγκωτό !!!!
Βόλτα εντός του νησιού !?!?
GS1200R δαγκωτό !!!!
πολη ?? χμχμχ των Χανιων ? χχμχμχ μην ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ :o
παπακι .................

Δεν θέλω να σε επηρεάσω γιατί τα λεφτά σπανίζουν στις μέρες μας αλλά για μένα θα ήταν καλύτερα ένα μεταχειρισμένο gs και υπάρχουν πολλά ! και σε άριστες τιμές ! και ενα παπακι χρεπι για την πόλη !

Ενα μεταχειρισμένο gs δεν ειναι ακριβό γιατί οι τιμές έχουν συμπιεστεί προς τα κάτω απελπιστικά βρίσκεις και με 6500
οσο για τα χιλιομετρα και 30000 να έχει άστρωτο είναι !!!
πόσο μάλλον απο 10000 εως 25000 που βρίσκεις !!!;)

για ένα παπάκι .....εγώ έδωσα 500 (και ακριβό ειναι ) και για τα Χανια είναι η ποιο ενδεδειγμένη λύση το παρατάω όπου βρω χώνομαι παντού και ξεμπερδεύω τακα τακα
Αλλα και με την μεγάλη χοντρή να κατέβω είναι θέμα συνηθειας είναι αρκετά ευέλικτη για τον όγκο της (αλλα οχι παπακι )

ελπίζω να σε μπερδεψα :D

μια και εγινε νεο θεμα το εβαλα και εδω και να ζαλιστείς ποιο εύκολα

:sm7:

Arkas 28-06-2011 11:41

Απόσπασμα:

Σκέφτομαι μεταξύ των gs650 twin, F800gs και με την άκρη του ματιού μου το 1200gs(κυρίως λόγο τιμής αλλά όχι μονο γι αυτό).
Πολύ καλές και οι τρεις επιλογές!
Η σώφρων απόφαση είναι να ξεκινήσεις από το 650
και σιγά σιγά να ανέβεις κατηγορία.
Αλλά εφόσον η άκρη του ματιού κοιτάζει προς το 1200,
άκου την και προχώρα!
Δεν θα το μετανιώσεις... ;)

yns 28-06-2011 12:49

Καλώς τον Φώτη. Προσωπική μου άποψη, για την Κρήτη το καλύτερο μηχανάκι είναι το 800άρι. Αν του αλλάξεις και σέλα με την confort δεν θα έχεις πρόβλημα με το πιάσιμο στα 100 περίπου χλμ. Αν και συνηθίζεται κι αυτό μετά από λίγο καιρό. Σαφώς πιο άνετο μέσα στην κίνηση από το 1200, είναι και υδρόψυκτο (με όσα συνεπάγεται αυτό). Στο χώμα δε, δεν υπάρχει σύγκριση... Το 1200 δεν πιάνεται στα ταξίδια και στρίβει καλύτερα και στους φιδίσιους επαρχιακούς λόγω χαμηλότερου κέντρου βάρους.
Αλλά όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, η μηχανή είναι κ@ύλα (σόρρυ αν κάποιοι ενοχληθούν από τον χαρακτηρισμό αλλά έτσι είναι, τι να κάνουμε..;)) . Επομένως διάλεξε αυτή που γουστάρεις περισσότερο, αυτή που σου κάνει πιο πολύ κλίκ..
Α, το 650 δεν στο ανέφερα γιατί θεωρώ πως τα φρένα, οι αναρτήσεις, οι επιδόσεις και η εμφάνιση του 800 είναι καλύτερα. Όχι πως δεν αξίζει, το θεωρώ σαφώς καλύτερο από V-Strom, Versys και Transalp αλλά αφού την κάνεις που την κάνεις την αναβάθμιση...

NLS 28-06-2011 13:16

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από Arkas ( 411050)
Πολύ καλές και οι τρεις επιλογές!
Η σώφρων απόφαση είναι να ξεκινήσεις από το 650
και σιγά σιγά να ανέβεις κατηγορία.
Αλλά εφόσον η άκρη του ματιού κοιτάζει προς το 1200,
άκου την και προχώρα!
Δεν θα το μετανιώσεις... ;)

Έχει V-Strom 650 και θες να τον ξεκινήσεις από 650GS;
Γιατί για να μην ξαναπάρει BMW; :sm7:

800άρι να πάρεις τουλάχιστον, αλλά αφού κοιτάς και ταξίδια έξω, πάρε το 1200 να τελειώνεις.

TAKIS04 28-06-2011 13:29

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από yns ( 411096)
Καλώς τον Φώτη. Προσωπική μου άποψη, για την Κρήτη το καλύτερο μηχανάκι είναι το 800άρι. Αν του αλλάξεις και σέλα με την confort δεν θα έχεις πρόβλημα με το πιάσιμο στα 100 περίπου χλμ. Αν και συνηθίζεται κι αυτό μετά από λίγο καιρό. Σαφώς πιο άνετο μέσα στην κίνηση από το 1200, είναι και υδρόψυκτο (με όσα συνεπάγεται αυτό). Στο χώμα δε, δεν υπάρχει σύγκριση... Το 1200 δεν πιάνεται στα ταξίδια και στρίβει καλύτερα και στους φιδίσιους επαρχιακούς λόγω χαμηλότερου κέντρου βάρους.
Αλλά όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, η μηχανή είναι κ@ύλα (σόρρυ αν κάποιοι ενοχληθούν από τον χαρακτηρισμό αλλά έτσι είναι, τι να κάνουμε..;)) . Επομένως διάλεξε αυτή που γουστάρεις περισσότερο, αυτή που σου κάνει πιο πολύ κλίκ..
Α, το 650 δεν στο ανέφερα γιατί θεωρώ πως τα φρένα, οι αναρτήσεις, οι επιδόσεις και η εμφάνιση του 800 είναι καλύτερα. Όχι πως δεν αξίζει, το θεωρώ σαφώς καλύτερο από V-Strom, Versys και Transalp αλλά αφού την κάνεις που την κάνεις την αναβάθμιση...

:sm8::sm8:
ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΕΛΛΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 2000 ΧΛΜ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΠΤ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ

aeriko 28-06-2011 14:00

Λοιπόν κάποιος που δοκίμασε και τα τρία. Για ένα χρόνο κάτοχος του 800αριου και 20.000χλμ. Πολύ καλό, αλλά αν έχεις σκοπό τα μεγαλύτερα ταξίδια θα πρέπει να το ξεχάσεις για δύο λόγους και μόνο. Προβληματική σέλλα και αρκετό ξύλο από τον αέρα. Για άλλον ένα χρόνο κάτοχος 1200αριου, με άλλα 20.000χλμ, φίλε μου απλά respect.
Τώρα το 650αρι twin έτυχε και το οδήγησα για αρκετά χλμ στην Εγνατία οδό σε περσινή εκδρομή του φόρουμ. Απλά άχρωμο και νερόβραστο σε σύγκριση με τα άλλα δύο.

CPretenteriS 28-06-2011 14:10

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 411123)
Λοιπόν κάποιος που δοκίμασε και τα τρία. Για ένα χρόνο κάτοχος του 800αριου και 20.000χλμ. Πολύ καλό, αλλά αν έχεις σκοπό τα μεγαλύτερα ταξίδια θα πρέπει να το ξεχάσεις για δύο λόγους και μόνο. Προβληματική σέλλα και αρκετό ξύλο από τον αέρα. Για άλλον ένα χρόνο κάτοχος 1200αριου, με άλλα 20.000χλμ, φίλε μου απλά respect.
Τώρα το 650αρι twin έτυχε και το οδήγησα για αρκετά χλμ στην Εγνατία οδό σε περσινή εκδρομή του φόρουμ. Απλά άχρωμο και νερόβραστο σε σύγκριση με τα άλλα δύο.

Το δικό σου που βρισκόταν εκείνη την ώρα...:Απορία::Απορία::Απορία:

:D:o:rolleyes:

Υ.Γ. Φίλε Φώτη... για αυτά που περιγράφεις... είσαι μεταξύ F800GS ή R1200GS

aeriko 28-06-2011 14:17

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από CPretenteriS ( 411126)
Το δικό σου που βρισκόταν εκείνη την ώρα...:Απορία::Απορία::Απορία:

:D:o:rolleyes:

Υ.Γ. Φίλε Φώτη... για αυτά που περιγράφεις... είσαι μεταξύ F800GS ή R1200GS

Ανάμεσα στα σκέλια σου για test ride:)

CPretenteriS 28-06-2011 14:21

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από aeriko ( 411129)
Ανάμεσα στα σκέλια σου για test ride:)

Δεν ακουμπούσε στην άσφαλτο... :D

kostas_366 28-06-2011 15:37

Πάρε ένα Adve με την μία, γιατί θα πάρεις 1200gs και θα βάζεις αγγλίες έπειτα.... :) για να μην ...ξαναψάχνεσε :).
Αν π.χ. έχεις 6,000ε, πάρε ένα 1150 (το καλύτερο θα πάρεις με 6,000) κ θα με κερνάς καφέ έπειτα.

fotis_ 29-06-2011 02:43

Φίλοι και ευχομαι κάποια στιγμή συνταξιδιώτες, σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και τις συμβουλές σας. Προφανώς όλες οι γνώμες περιέχουν ένα βαθμό υποκειμενισμού, αλλά με την τεκμηρίωση και τα επιχειρήματα σας, νομίζω ότι ξεκαθαρίζω σιγά σιγά...

taksidiotis 29-06-2011 04:58

παρε το 800αρακι,αλλαξε μια σελα και μια ζελατινα και θα εισαι αρχοντας.το 1200 αστο αδερφε μου.σε κανα χρονο θα δουμε κι αντικαταστατη υδροψυκτο.
ασε που σε αξιοπιστια το 800αρακι ειναι καλυτερο οπως θα ψαξεις,θα διαπιστωσεις και θα δεις.

NLS 29-06-2011 10:44

Φώτη ανέβα και στα τρία.
Βασικά αφού είχες V-Strom 650, ανέβα μόνο στο 800 και το 1200.
Επίσης αν έχεις στο μυαλό άλλες μάρκες, δοκίμασε και αυτές! Ποτέ μη μένεις με την απορία.

Μην ακούς τα θέματα αξιοπιστίας του Ταξιδιώτη, γιατί του έτυχε μια μεγάλη ζημιά (που πλήρωσε η BMW ενώ και η μηχανή παρά την τεράστια ζημιά της δεν τον άφησε!!! αλλά την πήγε κανονικά "καβαλάρης" στο συνεργείο) και από τότε έχει τον ανάλογο υποκειμενισμό (και με την ευκολία του να έχει κάτι άλλο τώρα). Οι περισσότεροι από εμάς όχι μόνο δεν έχουμε κάποιο θέμα αξιοπιστίας, αντιθέτως μας έχει βγάλει και ασπροπρόσωπους εκεί που δεν το περιμέναμε.

Οπότε αυτό μη σε επιρεάσει, μόνο το τι σου αρέσει και τι νομίζεις θα σε βολέψει.

Κάτι άλλο για τη 1200. Το πιθανότερο δεν θα καταλάβεις πολλά με μια βόλτα. Μερικά πράγματα ναι ("ωχ που πήγε το βάρος", "ωχ γιατί στρίβει έτσι εύκολα;", "ωχ πως φρενάρει έτσι;") ...Οι κύλινδροι "κρύβονται" όμως μετά από μερικές βδομάδες χρήσης... και όταν λέω κρύβονται εννοώ εξαφανίζονται. Ίσως θα σου έχει τύχει με το V-Strom 650 να... έχεις κλείσει κάποιον 1200 από πίσω σου στην κίνηση. :D

forester 29-06-2011 16:34

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 411700)
Φώτη ανέβα και στα τρία.
Βασικά αφού είχες V-Strom 650, ανέβα μόνο στο 800 και το 1200.
Επίσης αν έχεις στο μυαλό άλλες μάρκες, δοκίμασε και αυτές! Ποτέ μη μένεις με την απορία.

Μην ακούς τα θέματα αξιοπιστίας του Ταξιδιώτη, γιατί του έτυχε μια μεγάλη ζημιά (που πλήρωσε η BMW ενώ και η μηχανή παρά την τεράστια ζημιά της δεν τον άφησε!!! αλλά την πήγε κανονικά "καβαλάρης" στο συνεργείο) και από τότε έχει τον ανάλογο υποκειμενισμό (και με την ευκολία του να έχει κάτι άλλο τώρα). Οι περισσότεροι από εμάς όχι μόνο δεν έχουμε κάποιο θέμα αξιοπιστίας, αντιθέτως μας έχει βγάλει και ασπροπρόσωπους εκεί που δεν το περιμέναμε.

Οπότε αυτό μη σε επιρεάσει, μόνο το τι σου αρέσει και τι νομίζεις θα σε βολέψει.

Κάτι άλλο για τη 1200. Το πιθανότερο δεν θα καταλάβεις πολλά με μια βόλτα. Μερικά πράγματα ναι ("ωχ που πήγε το βάρος", "ωχ γιατί στρίβει έτσι εύκολα;", "ωχ πως φρενάρει έτσι;") ...Οι κύλινδροι "κρύβονται" όμως μετά από μερικές βδομάδες χρήσης... και όταν λέω κρύβονται εννοώ εξαφανίζονται. Ίσως θα σου έχει τύχει με το V-Strom 650 να... έχεις κλείσει κάποιον 1200 από πίσω σου στην κίνηση. :D

Έτσι, έτσι!!!!
Δοκίμασέ τα όλα! Το 1200 πάντως , είναι μακράν πιο εύκολο κι ευέλικτο από V-Strom (πρότελευταίο μου μηχανάκι). Μη σε τρομάζει η όψη του.... Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, όπως άνοιγμα (πλάτος) τιμονιού, κέντρο βάρους και κυρίως η γωνία κάστερ του τιμονιού και το μεταξόνιο!!!! Σε όλα υπερέχει το 1200 έναντι του V-strom, προς όφελος της ευκολίας - ευελιξίας πάντα, εκτός από το πλάτος τιμονιού.

NLS 29-06-2011 17:01

...το οποίο όμως και αυτό θα εκτιμήσει σε άλλες περιπτώσεις
(και το κόψιμο του)

forester 29-06-2011 20:33

;) Ναι προσφέρει καλύτερο μοχλό , συνεπώς ευκολία...

taksidiotis 29-06-2011 23:14

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 411700)

τι παει να πει οτι δε με αφησε...
ΑΝΤΡΑ μου καταλαβαινεις οτι με κρεμασε ο κινητηρας πανω σε στροφη με καμποσα χιλιομετρα στο κοντερ???οτι το ενιωσα απο κει που ηταν σταθερο να βουλιαζει ξαφνικα???
και την γνωμη μου για το gs δεν χρειαζοταν καν να παθω οτι επαθα,την ειχα και πριν...ενα ψαξιμο σε post μου,ενα ψαξιμο και σε αλλα forums θα το επιβεβαιωσει αυτο.δηλαδη,επειδη ειχα bmw και ισως να ξαναπαρω καποια στιγμη πρεπει να πω οτι ειχα και το απολυτο εργαλειο?η να μην δω με πραγματικο ενδιαφερον το τι συμβαινει εντος κι εκτος ελλαδας με το συγκεκριμενο μηχανακι???
φυσικα και υπαρχουν και gs που δεν εχουν βγαλει το παραμικρο.περα απο αλλαγη ρουλεμαν διαφορικου και αλλαγη δισκου οπου εκει πρεπει να μεινει μιση η μηχανη για να μπει χερι.
δεν ειπα οτι ειναι ολες ετσι,ομως σαν το 1150 δεν ειναι πλεον η 1200.η 1150 σπανια να ζητουσε κατι.η 1200 ειναι αρκετα γνωστο το οτι ζηταει με σχετικη ευκολια σε αρκετους.
ok εμενα με πηγε στο συνεργειο καβαλαρια...τι να κανω,να κανω φορο τιμης στην bmw επειδη με πηγε???
το οτι πληρωσε η bmw τι σημαινει αυτο...να πω wow???να πεσω στα ποδια τους???αφου πρωτα επεσα στα τεσσερα???20 χηνες ηταν αυτες κι οχι 20 σπορακια.απο κακου ηταν να μην την εφτιαχναν...
αν συνεχιζα ομως να την κρατουσα θα ημουν ενα Μ@λακας με το Μ κεφαλαιο.
αλλοι μπορει να δεχοντε 1000-δυο πραγματα.εγω οχι.οταν ειναι και τοσο σοβαρα τα πραγματα μαλιστα.και μοναδα abs να εβγαζε θα την εδινα...και κιβωτιο να εβγαζε θα την εδινα.και διαφορικο να εβγαζε επισης θα την εδινα...
γιατι???γιατι δεν ειμαι αυτο που μολις εγραψα πιο πανω,κι αφορα μονο εμενα η αποψη αυτη και κανεναν αλλον που μπορει να χει περασει καποια προβληματα με το μηχανακι του.
και μην ακουσω το αλλο,ενταξει κι αλλοι περνουν ferrari και τους αφηνει.δεν με ενδιαφερει πως το βλεπουν οι αλλοι.εγω ειμαι ο αλλος κι εχω δικη μου αποψη και γνωμη που δεν ταυτιζεται με των αλλων.
κι αν η γνωμη μου ειναι ανωμαλη αλλο τοσο ανωμαλη μου αντηχει και η γνωμη των αλλων.
σιγα δηλαδη που θα γινω και δουλος,εταιρειων,αντιπροσωπειων και παει λεγωντας.την αναγκη καποιων σαν εμενα εχουν που πανε και τα σκανε μετρητα χωρις πολλα πολλα.
κι αυτο ισχυει για ολες τις εταιρειες απο μερια μου.κι οχι μονο για την bmw κι επειδη εβγαλε οτι εβγαλε.
και με αμαξια που ειχα προβλημα,τα ιδια παλι εκανα.
και το οτι ακομα λεω οτι το gs ειναι ενα πολυ καλοστημενο μηχανακι κατι σημαινει.γιατι ακομα μου αρεσει χωρις να σημαινει οτι θα επαιρνα το ιδιο ξανα.ασε να δουμε το καινουριο και βλεπουμε.

NLS 30-06-2011 00:13

ε ωραία επέτρεψε στους άλλους να έχουν διαφορετικές γνώμες

καλά έκανες και έκανες ότι έκανες, κρίμα ότι έπαθες, τα έχουμε πει αυτά

η ΔΙΚΗ σου περίπτωση γιατί πρέπει δηλαδή να έχει περισσότερες "ψήφους" (για να είμαστε και επίκαιροι) από τις περιπτώσεις των άλλων εδώ μέσα που δεν τους έπαθε τίποτα;

μοιραία η δική σου κουβέντα (μοιραία, ούτε επίτηδες το έκανες, ούτε τίποτα τέτοιο λέω, αλλά είναι μοιραίο τα αρνητικά να γίνεται έτσι) ακούγεται 10 φορές περισσότερο από τη δική μου στο μυαλό του υποψήφιου αγοραστή - ε την είπες, άστο να πάει τώρα

αν ο άνθρωπος αποφάσισε να πάρει ένα GS με γεια του με χαρά του και ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ... κατά 99.99% δεν θα μετανιώσει ποτέ... αν τώρα πέσει στο 0.001% ε τι να κάνουμε tough luck

αν πάρει κάτι άλλο πάλι με γεια του με χαρά του

forester 30-06-2011 07:40

Ειρήνη υμίν!!!!!
Οι απόψεις σεβαστές, αρκεί να μην θέλουμε να τις επιβάλλουμε....;)
Καλημέρα σε όλους!

geolag 30-06-2011 10:33

Αν θελουμε να είμαστε αντικειμενικοί καλο είναι να μην ευλογουμε τα γένια μας. Έχει δίκιο ο taksidiotis ΜΕΤΑ απο την αναξιοπιστία και επικινδυνότητα που έδειξε η Μηχανη του. Και εγώ το ίδιο θα έκανα όπως και έκανα μέχρι τώρα.
Ας διαβάσουμε και τι λένε οι άλλοι για την μάρκα που διαλεξαμε απο αλλα φορουμ. Και ορισμένοι εδώ μέσα που έχουν άποψη για όλους και όλα ας καταλάβουν ότι εδώ μπαίνουμε και γράφουμε γιατί είμαστε μια μεγάλη και ωραία παρέα και Οχι για να κάνουμε τους εξυπνους και τους ξερολες. Περιμένουμε λοιπόν τις εντυπώσεις του taksidioti για την Νεα του Μηχανη.

fotis_ 30-06-2011 12:36

εγώ πάλι προτείνω να συνεχίσει να καταθέτει ο καθένας την εμπειρία και την άποψή του, με βάση το αρχικό μου ερώτημα! Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όσους το έκαναν μέχρι τώρα

NLS 30-06-2011 13:20

ωραίες οι εμπειρίες των άλλων, αλλά κάνε τη χάρη στον εαυτό σου να βγάλεις μόνος σου 1-2 συμπεράσματα

taksidiotis 30-06-2011 18:57

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από geolag ( 412293)
Αν θελουμε να είμαστε αντικειμενικοί καλο είναι να μην ευλογουμε τα γένια μας. Έχει δίκιο ο taksidiotis ΜΕΤΑ απο την αναξιοπιστία και επικινδυνότητα που έδειξε η Μηχανη του. Και εγώ το ίδιο θα έκανα όπως και έκανα μέχρι τώρα.
Ας διαβάσουμε και τι λένε οι άλλοι για την μάρκα που διαλεξαμε απο αλλα φορουμ. Και ορισμένοι εδώ μέσα που έχουν άποψη για όλους και όλα ας καταλάβουν ότι εδώ μπαίνουμε και γράφουμε γιατί είμαστε μια μεγάλη και ωραία παρέα και Οχι για να κάνουμε τους εξυπνους και τους ξερολες. Περιμένουμε λοιπόν τις εντυπώσεις του taksidioti για την Νεα του Μηχανη.

προσωπικα καταθετω παντα την γνωμη μου φιλε μου...αλλοι δεχοντε πολλα απο τα οχηματα τους,εγω παλι οχι.:)

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από NLS ( 412395)
ωραίες οι εμπειρίες των άλλων, αλλά κάνε τη χάρη στον εαυτό σου να βγάλεις μόνος σου 1-2 συμπεράσματα

ακριβως.
γι αυτο υπαρχει αλλωστε και το forum.

φιλτατε μελλοντικε πελατη και οδηγε της bmw,αν καταληξεις στην 1200 κανε μια χαρη <<στον εαυτο σου κυριως>> και ψαξε εξονυχηστικα το forum στα τεχνικα θεματα.
χαλασε και λιγη ωρα στο adv rider,χαλασε λιγη ακομα στο moto.gr και πιστευω οτι ο χρονος σου καθε αλλο παρα χαμενος δε θα παει.
γιατι αν περιμενεις στην φωλια του gs και του καθε gs η honda η yamaha,να ακουσεις λογια οσον αφορα αξιοπιστιες και τετοια πραγματα εισαι μαλλον γελασμενος.θα βρεις θεματα που θα σε προβληματισουν,λιγοι ομως θα πουν κατι για το gs.σου μιλαει ενας που δεν τον τραβαει απο την μυτη το ονομα της εταιρειας και της καθε εταιρειας και σαφως δε βλεπω την μηχανη μου ως επιμηκυνση του ΕΓΩ μου,αλλωστε εχω την λογικη,χαλασες???μου την εκανες?δωσιμο κουκλαρα μου.μιλαω για χοντρη βλαβη αν βγαλει μια μηχανη μου,αλλα ενας αγοραστης που σεβεται την τσεπη του.λιγοι βγαινουν στα φορα να κραξουν και να παραδεχτουν τα απαραδεκτα.λογικο,καποιοι αυτη την μηχανη εχουν,με αυτη θα μεγαλωσουν,με αυτη μπορει και να γερασουν.χωρις φυσικα να ισχυει οτι ολα τα gs ειναι με καποιο προβλημα στην πλατη τους.
κανε κι ενα γκαλοπ στο δρομο αν εχεις γνωστους με gs,θα μαθεις πολλα.
πηγαινε κι απο κανα συνεργειο-σερβις bmw να δεις αγελαστα προσωπα που περιμενουν τις μηχανες τους επειτα απο χοντρο σκασιμο χρηματων και μετα ελα να με βρεις και να μου πεις.ΡΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ.
το gs ξαναλεω ειναι πολυ καλο μηχανακι,σαν στησιμο-συμπεριφορα,ομως πολλες μηχανες πασχουν απο θεματα που επρεπε να χουν λυθει απο το 2005.οχι ολες,ομως αρκετες.
η 1150 ναι,ειναι μηχανη που ειχε αξιοπιστια τρελη και δυσκολα θα παρουσιαζε κατι.
πολλοι θα κοροιδεψουν,πολλοι θα γελασουν με το post μου,δεν γραφω ομως οτι γραφω για ειρωνεια.
γραφω την αληθεια.δυσκολοχωνευτη ομως παραμενει αληθεια:)
και τελος να ξερεις κατι...σε ενα φορουμ κι ωσπου να παρεις το εργαλειο που θες ολοι ημαστε ενα.καποιες φορες ακους και πολλες γνωμες περα απο αυτη που εχεις καταληξει...οταν το εκαστοτε εργαλειο που εχεις ομως σε αφησει<<χτυπα ξυλο>>,εισαι μονος σου.κι ολο το βαρος ανεξαρτητου χρηματος το περνας μονος σου παρα τις καποιες καλες κουβεντες καποιων ανθρωπων που θα γραφτουν.
ψαξε λοιπον και βγαλε 1-2-3-4 συμπερασματα.πρωτα απο ολα ομως ψαξε.το ιδιο εκανα κι εγω,κι εχει ο Θεος.
απο περιοδικα παντως μην ψαχνεις αληθειες.ουτε απο καποια διαδικτυακα magazines....τα παιρνουν φιλε μου και μεχρι εκει θα μεινω στο σκελος αυτο,γιατι προσωπικα δε με ενδιαφερει.ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ.καταννοησιμο

forester 01-07-2011 00:09

Καλά τα λέει ο Ταξιδιώτης. Και η πίκρα που έφαγε, ήταν μεγάλη. Ανάλογη έφαγα κι εγώ με το Tiger 1050. Όσο κι αν μου άρεσε, την έδωσα και δεν ξαναπαίρνω. Πώς να το κάνουμε; Κρυώνεις.... Ελπίζω να βγει αξιόπιστο το GS μου, ή για να πω πιο σωστά, να βγει από τα αξιόπιστα! Ένας έμπειρος μηχανικός πριν λίγες μέρες σε ανάλογη συζήτηση μου είπε:" φίλε μου ό,τι δουλεύει, ΧΑΛΑΕΙ" και συνέχισε: " η αξιοπιστία της Africa, ή του 1150, πάνε ! Περάσανε!" Και ειπώθηκαν παραδείγματα κι αλήθειες. Συμφωνώ μαζί του. Πάνε οι εποχές της ποιότητας και της οδικής συμπεριφοράς του ευρωπαϊκού και η αξιοπιστία και τα γκάζια του τζαπανιού (σε όλα τα οχήματα αναφέρομαι). Εξαιρέσεις υπάρχουν, για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Φίλε Φώτη, διάβασες αρκετά, ίσως άκουσες ακόμα περισσότερα..... Ανάμεσα στα δικά σου πόδια θα γουργουρίζει το όποιο μοτέρ, οπότε πρέπει να σχηματίσεις και ιδία γνώμη. Τα υπόλοιπα είναι και "λαχείο";)

Apirathos 01-07-2011 00:20

Λοιπόν:

Διάβασα προσεκτικά τους προλαλήσαντες και γράφουν καλά και σωστά πράγματα (δεν αρχίζω τις παραθέσεις για να μη προκληθεί κυκλοφοριακό!!)

Ο forester με την παραπάνω δημοσίευση όμως, σε καλύπτει 10000%.

stelios1977 01-07-2011 01:54

Εχω το 800 με λιγα λογια τελειο,οικονομικοτατο,τελειο στο χωμα και βγαινεις απο την διαδικασια ν αγορασεις παπακι για την πολη. Το 650 καλυτερα αστο αφου ειχες vstrom, το 1200 υπερτερει στα ταξιδια σαφως πιο ανετο η αποφαση δικη σου.το 1200 εχει μια γοητεια ομως με τον μποξερ κινητηρα.

EvVas 01-07-2011 10:17

Εγώ κάτοχος 1200gs και ο αδερφός μου 650gs (twin). Ο κινητήρας του 650gs δεν παίζεται. ελαστικός, τραβάει από χαμηλά ότι πρέπει για πόλη. Το μηχανάκι επίσης πολύ ελαφρύ και ευκολοοδήγητο. Αλλά όταν βγαίνουμε εκτός:rolleyes::rolleyes: αλλάζει το πράμα. Θες η σέλα, η δύναμη, η ζελατίνα δεν ξέρω :confused::confused:. Για την χρήση που λες (δυο καλές βόλτες κάθε μήνα και μία εξωτερικό κάθε χρόνο) σίγουρα 1200gs. Και για μέσα στην πόλη δεν θα σε προβληματίσει (Ειδικά εσένα πρώην κάτοχο vstrom).

Απλά ψάξε για κάποιο από τα καλά σαν του NLS και όχι από αυτό που πήρε ο Ταξιδιώτης. Αν δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις τότε όπως λέει και ο forester πιο πάνω
Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από forester ( 412821)
Τα υπόλοιπα είναι και "λαχείο"

NLS 01-07-2011 10:46

Απόσπασμα:

Αρχική Δημοσίευση από EvVas ( 413072)
Απλά ψάξε για κάποιο από τα καλά σαν του NLS και όχι από αυτό που πήρε ο Ταξιδιώτης. Αν δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις τότε όπως λέει και ο forester πιο πάνω

μόνο που στο λαχείο έχεις λίγες πιθανότητες να κερδίσεις, ενώ εδώ έχεις λίγες πιθανότητες να χάσεις (επειδή με τόσες "φωνές" κοντεύουμε να το ξεχάσουμε)... όποιος διαβάζει θα νομίζει ότι 1 στις 2, 1 στις 3 κάτι παθαίνει... και 1 στις 10 πάλι είναι ψέμα και κατά τη γνώμη μου και το 1 στις 100

(μιλάμε για ζημιές "BMW", όχι ζημιές φθοράς ή κακομεταχείρισης -αν και αντέχει ΠΟΛΛΑ- ή αναλώσιμα... γιατί με τη BMW έχουν την τάση να βγάζουν ότι φταίει η BMW και για τη... μπαταρία ...πράγμα που εγώ το θεωρώ χαζό)

kwon 01-07-2011 13:48

Τωρα εγω που ειχα το gs650twin και μετα πηρα το F800gs τι να πω που δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα(εκτος της γνωστης φλατζας).Εκανα και ευχελαιο:sm7:

taksidiotis 01-07-2011 17:15

:sm7::sm7::sm7::sm7:

Όλες οι ώρες είναι σε GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:35.

vBulletin Version 3.8.4
Jelsoft Enterprises Ltd.
Όλα τα γραφόμενα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του GS Forum!